Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bencefica13
csendes tag
válasz
M_Atts.caffe
üzenetére
Köszi szépen!
Te hogyhogy végül az NZ mellett döntöttél, ha szabad kérdezni? -
bencefica13
csendes tag
válasz
iatti
üzenetére
15:10-re sikerült megnyitnom az indiegogo-t és akkor még volt fehér és fekete verzió is, több mint 50db mindegyikből, szóval bőven lehetséges behúzni egyet, ha fel vagy iratkozva a hírlevelükre.
Végül én nem vettem, még tovább kutatok és megvárom a bővebb értékeléseket a G-Iota-ról, vagy egyéb darálóról, ami jó lehet az árkategóriában. -
M_Atts.caffe
lelkes újonc
válasz
bencefica13
üzenetére
-
M_Atts.caffe
lelkes újonc
válasz
iatti
üzenetére
Úgy néz ki, nekem igen. Nem volt egyszerű..
Először visszaigazolták, hogy sikerült. Majd 3 perc múlva mail: "unsuccessful".
Azonnal írtam nekik, kérdeztem, hogy van ez.
Gyorsan visszaírtak, hogy ellenőrizték és rendben van a rendelésem.
Most már csak reménykedem, hogy meg is érkezik JÚNIUSBAN!
-
iatti
aktív tag
válasz
bencefica13
üzenetére
most nézem, már elpasszolták mindet. ez az adag is kb 2-3 óra alatt elfogyott. sikerült valakinek venni?
-
Gery0505
aktív tag
válasz
jugeen
üzenetére
Valamelyik Facebook csoportban olvastam, hogy "Csak ne szórná szét az őrleményt." Szóval nem tudom, csak ezt írta valaki. Úgy értem, hogy szétszórja, hogy pl a Graef CM702 is szétszórja, ha már régebbi a KV, és karba őrölném, aztán mindenhova megy csak a karba nem. Úgyhogy a karba őrlés helyett átszoktam egy kis pitlibe való őrlésre, aztán egy nagy KV-s kanállal lapátolom át a karba. Neked mi a tapasztalatod ezzel az Eureka-val?
Olvasnék róla egy kicsit bővebben, akár mástól is, mert a Kony-t nem tudtam megvenni, mivel senki nem vállalta a küldetést. Úgyhogy a lamentálásom őrlő témakörben továbbra is menni fog, hogy milyet.
-
bencefica13
csendes tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Óó, igen? Ezt tök jó, hogy kiszúrtad, én nem láttam a videoban. Én is néztem a Solo-t, vagy G-Iota-t, vagy már nem tudom hány neve van még
Csak még olyan kevés info / vélemény van róla, hogy nem mertem bepróbálni. Viszont, ha Hoffmann-nak esetlegesen lesz róla review-ja, akkor még lehet megvárom és nem veszek NZ-t a mostani drop-ból. -
WarLock07222
tag
válasz
bencefica13
üzenetére
Erről elvileg a Hoffmann majd hamarosan fog beszélni. A legutóbbi videójában már feltűnt egy pillanatra. Ha a Lagom dizájnja neked és feleségednek emészthető, akkor ez se rúg olyan messze tőle (mondhatni egy kínai szemmel rajzolt kopi
). Az ára szerintem kifejezetten befogadható, ha meg meg akarod duplázni a költségeket, lehet hozzá kapni SSP késeket. -
bencefica13
csendes tag
Hát úgy átszámolva itteni Áfával olyan ~260k körül jönne ki, de pl a Lagom-P64 tetszik még, viszont ha azt átszámolom szállítással már bőven kétszer annyira jön ki, mint a Niche.
Van valami amit ajánlanátok mint best buy helyette, single dosing, espresso és filterre is képes, illetve nem olyan ronda, hogy az asszony kitegye a konyhából? -
-
Dgfdv3
újonc
válasz
bencefica13
üzenetére
+55ezer Huf
-
kfjoco
csendes tag
-
kfjoco
csendes tag
Megjöttek a vastagfalu csészéim kb egy hét alatt németországból.
-
JózsefK
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nekem az első szűrőim, amik kb annyit esznek amennyit hivatalosan jelölnek. A 7g-os Vst eddig 7-7,5 között volt, ma töltöttem először 8g-ra. A 15 g-os általában 14 g-al megy az is ritkán fut 15-el.
-
Na akkor köszi bigbokának a kölcsön vst szimplit, már futnak a tesztkörök!
Nagyon szép lefolyást produkál csakúgy, mint dupla társa. Ám míg a dupla IMS-VST kapcsán a kinut durván finomabbra kellett állítani, a szimpla LM klónhoz képest megúgy látom alig, ráadásul mintha kevesebb kv-val beérné. Tehát mindkettő hivatalosan 7g, de az LM nekem stabil 9.5g-ot kér és aztán esetleg az őrlés finomsággal lehet játszani, míg a VST finom őrlővel szerintem 8-8,5-ből megállna. Vagy durvábbal 9. A 9,5 egyszerűen sok bele.
Na, van egy hetem próbálkozni és elhitetni magammal, hogy jöhet az újabb buymycoffee rendeléskör
-
bbuffy
senior tag
Valaki akart rendelni NZ t. holnaptól van megint drop.
-
bencefica13
csendes tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Értem, köszi szépen. Akkor ezek szerint hiába a minimálisan drágább kiszállítás, sokkal jobban járok, ha szlovákiai címre rendelem az àfa miatt. Köszönöm!
-
WarLock07222
tag
válasz
bencefica13
üzenetére
Nincsen benne semmi tapasztalat vagy mágia. Ki kell fizetni a 27% áfát a UK csomagokra pluszban (vagy néhol különbözetben, ha szerencséd van, bár NZ-nél pont VAT nélküli számla jön ígyis úgyis) és ennyi. Ráadásul a szállításra is jön a plusz áfa, nem csak a termék árára. Az úgy inkább 150GBP plusz, mintsem EUR.
-
bencefica13
csendes tag
Rendelt valaki esetleg a brexit óta Niche Zero-t? Úgy olvastam, hogy elég szépen megdobta az árát emiatt, ha valaki EU-ba kéri, a legtöbb helyen ~150 eurot olvastam. Valakinek van ezzel tapasztalata?
-
Gery0505
aktív tag
válasz
jugeen
üzenetére
Valaki írta, hogy az Eureka Atom Specialty 75 szétszórja az őrleményt. Ez a szétszórás nem azért van, mert műanyag a csúszdája, és az feltöltődik sztatikus elektromossággal? Itt látszik ebben a tisztítási videóban, hogy műanyag a csúszda. Mondjuk rendesen szét kell kapni az őrlőt ahhoz, hogy kitakarítsd. A késeknél is amikor takarítod, egy csomót kell csavarozni. Szerintem ez nem túl életszerű.
[Eureka Atom Specialty 75] -
Gery0505
aktív tag
Nézzétek, találtam egy érdekességet az E-bay-en böngészve. Erre a Minire építettek egy Single Dose Modification Kit-et, vajon lehet ilyet kapni valahol, vagy épít ilyet esetleg valaki? Nekem ez jobban tetszik mint a cukrásztölcséres megoldás. Mondjuk ha Electronic őrlőről van szó, akkor persze jobb a tölcsér, mert arra rá lehet tenni a vezérlő egységet. De egy dózeres őrlőnél jó megoldás lehet.
Gondolom más őrlőkre is feltehető ez a szerkezet. -
-
verti1
aktív tag
Csak erős idegzetűeknek....
-
bl4ze
veterán
válasz
M_Atts.caffe
üzenetére
Ezt én is láttam, tényleg megosztó.
Nekem nagyon tetszik a fekete őrlő(m) -
zolnagy
őstag
válasz
M_Atts.caffe
üzenetére
Hát ez olyan megosztó sztem. Nekem speciel nem tetszik ez a csupa króm verzió, németeknél viszont azonnal elmenne, ők ilyen króm mániások.
-
-
haten
tag
válasz
M_Atts.caffe
üzenetére
Mi történt? Magát a balesetet nem látni, csak a bekötözött ujját.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Toobee
veterán
Holnap akciós lesz a Seashell, 2.290-ért szerintem egy nagyon jó klasszik kávé. Ha már brazilokról van szó. Ajánlom.
-
-
Gery0505
aktív tag
Hűű Srácok, ma megkóstoltuk Paljoc Brazil Cerrado San Martin KV-ját. Nagyon finom kiegyensúlyozott íze van, alapvetően narancsos, egy kis rumos beütéssel, és érezni még mellette egy kis édes mogyorót. Nagyon tuti!

-
PpenoO
őstag
Iberital Challenge után mi a következő best buy örlő?
-
-
Piazza
tag
Mit szoltok az uj SUPER JOLLY V Pro orlohoz?
[link]
Kinezetre kicsit minis beutest kapott.
Nagy ujitast nem latok. Kb F64 evo szintre huztak.
Kar hogy ez is mar tele van elektronikaval. Jah, meg az is hog pont abban a szep turkiz szinben nem elerheto.... -
M_Atts.caffe
lelkes újonc
Láttátok ezt? Nem semmi.
-
meander
tag
Van a tükrös rozsdamentes acél burkolatomon jópár karc, amit szeretnék kicsiszoltatni, visszapolíroztatni. Ismertek olyat (esetleg Bp vonzáskörzetében), aki rozsdamentessel és szép minőségben dolgozik? Esetleg privátban, ha nem közérdekű. Köszi
-
jugeen
addikt
válasz
Gery0505
üzenetére
A cél az extraprecizitás volt - gondolom -, ami össze is jött, de pont abból kifolyólag, hogy fokozatmentes, a pontosan ugyanoda visszaállítás kb. lehetetlen. Még ha jelöléseket alkalmazot, akkor se lesz 100%-osan pontos. Ízre nekem tökéletes a kávé. Biztos el lehetne érni más örlővel jobbat, de nem érzek késztetést sem, hogy váltsak. Azt hiszem megérkeztem.
-
Gery0505
aktív tag
válasz
jugeen
üzenetére
Hát, az hogy körbe kell ragasztani eléggé hikomatos megoldás. Tényleg kell rá akkor valami pumpa.
Nem hiszem, hogy az lenne a cél, hogy ne tudd visszaállítani. Egyébként hogy működik ez az állító mechanizmus? Kerestem róla valami szétszedős videót, de nem nagyon találtam róla semmit. Amúgy ízre milyen vele a KV?
Koxx: Neked is Atom 75 van? Hogy vagy megelégedve vele?
-
-
jugeen
addikt
válasz
Gery0505
üzenetére
Ahogy olvasom, illetve hallom, akinek van, az nincs a pumpás tartállyal teljesen kibékülve. Körbe kell ragasztani a záró fülnél, hogy ne fujjon ott ki. Az állító mechanizmus elég érzékeny, de biztos az a cél, hogy ha egyszer elállítod, akkor oda nem tudd könnyen visszaállítani?
-
Nixon18
senior tag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Köszi a vélaszt! Neked is Bazsee71!
Kipróbáljuk akkor a Siren-t és meglátjuk, mit hozok ki belőle. -
bl4ze
veterán
válasz
adriankoooo
üzenetére
Az lesz. Ha kinyitnak a boltok beszerzek elemet és próba
-
jugeen
addikt
válasz
netlepi3
üzenetére
Ha az Eureka Atom Speciality 75-re gondolsz Digital név alatt, akkor arról tudok nyilatkozni. Nálam egy Mignon Specialita-t váltott. Az örlemény minősége lényegesen konzisztensebb. A fokozatmentes állítási lehetőség nekem annyira nem jön be. Ha egyszer elállítom, akkor ugyanoda visszaállítani sosem sikerül elsőre. Amit kifejezetten nem kedvelek benne, az a folyamatosan változó örlemény mennyiség. 18g és 18,5g között folyamatosan változik. Mindemellett elég halk és igen gyors. A presszóra beállított 18g 4mp alatt jön ki.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Köszi, hogy besegítettél a válasszal.
Max annyival egészíteném ki, hogy a Siren egy hajszállal visszafogottabb savakban.Az új perui még 2 hét, ő lesz az új Seahorse.
-
Sic.Transit
csendes tag
válasz
Nixon18
üzenetére
Szia, én a jelenlegi filter kínálatból mindegyiket iszom itthon, ajánlani azt tudom, amelyik jobban illik a Te ízlésedhez: Ha izgisebb-savasabbra vágysz, akor Starfish vagy Siren filter, ha édesebb-"barnább" kávéra, akkor Seahorse.
Én egyébként most legjobban az új peruit élvezem, fasza édes-meggyes.
-
Gery0505
aktív tag
válasz
bl4ze
üzenetére
Hát, bízzunk benne, hogy működni fog. Egyébként olvastam olyat is, most lehet dobtok egy hátast, hogy az ilyen konyhai mérlegekbe be van építve egy olyan "feature" hogy figyeli, hányszor cserélsz benne elemet. Gyárilag van benne elem, kiveszed a kis szigetelő lapkát, és indul a számláló. Használod a mérleget amíg az elem le nem merül. Majd miután lemerült 6-9 hónap múlva, jóhiszeműen veszel bele újat, és nem biztos, hogy bekapcsol. De lehet figyeli a garanciaidő lejártát is. Van amelyik csak 2-3 ilyen periódust bír ki, aztán letilt belül az elektronika. A proci működne, meg minden, de egyszerűen így van megírva a szoftvere, hogy figyeli az elem lemerülését, és a gariidőt, és aztán ha elérte a számláló a kívánt értéket, akkor annyi, vehetsz új mérleget. Te nem fogod tudni, hogy tönkrement-e, csak annyit látsz majd, hogy nem kapcsol be. És sok esetben emiatt a "feature" miatt van.
-
Gery0505
aktív tag
válasz
bl4ze
üzenetére
Hát ha Kurtuzovnak működik ugyanez a mérleg akkukkal, akkor sajnos a mérleged bekrepált. Ha sima elemet is raksz bele ami 1,5V, ez 3db elemnél 4,5V-ot jelent, akkunál 1,2V, 3db akkunál 3,6V, és a belső áramkörök valamennyire tolerálni szokták az elem merülését. Jó esetben van egy Step Up konverter benne, ami feltornássza a feszültséget 5V-ra, ha 5V-os a processzor. Persze lehet olyan, hogy nem indul el valami akkuról, mert kisebb a feszültsége.
-
bl4ze
veterán
-
netlepi3
csendes tag
Ezekről az őrlőkről van valakinek tapasztalata:
Rocket super fausto 2.1
Eureka Helios 80
Eureka Atom Digital 75
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen egeret válasszak?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Nintendo Switch
- Hobby rádiós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Büszke apukák és anyukák topikja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parkside szerszám kibeszélő
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro max 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
- Apple iPhone 16 Pro Max Natural Titanium Titán dizájn, Pro kamera,100% akku,2026. 02. 11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Te hogyhogy végül az NZ mellett döntöttél, ha szabad kérdezni?
Csak még olyan kevés info / vélemény van róla, hogy nem mertem bepróbálni. Viszont, ha Hoffmann-nak esetlegesen lesz róla review-ja, akkor még lehet megvárom és nem veszek NZ-t a mostani drop-ból.

Bond-nak is megy...