Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rush77
aktív tag
-
törölt tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Amúgy Szarvasiból csak a 611-es a jó, már ha jónak lehet nevezni az irodai kávét. Van egy fajta hangulata, ahogy megöli a hajdan Omnia, manapság inkább Bravos kávéban lévő aromákat és valami egészen jellegzetes sufniban korhadó szúette kredencbuké bukkan elő az alumínium kosár alján.
-
-v-
addikt
válasz
fragola.6035
üzenetére
Jól látom, hogy a fehér SJ már készleten van a webáruházban?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
soldier2
őstag
Új Gaggia Classic fotók: [link]
-
bl4ze
veterán
Aki szereti a klasszikus talján bárkávét annak nyugodt szívvel tudom ajánlani a Manuel "Capriccio" keverékét

70/30 keverék, erősen csokis-pörkölt magvas aromát hordoz, marcipános lecsengéssel.
-
Nibiru
tag
-
-
soldier2
őstag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Olvasd el az összefoglalót, segít szűkíteni a kört. A Szarvait felejtsd el.
-
WiZARD
veterán
A latteart tudásomon még bőven van mit fejleszteni, bár nemrég rájöttem hogy az eddig használt kancsó (Motta) nem az igazi, nem elég hegyes a csúcsa. (legalábbis szeretném erre fogni
)
Nézegettem már egy ideje, hogy mit rendeljek helyette, aztán múltkor valaki ajánlotta a Baristaswag-et, hogy neki az mennyire bejött, és jó hegyes, bár kínai.
A kínai szó megfogott, rákerestem aliexpressen, persze megtaláltam, képek alapján nagyban mernék fogadni rá, hogy ugyanezt árulja 3-4x áron a baristaswag...Első ránézésre jónak tűnik, a csőre sokkal hegyesebb, az anyaga vékonyabb mint a Motta. Első próbálkozásra önteni is sokkal jobb volt vele (és sokkal szebb is lett).
Később majd tolok 1-2 képet. -
törölt tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Tényleg az a legjobb.

-
Sziasztok.
Keresünk kávéfőzőt párom részére. Mivel valószínűleg 2-3 adag kávé főne le rajta naponta, ezért nem akarunk írdatlan összeget beruházni.
Viszont jó lenne ha fém házzal rendelkezne, és gőzcsap is tartozna hozzá.
Félve írom le, de tegnap bementem a Euronics-ba, ahol az eladó közölte: "Szarvasi a legjobb". Valami zavart éreztem az űrben mert Hauser, Philips, és fél méterrel odébb 100-500 ezer Ft-os caffe maker is akadt. Miközben ő kitartott a 13 ezer Ft-ra akciózott, "kupon nélkül is adom ennyiért" gépért.
-
Rush77
aktív tag
válasz
Rush77
üzenetére
Miután megjött a manométerem, megnéztem, hogy kell e állítani az OPVn. De szerencsére jól van beállítva.
1 fél másodpercre felkúszik 10 barra de utána beáll 9re.
Ezzel 1 lehetőség letudva.
Most majd szórakozok a darálóval mert most jött meg egy adag tt8020. Illetve a héten a szűkítő is bekerül.
Ahogy a vak is mondta, meglátjuk. -
Rush77
aktív tag
válasz
Nibiru
üzenetére
Így is mondhatjuk, de szerintem a poemiaból az adott eszközökkel és ismerve a gép korlátait, ez volt a legjobb elérhető megoldás. Annyi "extra" volt a géphez, hogy nem a gyári kipucolt kart használtam, hanem vettem drágáért egy nem nyomásfokozós kart hozzá. A kosár és minden más gyári volt.
-
Jókv
csendes újonc
Szokott járni valaki a Dob utcába kávéért? [link]
Én ma voltam ott másodszor. A múltkor a brazilt most a nicaraguait kóstoltam. Nekem tettszett.
Hamarosan lesz Costa Rica és Tanzánia is neki. Természetesem mind saját pörkölése. Igaz én zöldbe hoztam tőle. Persze vannak más kávéi is a polcon. -
Jaszer
újonc
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Szia, érdekelne la pavoni gép, ha van neked átnézett olcsóbb kategóriás retro stílusban.
-
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Oké. Izgatottan várjuk a fejleményeket, beszámolót.
-
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ki forgalmazza, melyiktől kaptad ?
-
törölt tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Úúú... Új alapanyag űrgaggiához.
-
soldier2
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Erre most nagyon sokan várnak azt hiszem

-
John3:16
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Erre én is kíváncsi vagyok!

-
kk831228
addikt
válasz
fragola.6035
üzenetére
varjuk a véleményt!!

-
Kazasi
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ugyanaz a műanyag OPV, mint a Babyben...
-
thomasrc
aktív tag
Saeco Poemia gyári karját használom, annyi, hogy ki van szerelve belőle a nyomásfokozó. Este megpróbálom 9 grammal is, aztán egyelőre ennyi a mai napra, mert nem akarom magam felturbózni koffeinnel.
Közben kivettem egy alátétet is a darálóból, ami papír szerint 7 fokozatot finomhangol (és visszaállítottam 20-ról 15-re, így elvileg most olyan, mintha 3 alátéttel 20->22-re tekertem volna), meglátom így milyen lesz a lefolyása. -
mutyi
senior tag
válasz
thomasrc
üzenetére
Milyen kosarat használsz?
LM 7grammos kosár? Tegyél bele több kávét,mondjuk 8-8.5 grammot. A többiek valszeg azt fogják tanácsolni, hogy mehet bele 9-10 gramm is, de ez részben attól is függ,hogy milyen a pörkölés fajtája. Olaszosabb pörkölésből kevesebb kell, a világosabb pöriből szokott több kelleni általában.
Van esetleg naked karod?
Ha igen, próbáld meg azzal, ott több crema fog lenni,mint ha kifolyósat használsz. Legalábbis nálam ez a tapasztalat.Egy hét alatt nálam is előfordul, hogy kezd bedögleni a kávé, hiszen naponta 3-4 alkalommal nyitom ki a zacsit, hiába zárom le azonnal és nyomom ki belőle a levegőt. Főleg a végén mindig kezd gyenguszabb lenni, amikor már csak 50-80 gramm van a zacskó alján.
-
thomasrc
aktív tag
Sziasztok,
Megjött a daráló (Graef CM 702)!

Első blikkre 15-ös fokozaton próbáltam ki (gyárilag megnéztem, 3 alátét van a kések alatt), de felsültem vele, mert olyan tömör lett a pogácsa, hogy 30 mp-ig egy csepp kávé sem jött le belőle.
Ezután megpróbáltam 20-as fokozaton, így 28 mp. alatt 23 ml főtt le 7 g őrleményből, de szinte nulla cremával (a szélén "O" alakban volt csak egy kevés). A kávé maga egy hete lett felbontva, azóta a díszdobozában állt lezárva a darálóra várva és egyébként Lucaffé Mr. Exclusive-ról van szó. Viszont az íz... Gyerekek, még így is ég és különbség, pedig ez még csak a bénázás fázisa! Most már kezdem érteni, hogy miért kell a jó daráló.

A kérdés: Ha jól gondolom, akkor a fokozatot még feljebb kéne csavarnom, hogy több kávé tudjon lefőni? Vagy túl erősen tömörítem, az lehet a baj? A crema hiányát mi okozhatja? Gondolom egy hét alatt nem tud ennyire megdögleni a bab vagy mégis?
-
nekem nagyon fura, hogy most ilyen konszenzus van, anno meg annyira nem volt. vagy csak a mechanikai sérülésveszélye miatt? mindenesetre én is szívesen vételeznék akkor egyet, ha már átálltam 58-as gépre és legalább ki tudom prószálni...
-
SierraFox
tag
Én valami kivétel lehetek, sokszor próbálgatom a Renekát, de a VST-vel és a stradaval is jobban ízlik a kávé.

-
mutyi
senior tag
Ha mindenkinek ennyire bevállt a Reneka kosara,miért nem nagyon lehet már kapni?
-
Nibiru
tag
válasz
bluesfan
üzenetére
Az én nyelvem nem annyira érzékeny mint itt sokaké, de van egy ismerősöm aki szintén a Renákánál kötött ki, több kosár megvásárlása és tesztelése után. Nála volt alkalmam kipróbálni az IMS, VST, Reneka kosarakat.
Nem volt szükség arra, hogy koffeinmérgezést kapjak, hogy egyértelmű legyen, a Reneka a legjobb. A többi is jó volt, de a különbséget még én is éreztem. -
WiZARD
veterán
Nekem otthon Gaggia-val a Reneka volt a nyerő.
LM-val még nem próbáltam, de egyiknap behozom és kipróbálom, ha nem felejtem el. Bár itt a VST jól muzsikál, amivel Gaggiaval csak küzdöttem. (Az más kérdés hogy az évek alatt legjobban sikerült Gaggia+Reneka shot a legszarabbul sikerült LM+VST shot szintjét se éri el)Aztán lehet eladó lesz a Reneka (és jár hozzá egy Gaggia is
)Otthonra viszont kéne vmi daráló, ahhoz a heti 1-2 filterhez, amit otthon iszunk. (EK43s túl nagy hazacipelni
) Van ugyan egy ezeréves Skerton, de valami hajszállal jobb, konzisztensebb szemcseméretű kellene. Commandante és Skerton közt van bármi, aminek van értelme? Esetleg a Timemore Nano/Slim? (illetve Béla is készül valami hasonlóval...) -
bluesfan
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Hasonló okból én is vettem egy eredeti VST-t kb. 1 éve. Jó néhány fajta kávéval próbáltam, próbálom, de egyenlőre mindig alul marad a Renekával összevetve. Hiába játszadoztam őrléssel, mennyiséggel, hőfokkal, végül mindig a Reneka maradt talpon. Azok a kellemes felhangok, amik sok kávéban jelen vannak, szinte mindig eltűntek a VST-vel, valamint a Renekával készítettek nálam minden esetben édesebbek voltak. Ez persze erősen szubjektív ítélet és lehet, hogy az eredmény egyszerűen csak ízlés- és gépfüggő.
-
bluesfan
tag
-
Csápájev
őstag
válasz
AXisBOLD
üzenetére
A kapszula lényege veszik el az utántöltögetéssel.
Darálni,tölteni,tömörítgerni,közben az egész pult kávés,majd kétes végeredmény és mosogathatod...,ami szintén környezetszennyező.
Vannak egyébként lebomló kapszulák is.
Colonnának pl,cserébe jó drágák. -viszont ez a kapszulákból kihozható legjobb minőség szerintem.
Ezek nem tudom mennyire jók. és mennyire passzolnak, a műanyag kapszulák a mi gépünkbe általában szorulnak kicsit, pl az aldis.Bazsee71 Én meg pl nem szeretem a VST-t, sokkal inkább az IMS.
-
-
szuszinho
őstag
Beugrottam ma Paciba és vettem egy A ház kávéját (10.08.) és egy Bányait (10.29.). Utóbbit hagyjam még állni?
Számomra érdekes, hogy az eddigi kávékat 8-as fokozaton daráltam, de most A ház kávéjához az 5-ös is kevés volt. Lehet ki kell vegyek alátétet a Graefből. Ennyire eltérnek a különböző fajták?Ja, ha valakinek aktuális, a héten készül többek között Malabar is.
-
adp
őstag
mashol is hallottam h savas a L. C. banyai, igy inkabb presszo porit vettem. de nekem ez nagyon alap kozepamcsi cucc, 10.13-ai porkoles, csoki, mogyi, minimal citrusok, kajak mint egy sima blend, filter porit kellett volna vennem nekem eleg
roastypörkölt ize van,
krema hegy van ami mar alapbol furi volt es a babok illata sem volt meggyozo.. Lehet 3 hetesen tul friss???
en vagyok a bena???? -
-
soldier2
őstag
válasz
vicces1
üzenetére
Lassan 2 éve fagyóból kivéve egyből darálok, egyelőre gond nélkül. A "motor" is bírja, nem érzem, hogy jobban szenvedne mint a nem fahyasztott kávéval.
qvik27: a Reneka itthon már nem kapható, külföldről elég drága megrendelni. Az AVX-nél van hasonló felépítésű IMS, azt nem próbáltam (amíg 58 mm-es gépem volt a Renekát szerettem nagyon).
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Újszerű Dell Latitude 5420 - i5 1145 G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)