Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Keldor emlékére
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Gurulunk, WAZE?!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krajcsi
csendes tag
válasz Peti...(16v) #113594 üzenetére
I love you
-
hoffman_
nagyúr
válasz Peti...(16v) #113594 üzenetére
tudtam, hogy valamit elfelejtek, meg akartam nézni ott is, csak lemaradt.
köszi!"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
hoffman_
nagyúr
annyira nem, nyilván, akkor úgy fogalmazok, hogy a DW-féle mod nekem nagyon bejön.
egyébként a linken szép a setup, az lemaradt, hogy van rajta egy gyári Mazzer motortakaró, amit kerestem, de nem nagyon találtam csak UK forrásból 20 ezerért... pedig arra indultam elsőnek"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
K1nG HuNp
őstag
Nagyon szar ember vagyok ha 2.5dl v60al pour over-elt kávéra (blckest roast bp, etiop, sarga dobozos) ráöntök 2.5dl tejet és ezt hívom a kávémnak?
(raw_item.get("pk").unwrap().as_s().unwrap().to_string()).split("#").collect::<Vec<&str>>()[1].to_string()
-
hoffman_
nagyúr
válasz sz.zs. #113589 üzenetére
köszi szépen, a linket is és a tippet is.
a gyári is ormótlan szerintem, a doser nekem nagyon nem jön be, de ez a szubjektív fogyatékom : )
nem is érzem rábeszélésnek, értékelem a segítséget, alszom rá egyet, vagy rábeszélem magam erre a felesleges és nevetséges kiadásra vagy megbarátokozom a tölcsérrel. ezer köszi a pontos linket!"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
senior tag
válasz hoffman_ #113587 üzenetére
Ormótlan? Hiszen az Electronic verziókon gyárilag ilyesmi tölcsér van Méretben pedig pont stimmel, ilyet szoktunk rátenni: [link]
Nyilván nem rábeszélni akarlak olyanra ami nem tetszik, csak segíteni próbálok. Pumpálni véleményem szerint nem jó, mert úgy oda is befújod az őrleményt ahová egyébként nem menne be. De lehet, hogy ez csak az én parám.Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
hoffman_
nagyúr
válasz sz.zs. #113586 üzenetére
erre is gondoltam, de annyira szép gépet sikerült venni, hogy nem akarom ilyen órmotlan cuccokkal elrontani. sepregetni se tervezek, valami blower megoldást is vadászok, én abban bíztam, hogy a sepregetést el lehet vele kerülni.
az ötletet mindenesetre köszi, nem vetem el, de az nem tiszta, hogy méretben hogy fog pont stimmelni. az meglepne, ha az első ilyen tölcsér pont jó lenne rá : D
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
senior tag
-
norby_42
aktív tag
válasz WarLock07222 #113582 üzenetére
Nem is tudom, 3 vagy 4 éve van napi használatban...
Nekem nem szenvedés, de elhiszem, hogy neked ez a tapasztalatodEat pasta, run fasta
-
hoffman_
nagyúr
sziasztok,
megérkezett a Super Jolly is, plusz 1-1kg PY és Kalmár, most egyelőre már tényleg csak rajtam múlik, várom a hétvégét nagyon.
a Mazzer, ahogy várható is volt még igényel némi beavatkozást single dosehoz, ez a doserezés nekem nem fog működni. (ezúton is köszi Nertpaelg fórumtársnak! nagyon úgy fest, hogy patent gépet sikerült Tőle is átvenni).
piszkosul tetszik a Daniel féle mod és már esküszöm ott tartottam, hogy megrendelem, 40k-ért belementem volna én hülye... most szoroztam ki, a csodás 330-as dollárnál, vám, áfa, airmail után ez a nyamvadt acéldarab 75 ezer pénz lenne, pont mint az őrlő. egér kergeti a macskát, nevetséges, elvetettem.a kérdésem az lenne, hogy láttatok-e bármi hasonlót az EU-ban? én még sajnos nem. 3D modokat már átfésültem, nem nagyon találtam szépet, még csak megközelítőt sem, ha esetleg Ti igen, légyszi osszátok meg velem. egyelőre ez a tartalék megoldásom, de nem tökéletes.
köszi előre is
tudom-tudom, francnak finnyáskodom. ez ilyen, szeretem a szépet.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
WarLock07222
tag
válasz adriankoooo #113580 üzenetére
Miben? Szenvedéshez kiváló, cserébe valszeg a pohárban is mutat valamit. De nagyjából használhatatlannak tűnik még alkalom adtán is. Ha annak ellenére tetszik, hogy alkalmatlan arra, amire ki lett találva, akkor szíved rajta
-
zolnagy
őstag
válasz #72961024 #113576 üzenetére
A 0-3 difi semmit nem számít.
A többször tamperelés annál inkább. Ne is keresd tovább, hol a hiba. EZ a hiba
Használj valami tölcsért, amivel egyszerűen belejuttatod a kávét, majd pl fogpiszkálóval rögmentesíted és elosztod egyenletesen. Majd egyszer megfelelően, egyenesen tampereled.
Persze vannak jobb eszközök a rögmentesítéshez és elosztlatáshoz, de ha odafigyel, az így is sokat segít.[ Szerkesztve ]
-
adriankoooo
senior tag
Mennyire ütőképes manapság egy Pharos 2.0? Lehetőségem van egyet venni, egész jó áron. Nem is mindennapi használatra tervezném, csak jót mutatni a Kinu meg a Comandante mellett. Mi kb. a reális ára? Azt nézem, hogy állítani jó sz*r, tekerni is nehéz mégis tetszik.
-
weinmaker
őstag
válasz #85578752 #113578 üzenetére
Azt láttátok, hogy most a korzós fészen egy sage őrlőt lehet nyerni? Gondoltam szólok.
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
general
addikt
válasz #72961024 #113576 üzenetére
2. próbáld ki az aeropress papírt, nekem nagyon bevált, gyakorlatilag megszünteti a csatornásodást. (is, meg nem koszolja annyira a felső szűrőt, rendszert)
Nálam sem a gyári, sem a cserélt IMS vagy nemtom milyen drágább felső szűrő sem elég jó, illetve maga a kávégépnek nem elég jó a vízterítése, de ez segít.
Csak egy ötlet. -
-
bigmasterg
addikt
válasz Flowtation #113565 üzenetére
Esetleg valamilyen automata gép, csak gyanús hogy belefér-e az ársávban. Max ha használt.
szerk.: esetleg nézz utána ennek a kombónak, hogy mit tud. Nem ismerem ezt a főzőt.
[ Szerkesztve ]
-
Flowtation
őstag
válasz stereofan #113566 üzenetére
őszintén megmondom, hogy én is sokáig kotyogósból ittam, és a sok reggeli kv+cigi kombó megtette hatását, ég tőle a belem rendesen. Ez biztosan lehet a minőségtől is, meg attól is, hogy éhgyomorra ment évekig. Sajna ez van, épp ezért hagytam fel vele, illetve azért is, mert nem volt a kávénak hatása, persze, de ez is csak abból fakad(hat), hogy olcsó kávékat vettünk. Mindegy is. De ha tényleg van esély - csak - gép váltással jobb kávét inni, még lehet, hogy én is innék párszor. Azért az általad ajánlott neveket megnézem, hátha. Köszönöm a segítséget.
#113567RetepNyaraB:
Pont ezt szeretném elkerülni, az ilyen apró technikák, trükkök lehetőségét, mert azzal magamnak okozok fejfájást. Épp elég a tv/settop box, számítógép nyavalyákat elhárítani . Az alap használatot meg tudom nekik tanítani, annyi szerintem elég is lenne. Neked is köszi.[ Szerkesztve ]
Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
general
addikt
válasz Cathfaern #113564 üzenetére
Kifejezetten filter pörkölést vettem eddig, illatra is gyümis volt, bár a másodiknál sajnos benéztem a pörkölés dátumát és sajnos elég "öreg" kávét vettem, valszeg az volt a gond. A vizet viszont nem vettem számításba, ez tény. Presszónál oszkár párnával lágyítom, állandóan benne van (kb havonta cserélem). Filterre milyen vizet érdemes használni, vagy hogan érdemes előkészíteni?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Flowtation #113565 üzenetére
Szarvasival nem lehetetlen ihatót főzni (sokáig azt hittem). Mármint, ha van igény a jobbításra.
Alapvetés a szemes kv, meg legalább egy alap daráló (nem a helikopter, hanem gyak. bármi más, dedikált). És akkor lehet kezdeni szórakozni kis tömörítéssel, illetve a Szarvasi mechanika kijátszásával (forráspont táján lekapcsolni, mikor épp elkezdene csöpögni). Satöbbi :)"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
stereofan
tag
válasz Flowtation #113565 üzenetére
szia,
a törekvésed példás, de gyakorlati tapasztalatom, hogy az idősebb generációt (após, anyós, nagyszülők) - főleg évtizedes szarvasi használat után - nem fogod tudni meggyőzni, egy pl. kis karos gép használatára.
esetleg abban az esetben, ha nekik tényleg őszinte igényük, hogy jobb minőségű kávét igyanak (tisztelet a kivételnek!).hétvégenként látom a szarvasi használatát: egy kis kávé (sárga tégla csibó) a szűrő aljába,
jó sok vízzel...végeredmény valami brutál híg főzet...ehhez képest a nekik majd "őrült töménynek" tűnő eszpresszókat egyszerűen nem fogják inni, így felesleges a pénzköltés. egy pár alkalom után szépen el lesz csomagolva a gép, előkerül az elpusztíthatatlan SZV.
a kapszulásat/podosat íram volna, de azt kizártad.
valamilyen kis, nyomásfokozós karos gép jöhetne számításba (saeco poemia, kis gaggia, delonghi dedica) ha tényleg kell, ezeket előre őrölt kávéval is lehet használni.
(vagy csak te szeretnél náluk egy jobb kávét inni? )
minőségi kavéscsészék: https://bit.ly/2zlhnDo
-
Flowtation
őstag
Sziasztok!
Anyósoméknak keresek kávéfőzőt ajándékba. Én abszolút nem kávézom, illetve amit iszom azt itt inkább le se írom, mert páran biztos szívrohamot kapnának. Jelenleg egy egyszerű szarvasi gépet használnak, amibe őrölt kávé kell, tetejébe víz és kész, nem tudom ennek mi a pontos neve (pedig átolvastam az összefoglalót).
Szóval azt szeretném kérni, hogy melyik gép lenne a következő lépcsőfok? Nem kell darálós legyen, tejhabosító sem, kapszulás gépet nem szeretnék, és olyan 30 és max 50 eFt közötti árban gondolkodom, persze ha létezik ilyen kategóriában.
Előre is nagyon köszönöm a segítséget és bocsánat ha ez a téma már unalmas nektek.Keresek: D-link covr-1102 2 pack routert.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz general #113562 üzenetére
Filternél őrlőn, kávén és a vízen múlik a legtöbb. Ha ezek rendben, és nem csinálsz valamit nagyon rosszul, akkor jó lesz a végeredmény
Őrlőnél Timemore C2-vel nekem is mindig maradt benne kesernyés mellékíz. K-Plus-al esetek 95%-ban meg vagyok vele elégedve. Persze filterre a sík késes őrlő az ideális.
Kávénál tapasztalatom szerint ha nem filter pörkölés, akkor majdnem mindig marad benne valamennyi keserű. És sok pörkölőnél világos nem ugyanaz, mint a filter. Ha azt gondolod a kávé a gond, akkor meg lehet próbálni alacsonyabb hőfokon (akár lemenni 90-92 fokig is), az van hogy segít espresso-s "világos" vagy közepes pörkölés esetén.
Esetleg próbálj meg egy cuppingot, ha azzal is keserűnek érzed, akkor a kávén vagy a vízen múlik. Ha úgy nem, akkor az őrlő vagy a technika
Hoffmann-módszer egyébként nekem egyik kedvencem, volt hogy más módszerrel ittam jobbat egy adott kávéval, de nem volt még olyan, hogy egy kávé egyáltalán ne működött volna vele (amibe viszont futottam bele már más recepteknél). Szóval elég stabil és jól skálázható alaprecept (én legtöbbször 12-13g-al használom).
-
JózsefK
csendes tag
válasz #72961024 #113559 üzenetére
Ez szerintem nagyon sok minden lehet. Feneketlen kar nélkül nem fogod tudni megmondani, hogy csatornásodik-e vagy sem. Nekem a lefolyások kb ugyanolyanok, de azt észreveszem ha kicsit döglik már a kávé. Ha nem folyamatosan rosszabb, akkor az is lehet, hogy az előkészítés a ludas, ha mondjuk nem adagonként őrölsz és a tartályban levő kávé kicsit más lehet a páratartalomtól.
De ez csak az én véleményem, itt talán én értek hozzá a legkevésbé. -
general
addikt
válasz Cathfaern #113459 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a bp-i kávézós ajánlásokat, végül a Flow-ban ittam egy isteni filtert, a párom pedig egy szerinte csodásan mazsolás ízű capuccinót.
Később pedig a Mantrába is elmentünk, ott nem estünk hanyatt a kávétól, saját pörkölésük volt, de nem volt rossz. (cortado)Itthon eléggé küzdök a filterrel, egyelőre nem tudom eltüntetni a kesernyés mellékízt. Egyszer sikerült egy szépen kerek gyümölcsös, de reprodukálni még nem tudtam. Általában 15g/250gvízzel, 45mp-es időközök, a Hoffman féle videót vettem alapul. Gyakorolok, bár kb kétszer iszom csak egy héten, nekem ennyi elég a napi presszó mellé. (még alig 6-8szer készítettem, főleg hétvégén).
-
#85578752
törölt tag
válasz #72961024 #113559 üzenetére
Tippelgetni lehet az okát, hogy rögök miatt csatornásodik vagy hogy idővel változik a kávé, ahogy levegőt kap, eleinte túl sok a kioldódó széndioxid, később meg túl kevés, a finom porszerű szemcsék eltömítik a kávé útját, zaccos a kosár, változott a hőfok, stb.
Az egyenletesen kioldódó finomabb lehet mint egy csatornásodó, befulladó, általában az ismételhetőségre törekszünk és hogy minden paraméter állandó legyen, különösen a hőfok, a nyomásprofil, a kávénál pedig a frissességre törekszünk és hogy jól begyakorolt rutinos folyamatban készüljön a csapolás, mert az őrlés után is rögtön öregszik az őrlemény, változnak a tulajdonságai. -
Papacoffee
csendes tag
GC Mágusok segítségét kérem.
Barátomat szeretném elcsábítani a Szarvasi Csoda világából.
A Gaggia Gran Style megfelelő kezdés lehet a számára?
Én ezeket a masinákat nem ismerem.
[link]
Nem tudom él-e még a hirdetés, de mivel itt többen keresnek kezdő gépet és ha ez ajánlott gépnek számít, akkor mások is megnézhetik.
Nekem nem sürgős. -
-
Gery0505
aktív tag
Nem tudom kóstoltátok-e a DM-es desztvizet csak úgy Á-la natúr, sózás nélkül? Én megkóstoltam úgy ahogy kibontottam, még semmit nem tettem bele, és nekem eleve keserű íze volt a desztillált víznek. Én egy teljesen semleges ízű vizet vártam volna, ehelyett keserű volt. Amúgy én 0,3g szódát teszek, és 1g keserűsót. Nemrég kezdtem el én is a DM-es desztillált vizes pacsálást.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
Mosqu!to
addikt
válasz #85578752 #113549 üzenetére
Ah, köszi. És ezek közül van preferált, vagy itt is jön a jól megszokott "ki mit szeret, ki kell mindet próbálni" elv? Utóbbi esetén mit használ a topiklakók többsége?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz Mosqu!to #113548 üzenetére
Nem kell túlgondolni, sose vezet jóra :)
Presszóra 0,2-0,3g szóda (én világos bab esetén kevesebb irányba mennék, de simán lehet, hogy rosszul), meg 1-1,5g keserű.
Napi 3 adag mellett eszébe sincs megromlani, konyhai szekrényben. Persze hűvösebb helyen jobb.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Régen Nordáztam, elfogyott, egy darabig ittam csapvízzel a kávét, de elgurult a gyógyszerem, mert az íze is szar és brutál vízkövet csinált pár hónap alatt.
Vettem 5l DM desztvizet, szódabikarbónát és keserűsót a gyógyszertárban, de annyi féle arány van itt említve, hogy elvesztem a rengetegben. Egyrészt volt konzumpro listája, ami ötletem sincs milyen rövidítéseket tartalmaz a bal oldali oszlopban, másrészt volt már azóta csomó ide-oda finomítás.
16-19g kávéból készítek 40-60 grammos presszót. Mennyi szódabikarbóna és mennyi keserűsó az optimális az 5 literes kannába? Ezt bekeverve mennyi ideig tudom szobahőn tárolni (pufferoldatot nem szeretnék rakosgatni)?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz vatoloco26 #113544 üzenetére
Aha, azt. Ha bejön, majd feljebb lépsz. Ha meg vacakolós butaságnak bizonyul qz egész, nem fektetsz bele sok pénzt.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
vatoloco26
tag
válasz RetepNyaraB #113543 üzenetére
Delonghi dedicat?
-
RetepNyaraB
veterán
válasz vatoloco26 #113540 üzenetére
Végy egy használt dedicát, meg később hozzá aliexpresszről egy normális (nem nyomásfokozós) szűrőt nyitott karral.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
tag
Red Baggies Situbondo - ahogy írja is: aszalt szilva, kakaó ízjegyek. Kellemesen testes.
Aki kevésbé savdúsakat szeret, szerintem nagyon jó választás! Holnap reggel tejeskávéként is porondra lép, várhatóan sikerrel.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
LazacX
tag
válasz vatoloco26 #113540 üzenetére
Akkor a Graefet akár máris meg lehet rendelni. Tampert előre ne vegyél, mert sokféle kosárméret van, majd a leendő géptől függ hogy mekkora kell meg előfordulhat hogy a gép mellé adnak.
[ Szerkesztve ]
-
LazacX
tag
válasz vatoloco26 #113537 üzenetére
Barista eszköz piac.
-
LazacX
tag
válasz vatoloco26 #113535 üzenetére
Csak egy gyors keresés: egy Graef 702 az Emagon 34 E ft, és új. Főzőt már mindenképpen használtan kellene vadászni valamit, na meg egy tamper kell még kezdésnek.
-
LazacX
tag
válasz vatoloco26 #113535 üzenetére
Azt nem tudom. A Fb-on a barista csoportban pár napja volt hirdetve 70-ért egy Evo+Graef páros, kezdésnek tökéletes egy ilyen.
-
LazacX
tag
válasz vatoloco26 #113531 üzenetére
Ha meg kapszulással is próbálkoztál már, akkor egy logikus, de anyagilag nehéz upgrade lenne egy karos váltás. 100 E alatt használtan is nehezen jönne ki, de némi szerencsével elég lehet rá darálóval együtt.
[ Szerkesztve ]
-
vatoloco26
tag
válasz LazacX #113530 üzenetére
Most csak kotyogos és kapszulás van.
Szoktam inni kavéházban és itt benn a munkahelyen is van kissebb kávésarok ahol kávészaértő kollégáim alkotnak izletes világot.
Inkább használt,bár darálóból nem szerencsés.Keret: hát szeretném 50-70 körül meguszni,de nyilván majd idővel fejleszteni kell.
-
#85578752
törölt tag
válasz vatoloco26 #113527 üzenetére
Jó lett volna első kávéfőzőnek, ha egy hosszú út első állomásaként tekintek rá.
-
LazacX
tag
válasz vatoloco26 #113527 üzenetére
Hát ha most kotyogósod van, és szeretnél e "fölé" menni, akkor gondolom nem egy újabb kotyeszt szeretnél. Meg lehetne próbálkozni presszózással. Új karos gép+daráló páros lehet csak, vagy használt is lehet? Jelenleg a kotyesz mellett, ha jól gondolom, nincs darálód igaz? A keret mennyi? Kávéházban próbáltál már presszókat?
-
LazacX
tag
válasz vatoloco26 #113526 üzenetére
Így hogy semmilyen kávéfőződ nincs, hol kávézol egyáltalán?
-
őstag
válasz vatoloco26 #113522 üzenetére
LazacX +1
Ha tényleg nulláról kell kezdeni, én előbb végigkóstolnék egy csomó (jó) kávézót, a lehető legkülönbözőbb kávékkal - filter, espresso, világos, sötét, tejjel, tej nélkül stb.
Lehet kiderül, hogy egy v60 felel meg az ízlésednek - nekem a filterezés pl teljesen kimaradt, most készítgetek french press-szel érdekesebb kávékat - nagyon más világ, de szerethető és szerintem sokaknak (pl nővérem) ez a világ lenne a kávézás.Ha oda lyukadsz ki, hogy világos pörkölésű latte a kedvenc szigorúan latte art-tal, akkor ráérsz gépet választani
"... and I hope you have a great day!"
-
LazacX
tag
válasz vatoloco26 #113522 üzenetére
Nagyban függ attól, hogy milyen tömény kávéitalt szeretsz? Bögrényi filtert vagy kis csészényi ristrettot? Sokat jelent az is, ha minőségi kávézóban ki is próbálod. Most milyen hardvered van otthon?
[ Szerkesztve ]
-
#85578752
törölt tag
válasz vatoloco26 #113522 üzenetére
Mokina.
-
vatoloco26
tag
Sziasztok,
Talán sokan álltak alábbi téma kapcsán hasonlóan elbizanytalanodva.
Vajon mivel kezdjem el,mi legyen az első kávéfőző amit megveszek?
Tudom tudom a víz és a kávé nyom a legtöbbet a latba...
Kérdés az hogy mostani fejjel ha most kellene belekezdenie,ki milyen géppel kezdené előről.Köszönöm a megosztani kivánt tapasztalatokat,ismereteket előre is.
-
senior tag
válasz Cathfaern #113519 üzenetére
Háát pedig a Major a C-s késsel simán single dose, olyan sebességgel köpi ki az őrleményt, hogy a garatban nem marad semmi. Ha venném a fáradtságot és felpolíroznám a tölcsér belsejét, még azt a ~0,2 g-ot sem kellene sepregetni.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Cathfaern
nagyúr
válasz bluesfan #113510 üzenetére
Ahogy én látom sík késekkel nem igazán lehet single dose-t csinálni, legfeljebb pumpálással. Nagy gyártók meg nem igazán foglalkoznak kúpos késekkel. Szóval én ezért nem nagyon várnék nagy nevektől igazi NZ verőt. Illetve nagy neveknek a nagy bevétele kávézókból van. Őket meg azért annyira nem fogja meghatni a single dose. Sima felhasználói piac meg nem igazán fizeti meg az "örökélet"-et, főleg nyugaton nem.
-
rastacsz
tag
válasz p.lac #113501 üzenetére
Köszi
@WarLock07222, neked is, de nem adom fel.De úgy tűnik, ez a vonat elment, elkísérleteztem. Fura volt, hogy sokkal finomabb őrlést kívánt, mint most az etióp admasu ardosa. Ami 8bar - 1g/s alatt van, joker őrlő álláson, ami ezek szerint sokkal megengedőbb. Barack eper jön.
Ebben a babok egyenletesebb méretűek és a szín is homogénebb. Tudom, másik fajta, ez heirloom, míg a huehuetenango bourbon cturra - catuai (keverék?).Acaia lunarral más is tapasztalt furcsaságot? Nem tudom, hogy a hőmérséklet miatt, vagy csak magától, de elkezdett furcsán viselkedni. 13.92g-ot mér, egy perc után még lecsúszik 13.81-re. Légmozgás nem érte.
[ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
p.lac
tag
válasz bigmasterg #113506 üzenetére
"Amúgy miért van ekkora felhajtás a Niche Zero körül, hogy rögtön elviszik a használt darabokat is 240ezer körül?
Mit tud az alacsony retention-ön kívül? Vagy ez lenne a titka, hogy viszonylag ritka a single dose őrlő? Vagy a conical burr miatt? (Hogy van ez magyarul? )" -
pm1701
újonc
válasz vicces1 #113502 üzenetére
Kicsit rövidre fogtam, épp jöttek lerakni.... szóval mindenképp szeretnék 1 új pid-es gépet, mijen lehetőségek vannak a lelit mellett úgy 200 alatt, mijen a jó daráló? Láttam itt többen beszéltek átmérökről, de elég nagy a kínálat, abból is, van valami irányvonal a választáshoz, darálóból jó lehet jó örlemenyt csinálni használt géppel is ?
-
JackFeryll
őstag
válasz bluesfan #113512 üzenetére
Na majd ha még árat is emelnek ilyen infla mellett .
Nem tudom hogy a nagy gyártók fognak-e valaha is olcsón jó single dose őrlőt gyártani. Eddig úgy tűnik hogy minimális tervezéssel eladnak egy régi terméket. Leveszik a tartályt esetleg raknak rá egy gumi harangot aztán mehet is a single dose plecsni.
Mondjuk kíváncsi lennék mennyire "niche" (haha) közönség akinek erre tényleg van igénye. Eladások hány százaléka.Mennyi a magánszemély vásárló és azok közül hány százaléknak kell a single dose.
Lehet hogy a home barista olvasók csak egy (hangos?) kisebbség akikre mennyiséget nem éri meg gyártani. -
pm1701
újonc
Hát én eltudok engedni bármit, a jó kávén kívűl.... szóval mindenképp külön gép? Most akkor 1 általános kérdés Mijen föző, mijen daráló?
-
MODERÁTOR
válasz bluesfan #113510 üzenetére
A Lagom P100 is kozel 0-s csak kicsit mas ligaban jatszik az arazast illetoen
Amugy az a durva, hogy brexit elott amikor a font is kicsit lejjebb volt, kicsivel 200 alatt hozza lehetett jutni, most meg…Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
bluesfan
tag
+ egyelőre hiába jönnek egyre-másra az önjelölt, magukat NZ killer-nek tituláló, sokszor nagynevű gyártók otthonra szánt modelljei, eddig nem nagyon sikerült fogást találni rajta. Hiába ekézik többen is a felhasznált anyagok minősége miatt és imádkoznak a tömeges meghibásodások mielőbbi eljöveteléért, valamiért mégiscsak ez a referencia, pedig egy város keresi a gyilkost.
Viszont én sem bánnám, ha lenne korrekt alternatíva, amennyiben egyszer tényleg kiborul a NZ fostartály, mert szerkezetileg valóban nem az emberiség kihalásáig tervezték, mint egy Mazzert. Minden esetre eddig egyszer éreztem késztetést a cseréjére, aztán meg visszaállt a rend. -
MODERÁTOR
válasz bigmasterg #113506 üzenetére
Mert az uj ara 280 es tobb honapot kell ra varni. Conical burr - kupos kesek Igen jelenleg talan ez az egyetlen orlo ebben az arszegmensben ami kozel 0 pangos.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
bigmasterg
addikt
Amúgy miért van ekkora felhajtás a Niche Zero körül, hogy rögtön elviszik a használt darabokat is 240ezer körül?
Mit tud az alacsony retention-ön kívül? Vagy ez lenne a titka, hogy viszonylag ritka a single dose őrlő? Vagy a conical burr miatt? (Hogy van ez magyarul? ) -
vicces1
aktív tag
válasz pm1701 #113491 üzenetére
A friss kávé és a megfelelő őrlemény az elsődleges, ( tehát a presszóképes őrlő) nem a kofigép. Továbbra is az ember készíti a kávét, szóval szerintem nem a Catlerrel van a baj.
A kompakt őrlővel egybe épített eleve nem jó irány, de ha ezt nem tudod elengedni akkor tökmindegy.(kicsit "érdekesen" használod a magyar nyelvtant)
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
p.lac
tag
válasz rastacsz #113494 üzenetére
Nekem ezek az átfolyási mennyiségek nagyon alacsonynak tűnnek, inkább a 2,2 g/s (250%) - 2,8 g/s (320%) tartományt céloznám meg, főleg érdemi előáztatás mellett, 6 bar körül, enyhén emelkedő átfolyási mennyiséggel a vége felé; az arányt pedig úgy lőném be, hogy ahol látom, hogy szétesik a pogácsa (látod SEP-ben a "recét" Toggle weight állásnál), a következő shotnak kb. azt céloznám a végének.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest