Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sordoran
addikt
Már régóta szemezgetek ezekkel az elektromos rollerekkel, de eddig nem volt alkalmam kipróbálni egyet se. Most hogy megjött a városba a Lime, kipróbáltam és kicsit lelkesebb vagyok. Gondoltam beruháznék egyre, és amíg tart a jó idő néha ezzel járnék be. Mivel vonatozás is van a napi utamban, így kompakt, könnyen mozgatható kellene. Én csomagokkal együtt 80kg alatt lennék, 20 km/h elégnek tűnt lime-on, bár +5 beleférne. Hatótávban hétköznapokon minden elég (10-15km), ha több az csak a hétvégi kikapcsolódást segítheti, vagy több naponta töltést.
Tudatlanul pusztán adatlap alapján a Xiaomi Essential is jónak tűnik, de gondolom nem véletlen tartozik az olcsóbbak közé. A Lime-hoz képest milyen, avagy a Lime milyen kategóriának felel meg? (ez az egy viszonyítási alapom van most) Még a Xiaomi Sccoter 3 árban talán beleférne, ha annyival jobb, a Pro 2 viszont már elég borsos, e fölé pedig nem mennék. Vagy van más alternatíva 150k-ig? (hazai beszerzés preferált)Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz Tamás9x #13370 üzenetére
Sajnos nincs ismerősöm akinek lenne és kölcsön tudnám kérni, idegeneket pedig nem akarok ilyennel zaklatni (még ha lenne is rá jelentkező). Akkor a Lime jobb fajtának számít ezek szerint felfüggesztés miatt? Már azzal is zavaró mikor térköves szakaszon kell haladni, el se képzelem egy olcsóbb modellel milyen érzés.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz Tamás9x #13376 üzenetére
Köszi a felajánlást, de szerintem sok értelme nincs egy olyan (kategóriájú) roller tesztelésének amilyenem nem lesz, mivel duplájába kerül a keretemnek. Térkövön gyanítom minden rossz, de sima aszfalt felületen az olcsóbb modellek is elboldogulnak nem?
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz Tamás9x #13385 üzenetére
Gyerekként én se panaszkodtam olyan dolgokért, amik most zavarnak. Térkövön menve két dolog jött elő a rázkódás miatt:
- a szemüvegem picit pattogott az orromon
- az út után még pár óráig érzem a térdemben a rázkódás hatásait
Szóval akármiylen rollert veszek, a térkövek, macskakövek kizárva.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
Eddig a Xiaomi Scooter 3-at néztem, de most lehetséges hogy ráfizetés nélkül választhatom a Pro 2-t. Gondolom jobb a Pro 2 annak ellenére, hogy a 3-as frissebb, nem? Vagy csak a hatótávban jobb nála?
Illetve lakat kérdés, hogy láttam a Decatlon-os U lakat jó féle, ezzel biztonságosan leköthető (értem ezalatt nem lehet kibújtatni sehogy belőle), vagy van jobb, másik ami sok helyen kapható?Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
Köszönöm mindkettőtöknek, ez a táblázat kicsit részletesebb mint amit én találtam versus oldalon. Ez alapján akkor a féket leszámítva csak jobb a Pro 2, a nagyobb hatótáv bár nem lényeges, de a kevesebb töltéssel jobban kímélhető az akku, és nagyobb emelkedővel is elbír, be is rendeltem egyet. Még lakat kellene, lehetőleg valam könnyebb (hátizsákba be tudjam dobni), ez az U lakat szimpatikus, bár ha valóban nehéz akkor csak nem jó. Illetve kis kézi kompresszor. Felfújtatni mennyire kell? Ha jól tudom 3,5-4,2 bar az ajánlott, valaki azt mondja elég 3,5 is, más viszont 4.2-t mondja. (a Xiaomi-s 1S compressor-t nézem, amivel pontosan állítható)
Illetve amit még elkaptam, hogy a féket érdemes beállítani, ez ahogy jön gyárilag is jó, csak segíthet ha szaküzletbe beállíttatom (vagy házilag videó alapján), vagy el se induljak e nélkül?Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz Tamás9x #13435 üzenetére
Vitathatalan hogy ettől is függ, na meg útviszonyoktól is gondolom. A 3.5 bar értéket egy webshopos bemutató/teszt videóban láttam, míg a 4,2-t egy sima youtuber-nél, aki említette, hogy előző szériánál hajlamos volt az abroncs és a betét surlódni, ha nem volt eléggé felfújva. Én arany középútra gondoltam (4 bar), mivel 75-80 kg súllyal kell megbírkóznia.
Fékkel akkor nem foglalkozom most, majd ha problémásnak érzem esetleg szaküzletbe beviszem nézzenek rá.sandró60: Én is ilyet néztem (igaz az 1S modell-t) csak olyan helyről kell ahonnan holnapra meg is jön, itt viszont nincs sajna raktáron. (na meg ahol raktáron van, az se biztos hogy holnapra kihozza)
-
Sordoran
addikt
válasz fradi81 #13446 üzenetére
Igen, berendeltem az 1S-t máshonnan, bár nem biztos hogy megjön holnapra, de van nekik raktáron és még olcsóbb is linkeltnél. Azért köszönöm ajánlást.
Akkor a 4 bar-al nem lövök mellé, de majd meglátom élesben milyen lesz.
Már csak a lakat kérdést kéne megoldanom. Lehetne ebből is ilyen future tech (ujjlenyomatos), de kicsit szkeptikus vagyok ezekkel kapcsolatban. Vagy van ezek között ami valóban jó?Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
Gyors kérdésem lenne, hogy jelenleg szabadon lehet-e MÁV vonatokon szállítani elektromos rollert? Ha igen, kell-e külön jegy?
Eddig nem nagyon fordult meg fejemben, de most hogy már megvan a gép, elég ciki lenne ha ez tenne keresztbe. Főleg régebbi (mai világban pár éves cikk annak számít) információ találtam, és itt van ahol azt írják 300W-ig szabad csak (bár nem kifejezetten rollerre értik), máshol pedig hogy lehet nyugodtan. Látom itt a topikban is volt pár hozzászólás, hogy lehet plusz jegy nélkül, de ez szabályilag így van, vagy csak nem törődnek vele a kalauzok?Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz Thunderzolee #13551 üzenetére
Xiaomi Pro 2, de ugyanúgy pálcika. (persze családban mindenki azt mondja hú de nagy, de csak mert nincs összehasonlítási alap) Sajnos fecske vagonok vannak (aki tudja, annak nem kell mondani mennyire szűkös, csak ajtóknál tudom tartani), szóval próbálok ott felszállni majd ahol nagyobb a tér. Le kell így mondanom arról, hogy üljek a vonaton, de cserébe nem kell fél órát sétálnom.
-
Sordoran
addikt
Van olyan aki "felszerelt" Airtag-et Pro 2-re? Próbálom nézni, hova lehetne elrejteni, de nem jutok sikerre. Amit találtam, hogy kormányrúdba becsúsztatják, de nem tudom az mennyire biztonságos (benne ne ragadjon), vagy külön panelt raktak rá, esetleg plusz lámpát, és abba rejtik.
-
Sordoran
addikt
válasz gergo5991 #13615 üzenetére
Tisztában vagyok teljes mértékben az Airtag működésével és lehetőségeivel, ennek tudatában akarok mégis felrakni/belerakni egyet. Mondhatjuk, hogy a semminél jobb ez is, az hogy milyen költséges egy ilyen kütyü más kérdés (alza kuponom áldoztam be erre, mivel nem tervezek vásárolni náluk mostanság, el ne vesszen).
Mindenki magából indul ki, és mivel nekem folyamat megy mobilnet, BT stb. is iPhone-on, csak nem vagyok egyedül. Ha ellopják, elég ha családtag, barát, ismerős vagy bárki aki mellett elgurul ugyanígy van, és már jelzi is merre járt. Onnantól pedig el lehet indulni valami nyomon. (Persze ez is kis hollywood, de ha van egy hely + idő, akkor utcai kamera alapján már lehet róla kép is. Azt nem tudom rendőrség ilyen mélységben nyomozna-e, ne is kelljen megtudnom.) Ha pedig nem is látom merre van, de mégis előkerül/belebotlok, van bizonyíték rá, hogy az valóban az enyém.Thunderzolee: Megnézem részletesebben majd akkor, van-e ott hely.
[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
Egy hete használom a Xiaomi Pro 2-es rollert, és eddig elégedett vagyok vele. Azon az útvonalon ahol járok probléma mentesen tudok közlekedni, egy bajom van csak. Naponta 4x kell összecsuknom, hogy feltudjam vinni vonatra/lépcsőn, de gyakran nagyon nehezen sikerül a csatot kiengednem, hogy letudjam hajtani. Húzom felfele, és elkezdem közben hajtani, de nagyon nehezen mozdul. Ez másnál is ilyen, vagy nálam szorul jobban? Elhiszem, hogy nem vagyok annyira erős, de mikor másik férfi családtag se bírt vele beláttam, hogy talán nem az én hibám. (ez különösen vonatnál problémás, ha ott szenvedek vele és közben már fel kéne szállnom...)
-
Sordoran
addikt
Normál esetben biztos nem erő kérdése kell legyen (tényleg nagyon nehezen megy ez, nem tartom normálisnak). Itthoni lépcsőnél nem volt probléma összecsukás nélkül felvinni, de munkahelyen hosszú, kanyargós és szűkös a hely, leverném a falat. Vonatnál pedig nagyon meredek, magasat kell lépni, így ez nem megoldás.
synar: Köszi a tippet, megnézem és meglazítom picit.
-
Sordoran
addikt
Meglazítottam, össze se lehet hasonlítani. Most már nagyon könnyen megy (talán túl könnyen is, inkább magamnál tartom az imbuszkulcsot hogy szorítsak rajta ha kell ). Lötyögést nem érzek, szerintem így jó lesz. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Sordoran
addikt
Annyira nem megy könnyen, kell azért húzni, csak már nem kell erőlködni. Imbuszkulcsot viszem magammal azért a héten, és szükség esetén szorítok még rajta szükség szerint.
-
Sordoran
addikt
+1
Bicikliúton közlekedem 80%-ban, és a kereszteződéseknél így is erősen lelassítok, hogy ott tudjak átmenni ahol eléggé sima a "váltás". A padka sok helyen 1-2cm magas is lehet, és a Pro 2-n ezek is kellemetlenek. Egyenesben simán kielőzök bicikliseket, de ezeken a szakaszokon lazán elsuhannak mellettem, nekik ezek a szintkülönbségek semmit nem számítanak. Ha nincs bicikliút, akkor járda, és lassan haladok, vagy ha nem tudok kényelmesen elmenni, akkor inkább tolom én is.
Egyedül ott merészkedem fel az útra, ahol nincs nagy forgalom (fél percenként egy autó), ez napi rutinomban 2x 1km-es szakasz.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz fradi81 #14365 üzenetére
Egész biztos ilyesmi lehet, engem is elkapott pár ismerős már ilyen cikkekkel (az egyikük 2019-es cikket küldött). Reméljük logikus szabályozást alakítanak ki majd végül, de ezek a fél információk, spekulálások nagyon nem kellenek.
-
Sordoran
addikt
válasz kakuk.tamas #14628 üzenetére
Imádnám, ha reggel bejönnék rollerral dolgozni, majd délután már csak tolhatnám hazafele, mert közben betiltották jogosítvány hiányában.
-
Sordoran
addikt
Létezik, hogy ez a nyikorgás magától megszűnjön? 2 hete erősen rákezdett, de mindig csak halogattam az olajozást, majd a héten már nem hallottam hogy csinálná. Pedig semmit nem csináltam vele, ugyan úgy van használva mint előtte. Annyi még feltűnt, hogy mikor rázós szakaszon megyek utána erősebb a hangja, de ha lecsukom majd felnyitom akkor csillapodik.
-
Sordoran
addikt
Meg is lepődtem volna, akkor csak simán jó hete volt most. Azért kivárom míg megint előjön teljesen, és akkor csinálok vele én is valamit.
-
Sordoran
addikt
válasz Tamás9x #15170 üzenetére
Óriási +
Igaz, hogy ez minden ilyen szak topik sajátja, vannak bejáratott típusok és a "megmondó" emberek akik ezeket sajtolják mindenkinek aki tanácsért jön. Viszont míg egy telefon, TV, kamera stb. esetén ha rosszul választ az ember, nem az ajánlott típusokat, akkor rossz esetben csak kellemetlenséget okoz a készülék, kidobott pénz. Ellenben egy közlekedési eszköz esetén ha balszerencsés, ott súlyos baleset is lehet a vége. Persze a Pro 2 és a G30 esetén sincs 100% garancia, hogy "nem lesz bajod velük", de a sokkal nagyobb tapasztalat alapján mégis csak biztonságosabbak. Lehet én vagyok túl óvatos, de nekem ez fontosabb, mint hogy spóroljak egy kis pénzt. Ha kiesnék munkából (akár évekig is) egy baleset miatt amit a rossz anyagminőség okozott, az nagyobb érvágás lenne a pénztárcámon.
(és továbbra se az a baj, hogy ajánlva van egy másik roller is, hanem hogy mindenki más van lehülyézve, holott észérvek miatt vannak ezek elsődlegesen írva)Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
Erre nem tértem ki külön, de erre is gondoltam. Viszont senki nem írja le, hogy szépen, ahol kell lassan közlekedik majd, vagy pedig 50-el ugratja át a fekvő rendőrt. Tehát marad az, hogy tapasztalatok alapján mennyire esélyes szerkezeti törés normál használat mellett.
-
Sordoran
addikt
válasz Aaron14 #15187 üzenetére
Nem is az volt a "vita" tárgya hogy rossz minőségű, hanem túlárazott az olcsókhoz képest.
Nekem még csak tizede van benne 2 hónap alatt (400 km), és eddig nekem is megfelelő. Mivel nekem is része napi utamnak a vonatozás, ezért fontos hogy probléma mentesen tudjam emelgetni, pakolgatni. Menetkomfort persze lehetne jobb, de valamit valamiért alapon el kell fogadni. Mivel többségiben bicikliúton megyek, így csak padkák okoznak pillanatnyi huppanást.
A nyikorgás azért zavaró, de jelenleg még csak rázósabb utak után jön elő, és ha összecsukom, megfújom csatlakozásnál majd vissza állítom kormányt, akkor ez megszünteti a hangokat következő rázós szakaszig.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz gyuri6 #15357 üzenetére
Én is megerősíteni tudom az előzőeket. Másfél hónapja használok egy Pro 2-t, minden hétköznap ezzel megyek-jövök vonaton, és nem szóltak még érte (mindig összecsukva). Mondjuk mivel fecske vagonok (aki tudja, annak nem kell részletezni milyen), így felszálló részen vagy biciklitároló részben utazom vele, utastérbe csak ha üres 4-es hely van (eddig 2x fordult elő).
-
Sordoran
addikt
válasz PociAti #15618 üzenetére
Van ilyen kupak Pro 2-höz is gyárilag? Lehet meg kéne néznem a dobozát, nem-e maradt benne. 2,5 hónapja van meg, és már nekem is kopik erősen, de elfogadtam magamban hogy ez ilyen, pedig nem logikus.
-
Sordoran
addikt
3 hónapja napi rendszerességgel viszem magammal, eddig egy csúnya nézést se kaptam érte. Annyi hogy nem szoktam bevinni utastérbe.
-
Sordoran
addikt
válasz rep3at #16117 üzenetére
Érdekes, hogy nekem a Pro2 is eléggé zörgött rázós utakon, illetve utána is amíg nem csuktam le majd fel. Már készültem befújni/olajozni, majd elkapott egy nagyobb eső, elázott a roller is. Azóta (1-1,5 hónap) semmi hangja, csendesen gurulok vele mint előtte. Véletlen, vagy a víz beolajozta?
-
Sordoran
addikt
Ezt neked kell tudnod, hogy arra milyen vagonok vannak, elfér-e valahol. Nálunk "fecskék" vannak, itt az utastérben csak egymással szembeni (4-es) üléseknél fér el keresztbe a lábtérnél, picit így is kilóg, belerughatnak. Emiatt én felszálló résznél szoktam állni vele. Összecsukva poggyásznak számít, nem kell rá jegy, nekem soha nem szóltak még érte.
Reggie0: Az lehet, de meglepődnék rajta, hogy ha ilyen könnyen megadja magát a rozsdának.
-
Sordoran
addikt
Most hogy jönnek a hidegek, fagyos reggelek, ki mikor rakja el télire a rollert? Olvastam hogy valaki addig jár míg nem esik hó, mert azon fenn akad, de mások hogy vannak ezzel?
Xiaomi Pro 2-esem van, leírás szerint 0 fokig használható, de a mostani 5-6 fokokkal is már erősen vissza esett a hatótáv. Kínozni nem akarom, de nem szívesen hagynám itthon se. Van aki fagypont alatt illetve tartósan a körül is használta és van tapasztalata?Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
Köszönöm mindenkinek az információkat a téli utakról. A tárolásról való elmélkedés bennem fel se merült. Nálam itthon és munkahelyen is végig szobahőmérsékleten van tartva, így lényegében nem hidegből indulok. Így lehet bátrabb lehetek, hiszen ha nem vagyok sokat rajta kinn, akkor ideje sincs lehűlni annyira.
Esetleg a hirtelen hőmérséklet változás okozhat gondot, de mivel mikor beviszem melegre, és lecsapódik a pára, onnantól órákkal később pattanok újra rá, elméletben ez se lehet így gond.
Ma megvolt első fagyos utam, -2 fok volt, inkább nekem volt küzdelem az elemekkel. Mivel hazafelé már 13 fok volt, így csak reggelt kellett túlélnem, de ha már délutánra is nagyon hűvösek lesznek lehet itthon hagyom. Mivel 20 perceket utazom rajta egyhuzamba, nem túl szórakoztató fagyban végig állni.
Jah, és csak tiszta időben. Nyáron zivataros napokat is bevállaltam, de így tél közeledtével ha majd hó, ónos eső lesz, a latyakos, fagyos utak már baleset veszélyesek, és valóban károsak lennének a rollerre is a felverődések.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
Sordoran
addikt
válasz PociAti #17756 üzenetére
Gondolom csak bérlésre vonatkozik, poén lenne ha a saját rollerüket se vehetnék igénybe éjszaka.
Elkalandozva (ha a magán rollerre is vonatkozna), várnám hogy a disco balesetek miatt az autók használatát is betiltanák, így kevésbé lenne hazafelé az út veszélyes.Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ricoh MP9060-ADP CD-RW/DVD
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Sarkköri terepbe olvadó kabátot öltött a Gigabyte Mini-ITX-es AMD alaplapja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- PlayStation 5 Pro teszt
- PlayStation 5
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Ukrajnai háború
- Opel topik
- További aktív témák...
- DJI Mini 3 pro drón kiegészítők - táska, propellervédő, ND Filter szett
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
- DJI Air 2s FMC (Fly More Combo) drón - 5,4k video, 1" SONY CMOS - 3 akku (2S2)
- DJI FPV Fly more combo + sok tartozék
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest