Hirdetés
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek. Már csak egy kérdés. Az alábbi ábrán melyik az OPV? (túl egyszerű lenne, ha így szerepelne a leírásban ugyebár - az alkatrészboltjukban persze OPV-ként szerepel, de a posta gyakorlatilag duplázná az árat, így Budapesten venném meg, de a szerviz meg nem tudja)
[link] -
soldier2
őstag
[link] - ha jól látom akkor ezen az ábrán a 60-as az OPV, és bár ez egy Baby robbantott ábrája, de azt írja, hogy "réz nyomáshatároló szelep, 11 bar" - jó lesz ez nekem, vagy ez még mindíg nem az állítható ami a Classicban van (classic robbantott ábrát nem találtam a magyar oldalon, ha valaki tud linkelni, azt köszönöm).
-
Surda-
őstag
válasz
hunspikey
üzenetére
Hm,régi szép idők,mikor a szallagavató utáni bulin mindenkinek adtunk pár slukkot a spangliból, aztán fél óra múlva jöttek,hogy atya ég,de beálltak.
Pedig tök szimpla cigi volt
Ábi
Nyilván,ha valami okozhatja ezt a dolgot (a pszichés részen túl), akkor az a koffein, magyarán asszonyka érzékeny lehet a koffeinre, erős, robusztás kvra, max ilyesmire tudok gondolni... -
hunspikey
őstag
Ez annyira így van, hogy feljött hozzám az egyik haver- aki normál esetben kb 5 kólát és 3-4 energia italt iszik naponta, tehát a koffein neki kb annyi mint tehénnek a microtermik. Viszont nem kávézik, mert nem ízlett neki annyira soha. Mondom neki, hogy pattanj fel kapsz egy csodás ristretto-t, kis nádcukkerral, az majd bejön.
Na ízlett is neki- kapott kb 3 centet, minimális koffein kioldással (Choco madness volt egyébként) - erre közli velem 2 perc múlva, hogy szédül és markolászta a mellkasát. Én annyira kiröhögtem, hogy az szörnyű...
De egy másik haverom elmesélte azt a tábortüzes nyári estéjüket a brigáddal, amikor másztak a földön annyira benyomtak két rekesz sörtől, majd másnap rendesen fejfájósan kótyagosan ébredtek, neki láttak nagy nehezen üvegeket összeszedni, meg egy kis rendet rakni. Egyszer csak az egyikük átlátott a "másnaposság" ködén és felhörgött: "ba*****tok meg, ez két rekesz alkoholmentes volt.." - egyből mindenki "kijózanodott"
Szóval ennyit erről - de csajok is tudnak terhességi tüneteket produkálni csupán akaratból... A psziché hatalma végtelen. Egy másik fórumon sokan- főleg akik megvették - látják ám a drága HDMI kábel okozta mélyebb, szebb színeket is... ROFL

-
Ábi
tag
Tapasztalt már valaki olyat, hogy egy konkrét kv pszichésen hasson valakire?
A feleségemnél izgatottságot, ingerlékenységet vált ki egy blend (nem én kevertem).
Ízlik neki, szereti, de amikor azt issza zizi lesz és ezt mind a ketten észre vettük.
Már vagy 20 félét ittunk, de ilyen hatással egyik sem volt rá...
-
radi8tor
MODERÁTOR
4 személyes Brikkával lehet kevesebb kávét is főzni? Mondjuk fél adagot 2 személyre? Vagy ez csak teljesen feltöltött tartállyal működik?
walter70:

-
hunspikey
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
Igen - értelek és el is fogadom- csak viszont kávéból nagyon nehéz volt megtalálnom azt, ami egyaránt nagyon finom számomra ristrettónak, cserébe helyt áll flat-whiteként is. Egyébként lehet azt kell csinálnom, hogy a Quamar marad, nem adom el és veszek mellé egy Kony-t - így legalább szét tudunk válni az asszonnyal kávét tekintve....

-
tariattila
veterán
válasz
hunspikey
üzenetére
síktárcsások között is lehet elég rendesen különbség...
tárcsa méret, tipus.... s az egész rendszer precizitása...
utána jön a kávé aktuális állaga
nekem a Majorral semmi rögösödés nincs...
viszont láttam Major Electronic verziót rögösíteni... ott én a kávéra tippeltem hogy amiatt... de ki tudja...
ez nem fog kiderülni mert az enyém dózeres és electronicot nem használtam huzamosabban csak Mini-ből (ami szintén néha! rögösített)a Robur pedig még csak bejáratósnak se mondható.... arról nem nyilatkozok...
de tényleg, ha a Kony lehet az otthoni csúcsgép akkor a Robur vagy Kold miért ne lehetne ?
-
válasz
hunspikey
üzenetére
lehet ám, hogy más ligában focizunk. nekem a kony volna a csúcs, akkor is, ha rögösít. de mittomén, hogy neked milyen bajod lehet vele, szóval semmi, de semmi felelősséget nem vállalok azért, hogy nekem tetszik. nekem annyira megindokolhatatlan volna egy 400 ezer forintos cucc ilyesmire, hogy számomra ez az álom. azzal viszont az van, hogy könnyű jónak lennie, hiszen az csak egy álom

-
hunspikey
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
loool - hogy mire?? A nők felségterületére??!?! A konyha az ENYÉM - bwhahaa. Akkora darálót veszek amekkorát a lelkem megkíván, nálunk az asszonynak csak egy dolga van: élvezettel szürcsölni a latte-artos flat-white-ot, amit minden reggel kap - és nagyon hálásan pislogni. De ez így szerinte is rendben van

Köszönöm daráló ügyben a válaszokat, összességében azt szerettem volna megtudni, hogy a Kony az tényleg az otthoni reális csúcs daráló vagy még mindig egy kompromisszum, de ahogy beszéltek róla azt gondolom, hogy rendben lesz.
Egyébként a quamar M80E teljesen jól dolgozik, egy dolgot kivéve: a síkkövessége miatt kupacol és ettől agybajt kapok. Minden alkalommal szitálok meg tetvészkedek. Szűrőkosárba őrölni esélytelen, olyan szigetes lesz a lefolyás mint az állat, pedig tamper az van a legjobb: 58.55-ös titán csoda a cafe-kultur-tól, illetve VST szűrőt használok. Szerintem a daráló a szar - vagyis hogy nem szar, csak a síkkövesek ennyit tudnak. Néztem Mahlkönig K30-ast is, ugyan úgy kupacol - teljesen értelmetlen ebben a kategóriában nézelődni.
-
Eyesis
őstag
mostanában olyan jelenségre lettem figyelmes, hogy kb. 3-4 másodperc gondolkodás után vékonyan folyni kezd, majd pár másodperc után csöpögni, majd újra folyni. Ez mitől lehet?
-
ronin s8
senior tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Szia!
Igen, olvastam, és akartam is válaszolni, csak el vagyok havazva.
Délután írok..
Üdv! -
kaligula
tag
-
Ringman
félisten
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
ezt - úgy látom másik topiktárssal egyetemben - én is néztem
de egy hónapon belül sok lett volna a jóból

szerk:
a régi quickmill elektromos mák/diódarálók, húsdarálók és hússzeletelők is marha jól néznek ki -
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
A Rome espresso is 50/50 ha nem tévedek, legalábbis van benne robusta bőven.
Enterlaci: nem magamtól vagyok ilyen okos
, nálam hozzáértőbbek javaslatára tennem. vsz feltuningolom a babyt, és mikor már elég pénzt beleöltem olyan dolgokba amik miatt többet nem kerhetek érte, eladom. Vagy nem. Mióta felkerültbaz elejére a Gaggia fém lap azóta még jobban tetszik. Igaz én is, és Fragola is hiába ragasztotta vissza, állandóan leesett. Végül meguntam, és 4 pici pötty pillanatragasztóval felragasztottam. Velem ne szívózzon 
-
mutyi
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Kezdesz durvulni

Vagány a szett. Nekem is kellene már egy tampertartó meg egy gumis alátét.
De előbb Fragolával megcsináltatom a pidelést.Össze kellene szedni egy kupacba, hogy Gaggia Classic/Baby-hez milyen ajánlott cuccok vannak, amiket érdemes cserélni a gyáriról, hogy jobb legyen a végeredményt.
Gondolok itt a Rancilio gőzkarra, vagy hogy milyen típusú felsőszűrő kell, stb. -
dugesz77
őstag
Na.. Ez kellet nekünk megjelentek az okos kapszulák

Még a 3D meg a UHD várható. -
válasz
soldier2
üzenetére
ezért kell külön kávés pult, mint nálunk
(mázlink volt, az előző tulajnál máshol volt a konyha, megvoltak a kiállások, hát hülyék lettünk volna nem kihasználni)csak sajnos a másik probléma, miszerint 400 ezer forint, ugyanúgy hazavágja a témát. pedig a kony-nak (de csak annak) elnézném, hogy mekkora

-
adriankoooo
senior tag
válasz
soldier2
üzenetére
Köszönöm.
Egy sima Ascasco, szóra sem érdemes, de a gépet kiszolgálja. A kávé most egy sima Rome Espresso és nem hazudok, hogy ha azt mondom a csapoláskor még ennél is több crema volt. Ez kb. fél perccel a csapolás után volt. A KV-t is már jó régen nyitottam, kb 1 hónapja. Szétporcióztam simítózáras zacsikba+kiszívtam a levegőt szájjal és visszatettem az 1kg-s zacsiba + sötét és hideg helyen várják a sorsukat. Szerintem jól bírja. -
enterlaci
senior tag
válasz
soldier2
üzenetére
Azért mert csak???
Akkor én majd ezt javasoljam az öcsémnek ha azt mondom neki hogy Te, vegyél egy baby-t és aztán cseréld ki benne amit akarsz, ha van kedved!

dugesz77: Én lehet inkább maradnék osztályon belül a brikkánál, mert legalább egy változó állandó és be van állítva : súlyszelep-nyomásviszony-átfolyás sebesség. Ez külsőre esztétikus szvsz, de ennyi.
Amúgy tetszik a vidiben az üvegpohár! Na olyan kell!!! -
soldier2
őstag
Csak egy bajom van vele otthonra (na jó, az árán kívül), hogy akkora mint egy mosógép. És amint írtad reggel kávéfőző témában, ezek az ipari vasak elég hülyén néznek ki egy átlag konyhában. Nehéz a nőknek megmagyarázni, hogy miérzt is kell egy ekkora vas az Ő felségterületükre.
-
dugesz77
őstag
Régebben volt már róla szó Bialetti Moka Crém lett valakinek tapasztalata? Tudom kicsit mű a crema, csak úgy kíváncsiságból kérdezem.
walter70: vigyázz brikkából csak 2 és 4 személyes van. -
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Szép szett
milyen daráló az ott a sötétben? És legfőképp milyen kávé. Én ha jól emlékszem csak a P&Y GetUp-bol tudtam ilyen ipari mennyiségű cremat nyerni, az egy 50/50-es blend. De a hullámosított cuccokkal már csak pár mm az egész (ez mondjuk nem meglepő).Enterlaci: azért szeretném a Classic opv-t mert...... Csak
így elég lutri a nyomásbeállítás, és nem kerül eszement sokba, és talán jobb lesz egy picivel a kávé. Igazi észérv nem szól mellette. -
válasz
tariattila
üzenetére
én igazából azt nem értem, hogy mi a kérdés? otthonra (vagy akár kávézóba) ennél feljebb én már nem látok, ez az álom gép, nekem akár háromszor annyit is megérne egy kony, mint amennyiért luigi vette

itt van is akciósan 400e ft-nyi euróért.
-
enterlaci
senior tag
-
enterlaci
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Én ott vettem a sajátom, román. (hacsak valami csoda folytán nem fogott az importálásba)
Amúgy 10 hónapja használom, eredeti tömítés készlettel és hibátlanul üzemel a román gyártású is. Kívülről a legkönnyebben a tetőről lehet megkülönböztetni: az olasz üvegtetővel, a román csak fedetlen üveg nélkül -
dugesz77
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
Brikkáról a oldal közepe fele van egy kis info. Le van írva miben különbözik a kettő. Nem nagy dolgok,inkább csak költséghatékonyságból olcsóbbítottak az előállításán. Működésben, ízben elvileg nincs különbség.Sokan románt használnak de panasz még nem volt rájuk amiatt hogy román. Persze ha eredeti olaszra hajtasz akkor hajrá.Egyre ritkább sajnos.
-
adriankoooo
senior tag
Vettem Badhun kollégától szép Concept Artos cuccokat (automatikus tamper [IMÁDOM], tamper-állvány, zacckiütő, Gaggia Base Plate). Nem tudom honnan szerezte, de vadiújnak tűnik minden.
Egyből sikerült egy szépet húznom:
Gondoltam megosztom veletek az örömömet.
Így kb. komplettnek mondható a szettem. Bár egy kicsi Mazzer még kellene 
-
dozó
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Grat. a géphez ezt én is nagyon nézegettem, de megmondták, hogy csak akkor, ha a Classic és a Baby megy a háztól, nagyon ki szeretem volna próbálni egy ilyet, és egy Brasilia Club/Lady-t, remélem hogy hamarosan sor kerül rá, feláldozom a Gaggia-kat, remélem bővebben beszámolsz ha nálad lesz a gép.
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
köszi!

remélem ilyen patika lesz, amikor kézbe veszem, akkor is!
Lido2 a coffeehit.co.uk-tól, vmit kell még rendelni mellé, s akkó ingyé van a pósta!
(175 fonttól, a Lido2 meg 140)
nekem MATT feketében/ Ferrari pirosban jobban tetszene!
szóval, lehet átfényeztetem! 
-
dugesz77
őstag
válasz
Bubanc
üzenetére
Monentinél még az oldal szerint van még régi GC. Azért nem árt rájuk telefonálni és nyomatékosítani,hogy csak is a régit kéred.
Jolti: Pont tegnap kerestem wp-s appot ami kezelheti az Orvibot de egyik sem ismerte fel
ilyen téren még lemaradásban van az a rendszer.
Illetve az orvibo s20 egy Belkin koppintás. Annak van wp alkakmazása. -
bl4ze
veterán

-
Peti...(16v)
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Gratula, gyönyörű ez a gép! Talán még a pirosnál is szebb.
Ha találsz helyette pirosat, szívesen átveszem!
A Lido-t honnan rendelnéd? -
walter70
tag
Üdv.!
Tudtok esetleg olyan beszerzési forrást,ahol újonnan lehet venni olasz gyártású brikkát?
-
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
sziasztok!
régen nem jelentkeztem, KávéBár Bazár-ra sem tudtam menni sajnos...

ennek oka pedig abban leledzik, h külföldön dolgozom, ismét... (ezúttal is pincérkedés, hotel, ****, de most nem Dél-Tirol, hanem Ausztria, (Észak-)Tirol...)és ami miatt ONtopik a hsz, h a minap újítottam be egy QM 0650-et!
(SiD, végül mégse a csepptálca nélküli pirosat sikerült beújítani, ez elvileg teljes szett!
- viszont sajnos fehér...)
hnap v talán inkább hétfő-kedd, mire ideér! perpill 1 Zassenhaus Quito van hozzá, mint daráló, Pharos-t szeretnék nagyon, de most elvileg szüneteltetik a 'gyártását'...
(lehet Lido lesz belőle; de az üveg tartályától fázom nagyon... (ha eltörik, nem nagyon lehet cserélni, ugye... gondolom az Erős Pistás üveg mégse megy rá éppoly 1xűen...
) ) -
hunspikey
őstag
Uraim!
Van itt köztünk Mazzer Kony tulaj?
Érdekelne a reális véleménye, főleg ha tud olyat mondani, hogy síkköveshez hasonlítva...
Köszönöm!
-
bl4ze
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Jaja! Döbbenetesen jó telefon. Nekem is úgy ajánlották és szeretem nagyon. F90 az utód? Akkor benéztem nem 70

Ja,reggel írtam is neked emailt.

-
enterlaci
senior tag
válasz
soldier2
üzenetére
A szivattyú tetején, olyan mintha ilyen lenne.
Talán lehetne bele szerelni a régiből, de nem tudom érdemes-e; illetve az újnak kicserélték a kazán anyagát is, de vajon a fej anyaga/súlya is változott? Mert ha igen, akkor szvsz nem érdemes amúgy sem foglalkozni vele. -
tariattila
veterán
asszonynak is f6-ot vettünk több mint egy éve... az akkuja érthetetlen jól bírja és az egész parádés....
kár, hogy kifutott már ez a modell.... valami 90-es lesz az utódja... ez az f70 nem olyan jó ..pedig jó áron van...
aranypadlóhoz nexust vegyen a polgár amúgy is!
más: megjött a kollegának a podos masina... csak még nem tudta felvenni mert elrepedt a keze....

köszi az ügymenetet.... remélem boldogul majd velekicsit bonyolultabb mint a kotyesz...
-
jolti
senior tag
Köszi fiúk!
Majd latom. Bocs az offert. -
-
enterlaci
senior tag
válasz
Agostino
üzenetére
Ezek szerint az új verzió Gaggia Classic-ban tényleg nincs 3járatú, viszont az OPV megoldás az is mintha műanyagból lenne

-
jolti
senior tag
Azt nem tudja valaki, hogy az Orvibo S20-as megy Windows mobillal is? Az ebay-en csak az android es a ios van megadva, hogy kezeli, de ki tudja, lehet, hogy azóta megcsinálták.
Betojt a mobilom es nem tudom, hogy merjek-e wp-t venni.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen videókártyát?
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- VGA kibeszélő offtopik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nyaralás topik
- Arc Raiders
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro Max 128GB 100% (1év Garancia)
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- Samsung A17 mobiltelefon
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha nem titkos...
egy lapáttal kéne arconcsapni aki összehordta

ilyen téren még lemaradásban van az a rendszer.