Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dugesz77
őstag
válasz
pogácsa80
üzenetére
Értem én, hogy kint ez egy "olcsó" gép. De még a spórolást sem tudom elfogadni. Anyagköltsége a dupla fenék miatt még nagyobb mint egy normál kosárnak. Gyártani így is kerülhet vagy pár tíz forintba cégnek.
Az a gondom hogy , ez a filléres alkatrész teljesen használhatatlan, teljesen elrontja a kávét. Ha valaki vesz egy új gépet és dobozból kivéve elkezdi használni akkor felháborodik,hogy ő nem ezt várta majd 100 ezerért.
Persze aki nem olvas utána(nem jár ide
) az nem fogja megtudni, hogy jó ez a gép csak kell hozzá venni egy 800 Ft-s kosarat. -
pogácsa80
csendes tag
válasz
dugesz77
üzenetére
VST rules

a Gaggia "igénytelensége": én sem értettem őket, amíg vki föl nem világosított, h egy Gaggia Classic csak itt K-Európában nagy szám (értitek hogy értem), nyugaton tök átlagos - vagy még inkább olcsó - otthoni eszpresszó gép, szal nem éppen ínyenceknek van, ezért a gagyi szűrő
-
hunspikey
őstag
válasz
soldier2
üzenetére
Próbálkoztam. Nem nagyon ment. Valahogy olyan mintha dugó lenne a gépben... ha durvábbra őrültem, hogy könnyebben, gyorsabban jöjjön ki, akkor full szar lett - pedig másodpercre jó volt. Ha finomabbra őröltem, hogy mégis legyen már egy kis teste, meg íze, akkor meg perc körüli időt kaptunk egy 50 ml-es espressonál.
Többféle kávét is már kipróbáltunk - nem jött a siker.
El fogom dobatni vele azt a szűrőt és vetetek vele egy bottomless kart, meg egy normális dupla illetve tripla szűrőt.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
De látszik, hogy döglött, öreg, robusztából főzték, mégis semmi crema, és még a szaga is csatornaszagú. Ment is a lefolyóba

-
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Azzal nem lesz jó! Jamaica BM kell hozzá vagy Geisha-tól fölfelé valami...vagy cibetkaki,
az is fontos,hogy káp of ekszelensz kávé legyen,különben félre járatódik a kés!

Atyaúristen.....valaki magyarázza már el nekem,hogy miért kellene 100kg kávé ledarálásával
"bejáratni" egy kést!Mint fémekben alapszinten azért járatos ember kérdezem. Tényleg érdekel,milyen racionális
magyarázata van ennek a nyilván baristahályptól mentes állításnak!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Paljoc kavicsokat használ amúgy,abból szerintem 1 kilo is elég lehet.

-
bl4ze
veterán
válasz
enterlaci
üzenetére
Ha nem tudsz hűtőcsapolni van megoldás olyan kávékra ami könnyen megég :
17 perc melegedés után rögtön csapolsz
15 perc melegedés után rögtön csapolsz
13 perc melegedés után rögtön csapolsz
stb. stb.Ki kell játszani. Nekem amikor Gaggia volt hőmérő-pid nélkül ezzel lehetett még trükközni.
Tudtam volt olyan robusztás blend ami könnyen megégett akkor nem hagytam 30 percig melegedni a gépet, hanem mondjuk 18 percnél rögtön csapoltam. -
enterlaci
senior tag
Kösz, mindenkinek! Reggel épp P&Y Sidamoval próbálkoztam, de sajnos az égett íz beárnyékolta az élményt. Vibráló élénk gyümit szeretnék.
Amúgy 4-5 majd 6-7mp-es hűtőcsapolással próbáltam, másodiknál már jobb volt. Majd d.u.-n teszek még egy-két próbát azok alapján, ahogy most írtátok.. -
Spirit
őstag
Sikerült szereznem új Gaggia Evolution-t. Úgy tudom,hogy ehhez nyomásfokozós kar/szűrő jár. Most akkor melyik? Mit kéne cserélnem és mire? Nem nagyon volt alkalmam belelesni a dobozába.

-
ronin s8
senior tag
Újabban a réz vízterítővel én is hűtőcsapolok pár mp-ig.
-
mutyi
senior tag
válasz
enterlaci
üzenetére
Sokszor előkerült ez a kérdés és azt szokták mondani a tapasztaltak, hogy a Gaggia készülékeinél nem kell hűtőcsapolás,mivel kicsi a tartály és teljesen felborul a hőháztartás.
Én is ezt tapasztaltam a Gaggia Baby Twin esetében is, azóta nem is próbálkozom vele,majd lesz PID-em.Amit én tudok és szerintem egészen bevállt, hogy miután kialszik a felfűtő lámpa, 25-30 mp-el utána indítom a csapolást.
-
enterlaci
senior tag
Sziasztok!
Gaggia Classic-hoz van valakinek bevállt temp surfing javaslata?

Egyenlőre pár másodperces hűtőcsapolással próbálkoztam, de még égett kicsit a coffe. Mintha téma lett volna már valamikor, hogy a hűtőcsapolás nem túl jó a kis bojler miatt..
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
hoppácska! előmelegített vízzel eteted? kérünk beszámolót!
-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére

-
jolti
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Sajnos én kénytelen vagyok minőség oltárán áldozni, mert a napi 4-5 kávéról nem szívesen mondok le (+ az asszony is ennyi, meg néha egy két vendég és már meg is van a 2kg/hó ).
4000ft/kg körüli a limit. Persze most karácsony van, így Paljoccal ajándékoztam meg magunkat.
Egyszer én is szeretnék egy kis pörkölőt. De most nem olyan idők járnak... -
adriankoooo
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Talán az volt a baj, hogy nem tetted bele a tejszínt, kekszet és a 3 cukrot.

-
soldier2
őstag
válasz
hunspikey
üzenetére
Te is próbáltál főzni vele? Esetleg olyab kávéból amot te használsz? Nekem Baby Dose van, ami belsejét illetve egy Classic gyakorlatilag, de olyan gondal amit te írtál nem találkoztam, pedig full kezdő voltam/vagyok. Még a Gaggia gyári szimpla szűrőjével is sikerült finomat főzni (saját mércémmel persze), de azzal a szűrővel tényleg könnyen befullad, nehezebb ideális lefolyást elérni. Nekem bevált a 7g LM/VST szűrő és a 41-es tamper páros. És mióta a Luxot fokozatmentesítettem, egyre gyakrabban sikerül elérni az ideális mennyiséget adott idő alatt.
-
norbika06
újonc
Üdv!
Egy kis segítséget szeretnék kérni 97-es La Pavoni Professionalhoz. Az Expolygonnál rendeltem hozzá tömítésszettet, és gyakorlatilag mindet cseréltem is. A fűtőbetétnél levő o-gyűrűnél minimális nyomás mellett elkezd csöpögni. Olyan érzésem van mintha semmit nem szorítanék le az o-gyűrűn. Próbáltam még húzni a rézgyűrűn ami a kazánt rögzíti, de azon már nem lehet többet. Lehetséges, hogy ezek a kazán alátét/tömítések (nem tudom minek nevezzem, hisz tömítés szerepe nem igen van) túl vastagak? -
fragola.6035
aktív tag
válasz
tariattila
üzenetére
-
bbuffy
senior tag
100 kg s késbejáratãs? Lyézus...de sajnálom az ilyeneket. Bár a hifiben ugyanez volt.

-
vendingo
veterán
Szeretnék venni egy normális szimpla szűrőt, mert anyagilag se valami kellemes, hogy havi 15-20 ezer megy el kávéra. Olcsó kávéval nem szeretnék spórolni, de a jó kávé meg ebben az ütemben baromi sok kiadás.
A gépgyűjtés is elég jól viszi a lóvét
Ha nem magamnak pörkölnék, akkor még szarabbul jönnék ki. Egy előnye van, a gene hamarabb visszahozza az árát

-
tariattila
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére

hiába a géppark...
estére meg már biztos lankad a 'figyelem' is. . . -
jolti
senior tag
válasz
vendingo
üzenetére
Nálunk is elmenne, de tudatosan kényszerítem magam, hogy 2, max 2,5 kg-nál ne menjen el több...
Nehéz megállni!
Főleg ma, hogy kinyitottam egy Choko Madnesst!( Paljoc ebben is van egy nagyon pici csavar? Jól érzem?)
A bejáratásnál nem hiszem, hogy olyan szart darálna, hogy ki kelljen önteni...
Inkább arcozott, vagy csak különcnek akar tűnni. -
vendingo
veterán
Másik fórumon nemrég volt róla szó, hogy valamelyik híres bárista tag azzal indít, hogy 100 kilót ledurrant az új géppel/késsel és csak utána indul a móka.
Nálunk kicsit jobban pörög a kávé. Tegnap délután pörköltem, ma délutánra elfogyott 220 gramm.
Nálunk 3-4 kiló simán elmegy egy hónap alatt. -
vendingo
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Jogos.
Attól hogy valami olcsóbb nem feltétlenül kéne szarnak lennie.
Az "olcsóbb" kávéból sokat ittam régebben, de még most is néha-néha iszok ilyet (50a-50r), de azzal semmi baj nem szokott lenni. Itt User error lesz, a bárista kúrhatott el valamit.
Gyanítom, ha a drágábból kérsz, az is ilyen lett volna.Amúgy nálam pont a drágábbik (brazil frias) van terítéken itthon és isteni finom. Múlthéten az olcsóbbik kávé (fresco) volt itthon, de hamar el is fogyott. Szüleimnek ez a kedvence.
Sajna neked ez sovány vigasz. -
mutyi
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Kérni kell külön ha a prémium kávéból szeretnél kávézni.
-
vendingo
veterán
válasz
hunspikey
üzenetére
~100 kiló kell, hogy egy kés bejáratódjon.
Az enyémben nagyon régi kések vannak, pár száz kiló már átmehetett rajta, alig van éle.
Még bírná egy darabig, de jobbnak láttam cserélni.fragola.6035: Én eddig egyszer voltam Dock-ban. Brazil natural dupla ristrettos flat white-ot ittam. Akkor az nekem ízlett. Azt nem mondom, hogy finomabb mint az enyém, de nem tudtam belekötni.
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
tényleg elég szarul néz ki, és mindezt gondolom valami olaszos, elronthatatlan blendből...
-
dugesz77
őstag
válasz
hunspikey
üzenetére
A GC-hez adott gyári nyomásfokozós kosarat el kell dobni jó messzire mert nem jó semmire. Egy hétig szenvedtem vele. Nem értettem mi a hiba. Miért ilyen bonyolult egy presszót lefőzni.
Mikor megjött ez a kosár rögtön az első húzásra minden a helyére került. Nem tudom a Gaggia miért adja ezeket a nyamvadt nyomásfokozós szűrőket gyárilag a géphez ha nem jók. Elveszi az ember kezdeti lelkesedését vele. Pedig a másik két (szimpla,dupla) "gyári" Gaggia expolygonos szűrő sem rossz. Nem értem őket. -
fragola.6035
aktív tag
Dock Cafe Szeged, Kárász utca ma este. Kóstoltam Szeged legjobb kávéját.
Eszpresszó, keksz, tejszín, víz és 3 csík cukor. Csilliárdos géppark, egy nagy La Spaziale gép és két ugyanilyen őrlő, gyenge közepes kávé. Enyhén citrusos, narancsos, sav nélküli testetlen, enyhén égett, olyan ronda volt, hogy az ilyet otthon kiöntöm. Ha tényleg ez Szeged legjobb kávéja, akkor itt nagy baj van. -
hunspikey
őstag
Nekem azt mondta a forgalmazó a Quamar-ra, hogy 1000 kiló kávé őrlése előtt nem tanácsolja a kés cserét (akartam venni ugyanis tartalék szettet) - ez igaz lehet?
Ha abból indulok ki, hogy 50.000 adagról számol vissza a gép - ami ugye átlagosan 20 grammal számolva is az egy tonnát adja - de nekem valahogy olyan hihetetlennek tűnik a dolog.
-
hunspikey
őstag
válasz
Eyesis
üzenetére
Ejha! Nagyon szép. Ha jól látom akkor ez egy Gaggia Classic kávéfőző - szabad kérdezni, hogy teljesen gyári vagy már moddoltad valamivel? Csak azért mert a sógoromnak vettem egy ilyet ajándékba, de az istennek se boldogul a fiúcska vele - Iberital darálója van. Az a baj, hogy nagyon lassan jön le egy teljesen döglött ízű, kréma nélküli kávé. Ha durvábbra őröl, akkor meg iszonyú vékony lesz a kávé - nulla test.
Én a gyárilag hozzáadott középen egy pici lyukas filtert okolom, de persze nem akarok okoskodni ezért kérdezem. -
hunspikey
őstag
Sanyit én szerintem nem fikáztam - volt egy véleményem neki meg egy másik - nem erre való a fórum?
Amúgy irgalmatlan lángelmével mielőtt láttam volna a postodat ma hazafelé én is ráeszméltem, hogy mint a lisztnél és a porcukornál, lehet, hogy a kávénál is működik az átszitálás - és hazajövet szépen ki is próbáltam, igaz sokkal jobban parasztban mint ahogy a Sanyi videóján látszik- ugyanis én nem szaroztam: izomból annyi ideig szitáltam a kávét a portafilterre amíg az meg nem telt - majd egy bankkártyával ledobtam a szint feletti rész, majd tampereltem.
Az eredmény olyan lett, hogy még mindig áll a cerkám
iszonyú aromagazdag és hibátlan lefolyás. Elégedett vagyok - hála neked a videón látható pohártölcsért el fogom készíteni így vélhetően nem 50 gramm kávéból fogok egy főzést megoldani 
Köszönöm a segítségeteket!
-
_ak_
addikt
Reményeim szerint talán lesz hamarosan egy belépőszintű darálóra némi $, addig is írtam a Danettinek és Expolygonnak, hogy tudnak-e segíteni új szűrőtartó / szűrő beszerzésben.
Egyébként pont ma kipróbáltam az előreőrölt Tchibo Milano-t, de elég borzasztó lett az eredmény. Az áldott nyomásfokozónak köszönhetően, tök ugyan olyan lefolyása volt, mint a Palomának, de még ahhoz képest is olyan keserű lett, hogy tejjel és cukorral is igen csak átérezni.
-
paljoc choco madness in da house, visszaállt a világbéke

-
vendingo
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Tudja a fene, hogy mennyi posta. 10700 a végösszeg szállítással.
-
vendingo
veterán
Danettibe van gyári mazzer kés készleten, nekem ma jött meg

-
weinmaker
őstag
Srácok maximálisan tudom ajánlani fragola-lali.hu egycsészés La Marzocco szűrőhöz készített készségét, és a hozzávaló tampert. Minőségi kidolgozás, piszok egyszerű tömörítés, tökéletes kávé.
Az úriember pedig rendkívül korrekt, ezúton is köszönöm a gyorsaságot!
-
bl4ze
veterán
Korábban többször volt emlegetve mint korrekt hely a XI.kerületi "KockaCukor" Kávézó.
Ma arra vitt utam és bekanyarodtam a Temesvár utcába , már messze kint volt a póznán "KockaCukor Kávézó" reklám, ó mondom de jó meg is van.
Közelebb érve tök sötét és ZÁRVA felirat fityegett az ajtón.
Csalódás. Kávé elmaradt.Bezárt végleg, tud valaki valamit róluk ?
-
DopeBob
addikt
Sziasztok,
keresgetek neten de nagyon találok semmit: podos (Philips Senseo) kávéfőzőhöz létezik olyasmi kávéválogatás, mint ami kapszulásból van? Ilyen guszta kis dobozban, többféle kávé... ajándékba szeretnék ilyet, de nem találok sehol.
-
And06
aktív tag
válasz
lagoon79
üzenetére
félreértés, Tóth Sándor a videóban, nem magázlak
azt hittem ezt mondja/magyarázza. erre irtam, hogy rég láttam a videót. nem néztem meg most újra, csak elővettem a bookmarkot 
most, hogy értem mi a kérdés:
én nem használom, illetve az lm szimplánál régen használtam, de nem tetszett, mert sokszor a pogi kiütésekor látszott a "réteg" a pogin, néha szét is esett. -
soldier2
őstag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Szüleimnek vettem Mukka Expresst. Az elv hasonló, hogy a nyomásban van-e különbség nem tudom. Azon pl kikapcsolható a szelep, így tud sima tejes kávét is csinálni hab nélkül. Mivel a kifolyás egy vékony lyukon történik a szelep végén, valamivel lassabban jön le mint a Brikka, de megvan a robbanás. Kikapcsolt szeleppel meg sima kotyogós. Szerkezetében ami különbséget észrevettem, hogy sokkal nagyobb átmérőjű de sekélyebb a kosár, kb ugyanannyi kávét használ mint a Brikka. Tejes kávé vagy capuccino kedvelőknek szerintem jó alternatíva, nem kell szöszölni külön tej melegitéssel, habosítással. Ugyanolyan kávéval sajnos nem teszteltem ezidáig a Mukkat és a Brikkat, és a kozeljövőben nem is fogom tudni.
-
-HajTömeg-
őstag
-
Eyesis
őstag
válasz
Eyesis
üzenetére
itt pl http://www.mindenamibar.com/thermo_duplafalu_lounge_espresso_pohar_70ml ha jól látom valami hasonlóm van Nekem is.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
dugesz77
üzenetére
A mukka expressz is hasonló elven működik és az is hasonlóan finom kávét készít,mint a Brikka?
Mindig tejjel isszuk, elméletileg jobb választásnak tűnik a mukka e.
Esetleg Forever Miss Combi Duo Shine ?Ha van itt valaki,aki ezeket használta már az ne tartsa magában az infókat

-
-HajTömeg-
őstag
válasz
norral
üzenetére
Úgy látom itt pl van a kirakatban

Köszi dugesz77
-
dugesz77
őstag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Az oldal közepe fele van egy brikkás rész. Ott le van írva minden.
Köszönöm hogy,ajánlottad a Pacificaffe LA PIAZZA kávét. Nagyon finom.. Majd 3/4 kg már elszürcsöltem belőle és még most sem unom. -
lagoon79
tag
-
ronin s8
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Nem tudom.
-
Eyesis
őstag
válasz
Eyesis
üzenetére
Sajnos hozzáért a telefon a géphez, ezért kicsit remeg a kép, de azért látszik mennyire szépségesen naked

https://www.youtube.com/watch?v=a8Rd95eAesE
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- Keresünk iPhone 16/16 Plus/16e/16 Pro/16 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) az nem fogja megtudni, hogy jó ez a gép csak kell hozzá venni egy 800 Ft-s kosarat.

Lehet, h neki is allok es eladok mindent. Abbol talan kijon egy catler db..

Lefolyás jó volt amúgy?
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)