Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lszlfrng
csendes tag
Van egy nagyon régi hőcserélős gépem aminek bojlerjét rézből gyártották, de lejött a külsejéről a fémes (nikkel, króm vagy cink) bevonat. Belül csak réz van. A fejegységben is már félig lekopott a fémes réteg, de szemmel láthatólag valamikor tükörfényes volt. Amiben kérem a segítségeteket:
- a bojleren (kazán) mi ez a matt fémes bevonat és mi a szerepe? Kell azt pótolni?
- fejegységet, szerintem újra kellene bevonni (krómmal vagy mi a fenével), de nem tudom hova szoktátok vinni. Javaslat, hova érdemes vinni BP vagy Pest környékén?
-
macmelon
csendes tag
Sziasztok! Tudtok olyan pörkölőt, ahonnan (jó minőségű) kávét akciósan lehet rendelni a kávé világnapja alkalmával?
-
ribarszki
őstag
sz.zs., vicces1, lszlfrng
Köszönöm a mézesüvegre a válaszokat
-
Toobee
veterán
Arco update:
Hi everybody!
I'm excited to bring you this update about ARCO, where I'll cover a couple very important topics - mostly about how we're moving along with the project (we're doing great BTW!) and - what most of you are anxious to learn - where do we stand on delivery time.
So, here's a video:
https://www.youtube.com/watch?v=jSjaFobL08g
So here it is ... the final stretch.
We've taken care of all the manufacturing challenges, dialed-in every single detail of the 100+ pieces in ARCO and we're now 100% focused on getting these grinders through final stages of manufacturing, assembly and testing and then delivery starting in December through January. Yes, every grinder will be tested. Because we want every grinder we send out to be just ... perfect.
Hope you enjoyed this update. If you have any questions, please comment below and I'll make sure to answer as soon as possible.Cheers, Anže
Totál amatőrök, mintha első termékes gyártó lennének. Szégyen az egész, amit csinálnak.
-
stereofan
tag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
igen, egy két hetet pihentesd hűvös, sötét helyen lehetőség szerint, utána én már egy simítózáras zacskóban a hűtőben tárolnám, vagy ha van korábbról megmaradt üres zárható szelepes zacskód, akkor abba tenném át, és úgy a hűtőbe.
-
Toobee
veterán
válasz
Cathfaern
üzenetére
A Heresyvel most pont ezt csináltam, beraktam sötét helyre, 2 db dupla záras zacskóban van. Szerintem úgy egy hónap múlva veszem elő. Viszont ez viszonylag friss, 15-i pörkölés.
Persze, töltöttem is fel gyorsan 2 adatsort ide, ha érdekel.
Jöhet jobbító javaslat is, ha esetleg nem jól csináltam valamit.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én tapasztalatom is az, mint Toobee-é: ha fagyasztóban tartod folyamatosan (dupla zacsiban), nem engeded sose fel, csak kiveszel mindig egy adagot, akkor nincs minőségromlás. Nekem egy fél éves Roastopus van így fagyasztóban jelenleg, ugyanolyan, mint frissen volt.
Azt nem tudom, hogy a pára miért nem probléma, de nekem eddig még nem okozott gondot.Viszont azt én is meg tudom erősíteni, hogy ha fagyasztom, felengedem (1 napig szobahőmérséklet kibontás nélkül), akkor utána nagyon hamar ledöglik. Első nap még ok, de második, legkésőbb harmadik napra leromlik.
Illetve nekem az a tapasztalatom, hogy ha bontatlan zacskót behúzom egy dupla záras zacskóba, akkor szobahőmérsékleten (napfénytől védett, melegnek nem kitett helyen) gond nélkül 2-3 hónapot el van minőségromlás nélkül. Szóval én már csak akkor fagyasztok ha van olyan kávém amire pörköléstől számított 2 hónapon belül nem kerülne sor.
-
rastacsz
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Az adagolót hányszor húzták meg. De az egy húzás/adag mennyisége állítható. Meg ugye 9999 után nullázódik.
Kb csak a vendéglátó egységnek tartalmaz infót, hogy hány adagot adtak el [egy dupla az x húzás, akkor (napi nyitó - napi záró szám) /x.] Mint az autókban a napi számláló. -
Sziasztok, Mazzereken a számláló mit mér? Hány adag ment le rajta? 9300 az mennyinek számít? Persze negyjegyu számláló, akárhányat fordulhatott már...
-
Toobee
veterán
Kislányomnak hála volt reggel röpke 3 órám belekezdeni a mókába. Szóval az 1.1 kést még járatni kell, de a gyárival és az SSP-vel elkezdtem a méréseket. Kurve+Gagne app, amiből táplálkozom. Az már most világosan látszik, hogy a gyári késnél miért sokkal jobb az SSP: ugyan a fine kevesebb a gyárival, de a boulder meg rémesen sok, így tud egyszerre alul és túloldott lenni a kofí. Az SSP eloszlása sokkal szebb. Egy mérés nem mérés, ez csak amolyan teaser. Szerintem a Korzóra megy majd ki ez is összeszedett formában, de lassan haladok, mert közben iszom is őket
Illetve első AP élményem megvolt reggel, rögtön a Prismoval kezdtem, a Gagné recepttel (2.0 Ode SSP, 18g kávé, 260g víz, 10 perc áztatás) kombinálva. Szerintem nagyon frankó kis ital született. Loveramics Brewers szériából a Sweet fantázianevű csészét nem tudtam beszerezni, de a Nutty és a Floral volt a kóstolásban a segítségemre Father's Coffee - Nicaragua Los Nubarrones-t vertem csapra. Nutty - sokáig tartja a hőt, én nem kimondottan kedvelem az ilyen jellegű csészéket, mert szeretem hamar végigkóstolni a hőmérsékleti skálát, így nekem a Floral kellemesebb ízeket hozott, hamarabb nyitja meg az édes világot. Ez a kávé egyébként virágos, édes ízeket ad, nekem nagyon bejött.
15,5 -> 65g eszpresszó is készült belőle meglepően hasonlított a Prismo+AP kombóra.
-
norkov84
tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Érdekes ez az alvás dolog. Én közvetlen a 18g dupla után is bármikor tudok aludni
Na jó, robusztás cuccok esetén érzem azért a koffeint, de az általában fogyasztott kávékkal semmi ilyesmi.
Én inkább elővigyázatosságból álltam át a napi 1 dupla + 1 szimplára (utóbbi felezett dupla a nejemmel). Nincsenek vérnyomás/egyéb problémáim, de nem is szeretném ha idővel kialakulna. Tudom, többet kéne hozzá mozogni is. -
norkov84
tag
Tárolás: igaz, én inkább közepes pörköléseket fogyasztok (leginkább kalmár), de pl. a világosabb polipos kávékkal is működött az alábbi.
A bontatlan zacsit beteszem ikeás simitózárasba, és úgy be a fagyóba egyből. Mikor kiveszem "fogyasztásra", utána ugyanúgy a simitózárasban hagyom, csak bontás után már a hűtőből veszem ki és oda megy vissza. Nem nagyon szoktam érzékelhető "romlást" felfedezni, nekem bevált. Sötét pörivel van hogy a hűtős "rész" 2-3 hétig megy, mire kiürül a zacsi, mivel azt ált. flat-whitehoz használom csak (max napi 1 duplával).
Egyszerre általában 1.5-2kg kávét rendelek és az korábban 4-5 hét alatt fogyott el, mostanában inkább 1.5-2 hónap (több irodai jelenlét).
-
-
bbuffy
senior tag
válasz
Krajcsi
üzenetére
Ketten mi is letekerünk ennyit 4 nap alatt. Havi kb 2,5 kg zöld megy el. Oké nem sok, ha azt veszem alapul, hogy egy kg paciyirga árából megvan. Hiába no, ez a gigaszűrők átka. Egy kezemen meg tudom számolni hogy ki iszik itt 7 grammos kávét(kettőről tudok). Emlékszem anno mikor az első Rocket megvolt, 10 g volt amit nyomtam, max 11, és az soknak számított
Most meg 18-22 g megy egy csészébe, napi 3-6 duplákkal. Amúgy ez jó dolog?
(Van ismerősöm aki reggel iszik egy 20-30 milis ristrettot, igaz jó olaszos sötét, de a délutánit már meggondolja, mert nem bír aludni akkor). -
válasz
MPowerPH
üzenetére
CM El Salitre
CM Uddeyi
CM Nensebo
Roastopus Starfish, Black Pearl [link]
GooseBumps Ethiop -
MPowerPH
félisten
Helo,
Tudtok nekem interneten oldalt mutatni, ahol rendelhetek jo minosegu, nem a vetelkor mar doglott kavet? Es esetleg ajanlasokat is elfogadok.
Gyulocsos izvilag fele mennek a kesernyesebb, etcsoki iranybol. Az felesegnek jobban bejon. -
stereofan
tag
válasz
Viiktor1989
üzenetére
ott is lehet kérni szelepes zacskóban, feláras
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Bár igazad lenne. Nekem egyedül elmegy 4 max 5 nap alatt a 250 grammos zacsi
-
Viiktor1989
aktív tag
A kapuczìnertől rendeltem a kàvékat,viszont azok csomagolàsàn nincs szelep. De igen, valószínűleg 1 hónap alatt el is fogynak mind, szóval csak amit felbontok,porciózom ki,a többit hagyom a hűvösben. Köszönöm
-
public NMY
csendes tag
Köszi mindenkinek a malabar és etióp témában
-
válasz
Toobee
üzenetére
Hát ja, de a pára nem kérdezi a véleményed, hanem lecsapódik, nem? :)
Persze valami klasszik kevésbé lesz hisztis, mint egy kenyai grépfrútos. Én mostanság szimplán hűtőzöm az egy hét/250g fényében, de ha valami világosat veszek azt azért szétrakom mézesbe (asszony rondán néz). -
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Közvetlen fagyasztva darálva szerintem nincs gond 1-1 adag kivétele esetén. Én szoktam bevinni itthonról a munkahelyre is, akkor 8-10 órát is zacskóban van. Azt is bírja. Lényeg, hogy lehetőleg kerüljük el a pára lecsapódását, bár egy pici elfér rajta, legalább nem kell vizezni őrlés előtt.
-
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Má megin a hitvita fog jönni:
Ha befér, ragaszd le a szelepet celluxszal (és esetleg tedd még egy nejlonzacsiba az egészet), aztán mehet a fagyóba. Kivételnél kissé kínos, mert a lefagyasztott kv extrém gyorsan pusztul meg. Porciózni kell, máshogy elég valószínű csalódás lesz.
De eredeti csomagban egy-másfél hónapot minden fakszni (és hűtés) nélkül bírnia kell. Amúgy meg mire ráfüggsz, egy hét 250g sima ügy két emberre. Elég a sima hűtő is, csak ne legyen benne kolbászszag :)
-
Toobee
veterán
válasz
Viiktor1989
üzenetére
Dupla zárás zacskóba tedd be zacskónként, két zacskót pedig egy nagyobb dupla zárásba. A szelep miatt kinyírod, ha simán csak berakod, egy zacskó esetén pedig nagy az esély a szivárgásra. A lenti kávékat már be is csűrtem a fagyóba, csak a Father's maradt kint, mert az a legrégebbi pörkölés.
-
Toobee
veterán
válasz
WarLock07222
üzenetére
Pacific Etióp is nagyon jó, csak tőlük sokat kell rendelni, ha nem akarsz fizetni a szállításért.
-
Viiktor1989
aktív tag
Lehet buta kérdés,de megkérdezem. Pár nap és lejár a két hetes pihentetési idő a frissen pörkölt kàvéknàl. 5*250 gr kávét vettem. Amiket nem használok fel azonnal ,berakhatom őket eredeti csomagban a fagyasztóba? Vagy inkább az összeset porciózzam ki zacskóba és utána? Köszönöm
-
válasz
public NMY
üzenetére
A malabar erős krémet ad (és amúgy is koffeindús). Kicsit kevesebbet raknék, mint a kosár névértéke és nem kell finomra őrölni.
Az etióp viszont igényli a finom őrlést és esetleges túltöltés is játszhat, ízlés szerint.
Malabarból jó a ristretto (1:1-1:1,5), de akár tejes pancs is; etiópot viszont én hosszúra hagynám (1:3) és nem amortizálnám tejjel. -
iatti
aktív tag
lehet megválnék a nichetől. egy próbára viszont összeereszteném a c-késes majorral. ha valakit érdekel,vinném a nichet. vagy hozza a majort
. veszprém környékén rámozdulnék, az ország másik felébe nem indulnák el
-
WarLock07222
tag
válasz
public NMY
üzenetére
Yirga-ból ma bontottam egy csomag Bagirát. Natúr feldolgozás. Nincs olyan világosra pörkölve, szóval nem olyan ultra-ultra az elkészítés, viszont a pohárban egész jól mutat. Ez szerintem ajánlott
-
sz.zs.
őstag
válasz
public NMY
üzenetére
Paljoc, Pacific, Kávékalmár... szinte mindenkinek szokott lenni.
Több kel belőle, egy dupla szűrőbe akár 2-3 g-mal is. őrlésfinomságot ki kell tapasztalni, de általában finomabb. -
public NMY
csendes tag
Eddig alapvetően olaszos ( ha ez a megfelelő jelző) pörkölésű kávét ittam, sötétebb pörköléssel.
szeretném kipróbálni a monsooneed malabar illetve az etióp yirgacheffe típusú kávékat. Ezekre tudnátok mondani pár forgalmazók, honnan érdemes beszerezni?
másik kérdésem az lenne, hogy a világosabb pörkölésű kávéknál hogy alakul a kávémennyiség mértéke illetve az őrlés finomsága, vagyis az eddigi sötét pörköléshez szokott módon kevesebb vagy több grammra lesz szükségem illetve finomabbra vagy durvábbra kell ilyenkor őrölni? -
ribarszki
őstag
Mekkora méretű mézesüvegbe fér bele 20gramm középsötét kávé? Esetleg ha valaki egy linket is dobna hozzá, hogy honnan érdemes, azt nagyon megköszönném
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
Libretom
üzenetére
Én teljes áron vettem a bwt bestmax premiumot, nem volt olcsó, de innentől már csak patront kell cserélni, az 35.000 Forint/év. Asszony ezt issza, plusz ezzel főzünk, ezzel gyúrom a tésztákat.
Nordával ugyanez nekem kb. 56.000 Forint lenne, napi 3 literrel számolva. Deszt vízzel csak kávéra évi 36.000 napi 1 literrel számolva.
Nekem így megérte. -
rastacsz
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A mini is jó cucc. Cukrásztölcséres mod mehet rá.
A kés lehet benne évjárattól függően 58 és 64 mm-es(super jolly méret, de 189D számú kés, nem a 33-233) . Ha minden igaz, a doseres viszont csak 58-as, de késrtartó cserével átalakítható. (ez csak egy opció, nem biztos, hogy szükséges a nagyobb kés.)Más:
Jön a laborban tenyésztett kávé, az ízeket lehet stabilan hozni, különböző sejtkultúrák tenyésztésével.
[link]
Ha lehetne kívánni, akkor alacsonyabb koffein tartalom mellett, ugyanolyan ízek jók lennének. Vagy akár teljesen koffein mentes, akkor lehetne egész nap kávét inni.
-
-
Libretom
aktív tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Abszolut semmi baj nincs ezzel, de kicsit zavar, a nagy szórás a különböző receptek hozzávalóinak mennyiségében. Persze kísértelezni is lehet, ez igaz! Ám valamiért Te is (és sokan mások) az egyszerűbb megoldást választottad. Én biztos megértelek, ezért estem gondolkodóba.
-
sz.zs.
őstag
válasz
Libretom
üzenetére
Nem háromféle, rengeteg recept van. De nem értem mi ezzel a baj?! Ki kell tapasztalni , hogy Neked melyikkel ízlik jobban a kávé . Kiindulásnak presszóhoz utoljára én a 0,8-0,9 g keserűsó és 0,3 g szódabikarbóna 5 l deszt. vízbe arányt olvastam. Ha filterhez kell abban én spec. nem tudok segíteni.
-
sz.zs.
őstag
Űrgaggia +Mazzer Mini 200e Ft-ért a Marketplace-en. [link]
-
Libretom
aktív tag
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Libretom
üzenetére
Annyi saját tapasztalatot tudok hozzátenni, hogy én Brita-zok. Nestle Vera-val cuppingoltam (feleségem vaktesztelte is), Brita által szűrt víz egyértelműen jobb volt, mint a Vera-s. Azt nem tudom BWT-s patron hogy viszonyul a Veráshoz, de kiindulásnak szerintem már ez is jó
Mondjuk erre a BWT-re rá fogok nézni én is, mert ahogy olvasom kompatibilis a Brita-s kancsóval, viszont valamivel olcsóbb nála. Ha még jobb is, külön főleg megéri
Meg tervezek beszerezni fecoter-es vizet is és azzal összehasonlítani (csak ne lenne olyan horror a szállítási költség). -
Libretom
aktív tag
válasz
Cathfaern
üzenetére
Igazából nem akarom túlspirázni a dolgot. Ha a BWT nem kamuzik,
(miért tenné?), akkor nekem megfelel a kancsó, annak alapján, amit tud. Ha meg a kávé nem lenne vele finom, akkor kiváltja a palackos ásványvizet, amire havonta alig költök kevesebbet, mint amibe a szűrő kerül. Szóval nincs kockázat. ..és nincs több desztviz kevergetés. -
stereofan
tag
válasz
bbalint01
üzenetére
ugyanilyet max. donor gépben találsz, ami meg beszerezhető annak beszerelése kérdéses, egyrészt a csatlakozás, de főleg a méret/helyhiány miatt.
de valami rémlik, hogy volt korábban valaki aki ebbe a típusba épített be opv-t és manométert is, és visszavezette az eldobott vizet a főágba. (nem ezen a fórumon volt.) -
stereofan
tag
válasz
bbalint01
üzenetére
nem találtam erről a gépről robbantott ábrát vagy bármi egyebet ami segítene: ha szét tudod szedni, indulj el a csepptálca felől, egy csőnek kell vezetnie ehhez az szelephez, az vezeti ide a felesleges vizet. de nem biztos hogy maga a szelep szétszedhető, javítható.
-
bbalint01
csendes tag
válasz
stereofan
üzenetére
Szia! Többször is átfőztük citromsavval, de nem lett jobb. Tegnapelőtt végső ötletként átküldtem rajta 2 liter 20%-os ecetet, attól sem.
Nincs őrlőm sajnos még. Minden cucc gyári amit használok. Ez már a második Krups ami 4 év után tönkremegy.
Ha ezt a szelepet nem tudom megjavítani, akkor gépet kell vennem először is. Útba tudsz igazítani hogy hogy kell ezt javítani? -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Libretom
üzenetére
Szerintem erre alapvetően kétféleképp lehet csak választ adni:
a) topicban előkerül akinek van ismerőse akin keresztül objektívan le lehet mérni pontosan mi lesz a vízben
b) veszel kancsót meg patront, meg desztvizet meg sókat. Kikevered az utóbbit, leszűröd az előbbit, aztán mindkettővel cuppingolsz egyet és megnézed ugyanolyan-e vagy seb) verzió előnye, hogy ténylegesen a te vízedből indul ki, mert ugye az se mindegy
-
Libretom
aktív tag
válasz
rastacsz
üzenetére
Én a rendszerbe nem tudom beilleszteni a protectet, ezért kancsót kéne venni. A kapacitása nekem bőven elég lenne egy hónapra, az ára is elfogadható, ha a kevert desztvízzel összevetem. Ezt írja a BWT:
"A BWT Longlife Mg2+ szűrőbetétek kiszűrik a vízkőért felelős sókat a vízből, emellett eltávolítják az íz- és illatrontó anyagokat (pl. a klórt), a legtöbb nehézfémet – többek közt az ólmot. Ezenfelül még magnéziumot is adagolnak a megszűrendő vízhez.
A magnézium nemcsak pozitív élettani hatásai miatt javítja a csapvíz állapotát, hanem kiváló ízélményt is biztosít. Hatékony védelem a kávégépének, teafőzőjének a vízkővel szemben is. A BWT Longlife Mg2+ szűrőbetétek hihetetlenül tartósak, hiszen körülbelül 120 liter víz megtisztítására képesek." -
rastacsz
tag
válasz
Libretom
üzenetére
Ezen gondolkoztam én is, de a bwt titkosan kezeli az ásványi sókra vonatkozó adatokat. A bwt mg+ az magnézium és cink, kávéra a bwt mg elég kellene legyen, ha..
De mivel a kancsó ivóvízre van, így inkább a bestdrink premium lehet. De ismeretlen, hogy az ivásra való bwtzett víz hogyan viselkedik espresso és filter esetén. (ízre gondolok)
A bestmax premium az adagol magnéziumot (kb bestprotect+mg) .
A bestprotect csak lágyít, szűr.
A termékek alatt van egy kávé brossura, de az nem tartalmazza az ivásra készült szűrt vizet előállító patronokat.
[link]
+ a bwt flex fej tud keverni hálózati vizet, az olcsóbb 100%-ban csak szűrt vizet ad. SoundOn valamikor írta, hogy nullásra kell letekerni a bekeverést, hogy csak szűrt víz legyen a kimenet.
++ mivel a marketing leírás szerint a Ca sót cseréli Mg sóra, így egy sima, Na-s vízlágyító esetén imerelten (valahanyadik hatványa), hogy mennyi a kész víz Mg és egyéb ásványianyag tartalma...Szerk n+1:
+++mivel a szűrő nem regenerálható, így az első liter, a 10. liter és a keménységtől függően a patron élettartama vége felé is más a kimeneti víz. Vagy nagy biztonsági tartalékkal dolgoznak és mondjuk a lágy víz esetén megadott exhas 1000liter helyett, valójában elmenne még +2-3-500-at.Ami még nem hirdetett a repi anyagban, hogy milyen időközönként kell cserélni a patront? Ha pl beszerelve vám, de nincs használva egy év alatt, csak pár száz litert, akkor is cserélni kell, vagy csak mennyiségi intervallum van?
-
stereofan
tag
válasz
bbalint01
üzenetére
szia,
citromsavas tisztítással próbálkozhatsz, azzal nem ártasz a gépnek (de ne túl töményen).külön alkatrészt nem nagyon találok ehhez a típushoz, esetleg el lehetne vinni szervízbe, de annyit szerintem nem érne meg, esetleg ha te szét tudnád szedni.
így viszont itt egy lehetőség feljebb lépni. gépet az biztosan tudunk ajánlani, de azt nem írtad hogy van e, illetve ha van, akkor milyen őrlőt használsz?
a géped egy alap termoblokkos kisgép, kezdésnek nem rossz. a gyári nyomásfokozós kosarakat/kart használod?
már ehhez a kis krups-hoz is frissen pörkölt frissen őrölt kávé illene, viszont ha feljebb szeretnél lépni akkor ez elengedhetetlen lesz, tehát ezzel is számolnod kell (=elindulás a lejtőn).
-
Krajcsi
csendes tag
válasz
adriankoooo
üzenetére
örülök neki, hogy bevált 🥳
-
bbalint01
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok, úgy látom ez egy aktív kávés fórum.
A mostani Krups gépünknek szerintem valami baja van az OPV szelepével, akkor is engedi a vizet a csepptálcába, amikor nincs is kávé a szűrőben, tehát üresen megy a gép. Ez gondolom nem normális. Kávéfőzésnél meg szinte több megy félre, mint a kávéba. Lehet ezeket cserélni/javítani/tisztítani, vagy felejtős?
A gép 4 éves, ilyen:
https://www.bestmarkt.hu/krups-xp341010-calvi-karos-kavefozo-p684618Ha felejtős:
Tudtok ajánlani olyan gépet, ami egy adag lefőzését tudja, de azt nagyon jól, megbízhatóan, masszív alkatrészekből, szervizelhetően, javíthatóan, nagyon sokáig? Akár zsebbenyúlósabban is?Köszönöm!
-
Lawn
tag
Micsoda gép, 20 bar nulla crema
https://techxreviews.com/blitzhome-bh-cmm5-review/ -
-
netlepi3
csendes tag
Ha valakit esetleg érdekel eladó kosaram:
Reneka 58mm 18g Precíziós Szűrőkosár (11000Ft)
IMS E61 Nanotech 16/18g 58mm (5000Ft)két főzet kávé ment át mindkettőn.
Debrecenben átvehető vagy valamilyen küldés. -
fefe9
tag
Szép napot.
Lassan egy éve használok nagy megelégedéssel egy SGL Podstar podos masinát, napi átlag 2 kv készül vele.
A tömítések egyelőre rendben vannak, de gondolva a jövőre, beszerezném előre.Kérdéseim: a RövidKV-s cikkben ( [link] ) a szerző EPDM tömítőgyűrűről (OD 33,05 mm, átm 1,78 mm) tesz említést, erre cserélte a sajátjában a gyűrűt. Biztos én vagyok a béna, próbáltam neten keresni, de összevissza találatok jönnek elő. Van erre valami bevált beszerzési forrás, vagy pl. csapágyboltban próbálkozzak a fenti paraméterekkel?
Másik, a vízkőtlenítés, ASCOR vízkőoldót használok kb 3-4 havonta hozzá, ez rendben van, jó hozzá, nem lesz gond az alu blokk miatt?
Előre is köszönök minden segítséget. -
Toobee
veterán
válasz
mézespálinka
üzenetére
Nem a TDS-től lesz vízköves a géped, sajnos a mezei TDS mérő nem mutatja meg, hogy milyen összetételű lesz a kevert vized. A szódástól hozott víz 300+, még a csapvíz felénk 220-240 között van, mégis utóbbitól vízkövesedik a gép.
-
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Elektromos cigaretta 🔞
- Bestbuy játékok
- ASUS routerek
- Parkside szerszám kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Olcsóbb lett a Game Pass Ultimate, de a Call of Dutyért cserébe várni kell
- Kisebb lett a Honor MagicPad3 Pro
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- szinteÚJ Lenovo ThinkPad L14 Gen5 i7 155U 32GB 1TB FHD+
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Csak példaképp, van ilyen több is, itt is, ahogy olvasgatok.

Most meg 18-22 g megy egy csészébe, napi 3-6 duplákkal. Amúgy ez jó dolog?