- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Arc összefoglaló szerkesztés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Okos Otthon kezdőknek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Atus85 #129496 üzenetére
Mennyi pénzért, mit szeretnél elérni?
Jó az új GC is, kicsit kevésbé mókolható, vagy bonyeszebb a nagy kapcsoló panel miatt. A legújabb pl. már bevonatolt bojleres, ami komoly előrelépés.
Magam részéről viszont inkább kézi dugattyús vonalra biztatnàlak rá, relatíve kis pénzért egy alap flair+egy nanofoamer V2 lithium a tejes dolgokhoz. -
Gosti
csendes tag
válasz
Atus85 #37905 üzenetére
Nézz utána az említett Faema Familynek, ha tényleg van eladó, szvsz csapj le rá. Az első generációs Family széria a tuti (tekerős a gőzszabályzója és bronzbojleres; az újabbaknál tolókás + alubojler), jó ideig használtam egy első generációst, nagyon kedveltem, öntvényházas, masszív konstrukció - örök élet.
-
adp
őstag
válasz
Atus85 #37905 üzenetére
Én nem erőltetnem ennyi pénzért az új gépeket, nem véletlen a használt gépek az ajánlottak 100 alatti kategóriáknál, én is nem régen 45-ért fogtam ki egy 4-5 éves gaggia baby class-t, szerintem a legjobb választás volt. az új gépek 1-2 éves garijával semmire nem mész,ha karban tartod és figyelsz rá, úgysem akkor fog meghibásodni, hanem 5-10 év elteltével
ezzel jobban jársz mint az új 2015-ös modellel, most újították fel
[ Módosította: radi8tor ]
-
Surda-
őstag
válasz
Atus85 #37905 üzenetére
A mai napig a legjobb ár / érték arányú kávégépek azok,amik az összefoglalóban vannak.
A Gaggia Classic pl ilyen, kivéve a 2015-öst,de szerencsére előtte még jópár generáció volt.
Két variáció van.
Vagy megveszed 50körül és rizikózol,hogy milyen + ráköltesz kb mégegyszer ennyit, vagy megveszed egy itteni szakitól,aki patentül felújítva árulja, garanciával.
Fragola " caffe 35 " néven a face-re is felpakolgatja a helyrehozott gépeket.
A Faema family is ajánlott, ha most tényleg az van nála,az is nagyon jó gép.
Gondolom drágább lesz,mint a Classic.
HA valaki komolyan gondolja ezt a dolgot,akkor úgyis tetet a gépbe PID-et, beállíttatja a nyomást és megkapja a gép a rézcső tuningot,mert az meg költség/ hasznosság arányban kiváló.
KB így számolj a költségekkel.
+ jó tamper és nem tudom milyen őrlőd van,de ha propelleres,akkor azt is tedd félre a máknak. -
soldier2
őstag
válasz
Atus85 #37897 üzenetére
[link] - semmi közöm az eladóhoz, nem ismerem. De ha mérleg, tamper stb is benne van még az árban, akkor érdemes elgondolkodni rajta. Remélem azért mások is jönnek, és lesz más vélemeny is.
50-60, de akár 90-100k-ért sem nagyon kapni értékelhető gépet újonnan (a classic új ára vérlázító szerintem). 70-90k egy felújított tuningolt régebbi Gaggia, ehhez még kell tömörítő, mérleg ami megáll 10k alatt. Vagy 60-65k-ert az előbb linkelt csomag. Én az utóbbit venném, de más kávékat veszek, ott jobban kijön a pid és társai által biztosított előny. -
soldier2
őstag
válasz
Atus85 #37895 üzenetére
Ezzel most lehet többen nem értenek egyet, de ha nem tervezel más kávékat venni, és elmélyülni az egész rejtelmeiben egy használt 2015-os Gaggia Classic is jó lehet. Nem csak hazai fórumon olvastam, hogy gyári állapotában hozza a régi classic szintjét elkészült ital minőségében. Persze nem annyira jól tuningolható, és a régiből sokkal többet ki lehet hozni, de ha nem érdekel ez az irány, egy használt 2015-ös modell jó lehet. Új árát nagyon nem éri meg szerintem sem.
Darálód milyen van, ha szabad kérdezni?
-
soldier2
őstag
válasz
Atus85 #37891 üzenetére
Azt kéne eldöntened, hogy használt, vagy új, eslegalább 50kpontossággal hogy mennyit szánsz az egészre. Sajnos a 100 k darálóval, kiegészítőkkel kell egy jó szettre, és akkor a gép használt. Milyen kávékat szeretsz?
Weinmaker: lesz esetleg a kozeljovőben teszt a kezműves kávékról a korzón? A Kapucziner teszt már jó ideje volt, de az is nagyon classic cucc volt ha jól emlékszem.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Formula-1
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen autót vegyek?
- Mobil flották
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Tudományos Pandémia Klub
- Mini-ITX
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- 12 GB-os DDR5 SODIMM laptop memória - garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest