Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Digitális Állampolgárság Program
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
válasz balage0000 #76396 üzenetére
Szerintem teljesen alaptalan a félelem. Kotyogót robbanni már én is láttam, de zárt rendszerű bojleres gépről még csak nem is hallottam.
-
norkov84
tag
Ma voltam Dorogon a Határ csárdában, ahol Pacificaffé pin up volt a kínálatban. És még jól is készítették el, ajánlom, ha valaki a környéken jár.
-
Koczó93
őstag
Van egy eladó Hg1 ha valaki kézi hajtányra gerjed, nézzen szét
-
balage0000
csendes tag
válasz soldier2 #76395 üzenetére
Kuktától és társaitól megmondom őszintén kicsit tartok...
Túl sokat olvastam az utóbbi időben Pavonikból hibás sapka miatt konyhaplafonig fellövellő forróvízsugárról és hasonlókról, ami kicsit elvette a kedvemet. Az a baj, hogy nem csak én fogom használni, másra is tekintettel kell lennem és minimalizálni akarom a sérülésveszélyt.Tudom, tudom.. akkor nem a 70 éves gépeket kéne nézzem.
-
soldier2
őstag
válasz balage0000 #76392 üzenetére
Zárt bojleres gépekkel mi a gond?
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
balage0000
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Belépő szintű kávégépet keresek, Illy Y7.1 kapszulás leváltására, hétközben napi 2-3, hétvégén 5-6 kávéhoz, elsősorban medium roastokhoz, tej nélkül. Őrlő már úton van (Niche Zero), kávégép terén a Caravelre esett a választás. Van ezekkel valakinek tapasztalata? HB-n csupa jót olvasok róluk, csak a verzió a kérdés. A v1.x alkatrészei látszólag masszívabbak, de úgy látom, hogy a föld vezeték nincs bekötve, szóval mindenképp el kell majd vinnem átnézetni és esetleg kábelcserére. Felfűtés időigényesek tűnik, szóval külön melegíteném a vizet hozzá, vagy hagyok neki elég időt.
Francesconál néztem, de sajnos épp nincs eladó gépe. A jelenlegi használt gépek eladói ebayen valamiért le akarnak beszélni a vásárlásról, azzal az indokkal, hogy ezek a gépek nem valók napi szintű használatra, gyűjtőknek valók, célzottan nekik hirdetik, illetve nem csinál jó kávét...
Nyilván nem az a cél, hogy magamat (és az asszonyt) szívassam vele és nem akarom leégetni se a házat, de így látatlanban úgy érzem, hogy egy kis karos géppel alapvetően nagyon boldog tudnék lenni és árban is barátságos. Zárt boileres karos gépeket már egy ideje elvetettem, CT1 kissé húzós árban, még használtan is.Köszi előre is a hozzászólásokat!
Üdv.:
Balázs[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz qvik27 #76389 üzenetére
na de minden kést a saját (darálója) kerületi sebességéhez terveztek, máshogy nehéz volna. ha a mini (58 mm) és a mini-e (64 mm) fordulatszáma azonos, akkor egy minibe rakott mini-e kés pont ugyanolyan lesz, mint a gyári mini-e, HA a motor bírja.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
tag
Azt nem tudom, hogy mi vak, mi nem, de a tény tény, hogy nagyobb átmérőnél azonos fordulatszámnál a tárcsák szélén nagyobb a sebesség. Azt, hogy ennek mekkora lesz az érezhető hatása, nem igazán lehet ennyi alapján matekolni, de kb. olyan, mintha a azonos méretű tárcsánál ugyanolyan arányban növelnéd a fordulatszámot. Az említett példában ez kb. 10% lesz.
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
HÁZIGAZDA
válasz qvik27 #76386 üzenetére
a második fele szerintem vakvágány.
van egy tengely, amit forgat egy motor és van rajta egy kés. tegyük fel az egyszerűség kedvéért, hogy a tengely nem imbolyog, a motor meg bírja. akkor marad egy fordulatszám és a kés(profil). a mazzer kicsi darálóinál talán állandó a fordulatszám, úgy rémlik.
szóval, ha bírja a motor (és a tengely), akkor más hátrány szerintem elvi síkon nincs.
-
bluesfan
tag
válasz qvik27 #76386 üzenetére
Mindazonáltal, hogy értem ezt a logikát, fragolának volt kísérlete az alapból szintén 58 mm-es Fio F4E Nano-val, amibe sikeresen bele tudta applikálni az F64 (talán EVO) késeit és úgy emlékszem, jól működött a dolog. Talán stereofan kolléga ezzel kapcsolatos gondolatát is ez az eset indította.
-
tag
válasz stereofan #76381 üzenetére
Azt nem tudom, de:
A motornak van egy névleges fordulatszáma, és ezt meg az eredeti kés átmérőjét stb. "tervezték össze". Ha kicseréljük a késeket másikra, az átgondolt kompozíció megbomlik.
Itt konkréten:
- a motornak két oknál fogva nagyobb forgatónyomatékot kell tudnia kifejteni: a nagyobb tárcsa több kávét vesz fel egyezerre + a tengelytől való nagyobb távolság miatt a "teherkar" nagyobb. Szóval a meglévő motor nem feltétlenül örül egy megnövekedett terhelésnek.
A másik, hogy a nagyobb tárcsa miatt a konkrét őrlés sávjában nagyobb lesz a kések közti sebesség (kerületi sebesség), és a beépítendő késprofilt nem feltétlenül ehhez a megnövekedett sebességhez tervezték. --> Lehet, hogy jobban fogja melegíteni a szemcséket, mint amennyire kívánatos. Ha ez a hatás jelentősebb, meg is változtathatja az eredeti pörkölt szem ízvilágát, konkréten "olaszosabbá" teheti. Persze itt annyira nagy különbség nincs.[ Szerkesztve ]
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
Bazsee71
őstag
-
HÁZIGAZDA
válasz Nibiru #76377 üzenetére
a kúpos daráló picit megengedőbb a pontatlan gyártással szemben, mint a síktárcsás. ha ez utóbbinál nem tökéletesen párhuzamosan futnak a tárcsák, megette a fene az egészet. úgyhogy ilyen értelemben igen, a kúposok talán picit kevésbé kockázatosak lennének, de:
- komolyabb késsel, késprofillal nincs igazán megfizethető kúpos daráló
- síktárcsásból jóval nagyobb a kínálat, a használt is
- a fenti eszmefuttatás csak egy elmélet, aztán nézz meg egy iberitalt és egy mazzer minitén amúgy drukkolok ennek a nisé zérónak, mert a legjobb dolog lenne a világon, ha lenne egy kony-val egyenértékű őrleményt adó, de otthonra tervezett cucc 200e ft-ért. sok, sok, de igazából nem. egyszer kell kifizetni, és onnantól a havi akár 10 ezer forint kávé mind jobb lesz.
de akit nem riaszt el a nagy méret, egy fragola-féle zm késes royallal örökre kipipálja ezt a témát.
-
stereofan
tag
ha már a darálókról van szó: a kisebb mazzer mininél 58mm-ről nagy munka átalakítani 64mm-re? ha jól látom alsó és felső késtartót cserélni kell. vagy inkább maradjak egy eredeti 182D késnél? most egyszerűbb utángyártott kések vannak benne. ennél a gyári is csak jobb lehet.
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #76375 üzenetére
így van, ez csak a legutóbbi komment, amin hat és fél órán képtelen voltam abbahagyni a szemeim könnyesre kacagását, de előtte is folyamatosan mentek a hasonlók, és valljuk be, ami ennyire vicces, az századszorra is vicces. próbáltam én is felérni a humorkolosszushoz, de belátom, hogy ehhez kevés vagyok.
-
Jókv
csendes újonc
válasz #93794560 #76351 üzenetére
Játszik bizony, de milyen szépen [slayerespresso]
-
Nibiru
tag
válasz GAgyiXyXy #76366 üzenetére
Utóbbi néhány napot külföldi fórumok olvasásával meg kések nézegetésével töltöttem. Egyelőre össze vagyok kissé zavarodva. Inkább az látszik kibontakozni, mintha a kúpos vs. lapos amolyan ízlelésbeli különbség volna, ami itt is megmutatkozik abban, hogy miközben a Kony-ról beszéltek mint egyik "Istenről" közben ott a K30, a másik. Olvasmányaim alapján igazi összehasonlításba nem is lehet belemenni egy kúpos és egy lapos késes daráló között, csak a lapos a lapossal, a kúpos a kúpossal mérhető össze, mert eleve kétféle őrleményt produkálnak ami meghatározhatja a kávé ízvilágát is miközben a konzisztenciabeli különbség csak hajszálnyival tér el, ha egyáltalán észrevehető. Ugyanakkor mindkét fajtának meg vannak az előnyei és hátrányai.
A Niche-ben nem lehetett lapos késeket használni, ez az alacsony fordulatszámból és a nulla pangó őrleményből mint célból következik.
Úgy hiszem egyébként, hogy a motor fajtája (pl. fázisszám) is számít egy szinten. Szóval izgalmas és szerteágazó téma ez.Eddig egyébként arra jutottam, hogy otthonra egy jó kúpos késes daráló jobb választás lehet.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Bazsee71 #76375 üzenetére
Igen, az őrlőkre vonatkozóan teljesen egyetértek azzal, amit írsz. Valami hasonlót vélek én is, nyilván kevesebb tapasztalattal. Abban is jókora találgatás megy, hogy milyen összetételű (nagyságra homogén pl.) őrleményből jönnek ki jobban a kívánt ízek, abban is, hogy milyen mintájú és típusú késekkel lehet ilyen őrleményt legjobban előállítani.
Persze vannak mindenféle mondások, hogy a nagyobb jobb, meg hogy a síktárcsás jobb, és azt is tudjuk, hogy a komolyabb gyártők több kutatást végeznek, többet próbálkoznak, és precízebbek, és komolyabb a minőségbiztosítás is náluk, de nincs tudomásom arról, hogy valaki komolyabb összefüggéseket tárt volna föl. Nyilván vannak okosságok, de ezeket szerintem még csak ökölszabályoknak sem lehet nevezni.
Tiszteletben tartom mindenkinek a tapasztalatait, de nem gondolom, hogy ebben a kérdésben érdemben ki lehetne matekolni a komoly válaszokat, még ha a peremfeltételek nagy részét elég jól meg is lehet mondani.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
Bazsee71
őstag
válasz GAgyiXyXy #76372 üzenetére
"Narancsos Vagy robur ízű. Vagy romános "
Szerintem itt ment félre, mert erősen gúnyolódás gyanús. Pedig hidd el, van diffi bőven. Pl. a Majorral nem volt jó a CasMo, a K30-cal pedig nem tudok citromlevet. Ez a daráló téma a legkeményebb dió, a kicsik sajnos mind kompromisszumosak.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
Köszi, hogy felhívtad a figyelmemet nem egyértelmű fogalmazásomra amiből az derült ki számodra, hogy a daráló szerintem nem számít. Ilyet még sugallni sem akartam, hiszen miért akarnék akkor darálót cserélni? Sajnos sokszor elkövetem azt a hibát, hogy nem egyértelműen fogalmazok és azt is, hogy feltételezem akik olvassák, értelmezik, akkor azt nem áthallással, direkt félreértelmezéssel netán rosszindulattal teszik. Tudom nálad ilyenekről szó sincs, valószínűleg nem volt lehetőséged a több hozzászólásomat együtt értelmezni. Így vonhattad le és adtad finoman tudtomra és tetted közzé azt a következtetést, hogy én hülye vagyok. De ez jól jött ki, mert ezen itt sokan nevettek, örültek, derültek. És a legtisztább emberi érzés a káröröm, mert abban aztán tényleg semmi irígység nincs.
Inkább kérdeznék. A kony késes niche zero és maga a kony között milyen ízbeli eltérés jelenik meg a kávé ízében? És az miből adódik? És melyik lesz a jobb, finomabb?"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
HÁZIGAZDA
válasz GAgyiXyXy #76366 üzenetére
szerintem mindenki elhiszi, hogy érzésed szerint akkora hatással nincs az ízre a daráló.
lehet, hogy olyan kávét iszol, ahol tényleg nincs.
lehet, hogy rosszul érzed.
lehet, hogy adott két daráló között tényleg nincs akkor különbség.ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz fragola.6035 #76368 üzenetére
De cuki vagy
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
zoknee
csendes tag
GC tulajok!
Milyen szimpla és dupla szűrőt érdemes manapság venni, ha ki akarom cserélni az egyszerű gyárit és az utángyártott LM szimplát? És persze hol érdemes?
Köszönöm -
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz meander #76363 üzenetére
Narancsos Vagy robur ízű. Vagy romános
Szóval nyitott vagyok ezen a téren, mivel ízlelésem korlátos. És úgy gondolom, hogy számomra nem rosszabb, vagy jobb lesz a kávé, hanem másabb. Olyan nüansznyi eltérések lehetnek, amelyeket én észre sem veszek. De abban biztos vagyok, hogy a drágább/nagyobb/batárabb daráló finomabb is, már ha én dolgoztam meg érte
A másik, meg hogy lehetőségem sincs kóstolni melyikkel milyen, de én bízom a gyártókban meg a fórumokban, hogy egy bizonyos szint felett nem süllyednek egy bizonyos szint alá (Eszterházy Péter után szabadon).
Mondjuk padlót fognék tutira, ha a kedvenc kávémból egy savanyú löttyöt kreálna a daráló, de ezt meg kizártnak tartom, mert érzésem szerint akkora hatással nincs ízre."Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
Bazsee71
őstag
-
GAgyiXyXy
aktív tag
"Valóban csak nehezebb a döntés a vélemények után." És az arr is jó, hogy később tudd magad ostorozni miért döntöttél rosszul Az információ ugyan hatalom, de egyben átok is lehet..
Ha nem olvasnád a topikot már régen ott lenne a specialitat a pultodon...És boldogan használnád.."Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
mutyi
őstag
Valóban csak nehezebb a döntés a vélemények után.
A helyzet az hogy elvileg a Minon Specialita-ban már kiküszöbölték a pangó őrleményt a sima Mignon-hoz képest.
Azért nem vettem meg a használt F64-et,mert az már sokkal nagyobb mint az f4e nano vagy a Specialita.
Egyszerűen hiába csúcs gép,ha helyben elveszi a fél konyhát.
Nem tudok dönteni, de a specialita 100-ból meglenne,mert az áfát visszaigényelném, az f4e nano viszont olaszból lenne 140-ért. Szóval itt van 40 difi és nem vagyok benne biztos hogy 40-el többet megér a dolog. -
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz SierraFox #76355 üzenetére
Én is hasonló döntés előtt állok. Nekem _otthoni_ daráló kell. A legfontosabbak amit teljesítenie kell:
1 0-hoz közelítő pangó. Ne kelljen ütni-vágni, seperni, körtepumpázni, stb. hogy kiadja azt, amit beleadtam.
2 Szép, habszerű, csomómentes örlemény közepes és attól picit világosabb pörkölések esetén. Ne kelljen utána még vuduzni.
3 Egyszerű használat, mivel a felségem is használja.
4 Egy adagos örlésre alkalmas.
5 Jól nézzen ki.
6 Kompakt felépítés.
7 Homogén örlemény.
8 Megbízható működés.
9 Halk működés (és ebbe beletartozik a használó hangja is, amikor nem akarja kiadni ami benne van )Nekem ezek a fontosak, így gyakorlatilag az itt preferált dromedárok szóba sem jöhetnek. Így nálam jelenleg csak a Hedone, a Niche Zero és a Eureka Spezialitata azok, amelyek képbe kerültek (várok más javaslatot).
A Hedone nejemnek nem tetszik (az árát nem is tudja), nagynak is találja, így az is kiesett, bár az ára is már-már sznob kategória, így a kezdeti lelkesedésem alábbhagyott iránta rendesen. De majd egyszer...
A Niche Zero irányába meg bizalom nincs (nem a daráló felé, hanem az üzleti modell felé), már azzal kezdik, hogy elkérik a kártyaszámot és közlik, hogy egy szavam sem lehet ha a pénzemért nem kapok semmit, jól gondoljam meg. Tudom start-up, meg minden de már átalakulhattak volna "rendes" céggé, hiszen kész, sorozatban gyártott termék lett belőle (valaki felvilágosíthatna). Ha pay-pal-al lehetséges lenne fizetni már megrendeltem volna.
Eureka Spezialitata a harmadik befutó, árban egyértelműen nyerő, de az első két pontban a leggyengébben (de elfogadhatóan) teljesít. Na meg az a fránya elektronika..
De hogy miért is akarok darálót cserélni? Mert a jelenlegi darálóm az első pontot nem tudja és a feleségem ettől elég ideges tud lenni....És az nagyon nem jó
Szóval...van bajom nagy"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
Nibiru
tag
válasz qvik27 #76350 üzenetére
Basszus, de igaz, tényleg. A kerületi sebességig nem jutottam el eddig gondolatban, pedig elemi fizika.
A kérdés számomra akkor megmagyarázva. A kerületi sebesség és a megfelelő mintázat a lényeg és annyi.
Egyedül a kerámiakések működését nem értem még mindig. Azok nem is annyria őrölnek mint inkább trancsíroznak elképzelésem szerint. -
SierraFox
tag
Hasonló döntés elött álltam pár hónapja. Az Eureka Specialitára lett volna pénz, szebb is, kompaktabb is mint a Fio. De nekem nem tetszett az örleményállítási mechanika amit használnak (az alsó -forgó- kést állítod fel-le). (Az Atomot próbáltam.)
A Fiorenzatóké sokkal jobb szerintem, az atombiztos megoldás.
Végül aztán vettem egy használt Mazzer Mini E-t, raktam bele F64 Evo késeket, és az Eureka ára alatt maradtam.A régi mignonhoz képest látszik, hogy az újaknak sokkal kevésbé rögösödik az örleménye.
Szerintem a mignon az egy otthoni daráló, aminél az volt a cél, hogy szép, kicsi, könnyű és csendes legyen. A F4 nano meg egy kisebb kávézóban is használható másodlagos darálónak. Nem véletlenül kétszer akkora a súlya a mignonhoz képest. -
GAgyiXyXy
aktív tag
Nagy kérdések ezek, gyanítom már el is döntötted, csak a megerősítést várod. Pedig itt csak elbizonytalanítanak, mint most én is. Miért nem csaptál le az itt napokban feltűnt f64evo-ra? Nagyon jó vétel lett volna. Nekem is..De számomra is mások a preferenciák, így nem kellett, pedig baromi jó vétel lett volna.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
SlayerSub
tag
Holnap Székesfehérvárra megyünk kirándulni, tudtok a városközpontban jó kávézót mondani?
köszi -
mutyi
őstag
Aki esetleg hasznalt mar Eureka specialita es fio f4e nano daralot az melyiket ajanlana jobban olaszos izvilaghz otthoni hasznalatra,napi 2-3kavehoz?
-
törölt tag
válasz beleriand72 #76343 üzenetére
A Slayer még játszik? Azt hittem, már abbahagyták.
-
tag
Hallottam már ilyet
Egyébként a kisebb tárcsa+magasabb fordulatszám -- nagyobb tárcsa+alacsonyabb fordulatszám könnyen hozhat hasonló eredményt, ha a cirádák hasonlók. A forgó tárcsák egyes pontjainak "kerületi sebessége" fordulatszám * 2pi * az adott pontba húzott sugár. Így valamihez képest a fele sugár+ dupla fordulat (pl. a kések szélénél) ugyanakkora sebességkülönbféget jelent majd a forgó és az álló kés között.
-
zozy84
senior tag
Sziasztok!
Szeretném (nem sürgős) lecserélni a Philips Saeco Xsmall gépemet.
(Napi 3-5 kávé átlagban)
Egy modernebb, csendesebb és jobb espressot készítő gépet szeretnék.
Tudom, hogy a külön darálós megoldás a komolyabb de se helyem nincs gép+daráló kombónak , se 300eft-om erre a célra.
Gaggia automata gépeket néztem eddig.
Krups , Jura, Delonghi és társai között is érdemes lenne körül nézni vagy a Gaggia az egy komolyabb és jobb márka?
-
beleriand72
tag
válasz Csápájev #76337 üzenetére
Két hét múlva megnézzük Slayer koncert előtt :-)
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
soldier2
őstag
Ha nincs háromjáratú a gépben akkor fölösleges vakszűrőzni (sőt, még akár káros is lehet, ha visszajut a bojlerbe, és tersonetes kávét iszol egy darabig).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Csápájev
őstag
Ha valaki Írországban, Dublinban jár és jó kávét szeretne inni, ezeket a helyeket keresse:
-Vice coffee / 54, Middle Abbey St /
-3FE / 32/34 Lower Grand Canal Street Dublin 2/
-Proper order a Smithfield en
- Reference coffee a Peasant street-en
Az első kettőben voltam, világos pörkölés volt.
Semmi nagy csoda, "csak" jó kávé , ami egyébként kint is ritka,mint itthon.
Az átlag helyeken löttyöt kaptam.
Ami nagyon kellemes meglepetés volt,az az ír kávé!
Eléggé előítéletes voltam a tejszínes, whiskys kávéval,de bevallom nekem nagyon ízlett.
A Vice -ban ráadásul egy extra variációt kóstoltam, brutál jó volt.
Kocsmában azért a meleg whisky mennyisége dupla volt
Ide tettem fel pár képet. -
tag
válasz Bazsee71 #76326 üzenetére
senki nem nyilaz le azert, mert nem tudsz ilyenrol
Egyebkent talan nem az volna a lenyeg, hogy bonyolult mintazatu legyen. Inkabb az, h az orlomalomba kerult szemet minel kevesebb csiszatolassal apritsa a kivant mereture, a leheto legegyenletesebben. ezt pedig nem a ciradak szamanak es sokfelesegenek latvanya fogja eldonteni.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
Rush77
aktív tag
Szerintem ezen a gépen a vakszűrőzés nem fog menni.
Ez gyakorlatilag egy Saeco Poemia és nincs benne 3 járatú szelep sem OPV ami a fölösleges nyomást elvezetné.Szerintem a maximum amit tehetsz, hogy leszeded a felső szűrőt (vigyázz a rugóval és a többi alkatrésszel, hogy el ne hagyd) és a felső szűrőt beáztatod.
A fejet meg a tömítést max valamilyen erre szánt kefével kitisztítod.[ Szerkesztve ]
-
Clemi
veterán
Kérdés:
Gaggia Viva Prestige gépem van.
A vakszűrős tisztítószeres (tersonet?) elegendő, ha lecsavarom a felső szűrőt, arról és a szelepről ami ilyenkor kijön leoldom a szennyeződést?
Csak mert ezen az oldalon olvasottak kicsit nekem zavarosak, mármint ez a szöveg: "Helyezzen egy teáskanálnyit a tisztítószerből a vakszűrőbe. Indítsa be a főzést, majd kb. 10 másodperc után szakítsa meg. Ismételje meg a műveletet 20 másodpercenként, míg a kiürülő víz nem lesz tökéletesen tiszta. " Milyen víz honnan? Vegyem le a fejet a vakszűrővel és nyomassam a pumpával a vizet? A vakszűrőből a feloldott tisztítószer már régen kijött nem?
Valaki helyezzen képbe légyszi, hogy ezt pontosan hogy csináljam. Ja és a fenti linken látható tisztítószer jó erre?
[ Szerkesztve ]
-
CB
senior tag
Paksi kávé.
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
PeterAgos
csendes tag
Eladó lett 2017. szeptemberében vásárolt Quick Mill Sylvano Evo kávégépem. [link]
-
PeterAgos
csendes tag
Eladóvá vált 2015 decemberben vásárolt HG One kézi őrlőm. [link]
[ Szerkesztve ]
-
sunnysys
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy szép Gaggia Classicot sz.zs.-től, köszönöm itt is neki!
Ma este megyek Mammut ExtremDigital-ba Graef CM702-t vásárolni.
Tamper és szűrő szerintem csak később lesz, mert holnap estig nem tudom megoldani.
A szett barátnőm szülinapi ajándéka lesz, holnap tervezem odaadni neki. Mindketten teljesen laikusok vagyunk a témában.A Mammut környékén, vagy a belvárosban (kb. a 4-6 vonalán) hol tudok venni kávét, amit ajánlanátok kezdéshez?
Köszi!
-
Bazsee71
őstag
-
Mano66
senior tag
Ha valakit érdekel KRUPS NESCAFÉ Dolce Gusto Fehérben 9450 Ft-ért.Írjon rám PM-ben és meg adom hol vehet. Nem írom ki,hogy a cég ne vegye észre,hogy elírta az árat.Csak Pest.
Cafelat Robot, Kinu Simplicity Special, iPhone 15 , Synology DS218+,.
-
Nibiru
tag
válasz weinmaker #76311 üzenetére
Amíg nem lépek tovább kávégép terén, addig nem annyira követem, de nekem nagyon szimpi pl. az SM97 Instant az óriási kések - alacsony fordulat páros miatt. Amit az új Mignon-ról írtál nagyon tetszik, ám biztos én vagyok a paranoiás meg minden, és nincs vele semmi baj, de ennek is magas a fordulatszáma mint a régi Mignon-nak, meg a Mazzer Mininek, hogy egy másik jó nevű darabot említsek.
Nem tudom, és valószínűleg az életben nem lesz alkalmam letesztelni, de valahogy nem tudom elképzelni, hogy ne legyen különbség ízben ha 880-on nagy, 8 centi fölötti késsel, vagy 1400-1500-on egy jóval kisebbel. őrőljük a kávét. Biztos nincs akkora különbség, különben nem gyártanák őket, csak ez már régen motoszkál a fejemben. -
mutyi
őstag
-
-v-
addikt
Cimbinek kene, ti mit ajanlanatok, delonghi fozo meg kezi hario daralo, monsoon malabar vagy milyen kave az frissen porkoltbol amit erdemes ehhez? Nyilvan valami sotet porkoles meg valami egyszerubb olaszos kave, mit erdemes amibol a lehetosegek szerint jo kavet lehet fozni? Vagy valami espresso blend, palyotz esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
weinmaker
őstag
Semmi rögösödés nem volt. Szerintem nagyon jó lett az új. Mondjuk volt min javítani, de legalább megtették, és szerintem aki nem űber szinten akar otthon nyomulni, annak tökéletes lehet.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
mutyi
őstag
válasz weinmaker #76311 üzenetére
Na ez engem is érdekel,mert A Mignon Specialita és a Fio f4e nano között vaccillálok egy ideje.
Árban olcsóbb a Specialita,nem tudom hogy olaszos vonalon hoz-e többet a Fio otthoni környezetben?
Eddig a Mignon-ról épp a rögösödés miatt mondtam le,nem tudtam,hogy ebben az újban ezt megoldották.Más:
Aki régóta használ Marzocco 7g-os szűrőt 41-es tamperrel, az hogy szokta elkészíteni,hogy a lehető legjobb legyen?
Két napja tesztelem,de eddig vegyesek a tapasztalatok.
Azt tudtam hogy víz marad a tetején, hiszen távol van a felsőszűrőtől, ezzel nincs gond. Azt hallom ahogy a végén lekapcsolom,hogy a háromjáratú visszavezeti a vizet a csepptálácába, gondolom ez abból fakad,hogy a felsőszűrő távol van a kávétól.
7-8 gramm között mérek bele,de már a 8 grammnál is azt érzékelem,hogy ha beletenném mindet,akkor nem csak abban a mélyedésben lenne kávé,amit tudok tamperelni a 41-es tamperrel,hanem akkor már körülötte is lenne kávé.
Így viszont szinte nulla crema lesz valamiért. Az íze rendben van, nekem bejön.
Ki hány gramm kávét szokott ebbe a szűrőbe tenni? Finomabbra nem tudom venni,hogy több férjen bele grammra,mert most épp jó a lefolyási idő. -
*Mukeey*
addikt
Az Eureka Mignon hol helyezkedik el tudásra/minőségre kb. otthoni használatnál? Mit érdemes tudni róla nagy vonalakban?
iPhone 15 Pro, Mi Pad 5
-
soldier2
őstag
Többen kerestek a nyáron a Balaton parton jó kávét. Ősztől Almádiban ez sem probléma [link]
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz bluesfan #76298 üzenetére
Mondjuk engem érdekelne, hogy a kávé mennyi időt tölt a kések közt, amíg őrleményként ki nem hullik, illetve az is érdekelne, hogy az őrlőkések sebességének átlaga mennyiben tér el - az összehasonlított őrlők esetében, kb. azonos fordulatszámnál.
Úgy sejtem, hogy a kúposoknál általában mindkét érték kisebb - a felépítésből adódóan. Persze nem lényegtelen, hogy mit mivel hasonlítunk.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest