Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Milu_PH
csendes tag
Most vettem először a Kávékalmártól pörkölt kávét.
3 fajtát rendeltem.
A Guatemala-Rio Ocho-ból nagyon jót húztam, közepes pörkölés, nagyszerű ízek. / Az alany egy Lelit Anna IMS szűrőkkel, 92fok/ 19.-én pörkölték, tényleg nagyszerű a frissessége. A világos pörkölésű kávéktól fázom, párszor már csináltam ihatatlant, de ez most pozitív meglepetés volt.
Holnap kipróbálom a Brazil sötét pörkölésűt, már alig várom
-
home.barista
csendes tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Iszonyat vonzóak nekem az Olympia gépek, bár élőben nem próbáltam. Kár, hogy ennyire drágák. Használtakat is néztem, de eléggé tartják az árukat.
-
zolnagy
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Köszi, ez jól hangzik. Hosszú távon tervben van egy, de nem sietem el a dolgot. Mindenképp valami manual vagy félig manual gépben gondolkodom a napi 1-2 presszohoz.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
zolnagy
üzenetére
Van aki még a dugattyút is előmelegíti, amit én már fakírságnak tartok, de abban az esetben szukseges lehet, ha valaki filterpörkölésből szeret eszpresszózni. Vannak, akik egyáltalán nem melegítik elő, és boldogok vele. Az igazság a pörkölés intenzitásától, egyéni preferenciától függően a kettő között van valahol. Számomra a legnagyobb meglepetéssel, akkor szolgált a ROBOT, amikor tamper nélkül töltöttem vele egy hétvégét és a kávépárnát (én 20g-mal főzikélek) és a screen-nel megnyomva a kávépárnát tökéletesen eszpresszóval honorálta. Azóta nem használok hozzá tampert. Tömítések állandóan, minden egyéb rendelhetően elérhetők nálunk.
-
zolnagy
őstag
Robotosok!
Mennyire bonyolult a workflow a robotnál a Flairhez képest? (ott utáltam a sok pepecselést, többszöri felöntést). Járható út az, hogy a tartót előmelegítem a szűrővel (akár a vízforralón), aztán megy bele a kávé meg a víz és had szóljon?
Itt ugye nem számít a vízkő. Ettől függetlenül milyen vizet használtok?
Még egy kérdés. Ha jól látom nem O gyűrű a tömítés. Hol lehet hozzá pótalkatrészt szerezni? -
weinmaker
őstag
Nagyon off!
Tudok valakivel beszélni hifi DAC-al kapcsolatban? Lenne pár kérdésem.
Ha igen, egy privát üzit dobjon légyszi!
-
bayarena
aktív tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
De a Bypass beallitast csak ugy talalomra allitottad be, vagy megmerted elobb a vized osszetetelet es a tablazat alapjan csinaltad, amit a szurohoz adtak?
-
72lakiluk
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Lehet csak azért tisztult ki nálam is, mert nem engedtem ki eleget eddig. A patronnál nem írnak semmit, viszont a dobozban a Grohe csaptelep leírásánál egy mondat: a szűrő bypass beállítására nincs szükség.
Tehát mindegy hová tekerem a fejet
-
M_Atts.caffe
lelkes újonc
Eladóvá vált az Eureka Mignon Instantaneo darálóm tartalék késekkel.
-
billyjoe
csendes tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Kétszer kalibráltam mióta nálam van. Először első használat előtt, a második alkalommal meg csak azért, mert barátnő elállította, de akkor nem takarítottam ki. Simán lehet csak be kellene kalibrálnom rendesen, de igazából mindegy is, már megszoktam így, hogy hova kell állítanom.
-
Zen42
tag
-
WarLock07222
tag
válasz
billyjoe
üzenetére
Érdekes. Lehet én iszom túl világos kávékat, de pl. a mostani Awaken is 9 és 10 között a tuti, még 18 grammal is
De az is lehet, hogy a kalibrálásnál én kevésbé voltam tökös, mert nem igazán téptem meg az állító részt, csak éppen annyira, hogy elcsússzon rajta a kezem. Úgyhogy simán lehet, hogy az én 9-esem az valójában a te 11-esed. -
72lakiluk
tag
válasz
Parci
üzenetére
Nálam is úgy van, mint nálad. Akkor ok. Kösz. Végülis ez sem fröcsköl, csak alá kell tenni a poharat
A Grohe a T-idomot váltja ki a csaptelepen belül valószínűleg, mivel a hálózati hideget beviszi oda, majd onnan ki a patronhoz és a szűrt víz a patronból megy vissza a csap szűrt kifolyójába. de mindegy is. -
-
72lakiluk
tag
Nagyjából megvan az új konyha. Beszereltük a Grohe szűrőfejet+activated carbon filtert+ egyszerű kínai háromutas csaptelep ( pl. amit fragola is említett korábban ). A csaptelepet ajánlás alapján vettem, meg egész jó áron is. Teka égen-földön nincs, Blanco meg Grohe túlárazott nagyon.
Szóval elég fröcskölősen, nagy erővel adja a szűrt vizet, nem tudom normális-e így. De ahogy nézem, a komolyabbnak mondott Grohe háromutas ( amibe ugyan négy cső fut ) is ugyanígy fröcsköl, videók alapján.
Bevittem a hideget egy T-ből a szűrőbe meg a csapba, majd a szűrőből ki az ágat a csap szűrős lukába. Meg persze simán a meleget a csapba. Érdekes, hogy a Grohe csapok ( az egyutas még megvan és megválok tőle szerény 10k-ért
) eggyel több járattal játszanak. A hideg bemegy a csapba majd onnan ki a filterbe és onnan vissza a szilikon csövön a szűrt lukon a cspba, meg persze a meleg külön.Most akkor patron működik így is, csak műszakilag másképp oldja meg egy-egy csaptelep gyártó ?
Kösz előre is
-
sz.zs.
őstag
Új anyagot fejlesztettek ki a Miskolci Egyetemen kávézaccból [link]
-
-
bbuffy
senior tag
Gyönyörű az Epica vonalvezetése, a hátulja, bár azt normál esetben nem látni. De a kar meg a faberakás botrány.
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
ribarszki
üzenetére
Meg jól értem, hogy ez lényegében csak egy vezérlő a pumpához? Tehát valójában ez nem rendes karos gép? Legalábbis a következő mondat nekem erre utal:
"with manual control of pressure through the lever for pre and post ramping of pump pressure"
Plusz nem is érteném honnan jön az erőkar a nyomáshoz egyébként. -
-
Toobee
veterán
Rocket Epica, posztolták instára. 5950 EUR.
-
-
sz.zs.
őstag
Eladó párszor használt Nanofoamer [link]
-
törölt tag
válasz
bbuffy
üzenetére
8M-ért élőben játszanak a nappaliban igazi zenészek...
Van még folytatás azért, jelkondícionálók, tápszűrők, grafén bevonatú biztosítékok (!!!), varázsdugók, némelyik tényleg szűri vagy elnyomja az RF zajt, némelyik meg varázslattal működik. (A hitetleneknek nem működik sajnos.) -
Bazsee71
őstag
válasz
bluesfan
üzenetére
És még bátor is vagy a 30 nappal.
Ami mostanában megy, az totál kiszámíthatatlan.72lakiluk: köszi az infót, agyalok is ezerrel.

Parci: nem tudom még mi a jó döntés. Annak a híve vagyok, hogy egyszer veszek jót, de akkor az szolgáljon sokáig és jól. Számomra még kérdés, hogy itt az árral arányosan változik-e a minőség és a megbízhatóság.
-
-
Nutra
tag
válasz
M_Atts.caffe
üzenetére
M_Atts.caffe, kozsy18, köszönöm.
Akkor vétel lesz
-
válasz
phranxinatra
üzenetére
Ez kb egy karos R91, árban gondolom ez is 2m körül lesz.
-
phranxinatra
aktív tag
Rocket Epicáról hallott már valaki valamit? Egy weboldalon láttam, előrendelhető ár nélkül, de sehol máshol semmi infót nem találtam róla.
-
M_Atts.caffe
lelkes újonc
Szerintetek mennyit érhet egy Eureka Mignon Instantaneo őrlő? Tartalék, új késpárral, 50 mm-es késekkel?
Kb. 5 éve vehettem az Expolygonból, itthoni használatban volt.Annyira kultúráltan darál az új NZ, hogy nem tartom meg az Eurékát.
Nem használnám. -
bbuffy
senior tag
válasz
bluesfan
üzenetére
Ez valóban így van. Szerencsére én sem nem gyüjtök, se nem trófeázok. Szimplán a saját örömömre veszek ilyen dolgokat. Volt hogy vettem kb 5000 vinylt, ami horror, de ezzel ki is tanultam kb a szakmát, jól jött az antik vonalhoz. De azert nem veszek plusz tárgyakat, mármint egy témából sokat, hogy otthon porosodjon. ( vannak ritkaságaim, de az inkább befektetés). Dicsekedni sem szeretek, egeszséges szinten max, na de azért nem veszek semmit hogy villogjak vele. Ami egy szaktopikban megy az úgysem dicsekvés, hisz kell a gyereknek a játszótér.

Autóban gyári Bose van több nem is kell.
-
Nutra
tag
válasz
Silent77
üzenetére
9Barista vétel
Ezért gondoltam a 20% áfa dolgot:
"For machines shipped with DPD, VAT will be charged at the rate of the clearance hub which the package first passes through, as per the table below."
A táblázat szerint a franciáknál eusodik a cucc és onnan jön ide. Bármi más webshop simán magyar áfát számol fel, szóval ezért fura.
Bárkinek brexit utáni tapasztalat?
-
válasz
bluesfan
üzenetére
nekem picit olyan ez a téma is, mint a kávé: az alapanyag (kávé, zene) a lényeg, nem az eszköz, amin használod, ha és amennyiben az eszköz nem korlátoz látványosan. viszont hobbiként jellemzően tényleg ennek a limitnek a sokszorosáig tolják a userek. ez nem baj, de érdemes gondolni rá, marad pénz másra

bazsee71 például valószínűleg épp túltolni készül a gyümölcscentrifuga témát
, pedig egy használható gép után ott is inkább az számít, hogy mit dobálsz bele
(bár ahogy nézem, azért mentek fel az árak) -
bluesfan
tag
válasz
bbuffy
üzenetére
Abszolút off, de gyakran megfigyelhető, hogy sokan megmásszák egy-egy hobbi everestjét, hogy végül legtöbbjük mégiscsak múlt időben beszéljen a nehezen megszerzett trófeákról. Nyilván itt is bejátszhat egy egészséges kijózanodás, de csak példaképp írom, hogy az autómban levő, egészen tisztességes hangrendszer után nekem qrva rosszul esne átülni egy gyengébbe. Pedig ez az a szint, ahova még nem köll serpa.
-
Bazsee71
őstag
válasz
bbuffy
üzenetére
Össze kell hozni egy pörkölőüzemet, onnantól mindenre van magyarázat. Megtörtént eset.

Abban viszont jöhetne segítség, hogy lakásba egy Ooni Koda mivel marketingelhető.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Gyümölcsprés téma: köszi mindenkinek a tippet, a háztartási topikban kaptam ajánlást Kuvingsra Romániából. Lesz utam arra egy hónap múlva, szóval opció. Most utánajárok, ha olyan, amit egyszer megveszek és boldogan használom évekig, akkor a kinti ár még benyelhető...
-
-
bbuffy
senior tag
válasz
Parci
üzenetére
Aha. Csak hifiben ha elborulsz az egy húszas itt meg egy kettes.
A mostani hifim kompletten ér kettőt, nem is kell jobb. (Kábelekre meg nem költünk, mióta felnőttünk.)Bedobtam most poénból az R91 sztorit itthon. Még csiszolni kell rajta. Sokat. Nagyon. Hülyének. Néztek.
-
bbuffy
senior tag
válasz
bluesfan
üzenetére
Abszolut overkill. Teljesen felesleges. Főleg napi négy öt kavéra. Anno a hifim háromszor ennyiben volt. És ott aztán egy jó vas 2M. Indulóban. Hál istennek itt nincsenek ilyen árak. Ott egy komolyabb Kondo kabelezés kerül ennyibe.
Persze lehet elborulni, nagy Marzocco, Hiend USA daráló, kettő mindjart hogy a filterhez is legyen egy.
ezen felbuzdulva húztam q jót a Rockettel, Hondurasból.Vett már vki Gayo BM et, pörkölni?
-
-
bluesfan
tag
válasz
bbuffy
üzenetére
"(Ezt nagyon csöndbe kell hazavinni, és venni kell az asszonynak egy új komplett ruhaszettet)"
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem az asszonytól kellene félnem, mert eddig soha nem kellett megváltanom az elnézését. Egyszerűen én érzem ezt már túl soknak. Persze senkit nem ítélek el, ha ennyit költ a hobbijára, viszont a saját kávézási szokásainkat ismerve, ez már messze túl volna az észszerűség küszöbén.
Annak viszont kifejezetten örülnék, ha ebben a kis közösségben egy ilyen szintű gép is előfordulna. -
billyjoe
csendes tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Robottal nálam 15-16 jolly joker, ritkán megyek az alá 16 grammal. Talán 1-2 nagyon világossal volt 13.
-
-
bbuffy
senior tag
válasz
bluesfan
üzenetére
Igen, ez a bajom nekem is. tavaly 1 fölött toltam bele a kv parkba. Most még belenyomnék egyet lehet hogy válóok lenne. Majd megpróbálom a gazdag kinaiakból kipréselni az ebayen.

Amúgy konkrétan áfa mentes lenne.
(Ezt nagyon csöndbe kell hazavinni, és venni kell az asszonynak egy új komplett ruhaszettet).
Amúgy meg ha belegondolok, egy igazán jó tápkábel ára.
Szóval nem kell az oltás már így is teljesen megvagyok menve az ajánlattól.

Más. van expolygonban új sárga színű e61 tömités, szilikon, jobb mint a Cafelat pirosa, picit olcsóbb is. Be is dobtam egyet ma.
-
WarLock07222
tag
Szinte igen
Még hangban is stimmel a hasonlat, legalábbis a klikkek közti állítást tekintve.@iatti: A sztori szinte egyezik, csak az előző gazdája vett egy feketét és fehéret is, viszont a feketét bontatlanul hagyta, aztán felkerült a német ebayre, ahonnan pedig hozzám. 2020 decemberi amúgy, de még a külső csomagolást is én nyitottam ki először.
Kibontás és fóliahúzogatás után gyorsan húztam is 2 shotot (mindkettő túl gyorsra, viszont határozottan ihatóra sikeredett, de hát vakon lőttem egyet a skálán valahol 10 és 20 közé) a Robottal kombózva. Cseszett édesek lettek a Bagira Peru-ból még a Kinu-hoz képest is. Ezt még szokni kell mindenképp.
-
kisati748
csendes tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
A szerencsepatkót egyforma távolságra kell tenni a két darálótól!
Amúgy gratula!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hardcore café
- Milyen autót vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Cyberpunk 2077
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Háztartási gépek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3854,94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD RX 580 4GB Zalman T3 Plus 400W
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(Ez BWT Bestmax Premiummal.)
) eggyel több járattal játszanak. A hideg bemegy a csapba majd onnan ki a filterbe és onnan vissza a szilikon csövön a szűrt lukon a cspba, meg persze a meleg külön.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)