- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Rap, Hip-hop 90'
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsee71
őstag
-
HSM
félisten
válasz
macmelon #112532 üzenetére
Én ilyenre váltottam a Norda után (én is a II. pontod okán).
Egy 13. kerületi Bio-boltban szoktam beszerezni, problémám nem volt vele, tiszta, nincs szaga, a kávé is jó vele.
Én mondjuk csak étkezési szódabikarbónát keverek bele jelenleg, ami az okosok szerint íz szempontjából nem tökéletes, illetve egyesek szerint kellene még az optimális ízhez keserűsó, de ezekhez nyúlni még nem volt igényem. -
törölt tag
válasz
macmelon #112530 üzenetére
Szerintem a RO víz a legolcsóbb megoldás. Igényel egy 30-60e Ft körüli befektetést és van éves fenntartási költsége, de ár-érték arányban megéri. Attól függ, mennyire fontos a barista vizek pontos receptjének betartása. A legegyszerűbb meg, ha csak a gép védelme fontos, a kationcserélő gyantapatron amit egyes kávégépeknél a csővégre lehet rakni amit a víztartályba kell lógatni, vagy típustól függően, nálam a Catlerben egy kivehető, regenerálható vagy cserélhető patron ami fél évig is bírja egy regenerálással.
-
rastacsz
tag
válasz
macmelon #112508 üzenetére
Nem értem. Desztvíz magában nem ajánlott fogyasztásra. Ezért írják rá. (meg már említették, hogy nem élelmiszeripari üzemben készül)
Viszont a dm saját márkás a vde és din desztillált vízre vonatkozó szabványoknak megfelel.
Egyik desztillált víz sem fogyasztható hivatalosan. A sterilizált, orvosi felhasználásra szánt sem fogyasztható.
Annak ellenére, hogy nem a vízzel, ivás formájában, hanem élelmiszerekkel, éves formájában visszük be a legtöbb ásványi anyagot, Európában általános mondás szerint nem javasolt desztvizet fogyasztani.
Anekdota vagy sem, nem voltam még arrafelé, de elvileg a délkelet Ázsiában a palackozott vizek nagy része desztvíz.
De a lágyított vizet sem szabad egyesek szerint fogyasztani.Most rákeresve a sprinkle márka pl 14mg/liter összes oldott ásványi tartalommal bír, az összes keménysége (CaCO3) 1mg/liter. Ez szinte nullás víz...
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
macmelon #112498 üzenetére
na látom régen frissítettem az oldalt és más is az én érvemet hozza. Nem baj, nem törlöm mosmá
Az általánosan elfogadott fő érv (nem feltétlenül igaz, de ez más tészta), hogy desztvizet nem fogyasztunk magában. Mivel akvarisztikai célra ajánlják és a halak köztudomásúlag igen kényesek a vízminőségre, a víz nyilván tiszta, nem lesz bajod tőle ilyen értelemben.
-
vicces1
aktív tag
-
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
macmelon #110396 üzenetére
A hario azért játékszer egy rendes kézihez képest, de az ára is. Avx-nél megkapod a teljes 1z presso választékot, pénztárca és igény szerint.
Motorosból ha van hely akkor Mazzer. Valaki jelezte is a napokban lesz nála Jolly. Ár az kérdés, késtől nagyban függ. Viszont örök élet. -
grizlisandor
veterán
válasz
macmelon #88894 üzenetére
A harmadik kép(katt) a termékről mindent elmond.
-
tommyx
tag
válasz
macmelon #67690 üzenetére
Én az őrlő mozgatása közben soha nem indítok rá.
Az első őrlési kör után kicsit paskolom a tetejét, majd nyugalmi állapotában ráindítok. Finoman előre-hátra és balra-jobbra billegtetem (ekkor is jön ki őrlemény), ezután szintén nyugalmi állapotában ráindítok. Vizezni nem szoktam a babokat.
Nekem így maximum pár tized gramm ragad benn (vagy jön ki pluszban
).
-
sortiefish
tag
válasz
macmelon #59750 üzenetére
Csak pár napot késtél a rendeléssel.
Úgy tudom a Colonna Coffee-tól. -
Bazsee71
őstag
válasz
macmelon #59582 üzenetére
Én is próbálkoztam munkahelyen, meg minőségi kávéval, és be kell látni, hogy az örök küzdelemnek örök kudarc a vége (persze vannak szerencsésebbek, mint Toobee
).
Ha ennyi a keret, és külön akartok kávézni, akkor én most vennék két darab Jura Impressa 500-ast, számlával és garival. Elég egy gépet megtanulni kezelni, állítható rajta minden, és nálunk elég mostoha körülmények között sincs gondja (mióta az irodát elhagytam egy éve, tudtommal senki nem tartja karban).
-
jolti
senior tag
válasz
Vegyél az igénytelenek' csoportjának egy 80 ezres automatát, had küszködjenek vele, a bátrak és igényesek csoportjának meg egy Gaggia Classicot ( ha jól tudom Fragola ad számlával is régebbi gépet, így azzal sem lesz gond. Ráadásul az ő garanciája többet ér, mint a bóti' ! ), meg hozzá egy kis Graef darálót. Ez kb. 200 ezer együtt. Így teljesen el tudod szeparálni a két kávés világot'.
-
soldier2
őstag
válasz
Ha van rá lehetőség a pides Annát vegyétek. Nektek sokat segít az állítható hőmérséklet.
Csapajev #59574: Gravity egyik ismerőse ajánlotta fel neki, hogy elhoz 2 csomagot, én meg átvettem tőle egyet. Most meg egy Colonna rendelés van úton, amivel jó eséllyel befürdök, de ki szerettem volna próbálni a filter pörijüket presszóra (kerül amibe kerül)
-
Plebi
senior tag
válasz
macmelon #59578 üzenetére
Amit már mások is ajánlottak miért nem jó, hogy megveszitek a bosch automatát, vagy másikat, aminek van külön nyílása darált kávénak, ahhoz vesztek magatoknak igényeseknek egy darálót, vagy használjátok a meglévő kézit és amikor ti akartok egy jobb kávét inni, ami nem tchibo, vagy omnia, akkor csak beleöntitek a frissen darált saját kávét, a nyílásán keresztül.
Mindenki jól jár vele, nektek is lesz egy köztes megoldásotok.
-
soldier2
őstag
válasz
macmelon #59569 üzenetére
Darált kávéból egy karos nagyon rossz kávét készít. Inkább egy kombi kép egy kb belőtt darálóval a népnek, és egy Graef CM702 nektek. Ha hajlandók megtanulni a tömörítés művészetét.
Egy fórumtárs jóvoltából most ezt iszom reggelente [link]. Isteni kávé, döntően barackos ízjegyekkel. Presszóra is elég világos pörköléssel ahhoz, hogy ne legyen keserű. Ha van lehetőség rá, érdemes kipróbálni.
-
Wolfy999
tag
válasz
macmelon #59557 üzenetére
Szerintem ilyen feltételekre nem létezik igazán jó megoldás. A legjobb talán egy kombi gép, ami ugyan nem automata, de egy gépben van a daráló meg a presszógép. Low cost kávé menne a gép saját darálójába és akkor csak az egyik oldalról át kell emelni a kart a másik oldalra, esetleg közben kicsit megtamperelni. Így is sokkal jobb lesz az eredmény mint egy automatából. Az ínyenceknek meg egy külön daráló jól belőve jó kávéval, meg hozzá egy tized pontos mérleg. Ehhez persze meg kell győzni az automatásokat egy kis manuál munkára.
-
soldier2
őstag
válasz
Milyen fogyasztásra keresed? Havi 5kg felett az avx ingyen helyez ki gépet, és biztosan máshol is van hasonló lehetőség. A két kávéra tényleg csak az a megoldás jut eszembe, hogy kézi darálóval ledarálod, és azt töltöd be a darált kávé helyére.
Hami33: "a karos gépekhez képest is jó kávét készít" - ezt az automatát még nem gyártották le. Lehet iható a végeredmény de egy karos gép köröket ver rá, ha el nem szúrják az előkészítést.
Nem tudja valaki, hogy a Quock Mill Aquavivába milyen kés kell. Szeretném csak 1x szétszedni ha lehetséges.
-
nemethsza
tag
válasz
Szerintem (de majd vki megerősít vagy kijavít) max. olyan van, ami babból és őröltből is képes főzni. Így az átlagkávé mehet a babtartályba, a jobb meg kézi őrlés után az erre szolgáló nyílásba, gomb megnyom, ilyenkor kihagyja a gép az őrlést, és abból dolgozik, amit beleöntöttél.
Mondjuk a szuperautomaták korlátja (hőmérséklet gyakorlatilag fix) eléggé nehézzé teszi az "egyéni" kávé ízeinek kinyerését -
macmelon
csendes tag
válasz
macmelon #59555 üzenetére
Egy ponton nem tudom, világos volt-e a megfogalmazásom:
Nos, a kérdés az, hogy van-e olyan gép/márka, amelynél nem egy hatalmas tartályból jön a kávébab, vagy annak tartalma könnyen cserélhető. Azaz tudna egymás után főzni az ínyenc, és az átlagpolgár. Én előtte tisztítani is hajlandó vagyok, meg mindenfélére, nem derogál. -
-
Surda-
őstag
válasz
macmelon #31911 üzenetére
Nem tudom milyen fajtát készített nekem az ismerősöm,de én biztosra veszem,hogy ez instant kávé.
Eleve vagy háromszor akkora a kapszula,mint a neszpresszóé!
A youtubeos videokon is, tök üres a kapszula,amit újratöltenek és instant kávéról beszélnek.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Krémarany, 1 Év Garancia
- Garmin Vivoactive 5 Okosóra, Bontatlan, Új, 0 Perces, Kék, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin HRM Dual Pulzusmérő Pánt, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix Thor Platinum II 1200W 80+Platinum Prémium tápegység!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest