Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gregg71
csendes tag
Egy E.S.E. Podos gépnek általánosságban milyen karbantartási igényei vannak a kapszuláshoz, és az eszpresszóhoz viszonyítva?
-
jolti
senior tag
válasz
simi.esp.28
üzenetére
Ha meg nem főzöl rajta kicentrizheted a zoknijaidat! ;-)
-
simi.esp.28
csendes tag
Centrifugás kávéfőzőt valakinek?

http://olx.hu/hirdetes/centrifugalis-kavefozo-habos-kave-keszitesere-elado-ID39i6Z.html#c18dadbcec
-
válasz
ronin s8
üzenetére
szerintem csak gyomor kérdése, ne sajnáld, inkább örülj, hogy van még a tiédnél is rosszabb
(amúgy meg a quamatel király cucc, ahogy a rennie is, nem kell félni használni őket. ezzel együtt nem tudok azt és akkor enni vagy inni, amikor csak szeretnék, gondolkodni kell sajnos. de már megszoktam, és amíg nem vagyok fullra letiltva valamiről, nem nagy áldozat igazából) -
soldier2
őstag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Az benne van az osszefoglalóban. Mindig rosszul érzem magam, mikor ezt írom, de tényleg egyszerűbb, ha az összefoglalót elolvasva, kicsit szűkíti a kört. Az igazság, hogy egy Gaggia Classic + daráló + plusz hozzávalók nehezen áll meg az első hónap végére 100k alatt (meg lehet persze, csak ne kapja el a gépszíjj
) -
soldier2
őstag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
[link] - azt hittem ezt linkeled Bentleynek
Bár az elektrában valóban van némi extravagancia, művészet is, míg a gs3 "csak" egy jó iparosmunka hozzá képest 
Macikos: Komolyabbra fordítva a szót, figyelj mert darálóra is kell maradjon. Sőt, lehet arra kéne több, ha magasabb a keret.
-
macikos
addikt
Sziasztok!
Légyszíves írjatok már kávéfőző ajánlásokat árszintekkel, mert fogalmam sincs, hogy mit érdemes venni. Valami alap kellene, amin el tudok indulni, hogy mi merre hogyan mennyiért. Köszi.
-
von toth
tag
Sziasztok
Munkahelyi környezetbe keresek olyan kávégépet, amely képes egyszerre 3-4 adagot lefőzni, de valamennyire értékelhető ízt ad. Nem mondjuk egy szarvasi.
-
WiZARD
veterán
válasz
adriankoooo
üzenetére
pedig nincs.
-
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Így, hogy digital filtering már ismerős
Csak éjszakai alvás nélkül, megkaptam a PID-elt Babyt és a koffeinmérgezés határára ittam magam
. Digital filtering pedig nálam is kikapcsolva, de mára felfüggesztem a P&Y M10 ideális hőmérsékletének a keresését. Kb 4,5 szimpla után sejtem, hogy hol lehet az ideális tartomány, sikerült már húznom belőle savanyút, olyan keserűt mint amit eddig rendszeresen készítettem PID nélkül, és egy afféle se hús, se hal kávét, ami bár nagyon érdekes volt - nagyon krémes, talán finom is, de semmilyen ízt nem tudtam azonosítani benne - 92C-on. Talán 95C volt a legközelebb az Antikváriumoshoz, de nem jött meg a barackmag. Holnap reggel fojtatom. -
-
dugesz77
őstag
Megérkezett végre az Orvibo S20 wifis konnektor kapcsoló. Tökéletesen működik. 20 másodperc alatt összetanult a telefonnal és megy mobil interneten keresztül is bár úgy kb. 2 másodperc késés van a lenyomás és a kapcsolás között(már akit ez zavar). Wiwo programmal lehet kapcsolgatni,időzíteni. Egész jól kitalált program van heti programozás, ki/be kapcsolás másodperc alapon.
Arra biztos jó lesz,hogy munkából hazafele bekapcsoljam bárhonnan és a reggeli időzítésem is meg van oldva vele.Tetszik. -
adriankoooo
senior tag
válasz
Surda-
üzenetére
Ugyanúgy védve vagy, mint a PayPalnál. Már többször kaptam vissza pénzt az Alitól. Van már AliPay is, ua. mint a PayPal.
További Előnyök:
+Az Ali megköveteli az eladótól, hogy tracking numberrel küldje a csomagot
+User reviewek, ez a legjobb az Alin, sokszor kép is van a reviewon.Az egész olyan, mint egy nagy webáruház, én jobban szeretem, mint az Ebayt. Már egészen sok dolgot vettem 1 dolláros dologtól, a 400 dollárosig.
-
lagoon79
tag
en az angoltol rendeltem pont a minap. futopatronos fejfutest teszek a brasiliara, ezzel fogom vezerelni. leszedtem, megmertem a fejet, 3,2 kilos rezdarab. meglatjuk mennyire lesz ig stabil a rendszer, de az elkepzelesem elegge. itt nincs keringes a fejben, egybol a hocserelobol kapja a fej a vizet, tehat a fej melegedese lassu. majd ha osszeall minden, kimerem.
-
hunspikey
őstag
Szerintem ez is teljesen ember függő (és ez így jó), mert én pl alaposan próbáltam kiismerni a cognac világát is, de valamiért mindig a whisky felé húzott vissza a szívem. Pont két hete kóstoltam 6 centet a XIII Lajos Rémy Martin-ból, ami már nem nevezhető lőrének és bár azt kell mondjam nagyon "ott" van - még mindig ahogy mondod - pl egy jó Laphroaig-al nálam senki sem versenyezhet - egyszerűen nem tud olyan komplex lenni számomra semmi egyéb. Finomnak nagyon finom egy profi cognac, vagy akár egy csúcs XO rum, de még a tequilából is találtam olyat amire azt mondtam, hogy igen jó - de mindig az van, hogy a whiskyé a végszó

-
gregg71
csendes tag
Nekem is Sestos van, tizedpontos állítási lehetőséggel. Még soha nem használtam kb. két év alatt, csak egész számokat állítok be rajta; nem hiszek a tizedfokokban. Pontosabban lehet talán értelme annak, aki mindent patikamérlegen mér, milligrammra tömörít, és ezt meg is érzi a kávé ízében.

Kb. hatvanféle kávét kóstoltam eddig, fogyasztok rendszeresen. Egy táblázatban vezetem a tapasztalataim. A legtöbb esetben bajban vagyok, hogy PID 94 C, vagy PID 95 C-ot írjak be ajánlott hőfoknak; számomra lényegi különbség nincs. Aztán, ha pl. otthagyom 94 C-on, akkor is kicsit változik/változhat az íze.
Szemre mérem ki a 9-10 g kávét, és érzésre tömörítek, nyitott karral. -
hanolfe
tag
Köszi, ezt az eladót nem találtam meg, mert kifejezetten SESTOS-ra kerestem és elmulasztottam bejelölni, hogy a leírásban is keressen, ne csak a címben :-)
Keresztapper
Aliexpress-ről még nem rendeltem, valahogy idegenkedem tőle. Lehet alaptalan a félelmem és érdemes volna kipróbálni, mert ahogy nézem jóval kedvezőbbek az árak mint az ebayen. -
válasz
hunspikey
üzenetére
talisker 25y cask, laphroaig 18y és volt egy év, amikor az edradour 14y cs akkorát ütött, hogy pislogtunk. rengeteg jó pia van a skótoknál. nagyobb merítést nézve viszont a cognac viszont nagyszerűbb, el kell ismerjem, még úgy is, hogy nagy skócia+whisky fan vagyok. másrészt, a japánok azért egy ideje nyeregetik a legkomolyabb whisky versenyeket, szóval keményen eltanulták a műfajt

-
Toobee
veterán
Kávébár bazár páros jegy, vagy kétnapi 1 főre szóló jegy érdekel valakit?
-
-
vendingo
veterán
válasz
Keresztapper
üzenetére
Kínai újév. 1 hónapig tart.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
hanolfe
üzenetére
Nem fogytak ki a kínaiak.
(szerintem ők nem is tudnak olyat...)Amúgy szerintem valami ünnepük van, talán ezért nem listáztatnak termékeket az eBay-en.
-
bl4ze
veterán
válasz
hanolfe
üzenetére
Én tőle vettem , HK-ból postáz egész gyorsan megérkezett , tracking numbert ad : [link]
Best offer is van, 39.50-es ajánlatot elfogad
Egy Tipp 
Van UK forrásnál is, drágább de 2-3 nap alatt kézbe kapod : [link]
Ábi : használom, nem tudom mennyit számít, de van, hogy 91.5-re állítom, stb. Nem értek ilyen mélységében hozzá, azt tudom amit SiD mondott, Ő pedig elég sok gépbe tett már, és a komolyabb gépekbe (Espresso Embassy, Madal) is csak Sestot-t tett a korábban leírtak miatt.
-
hanolfe
tag
Szerettem volna venni a héten Sestos PID-et ebayről, de úgy látom Kínában kifogytak belőle, mert csak USA forrást lelek, jóval magasabb áron. Lehet csak időleges készlethiányról van szó, legalábbis remélem.
Találtam ilyet, kinézetre nagyon hasonló, tudásban, méretben is:
MYPIN PIDEzzel van-e esetleg tapasztalata valakinek?
-
-
soldier2
őstag
Nem saját tapasztalat (csak holnap hozom el), a kávéológián volt egy hosszas csevegés pidekről nem is olyan rég. Krizsi írta a #157961-ben, hogy:
"Bekapcsolom a Baby-t. Eléri és tartja a beállított hőfokot. Rájövök: kávét cseréltem, lejjebb kell mennem két fokkal. Lejjebb megyek. Ahogy leokézom a két fokkal kevesebbet abban a pillanatban a mért érték is lejjebb megy két fokkal.
Inkább gondolok a PID-re mint a hőelemre. Igaz, ha kidobom a Rex-et akkor a hőelemet cserélem PT-re.", a vége pedg ez lett: [link].
Ha valakit érdekelnek a részletek olvassa el a #157961 utáni durván 40 hozzászólást.Fragola az a fekete Baby Dose annyira ismerős. Nem túl gyakori a metál fekete Gaggia körökben

-
ronin s8
senior tag
válasz
fpeter79
üzenetére
Szia!
Igen ez egy Anfim (ECM-re logózva). Otthoni használatra teljesen jó, nekem csupán az az ellenérzésem van vele kapcsolatban, hogy másnapra (de legkésőbb három nap múlva) megkeseredik benne a pangó őrlemény. 😝 Ennek ellenére elfogadható minőségű. Én 35-40-nél tőbbet nem adnék érte.
-
soldier2
őstag
válasz
Surda-
üzenetére
Ha jól emlékszem, nem követte a kijelzőn a hőmérséklet változásokat hőmérséklet váltás után. pl megemelted a kívánt hőt 2C-al, ő meg rögtön kiírta, hogy máris annyi, amikor még nem érte el. Mint kiderült ez egyfajta digital filtering, kikapcsolva mindíg a valós értéket mutatja. Más nagyobb hibáról nem tudok (kissebbről sem, nekem elvileg ez lesz/van - holnap hozom el)
-
fpeter79
csendes tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Szia!
Ha jól látom akkor a darálod egy Anfim Best. Ez elvileg ugyanaz mint az ECM Casa Speciale?
Mi a véleményed a darálóról, megfelel hobbi használatra?
Lenne egy amit megtudnék venni, csak kb. tudnom kéne, mi lehet a piaci ára, nehogy átvágjanak.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv.:
Péter -
fi:zi'k
nagyúr
PID-ből van ami nem ajánlott? Mert ahogy nézem, ebayen van ezer fajta.
(#22615) soldier2
Friss levegővel kb annyit érintkezik mint a zacskós megoldás. Na jó, talán többet, mert a zacskón kisebb a nyílás eleve.
-
-
-
mutyi
senior tag
A múltkor senki nem válaszolt arra a kérdésre, hogy érdemes-e olyan zárható zacskókat többször is használni más-más szemes kávé tárolására,amelyekben már pár hétig tároltam 100-200g kávét és felvette az illatát?
-
hanolfe
tag
Sziasztok!
Valaki hallott már valamit erről a gépről?
karat espresso -
radi8tor
MODERÁTOR
-
Ringman
félisten
úgy néz ki, hogy hamarosan az irodába veszünk egy podos gépet - kb ~150-200 db/hó fogyasztás várható.
melyik ajánlott az alábbi három közül?
- grimac terry
- grimac terry opale
- la piccola saraahogy nézem, mindhárom bruttó 100-110k.
-
ronin s8
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Air 3 RCN3 drón szett - telefonos távirányítóval
- DJI Mavic 3 Classic RC drón szett - 4/3" Hasselblad kamerával
- Decathlonos 43-as boxcipő, alig használt, hibátlan állapotban
- JBL Partybox 320, GARANCIÁLIS
- RDX Kara Heavy F6 Felnőtt Álló bokszzsák 183CM / max 150Kg, ingyenes szállítás + 1pár kesztyű
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3985, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 2026.01.02 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Zalman T3 Plus 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(amúgy meg a quamatel király cucc, ahogy a rennie is, nem kell félni használni őket. ezzel együtt nem tudok azt és akkor enni vagy inni, amikor csak szeretnék, gondolkodni kell sajnos. de már megszoktam, és amíg nem vagyok fullra letiltva valamiről, nem nagy áldozat igazából)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)