Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
razzorr
őstag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Ez nem hangzik túl biztatónak. Az asszony le is verne, hogy összeba..om a főzőlapját!

-
razzorr
őstag
Üdv topiclakók. Tervezek venni egy Bialetti kotyogóst (indukciós lapra). Vélemények? Az MM-ben néztem, 12körül. Most nem feltétlenül az ár a lényeg,hanem hogy nyugodt szívvel ajánljátok e. Vagy ha nem, akkor mit helyette? Köszönöm.
-
razzorr
őstag
Üdv. Lenne egy kis problémám egy Saeco 8323-as géppel. Tegnap este magától kilőtte a rugó azt a kis "bizbaszt" (nem tudom mi a neve) amibe belemegy a szűrő felfogató csavarja. Csináltam fotót is [link] , hogy könnyebb legyen beazonosítani. Úgy látom egyébként hogy tőből kitört az a rész, és még az is kettétört.
Szerelhető ez egyáltalán? Mivel tudnám pótolni? Használhatom amúgy enélkül?
Előre is köszi. -
razzorr
őstag
válasz
dugesz77
üzenetére
Kis cég vagyunk,mondhatni "családi", úgyhogy senki nem fizet(het) a kávéért,sem a ballonos vízért...ez nem gond,de azért felszorozva csúnya szám tud kijönni egy kapszulással, van hogy egymagam 4-5kávét nyomok napi szinten. Bérlős gépet nem szeretné(n)k az tuti.
Lehet veszek egy alap filterest 4rugóért és gond egy szál se,otthon normál kávé,melóban a filter. Mindenki kap tejet,tejszínt, meg egy Monin löttyöt és öröm bódottá
-
razzorr
őstag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
+soldier2
Hát igen,ez itt a nagy kérdés,hogy megéri e a plusz költséget. Ami még mellette szólna,hogy kicsi a hely,ahol lenne a gép,kb.alkalmatlan egy normál kávé főzési procedúrára :/
Meg többen több félét innánk esetenként. Nézem közben a Tchibo Cafissimo COMPACT gépet,ami tud filterest is. Ez mondjuk jó pont,mert ha elfogy a kapszula,lesz vésztartalékba mindig egy negyedkilós darált. A filteres gondolom az,mint régen, papírfilter, bele a dara,majd jöhet a forró víz?! -
razzorr
őstag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Automata? Pl? 20k-ból megvan?
-
razzorr
őstag
Kapszula téma. Lassan itt a Karácsony és veszünk végre egy kapszulas gépet a cégnél. És ti melyiket ajánlanátok,amihez nem túl drága a kapszula. Sajnos nem csak rajtam múlik a döntés,így az a kívánság,hogy ne legyen aranyárban a szufla hozzá. Ha már megdumáltam,hogy ne azt a vacak kutyulós port igyuk

Amiket néztem: Tchibo,Dolce Gusto gépek 20körül. Vagy mik a lehetőségek még ezen a fronton? -
razzorr
őstag
Mennyi idő/víz után múlik el a citromsav fantasztikus mellékíze? Mert vagy 4literrel átmosattam,plusz 4adag kávét is átnyomtam a rendszeren,de még mindig ihatatlan. Ma már kotyogóval kellett főznöm,mert több kávét nem pazarolok el.
Apropó Frei. Miért van az hogy ott sohasem érzek finom kávé illatot? Sokan pedig dícsérik,de én inkább otthon főzök,még a sárga csibó is jobban ízlik mint a Frei. Neten hol lehet egyébként megbízható helyről jó minőségű kávét venni?
-
razzorr
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Kösz a tippet. Mondjuk sok helyen azt olvasom,hogy elsőre ne fűtsem fel és úgy engedjek ki 2x1,5decit rögtön a bekapcs után és utána kikapcs,pihi 20percig,addig dolgozik a szer,majd utána csapolgassam.
Mi az az idő,amíg benne maradhat a lötyi és nem tesz kárt a gépben. Vagy pont a csapolgatással szakadozik jobban a kő? Elhasználom még ezt a saeco vackot, utána meg csak citromsavazok. Kéthavonta azért drága mulatság ez, pláne ha a citromsav is ugyanezt tudja töredék áron.
-
razzorr
őstag
válasz
fragola.6035
üzenetére
A zsírosodást hogy orvosoljam? Szimplán a felső szűrőt zsírtalanítsam? A citromsavból meg ha jól olvastam, az 1licis tartályba 1ek.kell. A gőzcsapon legalább szépen jön a víz

-
razzorr
őstag
válasz
razzorr
üzenetére
Nos végzett a gépem a vízkőtlenítéssel,de nem sokkal jobb a helyzet

Csak vettem egy Saeco lötyit hozzá (szerencse alkalmi vétel volt) a 250ml felét bele is öntöttem,majd az 1literes tartályt fullig vízzel. Utána megjárattam a gépben a löttyöt és hagytam állni 15percig,ahogy a leírásban van,utána tovább addig amíg ki nem fogyott a tartály,majd 4x tiszta vízzel az egeszet. A szűrőt is kitisztítottam,majd jött a próbafőzés,de szinte ugyanaz mint volt előtte. Sok kő nem jött ki egyébként. Lehet vastagon rajta van és kevés volt ez még neki? Holnap lehet a lötyi másik felét is belenyomom. Mennyire árt neki,ha 2nap alatt 2x csinálom? Valami ötlet hogy mit csináljak vele? -
razzorr
őstag
+(#19232) Paqito:
Áttanulmányozom mindenképpen. Aztán majd meglátjuk. Nekem mondjuk megérne 2-3 ezret, hogy pöpec legyen a következő időszakban is a gép. De ha van óccóbb megoldás, nem vetem meg 
Más téma: melóhelyre be akarok szerezni egy kapszulás gépet, mondjuk egy Krups-ot. Mert mindenki mást inna. Én latte+espresso, a többiek meg hosszú kv, forró csoki, cappuccino. A kérdésem az, hogy melyik típus az,ami megbízható, jó ár-érték arányú és lehetőség szerint lesz is hozzá kapszula.
Tudom drágább a kapszula megoldás, de több embernek, több félét, aránylag kevés járulékos kosszal, zaccal. Ez tűnik a kézenfekvő megoldásnak. -
razzorr
őstag
Üdv mindenkinek. Egy kis help-et kérnék vízkőtlenítés témában.
Van egy kis Saeco HD8323 gépem és tudom hanyag vagyok, de még nem vízkőtlenítettem amióta megvan, az pedig nem ma volt
Kissé lassabban nyomja már a kávét és szerintem itt az idő.
Házi praktika van valami (szódabikarbóna, citromlé) vagy inkább rögtön EZ?!Amúgy a gépet imádom, lefőzte már az árát egy párszor és ahogy mostanság nézem, drágább lett, mint ahogy én vettem (25K-ért). Szerintem kategóriájának egyik győztese. Meg is adom neki mindig a minőségi kávét, nehogy megharagudjon

-
razzorr
őstag
válasz
sesshou
üzenetére
Ezt a kis Philipset csak ajánlani tudom. Hosszas nézelődés után ilyet vettünk itthonra (a melóban is Philipsem van,csak darálós,kicsit komolyabb).
Ami tetszik benne,hogy gyors a működése, bekapcs gomb,majd kv belerak,beteker és máris üzemi hőfokon van, csészébe főz, ami kitűnő, nem úgy mint a szarvasi csodák és társai :-)
Sajna sokszor nincs időm tejhabot csinálni, de amúgy azt is gyorsan és hatékonyan teszi. Imádok vele latte-t inni. Ha ajánlhatok kávéfajtát, ami ezzel a géppel nagyon jó, az a Tchibo Exclusive. Meglepődtem,hogy a sokkal drágább és nagyobb nevű kávék kevésbé ízlettek mint ez. Jelenleg egy olaszból hozott kávét iszom,de alig várom,hogy elfogyjon, innám az exclusivet tovább :-)
Nekem bejött a gép. Remélem tudtam segíteni. -
razzorr
őstag
Vélemények a Sega Intermezzo, Sega Emozioni, Tchibo Exclusive kávékról?
Ez a csibó nekem jobban ízlik mint sok kávé az igazi olasz földön.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Óra topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Hobby elektronika
- Sorozatok
- Milyen egeret válasszak?
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Új Dell 13 XPS 9350 WUXGA IPS Nano Ultra5 226V 8mag 16GB 512GB SSD Intel ARC 130V 8GB Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mert ha nem Brikka, akkor igazából bármilyen indukciós kotyogós jó. A francba...

Áttanulmányozom mindenképpen. Aztán majd meglátjuk. Nekem mondjuk megérne 2-3 ezret, hogy pöpec legyen a következő időszakban is a gép. De ha van óccóbb megoldás, nem vetem meg