Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adriankoooo
senior tag
Ezek szerint igaz ami a tesztben is volt, hogy brutál alulra kell belőni a hőfokot. Holnap lemegyek újabb 2 fokot a tanácsodra. 96-ról indultam, szépen érezni a különbséget minden 2 foknál. Ez a PID óriási segítség számomra, hogy viszonylag konstans minőségben tudjak csapolni.

-
dugesz77
őstag
válasz
Deadzone41
üzenetére
Én erős negyedig rakom a babtartót pár nap alatt úgyis le ürül. Karba szoktam rögtön darálni. Az első löketet(köpést) ami ugye a maradék,pangó kávé azt megy ki a kukába. Hétvégenként egyszer szétszedem kis kefével és porszívóval kitakarítom. Ha nem váltogatod sűrűn a kávét akkor egy pár mérés után látszik mennyi a kellő mennyiség szemre,úgy hogy én nem mérek állandóan. De szerintem mindenkinek megvan a bevált szokása.
-
válasz
adriankoooo
üzenetére
én 83 fok körül tudtam kiűzni a keserű ízt belőle. persze ezek továbbra sem összehasonlítható hőfokok, így inkább azt mondom, hogy a pid legkisebb beállítható értéke alá kellett menni, hűlni hagyni.
-
Deadzone41
őstag
megjött ma a graef-em, még ismerkedünk. lenne egy két kérdésem. a babtartót töltsem meg rendesen, és darálás után a maradékot öntsem vissza belőle zacsiba? vagy kimért mennyiségű babszemet töltsek a tartóba és daráljam "üresre" a gépet?
a pangó őrleménnyel mit lehet kezdeni a gépben? gondolom mikor darálok, először az előző darálásból a gépben maradt őrleményt köpi ki a gép, ti ezzel mit kezdtek? -
Eyesis
őstag
Sziasztok,
Megszületett a kislányom, Lilien!

Vele szinte egyszerre, a PID is ránőtt a Gaggia Classic-omra
Simi nagyszerű munkát végzett! Belőtte a nyomást 10 bárra, kitakarított a vízkövet a kazánból, és belőtte a PID-et. Igényes, szép munka.

Remélem hamarosan extrém javuláson mennek keresztül a lefolyásaim

-
maxxenergie
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Sziasztok!
Most veszek egy darálós gépet, Saeco Incanto. Ki milyen szemes kávét ajánlana hozzá, ami megfizethető kilós/félkilós kiszerelésben, és bevált nektek és hol lehet legolcsóbban megvenni Pesten, mert mivel még korábban nem volt ilyen gépem így ezt nem tudom. Nyilván nem is a legalja kávék de nem is a Prémium érdekel, szóval ami nektek bevált, és egy közép ketegória. Mire kell figyelni a használat során persze alapokat tudom, hogy kávézacc tartály ürítés, víz meg hetente egyszer kivenni elmosni az egységet vagy mit
hogy hosszú ideig szolgáljon, napi 3-4 kévé lesz átlagban csak azért is választottam ezt a típust, mert állítólag sok van belőle, és szervizelése sem horror, nem kell nekem digitális kijelző stb okosságok ..Előre is köszi.
-
vendingo
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ha már nem lenne így is túl sok gépem, akkor azonnal vinném. A korábbi fehér gépet is szívesen megvettem volna. Ez is hamar elfog kelni.
-
dugesz77
őstag
Ez megér ennyit? Nem tűnik leharcoltnak.
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
na, hajrá, gyerekek!

-
ronin s8
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Hú, ez egy tutti kis gép!

-
fragola.6035
aktív tag
Hamarosan lesz egy eladó Brasilia Lady. A fej és a bojler teljesen ugyanaz, mint a Faema Familyben.
Teljesen felújított, új pumpa, új fűtőbetét!
320 ml-es sárgaréz bojler, OPV, 3 járatú szelep, PID szabályozó.
Frissen porfestett alu öntvény ház. -
peter.szabo
csendes tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
A Metro-ban is lattam kicsi tejhabosito edeny normalis (~1500 Ft) aron.
-
Keresztapper
senior tag
(#21873) GML
Köszi! (úgy is kell porzsák is a porszívóba.
)(#21872) lagoon79
Kössz, az espro-t megnézem
-
dugesz77
őstag
válasz
WiZARD
üzenetére
Tényleg vicc ami itthon megy. Még ezt is kintről éri meg megrendelni.
-
GML
őstag
válasz
Keresztapper
üzenetére
A madaras és nem madarasteszkóban rengeteg ilyen van. kicsitől a nagyig.
-
lagoon79
tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
attól függ, h latte artozol vagy sem. ha nem, akkor egy sima 3 decis kics kiöntő (sztem talán az ikeában is van olyan) elég. abban fel tudsz gőzölni 2 adagnyi tejet.
ha latte art is játszik, akkor nagyon fontos a kiöntő csőre. szép, éles mintákat a jó krémen kívül ez is nagyban befolyásolja.
egyébként kezdő habosítóknak nagyon ajánlott az espro toroid kancsója, ami nem olcsó viszont nincs más dolgunk mint tartani a közepén függőlegesen a gőzcsővéget és emelni meg süllyeszteni.
-
WiZARD
veterán
válasz
Keresztapper
üzenetére
Én is ilyen ikeás kancsóval kezdtem, persze én is rájöttem, hogy túl nagy, és még rozsdafoltok is vannak rajta néha :Đ
Végül ebayről, világ végéről házhoz-szállítva 6$-ért vettem egy kicsit. Nevetséges hogy itthon ~ugyanezt 3-4-5ezer+1k szállítási díjért adják... -
dugesz77
őstag
Tejes kancsót talán legolcsóbban az IKEA-ban lehet venni. Plusz ott a kihagyhatatlan tejhabosító. Frenchpress-hez meg simán jó a ez az edényük. Érdemes megnézni a kávés bögréiket is én nagyon szeretem őket. Nem vagyok IKEA ügynök csak van amit nem ott keresnék és mégis jó áron van náluk.
-
Paqito
senior tag
válasz
Keresztapper
üzenetére
Üdv!
A Nagyvárad utcában találsz kisebbet.
-
Keresztapper
senior tag
Szerintetek hol tudnék venni vidéken (Pécsett) tejhabosító edényt (250 / 330 ml)? A Danetti nem játszik. Ott csak valami "olasz formatervezett" cucc van, kokain árban.
Van egy 500-as, de az egy személynek való tejhez nagyon nagy.
-
enterlaci
senior tag
teát? az is jó!
Egy csomó latte artos vidiben - meg ha más kért vendéglőben - láttam kaput ívesebb csészéből. De pár nappal ezelőttig életemben nem érdekelt az az ital - na most meg már gőzcső is kell.
A költekezéssel kapcsolatban meg: ezt egyenlőre hobbinak gondolom, biztos ha sakkoznék is kellene új gyalog, meg szebb huszár, havonta.
ronin s8: Akkor tud valamit ez a Moak. Fogok is belőle rendelni, egyrészt akkor már egy család a presszóssal, meg ezek után ellenállhatatlan vágyat érzek a vásárlására és belekerült a 'kell' faktor.

-
5381
aktív tag
válasz
enterlaci
üzenetére
A kapus csésze, a sima fehér, az nem olyan vastag, mint a kis kávés csésze. Egyébként formára tényleg barátságosabb egy ívesebb. Még csak teát ittam belőle, mert nincs habosító edényem. De majd hamarosan beszerzek egyet.
Csak, ahogy mondani szokás: én csak egy jó kávét akartam inni és már 150K-t költöttem.
-
-
dugesz77
őstag
válasz
enterlaci
üzenetére
Visszakanyarodva a Gaggia pannarello témához(ígérem utoljára) találtam egy fanatikust aki lepróbálta szinte az összes variációt. Ő lenne az. Hat verzióban,melyik mit tud. A tier 1 az a gyári fekete amivel én is kaptam a gépet. Kicsit túljátssza az eseményeket,de látható miről beszéltem. A sima cső(tier 2)és a fémes pannarello (tier 3) viszont használhatónak tűnik. Csak a cső sok esetben rövid.A fémes pannarello meg ugyan úgy rendelni kellene. Az 5-6 viszont szerintem minden igényt kielégít.
-
-
enterlaci
senior tag
-
5381
aktív tag
2015.01.30. 10:00, 1161 Budapest, Csömöri út 128. most szombat:
Az első és így egyedülálló nyílt nap a MOAK főhadiszállásán. A nyitás is, a zárás is (picit) rugalmas. Látogatóink megnézhetik az irodánkat, kipróbálhatják kávéinkat, beszélhetnek baristánkkal, tehetnek egy kísérletet saját kávé készítésére, egy szép cappuccino öntésére, sőt, kivételes és kedvező áron vásárolhatnak is ezt-azt. A jó hangulatot és a kávét mi helyben adjuk, a többi csak vendégeinken múlik! A rendezvény természetesen ingyenes, de érdemes lesz pénzt hozni, mert lakossági (és vendéglátóipari) termékeink: kávék, csészék, kiegészítők is kedvezményes áron lesznek megvásárolhatók egész nap.
Megosztom, mert nagyon segítőkészek voltak a csészevásárlásomkor. (semmilyen anyagi érdek nem fűz a céghez és nem is leszek ott)
-
dehogy pimpes! a kocsi és a kávégép színe fehér vagy piros!

más: tegnap volt egy találkozóm a costában (nem röhög, nem én választottam a helyszínt), így kínomban rápróbáltam a "ristretto doppio" fantázianevű szörnyűségre, mert emlékeztem még, hogy blazé dicsérte. nos, aggasztóan sokáig hagyta folyni a cuccost a BARISTA pólós lány, pedig csöpögve jött, inkább vastag egérfarok.
a végeredmény sokkal inkább 3 espresso mennyiségű volt, viszont igazából ízre tényleg vállalható, amolyan kockázatmentes olasz bar kofi. korrekt.
sosem fogom ezt választani, mert százszor inkább egy specialty hely valahogy bp-en, de azért jó tudni, hogy ilyen is van. szóval, bár leírni is fáj
, de blazének igaza volt. -
-
C_hris
tag
Sziasztok!
Tudnátok valamilyen tejhabosítót ajánlani?
Most sima kézi elemest használok, ami elég gyorsan megeszi az elemet és nem is csinál olyan jó tejhabot, mert az alja mindig híg marad. Esetleg ez a típus jó lehet? -
enterlaci
senior tag
válasz
dugesz77
üzenetére
Értem, be is fogok nevezni egy ilyenre, mert ezek szerint kell a tuning gőzkar terén is.
Amúgy is lattét szereti a párom, na meg a vendégek nagyobb része is. Eddig a whole latte love youtube csatornán néztem többnyire vidiket, amikben mutogatták a gyári karral hogyan kellene operálni - ami elég jól utánozható amúgy. Nekem nem esett össze hamar, de még egyszer mondom, nem volt elég mikrobubi mennyiségem. ..vagy műhabom! 
bl4ze: cool ez a figura!
-
3418
csendes tag
Árulom Rancilio Nancy-met mely majdnem ugyanez a felépítés.
http://www.jofogas.hu/borsod_abauj_zemplen/Rancilio_Nancy_kavegep_elado_22808209.htm
-
válasz
Keresztapper
üzenetére
-
Keresztapper
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Gyönyörű lett, gratulálok a szép munkához!
-
dugesz77
őstag
válasz
enterlaci
üzenetére
A gyári habosító kicsit olyan mint a nyomásfokozó. Úgy értve hogy szép nagy de műhabot csinál. Talán még a 0,1% tejből is habot készít de az túl nagy bubikból áll, mert egy nyíláson plusz levegőt kever bele. Gyorsan felhabzik de hamar össze is esik emiatt. Itt nincs plusz lyuk a csövön, csak az alsó amin a gőz jön ki. A mikró hab nagyon apró a tejjel együtt önthető, szinte a tejjel együtt mozog. Ízre tejszínesebb mint a "műhab" .Találtam egy videót ez talán többet ér mint ezer szó.3:00 Perc környékén. Az is jól látszik hogy az új gőzkarnál mennyivel jobban odafér a habosító kancsó. Kijjebb ér más az íve. Behajtva pont elfér a helyén.
-
fragola.6035
aktív tag
Eladó La San Marco SM90 daráló: [link]
-
enterlaci
senior tag
válasz
dugesz77
üzenetére

Megnéztem a linket, és tényleg láttam én is már másnál is ezt a csövet. Nem tiszta nekem itt két dolog; ahogy írod "szinte a duplájára nőt tej/tejhab mennyisége" miért gond, vagy csak mikrobubik kialakulása nélkül probléma? Több helyen is azt olvastam, láttam, hogy latte-hoz kb 1,5-2 szeres, kapuhoz pedig 2-3 szorosra növekszik a tej térfogata.
Ezen a Ranci csövön hol van a légbeszívó lyuk? -
dugesz77
őstag
válasz
enterlaci
üzenetére
Nekem is pont ez volt a problémám a a fekete műanyag panarelloval. Bárhogy forgattam,döntögettem, játszottam a mélységgel nem tudtam vele mikró habot csinálni. Állandóan szinte a duplájára nőt tej/tejhab mennyisége és csupa nagy buborék volt benne ami hamar össze is esett. Ha meg levettem a hosszú műanyag részt akkor meg a kis műanyag résszel cső volt nagyon rövid. Én erre cseréltem le és rögtön sikerült vele a tejet beforgatni és normális mikró habot készíteni. Nagyon sokan lecserélik, nem véletlenül.
-
enterlaci
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Megnéztem pár videót is, lehet nem is jól próbálkoztam eddig vagy nem tom' de túl nagy buborékokat fúj és főleg az elején. Hőmérőm nincs, érzésre kellene majd megtanulnom..
-
enterlaci
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Nekem a bal oldali műanyag van, de majd meg is nézem akkor bele van-e nyomódva valami.. Egyenlőre sikerült, de csak kevés arányban mikrobubit csinálnom a tejbe (zöldfarm bio 3,5% 21napig tartható)
-
enterlaci
senior tag
A P&Y etiop yirga hiába csak 3 napos, megint kva jóó!! :-)
-
Xabi78
aktív tag
Olcsón jó kávét keresőknek ismét érkezett egy raklap deluxe kávé a Lidlbe. Az etiós sidamo és a kenyai masai nagyon jók, én az etiópot jobban kedvelem, nagyon intenzív őszibarack-citrusos jellege miatt, de a kenyai is nagyon jó gyümölcsös. Az Ugandai nem egy nagy durranás (nem véletlenül marad az meg mindig). 1222/250g
A Costa Rica Tarrazu szintén egészen jó, de közel sem annyira, mint a fönt említettek. De mindenesetre korrekt választás. De ennél kicsit olcsóbban van szemes espresso kávéjuk (bordó csomagolású), kicsit túl van pörkölve, de az olaszosabb ízvilág kedvelőinek jó lehet, nálam mindenesetre a legjobb ár/érték arányú kávé (1.200/500g). Hónap végén, gazdaságos, tejeskávéba, távoli rokonoknak, kollégáknak több, mint jó

Én jól beállított automatát használok, de a Lidl-ös deluxe sorozattal szerintem jól el lehet molyolni komolyabb daráló-kávé párossal is.
-
bl4ze
veterán
Aki a kis kiszerelésű (arabica) kávét szereti : a budaörsi Auchan nemzetközi részleg digó részében elég friss októberi pörkölésű KIMBO GOLD 100% Arabica kávé van, olyan 10 zacskó. 250 grammos kiszerelés.
Szelepes zacskóban, illata alapján kellemes, jó friss.

-
sanzi89
addikt
válasz
Keresztapper
üzenetére
Köszi!
Egyébként beszéltem a bolttal, visszaveszik a gépet, holnap postázom is nekik. Majd beszámolok a fejleményekről, hogy legyen egy tapasztalat a topikban az üzlettel.
-
pityusz234
csendes tag
Üdv!
Ha valaki daráló vásárlásán gondolkodik akkor itt a remek lehetőség. Esetleg ha van valakinek jól működő Quick Mill Aquaviva-ja arra cserélném értékegyeztetéssel. A darálót gondolom nem kell bemutatni, otthoni használatban volt. Szemcsemérete a hintőportól a fél szem kávébabig állítható.

http://olx.hu/hirdetes/rancilo-md-50-ipari-kavedaralo-kivalo-allapotban-ID32JmR.html
-
Román Brikkám van nekem is. Klassz és jól főz.
A Solis darálóm örlőjét kell lassan cserélni, ennyi jelenleg.
Huiláért ma megyek, ha lesz majd - kap más is abból.Fragolának jobbulást. Proenzit vagy vmi hasonlót szedj, ennyi.
-
dugesz77
őstag
Hol voltak az ilyenek amikor nekem kellett? A 75 ezres keretbe melléfér még egy daráló is.
-
Ringman
félisten
sikerült egy gaggia babyt beszerezni, vsz. vasárnap kerül hozzám. - ezt a típust
alap vízkőtelenítésen kívül mivel érdemes kezdeni? gondolom a felsőszűrő leszedése+takarítása is szükséges, valamint érdemes belenézni a burkolat alá és az ott látottak alapján továbblépni.
-
salapp
addikt
válasz
sanzi89
üzenetére
És ez lényegében az ööösszes automata hulladék kávégéppel így van, legfeljebb abban különböznek, hogy mikor kezdik el a xarakodást.
Ugyanaz van ezekkel is, mint a szintén hulladék lett tévékkel, ugyanaz az elavult monitor technológia, csak annál drágább, minél több marketing-bullshitet tudnak lenyomni valaki torkán, több pénzért kevesebb felesleges smart és egyéb funkció van letiltva a készüléken.
Ezek a gépek is csak több leddel, netán csinos kis (fakuló-beégő-stb.) lcd kijelzővel hazudják az arcodba, hogy "én aztán űberkomoly cucc vagyok, csengess értem sokat-sokat, -You're chicken, McFly, if you don't buy meee!" -
sanzi89
addikt
válasz
ronin s8
üzenetére
Ha viszontlátom a pénzem - tartok tőle, hogy nem mostanában lesz - akkor egy darabig biztos nem veszek semmit, és visszatérek a 10k-s elektromos gagyarellára, ami otthon van, mert még ez is finomabb kávét főzött.
De a melóhelyen lévő Siemens ősrégi lelet - mikor idejöttem dolgozni a raktárban volt, kb 10 éve használatlanul, szétszedtem, kipucoltam, szóval képzelhető milyen idős lehet - is jobb, de legalább ugyanilyen jó kávét csinál.@hanolfe
Köszönöm szépen a segítséget, de már nincs kedvem játszadozni vele, elfogyott a türelmem.
-
-
enterlaci
senior tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Van levehető fém pöcök? Vagy mi van hol?

-
adriankoooo
senior tag
Ha valakinél a Gaggia nem csinál túl jó tejhabot, nézze meg, hogy a levehető fém pöcökben lévő műanyag nincs -e benyomódva. Annak ki kell állnia a csőből.

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Battlefield 6
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 4
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Befutott a régóta várt, sok P-maggal kitömött, LGA1700-as Core sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kuponkunyeráló
- XPEnology
- További aktív témák...
- Xiaomi 12T /8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell UltraSharp 24 USB-C Hub Monitor - U2422HE - 27% ÁFÁs
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Asus Zephyrus G16 GAMING Notebook! Ultra 9 185H / RTX 4060 / 32GB 7500MHz / 1TB! BeszámítOK
- Dell Precision 7810 TOWER,E5-2670 v3 (12/24) 16GB DDR4,256GB SSD,QUADRO M4000 8GB VGA,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

, arról nem tudok nyilatkozni, de az espressós zsivány.