- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jolti
senior tag
válasz
fragola.6035 #21789 üzenetére
Mielőbbi 100%-os felépülést kívánok!
-
golyani
őstag
Ugyanilyen géppel operálok, csak amikor én kaptam, akkor még csak HD8323-nak hívták. Amiket próbáltam benne:
- Dallmayr Prodromo őrölt és magam által őrölve is. régebben ízlett újabban már annyira nem jön be.
- Lavazza Caffé Espresso
- Lavazza Qualitá Oro
- Lavazza Qualitá Rosso , ezekből az első kettő finomabb szerintem, mint a Rosso, de az sem rossz
- Cafe Frei Kolumbia, ezt kaptam, de ízlett úgyhogy későbbiekben is kaptam még ilyet
- Dallmayr Espresso d'Oro, ez volt a tesztkávé a darálóhoz, miután sikerült eltalálni a megfelelő finomságot, ebből is jó kávét sikerült főzni, talán ez a legerősebb a felsoroltak közül.
- Omnia Reserved Huila Colombia, ezt iszom most és szerintem fogok még belőle venni -
And06
aktív tag
válasz
fragola.6035 #21785 üzenetére
jobbulást!
-
bbuffy
senior tag
válasz
fragola.6035 #21789 üzenetére
Kitartãs. Nekem nemsoká metélik a jobbat, baromira várom.
-
dugesz77
őstag
Kezdem én is így látni a dolgokat. Csak úgy tippelek,de szerintem itthon 10-ből 7-8 brikka román és még panaszt nem volt rájuk emiatt. Jó az olasz mégis csak olasz. Azt is meg tudom érteni akinek kell egy eredeti. De csak azért mert román biztos hogy nem vennék helyette egy kapszulás "csíbót".
-
Agostino
addikt
válasz
fú, basszus, térd... hát, nem akarlak elkeseríteni, de nekem három év után is hasogat véletlenszerűen. persze általában időjáráshoz kötődik, de akkor is. a cataflam olyankor fogy, mint a tiktak
jobbulást!
-
ronin s8
senior tag
válasz
Sajnálom..
Azt is el kell mondanom, hogy korábban rosszul ítéltelek meg: azt gondoltam, egy igénytelen alak vagy, de rá kellett jönnöm, hogy tévedtem. Ne haragudj!
-
ronin s8
senior tag
válasz
fragola.6035 #21766 üzenetére
Szia lali.hu!
Mi történt a lábaddal? -
vendingo
veterán
válasz
lagoon79 #21780 üzenetére
Első sorban pénzre, mivel alig használom az Izzot.
Most úgy áll a dolog, hogy marad, pedig nem sok hiányzott, hogy ne hirdessem meg.Amik szóba jöhetnének esetleges fejlesztés szempontjából:
Faema E61 Legend (1 karos)
Victoria Arduino Theresia (amióta volt hozzá szerencsém, azóta nagyon tetszik)
Izzo Pompei (1 karos) -
-
jolti
senior tag
válasz
adriankoooo #21774 üzenetére
Köszi!
Mondjuk valószínű az marad, amit Dugesz linkelt be, mert az ugyan ezt tudja de nem kell hozzá külön két adapter, mert eu szabványos.
Ennek az egyszerű kocka kinézete jobban tetszik, de igazából az tök lényegtelen. -
dugesz77
őstag
válasz
vicces #21775 üzenetére
Na azért ne menjen el a kedved az egésztől mert román valami. Nekem pl. a brikka és a Gaggia Classic is román. A brikka mint írtam sohasem főzött rossz kávét. Szerintem a változtatás inkább a költségek lefaragása miatt volt. Az olaszon ott az üveg sapka.. minek? Kihagyták olcsóbb előállítani. Az alsó kosár gumikarikát is kihagyták viszont a románon nincs is helye kimarva. Egyszerűen a kosár vastagság van kimarva. Működik így is. A GC-be azok az alkatrészek vannak mint az olaszba (nem úgy mint a ma belinkeltben) csak ott szerelik össze. Legalábbis még nem láttam olyat hogy bármilyen alkatrész meg lenne különböztetve, hogy román classichoz lenne.
Kicsit olyan ez mintha egy külföldi nem merne audit venni mert nálunk szerelik össze. Szerintem feleslegesen "románozunk". -
vendingo
veterán
válasz
vicces #21775 üzenetére
Nagyon siralmas a helyzet kávéfőző fronton. Mindenhol csak a profit számít, akár a minőség rovására is.
A jó gépekért továbbra is sok pénzt kérnek, vagy használtat kell venni.Sokáig gondolkodtam, hogy lecserélem a mostani gépem, de belegondoltam, hogy nehéz lenne azon az áron a későbbiekben egy legalább olyan jó gépet vennem, így maradt.
Részben a GB-t is ezért tartottam meg, inkább rohadjon a pincében, minthogy legközelebb vennem kelljen az új silány változatából. A pavonim eladását is nagyon megbántam -
válasz
Surda- #21746 üzenetére
kb 1-2 hete én is emiatt rinyáltam itt. pont ezt az amazonos oldalt olvastam én is. gondoltam most végre eljött az idő és veszek egy gaggiat. aha.. a hétvégén már a ese podos gépeket is nézegettem.. a brikka is román..
most úgy vagyok, hogy szépen leszokok a kv-ról. van a közelben 1-2 hely ahol finom a kv. ha nagyon hiányzik beülök oda.amúgy pénteken az egyik cimünkön kicsit beszélgettünk a kv gépükről. ez egy kávézó.
valami olasz cucc, full automata gép, bazi nagy monstrum. mindenhol ezt a márkát látom mostanában.
viszont a nő csak a régi német gépüket tudta dícsérni, a mostani új gép nem tud kvt főzni. a vicc az, hogy ipari gép, az új ára 14.000€ volt és kéthavonta kb 2000 € a javíttatása. szóval az ipari gépek is egyre rosszabbak.
nekünk 2x főzött vele espressot, mert az első hidegre sikerült, de a második főzet sem sikerült finomra. olyan keserű volt, mint nagyagyám házi savanyúsága -
hanolfe
tag
válasz
fragola.6035 #21770 üzenetére
Pontosan ugyanezt tapasztaltam én is, nem mindegyik ilyen. Amelyik ereszt, annál a dugattyúban az alsó szűrőn lassan megy át a víz, kidobáskor marad egy kis mennyiség benne és ezt tolja ki. Nekem konkrétan kettő volt ilyen a nálam járt 6 gépből.
-
Atus85
aktív tag
válasz
soldier2 #21730 üzenetére
Nekem Poemia - m van + magam darálom a kv-t és első dolgom volt kiszedni a Nyomásfokozót. Mindenképpen szedd ki a nyomásfokozót sokkal jobb lesz a végeredmény, főleg ha van daráló is. Nyomásfokozó igazából csak előre darált téglákhoz jó valamennyire és hiába van crema ha csak mű.
-
hanolfe
tag
válasz
Nekem is volt pár QM Acquaviva, de egyet sem tudtam 35e Ft-nál drágábban eladni. Pedig tényleg a legjobb automata a piacon. Ahogy lali is írja, egyszerűen nem éri meg vesződni vele, mert nem fizetik meg. Mikor hirdettem, többen is kérdezték, hogy opv-t tettem bele, valamint kicseréltem a termosztátot nagyobb értékűre? Mondtam szívesen felturbózom, de akkor kicsit drágább lesz.
lali! Én úgy vettem észre, hogy akkor vizel maga alá amikor túl vizes a pogácsa, vagy öblítesz a géppel. A kidobó csúszdánál megy a víz a csepptálca alá és onnan a gép alá. Több gépen is láttam, hogy a csúszda melletti rést kinyomják szilóval.
-
válasz
szerintem ne szégyelld, hogy megkéred az árát a munkádnak. ha megveszik a gépeket, akkor azok értek annyit és kész.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Nem értek hozzá, csak ötletelek:
nem olyankor enged el vizet, amikor túl finom az őrlemény, és túl sok, hogy alig tudja átpréselni a vizet?
Ilyenkor ugye amit nem tudott átpréselni, visszafolyik a friss vizes tartályba. -
fragola.6035
aktív tag
válasz
bajnokpityu #21763 üzenetére
Hát lehet, hogy igazad van. Még amikor csak hobbiból szerelgettem, akkor nem volt gond, hogy hogy sokat dolgoztam vele és 40-45-ért eladtam őket. De most a nyomorult lábam miatt nem tudok mást dolgozni, ebből kell, hogy éljek, muszáj hogy kifizessék az időmet. Nem gond, mert van munka bőven, hegyekben állnak az ipari gépek felújításra, azt legalább megfizetik.
A Quick Mill automatáknak max. 3 hibája van,
nagyon ismeretlen és retro, ezért alul van értékelve,
némelyik alatt valamiért áll némi víz, pedig sehol se folyik, tálca kell alá, és
az egyetlen műanyag alkatrész, a nyomás elengedő szelep egy idő után a hőtől elöregszik, nehezen javítható. -
válasz
fragola.6035 #21762 üzenetére
ha mégis összeraksz majd egyet idővel, engem azt hiszem, hogy érdekelne egy szép és jó állapotú. elfogyna a családban idővel tutira, és amikor meg betámad valamelyik rokon, hogy kéne, akkor persze hamar kell nekik. meg igazából én is kipróbálnám, hátha eladok minden mást
-
enterlaci
senior tag
válasz
peter.szabo #21761 üzenetére
Én még nem vásároltam ott..de biztos jó.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
fragola.6035 #21762 üzenetére
lehet, h most úgy gondolod, h nem fizetnek.
de amikor a saeco gépeket 60-80ért is kinálják, akkor miért lenne rossz vétel a QM ugyanennyiért? -
fragola.6035
aktív tag
Van egy pár QM automata nálam darabokban, akár 3-4-et is össze tudnék rakni. Csak szétszedve pihennek pár ládában. De legalább 2 nap munka, hogy összerakjak egyet és 40 ezernél többet úgysem fizetnének érte, ezért inkább megtartom magamnak mindet.
Jó lesz az még, kenyeret nem kér és az én feleségemnek kimondottan tetszik. Nem is engedne cremafokozós bazárokat a konyhába. -
peter.szabo
csendes tag
válasz
enterlaci #21751 üzenetére
Sziasztok,
köszönöm a segítséget mindenkinek!
Mivel sajnos az olasz Brikka már kifogyott az Ebay-ről is, ezért jobb híján a román változat mellett teszem le a voksom. Ugyanakkor azt látom, hogy ebből a magyar webshopokban is van. Pl. [link]
Bárkinek van negatív tapasztalata/véleménye erről a boltról, vagy rendelhetem innen nyugodtan?
Köszönöm.
-
vajdamernye
csendes tag
Sziasztok!Az igazi a Baletti Brikka 2személyes. Brita kancsó vízzel.Hario darálóval.A kávé pedig Pellini espresso bar.Tejhabosító kézi elemes. Csak 2.8%os tejet felmelegítve a haboşitani.Nagyon hasonlít a kávé/Latte/az olasz kávézókban felszolgálthoz. 2éve használom van tapasztalatom.
-
hanolfe
tag
Félre ne érts, nem akarom én az egekig magasztalni a márkát. Semmi közöm hozzájuk, nincs részesedésem a cégben (sajnos) :-)
Egyébként ha azt a nyavalyás darálási időt ezeknél az automatáknál szélesebb tartományban lehetne fokozatmentesen állítani, akkor sok gépet lehetne még jobban beállítani.
A nem véletlenül sokat dicsért QM Acquaviva, na az ilyen. Volt ez is, minden szempontból talán a legjobb automata kávégép. Egy hibája van, nem tetszett az asszonynak, szerinte rontotta a konyhában az összképet :-)[ Módosította: radi8tor ]
-
hanolfe
tag
Hát nem tudom, nekem évek óta Jura van. Néha kipróbáltam más fajtát is, Saeco Talea, Delonghi Perfecta, Siemens EQ7, de rövid idő alatt mindig visszatértem a Jurához. Utóbbiból volt sokféle, Impressa 300, 500, S95, S9, E45, E25, E85, C5 és a jelenlegi Ena3. Komolyabb gondom egyikkel sem volt soha, becsülettel össze vannak rakva. Természetesen ezek is meghibásodnak néha, de például panelhibával nagyon ritkán találkoztam eddig Juránál. A leggyakoribb hiba a központi egység szorulása, aminek javításához elég jól szét kell szedni a gépet, mivel a Jura nem egy mozdulattal kivehetőre tervezte.
Munkahelyre behoztam egy AEG Cafamosa gépet, ami ugyebár egy E szériás Jura belül. A 3 év alatt eddig egyszer sem kellett hozzányúlnom, pedig naponta kb 15 kávényi igénybevételnek van kitéve.
Lehet elfogult vagyok, de engem meggyőzött ez a márka. -
-
hanolfe
tag
válasz
sanzi89 #21752 üzenetére
Nekem volt mindkettő, 50-ért adtam el őket. Persze számla nélkül, gondolom neked meg ez egyik feltétele volt a vásárlásnál, hogy legyen számla. Egy olyan cég akitől te is vetted az E65-öt, általában 80-100e Ft környékén árulja az általam ajánlott típusokat.
Beállítás alatt a darálót értettem, valamint a központi egységen is lehet egy kicsit tuningolni. Célszerű ráállni egy bizonyos kávéra és ahhoz állítani a darálót. Mert nagyon nagy különbségek tudnak lenni. Nekem jelenleg egy Jura ENA 3 van a karosok mellett, arra az esetre amikor nincs időm pepecselni. Nagyon frankón beállítottam az Omnia Estate Brasil kávéra, frankó lassú lefolyás, megfelelő créma. Aztán próbaképpen vettem a Lidliben a Deluxe kávéjukból, azt hiszem Kenya-t. De ebből olyan keveset darált a gép az adott finomságon, hogy nem igazán értem el jó eredményt. Ahogy néztem, ez a Kenya sötétebb és olajosabb szemekből áll, valószínű a daráló adott idő alatt nem tudja azt a mennyiséget ledarálni mint a világosabb, kevésbé olajos Omniából. Durvábbra állítottam a darálót, valamit javult a helyzet, de meg sem közelítette az elvárt minőséget. -
enterlaci
senior tag
válasz
peter.szabo #21728 üzenetére
Hali!
A 4 személyes brikkába kb. 28 gramm kávét kell tenni és kb 140ml főzet készül el vele (betöltött vízmennyiség persze kicsit csökkenthető). Azt mondanám, hogy inkább 3 személy normál adagja készül el vele. Vagy 2 jó adag!
-
hanolfe
tag
válasz
BlacKSouL #21747 üzenetére
Céges ajánlatkérés esetén igencsak vastagon fog a szerviz tolla. Mondjuk meg is értem, nekik is meg kell élni valamiből, fizetni az adót, a munkavállalókat, stb... Valamint ők legalább számlát is adnak, amit a cég természetesen elszámol. Rendjén is van ez így. Mondjuk azért majd rákérdeznék, hogy a vízpumpa felújítás mit is takar náluk pontosan :-)
Magánszemélyként ez az ajánlat már igencsak húzós lenne, szerintem nem sokan kérnék a javítást.
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz
hanolfe #21740 üzenetére
Hát...ez egy óbudai szerviz. Céges hivatalos ajánlatkérésre válasz. Másik gépet (Royal Prof.) is ide küldték már korábban.
Csak innen kértek ajánlatot, mivel ez volt megjelölve hivatalos Saeco szerviznek.
De ha van más hely, ahol szintén javítási garanciával kevesebbért is megcsinálják, akkor szívesen várom a javaslatot, és kb. 1 év múlva, mire megint beteg lesz feltételezhetően, majd a cég eldönti versenyezteti-e. De a baj, hogy az ajánlatot már a szemrevételezés után kaptuk, azt meg nehéz megoldani 120 km távolságból, hogy "köszönjük, nem kérjük" ,majd átutaztatjuk egy másik szervizbe, ahol szintén szétkapják, és adnak rá másik ajánlatot.Persze magánszemélyként ezt megfontoltabban csinálnám, de így a cégnek belefér akár 30k-ért is.
(különben ezeknek egy részét szerintem sok szabadidővel még otthon is meg lehetne csinálni ingyen
, de egy céges irodai gépet nem cipelhet haza az ember hogy majd esténként bütykölgetem)
-
_ak_
addikt
Persze nem olyan hi-tech, de vannak ám egyéb eszközök is: digitális időkapcsoló
(csak pusztán érdekességből) -
jolti
senior tag
válasz
adriankoooo #21713 üzenetére
Fizukor benevezek egyre szerintem. Köszi a tippet!
Hol láttad 16 dodért? Én csak 20, de inkább 25 ért láttam az ebay, dx, alin.
Van külön eu konektor kompatibilis, nem tudod, vagy kell hozzá átalakító? -
GML
őstag
Eddig filteres kávét ittam egy AEG KF6000-esből. Váltani akartam valami finomabbra.
Mivel viszonylag kevés kávét iszok otthon és szeretem, ha több féléből lehet válogatni ezért lehet magasabb. De egyszerűbb ha te/ti mondasz/mondtok árat, mert általában "téglákkal" operálok (~4500-6000/kg), kivéve, amikor daráltatom valamelyik Tchibo shopban.(#21730) soldier2:Ha jól tudom, akkor az íz és a koffeintartalom nem függ össze. Ezért mondtam, hogy a két ellentétes végletet szeretem, Vagy lágy íz+ sok koffein, vagy intenzív íz, közel semmi koffeinnel.
-
Surda-
őstag
Srácok!
Itt nem volt mostanában kivesézve az új Gaggia Classic , amit megvett és szépen el is rontott a Philips.
Kis ACÉL kazán, mint a Pure-ban, 10p után automatikusan stand by-ba álló automatika (ez vajh mit jelenthet), pici műanyag opv és háromjáratú NINCS benne.
A visszajelzésekben műanyag szűrőtartóról is írnak (nem a kifolyó műanyag)
"Der Austritt aus dem Siebträger ist ebenfalls aus Plastik (!!) , nicht wie hier im Bild gezeigt aus Stahl."Szerintem fontos lenne kiegészíteni vele az összefoglalót, nehogy valaki megvegye ezt az ipari hulladékot!
Akinek pedig Classikja van, az nagyon becsülje meg, pár év és arany árban mérik majd a régi gépeket! -
hanolfe
tag
válasz
sanzi89 #21714 üzenetére
Meg kell védenem a Jurát, nagyon is jó gép. Nagyon jól be lehet állítani, de ehhez sajnos bele kell nyúlni a gépbe. És ezt egy laikus felhasználó nem fogja tudni megcsinálni otthon. Az én tapasztalatom, hogy atomstabil gépek.
Mondjuk az E65 épp nem a legjobban eltalált típus, ráadásul szerintem drágán is vetted. Ezért a pénzért inkább vettem volna a helyedben egy E85-öt vagy esetleg C5-öt. -
soldier2
őstag
A szövegből arra gyanakszom, hogy ugyanazt csinálja mint anno én. Vesz minőségi(nek hitt) téglát, és daráltat a boltban espressohoz a Tchibo prémium kávéiból. Az eredmény is ugyanaz sajnos. Ezért próbálok időt szakítani a Poemia atalakítására, kipróbálására. Azóta is a szekrényben porosodik a munkahelyen.
-
WiZARD
addikt
Mit meg nem adnék egy normális masináért+kávéért, a mostani saeco automata + tchibo family sárga szörnyűség helyett... Mióta itt dolgozok meló közben nem iszok kávét.
De amíg elég ez az embereknek, és meetingnél az megy, hogy termoszba belenyomnak az automatából 10 adag kávét, és utána azt öntögetik, majd cégen belül a 2 emelet közt azon megy a vita, hogy pár adag extra kávé lett a meetingre az egyik konyhában főzve, ezért vigyenek fel/le fél zacskó kávét, addig ez reménytelen. -
bl4ze
veterán
válasz
peter.szabo #21731 üzenetére
Kérdezz rá az eladónál, de gyaníthatóan igen : BIALETTI BRIKKA FÜR 2 ESPRESSOTASSEN MIT CREMAVENTIL NEUSTES MODELL
Profi és kedves az eladó, kérdezz rá ez Román-e már. Sztem igen, az Olaszhoz oda írja ,hogy digó.
-
BlacKSouL
addikt
Odea Giro, 2 éves, napi 15-20 kávé, céges használat(=mostoha körülmények), ma kapjuk vissza szervizből:
- Pilot szelep szétszedése-, tisztítása,
- Kazánszelep felújítása,
- Csepptálca tartó palást cseréje,
- Kpe karbantartás, hengerfej tömítés cseréje, szűrő tisztítása,
- Vízpumpa felújítása,
- Vízcsap felújítás
- Vízkőtelenítésmajdnem 30k. És én azt hittem sokkal több lesz.
-
soldier2
őstag
válasz
peter.szabo #21728 üzenetére
1. A kétszemélyes brikkaba 14-15g kávé megy, egyesek szerint két embernek kevés, nálunk elég volt. Az, hogy sok, vagy nem a négyszemélyes brikka neked, azt csak te tudod eldönteni (van aki espressobol is duplat iszik, de a többség beéri szimplával)
2. Tudsz tej nélkül kávét főzni a mukkával is, viszont olyankor inkább egy jó kotyogóshoz áll közelebb. Sokat nem próbáltam, és már a szüleimnél van, így egyhamar nem is fogom újból próbálni.
GML: most akkor legyen magas vagy alacsony koffeintartalmú a kavé? Anno hasonló kávékkal is próbáltam a Poemiát a munkahelyen, de az eredmény mindig híg volt (crema volt bőven, hála a nyomásfokozónak, de inkább kapszulásra váltottunk (mostanában kezdtem kacérkodni a gondolattal, hogy kiszedjem a nyomásfokozót, és normál kosárral, és tömörítéssel újból próbálkozzak, mert a kapszulás egyre kevésbé ízlik a frissen darált mellett.
-
GML
őstag
Üdv.
Karácsonyra meglepem a páromat egy Saeco Poemia ketyerével. Ti milyen kávét ajánlotok hozzá?
Amiket eddig próbáltam: Tchibo Espresso (Sicilia, Milano), Davidoff Fine Aroma, valamint a Tchibo Exclusive Origins-ből a Guatemala Grande és a Vieanna Melange-t próbáltam. (remélem jól írtam a nevüket)
A két Espresso-ból finom habos kávét sikerült főznöm, a Davidoff habja csak pár mp-ig tartott ki, viszont az Origins-ek felemásan viselkedtek (eddig csak 2-3 adagot főztem belőlük). Az Originseket a Saecohoz daráltattam.Számomra a kávé legyen lágyabb aromájú, de magasabb koffein tartalmú, vagy markáns ízű, de nem sok koffeintartalommal. És finom habbal a tetején.
-
peter.szabo
csendes tag
Sziasztok,
Brikka-ügyben szeretnék segítséget kérni. Egy ismerősöm számára szeretnék egy Brikkát venni, és belefutottam a szokásos nehézségbe: problémás Brikkát beszerezni. A Blaze által belinkelt oldalon a 2 személyes Brikka már nincs, van 4 személyes ill. Mukka. Pár kérdés merült fel:
1. A 4 személyes Brikkába mennyi kávét kell tenni? Túl sok ez két, nem túl nagy kávéfogyasztó ember számára?
2. A Mukkával milyenek a tapasztalatok? Van lehetőség nem tejes kávét főzni vele? És a főzött kávé ugyanolyan, mint a Brikkával?
Előre is köszönöm a segítséget.
Péter
-
Galahed
senior tag
Igazat adok Neked én sem vennék új automatát (pláne nem 300e -ért.)
Egy ideig hajlottam pont az Odea felé én is, de pont a főnökömé ment tönkre nemrég (nem is tudtam, hogy ilyet használ, illetve használna, ha nem lenne 2 havonta szervizben neki. Lehet peches példányt fogott ki...) Szóval ez a példa sem segitette elő, hogy rohanjak a boltba egy ilyenért. -
Agostino
addikt
üdv
ha valaki esetleg mérlegelni akarja a kávéját ezt a kanalat bátran tudom ajánlani. nagyon jó cucc! tegnap jött meg, nagyon bevált. mondjuk elég hamar rájöttem, hogy 7-8 gr kávéből gaggia single kosárral az életben nem főzök értelmes kávét, viszont 11 gr már jó végeredményt ad. kicsit se ide se oda megoldás de a kávé finom, ami lejön. és most már konstans tudom hozni megszokott ízeket.
-
Galahed
senior tag
Odaírtam miért.
(Ez alakult ki bennem. Ez a véleményem összehasonlítva a Saeco és egyéb automatával. Azt meg ne várd tőlem, hogy a több száz oldalt és fórumbejegyzést lekörmöljem ide bizonygatva, hogy miért ez a véleményem...
)
És mellesleg igazad van, túlárazott. Mint minden komolyabb kávéfőző.
Valahol azt olvastam, hogy tulajdonképpen elvileg nem lehetnének drágábbak mint egy gőzölős vasalóCsak hát ügye ez is marketing
, sokan képesek sokat áldozni egy jó kávéért.
-
válasz
Galahed #21716 üzenetére
a 300e ft-os jura sem jó, ami a tartósságot illeti. ha már automata, akkor egy könyörgő privát vagy email fragola.6035 fórumtársuknak egy quick mill nagygépért. vagy semmi. én erre jutottam az elmúlt 2 év infói alapján (no meg aktív seaco odea felhasználóként, ami egyébként egy-egy meghibásodást leszámítva jó kávét csinál és üzemel).
-
-
sanzi89
addikt
válasz
Galahed #21716 üzenetére
Köszi a "lelki támaszt", remélem, hogy megoldódik a dolog, lévén garancia van rá.
Egyébként darált kávéból főz, csak ha szemesre állítom, akkor jön belőle csak víz. De érdekes, mert tegnap este több másodpercig darált, ma zörren egyet kb 1 másodpercig, és kész, pedig semmi hibát nem jelez maga a gép. Lehet a kávé különbsége miatt, de a tegnap esti szemes kávéból meg a ma reggeli darált kávéból nyert eredmény között hatalmas a különbség, és nem a szemes javára, pedig az lényegesen drágább volt.Egyébként nem vagyunk egy nagy kávé fanatikusok, eddig el voltunk a 10k-s kávéfőzővel meg a bolti darált kávékkal, csak szerettük volna leegyszerűsíteni/megkönnyíteni a reggeli rutint. Ha esetleg a végeredmény is jobb lenne, az csak hab a tortán.
-
Galahed
senior tag
válasz
sanzi89 #21714 üzenetére
Persze, érthető a bosszúságod, de ez egy "100 éves", használt kávégép, már nem gyártják.
Ebből nem kellene a JURA-t mint céget/konstrukciót/kávéfőzőt negatív színben feltüntetni.Elég sokat nézegettem én is az automatákat mert azt szerettem volna venni, rengeteg fórumot elolvastam ez ügyben. Úgy láttam (persze ez egy személyes vélemény, ez alakult ki bennem) hogy a JURA magasan jobb mint a többi automata kávégép, beleértve a felkapottabb masinákat is (Philips által mahinált Saeco vagy DeLonghi stb stb..), persze megkérik az árát, bőven 200e Ft felett kezdődnek az egyszerübb újak.
Aztán kiokosítottak, - meggyőztek? - hogy ne vegyek automatát inkább legyen hagyományos, és közel a Jura új árának feléért olyan kávéfőzőt lehet venni darálóval, ami azért már a jobbak közé tartozik a végeredményt illetően.
Szóval remélem nincs komoly baj a masináddal, csak félresiklott valami.
-
adriankoooo
senior tag
Ha automatizálni akarjátok a reggeli KV-t, vagy bármi mást: keressetek rá a Kankun WiFi switchre. 16USD, programozható időzítő, WiFi ki-be kapcsolás.
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #21527 üzenetére
Közben csak nem egy Saeco lett, hanem egy Jura Impressa E65 a jura-kavegepek.com oldalról. Áfával, postával, egy adag tisztító és egy adag vízkőtlenítő tablettával együtt volt 75k a vége. Majd írok bővebben is, ha valakit érdekel, most még csak kipróbáltuk, a napokban tesztelgetjük, bár az első főzés határozottan nem győzött meg...
-
válasz
adriankoooo #21703 üzenetére
nekem gyárilag pid-es a gépem, nem fúrt senki semmit. a szonda a bojlerben lévő vízbe lóg. SiD anno nem így csinálta, de nem tudom, hogy mostanában végül hol állapodott meg.
-
bl4ze
veterán
válasz
adriankoooo #21704 üzenetére
Igen,ha jól tudom úgy.
Nem voltam ott amikor csináltad, de 99% úgy.Érdekes ez a gép tetején levő PID. Nekem fura, de jó ez ha Neked jó
Sok örömet vele, meg a P&Y kofival is
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Formula-1
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okos Otthon / Smart Home
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest