Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Garasoskodás
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Tökéletes töketlenség
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SirRasor
addikt
válasz Nibiru #76894 üzenetére
Hoppá, a fején találtad a szöget, de nagyon. A minimum vízbevitel határán mozgok nagyon. Néha elfelejtek inni munka közben és a nap végére azt veszem észre, hogy kb. 1 pohár (2 deci) vizet ittam csak.
Mondjuk a kávézásig nem volt nagy gond, mert sok gyümölcsöt is eszem, ami azért sok folyadékot fedez.
Azt viszont nem tudtam, hogy a kávé vízelvonó, vagy legalábbis nem kellett tőle gyakrabban wc-re járnom, de akkor ez átbillenthetettViszont ide azért leírnék 2 tévhitet, ami előjött:
1. felnőtt embernek SOK vizet kell innia. Rengeteg helyen hallottam már és "minimum 0.5-0.7 liter vizet kb. 5 perc alatt. Utána 1-2 decit óránként." is brutálisan sok, még ha sürgős pótolásról is van szó.
Egy felnőtt, 60 kilós embernek, aki nem a tűző napon dolgozik, maximum naponta fél liter víz kell. Egy 100 kilós fizikai munkásnak kell másfél-két liter. FELTÉVE HA NEM ESZNEK GYÜMÖLCSÖT!2. pont: Ha sok, lédús gyümölcsöt eszünk, szinte semennyi víz sem kell, hacsak nincs extrém meleg vagy nem edzünk. Nyilván az edzés az más tészta, pláne ha valaki sok kardiót csinál..
Egyébként baromi egyszerű tudni, hogy kb. mennyi az elég: ha túlságosan erőltetjük az ivást, akkor többet kell WC-re menni, ami konkrétan káros, mert több ásványi anyag ürül ki ilyen módon...ezt egy orvos mondta.
Make Love not war!
-
soldier2
őstag
válasz Nibiru #76894 üzenetére
Ahhoz, hogy sóhiányod alakuljon ki desztillált vizet kell innod és kifejezetten sószegény diétát követned, és még úgy sem egyszerű, ha csak nem vagy vesebeteg, vagy nincs egyéb gond a sóháztartásoddal. Az együnk egy mokkáskanál sót kb az igyunk desztillált vizet kategória, csak a ló másik oldala.
A fórumtárs helyében megpróbálnék odafigyelni a napi folyadékbevitelre (valóban ez áll a fejfájások jelentős része mögött), ha ez nem oldja meg a gondot akkor jöhet az 1-2 hetes kihagyás.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
*Mukeey*
addikt
Jelen✋
Nekem 300K volt a plafon egy dual bojleresre, Lelit Dianat vettem. Rocket használtan jön ki ennyiből, ha találsz, akkor érdemesebb lehet azt venni, komolyabb gép. Nekem a számla és gari döntötte el a kérdést. Igen jó kis gép, meg vagyok elégedve, de egy Rocket az más szint.iPhone 15 Pro, Mi Pad 5
-
Paulie86
tag
válasz qvik27 #76895 üzenetére
Igazából sötétebb fakó barnák a babok, de nem olajosak amúgy egyáltalán, abszolút nem fényesek... Azt terveztem, hogy holnap szerzek még valami olyan kávét is, ami eddig klappolt nálam, aztán meglátom, mi nem stimmel itt. Érdekes, mert eddig sötét pörkölésű kávékkal nálam semmi ilyen extrém furcsaság nem volt, és pont ez a jokernek mondott fajta, ami problémás lenne??
-
tag
-
Nibiru
tag
válasz SirRasor #76879 üzenetére
Vannak emberek akik érzékenyek a koffeinre vagy így, vagy úgy. De ha neked csak 2-3 naponta jön elő a fejfájásod, miközben minden nap iszol kávét akkor az nem a koffein, hanem valami más lesz.
Pl. ha nem viszel be elég sót, mert azt hiszed, hogy az rossz neked (tévhit) és ennek folyományaként nem iszol elég vizet, azt az agy tolerálja a legkevésbé. Ha a kávé fogyasztása óta fáj a fejed, akkor lehet, hogy azon a vékony határmesgyén tartózkodtál eddig a folyadék háztartás tekintetében, amit a kávé vízelvonó hatása már egy határ alá vitte le a szervezetedben lévő vízmennyiséget.
Azt javaslom, hogy ha elkezd fájni a fejed próbáld ki azt, hogy eszel egy mokkáskanálnyi sót, majd iszol rá minimum 0.5-0.7 liter vizet kb. 5 perc alatt. Utána 1-2 decit óránként. Ha ettől elmúlik a fejfájásod, akkor nátrium azaz sóhiányban szenvedsz, pontosabban nátrium hiányból fakadó vízhiányban.
Aki nem eszik elég sót, annak a szervezete megszabadul a víztől, ami pedig nem jó. A kávé pedig szintén vízhajtó, ami csak fokozza ezt, a végeredmény pedig a fejfájás.[ Szerkesztve ]
-
tag
Volt itt nemrég egy hasonló kérdés és néhány válasz. Úgy emlékszem, a Fórumtárs végül Lelitet választott, de úgy emlékszem, ő kb. 300e fölé nem akart menni. A Rocketeknek (itt is) elég nagy elismertségük van. Nekem Ascaso steel uno prof lett, szeretem. Ez nem dual bojleres, de tán a duo már az.
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
gogh
csendes tag
Sziasztok! Milyen belépő kategóriás két bojleres vagy hőcserélős gépet ajánlotok? 300-400 e Ft között találtam a neten nézegetve ilyeneket. Rocket, Lelit ajánlott kategória vagy más gyártótól más modell?
-
bl4ze
veterán
Új Manuel versenyzők a házban
.:. bl4ze .:.
-
tag
válasz SirRasor #76883 üzenetére
Szerintem más ligából válassz kávét!
Én nem olyan rég kóstoltam meg az Omnia Silk-et, kollégám hozta a munkahelyre, illetve a Bellarom espresso full arabicát - mondván: munkahelyre, a használtan vett Saeco Espresso-ba lehet, hogy elmegy. Nem részletezem túl: a kesernyén és a nem jóízű savon kívül sok mást nem éreztem; a silk meg semmilyen, némi halvány kesernyén túl.
Rendeltem a Pacific-nél egy kiló Monsooned Malabart. Nem ez a kávéuniverzum üstököse, sem az ínyencek kávéja, de abszolút vállalható, és elrontani sem nagyon lehet.Fejfájáshoz szólva: ha a koffeintől vagy a csersavtól fájna, azokat lehet csökkenteni azzal, hogy rövidebb ideig -kb. 20mp-ig - csapolsz csak. Ezek később kezdenek kioldódni, mint a szín- és ízanyagok.
Persze tömény ízt fogsz érezni, hisz az espressonak tömény az íze, csakhát az nincs szoros összefüggésben a csersavval vagy a koffeinnel. (Egyébként a kesernyés és fás ízeket egyrészt ez utóbbiak adják.)
Ja: az arabicákban kb. fele annyi a koffein, mint a robusztákban.[ Szerkesztve ]
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
SirRasor
addikt
Most a két utolsó versenyzőm (a többi kiesett a gyatra íze miatt) az Omnia Gold és Bellarom Gold. Utóbbi 100% arabica, 1-10-es skálán 6-os koffeinnel. Ilyenből csinálok olyan híg löttyöt...át nem tudom, a józanész szerint ennek semmi köze a koffeinhez.
Amúgy az elméletemet ki is próbálom; az elmúlt 3 napban mégdrasztikusabban csökkentettem a kávét és holnaptól egyáltalán nem iszom. Ha 2 hét múlva még mindig lesz fejfájás, akkor nem a kávé. Csak véletlen egybeesés a kezdet
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
mutyi
őstag
válasz SirRasor #76879 üzenetére
Igyál 100% arabica kávét, abból is valami kevésbé savasat. Az olcsó kávék mind robuszták vagy nagyrészben az van benne és köztudott, hogy a robuszta kávéban lényegesen több a koffein.
Az olaszok nem véletlenül isznak napi 4-5-6 risrettot egy jóféle olasz kávéból és nincs bajuk, attól a fejed sem fog fájni.
Továbbá nem árt ha vizet is iszol eleget,hogy ne kezdje a koffein ki a hasad. -
SirRasor
addikt
34 évesen rászoktam a kávéra, mert több tanulmány szerint is tovább élnek azok, akik rendszeresen isznak. Nyilván cukor meg tej nélkül..
Azóta elég rendszeresen fáj a fejem. Biztos sokat iszom. Elkezdtem féladagot inni, aztán negyedet, aztán nyolcadot. Most ott tartok, hogy 4 főnyi vízhez (~2.5 dl) rakok negyed főnek való kávét (csak hogy a vízbevitel is rendben legyen). Még mindig előjön 2-3 naponta a fejfájás. WTF? Túl későn szoktam rá? Vagy létezik az, hogy a koffeint ennyire nem tolerájla a szervezetem?
Ja vagy 6 féle kávét kipróbáltam, de nincs különbség, szóval nem az.Make Love not war!
-
-
Paulie86
tag
Üdv,
Egy Monsoon Malabar kávét sikerült beszereznem hirtelen Media Markt-ból (sok "m" betű ) , a meg nem nevezett hely kávéja ugye.... a lényeg az, hogy okt.- 15 a pörkölés, de elég bajlódós idáig és nem tudom mit lehetne vele még tenni? Már a határokat feszegetem annyira finomra darálom és így is gyorsan folyik át, a végeredmény pedig bőrösödő és buborékosan hamar eloszló krém. A hővel is olyan szinten lennt vagyok már, hogy ennyire alacsonyra kb. még sosem állítottam. Ízre sem mondanám jónak, sima kotyogóssal is megpróbáltam, az íz ott sem volt az igazi... Egyelőre úgy gondolom hagyom még pihenni akkor, jobbat nem tudok. Nektek voltak ilyen tapasztalatok ezzel a fajta kávéval? Fórumon visszaolvasva azért olvastam hogy voltak hasonló jelenségek vele... -
senior tag
Érdemes benézni néha a Graef márkaszervízbe, ritkán, de szokott lenni nekik vadi új bontatlan CM 702 “jóárasítva”. Én már 2x is vettem ott 25e alatt.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
vicces1
aktív tag
válasz thomasrc #76870 üzenetére
Szia, ha az Edigital-nal vennél (ami most pont nem a legolcsóbb) de ez érvényes az összes webshopos viszonteladóra, akkor érdemes ránézni a dobozra, mert nagyon gyakran újracsomagoltat adnak, láthatóan bontott a doboz! ami valóban új is, csak esetleg hiányos tartozékkal! (nem feltétlenül)
Nekem 1db alátét volt az őrlőben, és nulla db mellékelve. Alap a 3db.
Mellesleg 25 ft volt SKS-ben spéci 0,3-as hézagoló alátét ami ehhez is kell, tehát annyira nem izgatott, csak bosszantó lehet, miközben a hivatalos forgalmazó "pofátlan áron" kínálja a szó szerint filléres alátétet.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
azigazimoris
aktív tag
válasz thomasrc #76870 üzenetére
Nekem 1 volt gyárilag, kettő a tasakban.
Most 2 van a gépben és így dolgozik 10-14 állás között presszóhoz.Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
thomasrc
tag
Köszönöm a válaszokat, akkor hát CM 702 lesz!
Esetleg azt lehet tudni, hogy gyárilag hány alátét van a kés alatt, kell-e külön kalibrálni espressohoz?
-
soldier2
őstag
válasz SlayerSub #76865 üzenetére
Szvsz várj amíg kézhez kerülnek az első darabok. Az új gaggiánál nem az opv és a háromjáratú hiánya volt a legnagyobb gond, sokkal inkább a fej/bojler/vízterítés elk.rása, és ezek változtatásáról nincs semmilyen konkrét információ a hivatalos oldalon.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
SlayerSub
tag
avx-n kívűl láttatok 120as áron új gaggiát? Ők azt válaszolták, hogy érdeklődés hiányában nem valószínű, hogy rendelnek. Kellene 10 komoly érdeklődő, én voltam az első...
-
Rush77
aktív tag
Graef cm702 30ért
-
senior tag
Soha nem használtam gyárit, így nem tudom, hogy ahhoz képest miben más, de azt tudom, hogy az általam linkelt “iparinak” jobb a vízterítése. Volt olyan fórumtárs akinek IMS-sel soha nem sikerült 2 egyforma lefolyást produkálni, állandóan szívott, majd kicseréltem a gépen egy iparira és helyreállt a rend.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
2007ath
aktív tag
válasz alex devil #76858 üzenetére
Ebben a fórumban nem nagyon fognak automata kávéfőzőt ajánlani. Szerintem inkább [itt ] próbálkozz.
-
alex devil
senior tag
Sziasztok! Egy irodába 3-4 ember részére kb. 100k összegig milyen automata kávéfőzőt ajánlanátok?
S23
-
thomasrc
tag
Kérdés: Ha jól nézem, a GRAEF CM 702 jól ismert daráló ebben a topikban és több évre visszanyúlóan vannak róla tapasztalatok. Még így 2018-ban is az ajánlott darálók közé soroljátok? - Eszpresszót szeretnék csinálni és egy Saeco Poemia kávéfőző mellé venném, aminek (házilag) nyomásmentesített a karja. A készülék bolti ára most 36 ezer Ft., maximum 40-et szánnék rá. Legyen ez vagy azóta kijöttek már jobb darálók is ebben az árkategóriában?
[ Szerkesztve ]
-
mutyi
őstag
válasz sz.zs. #76850 üzenetére
Na ez új nekem.
Én ezt használom,nem tudom hogy jobb-e vagy rosszabb,mint a gyári,de szépen tud csepegni a víz.
http://expolygon.hu/webshop/ims-szurok/1081103-i-m-s-felsoszuro-ga-98-lyuk-200m
Tudnátok írni arról, hogy miért nem ajánlott amúgy az IMS? Miben mutatkozik meg hogy "gyengébb" mint a gyári? -
Peti...(16v)
tag
válasz Bazsee71 #76851 üzenetére
Ugyan nem GC, de a Catleren én most dupla felsőszűrőt tesztelek, felül van az IMS, alatta a pogi felé a Gaggia ipari. Nagy tapasztalatom még nincs. Külön-külön egyik sem hozott a gyárinál jobb eredményt, mert túlságosan egybeesnek a vízterítő és a szűrők furatai, így szinte direktben átlövi a vizet rajtuk a gép.
Még azon agyalok, hogy kéne gyártatni Gaggia mintára egy vízterítőt, ami illeszkedik a gépre és erre mehetne az ipari felsőszűrő...
[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
IMS felsőszűrőkből melyik típus ajánlott GC-hez? Rémlik korábbról, hogy az egyik változat csak ront a helyzeten, talán fragola is írt róla.
-
tag
válasz mdav88 #76843 üzenetére
Köszi!
Nem nyomon fejből a szabványokat, de úgy tudom, hogy minden elektromos kütyübe kell tenni, ami hálózatról táplálkozik.
Az egy másik kérdés, hogy a pumpa egyéb részei milyen állapotba kerülnek, mire a hővédelem megszakítja a betápot.
Egyébként meg annak az izének bizony nem így kell működnie.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
mutyi
őstag
válasz qvik27 #76838 üzenetére
Köszi, akkor megnyugodtam.
Áramtalanítani nem szoktam nap közben ha elmegyek,mert azt szeretem ha jó meleg a gép, bármikor kedvem van inni napközben kávét.Létezik, hogy 1 nap alatt annyit változik egy 1 hete felbontott kávé "frissessége" hogy a 250 grammból már csak 50-80 gramm volt és ami még tegnap tökéletes lefolyást adott, az mára már ugyanazon a daráló beállításon egy lényegesen gyorsabb lefolyást?
Szelepes tasakban tartom és mindig ahogy kiveszem belőle az x grammot,már zárom is vissza.
A másik amire gondoltam,hogy az egy hetes Eureka Specialita őrlőm 1 hét alatt annyit olajosodott volna,hogy mára már ilyen darálmánnyal állt elő? Ezt mondjuk nehezen hiszem. -
tag
Azon kivul, hogy kiengedi a vizet, mi egyebet tesz?
Nem hinnem, hogy tuzre kerulne sor epkent. Normal esetben az elektromos kutyukben kell, hogy legyen vmilyen vedelem tulmelegedes ellen. Ha ilyen nem volna, akkor az a tipikus, hogy “leeg” a tekercs, ami tipikusan nem jelent langot, habem a tekercshuzalon a szigetelo lakk olvadasat es tonkremenetelet. Ettol zarlat keletkezik, ami rendes esetben lecsapja a kismegszakitot. Ha meg ez sem tortenne meg valahogy, akkor valoszinuleg el fog olvadni egy a tekercshez kozeli helyen a rezszal. Ilyenkor keletkezik szikra, es ha van oxigen, egy kis lobbanas is. Ez persze tud tuzet okozni adott korulmenyek kozt, de a pumpa sztem nem ilyen. ...szoval annyira nem veszelyes szvsz,de a pumpanak valszeg vege.
azert ha lehet, en aramtalanitanam.[ Szerkesztve ]
-
cotagg
tag
Sziasztok, Sonoff S20 smartpluggal kapcsolatban kérnék segítséget, többek használják itt. Ha a looper timer segítségével beállítok egy idôt, ami után szeretném ha minden alkalommal kikapcsolna a gép (esetemben pl 50 perc után), akkor a Sonoff fogja magát és random idôközönként (volt, hogy 15 perc vagy 23 perc után) fogja magát és kikapcsolódik. Látszóllag ok nélkül. Ha a loopert kiakpcsolom, akkor megy amíg ki nem kapcsolom. Valakinek ötlete van mi lehet ez?
-
-
azigazimoris
aktív tag
Úhhh, de megpezsdítette a fórumot az új Classic ...
Szerintem várjuk meg, amíg valaki rendesen szétszedi és megmondja, hogy mi is van ebben az új Philips masinában 😀
Mert a marketing duma az mindig csodás ...[ Szerkesztve ]
Nokia1611, Siemens C25, Nokia 3110, Nokia 5110, Nokia 3210, Sony Ericsson K501, Nokia E52, Motorola Defy, Lumia 920, LG Flex2, Samsung S7 Edge, Samsung S10+, S23 Ultra
-
SlayerSub
tag
válasz beleriand72 #76825 üzenetére
mordor? segits kérlek.
-
HÁZIGAZDA
válasz beleriand72 #76825 üzenetére
szerintem az korrekt egy áfás, számlás, zsír új classic-ért
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
whited
addikt
Üdv
Most szeretnék rendelni nespresso gépet, amihez utalvány is járna.
Meddig használható fel az utalvány, ha Nov4-ig megrendelem, amíg tart az akció ?Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
-
mutyi
őstag
válasz qvik27 #76823 üzenetére
Én is így látom, ezt próbáltam délelőtt megírni,csak ebből volt a félreértés,de szépen összefoglaltad hogy mire gondoltam.
Kicsit olyan ez,hogy most örülünk drágábban annak, ami már egyszer jó volt.Lenne egy olyan kérdésem, hogy egy ilyen Gaggia gépbe mint ami nekem is van, Baby Twin, érintőgombos panel. Volt már rá példa hogy magától bekapcsolódott a gép, pontosabban bekapcsolt a manuál gomb,ami a vizet engedi ki.
Szóval mi történne akkor ha épp akkor indult volna el ha senki sincs itthon, a víz kifogy belőle és a pumpa csak dolgozik üresen? Leég a gép és a lakás?
Nekem az elmúlt 4 év alatt 2-3 alkalommal volt ez csak pont mindig a közelben voltam és néhány másodperc után ki tudtam kapcsolni. -
tag
Koncepcio?
Bevallom, en azt a sales politikat sejtem mogotte, amit az egyik legkiabranditobbnak tartok.
Hogy kell ugy arat emelni, hogy a minoseg gyengul?
—Tobb lepesben. ...es mar az elso lepes is profitot novel, merthat az anyagkoltseg is csokken, az eloallitas munkadija is, meg konnyen lehet, hogy az adoteher is a beruhazas elenkites miatt az ex kommunista blokkban.
Miutan a márkában bízók beszopták a dolgot, csokken a bevetel, igyhat eloallnak a nagy otlettel, hogy visszajavitjak a cuccot. Persze nem teljesen, de az atmenetinel megis jobb lesz. Meg dragabb.
Cafoljatok meg, orulnek neki, komolyan.[ Szerkesztve ]
-
mutyi
őstag
Reggel készítettem volna egy szokásos szimpla espressot,de a lefolyás egyáltalán nem volt szép, pedig minden ugyanaz a beállítás volt mint tegnap is,amikor még teljesen rendben volt.
Semmit sem állítottam, pid is 95 fokon, 8 gramm kávé, marzocco szűrő,41-es tamper és az új darálóm.Megkóstoltam a kávét miután nem volt valami szép és egy fura égett,gumis ízt éreztem benne. De nem olyat,amikor esetleg megég vagy ha megégett,akkor nagyon durván,mert szinte csípte a nyelvem.
Képtelen voltam meginni, az agyam mondta hogy ne. Készítettem egy másikat,de az is ugyanolyan égett,gumis,csípős.
A gép tök tiszta, egy hete cseréltem benne fejtömítést,bár ezzel nem vagyok megelégedve mert sokszor alig tudom ráhúzni a portafiltert, főleg az új naked kart. Ez elvileg gyári tömítés és sokkal puhább volt újonnan, mint a régi.
Gondoltam arra is hogy esetleg a fejtömítést oldja ki,de ha jól gondolom nem is érintkezik a víz a tömítéssel.
Ha üresen indítom a gépet, szépen jön a felsőszűrőn a víz,meg is kóstoltam, de nem éreztem semmi mellékízt.
Viszont most lehet csak önpara,de kikapcsolás után a gép még 1-2 percig időnként ilyen kis gőzt/füstöt engedett ki a borítás és a ház közötti részen. Lehet máskor is szokta és sima gőz,de érzem hogy nem kóser vele valami.
Kiviszem a kertbe és ott tesztelem és húzok vele majd duplát,megnézem milyen lesz. Ha kigyullad,akkor ott tegye. -
Paulie86
tag
-
mutyi
őstag
Én nem az 1 kg árának a különbségre próbáltam kilyukadni, arra próbáltam választ kapni, hogy mi a Gaggia koncepciója, hiszen a hirdetés alapján a jelenleg kapható rendszer-t updatelik. És ebből kifolyólag jegyeztem meg, hogy 2015 előtt is egy sokkal komolyabb rendszert árultak Classic néven de árban nem változtattak,amikor behozták a gagyi verziót.
-
Zirowe
nagyúr
válasz qvik27 #76797 üzenetére
Köszönöm szépen.
Csápájev: tudom, volt már olyanom, édesanyámnak vettem amikor legelőször jelent meg kint, olyan 50€ környékén talán 2012-ben.
Többször említettem menyasszonyomnak is, de nem sikerült meggyőznöm, hiába használható rendes kávéfőzőként is.We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest