Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mutyi
őstag
válasz fragola.6035 #21595 üzenetére
Fragola: Milyen típus van eladó és mennyiért? Lehet kapni olyan érzékelőt,amit nem kell fúrni hozzá?
Én a Gaggia Baby Twin-re akarom feltetetni. -
bbuffy
senior tag
-
Agostino
addikt
válasz Ringman #21590 üzenetére
nem is tudom. személy szerint adnék neki egy esélyt, de ez csak én vagyok. fentebb azért nem tanácsolják, fogadd meg. a magam részéről: elmennék, megnézném, kipróbáltatnám, minden oké-e. ha igen, akkor azért nagy para nem lehet. megmosni, megtisztítani mindent meg lehet. a kosz annyiban jobb, hogy lehet alkudni miatta. felajánlanék 55k-t érte. ha belemegy, otthon mosás, szűrőcsere, tömítések cseréje, átnézés. mondjuk ennek neki kell állni meg picit képben is kell lenni hozzá.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
fragola.6035
aktív tag
Van pár PID szettem, ha valaki akar GC-t pideltetni, írjon!
https://caffe35.webnode.hu/
-
jolti
senior tag
válasz Ringman #21590 üzenetére
A többiek leírták, hogy nagyon nem.
Én még annyit tennék hozza, hogy nézd meg a kinezetuket! Tiszta dzsuva az egész hobelebanc... A tej raszaradva a gozolocso vegere, a daraloban az allott kave... Szerinted mennyi karbantartast, gondoskodast kaphatott az a gép? Ha a hirdetes kedveeret nem rakta rendebe, akkor el tudod kepzelni, hogy lesz....a Használat kozben. -
Ringman
nagyúr
hello!
ez a kombináció jó vételnek minősül? [link] - mondjuk a darálóra nincs szükségem, de azt meg el lehet passzolni.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
bl4ze
veterán
A vasárnap elkészült PID 95 fokra lett default beállítva, ez a normál.
Ehhez képest a most fogyasztott Pasucci Decaffeinato-val le kellett menni 87.5 fokra, itt igen parádésan hozza magát !!
.:. bl4ze .:.
-
bl4ze
veterán
válasz Tengelicz #21586 üzenetére
Danetti-től tudtok venni, és náluk igen szép a POD választék is.
Az irodába tőlük van 3 gépünk és POD-dal is Ők látnak el minket. Maximálisan ajánlott !
Egyébként van náluk DEMO-BEMUTATÓ gép is, ahhoz is adnak garanciát.
Mokador Pepita gép. Azt is ajánlom !
.:. bl4ze .:.
-
salapp
addikt
válasz soldier2 #21554 üzenetére
Mondjuk az már kemény, ha reggel az a 3 perc nem fér bele... Én közben mindenkinek a szendvicsét is csinálom és készülődök indulásra.
Viszont ez a Mukka már egyre jobban érdekel, főleg, ha ugyanannyi kávéval, kevesebb tejjel egy nagyjából egy személyes kapura is be lehet lőni az adagot.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
Tengelicz
csendes tag
válasz soldier2 #21544 üzenetére
Soldier2 és BlacKSoul, köszi a választ!
Munkahelyre valószínűleg jobb lesz a podos. De használt nem lehet, mert azt nem fizeti a cég. :p
Na de milyen podost?
Tényleg csak Grimac-ot érdemes? (megpróbálom megindokolni, hátha adnak rá 100 rugót, tekintettel a VIP vendégekre, de nem biztos.)GRIMAC-ból milyet?
- GRIMAC DADA
- GRIMAC TERRY
- GRIMAC TERRY CAPP
- GRIMAC TERRY OPALE
- GRIMAC TERRY H2O
Tudja valaki, mi ezek között a különbség?Más podos típus esetleg?
A következő kérdés pedig: hol? Csak újat vehetünk - így csak a Veronesi és a Danetti jöhet szóba? (Gondolom, a Metro-ban nem árulják. )
Köszi nagyon - a héten már el kell dőlnie, milyen típus legyen...
-
adpeter
tag
válasz tariattila #21584 üzenetére
Mer azok má tudtak valamit. A haverok be is nyomtak forexba egy kis
zsetont az tuti!"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
adpeter
tag
válasz tariattila #21555 üzenetére
Öhö! Jó a szó tesó!
Akkor rendelek egy raklappal...."-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
addikt
válasz Tengelicz #21543 üzenetére
az előző munkahelyemen volt saeco, az alap verzio ez a saeco odea. de úgy látom ez sem sokban különbözik, csak picit több a króm rajta.
nagyon finom kávé jött le belőle. emlékszem még a lidl-ös kávéból is kihozta a maximumot!
viszont legfeljebb 2 havonta ment a szervizbe, mert állandóan bedöglött. hogy mi volt a hiba nem tudom, ezt nem én intéztem. lehet csak vizköteleniteni kellett. passz.bár most én is elgondolkoztam rajta, mert hátha amit én vennék az nem menne tönkre
és ahogy irtátok itt reggel 5-kor a francnak snincs kedve szöszmötyölni az előkészületekkel. csak megnyomnám a gombot és kész.:)
-
_ak_
addikt
válasz dugesz77 #21579 üzenetére
Nincs akkora szerencsém, a gép mellé duplafalú szűrő járt.
Szívesen vennék rendes szűrőt is, de csak akkor tudnék, ha valahol le lennének írva a pontos méretek, mert amúgy ilyen consumer géppel egyszerűen nem foglalkozik senki, a websopokban meg csak annyit írnak, hogy Gaggia készülékekhez, aztán kész.
Ha időm engedi, majd lehet, hogy ellátogatok a Barista szaküzletbe a 8-ik kerbe, ott talán bele tudnék 1-2 próbálni...Let's begin, de gozaimasu!
-
_ak_
addikt
válasz ronin s8 #21577 üzenetére
Enyhén langyos vízben feloldottam a 30g citromsavat. Kb. a felét átfolyattam felváltva a fejen és a gőzcsövön, majd hagytam állni kb. 10 percet és szintén felváltva kinyomtam a maradékot. Valószínűleg tényleg többre lett volna szükség, gondolom túl sokat nem lehet tévedni a folyamatban.
A szűrő meg hát, igen, valóban alkalmatlan tényszerű mérésekhez. Hülyét is kapok, annyi szakoldalt olvasok, de negyedét nem tudom kipróbálni élesben. Lassan fejből idézem a home-barista.com topikjait.
Let's begin, de gozaimasu!
-
ronin s8
senior tag
Előfordulhat, hogy még egyszer át kell öblítened citromsavval a gépedet, vagy valamit rosszul csinálsz.
Másik témához: amíg nyomásfokozós szűrőt használsz, felesleges bármit mérned, mert csak egy nagy szart főzöl...
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
_ak_
addikt
válasz pogácsa80 #21505 üzenetére
Na de most érted, hogy ízlésről akartál vitatkozni. Teljesen szubjektíven állítottam, hogy hozzám közelebb áll a tradicionális olaszos pörkölés.
Jó dolog ez az új hullám, kell a változatosság, de én (egyelőre) jobban élvezem a csokis beütést és ez a szénné pörkölt olajos, fele robusztás keverék is egy tejszínnel és 3g cukorral épp étcsokis utóízű. Persze még messze nem ideális, és fején is találtad a szöget, nem rég csöppentem csak bele ebbe a műfajba, majd ha meglesznek a hozzá kellő gépeim és kedvem is úgy tartja, akkor majd nyomom a yirgát én is, addig ez fér bele.Más. Ti mennyi citromsavas vízzel szoktátok átmosni a gépet, hogy kimenjen a vízkő?
Én 1L vizet nyomtam át a gépen, benne 30g citromsav, de még utána is, a tisztavizes öblítés alatt, a gőzcsőből vízköves vizet kaptam. Mondjuk a fenti vízadagolóból már jó volt, szóval lehet, hogy nem kellett volna sokkal több, de bíztam benne, hogy elég lesz az egy tasak citromsav.Továbbá végre megérkezett a kis mérlegem, megnyugvóan láttam, hogy igazatok volt a kiskanállal kapcsolatban, hellyel-közzel, tényleg 7g-nyi bab fér bele, bár szomorú, hogy a filterbe csak púpozva megy bele ennyi őrlemény, igaz ez a nyomásfokozót nem nagyon izgatja.
Kíváncsiságból mértem egyet csapolás után is, a kivonatolási arány nem túl üdítő.
14g őrleményből 60ml-es dupla. ~41g-ot nyomott. Ez így szárazom ha minden igaz 34%-os arányt ad, ami azért bőven inkább a lungo kategória.
Hozzáteszem, túl komolyan nem érdemes venni ezeket a számokat, mert alapesetben ez 20mp-es lefolyás következménye, ami megint csak üdvös.Amúgy sikerült már a Bosch darálóval is egymás után 3-szor olyan őrleményt csinálni, hogy 28-29mp-es lefolyásom volt, de valószínűleg csak éppen megfelelő mennyiségű port sikerült a szűrőbe öntenem. Most így hirtelen 2 20mp-es és egy csepegős jött össze, igaz változtattam a géphasználaton is, így lehet, hogy most csak nagyobb a nyomás benne.
Akárhogy is, úgy érzem kezdem feszegetni a budget kategória határait és akart a fene kézzel őrölni, de talán összesikkasztok itthon egy Hario kézi darálóra. Utána már tényleg nincs hova tovább, csak ha találok egy rendes(ebb) szűrőt ebbe a karba, mert sajnos egy ideig nem lesz még csak 50k-m sem gépfejlesztésre, nem, hogy 100. Abba meg még belegondolni is rossz, hogy külföldi szakfórumok szerint, az itt szeretett Gaggia, Rancilio stb. gépek is csak a low budget szintet képviselik.
Let's begin, de gozaimasu!
-
TOZ
addikt
válasz bbuffy #21569 üzenetére
Érdemes minden főzés előtt megmozgatni a szelepet. Néha előfordul, hogy az előző kávé kicsit megfogja a szelepgumit.
Másik opció a minden használat után szelep le, és elmos. Ezt meg nem javasolják, ugye.
Ami még elő tudja nálam (néha) hozni ezt a jelenséget, ha kicsit több kávé megy bele az ideálisnál, vagy egy picit finomabb az őrlemény. -
HÁZIGAZDA
válasz bbuffy #21566 üzenetére
franc tudja, valami nem kerek a brikkával. felidéztem nórával, nálunk is egy idő után kezdett "elszaródni", leragad a szelep, nehezebben jön fel, nem robban egyet és helló, hanem elnyújtottabban folyik. és persze megég a kofi. szétszedtem atomjaira, mégis. de ez egy éve volt, azóta nem is használtuk
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
bbuffy
senior tag
válasz Keresztapper #21564 üzenetére
4 óra. Üveg-műanyag.
Persze ha finomabb őrleménnyel nyomod lehet tolni az időn kifelé.[ Szerkesztve ]
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
soldier2
őstag
válasz madgie #21558 üzenetére
Brikkat talán régebben gyártják, ezért több változata van. Mukkabol viszont csak egy változatot láttam, az Romániában készül, és egész jó cappucinot vagy lattet készít, a szelep állásától függően.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
jveres
csendes tag
Eladó Scottie Callaghan 3 db-os "dosing tool"-ja. Összesen 3-szor használtam. Az eladás oka: más technikát használok.
Ár: 9e Ft -
dugesz77
őstag
-
soldier2
őstag
válasz salapp #21547 üzenetére
Van a családban brikka és mukka is, nágyjából ugyanannyi kávé megy mindkettőbe, a víz pedig ugyebár annyi, amennyit beletöltesz (legfeljebb kevés vízzel nem melegíti fel a tejet. Kávéfogyasztás és koffeinmennyiség szempontjából is kb ugyanaz. Az elkészült kávé persze más, de ez itt inkább a Mukka javára szól. Reggel pedig a kutyának nincs kedve habosítgatni szerintem, főleg ha elkerulhető (barátom a felesége nyomására odáig ment, hogy az origi kotyogós mellé (lehet újból kapni, most vette nemrég, meg is lepődtem mikor meghallottam) vett egy kapszulásat reggelre, mert macerás a kotyogót betölteni reggel A nők néha nagyon máshogy működnek, és ajándékozásnál alap ugyebár, hogy nem olyant veszünk amit mi szeretnénk, hanem aminek jobban örül az ajándékozott.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
bbuffy
senior tag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #21551 üzenetére
Nem tömődött el nekem. De könnyű elmosni.
Iwaki per tutti!...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
salapp
addikt
válasz madgie #21541 üzenetére
A Mukka nekem is szimpatikus, de ha te nem kávézol, akkor az meg sok lenne talán... Az két adag kaput csinál. A két személyes Brikka egy személynek éppen megfelelő (dupla) adagot készít és ha hozzácsapsz egy tejhabosítót, akkor szuper lesz a végeredmény.
A Brikka nagyon korrekt ízeket hoz elő. Én imádom, amióta (Karira kaptam) megvan. Hario, Tiamo kézi őrlővel jó páros.Cathrine Tate: -Computer says: nooo!
-
soldier2
őstag
válasz vicces #21540 üzenetére
Csatlakozom Roninhoz. Használt Gaggia Classic v Baby. Ha új kell vsz Magyarországon még találsz raktárról a régebbi Classicból, és az 100k körül volt legutóbb. Viszont darálóra maradjon a keretből (Graef, Iberital, Imat ha újat akarsz, de itt is érvényes, hogy egy használt de felsőbb kategóriás - akár ipari - sokkal jobb eredményt ad).
Madgie: ha mindig tejjel issza akkor a Mukka szerintem is jobb. A szelepet viszont rendszeresen kell tisztítani, vízkőteleníteni, de az ecetet (ez sem) nem bírja. Szüleim most szóltak, hogy vsz tönkrement valami benne, mert nem zár miután megáztatták ecetsavban. Meglepődve nem vagyok mondjuk. 3 évet szolgált, gyakorlatilag minden karbantartás, tisztítás nélkül. Szerencsére a szelep külön is kapható.
Tengelicz: inkább Podos gép mint automata vagy kapszulás. Tovább bírja, és a pod sem eszeveszetten drága - persze van jó drágán is -
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Tengelicz
csendes tag
Sziasztok Kávéfanok!
Kérlek, segítsetek! Munkahelyre kell kávégépet beszereznem, napi kb. 10-15 kávé lefőzésére.
Jó lenne, ha minőségi kávézást is nyújtana (reprezentatív célra). A probléma csak annyi, hogy gyorsan kell döntenem, és később nem kérhetek másikat. Néhány évig tehát bírnia kell, és az sem baj, ha egyszerű és gyors a használata.
Ajánlották a Saeco Talea Giro típust, ill. szóba jöhet a Nespresso (Citiz?) is (bár ez utóbbi nyilván csak a vendégeknek lesz jó, a kollégáknak nem tudok folyamatos kapszulautánpótlást biztosítani).
Mellé beszereznék egy külön kávéhabosítót is, pl. Graef vagy ProfiCook.
Van-e a fentiekkel tapasztalatotok / egyéb ötlet?
-
addikt
srácok!
a hétvégén eljutottam végre odáig, hogy vennék egy rendes espresso gépet.
gondoltam gaggia classic megteszi. meglepve tapasztaltam a német amazonon, hogy az ár ingencsak el van szállva. tavaly még 240-250 € volt az ára. most viszont felszaladt 400 €-ra. igenám, ha még csak megérné az árát! olvastam a vásárók tapasztalatait és azt irják, hogy a philipps megvette a céget és ott spórol ahol tud. meg valami made in románia is rémlik. szóval most úgy vagyok, hogy nem tudom milyen gépet vegyek. espressot szeretnék. tudnátok valamit ajánlani?
esetleg próbáljam meg először a lent említett brikkat??reggelente innék egy finom kávét esetleg hétvégén szintén. a pados meg kapszulás kávétól már hányingerem van. most épp instant kvt iszok, mert már nem akarok több pénzt padra és kapszulára kiadni.
[ Szerkesztve ]
:)
-
pogácsa80
csendes tag
-
nagyúr
-
hunspikey
őstag
Igen, én is így okoskodtam, csak van egy olyan probléma is, hogy úgy kezdek, hogy ugyan abból a kávéból tolok egy duplán - ez a nejem latte alapja, majd magamnak egy szimplát ristretto-nak. Igen ám, de a darálót nem akarom össze-vissza tekergetni ezért azt kell elérnem, hogy az adaggal állítsam be a lefolyást. De viszont találtam egy görbe kést amit eredetileg ananász pucolásra vettem ennek gyönyörű rádiusza van a fokánál, ezzel ki tudom "szedni" a felesleget
Végül is így most már egész király a dolog - köszi mindenkinek a segítséget!
@soldier2, mester6 - asszem veszek egy ilyen 41-es tampert! köszi!
[ Szerkesztve ]
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
dugesz77
őstag
válasz madgie #21530 üzenetére
Ha be van tartva az a pár alapszabály,akkor nagyon finom kávékat lehet vele készíteni. Panasz maximum annyi lehet rá,hogy kis adagokat készít. Ha két személy iszik belőle akkor a négy személyeset kell venni. Nekem az ízesített kávék(frei,sati) jobban ízlettek belőle mint a GC-ből.
Szerencsére a darálóra kevésbé érzékeny, egy kis kézi hajtány tökéletes hozzá.[ Szerkesztve ]
-
lagoon79
tag
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz sanzi89 #21518 üzenetére
Mi éppen pont ma küldtük szervizbe a Saeco Odea Giro-t. És alig 2 éves a gép.
Tippem szerint a háromjáratú szelep ment tönkre, vagy ami ahhoz hasonló benne. Ugyanis több vizet nyom a csepptálcába, mint a kávén keresztül. Ráadásul akadozva, hallhatóan köhögve, tüsszögve, meg-megakadva, egyenetlenül. Vízkőmentesítés megvolt, zsíroldózás amennyire automatánál lehet megvolt.
Mindazonáltal nem az ideális napi 5-6, hanem napi 15-20 kávét várunk el tőle, ami nem 2, hanem minimum 10 év használatnak felel meg.Épp ezért én is feltenném a kérdést ismét, bár már korábban kérdeztem: napi 15-20, vagy akár több kávé terhelésre milyen gépben lehet gondolkodni? Automata legyen, és emésszen meg mindenféle kávét akár a zsírtól csepegőset is, de felhasználóbarát módon legyen karbantartható.
Ha esetleg ez nem lesz javítható.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
madgie
titán
Koffeindús szép napot kívánok itt mindekinek! Én ugyan nem bírom a kávét, de az asszonyt szeretném meglepni egy kotyogósnál komolyabb és finomabb főzetet adó kávéfőzővel. Espresso és hasonló szörnyek a méreteik miatt kizártak, személy szerint én egy Brikkára gondoltam. Ezzel kapcsolatban volna még egy kérdésem: miért nincs sehol készleten? A Barista szaküzletet felhívtam, ott azt mondta a srác, hogy valami konsrukciós (?) hibája van, és amíg azt nem javítják, addig nem árulnak Brikkát. Kamuzott, vagy tapasztaltatok hasonlót?
Előre is köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
-
Goose-T
veterán
válasz sanzi89 #21518 üzenetére
Nekem annyi tapasztalatom van, hogy az egyik előző munkahelyemen volt ilyen Saeco Incanto gép, és nagyon gyakran el kellett vinni szervizbe, a megbízhatósága borzalmas volt. Egy másik előző munkahelyemen Jura gép volt, ott viszont nem is emlékszem, hogy szervizbe vitték volna az alatt a két év alatt, amíg ott dolgoztam. Nekem otthon egy Siemens gépem van, az bő három éve megy nálam, eddig semmi gondja nem volt, de mondjuk nincs is irodai szinten használva.
Szerk.: szóval a Saeco-t inkább kerülném. Szokták még itt a Quick Mill-t ajánlani, mint elfogadható minőségű egybegépet.
[ Szerkesztve ]
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #20056 üzenetére
Miután több bolttal is beszéltem telefonon és érdeklődtem a típusok iránt az alábbi boltra és típusra esett a választás: Saeco Incanto De Luxe
Vélemények, érvek-ellenérvek a bolttal kapcsolatban esetleg a kinézett típussal kapcsolatban?
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
mutyi
őstag
Használ-e valaki és milyen méretű speciális preciziós felsőszűrő kell Gaggia Baby-re?
Gondoltam lecserélem első körben, utána meg egy Reneka szűrőt is veszek, meg ha találok valakit a PID beépítéséhez akkor azt is megejtem.
-
mester6
tag
Sajnos nem szoktam videókat csinálni , nem értek hozzá! (Talán egyszer majd megtanulom!)
Azt azonban most is el tudom mondani, hogy a rendes lefolyáshoz a Yirgánál , a leírt technológiát figyelembe véve, picit , nagyon picit durvábbra kellett állítanom az őrlőt, mint pl.a Sidamónál.
Ez engem is nagyon meglepett, hogy izomból való tamperelés nélkül is néha kevesebb jön le a 30ml-nél, 30mp alatt.[ Szerkesztve ]
-
mester6
tag
válasz hunspikey #21498 üzenetére
Én a 7gr-os szűrőbe (VST), gyakorlatilag 7 gr kávét teszek. (Legutóbbi mérés 7,3 gr volt) Daráló Mahlkönig Vario 2013-as évjárat!)
Először kb 5 gr-ot darálok bele, finoman lenyomom, simítom a 41mm-es tamperrel, majd még kb 2 gr jön, így együtt könnyedén lesimítom , picit lenyomom és kész. (Ja és semmi fogpiszkáló, meg szitálás.)
Most éppen Yirgát ittam így , nagyon finom!
( Kávéfőző: Rancilio Silvia)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bbuffy #21510 üzenetére
Mester utcában van egy üvegkészítő, ha minden kötél szakad. Csak betolod nekik a képet és már olvasztják is meg neked a masszoszt. Van náluk vicces cigi szívó alkalmatosság is pl. Úgyhogy mindent megcsinálnak.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
bbuffy
senior tag
Sokan?
Érdmben információt se találok erről. Esetleg itthon? Na megkérdek ma pár barista ismerőst, eddig mindehol a sima szűrt vizet öntik hozzá, így elvileg alig éri bármilyen szélsőséges hőhatás a kvt. Ettől lesz olyan amilyen.
Kérlek linkelj nekem erről infót, hol készítik így az Iwakit. Mert másnál láttam. Egy helyen....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
bajnokpityu
félisten
Semmi értelmeset nem láttok használt home kategóriában. Amazonos új gépektől meg viszketek
-
vendingo
veterán
válasz bajnokpityu #21507 üzenetére
Én ma láttam a sajátomat
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
bajnokpityu
félisten
Nem láttatok használt pörkölőt?
-
pogácsa80
csendes tag
figyi. próbálom figyelmen kívül hagyni a formát (konkrétan azt a flegma stílust, amit megengedtél magadnak), és a tartalomra koncentrálni
"új vagyok itt" - szóval szerinted az a legokosabb itt, aki a legrégebben fórumozik. Ha öt év múlva írom ugyanezeket, akkor már igaz, elfogadható, és megszívlelendő, ha csak egy hónapja fórumozok akkor fasság. kristálytiszta logika, gratulálok.
szénné pörkölt kávét iszol, amire azt mondod, jobb mint a Yirga/Sidamo és társai. Akkor most ki az új, és ki is van eltévedve?
a konstruktív rész: van, aki szerint virágozzék száz virág; megfér egymás mellett az "olajosan csillogó" babbal és a citrusos fanyarságokkal dolgozó barista. Én nem vagyok ilyen megengedő. Sztem pont az a third wave lényege, hogy a sötétre pörköléssel millió aroma elveszik. Lásd még: a "kávé gyümölcs" és "a kávé nem keserű" jelmondatokat. És ez nem ízlés kérdése, ez objektíve mérhető (18-22 százalék közötti extrakció). Aki azt mondja az újhullámosra, hogy az nem igazi kávé, az nem elég nyitott az újra vagy csak még az út elején jár.
és akkor visszajutottunk oda, h ki is az új
ezt akarta jelenteni az animgif. Sajnálom, ha megbántottalak vele.
peaceKérek 20kg zaccot! Biztos, hogy nincs több? Akkor most kérek egy duplát!
-
soldier2
őstag
válasz hunspikey #21498 üzenetére
Bár nem vagyok kávéisten, de tudom a választ Ezt a szűrőt, nem kell tele tölteni, és nem is az 58mm-es tamperral tömörítesz, kell egy 41mm-es tamper és azzal tömörítesz az alsó, szűkebb részben. Vsz többször is rá kell tömöríteni amíg az összes kávé elfér az aljában, vagy rendeslz egy tölcsért (az első képen láthatod[link]) és akkor egyből meg a dolog, cserében káromkodhatsz amikor a forró szűrőből nem tudod kivenni. Vagy rendelsz fémből az ebayről, de az már borsos.
P.S. kísérletezz a kávé mennyiséggel is, a naked szűrőtartó beszerzése után derült ki, hogy sok a hiba a lefolyásban, és végül kiderült, hogy legtöbben 9-9,5g-ot töltenek bele, felemelve az adagot, a legtöbb problémám megszűnt.Parci: lassan gépelek
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
HÁZIGAZDA
válasz hunspikey #21498 üzenetére
9,5 gramm szokott belemenni nálam, de nyilván függ attól, hogy mennyire finomra őrölsz és egyáltalán milyen kávét használsz épp. ha 11, akkor 11. inkább örülj neki, abból lesz az igazán fincsi szimpla!
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
And06
aktív tag
spicy italy, már vagy egy éve nem ittam, nagy hiba! hozza a névből elvártakat. állat! pont amilyennek képzelném az "olaszos kávét".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Mous 18 literes hátizsák
- DJI AVATA 2 Fly More Combo drón - 3 akku, Care Refresh, FPV Controller, ND Filter szett
- DJI Mavic 2 Pro Fly More Combo FMC drón - 1" Hasselblad kamerával (2 akkuval)
- DIVA Kerámia hajkefe új 6hó jótállással!
- Corength dönthető pad + 20kg-os súlyzókészlet + 2x5kg tárcsa + francia rúd
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest