Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zen42
tag
válasz
Gery0505
üzenetére
Ha csak a lassúság a probléma, akkor én pl. ilyet használok. Itthon is kapni és filléres cucc.
Pontos és gyors.
Ha arra a kis ugrálásra gondolsz adagolás után, azt szerintem minden nyúlásmérős mérleg csinálja. -
Gery0505
aktív tag
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Köszi szépen a sok infót a mérlegről, engem igazából a KV adagok kimérésekor zavar, ha lassú a mérleg. Gyakran van olyan, hogy mérem a presszóhoz a babok súlyát, pakolom szépen a küblibe az adagoló kanállal, és aztán átugrik egy nagyobb értékre, mert éppen akkor mintavételezte megint a súlyt amikor már több volt a pitliben. Zsolti mérlegére volnék még kíváncsi, hogy van megelégedve vele.

-
tomiie6
csendes tag
válasz
Silent77
üzenetére
Van itt EU-s is: https://www.aliexpress.com/item/1005002365017921.html
-
Sic.Transit
csendes tag
válasz
Gery0505
üzenetére
Nekem van (fehér), közepesen jól használható, azért az acaia sokkal átgondoltabb, és gyorsabb. Nincs probléma szerintem a sebességével, én mondjuk filterre használom. (nekem a kínai ékszermérleg sem elég lassú presszóra, megtanultam együttélni vele, 2g-mal hamarabb állítom le a pumpát, mint amennyit szereték)
A hangja valami brutál, azt azonnal ki kell kapcsolni.
A B22-ben ugye nincs bluetooth, csak kijelzi az értékeket.
A stopper funkció kézzel indítható, vagy automatán, ekkor visszaszámol 3-2-1, és az utána hozzáadott tömeggel indítja. Ez tök jó filternél, presszónál nem tudom értelmezni, mert ugye pumapindítástól mérek időt, ha érdekel. Az automata időmérés leállítása is elég véletlenszerű, nincs olyan, hogy mondjuk az utolsó hozzáadott tömeg után 3 sec. leáll, vagy ilyesmi.
Ha megmozdítom, van hogy leáll. -
jugeen
addikt
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Egy 18-as engem is érdekelne
-
-
bl4ze
veterán
New York Extra XXXX 80/20 ebből 5% JBM
A kávéban jól látható az 5% JBM babok különleges alakja.
Az átlag 80/20 kávénál magasabb hőt kér ez a kávé, és finomabb őrlést.
Jó friss, februári pörkölés - nagyon szép lefolyás, vastag, olajos crema jellemzi.
A kávé ízeiben egy csokis-keksz köszön vissza, némi fűszeres utóízzel. Kellemes.
A fehér cukor nagyon jól áll neki, jó balanszot ad az ízeknek.
Kellemes, jó kávé de az 5% JBM-től senki se várjon egy "robbanást" íz orgiát
-
-
válasz
SteelCowboy
üzenetére
én is!
-
brumi1024
veterán
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Ha jól látom igen. A rendelésben is benne vagyok.
-
brumi1024
veterán
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Én is jelentkeznék ilyesmire.
-
SteelCowboy
csendes tag
Ha valaki megválna 14 vagy 17 g-os LM Strada kosarától vagy esetleg a nagy VST rendelési hullámban rendelt 15 vagy 18g-os kosarat és nem jött be neki, kérem, írjon privátban, jönnék a lepattanóra!
Köszönöm! -
Timemore B22 New Version Black Mirror Basic Coffee Scale!
Kupon: AMAN4
38.60$ -
Mano66
senior tag
Nespresso fém utántöltő kapszulát használt már közületek valaki? Érdemes venni belőle. Este megtölteném, reggel csinálna kávét belőle a feleségem. A gyári Nespresso-tól fáj a hasa. A Roastopus-tól vett kapszulától nem.Ők a saját kávéjukat töltik a kapszulába?
-
Zen42
tag
válasz
Flashback
üzenetére
"újszülött ikrek mellé vettem. "
WOW, gratulálok!
Ikrek, vagy úgy általában újszülöttek mellé a V60 vagy cold brew is jó, de a teáról sem beszéllek le. Én időnként még fekete teát is szoktam készíteni cold brew eljárással. A kávé adta az ötletet, de a tea is sokkal finomabb úgy szerintem. -
Zen42
tag
-
adik
őstag
INGYEN ELVIHETŐ
Sziasztok,
ingyen elvihető egy Mizudashi 500ml, piros. Kb 3-szor használtam az évek folyamán, ennek megfelelő állapotban van. Írj privátban, és megbeszéljük.
Ok: nekem kell, hogy meleg legyen a kávé.
Kérlek ne azért jelentkezz, mert ingyen van, hanem mert tényleg szeretnél egy ilyet.
18 kerületben adom át, csak személyesen, nem küldöm/postázom. (a lezáró kupak benne van)
-
-
Mylord3
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
-
Mylord3
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem tudom, de kicsi, 45 és 60 ml között lehet, inkább a ristrettóra jó, vagy a sűrű eszpresszóra, és nem valami tejes, pancsolt KV-s lére.
-
válasz
Sic.Transit
üzenetére
Nagyon köszi! Ment a PÜ
-
-
Cathfaern
nagyúr
50g?
Én egy személyre 12-13g-ból csinálok, kettőre tipikusan 20-ból. De "standard" kávézós méret is 15g adagonként.konzumpro
Itt csináltak egy mérést: [link] . Bár vannak némi problémák az adatokkal, de nagyságrendi összehasonlításnak elvileg jó. -
-
-
Egy 2 millás Eagle One gépnél ez mennyire elfogadható?
[link] -
Mylord3
csendes újonc
Visszatérve a zöldteás vonulatról, a KV-khoz, pontosabban most a csészékhez, ezt a héten kaptam, és habár elsőre ellenkeztem a cégnél, mert én pont a másikat rendeltem, azt kell mondjam, ez se rossz, sőt!
Vastag, hő- és crematartó, szájra áll
, tehát tényleg jó, nem küldöm vissza a cégnek. Egy szépséghibája azért van: baromira nem kompatibilis a Gaggia kar kifolyókkal. Viszont tényleg függőlegesen áll benne a KV. 
https://olaszkaveshop.hu/Caffe-borbone-porcelan-espresso-csesze-cseszealj
(Ja..., és(minőségi és szálas) teát is, ahogy itt sokan a KV-t szaküzletből, szal teát is csak szaküzletből, webshopból! Nem tudom, hogy a Váci utcában az 1000 tea még müxik-e? Vagy a katona József utcában az első pesti tea?)
-
bl4ze
veterán
Hogy ma ne csak a teáról legyen szó..... JBM in da houzeeeee
-
-
bbuffy
senior tag
Zödl teát én a Pandában veszek, nagyon jók vannak ott, van prémium is normál is. De ott csak olyan van amit a kinaiak is megisznak. Emelett bármi kell, ott megkapható, ami kinai, és a főzéshez kellhet.
-
törölt tag
Akkor nem jó ötlet egy 3-as Chemex adagot meginni egyedül

Jó lenne egy olyan összehasonlító szubjektív teszt, akár rendezvény keretein belül (majd a járvány után), ahol ugyanabból a kávéból a legjobban bevált filteres, mokka és presszó főzési módokat lehetne összehasonlítani. A filter csak egy szeletét mutatja meg a kávénak, de úgy néz ki elég fontos szeletét. Jó lenne akár olvasni a tapasztalatokról. -
válasz
Flashback
üzenetére
Zöld tea tud ütni, ha az a cél vele. Én a macsát nem szeretem különösebben, ez most egy aktuális hájpvonat, semmi több. Sima kínai szálas, vagy gunpowder, kicsit melegebb mint ajánlott vízbe (85-90 fok), nem két percre, hanem négyre.
Illetve DM-ben lehet 60g kiszerelésben kapni ginsenges (nem a gingko, az nem túl finom) zöldet, 1200Ft. Azt lehet majdnem forrásban lévő vízbe, 15 percre áztatni. Van egy nagyon jellegzetes íze, amit én szeretek. -
törölt tag
válasz
Flashback
üzenetére
Szia, én alapvetően tea vonalról jövök, utána kedveltem meg a kávét. A kettő gyakorlatilag teljes mértékben analóg egymással! A teánál ugyanakkora különbségek vannak, egy területszelektált, kézzel szedett, ilyen-olyan mértékben előkészített wulong , árnyekolt- nem árnyékolt zöld, sütött zöld, 4-5-600 éves(!) vad hegyi teafákról származó puerh stb között mint a bolti tégla és egy specialty kávé között. Matcha teában is óriási a szórás. Borzasztó hulladékokat is árulnak. Ez egy ugyan olyan világ ha elmélyedünk benne mint a kávés. Akit érdekel, a zhao zhou honlapját szerintem érdemes átnezegetni. A maromoto sajnos megszűnt. Véleményem szerint kevesebb helyen lehet ma Magyarországon jó teát venni mint kávét sajnos. A matcha egy szertartásos teakészítési mód. Mellesleg ugyan úgy meg tud "dögleni" mit a kávé.
Ha nem tudtam újat mondani, bocsi az okoskodasért. 
-
-
-
Srácok!
Nincs valakinek kölcsönbe pár hétre egy "felesleges" 58-as naked portafiltere Budapesten.
-
válasz
SteelCowboy
üzenetére
én mégegyszer megpróbálkozom vele, szereztem luxusalkatrészeket hozzá
aztán, ha nem zenél, nálam is megy a fiókba
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz
Parci
üzenetére
Értem a célzást!
De amíg a Pro800 és a Mazzer Royal a pulton nem kap negatív kommenteket részéről (mert élvezi, amit produkálnak), addig egy filterről simán lemondok én is. Neki a filter egyszerűen nem jön be és nekem sem adja annyira, amennyire nagy reményeket fűztem hozzá. Így könnyen megválok tőle.
-
-
szégyellem leírni, de a borotválkozáshoz sem hozta meg a kedvem

-
-
-
Reggelente Matcha Teát iszom KV helyett mostanában.
Aki nem ismerné ez zöld Tea és úgy érzem élettanilag jobb a hatása. Mintha tovább tartana?! Valaki más is fogyszt teát reggelire?
-
válasz
SteelCowboy
üzenetére
megválnék... feleségem...
-
SteelCowboy
csendes tag
Megválnék a filteres szettemtől, akár külön-külön is.
Feleségem nem tudott megbarátkozni vele és nálam sem hozta a hozzáfűzött reményeket...
-
vicces1
aktív tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Visszagondolva-érezve, hogy mennyire igazad van, kimondatlanul ugyanígy éreztem, dilemmáztunk is rajta.
Nálam bontás után az első Nicaragua vakon" betalált aztán másnap és utána soha többé.Toobeenak talán jobban működött, de szerintem nem egyszerű feladat hozni presszóra ami magában az alapanyagban volt. Hogy ez pörkölés "hiba" - nem tudom.
A mestereknek rá kellene próbálni pár kiló zöldre.
-
bigboka
csendes tag
amatőr élménybeszámoló
Baby primot cseréltem mini gaggiara -köszönöm sz.zs.!
-
Másfél hétig nem volt rendes 15 gr-os szűrőm, így a 7 gr vst és lm klónnal plsz a hozzávaló Tadamm szettel próbálkoztam, meg Kinu classic. Pár nap után tudtam csinálni elfogadhatót, néha meg jót, ez nem akart összejönni. 2 napja érkezett egy normális 15 gr kosár, azóta kb kettő lett, ami nem sikerült! Persze a primo a pid ellenére sem volt barátja a nagyon világosnak, de ettől még előrelépést érzek a szokásos kávém esetében is.
Nem vagyok tehetséges, v2-es Giottoval 3x futottam neki, hogy legyünk barátok, nem sikerült. Ahhoz képest, itt jóval könnyebben boldogultam.
Köszönöm a sok megosztott tudást tapasztalatot! -
Agostino
addikt
köszönöm szépen mindenkinek a gomb tippeket, délután szétszedtem a kapcsolót, szerencsére nem egy összetett dolog. most úgy fest működik, de a belsejét jobban járok, ha kicserélem. érdekes és ötletes módon kapcsol maga a gomb, azt kell mondjam : ) ezt a hülye kis pöcköt kellett úgy megegyengetnem, hogy pont a megfelelő utat járja be és a rugó is akkora erőt fejtsen ki, hogy a pöcök beakadjon a helyére.
-
sz.zs.
őstag
QM 0650-nél az normál, hogy kikapcsolt állapotban közlekedőedényként működik? Tehát ha teljesen teletöltöm a víztartályt akkor addig csöpög ameddig a tartályban a víz nem éri el a fej szintjét.
-
Agostino
addikt
sziasztok
a gaggia baby-m (fehér van nekem nem szürke) bekapcsológombja ma reggel azzal fogadott, hogy amint benyomom visszaugrik a helyére, szóval kb. le kellett ragasztanom a gombot, hogy tujdjak kávét főzni. nem is lenne ezzel nagyon baj, de ahogy körbenéztem nem találtam semmerre cseregombot. szedett szét már valaki ilyet, vagy tudja esetleg valaki ilyenkor mi történik és lehet-e vele házilag kezdeni valamit? félek, hogy nem lesz hozzá csere... én legalábbis a megszokott helyeken (danetti, ex, saecoalkatrészek stbstb) nem láttam, de simán lehet, hogy béna vagyok... : (
-
iatti
aktív tag
válasz
Nutra
üzenetére
nem kell azért mindent elhinni,amit a sok bírka felrak.
példa rá az nz, mielőtt megvettem néztem pár videjót. volt amelyik vagy tíz adagot darált és mért meg. szinte mind egyezett tized grammra. csak azt nem mutatta egyik se,hogy amíg el nem nyeli az első 30-40tizedet, addig ez se adja ki.
persze tetszik,csendes, jó formája van a dögnek,azért egyszerűbb kinyerni a pangót,nem kell garat seperni. az lehet, hogy valami ultravilágost kiköp egyből, de én olyat nem használok. -
-
flash-
veterán
Szemes kávét hogy tároljam?
Ha kibontottam töltsem át egy literes nem átlátszó fém dobozba vagy inkabb hagyjam a gyari csomagolasaban es mindig zarjam vissza valami visszazáróval?
Köszönöm előre is -
sz.zs.
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
+1
Teljesen felesleges ilyen szinten szétszedni az őrlőket. -
-
Zen42
tag
válasz
Osynho
üzenetére
Egyszer én is szétszedtem egy ilyen őrlőmet. Úgy lehet összerakni, hogy fejjel lefelé fordítod, az biztos. Ha jól emlékszem használtam még valamit amivel a helyén tartottam valamelyik alkatrészt, de már olyan régen volt, hogy lehet, hogy azzal csak azelőtt próbálkoztam mielőtt fejjel lefelé fordítva megoldottam a problémát.

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Linux Mint
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Suzuki topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 3D nyomtatás
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- Anyagi helyzetek és életutak
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- Apple iPhone 13 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% Akku
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- Tökéletes állapotú Samsung S10 128/8GB tok+doboz+kábel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ilyenkor általában nem eu-ból küldi.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én egy személyre 12-13g-ból csinálok, kettőre tipikusan 20-ból. De "standard" kávézós méret is 15g adagonként.