Hirdetés
- Öregszem
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
válasz Cathfaern #110694 üzenetére
Szerintem csak azzal lehet befolyásolni. A hatalomban lévő emberek kevesebben vannak, mint a lakosság, egyszerűbb meggyőzni őket (oké, megvásárolni), de több millió civillel mit kezdesz? Ha nem veszik meg a termékedet, nem kényszerítheted rá őket. Persze van, ahol nincs választás mást venni, de azért - szerencsére - nem ez a jellemző.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
verti1
tag
Igazán környezet barát megoldás a víz kérdésre nem nagyon van. Talán a legzöldebb az otthoni desztillálás, főleg ha megújulóról csinálod. Az összes többivel szemetet termelsz. Viszont azt nem értem, hogy miért ragaszkodtok ennyire a Nordahoz. Kényelmes abból a szempontból, hogy nem kell kevergetni ami egyébként 10 perc. Viszont tárolni kell és jelen pillanatban elérhetetlen. Kávé szempontból sem az igazi szerintem. Víznek és kávénak is éreztem
benne egy kis kesernyét. Sokkal jobb a bwt vagy a kevert víz. -
looser
addikt
válasz sLINKy #110691 üzenetére
Egyszerűen csak azt gondolom, ha az ember eleve (nyilván nem egy emberről van szó, csak tömegeknek van hatása) nem vásárol palackozott vizet, akkor rákényszeríthető a gyártó is akár a palackozással kapcsolatban, de tágabban egyéb gyártástechnológiai változtatásokra. Ha nincs törvényi szabályozás, ott a civil kontroll: nem veszem meg a terméket, amíg így működik a cég.
Gyerekmunkások által előállított ruhát forgalmaz (C&A), ahogy bánik a dolgozóival (túlmunka, kevés szabadidő, kényszerítő eszközök (Foxconn), környezetkárosító anyagot használ a gyártás folyamán (bányászati cégek cianidos aranylúgozása; itt csak az első ilyen élményem jut eszembe, egy film, amit a romániai Rosa Montana kapcsán készítettek (és pár napja, talán a Telexen egy cikk a perui aranybányászatról), de ott sokkal több paraméter volt (falvakat vásároltak ki, kényszerítések voltak a cég részéről))...ezer oka lehet és működik.
De nem csak cégekkel, hanem a hatalmi rendszerrel szemben is (MO: négyigenes népszavazástól a nolimpiáig). Ez utóbbit az akkor még civil Momentum csinálta és mindössze negyedmillió aláírás elég volt a kétharmados rendszernek, hogy visszavonja a jelentkezést, szóval igen erős kényszerítő ereje lehet akár ekkora tömegnek is :-)
A példák azok, amelyek elsőre beugrottak, ennél jóval több cég van, amelyik a fenti problémákban érintett és még ennél is több probléma van, csak kiragadott példák, de ez a topic nem erre van, csak az érveléshez kellett, hogy az alulról jövő nyomás nem lebecsülendő és ráadásul erőszakmentesen kivitelezhető.
Inkább vitának veszem (ez az érveléses beszélgetés) és nem vitatkozásnak[ Szerkesztve ]
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz looser #110685 üzenetére
Kapitalizmust nehéz befolyásolni azzal, hogy mit nem vásárolsz. Illetve általában egyéni szinten nehéz befolyásolni a multik működését. Amivel valamennyire mégis tudod az az, hogy mit vásárolsz. Persze amíg desztvizet csak műanyag palackban kapsz, addig nehéz "jót" vásárolni.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz sLINKy #110669 üzenetére
Igazából SCAA ajánlás 150 mg/L TDS és 68 mg/L keménység. Ehhez a 971 közelebb áll, mint a Norda (felteszem a 971-et az ajánlás alapján rakták össze). Ez persze nem jelenti azt, hogy a 971 jó vagy a Norda nem jó, csak mint információ
-
sLINKy
tag
válasz looser #110685 üzenetére
Igen és mi a jobb, ha újrahasznosított palackban van vagy ha kidobják és új palackot kell gyártani a helyére mert nincs újrahasznosított anyag. Az a BAJ, hogy azzal, hogy nem veszed, sokan nem veszik a gyártók véleménye nem fog megváltozni.
No offense. Remélem te is érvelésnek veszed és nem vitának.
[ Szerkesztve ]
"Kérdezz! A kérdés ingyen van, a tudatlanságért megfizethetsz."
-
-
looser
addikt
válasz Parci #110688 üzenetére
Nem merem :-) Számítógépet bármikor összerakok, notebooktól kicsit fázom (főképp ha rövid szalagkábeleket kell lehúzni), mobilt párat kitakarítottam de az őrlőhöz nem merek nyúlni, legalábbis a takarításon kívül.
(#110690) Parci: rendben :-)
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz bbuffy #110681 üzenetére
+100
nem hiszem el, hogy a xxi. szd-ban megoldhatatlan dolog lebomló csomagolásokat fejleszteni. bomoljon le. ha cserébe időnként a raktárban rohad meg egy-egy raklap bármi, annyi baj legyen, szerintem az összmérleg így is pozitív
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
looser
addikt
Valaki esetleg Budapesten nem tudna ránézni a Vario-ra? Rendben őröl, de búgó hangot ad és közben mozog az őrlő. Nem ingyen kérném természetesen.
-
looser
addikt
válasz sLINKy #110683 üzenetére
"Az a termék le van gyártva az a műanyag meg lesz vásárolva. Ha nem általad akkor valaki más által. Az a termék már le lett palackozva."
Az a termék már valóban le lett palackozva, de ettől nem áll le a folyamat. Pont ettől leszel része az újragyártásnak. Annál kevesebb kerül gyártásra, minél kisebb a kereslet.
-
sLINKy
tag
válasz bbuffy #110681 üzenetére
Az a termék le van gyártva az a műanyag meg lesz vásárolva. Ha nem általad akkor valaki más által. Az a termék már le lett palackozva. Abból egyszer szemét lesz. Akkor már inkább én megveszem aki tudja, hogy nem a kommunálisba teszi bele, hanem a szelektívbe. Igen ennyit tudsz tenni, mert ha olyan veszi meg aki belevágja a kommunálisba akkor tényleg nagyobb a gáz. Hivatalosan a kommunális szemét ~60-65%a újrahasznosítható lenne. Ennek ~40%a újrahasznosítható műanyag. Ami bekerül az égetőbe szortírozás nélkül, azért mert valaki nem dobja egy kukával arrébb. Sajnos ahol lakok is rendszeresen szedem ki a szelektívből a kommunális szemetet, mert a 80+milliós házak, plusz zsírúj béjemvék nem adnak +2 iq-t.
[ Szerkesztve ]
-
xxattixx
csendes tag
Sziasztok!
Keresek eladó Vibiemme Domobar Picolo kávégépet illetve érdeklődnek, hogy mennyi a reális ára egy szép gyári állapotban lévőnek? -
bbuffy
senior tag
"csak sok a műanyag szemét"
Erősen plusz egy. Ezért nem is értem/fogom soha a norda plusz hasonló palackpazarlós dolgokat tolni. (Nagyon bízom benne, hogy erre a dologra amugy globálisan születik vmi megoldás, mert kb szégyen kategória)....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
rastacsz
tag
válasz sz.zs. #110678 üzenetére
Mindhárom profilnál 3-4 ricni volt a tartomány?
Illetve olvastam, hogy nálad a C-vel időnként nem indul el, indítókondi+indítórelé kombón nem gondolkoztál? Bár, ha 1000-ből 1 alkalommal fordul elő, kár a vesződésThere are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
rastacsz
tag
Kifutottam a szerkesztésből.
A késeket hogyan lehet ellenőrizni, hogy mennyire kopottak? Mármint ebben nincsenek félre kopva, nem karcos körkörösen. Még látszódik a gyári köszörülés. [kép] (itt most nem a valaki által meggyötört csavarfej a lényeg.)
Filces megoldással összeforgattam, egyenletesen, de nem 100%-osan jött le a sík felületről a festék.
151B profil a kés, azért kérdeztem, hátha fogott már vki a kezében 151H-t, esetleg a 151C mellett próbálta is.
Egyébként mennyire tág az espresso tartomány ezeknél a 83-as késes őrlőknél? 4-5 ricni?There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
senior tag
Csak az nem mindegy, hogy miből van benne 200 mg/l! A keserűsó az magnézium-szulfát, ami nem csapódik ki, tehát abszolút nem vízkövesít. Ezt pont a Fecoter-es hapsi mondta nekem amikor beszéltünk egyszer telefonon. 20 percig próbált egyébként megtéríteni a vizével kapcsolatosan…. nem sikerült
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
rastacsz
tag
-
sLINKy
tag
Ez meg mindig nagyon messze.
Norda:
62,5 mg/l.
Ásványianyag tartalom:
-kalcium: 10,7 mg/l.
-Magnézium: 3,5 mg/l.
-Nátrium: 1,9 mg/l.
-Kálium: 0,7 mg/l.
-Szulfát: 5,4 mg/l.
-Nitrát: 3,5 mg/l.
-Klorid: 1,7 mg/l.
-Fluor: kevesebb mint 0,10 mg/l.
-Kovasav: 7,0 mg/l.971:
Összes oldott ásványi anyag tartalom < 130 mg/l
Összesen Ca és Mg < 85 mg/l
HCO3 < 50 mg/l
SO4 < 20 mg/l
K < 5 mg/l
Na < 10 mg/l
Fe < 3 mg/l
Li < 1 mg/l
Mo < 1 mg/l
Zn < 1 mg/l
Ph 7-8[ Szerkesztve ]
-
rastacsz
tag
válasz kisati748 #110639 üzenetére
Ahogy látom, ezen az alsó-első borítás(kar tartó mögött) csak 2-2 csavarral van. Nekem az 3-3. És csesszék meg, nem szegecsanya van mögötte, hanem peremes-rippes, ami el is forgott magában.
Az adagolót leszedtem, a doser felső mikrokapcsolójának a helyet rövidre zártam. (tetszik, hogy on állapotban 230-240V-os, meleg vezeték...) Te a felső-hátsó, babtartály biztonsági kapcsolót kiiktattad? Az a baj, hogy az a megoldás nem maradhat, mert eléggé tömítetlen, nem lehet gumiharangot használni, mert teljesen elszökik a levegő. Pedig kinézetre nem rossz. A felső garat is frankón megmunkált alu, a műanyag sem csúnya közelről sem. Csak szelel...
A tölcsér mögött te miből hajtottál motorborítást?
Illetve a hátsó füles-fogantyú részt mivel vágtad egyenesbe? Nem merek nekiállni sarokcsiszolóval.@Gery0505 ez az e37z:
[link][ Szerkesztve ]
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
kurtuzov
senior tag
-
adriankoooo
senior tag
Mennyivel jobb a Norda, mint egy DM-es 5L+1.0g+0.3g-s víz? Nem is értem, eddig miért nem használtam, azt hittem bonyolultabb a dolog, de tényleg kb. fél perc bekeverni.
-
Gery0505
aktív tag
válasz sLINKy #110662 üzenetére
Nem muszáj, hogy olasz legyen, a Magyarországi vizek is első osztályúak. Nekem van egy olyan ötletem is, hogy a Clearwater - ha jól tudom, utólag "ízesíti be" a vizet, vagyis szűri, és utólag állítja be az ásványi anyag tartalmát. Nem lehetne akár velük megbeszélni, hogy legyen alacsony ásványi anyag tartalmú vizük? És akkor lehetne folyamatosan beszerezni tőlük a vizet, nem lenne több probléma ezzel.
"Failure is always an option." Adam Savage
-
sLINKy
tag
válasz BBéci #110658 üzenetére
Nekem mehetne. A 10et be is foglalnék kapásból egybe szerintem. Családban van fuvarozócég, de csak belföldön mennek. Az a baj, hogy így kimenni elé amikor jön kb esélytelen, ha az összes sofőrünk fuvarban van. 10-et meg még egy 4es golfba is bezsúfolok. Én folyamatosan be tudnék szállni a rendelésekbe. Persze honorálnám.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz ZeCse #110659 üzenetére
Egy literes PET palackban kiszerelve (amit 100% természetes anyaggal fertőtlenítenek töltés előtt ), 2021 őszén? Akkor se venném, ha az örök élet sejlene fel a bakkártyám túloldalán. A hányadék weblapról nem is szólva.
De a kérdésre: sajnos nem ismerem"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
ZeCse
csendes tag
Ezzel a vízzel [link] (Maximum 10mg/l oldott ásványianyag tartalom), bár nem olcsó, van valakinek tapasztalata, hallott már róla?
Régen minden jobb volt, pl. nem volt facebook sem!
-
BBéci
legenda
válasz Gery0505 #110657 üzenetére
Most jutott eszembe, hogy pár napra a teraszra ki tudnám tenni az árut, mondjuk 20 csomagot, de ott reggeltől délután 2-ig sütné a nap, ami nem feltétlenül pozitív hatású a forrásvízre. Ha az megfelel, akkor részemről mehet.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bbuffy
senior tag
Valaki használ Fellow Atmost? Egész igéretes, rendeltem egy feketét, 0,7 est. (A “hagyjukmáravákuuosdoboztemát” engedjük el köszi).
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
BBéci
legenda
válasz Gery0505 #110653 üzenetére
Skoda Octavia kombim van, 610 literes a csomagtartója, tehát háromszor annyi víz simán beleférne, mint amennyi nekem kell. Viszont a lakásom kicsi, csak 5x6 kétliterest tudok normálisan elhelyezni a konyhabútor alatt, a másik ötöt feleségem szüleinek a pincéjében raktároznám. Ebből következik, hogy további 20-30 6-os csomagot nem tudnék tárolni.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Gery0505
aktív tag
válasz BBéci #110651 üzenetére
Azt szeretném kérdezni, hogy hogy vagy eleresztve csomagtartó-kapacitással? Azért kérdem, mert a 10x6 két literes Norda, az kb egy csomagtartónyi cucc. Vagyis 120kg. Esetleg arra tudnál vállalkozni, hogy mindenkiét átvedd, és utána Tőled elhoznánk, hogy ne Zsoltit terheljük vele? Ha igen, akkor én is rendelnék így vizet, hogy Tőled elhozzuk, ha Zsolti meghozza Olaszországból. Az a helyzet, hogy én nem tudom megígérni, hogy akár éjjel 2-kor Bp. határában legyek ott ahol Zsolti mondja, nekem erre rá kell készülnöm, fuvart szereznem, hogy elhozzuk stb. (Én sajnos nem vezethetek.) Ha nem megy, akkor kénytelen leszek átállni a pancsolásra, vagy ki kell építenem egy vízszűrő, vízlágyító rendszert.
[ Szerkesztve ]
"Failure is always an option." Adam Savage
-
BBéci
legenda
válasz hogyaza #110612 üzenetére
Amennyiben úgy alakul, hogy vállalod a Nordával ellátásunkat, 10x6 db 2-literesre vevő vagyok és mindenképpen honorálnám a fáradozásodat. A nap bármely szakában át tudom venni Budapesten és 20 km-es körzetében.
-
sLINKy
tag
válasz maresz2 #110647 üzenetére
Irtam nekik.
Groby kilove az biztos:
“Köszönjük, hogy levelével felkereste Ügyfélszolgálatunkat.Szeretnénk tájékoztatni, hogy a Norda ásványvíz forgalmazását nagy valószínűséggel egy időre kényszerülünk felfüggeszteni, mivel gyártói oldalról problémák adódtak, melynek rendezése sajnos hosszasan elhúzódhat.”
-
maresz2
újonc
válasz sLINKy #110607 üzenetére
Pár hónapja a Raikertől (http://www.raiker.hu/#/contact) vásároltunk Nordát. Most nem láttam az árlistában, de szerintem egy telefont megér, hogy van-e éppen náluk. A pontos árra nem emlékszem, csak arra hogy a közeli CBA-ban ha volt, akkor horror ára volt a Raikereshez képest (CBA 1,5 literes drágább volt, mint a Raikernél a 2 literes).
-
contaxg
veterán
válasz Toobee #110641 üzenetére
+zolnagy
Kárfelmérést még nem végeztem.
Még gyűjtőm a lelkierőt.
A Baincára rákeresek, köszönöm!
(ja ennyit nem szeretnék költeni a napi1x-i caffe latte lefőzéséhez.)[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
Sziasztok, szeretett Lelit Anna kávéfőzöm 1 órája egy pukkanással és füsttel közölte, hogy elég kávét főzött már. Milyen alternatívák vannak manapság, milyen irányba érdemes indulni gépvásárláshoz?
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
rastacsz
tag
válasz zolnagy #110636 üzenetére
@zolnagy 83-84cm
@iatti nem, amikor felkaptam, mondtam, hogy nem is nehéz, de amikor sétáltam vele a kocsiig, akkor már kezdett sok lenni...
@Parci, magas de jön le a babtartály.
@Krajcsi, úgy legyen, egyelőre nagytakarítás vár rá, mert bele van dögölve az őrlemény, mindenhol.Mazzer stark v royal alap, még zsírral van összerakva az állító gyűrű.
Apropó, milyen zsírral kell takarítás után összerakni? Mert az állító gyűrű réz, az alsó rész, ház pedig alumínium. Nekem ne legyen galvanikus korrózió.
A kés nem tűnik kopottnak, a doser számlálója 62xx-on áll. De nem tudom, hogy átfordult-e már.A terv a tartály levétele, hátfal lemez rövidítése, adagoló le, helyére tölcsér vagy csúszda, de a tölcsér többet takar. Ezer év múlva meg esetleg egy e37z szerű mod.
There are 2 types of people in this world. Avoid them both.
-
tomci
csendes tag
Van egy sosem használt Flair táskám, ingyen elvihető, ha kell vkinek.
-
adriankoooo
senior tag
Csak így megemlítem, hogy ha valakit esetleg érdekel egy Baby Twin, akkor keressen meg (pid, rezcso, nyomasmero -> simiesp). Ugy adnam el, hogy egy kicsit foglalkozos, tehat aki ert hozza es van kedve pl. a csepptalcat festetni. 2 eve nem hasznaltam, szerintem erdemes lenne szetbontani es full kitisztitani. Van hozza egy halom dolog is. Tobbit privatban, ha erdekes.
[ Szerkesztve ]
-
-
bbuffy
senior tag
Kruve megint ledobta az atomot.
[link]...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Gery0505
aktív tag
Sziasztok!
Gondoltam írok Nektek egy kis összefoglalót a mai programomról. Ma kimentem Szentendrére és meglátogattam a Kávékalmár kávémanufaktúrát. Nagyon nagy élmény volt megismerni Gábort, magával ragadja az embert, hogy milyen szeretettel beszél a kávéról. Biztos kézzel nagyon jól eligazított engem, megmutatta milyen mély a nyúl ürege kávégép választás témában. Két kávégépet próbáltunk ki, egy Profitec Pro800-as dugattyúst, és egy ECM Syncronika masinériát. Mindkét gép fel volt szerelve hőmérővel, és a SEP-pel, vagyis nyomon tudtuk követni a nyomásprofil és a hőmérséklet változását a főzés közben. ECM-ről még azt kell tudni, hogy a fej fel volt szerelve a Profitec Flow regulatorral is. Mindkét gép 93°C-ra volt állítva, illetve a Profitecen úgy mértük meg egy külön beépített hőmérő szondával a hengerben lévő csapolási hőmérsékletet, amely mint kiderült ugyanaz volt mint az ECM-en. Az ECM-en meg tudtuk, mert a PID 93-ra volt állítva. Az őrlő beállítás ugyanaz volt, a Ferrari-piros Mahlkönig EK43-mal őröltünk. Elsőre kipróbáltunk egy Guatemala kávét, ez egy közepes pörkölésű fajta, enyhén savas volt. A Profitec géppel kezdtünk, és felvettük a gép nyomásprofilját, majd az ECM-mel jó közelítéssel lekövettük ugyanazt a profilt. Úgy szabályoztuk a Flow regulatort, hogy kövesse a Profitec görbéjét, amit a rugó tud.
A Profitec géppel egy kerek egész, komplex, édeskés ízvilágú kávét kaptunk mérsékelt savakkal, az ECM géppel egy kicsit savanykásabb, és hígabb kávét kaptunk. Ízben nagyon hasonló volt a két KV, de nekem a Profitec édeskés komplexebb íze jobban bejött. Nagyon érdekes volt. Aztán megkóstoltam Belardi bácsi kávéját a Profiteccel, fantasztikus étcsokis bomba volt, semmi kesernye, semmi savanya, csodálatos volt. Ezeket Gábor készítette. Aztán én következtem, hogy lássam milyen érzés kezelni a két gépet. Először a Profitecet próbáltam ki, tényleg óriási élmény vele a kávékészítés, igazából csak annyi, hogy az ember felteszi a portafiltert, majd lehúzza a kart, kicsit várunk, ezzel adunk némi előáztatást a kávénak, majd finoman ráengedjük a nyomást. A kar szépen lassan nyugvó helyzetbe került, nekem más teendőm nem volt, és készen is volt a tökéletes KV. Majd az ECM-et is kipróbáltam a Flow regulátorral, itt feltettem a kart, felhúztam az oldalsó kallantyút, majd a Flow regulátorral szabályoztam a nyomást a Profitec görbéje szerint. A fejen lévő kis nyomásmérőt kellett figyelnem, hogy milyen nyomásviszonyok vannak a kávépárnán. Igazából a SEP nélkül nehéz dolgom lenne, mert nehéz lenne a nyomásmérő műszer alapján lekövetnem a nyomásprofilt. De így, hogy ott volt a SEP, így könnyebb volt. Ezzel szemben a rugó tudja automatikusan ugyanazt az eső nyomásprofilt, ami kiküszöböli a kesernyét a kávéból. Tehát a dugattyússal nekem sokkal nagyobb élmény volt a kávékészítés, mert csak lehúztam a kart, visszament nyugvó helyzetbe, és készen volt a tökéletes kávé. Semmi vacakolás, tekergetés, nyomásmérő figyelés. Csak a színtiszta barista munka. Már értem miért mosolyog annyit Dritan Alsela munka közben. Ugyanazt érzi mint én, amikor a Profitec-et használtam. A végén pedig megkóstolhattam egy azt hiszem etiópot, ami kicsit citrusos volt. Nem savanyú volt, hanem finom citromos ízvilágú kávé volt. Fantasztikus volt ez is. Ezt is a Profiteccel készítettük el, és tökéletes volt ez is. Nagyon nagy élmény volt, köszönöm szépen Gábor a lehetőséget, hogy kipróbálhattam a két gépet!"Failure is always an option." Adam Savage
-
looser
addikt
Helló! Lehet, kicsit elsiettem ezt a Mahlkönig Vario-t. Őrlés közben hangosan búg, annyira rázza az őrlőt, hogy az araszol hátrafelé, fogni kell, hogy ne másszon el. Az őrleményfinomsággal nincs gond, sikerült állítani is (van hozzá videó, pdf, 2Q beállításnál érnek éppen össze a kések), de akkor is ilyen hangja van, ha nem érnek össze a kések; mintha máshol lenne a gond. Remélem nem motorikus, mert garancia nincsen rá. Kissé elhamarkodott döntés volt...
-
hogyaza
tag
válasz sLINKy #110607 üzenetére
Csak vigyázz a rendelésnél,mert Nordából is 2 féle van forgalomban.Az általunk is használt 62mg/L ásv.anyag tartalmú,és egy kb 160mg/L-es.Utóbbiról lövök majd egy képet,de teljesen ugyanúgy néz ki mindkettő.Azért szólok csak,mert ciki lenne ha belemennek a rendelésbe,behozzák és nem jó.
Mondanám hogy felhívom Őket,de 79. kis senki vagyok a számukra,aki néha beszállít a raktárukba.
Ezekből már gondolom kiderült számodra és BBéci számára is,hogy valójában én lennék akit kerestek,mert teherautó van a seggem alatt,és havonta többször megyek Olaszba. DE!
Gegyóságnak tűnhet részemről hogy ha már magamnak veszek,akkor miért ne hozhatnék már nektek is.Jogos.Egy bevásárlókocsiba kb 12 fér,min 1 órát vesz igénybe egy kör.Ha 3-4szer kell fordulni,esetenként 2-3 száz métert is kell toszigálnom a bev.kocsit oda,és vissza is,mert nem ott állok meg ahol akarok mint személyautóval.
Megkérdezhetem persze az ügyfélszolgálaton,hogy ha veszek egy teljes raklappal,ami kb 60 zsugor,a teherbejáraton felrakják-e most?Lehet igen,de lehet várni kell 1-2 órát.
A munkamenet sokszor olyan feszített tempóban van,hogy a kávét is menet közben főzöm,vagy még egy rántottára sincs idő,és csak odadobok egy szendvót,amit menet közben tolok be.
Ha fel is veszek egy raklappal,mert minden faszán ment,teperek hazafelé,neked ott kell várnod valamelyik autópálya kijáratánál hogy átvegyed,mert kerülni,városba bemenni nincs lehetőség.És ez akkor is így,ha mondjuk éjjel 2-kor vagyok ott.Vagy este 11-kor.Vagy hajnal 5-kor. Vagy 1óra 17 perckor.Vagy 14 óra 32-kor.
A mennyi az annyihoz csak azt fűzném,hogy el sem fogadnék egy huncutot sem,mivel ez csakis segítség formájában működhetne részemről. -
sLINKy
tag
Ez egy opensource project. Minden elemet meg tudsz magadnak vasarolni hozza. A githubos linken a srac le is irja a szukseges cuccokat. Arra megy egy altala fejletsztett software plusz mar van mobilos alkalmazas is hozza szoval a kijelzot akar ki is hagyhatod. 5k kozul van az osszes alkatresz.
Azert kell a Mara X mert azt asszony is meri kezelni. Illetve ha csak ő iszik nem kapcsolom be a Decentet. Majd ha egyszer lesz felesleges penzem akkor a kettobol lesz egy speedster de az nem mostanaban lesz."Kérdezz! A kérdés ingyen van, a tudatlanságért megfizethetsz."
-
bigmasterg
addikt
Sziasztok!
Épp örlőt nézgetek.
Az Eureka mignon single dose-t nyomatják most, így első blikkre szimpatikus is.
Viszont felmerült bennem, hogy egy cserélt késes mazzerrel nem érnék-e el jobb örleményt. Igaz most nem látok egyet sem, de nemrég volt két eladó is, egy k30 és egy ssp késes, kedvezőbb áron, mint egy eureka.
Single dose-ról olvastam, hogy hasonló alapokra épül, mint a Mignon XL.
XL vs Mazzerrel van valakinek tapasztalata? Leginkább a végeredmény érdekel.
Kinézet viszonylag másodlagos (A single dose azért szebb), illetve retention: egy kis ecsetelgetéstől azért nem riadok vissza. -
Toobee
veterán
válasz Bazsee71 #110602 üzenetére
Mondtam, hogy simán eszi a filtereket is Remélem, azért aludni tudsz utána!
Várom már, hogy induljunk haza, viszem az SSP-s Ode-ot, múlt hétvégén is azzal etettem. CasMo Caballero lesz az áldozat.
Heresy Coffee-t próbálta már valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
- Házimozi belépő szinten
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Autós topik
- Milyen routert?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Jövedelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok