Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
mdav88
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Paljocra gondolt az fórumtárs

-
-
Bazsee71
őstag
válasz
vTamas35
üzenetére
Egy DB E61-ért én is odaadnám fél karomat, és igaz, hogy HX verzióval nincs tapasztalatom, de az említett esetet eléggé testközelből szemlélhettem, egy irodában teljesít(ett) szolgálatot, ott sem 2-3 presszó ment egy nap. Ennél a típusnál sajnos nem 5 másodperc volt a hűtőcsapolás, és nem is a fejhőmérő figyelése jelentette a gondot, hanem az alkalmankénti ~0,5 liter víz elpazarlása. Mert az igaz, hogy egymás után le lehet húzni párat, de ha 2-3 óra múlva visszatérsz egy következő adagért, megint kezdődik elölről. Ha pedig magadnak komponálod a vizet, akkor még fájóbb.
A vízterítése mindezek ellenére sajnos csodálatos.
-
vTamas35
csendes tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
"kell-e a HX-es szívás"
Azért ez felhasználó függő. Ahol sok a vendég, vagy isznak tejes italokat is, ott azért lehet jó választás egy HX vagy ha a pénz nem akadály akkor egy DB. Én soha nem értettem, hogy mi a para a HX-el, meg a hűtőcsapolással. Gyakorlatban annyi különbség van a két folyamat között, hogy csapolás előtt a fejöblítést, amit amúgy is csinálnál 5 másodperccel később állítod le. Konkrétan nincs egy mozdulat különbség sem a többiben. Illetve nem a PID értéket figyeled, hanem az alatt a súlyos 5 másodperc alatt a fejhőmérőt. Lehet, hogy ez valakinek kényelmetlen, de nem nevezném őrületes szívásnak, vagy nehezen reprodukálhatónak. Én a kezdetektől HX-et használtam, (az irodában volt tuning GC) és ez az egyetlen stabil pontja a készletnek (vagy csak azért nem akartam lecserélni mert nem bírom megemelni...
). Plusz ugye a "HX szívásért" cserébe van 3 kg-os hőstabil réz fej, baromi jó vízterítés, 3l-es réz kazán, roto pumpa, kicsi tuninggal programozható előáztatás, meg kb. 30-40 évig elketyeg, és szép 
Persze napi 2-3 shotra sokkal gazdaságosabb egy tuning GC.
-
Nibiru
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Igen, tudom sajnos. Mikor fragola írta, hogy volt HX-ese és inkább a DB-s Catlert vette meg, utánaolvastam, hogy miért is dönthetett így. Sajnos a HX-es gépeknél nem ez egy hátrány, nem is értem, hogy a PID hogyan képes bármit is szabályozni bevallom őszintén, ha már a tökéletes megoldást keressük.
A Mara tehát rossz példa volt. A Sage-re ránézve nekem mindig az a gondolatom, hogy túl sok benne az elektronika és olyan műanyag érzetem van amikor rájuk nézek. Ha viszont az kiesik, akkor 400 fölött kezdődik az ár, és reggel meg várhatok egy csomót a bemelegedéssel.A thermoblock / thermocoil-os gépek jelenthetnének megoldást arra, hogy kis fogyasztással, gyorsan, és hőstabilan, meg végtelen gőz, de azokról nem sokat lehet tudni. Mintha a gyártók nem annyira akarnának arrafelé menni és úgy sejtem annak is meg lehet az oka.
-
coxymaxi
csendes tag
Sziasztok!
Nem éppen otthoni felhasználásra, de eladó ez a "kis" gyönyörűség.
2 dupla és 1 szimpla karral, IMS felső szűrőkkel, vízlágyítóval.
Karc, sérülés mentes, kitűnő állapotban, 10 hónapot volt használatban.
Ár: 520.000- -
Bazsee71
őstag
válasz
Nibiru
üzenetére
Nem jönnek, mert ők jól tudják, hogy kell neki a tuning, de akkor párja nincs.

A Maránál pedig tényleg elgondolkodtató, hogy kell-e a HX-es szívás, meg a temérdek víz pacsálása a hűtőcsapoláshoz. Többször kávéztam egy barátomnál, még nézni is rossz azt a pazarlást (fejhőmérőzve van a gép), le is cseréli.
-
Nibiru
tag
-
mdav88
aktív tag
válasz
Nibiru
üzenetére
De, biztos lehet

A két gép között technikailag ez a különbség, ám a Glenda/Gilda sokkal masszívabb, iparibb cucc. Ha valaki teheti az Anna helyett élből ezt válassza. Volt mindkettő, jó gép a maga nemében mindkettő.
(ezen a szinten minden gépnek vannak apróbb nyűgjei, nincs tökéletes kisgép gyárilag)
-
sz.zs.
őstag
-
thomasrc
aktív tag
Kérdés: Ti melyiket ajánlanátok a kettő közül?
1.) Lelit Anna PL41TEM (új)
2.) Rancilio Silvia V5 ECO (használt) + utólagos pid-eltetésUtánaolvasva a Rancilio egy masszívabb darab, de nem tiszta, hogy mit akar jelenteni ez az "ECO" (valami butított változat?) és utólagosan kellene pid-eltetnem, ami nem tudom mennyibe fájna (úgy tudom, hogy fragola foglalkozik ezzel, őt kéne megkérdeznem róla?).
A Lelit Anna PL41TEM papír szerint egy jó gép (réz bojler, gyári pid, stb.), de a gyári pid-el kapcsolatban vannak olyan vélemények, hogy utólagos pid-eltetéssel jobb eredményt lehetne kihozni és konkrétan a legelső vélemény ebben a topikban róla az, hogy a váz felépítése egy kicsit ingatag, bár utána következően már senki nem panaszkodott ilyenről. Ami viszont hátrány lehet, hogy az OPV állítócsavarja úgy olvastam, hogy gyárilag be van ragasztva és 12 barra állítva. Egyáltalán kell ezt állítani, jobb lesz 9 barral? A Rancilionál nincs beragasztva?
Köszi a véleményeket előre is!

-
prandris
tag
Tesóm rendelt egy korzón ajánlott podos gépet a lollo cafétól. Az oldalon és a gép dobozán is 40 ajándék pod van írva, de a gépben kibontáskor egy bontatlan kisebb dobozban csak 30 darab van. Mindegy is mert moslék az íze a "classico" podnak meg ajándék is. A gépbe belevilágítottam egy kis lyukon, van benne mágnes szelep ami meglepett, pumpáról nincs infó, hogy hány baros. Hozott saját podot ami a régi podstarjával teljesen korrekt volt, az ezzel a géppel hugyozik. A "felsőszűrő" elég spórolós. A gép nagyon kompakt, kis helyen is elfér és egyszerű. Majd kíváncsi leszek mi lesz a véleménye hosszabb távon. Szerk.: szerintem az "akciós" 30ezer egy kicsit túlzás

-
Jókv
csendes újonc
válasz
Nibiru
üzenetére
A többiek már válaszoltak is. Igen, a dózer leszerelése után kell, hogy a helyét elfedje. Most azon gondolkozom, hogy műanyag lemezt hőlégfúvóval megpróbálom alakítani. Sajnos a rozsdamentes vas megmunkálásához nincs megfelelő szerszámom. Pedig már vettem a lomisoktól egy megfelelő méretű rozsdamentes tálcát is

-
And06
aktív tag
válasz
von toth
üzenetére
LM szűrő útmutató
ez elég kimeritő táblázat, szerintem az "advanced precision" és a "strada" ami jó hozzá.szerk nekem a "new world double/strada" van, LMéknél ez 17grammos, kopp ugyanez VST dobozban 18grammosnak van titulálva. VSTből van egy 15grammosom, ami itt szerintem az "old world double/strada"hoz hasonló, abba max 17g fér, az is világos pöriből, ezzel számolj.
ja, amúgy nekem a gaggiához a VST 15g volt a kedvencem. de amióta pavonizok, azóta nincsenek ilyen gondjaim, hogy melyik szűrőt használjam

a pavonin amúgy a mostani Choco Madness muzsikál.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Hajónaplóhoz.
+10-es őrleménnyel csak 13.5g fért a Brikkába, a végeredmény fanyarabb lett mint reggel, de alig észrevehető, viszont mivel tudtam mire figyeljek, ezért kiderült, hogy ez rossz irány. A +12 jónak tűnik, de még belefér a kísérletezésbe egy +11 meg egy +13 is.
Érdekes, hogy duplafenekű szűrővel Pivvallán is először 15-ösön (amit +12-nek hívok) próbáltam és az ugyan gyorsan lefolyt, de ízre jobban tetszett mint utána a 12-es. Létezik, hogy ennyire jellegzetes karaktert adjon az őrlésfinomság?
Most a vízmennyiséget próbálom csökkenteni, 70, 65, 60 ml. Régen jó risztrettók jöttek ki így Brikkából, hidegen súlyszeleppel, lehet a kevesebb vízmennyiség megengedi a hidegindítást is. -
mikromanus
veterán
válasz
Nibiru
üzenetére
Igazából a kaszás el van feledve, csak volt benne egy kis kávé (+az új őrőgépben is túltoltam a korábbi adagot) és gondoltam nyomok egy forró vizes indításos tesztet, csak nem akartam már olyan későn elindítani a robajló asztalrezegtetős keverőt a teljesen homogén anyaghoz. Meglepően jó lett. Kipróbálom majd a kicsit finomabb őrléssel szintén forró/előmelegített vízzel "élesben" is. Más nagyon nem dobhatott rajta. A keserűséggel eddig se volt gond. Cukormentesben is kellemes. A cukor csak amolyan rossz szokás, vag ykalóriaéhség. Olyan fura perverzió mint másnál a kávéba tejet rakás.

-
And06
aktív tag
válasz
von toth
üzenetére
a "sima" azaz nem strada LM dupla nem megy fel a GCre (legalábbis annó nekem nem ment). a Strada gond nélkül, de az meg egy átcimkézett VST, igy inkább azt vedd. kávéfüggő, hogy melyik kell, olaszos kávékból a névérték fér bele, világos pörkölésből 2 grammal több is akár.
-
stereofan
tag
válasz
Nibiru
üzenetére
a doserless átalakításhoz szükséges, ha jól gondolom.
sajnos a simán kivágom egy lemezből metódus csak egy részére lenne alkalmas,
ahogy lali.hu is írta korábban, lehetne nagy tételben gyártatni, mert egy besajtolás van a lemez felső részén,
a tölcsér homorú (domború) részén.
-
von toth
tag
La marzocco 14-18g szűrő GC-hez ajánlott?
-
Nibiru
tag
Nem értem ezt a keresletet a motort takaró lemezre. Miért is kell ez? Tönkremegy a régi, vagy hiányzik a darálókból?
Egyébként ennyi pénzést a helyedben én inkább vennék egy Modellcraft alu lemezt a Conradnál meg egy lemezvágó ollót, ha nincs otthon és megcsinálnám saját magam seperc.
-
Nibiru
tag
válasz
mikromanus
üzenetére
A kaszást felejtsd el. Az őrlemény finomságot jóval nehezebb belőni egy kotyihoz vagy egy Brikkához, mert nincsenek rá szabályok, csak az ízlelőbimbóidra hagyatkozhatsz. Cukrot a belövésnél ne használj, mert az elfedi a keserűséget. Én úgy csináltam anno, hogy 5 adagot leőröltem 2 kattintásnyit haladva, különböző finomságban, és mindet lefőztem, aztán végigkóstoltam. Végül pont két kóstás közé állítottam be.
Annyival más a kotyi, hogy ott nem kell folyton állítgatni az őrlőt, ha öregszik a kávé, vagy rossz dalt dúdolok.
Végig ugyanazon a finomságon maradhat amit az elején belőttél és ha más kávéval próbálkozol, az is többnyire ugyanott lesz jó. Az, hogy pontosan hol, az őrlője válogatja. A tapasztalat azt mutatja, hogy nem ugyanazt a finomságot adják ezek az őrlők egy bizonyos beállítás mellett, még akkor sem, ha a kés alatti alátétek száma azonos.. -
Jókv
csendes újonc
Nincs valakinek elfekvőben egy Mazzer Major motortakaró lemeze? A Danettinél 7ezer +1400 a posta, az most karácsony előtt egy kicsit húzós egy darab meghajlított lemezért.
-
törölt tag
-
mikromanus
veterán
válasz
üzenetére
Ezek a számok ("12-es őrlemény") a Graef-es malomszörny beállításai, vagy mit mihez viszonyítod?
Tegnap kísérleteztem én is picit. (Graef Gm 702 +Brikka) A durvább őrölés +hideg vizes normál lefőzés cukor nélkül elég jó volt, de valahogy még nem tökéletes. Kipróbáltam a maradék előző napi "roncsolt-kaszással őrölt" +az új friss darált előző főzéshez készített felesleg keveréket előmelegített vízzel és egy kis cukorral (mondjuk csak amit magától felold kitöltéskor, mert nem kevergettem). Az elég jó lett. Most akkor ki kell háromszögelnem mi emelt a minőségen. Tippre a kiindulási vízhőmérsékletre gondolnék, de finomabbra állítom az őrlőt is. Most jön a 15-18-as kör kb majd.
-
Nibiru
tag
válasz
üzenetére
Captain's log, stardate 11226.7

Janeway is out to find coffee -
törölt tag
Hajónaplónak
Brikka forró indítás, 14g +12-es őrlemény 75g vízzel, előre megemelt súlyszeleppel. Keserű, csípős mellékíznek nyoma sincs, ami hidegindításnál súlyszeleppel előjön.
Lehet hogy hidegindítva teljesebb az íze, amikor már megjelennek a keserű ízek is, de én mindig inkább alulkivonatolt főzetre törekszem mert abból számomra finomabbnak tűnik a kapucsínó.
Ezt még a durvább őrlemény is elősegíti, de azért kipróbálom ma +10-es őrleménnyel ugyanezt, hogy kiderüljön változik-e valami. -
weinmaker
őstag
Reklamáltátok a kávés nyereményjátékot a múltkor. Mint mondtam a Kávékorzós facebookon ([link]) folyamatosan szokott lenni, kisebb-nagyobb, de mindig normális nyereményekkel.
Most indult a legújabb ha valakit érdekel.

Remélem nem gond, hogy szóltam, ha igen, akkor Parci jelezd felém és nem teszem ki, illetve töröld nyugodtan. Köszi!
-
Saul3
újonc
Köszönöm a válaszokat szűrőpapír témában!
Néhány napon belül beállítom az új gépet (Lelit Elizabeth). Pár kiegészítő még nem érkezett meg hozzá. Először megnézem mi lesz a gyári 11 bar-os nyomás mellett, aztán ha szükséges leveszem az OPV-t 9 bar-ra. Elméletileg állítható, nincs beragasztva. Ha valakinek van azonos gépe, szívesen várom a tapasztalatokat. -
Jókv
csendes újonc
válasz
mdav88
üzenetére
Ezt teszi a fejlett idegenforgalom
Ha ez a kávézó itt lenne Miskolcon, akkor nem biztos, hogy sokáig húzná ezzel az árazással. Sajnos voltak már ilyen próbálkozások itt is. Vagy áttértek a hagyományos olasz vonalra, vagy valami kapcsolt szolgáltatással együtt mennek tovább. Például szállás, cukrásztermékek, szendvicsbár.Ja erről jut eszembe: Vélhetőleg decemberben új kávézó és szendvicsbár nyílik Miskolcon. Majd leadom a drótot itt is, ha nyit.
-
sz.zs.
őstag
válasz
azigazimoris
üzenetére
Hja igen, pont a minap volt dolgom egy ilyen gőzcsappal, ritka szar egy konstrukció ( már bocsánat ) de legalább szerelhető és lehet orvosolni a csepegést.
gekkie: mordorból van, de mást is rendeltem akkor.
Emagnál is van talán?! -
Saul3
újonc
Az aeropress papír úgy látom 62 mm-es. Aki használ a kávépogi fölé, az előtte méretre vágja a lapokat?
-
adp
őstag
Aki szereti az olasz cuccot ezt tudom ajanlani: [link]
ma ittam egyet egy romvaros kavezojaban, olaszos hanyagsaggal keszitve, kb ristretto volt es tok korrekt volt a mufajt tekintve -
azigazimoris
aktív tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Azért egy kicsit foglalkoztam vele és megszűnt a csöpögés 😁
New Baby 06 volt ugye az alany, amiben nem a hagyományos Classic gőzcsap van, hanem egy egyszerűbb cucc.
Na ennek van egy határoló fém izé a szeleptűn és csak azt kellett odébbtekerni.
Igazából én ki is vettem egyelőre és szorosabbra húztam a csapot, mert úgysem használom.
Max. ha esetleg ki kell nyitni légtelenítésre vagy vízkövezéskor öblítésre, akkor csak emlékeznem kell rá, hogy nincs ütközője és ne tépjem meg véletlenül.
Ennyi meg talán menni fog 😀 -
törölt tag
Hajónaplónak.
Brikka súlyszeleppel, 14 gramm 15-ön (Graef CM702 +12-es őrlemény a presszó finomsághoz képest) ahogy délben, 75g víz = kb. 56g kávé szép buborékos habbal.
Messze nem olyan jó mint a déli, hm lehet hogy épp a buborékolás miatt? Pontszám olyan 7-es ha a déli 10-es volt. Valamit elbasz a szelepen való átfújás? Vagy ennyire egyenetlen a kávészemek minősége. Vagy mégse jó hidegen indítani mert míg eléri a robbanási hőfokot, két perc alatt elillan a kávéból az aroma.Következő terv forró indítás 14g +12-es őrlemény 80g vízzel, előre megemelt szeleppel. Ilyenkor nincs hab, csak hamar elillanó kevés crema.
-
SoundON
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Szerintem is a karba őrlés lesz a megfejtés...ott lesz a hiszti tárgya.
Ma próbából bekapcsoltam az SJ Et, ami fixen pozicionáltan karba őröl, na ott megint féloldalasan indult a lefolyás, de legalább spriccelt is
Azután a kézivel mentem neki, ami meg kiskanállal átpakolós és ott megint gyönyörű lett a lefolyás.
Pedig ugyan az a kávé, ugyan az a mennyiség, kb ugyan az a szemcseméret, ugyan az az eljárás, középre boronálás, OCD, majd Palm Tamp. -
mikromanus
veterán
válasz
Nibiru
üzenetére
Találtam magyar nyelvű használati útmutatót (pdf). Azért majd átnézem a leírtaknak megfelelően, meg szerelgetem-szeretgetem picit. Annyi kérdés még, hogy mi illik a kotyogóba-Brikkába? Milyen az a "durva" őrlés? Menjen a legnagyobbon (25-ös fokozat), vagy finomabbra kellene állítani?
-
Nibiru
tag
válasz
mikromanus
üzenetére
Használatba vétel előtt csak annyit javaslok, hogy tegyél bele még egy alátétet, hogy ne a skála legalján kelljen egyensúlyoznod. Gyárilag egy szokottt benne lenni, nekem legalábbis annyi volt.
-
mikromanus
veterán
No, megjött a grinder. Graef CM 702. 1-2 óra, aztán jön a tesztüzem. Van az ilyen gépezeteknek valami "bemelegítő"-első használat és ez kidobandó része, mint az új főzőknek? Vagy ez nem ilyen kis finomkodós dolog és zúz, meg őröl, mi meg isszuk a kávét a frissből? No, utánanézek. Nehogy a kukába továbbítós esetben a jobb minőségű anyagot nyomjam be, majd a kukába ki.

-
-
-
törölt tag
válasz
Nibiru
üzenetére
Ha van is a Pivallában OPV, nálam nem működött.
Ma reggel az Aeternum jobban produkált, meleg de még nem forró vízzel. De csak úgy visszafogottan.
Délután a Brikkát leporoltam és 14 grammot 10-es finomságon 60g vízből próbáltam lefőzni, forró vízzel (apró buborékok jelentek meg a vízben a tűzhely legkisebb lángjára tett alsó részben), súlyszelep megemelésével.
Befulladt, a következő próba 14 gramm 15-ös őrlemény (ahol a 3-as a presszófinomság Graef CM 702-n), a víz 80g (ami lehet hogy kicsit sok), ugyanúgy gyöngyöző vízzel indítva, a súlyszelep kiskanállal megemelve. Kapucsínó lett belőle, az utolsó habfoltokból még hevenyészett szívet is sikerült húzni pálcával, latte art lángossütő módra.
Nem vagyok biztos benne, hogy a Pivalla csinált-e ilyen jót valaha is. Lehet hogy csak kifogtam egy god shotot a Brikkával, ami fél évente egyszer bejön, de pont most? Kíváncsi leszek a következő alkalmakkor sikerül-e reprodukálni, ha igen akkor maradok a Brikkánál és nem is nagyon keresek mást.
-
fragola.6035
aktív tag
-
gippazoid
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Arra nincs észérv, hogy miért kell mást piszkálni... Ezért magyaros. Ez nem személyeskedés, az teljesen más, de mindegy.
Miért kellene nekem érvelni, hogy mit miért szeretek? Mert ez itt egy bíróság ahol meg kell magyarázni, miért szeretem a piros almát és nem a zöldet?
De ezt most még külön magyarázni kell? Igen, úgy tűnik, igen.Külföldi fórumokon még nem láttam ilyet, pedig ott több országból is írnak egy adott témában. Ez ebben a nyomorult országban jellemző leginkább.
De akinek nem tetszik, hogy milyen kávét szeretek, az ne olvassa azt amit a témáról írok, egyébként meg nem érdekel a véleménye.
Ez nem egy privát fórum.
-
Nibiru
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Néha amikor a páratartalom, a hőmérséklet, vagy épp a dúdolt/fütyült dal hibája miatt kissé rögösödni kezd a a kávé őrlés közben akkor engem is szívatott a gép. Mivel én nem tartom jó dolognak hogy egy hústűvel kapirgáljak a szűrőben, azt szoktam csinálni, hogy egy külön tartóba őrlök és mielőtt átöntöm a karba, előtte megrázom mint Krisztus a vargát. Bevált.
Lehet, hogy nálad is ez a helyzet, bár a fütyült dalra ettől függetlenül is érdemes odafigyelni. Az én kávéim eddig mindenféle zenével megbirkóztak, csak azt nem szeretik, ha tapsolok közben.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Nibiru
tag
válasz
paljoc
üzenetére
Gyönyörűek ezek a Sage (Catler) gépek és műszakilag is kiválónak tűnnek a megoldásaik. Kivéve az őrlőjüket ahogy anno olvasgattam. Viszont a strapabírásukról már nem vagyok annyira meggyőződve. Meg hogy alkatrészellátottság terén milyenek. Úgy vélem viszont, hogy nem véletlen, hogy te aki ilyesmivel foglalkozol, pont egy ilyen gépet vettél. Érdekelne, hogy mi az amiért pont erre esett a választásod és nem egy robusztusabb HX-es gépre hasonló árketegóriában? Néhány példa az itthon is kapható típusokból a teljesség igénye nélkül:
1 2 3
A Bezzera és a Lelit még olcsóbb is, az Expobar vmivel drágább, de ezen az árszinten gondolom már nem az számít. -
John3:16
csendes tag
válasz
John3:16
üzenetére
Egyébként itt a CoffeeGeeken pont neked szól ez a téma (tágulási beszerelése Silviába):
Az első oldalakon látható megoldásokat - ahol a tartályok lejjebb vannak a beömlési pontnál, ráadásul tök hosszú csövekkel vannak bekötve - egészségügyi szempontból aggályosnak tartom a sok pangó víz miatt.
Az utolsó oldalon viszont van egy érdekes ötlet, amihez emberünk gyártatott egy spéci elemet - ezt a megoldást talán érdemes lehet továbbgondolni. -
vTamas35
csendes tag
-
Bazsee71
őstag
Nekem mondod? De mi a túróval lehet ezt magyarázni?

3 hete küzdök, ezzel meg tegnap este elkezdtem kísérletezni, és azóta 4 kávéból 4-nél egyenletesen indult meg a lefolyás.
Csápájev: a dal ugyanaz volt, de egy oktávval lejjebb kezdtem. Az is lehet, hogy így nem az őrlemény saját frekvenciáján szólalt meg, és elmaradt a gerjesztés.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen okostelefont vegyek?
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Gaming notebook topik
- ZEN.com
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Éjszakai műszak
- Warhammer 40.000
- Synology NAS
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Új kijelzős! HP ZBook Studio G8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200
- Samsung Tablet S9 FE, 128GB, 5G, SM-X516BLGA
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z270F i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Imádom! Persze otthonra ilyet venni, kell egy kis megszállottság meg anyagi háttér hozzá. Nem lesz tucattermék minden háztartásban valószínűleg.
Pedig megérdemelné....

). Plusz ugye a "HX szívásért" cserébe van 3 kg-os hőstabil réz fej, baromi jó vízterítés, 3l-es réz kazán, roto pumpa, kicsi tuninggal programozható előáztatás, meg kb. 30-40 évig elketyeg, és szép 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

én azért nem dőlnék a kardomba