Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• mutyi

őstag

Reggel készítettem volna egy szokásos szimpla espressot,de a lefolyás egyáltalán nem volt szép, pedig minden ugyanaz a beállítás volt mint tegnap is,amikor még teljesen rendben volt.
    Semmit sem állítottam, pid is 95 fokon, 8 gramm kávé, marzocco szűrő,41-es tamper és az új darálóm.

Megkóstoltam a kávét miután nem volt valami szép és egy fura égett,gumis ízt éreztem benne. De nem olyat,amikor esetleg megég vagy ha megégett,akkor nagyon durván,mert szinte csípte a nyelvem.
    Képtelen voltam meginni, az agyam mondta hogy ne. Készítettem egy másikat,de az is ugyanolyan égett,gumis,csípős.
    A gép tök tiszta, egy hete cseréltem benne fejtömítést,bár ezzel nem vagyok megelégedve mert sokszor alig tudom ráhúzni a portafiltert, főleg az új naked kart. Ez elvileg gyári tömítés és sokkal puhább volt újonnan, mint a régi.
    Gondoltam arra is hogy esetleg a fejtömítést oldja ki,de ha jól gondolom nem is érintkezik a víz a tömítéssel.
    Ha üresen indítom a gépet, szépen jön a felsőszűrőn a víz,meg is kóstoltam, de nem éreztem semmi mellékízt.
    Viszont most lehet csak önpara,de kikapcsolás után a gép még 1-2 percig időnként ilyen kis gőzt/füstöt engedett ki a borítás és a ház közötti részen. Lehet máskor is szokta és sima gőz,de érzem hogy nem kóser vele valami.
    Kiviszem a kertbe és ott tesztelem és húzok vele majd duplát,megnézem milyen lesz. Ha kigyullad,akkor ott tegye.
    :(

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés