Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
enterlaci
senior tag
válasz
Eyesis
üzenetére
A La Marzocco (vagy klón??) szűrőt én az expolygon-nál vettem. Az MZ.106 cikkszámot rendeltem telefonos egyeztetés alapján és pont így néz ki valóságban.
Tehát a peremes bevállt, egyenlőre jól elvagyok vele, de vst-t nem próbáltam még. -
soldier2
őstag
válasz
Eyesis
üzenetére
Az enyém nem saját tapasztalat, sőt először kapásból rávágtam, hogy igen aztán gondoltam, utánanézek, és 2 helyen találtam méretet, mindkettőnél 56mm. De pl az Olaszpresszo teszten simán belement a Rancilio karba, ami 58 mm-es. Szóval szerintem inkább Vendingonak lesz igaza. Vagy menj be a baristába és próbáld be.
Hopsz. elkerülte a figyelmemet az olaszpresszós teszt végén az összefoglalóban az alábbi mondat: "Egyszer kell megvenni, akármilyen kávégépünk lesz a jövőben, ha szabványos 58-as karja lesz, használni tudjuk és szinte bizonyos, hogy jobb minőséget lehet vele elérni, mint egy hagyományos kosárral.". Szóval mégiscsak jó, ha csak nincs belőle többféle (tudtommal nincs).
-
Eyesis
őstag
Srácok, ez a reneka szűrő jó a gaggia classic-hoz? NEm találok róla olyan infót, hogy 58mm -e vagy sem..
-
-
fi:zi'k
nagyúr
Sicurta vonalon keresném a folytatást, illetve vmi újat is próbálnék.
-
gulylali
csendes tag
Egy Delonghi ec 155-öshöz tudnék most venni Gaggia MM örlőt 18000-ft-ért újonnan.
Szerintetek megéri vagy érdemesebb egy hario skelton.? -
lagoon79
tag
jó lenne tudni, h milyen készülékről van szó. egyébként, ha a mostanival fix hőmérsékleten ügyködsz (amit nem igazán értek, max ha csak egyféle kávét iszol és mindig ugyanolyan időset), akkor lehet, h nincs. másrészt viszont vszeg kinyílna a kávés világ egy eddig ismeretlen része.
-
krx21
nagyúr
Sziasztok!
Kijött most a készülékemnek egy olyan változata, hogy lehet a főzési hőmérsékletet állítani fokonként.
A mostani fix 96c-os... Elgondolkodtató, de lehet csak próbálkoznék 1x, 2x, aztán avval is maradna a 96c...
Szerintetek van értelme a cserének? -
válasz
paljoc
üzenetére
én is, végre megint az van, hogy már este arról ábrándozom, hogy reggel milyen jó kis kávézás lesz

faternak meg kölcsönadtam a pavonit, no, ott is kinyílt egy új világ, az első húzás után hívott, hogy bár nem lett tökéletes, de az odeás kofi most már hulladéknak érződik

-
ma kinyílt az apricot illusion is. igazából visszaértem a rajtkockára, valamikor jó régen ugyanígy indult a kávés karrierem: kértem paljoctól egy choco madness és apricot illusion kombót

ja, ez is bitang jó!

-
BlacKSouL
addikt
válasz
soldier2
üzenetére
Hát, kommersz vonalon mozogva, céges gép babtartójában fotóztam.

A setét az egy 80% robuszta Pellini (nem röhög, nagyon rossz), a világosabb egy 100% arabica Lavazza.Namost még csak ott tartunk kávénevelésben, hogy a sötétnél azt mondja a többség: "hát, annyira nem kifejezetten jó, de elmegy" ([facepalm]) végülis completával cukorral isszák, úgy valóban épphogy elmegy; de az utóbbival egyelőre nem tudnak mit kezdeni: "nem rossz, egész jó, ennek olyan kávéíze van, nincs mellékíze, nem olyan keserű".
Majd ha már eljutunk oda, hogy már esetleg arabika vonalon tudunk mozogni, akkor talán be lehet csempészni egy kicsi normálisabbat is néha.
De itt az egykori olasz ügyvezető által rendelt kicsit világosabb pörkölésnél még mindenki savanyúzik, tehát még messze vagyunk. Az a baj, hogy mindenki tejporozza, cukrozza, tehát még nem ittak jó kávét, mert szerintük üresen keserű.Én meg ugye egyedül vagyok "kávés", tehát amíg a többséget nem fertőzi meg a dolog, addig nekik a kávé az mind ugyanolyan, és nehéz elmagyarázni a dolgokat, mert nem érdekli őket, pláne nem a részletek, meg hogy mi miért hogyan.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
peter.szabo
üzenetére
(#21878) peter.szabo
Köszönöm szépen a tippet, megnézem!
(#21885) Eyesis
A gyermek megszületése robbanásszerű kávéfogyasztás-növekedést generálhat, így tehát nincs ok az aggodalomra, jó lesz ez!
Gratulálok, mindkettő szép munka!

-
-
dugesz77
őstag
Én a múltkor egy ilyen tesco szemeset vettem próbából. Hát presszógépből hozta az elvárható majdnem ihatatlant. Két deci tej tudta moderálni kicsit. Viszont frissen darálva egész "iható" lett kínai hatszemélyes kotyogóból. Szerintem szarvasinál jobb gépbe nem szabad erőltetni de a sárgacsíbónál klasszisokkal jobb.
-
(#21948) hagel : Hát...volt már jó ALDI-ba is... nem mondanám, hogy konstans rossz ott minden. Bár ott az őröltek között is szokatlanul nagy a szórás azonos terméken belül. Volt, hogy sokkal rosszabb volt azonos termék 3 héttel később... De volt ilyen LIDL-nél is. Ez a bio cucc amit említettél nekünk is van még. Azzal kevertem be ebből a "fekete" csodából.
Elég különleges ízvilága lett. Javított rajta...
(#21949) soldier2 :Sidamo az a Csészényiből jött... Ez az ALDI-s csomag meg 999Ft volt az 500g-os csomag szemes.
Persze érzem én, hogy árban mekkora a különbség...de ez csak kísérletezés, próbálgatás részünkről.
Csak azért írtam be ide, hogy ha esetleg valaki kacérkodik a gondolattal, az annak függvényében tegye, hogy ilyen eredményre számíthat mint amit fentebb írtam. -
soldier2
őstag
-
válasz
MrSealRD
üzenetére
Én az Aldiból nem vennék kávét...
Kifogtam egy kövest. Azon kívül, hogy egy kalap sz@r volt, még be is állt az örlő.

A Lidl szokatlanul odateszi magát és ez nekem tetszik!
Az a Bio,zöld kávé nekem tetszett! Még van és nagyon jó!De hát ilyen az élet, jön a Omnia Huila! Holnap már viszik a felét.
Na az a diós-zöld jelleg még egy nagy kedvencem. -
Ringman
félisten
megjött a gaggia baby.
az eladó nem töltött sok időt a takarítással, a gép kívülről is koszos

szétszedés előtt érdemes feltölteni és átnyomni rajta egy kis vizet, vagy egyből kapjam szét?
-
-
soldier2
őstag
A kapszulás kávé kedvelőinek, és azt elutasítókna is ajánlott kis "környezetvédő" videó
[link] -
adriankoooo
senior tag
válasz
Eyesis
üzenetére
Very nice!
duplából duplát húzol, vagy szimplát? Ki kéne próbálnom az LM szimpla szűrőmet is már, csak nincs kedvem az Ascasot állítgatni.Godzilla helyett a kapszulás kávé szemétszörnye pusztítja el a világot
-
soldier2
őstag
válasz
Eyesis
üzenetére
Ne kínozzatok. 4 napos elvonón vagyok

Mi a baj ezzel a lefolyással? szvsz egész jó lett, bár a mennyiségét nem mutattad.And06 - ha a koffeintartalma a vízével vetekszik, akkor ott valami baj van. Régen brikkáztam utoljára, de emlékeim szerint a koffeintartalma magasabb volt az espressonál. Legalábbis abbós sosem kellett még egy adag. Ezt eddig espressoból csak a Pljoc féle GetUp tudta (más nagyobb robusta tartalmú kávét nem próbáltam, annyira nem jönnek be)
-
And06
aktív tag
én brikkázok most, kipróbáltam bele a világos pörkölésü guatemalat, és müködik! Persze nem eszpresszó, de a fajtára jellemző izjegyek ott vannak. Némi "crema" is van, de nem túl sok. Koffein tartalma a vizével vetekszik igy, de ez másodlagos.

-
Eyesis
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Én is kedvet katam egy naked-hez
Ez sem lett tökéletes, de finom volt! 
https://www.youtube.com/watch?v=uVFeyTA1HlI -
Paqito
senior tag
válasz
kaligula
üzenetére
Nos az van, hogy egy régenvolt celeb szerint NEM léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba. Szerintem pedig Hérakleitosz bek@ph@tja...

Szóval az úgy volt, hogy ezt a Tecnosystem gépet én láttam - hívjuk Karcsinak - az asztalán, amikor eladósorba került és végül kaligula megvette. Én akkor 2 gépet is vettem Karcsitól, és erre a Tecnosystem-re sajnos már nem volt "tehetség"
Ezúttal pedig maga a jó öreg - dr TOZ avatarja mögé bújt - Lemmy Kilmister csapott le rá.A legszebb, hogy egy augusztusban esedékes esküvő nászajándéka gyanánt vettem volna ezt a pod-os csodát, tehát nekem alapvetően mindegy is a dolog, hisz nincs rá semmi szükségem csak beázott a gumicsizmám... Másodszor

Csak ennyit szerettem volna, meg azt, hogy hajrá New England Patriots

-
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Van egy olyan érzésem, hogy ha ezt meztelenül húzod (
.) akkor nem csak a pultot kell letörölnöd, hanem a falat és padlót is fel kell mosnod. Legalábbis nálam mikor végre belőttem az ideális mennyiséget (hasonló lefolyással) és megkaptam a naked kárt akkora kupleráj lett, hogy az én kis drága feleségem szeméből azt olvastam ki, hogy ugye ezután nem mindíg ugyanígy lesz? 
Szerintem próbáld nakeddel belőni az optimális lefolyást, figyelj az idő előtti szőkülésre is. Nekem nagyon sokat segített a naked kar. -
adriankoooo
senior tag
-
GML
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Honnan vettél ilyen cool poharat?
-
adriankoooo
senior tag
válasz
soldier2
üzenetére
soldier2, Eyesis:
Köszönöm.

Igaz, hogy kicsit rövid lett duplának, pont akkor állítottam egy kicsit az őrlőn. Előtte így jött le. Ez mennyiségre még talán jó is lenne, de nem igazán tetszik a lefolyása. Túl gyorsnak tűnik és idegesnek, pedig időn belül állítottam le és nem is lett sok mennyiségre.

-
Eyesis
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
ügyes
annyira imádom nézni, ahogy jön a kávé 
-
soldier2
őstag
válasz
adriankoooo
üzenetére
Nekem ez egy picit rövidnek tűnik egy duplának. Viszont az, hogy nem tört át sehol a kávé és nem spriccelt szanaszét, az valóban szép eredmény, főleg második próbálkozásra. Nekem ehhez sokkal többre volt szükségem, és ha ellustizom az aprómunka egy részét, már automatikusan magasra tartom a csészét
, így csak abba spriccel. -
akkorát ittam ma a január 7-én pörkölt spicy italy-ból, hogy ott helyben olajat eresztettem. 89 fokon, tehát alacsony hőmérsékleten csapoltam, normál lefolyással. az eredmény egy kifejezetten - jó értelemben vett - savas kofi, szóval semmi klasszikus olasz vonal, meg is lepődtem. végig jó volt ez a kávé és végig sokat változott, de ekkorát eddig még nem szólt, mint most, 3 hetesen.
-
kaligula
tag
válasz
tariattila
üzenetére
TOZ kollega hihetetlenül gyors volt.
-
adriankoooo
senior tag
Ma meztelenkedtem egyet, mit tudunk ebből megállapítani? Én már annak is örülök, hogy nem lett minden kávés, mint az első próbálkozásomkor.

Előtte egy ilyen habot gőzöltem, ez so-so, vagy mire kellene törekednem?

-
Eyesis
őstag
Köszi mindenkinek!

Hát egyelőre még élvezem a gondoskodó apuka szerepet
Nem tudom, hogy mi miatt pontosan, de szerintem sokat javult a lefolyásom.
Ugye PID miatt is lehet, a 10 bár miatt is lehet, és talán a karon a lefolyó miatt is. -
kaligula
tag
válasz
tariattila
üzenetére

-
soldier2
őstag
Mivel a Poemiában nincs 3 járatú szelep, így a fölös víz a pogácsán szivárog át miután leállítottad a csapolást. Ez ellen ezzel a géppel nem sokat tudsz tenni. A Tchibonál darált kávéd jó eséllyel már mire hazaviszed és másnap elkészíted az első kávét belőle, már döglött (de legalábbis haldoklik ezerrel) többek között vsz ezért sincs crema, bár ez a Poemia nyomásfokozós karjával nekem soha nem volt probléma (igaz gyorsan el is oszlott, de ez az nyomásfokozós ál crema tulajdonsága). Ha értékelhető kávét akarsz, akkor kelleni fog egy tömörítő (53 mm) és egy daráló (espresso képes darálókról az összefoglalót kinyitva kapsz infót). Szóval kávéra fel, de amíg kihozod ebből a kis gépből a maximumot, sok rossz kávé is lesz, ne add fel. (Alapos összefoglalót az alábbi linken találsz [link] egy ideje nem frissítik, de az alapok nem változtak)
-
GML
őstag
válasz
Eyesis
üzenetére
Sok boldogságot és kitartást!
MÁS:
Van egy Saeco Poemia/ HD8325 (nem ér nevetni
) amit Tchibo Exclusive Origins-szel használok,amit a boltban őröltetek a karos géphez.
Két problémám is van. Egyrészt semmi crema, másrészt a szűrőben a kávé a zacc nem áll egybe, mint ahogy sok helyen látom, hanem egy ilyen sűrű trutyi lesz csak. Egyszerre csak 1 adag kávét szoktam főzni. A kávé adagolását a géphez adott kanállal oldom meg.Mi(ke)t rontok el? Hol/miben hibázok?
Eléggé kezdő vagyok ilyen téren. Tudnátok valami hasznos olvasmányt adni, amolyan How-to-t?

Segítségeteket előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- HDMI topic
- Sweet.tv - internetes TV
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- BestBuy topik
- Gitáros topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Anime filmek és sorozatok
- Jövedelem
- További aktív témák...
- Alienware 17r4 olvass
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

espresso for lájf!
Jó nagy ugrás 

duplából duplát húzol, vagy szimplát? Ki kéne próbálnom az LM szimpla szűrőmet is már, csak nincs kedvem az Ascasot állítgatni.