Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Ettetek, ittatok?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TOZ
addikt
Sziasztok!
A sokat szidott piros Aldis/Ariette Retro POD-ra is hulladék? Hasonló árban elképzelhetlen használható POD-os főző?
(A Nespresso helyett jó volna esetleg egy POD-os gép itthonra.)
[ Szerkesztve ]
-
TOZ
addikt
Ha minden jól megy holnap leszel egy Isomac Napolissima gépem. Bevallom izgulok kicsit.
-
TOZ
addikt
válasz -HajTömeg- #21120 üzenetére
Igen, bár inkább sötét barna
-
TOZ
addikt
válasz ronin s8 #15448 üzenetére
Ez a Napolissima került hozzám. Kezdő próbálkozó volnék. Csepegni tényleg csepeg. Azt vettem észre, hogy akkor, amikor a fűtésjelző bekapcsol jön belőle egy kevés víz. Hozzáteszem, hogy az eladó jelezte, hogy van ilyen jelenség, de akkor már mindegy volt, rá voltam pörögve a cuccra.
Ezek szerint ez ilyen és így kell elfogadni? Vagy lehet kezdeni vele valamit?Egyelőre még nem sikerült jó kávét főznöm, de próbálkozás van.
-
TOZ
addikt
válasz bbuffy #21569 üzenetére
Érdemes minden főzés előtt megmozgatni a szelepet. Néha előfordul, hogy az előző kávé kicsit megfogja a szelepgumit.
Másik opció a minden használat után szelep le, és elmos. Ezt meg nem javasolják, ugye.
Ami még elő tudja nálam (néha) hozni ezt a jelenséget, ha kicsit több kávé megy bele az ideálisnál, vagy egy picit finomabb az őrlemény. -
TOZ
addikt
válasz salapp #21643 üzenetére
14.661-re (HUF) jott ki a darabar. Kettot rendelve. (Emlekeim szerint ez kb a roman ar + plusz a szallitas - bar mintha ujabban a ketszemelyes roman is keszlethianyos lenne a legtobb itthoni webshopban.)
Nagysagrendileg 12k/db es 4k a posta (a tobb darab eseten a posta "kvazi" ingyen van).
Azoban jelenleg mar nincs egy darab ketszemelyesuk sem. Negyesbol meg akad.
A romanhoz kepest nem foz jobb kavet (illetve ugyan olyan jot foz), de sokkal jobb az egesz minosege. A tomitesek kialakitasa, a kosar, a teli teto. Minden.
Gyorsan rendeltem is az amazonrol egy komplett felujito kitet hozza. (Szuro, tomitesek, fogantyu,kosar). A regi szeriahoz mar ez is egyre kevesebb helyen talalhato meg. Kb. innnetol orokelet.[ Szerkesztve ]
-
TOZ
addikt
A Galata felől ha jössz le a lejtőn a híd irányba bal oldalon van lesz egy jópofa hely. Talán Latife vt a neve. Ott tavaly egész fasza volt.
Izraelben viszont nem tudtam a múlt héten inni egy jót. Még a legjobb egy Juraval főzött valami volt. 15 NIS. (70nel lehet szorozni...)
[ Szerkesztve ]
-
TOZ
addikt
Amúgy meg, most hogy Ramadan van... Vásár a Sultenahmed téren. Ott van általában egy automata török kávé gép promo. 2 líra egy török kávé. És jó. Ha belefér az eleveidbe a csészét lenyulod.
Még valami, nem kávé, de gasztronómiai. A Kék Mecset bal oldalán van egy muszlim közösségi ház. Iftar vacsorára meghívnak. Mesélnek a ramadanról. Érdemes kiprobalni.
-
TOZ
addikt
válasz tariattila #26950 üzenetére
Két személyes olasz és román estében is a tutti módszer nálam a következő.
A kávé majdnem mindegy. Gyári tégla is jó.
4 cl hideg víz. Annyi kávé amennyi lazán, tömörítés nélkül belefér a szűrőbe. Síkban. Se púp, se kevesebb.
Nyélgázon felrakni. Robbanáskor egyből levenni ez önteni. -
TOZ
addikt
válasz madmike #27217 üzenetére
Brikka tapasztalom szerint a kevésbé jó kávébol is képes iható kávét főzni.
Téglakat is szereti. Lavazza piros (nem jut eszembe a neve) pl teljesen jó bele. Érdemes robusztasabb kevereket használni.
A víz szerintem sok. 40-45 ml elég lesz. Nekem úgy adja a legjobb eredményt, ha hideg vízzel töltöm és ezt a kb dupla ristretto mennyiséget főzöm le vele.Hangsúlyozom, hogy ez az én tapasztalatom. Nem vagyok orakulum se kávé jedi.
Utóbbi napokban egy Bialetti La Mokinaval játszom. Nagyon szerethető darab.
[ Szerkesztve ]
-
TOZ
addikt
Akinek viszont olasz Brikkaja van az alakatreszekkel is bajban lehet kesobb, mert azok is "fogyoban" vannak.
En par honapja (biztos, ami tutti alapon) egy ilyen csomagot berendeltem es elkartam. Motto: orokeletplusz100ev. -
TOZ
addikt
válasz Toobee #101996 üzenetére
No dikert figyeltem most. (Van amikor csak erzesre csinalom, nem izgatom magam par grammon)
15g kávé 250g víz. V60. Szinte masodpercre pontosan 3 perc ezzel a beallitással (na jo hazudok, kerek négyesen volt).30 mp virágzás (50g vízzel), aztán 130ig, fél perc mulva 180ig, ujabb fel perc ment rá a maradék. És 3 percnél kegyent le a vége.
SSP-t nem tervezek.
Szétszedni nem szedtem, hogy megnezzem a késtartód.[ Szerkesztve ]
-
TOZ
addikt
HUF 3,527.01 22% Off | 3kg/0.1g 5kg/0.1g Drip Coffee Scale With Timer Portable Electronic Digital Kitchen Scale High Precision LCD Electronic Scales
https://a.aliexpress.com/_mqEgZCH
Celnak megfelel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Háztartási gépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Call of Duty: Black Ops 6
- Alkoholista nevelde
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest