Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cotagg
tag
válasz
Mano66
üzenetére
Bocs, lehet, hogy tiszta a dolog, de ugye tudod, hogy a Niche-nél már nincs a dupla áfáztatás, ami a brexit után egy ideig borzolta a kedélyeket? Ha ide rendelsz, akkor a UK áfát nem fizeted, de valóban, amint belép a cucc az országba fizetned kell a helyi áfát és a vámot. Meg ha szerencséd van a futárcég vámkezelési költésgeit is…
-
cotagg
tag
válasz
verti1
üzenetére
Nekem is van. Használtam pár évig, de szerintem nem ér többet, mint bármi más. Nekem most jobban bejön az a megoldás, hogy a megbontott kávé nagy részét az eredeti szelepes zacskóban tartom és abból csak pár napi adagot öntök ki kis méretű szelepes tégelybe (coffevac). Utóbbit is csak azért használom mert van, de kételyeim vannak a hatásosságával kapcsolatban. Győrben tudok kölcsönadni amúgy.
-
cotagg
tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Igen, lehetséges, fórumokon írják is, hogy van aki használja. Kérdés a gép mit szól egy tőle idegen késprofilhoz. A Zerohoz többen megvetteék a Gorilla késeket és simán be tud tőle fulladni a Zero nagyon világos pörkölésekkel, míg a Mazzer késekkel ilyen soha nem fordul elő. Szóval elméletben igen, a gyakrolat más kérdés lehet, utána kell olvasni alaposabban.
-
cotagg
tag
válasz
lojzi1
üzenetére
Szerintem a 64V annak izgalmas, aki filterre és presszóra is használja, ebben az esetben lehet igazán fontos az állítható sebesség. Illetve a kis méret is vonzó lehet, ha van a háztartásban olyan, aki nehezen viseli a hobbidat. De lehet, hogy van valami, amit én nem látok.
-
cotagg
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Honlapról: "szelepes kilós valamint nitrogén védőgázzal töltött zip visszazárható 250g tasakokba csomagoljuk". Mindegy teszek velük egy próbát majd, ezek szerint viszonylag friss a pörkölés (nem féléves döglött, erre irányult a kérdésem leginkább), illetve a csomagon jelölve a pörkölés dátuma, ha jól értem.
-
cotagg
tag
válasz
dusangield
üzenetére
Magasító tölcsérek
-
cotagg
tag
válasz
Zen42
üzenetére
Biztos, hogy nem jó, nem csak a tömítés nem tökéletes? (A fotón nem is látom van-e az újabb darabon gumigyűrű.) Nekem mindig az volt a helyzet, hogy tömítéscsere után alaposan meg kellett húzni a boilersapkát, és akkor is szivárgott egy picit az első pár alkalommal, míg a tömítés és a boiler alaposan meg nem ismerték egymást. Idővel egymáshoz idomultak. Viszont nekem újabb készülékem van, tévedhetek is.
-
cotagg
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Köszi a választ! Azt nem mondom, hogy alkalmatlan így presszóra, de időnként elbizonytalanodok, hogy valóban jobb-e így. Külföldi fórumokon is megoszlanak a vélemények. Ezért érdekelt volna másoknak mi a tapasztalata az NFC disc-kel.
-
cotagg
tag
válasz
Dgfdv3
üzenetére
Nekem azért más a tapasztalatom. A NFC-vel 3-4 egységgel finomabbra kell állítanom az örlőt, hogy ugyanazt a lefolyást kapjam, de valójában még ekkor sem lesz soha ugyanolyan. Az ízek is sokkal 'világosabbak' a használatával. Ez alapján azt gondolom - ahogy azért mások is -, hogy a lassabb, óvatosabb adagolás (flow control) miatt alapvetően kevesebb a fines mennyisége az őrleményben. Ezért kell finomabbra őrölni és ezért más a lefolyás.
A problémám ezzel, hogy a jó eszpresszóhoz szükség van bizonyos fines mennyiségre és nem vagyok benne biztos, hogy az NFC használatával nem billen el az egyensúly rossz irányba.
Nekem egyébként nem a Niche NFC-je van használatban, hanem egy 3D nyomtatóval készített darab, még a gyári megoldás előtt készítettem. Lehet ez is okozhat különbséget a tapasztalatunkban.
"When installed into the bean funnel, the Niche Flow Control Disc prevents 'pop-corning' – coffee beans jumping around the funnel prior to being fully fed into the burrs. Because the Niche Flow Control Disc feeds beans into the burrs at a steady pace the grind consistency is also improved."
-
cotagg
tag
Niche tulajok, NFC disc-kel kapcsolatban mi a verdikt? Én még anélkül vettem és használtam sokáig. Próbálgatom egy ideje, váltogatok oda-vissza, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy jobb vele. Hiába kevesebb a fines és egységesebb a részecske méret (vagy mi a túró magyarul a particle size).
-
cotagg
tag
válasz
Flashback
üzenetére
Aha, akkor lehet, hogy csak túl gondolom. Az értékek, amiket a mérlegen látok rendben vannak, csak a garat videót nem kellett volna megnéznem
Igazából az Atomban lévô antisztatikus fésûvel volt gondom pár éve, mikor próbáltam. Nagyon feltorlódott az örlemény, aztán hol sikerült rajta átpréselni, hol egész nagy mennyiség maradt ott benn, amit aztán a következô daráláskor dobott ki magából. Így simán sikerült 2-3 gramm különbségeket produkálnia. -
cotagg
tag
Köszi! Én erre vártam, hogy kiderüljön ugyanaz a Z mintázatú antisztatikus fésû van-e a garatban (ACE system), mint a többi Eurekában. Ha jól látom igen. Javítsatok ki, ha tévedek, de így a zéró pangó nekem csak jól hangzó ígéretnek tûnik, mert ahogy a képen is látszik, az ACE rendszernél szépen feltorlódik a bennmaradt ôrlemény. Amit persze a pumpa használata lehet, hogy megold, de akkor ez az egész így nem sokban különbözik a Mignon sorozat többi tagjától. Ha valamit rosszul gondolok tegyétek helyre, örülnék ha nem lenne igazam...
-
cotagg
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Köszönet!
-
cotagg
tag
válasz
cotagg
üzenetére
Amúgy szerintem a tigris mintázatot nem a cremában megjelenô fine részecskék adják, sehol nem találok erre utaló megjegyzést és ha ilyen mennyiségû apró részecske jelenne meg a csészében, az szerintem érezhetô lenne. De ha valakinek van ezzel ellentétes információja, ne tartsa magába. Fene tudja mi a tudomány jelenlegi állása...
-
cotagg
tag
válasz
72lakiluk
üzenetére
Szerintem nem hiba, a fine részecskék fontosak az eszpresszóhoz a megfelelô kioldódáshoz. Persze ennek nem feltétlenül kell a csészében csíkok formájában megjelenni... Fene tudja nagy síktárcsás örlôvel nekem mindig megvoltak a csíkok, a niche-sel nincsenek, csak nagyon ritkán.
-
cotagg
tag
válasz
72lakiluk
üzenetére
Írjál nekik a törött fedô miatt. Amikor én vettem az elején a gépet James nagyon készséges volt, nem tudom ez mennyit változott azóta.
Csiszolás / olajozásnak olvass utána, kiváló leírások vannak, de ha még nem csináltál ilyet lehet érdmesebb lenne elôbb valami régi vágódeszkán kitapasztalni a dolgot. Vagy megkérni valakit, hogy csinálja meg neked. Én ezeknek a kávés dolgoknak az olajozásához nem használtam drága cuccot, tökéletesen megfelelő volt az ikeás Skydd nevű vágódeszka olaj. Ennek egyszerű a használata és teljesen szagtalan, nem nagyon lehet elrontani.
Az enyémnek egyébként nem volt ilyen a fa felülete.
-
cotagg
tag
válasz
vicces1
üzenetére
Fórumokon elég sokan csináltak fotót arról milyen lett az otthoni felületkezelés után. Én az én verziómról tudok nyilatkozni, ennek nem volt igénytelen a kivitele, csak jobban szeretem a teljesen simára kezelt tölgyet, ellentétben a rusztikusabb verzióval, ami mellett a Niche döntött. Ez valószínűleg a gyárban csak egy csiszoláson és olajozáson esik át, a tölgy pedig úgy viselkedik, hogy bármilyen alapos is legyen a felületkezelés olajozás után kidobja a fa az erezetét. Kell neki 3-4 csiszolás és olajozás, közte 12-24 órás száradási idővel, hogy teljesen sima felületet kapjunk. Valóban nem egy agysebészet, de időigényes. Ez azért a teljes képhez hozzátartozik, nem feltétlenül arról van szó, hogy igénytelen munkát végeztek - döntse el ki-ki maga. Az árról szerintem nehéz vitatkozni, amíg a saját árszintjén más gyártó nem kínál alternatívát (nagy késes, single dosing, elektromos).
-
cotagg
tag
válasz
home.barista
üzenetére
Győri Tescoban én nem találtam még, de lehet rossz helyen keresem... Metroban még mindig volt, amikor mentem érta.
-
cotagg
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Talán ezeken a vidókon több látszik:
-
cotagg
tag
Csináltam pár videót a Nice tengely forgásáról, csavarral anélkül stb. Szívesen megosztom privátban, illetve ha valakinek van kedve fel is töltheti nyilvános helyre.
-
cotagg
tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Én használok, de a kisebb verziót. Abban tartok 5-6 adagnyi kávét a napi használatra. A többi megbontottat pedig Airscape-ben. Az Airscape előnye ezzel szemben, hogy a levegő nagy részét valóban kipréseled a dobozból, amikor lezárod. A linkelt cuccal meg hát... nem igazán. És értelemszerűen minél kevesebb a kávé benne, annál több levegő marad benn.
-
cotagg
tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Lejjebb kell görgetni az Indiegogo oldalon, ott lesz jobb oldalt az EU verzió, júniusi szállítással...
-
cotagg
tag
Bocsánat, nem akartam félrevezetni senkit. Az én infóm még az első batch idejéből való, akkor voltak fotók az oldalon, ahogy Angliában helyben rakják össze. Közben meg is találtam másik fórumon: "The Niche was initially »parts made in China, final assembly in UK« but now it is completely made in China.". Persze ez egyáltán nem biztos, hogy minőség szempontjából probléma.
-
-
-
cotagg
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Pontosan, ahogy Bazsee mondja. Általános tapasztalata mindenkinek, hogy a kis "mûanyag darab" használatával finomabbra kell állítani az örlést, kb 4 számozással, hogy azonos lefolyást kapjunk. Én úgy okosokodok, hogy ennek elsôsorban az lehet az oka, hogy kevesebb fines részecskét tartalmaz az örlemény ez esetben, ezért változik a lefolyás. A fines részecskéknek pedig fontos a szerepük az espresso készítésében. A flow disc használatával sokkal világosabb, tisztább ízek jelennek meg, de hosszú távon nem szerettem. Szerintem van logika abban, amit írok. Aztán a legrosszabb eset az, hogy tévedek
-
cotagg
tag
válasz
Gravity1234
üzenetére
Persze, hogy az, még az eredetinek feltűntett árnak sincs semmi köze a valósághoz.
-
cotagg
tag
Hátha van valakinek konkrét tippje: szilikoncsövet keresnék 3 x 5-ös méretben (belső x külső átmérő). Kellene vagy 3 cm belőle. Nyilván kifizetem ha több, csak legyen olyen hely, ahol nem 10 méter a legkisebb mennyiség. kavegebolt.hu-n találtam 3 x 5,5-ös méretben, de félek, hogy sok az 5,5.
-
cotagg
tag
Ha élőben megvizslatod, elég masszív egy dög ám - már a méretéhez képest. A tartósság persze kérdés. Így kicsivel több, mint egy év használat után, azt tudom mondani, hogy pontosan ugyanolyan állapotban van és ugyanúgy működik, mint egy naposan. Nem jöttek elő első generációs hibák, kopások, eltörő alkatrészek vagy bármi ilyesmi. Hogy igazán hosszú távon mit történik, azt persze nem tudjuk. De egyelőre elég biztató a dolog.
-
cotagg
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Nekem 5 kg után kezdtek el kinyílni az ízek, aztán utána is folyamatosan javult. Pont azt éreztem, amit te: amikor elkezdtem használni laposabbak lettek a kávék és egy kis keserűség is előkerült. Egy időre csalódottan félre is tettem. Most már viszont nyomát sem érzem ezeknek a problémáknak. Sok idő kell a késnek a bejáratáshoz, meg persze biztosan kicsit hozzá is kell igazítani a rutint az új örlőhöz.
-
cotagg
tag
Fagyasztásos kérdés: aki eredeti szelepes zacskóban fagyasztja a kávét, kinyomja a levegôt a zacskóból fagyasztás elôtt?
-
cotagg
tag
Én is kiprobálnám a Nordát, de a groby.hu-nál a futáros szállításba már két karton sem fér bele a súlya miatt. Tud esetleg valaki vidéken beszerzési helyet, hol érdemes megnéznem?
-
cotagg
tag
válasz
SlayerSub
üzenetére
Érdemes a gépen átfolyatni egy kis forró vizet a csészébe mielőtt a kapszulát beleteszed. Így átmelegszik a csészétd és a gép is, jobb lesz a végeredmény. Ha nem csapvízzel van töltve a gép, az sem árt. Van aki kicsit felrázza a kapszulát használat előtt. Illetve a mennyiségre figyelhetsz, az kalibrálható, szerintem a gyári kalibráció kicsit hosszabb kávét enged, mint ami optimális. Szerintem ennyi, amit tehetsz...
-
cotagg
tag
Nestle Vera Bosco biztosan jó? Nekem jóval magasabbnak tűnik az ásványi anyag tartalom, mint a Volvicnál vagy a Nordánál:
Ph. értéke: 8.
Ásványianyag-tartalom (mg/l)
- kálcium 36,1
- magnézium 12,8
- nátrium 2,0
- kálium 0,6
- hidrogén-karbonát 148
- szulfát 19,2
- klorid 2,6 -
cotagg
tag
Sziasztok, Sonoff S20 smartpluggal kapcsolatban kérnék segítséget, többek használják itt. Ha a looper timer segítségével beállítok egy idôt, ami után szeretném ha minden alkalommal kikapcsolna a gép (esetemben pl 50 perc után), akkor a Sonoff fogja magát és random idôközönként (volt, hogy 15 perc vagy 23 perc után) fogja magát és kikapcsolódik. Látszóllag ok nélkül. Ha a loopert kiakpcsolom, akkor megy amíg ki nem kapcsolom. Valakinek ötlete van mi lehet ez?
-
cotagg
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
-
cotagg
tag
Sziasztok, tanácsot kérnék: ajándékba gondoltam venni egy Fragola-féle marok tampert Gaggia Classichoz, ha jól sejtem az 58,6 mm-es kell. A Classic úgy 15 éves, valószínûleg az eredeti karral és szûrôkosárral használják. Ahogy olvasgatom lehetnek jelentôs eltérések a kosarak méretében. Jó lesz ehhez a kosárhoz ez a tamper méret vagy az a biztos, ha rögtön veszek egy megfelelô méretû kosarat is? Ha vennem kell, akkor pontosan melyiket és hol vegyem meg? Köszönöm.
-
cotagg
tag
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
"A többi anyaghasználat milyen? Nem gagyi?"
Szerintem rendben van az anyaghasználat, semmiképpen nem gagyi. Nyilván nem hasonlítható a komoly ipari gépek minôségéhez, de nem is lehet cél. Porfestett aluház; a tetô lexán, nem vacak mûanyag; a fém pohár fala vastag és van rendes súlya; a fa pedig… fa.
Felhasználói szempontból látszik, hogy átgondolták a darálót. Minden nagyon egyszerűen, ötletesen van megoldva. A tápkábel felesleges hossza visszatolható a gépházba, így nincs útban a pulton; a poharat tartó kis fa alátét belső pereme megakadályozza, hogy a pohár eltáncoljon darálás köben, a külső perem pedig felfogja az esetlegesen melléhulló örleményt, míg az alátét egy mozdulattal levehető és tisztítható, mert csak az alsó fa tálca rögzító csavarjának a feje tartja a helyén; ha szükségessé válik a tiszítás könnyen szétszedhető, majd egyszerűen újrakalibrálható. ha el is mászik a kalibrálás 1-2 egységet, az alsó fekete gyűrű, amin a jelölés van külön elforgatható, így könnyen vissza tudod állítani a neked megfelelő helyre; ahhoz, hogy a pangó nullához közelítsen ki kellett hagyniuk az antiszatikus rácsot, a sztatikus feltöltődés problémáját viszont szépen megoldja a fém pohár, aminek a használatától mindenki fázott, aki karba szokott őrölni, de valójában tök jól használható megoldás.
Összeségében persze nem ezek a részletek fogják eldönteni, hogy, amit a pohárban kapsz megfelelô-e, de mindenképpen plusz pont, hogy az átlag otthoni felhasználó helyébe képzelték magukat. Csak remélem, hogy a mûszaki résznél is ilyen alaposak voltak és átgondolták milyen kompromisszumokat hoznak meg.
-
cotagg
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Itt egy hosszabb review, még a prototípusról, a második oldalon van kicsit több infó a motorról. Nekem nem tûnik túl részletesnek, de talán neked többet elárul:
-
cotagg
tag
Szerintem abból az irányból érdemes közelíteni, hogy ôk a nagy kúpos késsel rendelkezô otthoni, single doser daráló iránt igényt szerették volna kielégíteni, nem olcsón, de sokak számára elérhetô áron. Erre eddig nagyon volt opció csak kétszeres, háromszoros áron. Hogy ezt mennyi kompromisszummal sikerült megoldani majd kiderül. Az angol fórumon (coffeeforums.co.uk) érdemes olvasgatni, ott azért sokan tették le jóval komolyabb darálok mellé is, talán az ô tapasztalataik hosszabb távon majd beszédesebbek lesznek.
-
cotagg
tag
válasz
GAgyiXyXy
üzenetére
Májusban rendeltem még meg, akkor volt 425 GBP + 20 a posta, DPD hozta. Viszont azt írják az indiegogo oldalon, hogy a mostani rendeléseket decemberben teljesítik.
Ha nem olyan sűrgős, lehet, hogy érdemes várnod pár hónapot a rendeléssel. A hetekben kapta meg 500+ felhasználó, kicsit alábbhagy a hype meg a nagy örömködés és kicsit tisztul szerintem a kép. Kiderül hogy mit is tud a gép valójában, esetleg kiderülnek gyermekbetegségek, amiket orvosolhatnak.
-
cotagg
tag
válasz
bluesfan
üzenetére
Valahogy úgy van, ahogy mondod a tengelyvég látszólagos imbolygásával:
Telefonnal készült videón számomra minden daráló hangja olyan, hogy a világból kifutnék. Ennek is. Előben egész más.
Az enyém szombaton jött meg, korai lenne sokat mondani róla. Pár hónap mire helyükre kerülnek a dolgok, nem csak nálam, hanem mindenkinél, aki megvette. Egyelőre nagyon szimpatikus, pangó valóban közel a nullához, a darált kávé szép levegős (ha a fluffy-nak ez a megfelelője), nem rögösít. Valóságban sokkal jobban néz ki a gép, mint a fotókon. Technikai részletekhez van itt, aki jobban ért, mint én.
-
cotagg
tag
Én csak német, angol és skandináv forrást találtam egy éve. Ha jól emlékszem valamelyik budapesti kávézô fotóin láttam lino-t, lehet hogy tôlük lehet kunyerálni...
-
cotagg
tag
válasz
Rush77
üzenetére
Pár hónapja ezt a desztillált vizet ajánlotta itt a fórumon valaki (elnézést nem emlékszem ki):
Illetve 1-2 hete páran mondták a Tescos inoncserélt vizet, én most azt használom a Barista Hustle vízhez alapként. Előtte Volvicot használtam egy évig és szerintem jobb nála.
-
cotagg
tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Erre es tescós vízre gondolsz ugye?
-
cotagg
tag
Azt mondják a réz alap állapotban nem lép kölcsönhatásba a vízzel (nem kezdôdik réz-oxid képzôdés), viszont forralás hatására megindul a folyamat és lassan létrejön a fekete réz-oxid réteg. Ezt a folyamatot gyorsíthatja a víz ásványianyag tartalma és persze levegô is, de nem szükséges hozzá. (Ha valaki tudója ezeknek a folyamatoknak, akkor javítson ki legyen kedves, csak annyit tudok a témáról, amennyit kénytelen voltam kideríteni miután egy túltolt vízkôtelenítés eredményeképpen eltûnt a La Pavoni kazán belsejét védô réz-oxid réteg.)
-
cotagg
tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Nagyon szép ez a fehér pre millenium!

-
cotagg
tag
válasz
norby_42
üzenetére
Én azt tapasztaltam, hogy a felsôszûrô kicsit többet számít, mint a kosár, egész más a vízterítés, csak kellene, hogy számítson valamit. Ami fontosabb lehet, hogy valamiért az IMS felsôszûrô használatával alig kerül kávézacc a fejbe a használat során. Legalábbis többen ezt tapasztaltuk, amikor tisztítottuk a fejet.
-
cotagg
tag
Hát a hőstabilitás azért barokkos túlzás, de sokkal kezelhetőbbé válik. Én általában csak egy presszót készítek egyszerre, de vannak akik a bordával 3-4 presszót húznak sorban, ami alap állapotban nem kivetelezhető visszahűtés nélkül. Én azt tapasztaltam, hogy sokkal kiszámíthatóbb, konzisztensebb az eredmény a hűtőbordával. De azért továbbra is körbe kell udvarolni a hölgyet, ha jó eredményt akarsz. És úgy teszek, mintha a 'masszív rondítás' elkerülte volna a figyelmemet

-
cotagg
tag
Ha mérethelyes a hűtőborda és óvatosan teszed fel, akkor nem bántja. Érdemes kicsit bevizezni a fejet mielőtt ráerőlteted. Még arra érdemes figyelni, hogy ha a bordába fúrt lyukban méred a fejhőmérsékletet, az jóval alacsonyabb értéket mutat, mint ha közvetlenül a fejre csatlakoztatott mérőt használtsz. Ha jól emlékszem nálam legalábbis 7-8 fok volt a különbség.
-
cotagg
tag
válasz
soldier2
üzenetére
Azért szerintem azt érdemes megjegyezni, hogy függetlenül attól, hogy összefoglaló néven ‘distribution tool’-ként emlegetik a wdt eszközöket és ezt a ‘simogatót’ is, alapvetően tök más a funckiójuk. A wdt célja, hogy a kosárban egyenletessé tegye a szemcseeloszlást, a simogató pedig egy állandó vízszintes felületet hoz létre, előkészítendő a felületet a tömörítéshez (segít megelőzni a félretömörtést, illetve a tömörítés során végig ugyanakkora nyomóerő hat az egész pogácsára). Aztán, hogy melyiknek mennyi értelme van a gyakorlatban, azt mindenki döntse el maga.
-
cotagg
tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Deadzone41: köszönöm a választ, sokat segítettél! Egyébként elsôre sima bolti deszt vízzel készítettem a keveréket és sokkal jobbnak tûnik, mint a Volvic.
-
cotagg
tag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Köszi, akkor valószínûleg marad a vizbolt.hu, amit ajánlottál korábban. Angol nyelvû oldalakon miért nem figyelmeztetnek, hogy az áruházi desztillált vízzel ilyen probléma lehet?
-
cotagg
tag
Keserûs vízhez tudtok ajánlani jó desztillált vizet, amit helyben (Gyôr) megkapok, akár valamelyik multinál? Ezt ajánlottátok: https://www.vizbolt.hu/Desztillalt-viz-5l, de rendelni kellene. Olyan jó lenne néha valamit helyben venni…
-
cotagg
tag
Ez a Norda, az a Norda igaz?
Volt szó róla, hogy nem mindenhol ugyanazt árulják. Mielôtt rendelek belôle pár kartont... Köszi.
-
cotagg
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Fragola, köszönöm!
-
cotagg
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Milyen volt a Norda a Volvichoz képest? Fel lehetett állítani valami egyértelmû sorrendet?
-
cotagg
tag
válasz
mdav88
üzenetére
Valóban a Rómerben komoly gépparkot hoztak össze. Mikor oda jutok általában nem a kávézás a fô csapásirány... Egyszer ittam csak eszpresszót, nincs sok emlékem róla, csak annyi, hogy meglepetésemre felfedeztem benne olyan aromákat, ami nem jellemzô a legtöbb helyi egységben.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Suzuki topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Anyagi helyzetek és életutak
- BestBuy ruhás topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- ÚJ MacBook Pro 14" M4 PRO 24GB 512GB Space Black
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Mini 128GB Green-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4169, 100% Akksi
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Igazából az Atomban lévô antisztatikus fésûvel volt gondom pár éve, mikor próbáltam. Nagyon feltorlódott az örlemény, aztán hol sikerült rajta átpréselni, hol egész nagy mennyiség maradt ott benn, amit aztán a következô daráláskor dobott ki magából. Így simán sikerült 2-3 gramm különbségeket produkálnia.