Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pbalint
csendes tag
Szerintem ennek a fórumnak a keresőjére gondoltak
-
Krajcsi
csendes tag
válasz Parci #106686 üzenetére
Én is azért mentem el filter irányba, mert a flairrel csak 35 g kávét kapok, de nem bántam meg, miután ráérzel a dologra, egész szerethető ez a filter dolog is.
Mostanában úgy tolom, hogy az aktuális kávét megkóstolom presszó és filter módozatokban, majd abban a formában iszom, amelyikben finomabb. Ha mindkettővel finom, akkor 1 ilyen - 1 olyan
-
bayarena
aktív tag
Koszi, aki valaszolt. Aki meg a keresot javasolta annak annit, hogy persze, hogy ra tudok keresni, de en a ti velemnyetekre voltam kivancsi.
[ Módosította: Parci ]
-
Kulbi
aktív tag
Én tegnap kezdtem meg sorszámosat. Meglepően sötétre van pörkölve (ez a sötétebb verzió), finomabbra kellett őrölnöm mint a színe sugallta. Ennek ellenére van benne vmi gyümölcsösség és még vmi, amit a papírra nézve én a karibi rumnak tudtam be.
Nem tudom milyen lehet a világos.<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
vicces1
aktív tag
Tudom, hogy ez nem adok-veszek, de keresek használt prémium kézi őrlőt.
Netán valakivel szembe jött egy, esetleg elgyengült már a keze stb.(Kinu Simplicity, Commandante, 1Z Presso JX-PRO szint minimum, esetleg Timemore)
Goatról mi hír mostanság?
Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
HÁZIGAZDA
válasz norby_42 #106688 üzenetére
jogos... de azért mindennek van határa
amúgy még annyit szoktam csalni, hogy lenyomom a kart, utána rögtön engedek annyit, hogy "odanyomja a vizet" a pogácsához, úgy vissza (félfellini), majd várok 20 mp-et, hogy minél több vizet beszívjon. vagy nincs félfellini, csak várok és kész.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Cathfaern
nagyúr
Tud valaki olyan beszerzési helyet Kalita Wave filterhez (mindegy melyik méret, bár 185 jobb lenne), ahol értelmes áron és szállítási költséggel van? Külföldről van értelmes áron, de horror szállítási költséggel, magyar webshopban egyedül coop rostery-nél találtam, de ára is szerintem relatív magas, meg még majdnem 2k szállítási költség is rájönne... (nem Bp, szóval személyes átvétel nem játszana covid nélkül sem).
-
vicces1
aktív tag
PY-tól most ittam először Malabart. Pihent pár hetet.
Kiváló kávé, mind a pörkölést nagyon jól eltalálhatta aki csinálta vagy jó volt a környezeti tényező, és maga a zöld is prémium lehet.Xiaomi Mi2s, Mi4c, Mi5s plus
-
HÁZIGAZDA
válasz verti1 #106680 üzenetére
ezeknél szerintem mind egyszerűbb, ha találunk valami korrekt zsíroldót, ami nem ragad rá mindenre nyálkásan, mint a tersonet, hanem biztos lehetsz benne, hogy egy öblítés után írmagja sem marad... aztán pedig fellini.
-
verti1
tag
válasz WarLock07222 #106677 üzenetére
Több mint fél bart-t veszítenél egy ilyen művelettel ha egyáltalán kivitelezhető lenne. Henger toldás nem játszik, mert ahhoz hosszabb löket is kell. Azt lehet csinálni amit Parci is írt, hogy minimalizálod a rést felső végállásban. Így a legnagyobb a hasznos löket. Azt lehetne egyébként csinálni, hogy túlnyomást hozol létre a bojlerben amit előáztatásra használsz. Nem gőzzel kell létrehozni hanem külön rendszerrel. Ez sem egyszerű, de a gép korlátai miatt sok másik járható út nincsen.
-
HÁZIGAZDA
válasz WarLock07222 #106677 üzenetére
perselyezve van, és 1 mm-t sem lehet leszedni belőle
-
WarLock07222
tag
válasz Parci #106676 üzenetére
Már nem emlékszem pontosan, hány mm a magassága a hengernek, de gyors fejszámolás alapján olyan 26mm-nek kéne lennie. Ha mondjuk a magasság fix, mivel nem tudunk növelni a löketen triviális módon, akkor nyilván marad a henger falának felfúrása. Itt is ~4mm kéne átmérőben ahhoz, hogy kapjunk 10ml plusz térfogatot. Egyrészt nem tudom, mennyire vastag a fala a mostani formájában a hengernek, nem biztos hogy jó szívvel leesztergáltatnék belőle 4mm-t. Másfelől pedig indulhatna a vadászat újból a tömítésekre, vagy a beletörődés az O-gyűrűbe, mert abból viszonylag könnyű spéci méretet szerezni.
-
HÁZIGAZDA
válasz WarLock07222 #106675 üzenetére
igen, ideális esetben kijön belőle 39 gramm, az a teteje. jellemzően inkább 36-37 gramm körül. ha 50-et tudna, soha nem akarnék mást, x bar ide vagy oda.
-
WarLock07222
tag
válasz Parci #106672 üzenetére
Nekem is E61 felsőszűrő, amit javasoltál. Illetve én is addig játszottam a dugattyú tekergetésével amíg koppra hozzá nem ért a szűrőhöz (illetve amíg össze nem csíptem az ujjaimat/tenyeremet a körmös kulccsal ). Úgyhogy akkor gondolom ugyanazokkal a paraméterekkel megy a móka.
-
HÁZIGAZDA
válasz WarLock07222 #106670 üzenetére
én csaltam annyit, hogy az e61 felsőszűrőt tettem rá, ami jobban belóg, valamint kitekertem a dugattyún 2-3 mm-t, hogy koppig érjen az e61 felsőszűrőhöz. szerencsére fent még épp marad elég nyílás ahhoz, hogy beengedje a vizet full lenyomott karnál.
de hiányzik ezen felül is még 4 mm
-
WarLock07222
tag
válasz Parci #106668 üzenetére
Pedig az a 4mm henger magasság igazán belefért volna már, nem? Egyébként valóban az a 10ml hiányzik mondjuk egy kellemes 1:2.5-höz a 18-as kosárból. Ugye én most pont ezt akarom valahogy áthidalni majd a 15-ös helyett 20-as kosárral. Nekem a 18-as VST-ből olyan 16g töltettel olyan 42g jött le, amikor méregettem, és abszolút nem volt még csatornásodás. Itt azért nem rátüzeli a gép a vizet a pogácsa tetejére, meg utána sem kap 9 bart, szóval azért van némi játéktér az adagolással is anélkül, hogy romlana a shot minősége.
-
JózsefK
csendes tag
Eladó egy Tadamm 58,5 marok tamper, fent van az aprón.
-
HÁZIGAZDA
válasz WarLock07222 #106667 üzenetére
igen, nálam is 16,5-17,0 gramm megy a 15-ös vst-be
ejj, de kár, hogy nem nagyobb egy 10 ml-lel az a rohadt víztér...
-
WarLock07222
tag
válasz billyjoe #106626 üzenetére
Még egy kis Robot + Mini Gaggia eszmecsere. Illetve egy +1 Parcinak a fűtött gépeket illetően.
Ma reggel nekiestem a maradék Casmo Gesha kávénak. Eddig csak filterben ment itthon, de gondoltam csak nem kéne elfogynia a 200-as csomagnak legalább egy-két espresso shot nélkül. Úgyhogy húztam egy blooming shotot 15.5g kávéból (ami amúgy eléggé eltűnt a 15-ös VST-ben). Hát, azt kell, hogy mondjam ehhez a recepthez tényleg elengedhetetlen a fűtés. A Robottal egyszerűen nem sikerült ezt soha reprodukálni, mert 1:30-1:45 alatt eléggé kihül a szerkezet, bármennyire is van előre fűtve, szóval mindig volt egy kis karc a shotban. Viszont itt übertiszta ízek és nagyjából ugyanazt hozta mint filterben, csak "zippelve" Ehhez tényleg kellett a stabil 94 fok. Zéró csatornásodás még a shot végére is. Délután bepróbálom ugyanezt a receptet a 20-as kosárban, hogy picivel hosszabbra tudjam húzni, mondjuk a BPlus-os szűrővel + AP papírral, hogy ne rögtön az AP papírra zúduljon a víz. Remélhetőleg még nem fog szétcsatornásodni.
-
kisati748
csendes tag
Reggeli csendélet:
Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani akik írnak ebbe fórumba, rengeteget tanultam tőletek.
Etióp és Myanmar keverék kicsit sötétebbre hagytam.bayarena, a kereső csodákra képes!
"Valójában minden semmilyen. Mindig attól lesz valamilyen, amiért te azt hiszed, hogy olyan amilyen."
-
Toobee
veterán
9Barista x Kinu M47 x Bányai Csokis Kuglóf
Klasszik vonalon ez egy jó kávé, szerintem. Az más kérdés, hogy ennyiért már nagyon jó világos anyagot is kapni, de én mindkét vonalat szeretem. Egyébként volt egy kis fennakadás A Kávé Házával, amit példásan kezeltek. 2020. októberi Don Cortez érkezett, ezt jeleztem nekik, azonnal küldtek egy friss, márciusit, meg egy ajándék Csokis Kuglófot is.[ Szerkesztve ]
-
bbuffy
senior tag
válasz SteelCowboy #106662 üzenetére
nincs mit
Nálam egy év alatt semmi kopás. Igaz nem hőmérőzök, de ennyi idő alatt egy inox már hányadék módon nézett ki. Jó lesz....és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz bbuffy #106661 üzenetére
Maradtam a Rhino-nál végül, ez lett a befutó.
Hezitáltam, hogy a sima inox vagy ez legyen. A bevonat tartóssága érdekelt, hogy amíg padavan vagyok és hőmérőt használok, nem fogja-e kikezdeni a bevonatot.
Egy cimborám használ a (kisebb forgalmú) kávézójában pont ilyet ~2,5 éve és azt mondja, a talpán van kopás, máshol semmi. Nagyon szereti használni, úgyhogy ő is ajánlani tudta csak a Rhinot, mint te. Köszi neked is!We buy things we don't want with money we don't have to impress people we don't like.
-
bbuffy
senior tag
válasz SteelCowboy #106659 üzenetére
Milyet vettél végül?
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Krajcsi
csendes tag
válasz bayarena #106652 üzenetére
Gyors és olcsó a kevert desztvíz, szerintem finomabb mint a Norda.
Presszóra legjobb megoldás az utóbbi idők tapasztalatai alapján a BWT Bestprotect patron.Egyébként pont olyat kérdeztél, ami visszatérően, pár havonta ki van tárgyalva itt a fórumban, valószínűleg nem érted el az itteniek ingerküszöbét
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
-
RetepNyaraB
veterán
válasz soldier2 #106654 üzenetére
Norda lehet kesernyés arra érzékenyeknek, mint minden hólé alapú alpesi víz. Próbálni kell. Verától kövesedik, az szerintem zsákutca és kipusztulhatna már a köztudatból.
Legolcsóbb vállalható és nagy mértékben variálható megoldás a kevert víz."And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
soldier2
őstag
válasz bayarena #106652 üzenetére
"Kerdeztem a tobbiektol is, de ****sztak valaszolni" -kereső?
Lustáknak: Norda, Vera, 5l Desztvíz + 1,2g MgSO4 + 0,3g NaHCO3.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
72lakiluk
tag
válasz Zen42 #106631 üzenetére
Most, hogy megjöttem a 'darts edzésből' 2 sör és négy kis unikum után, nem akarok elhamarkodottan és őszintén írni
Beleolvastam a korábbi tesztekbe nem is tudom mit kóstoltak. Eleve ez 100% arabica...semmi robuszta.
Holnap reggel nem a Costadoro 70/30 lesz a reggeli ébresztő, hanem nyomok egy Selection -t, elmegyek dolgozni, meg majd délután is az lesz ha hazaáérek és próbálom összefoglalni majd ezután az érzéseimet
Amúgy a Costa Easy Coffe-ról: sötét, de olajostól azért idébb van. sok törött, sérült bab, sokaknál kiverné a biztosítékot, mondhatni tömeggyártás, de szép testes bő crema. kellemes csokis mandulás íz, reggel iszom 17.5g-ból 35-40g. Őrlés joker környéke. -
HÁZIGAZDA
válasz WarLock07222 #106643 üzenetére
mondjuk nekem rohadtul vágta a kezem 8-9 barnál
de nekem eleve labdába sem rúg egy fűtetlen gép, ha van fűtött, nettó lustaságbólne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
WarLock07222
tag
válasz Parci #106636 üzenetére
Én is rásegítgetek, de nem tépem azért fel a bojler tetejét. A Robottal azért nem kell különösebb izommunka a kitartott 8-9 barhoz sem, anyagi kárnak pedig még a kockázata sem merül fel
De ahogy korábban is említettük itt: Az, hogy a pohárban jó kávé legyen, leginkább a megfelelő kioldódáson múlik, ami amúgy mindkét gépnél abszolút adott.
-
lojzi1
csendes tag
válasz #85578752 #106638 üzenetére
Az enyém ráadásul egy réz La Grande Belezza, ami kb. egy Stradivari az Europiccola karjával, mindenki megcsodálja, de ez tényleg leginkább max. 1-2 shot főzésére való, magányos ügynöknek Ráadásul a sötétébb, min. 70/30 blendeket szereti leginkább, elpazaroltam jó pár kiló hipszterkedő világos újhullámos arabicát mire ezt beláttam végre.
-
Mosqu!to
addikt
válasz Toobee #106640 üzenetére
Ez az SSP nélküli, de annyival olcsóbb volt, hogy ha megveszem az új SSP-t bele, akkor még mindig árban vagyok
Naked karból honnan-milyet érdemes? Kell hozzá új kosár, vagy ezek univerzálisak?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Mosqu!to
addikt
Na lassan teljes értékű tagként beálltam az itthoni finomat kávézók csoportjába
A vásárlási tippeket köszi Toobeenek, a doserlesshez a csőrt hogyazanak (ebből még vágva lesz).
Kérdés: miként szoktátok megoldani, hogy ne legyen minden kávéporos a környéken? Akarva-akaratlanul hagyok egy kis mocskot magam után, pedig vigyázok az örkléskor.
Szeretnék szimpla kifolyós kart, mert szinte mindig egyedül iszom és kevés poharam van olyan méretben, hogy a dupla mindkét csőre a pohárba érjen. Hol érdemes ilyet venni?
Tudtok-e olyan tartóról a SJ-re, ami megtartja a kart magában? Ez ami rajta van, nem tudom mihez való, de ha nem igazán illeszkedik rá megfelelően a mostani.
[ Szerkesztve ]
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
HÁZIGAZDA
válasz WarLock07222 #106625 üzenetére
én talán kétszer, ha húztam úgy a mini gaggiával, hogy nem segítettem rá a karra...
-
Toobee
veterán
válasz bencefica13 #106634 üzenetére
Aliexpressen naked kart is szoktam látni hozzá. De hamarabb vennék darálót, mint pumpás gépet. Lehet vele etetni a kotyeszt is, majd később venni egy pumpás gépet, mondjuk ezeket hanyagolnám.
-
bencefica13
csendes tag
válasz gabor9991 #106632 üzenetére
Nekünk Dedica volt elég sokáig, igazából szerintem teljesen korrekt gép, ha esetleg később úgy döntesz, hogy veszel egy jobb darálót, akkor lehet hozzá kapni non-pressurized (nem tudom magyarul mi a pontos neve) szűrőkosarat, jobb tampert és egészen korrekt kávét is lehet vele készíteni ezen az áron. A másikat nem ismerem egyáltalán, de már csak azért mert 7-8 évig ment nálunk a Dedica én azt ajánlanám.
-
gabor9991
őstag
Tanácsot szeretnék kérni, otthonra melyiket érdemesebb megvenni: [ezt] vagy [ezt]nincs komoly darálóm, általában olyan kávét használok amit ide le sem merek írni.
Gaggia gran style volt ezek előtt de fél év alatt tönkrement így egy olyan gép kellene ami használható őrölt kávéval és nem pusztul el fél év múlva. -
lojzi1
csendes tag
válasz #85578752 #106623 üzenetére
Próbáltam, de szerintem arra azért korlátozottan alkalmas. A gőzcső nagyon közel van a túlfolyó csőhöz, alig 2 cm, szóval nagyon ügyesnek kell lenni ekkora helyen habosítani. Van hozzá ugyan egy műanyag bigyó szilikon csővel, amit rá lehett applikálni ás akkor egész jól csinálja, de szánalmasan hülyén néz ki.
-
Zen42
tag
A kosarak nyilván mások voltak.
-
billyjoe
csendes tag
Nincs is több kérdésem
-
norby_42
aktív tag
válasz lojzi1 #106619 üzenetére
Pre-mill Pavoni: Nem igazi Fellini, egyszer lehúzom az első cseppig, és onnan vissza, így a 14 g kávéból 30-35 g ital lesz.
Érdekes, pont most számoltam, hogy elvileg 1 mm szint a kávé felett 2 ml lenne (49 mm-es a kosár). Ennek ellenére 15 g-ból nem nem jön le, csak 28 g.
Eat pasta, run fasta
-
billyjoe
csendes tag
válasz WarLock07222 #106618 üzenetére
Köszi szépen a részletes választ.
Továbbra is mozgatja a fantáziám, de én egyelőre nem tudok túllendülni azon, hogy rugós, így közel másfél év flair/robot használat után. De lehet próba után más lenne a véleményem.
Érdekes lenne egyébként úgy összehasonlítani az ízeket, hogy a robottal is követed a 6-4 vagy 4-2 bart.
Az a baj, hogy én annyira megszerettem a workflow-t, hogy nehezen tudnám elengedni, de a kisördög meg ott van, főleg hogy lassan fórum gép lesz (plusz be kéne szerezni mindent az 58-as kosárhoz...) -
-
WarLock07222
tag
válasz billyjoe #106587 üzenetére
Tegnap direkt Robotoztam "egész nap", hogy erre tudjak normálisan válaszolni. Én inkább side-kicknek érezném ezt a vonalat a Robothoz képest. Lehet, hogy én vagyok elvetemült, de szerintem a Robotnak a gyors előkészítését és gyors eltakarítását még mindig nem tudja verni semmi, ez volt az első szembetűnő dolog számomra. A másik pedig az ízben keresendő. Nehéz ezt szavakkal leírni, de érződik a VST és a Robot (amúgy IMS által készített??) kosara közti különbség. Nekem amúgy bejönnek a Robot lineárisan eső hőmérsékletének és kosarának köszönhető lágy ízek, meg maga a feeling, ahogy az egész szerkezet működik. A Mini Gaggia-n pedig sokkal tisztábbak/markánsabbak az ízek, de az is érződik a pohárban, hogy kisebb nyomással dolgozik a gép (ami amúgy nem feltétlenül baj). Back-to-back shotokat kb. ugyanannyi időbe telik csinálni mindkettővel, az előkészítés ugyanannyira "szemetelős", talán a Robot magas kosara jobban segít beletalálni a célba a kosár magasítóval szemben. Azt még a Robot számlájára írom, hogy itt aztán tényleg végtelen módon változtatható a bemenő adag és az arány, nekem ez picit hiányzik a Gaggian, bár azért nekem sikerült mindenfajta kosárral elég tág határok között jó shotokat húzni, úgyhogy nem érzek olyan vészesen nagy problémát (VST 20-as kosárban a 15g se csatornásodott az aeropress papírral).
Szerintem megfér egymás mellett a kettő, mert amennyire sok a különböző vonás, annyira jó élmény mindkettő használni, és annyira más a kettőből kijövő kávé....
Őszintén szólva most megint bajban vagyok, mert A GÉP valóban a két cucc kombózásából lehetne. Ami akár a Flair 58 is lehetne, de mégsem, az elcseszett workflow és butus hőmérséklet szabályozás / töltögetés miatt. Vagy akár EZ IS LEHETNE, de mégsem, mert nincs benne hőelem (bár elvileg lehet utólag azért belemókolni, de ~350k-ért már rosszul esne még nekiállni modolni rögtön a csomagból kibontva). Utóbbin nagyon sokat gondolkodtam újév környékén, aztán jó pár alvás után elvetettem.
Szóval az a helyzet, hogy én már nem tudom Lehet meg kéne állapodni és nem hagyni tovább működni azt a bogarat?
-
Toobee
veterán
29EUR felett a WAKEUP kóddal ingyen szállít a Coffeedesk. Kávé ajánlásnak például: Etno Cafe - Guatemala Huehuetenango Omniroast 250g
Meg ez az új Dale Harris szériás csésze is nagyon frankó. -
norkov84
tag
Vettem a “bátorságot”, és rendeltem én is két Goriziana kávét (Aroma Piu és Extra Gold). Január közepi pörkölések, kíváncsi leszek.
-
WarLock07222
tag
válasz soldier2 #106613 üzenetére
Aztáltal tud visszajutni, hogy igazából nincs fej. Csak van egy dugattyú, ami a bojlerben mozog egy az egyben, a bojlerben kialakított hengerben. A víz úgy jut be, hogy a hengerből a dugattyú kiemelkedik teljesen. Ha úgy emelkedik ki, hogy alatta zaccos / kávés / zsíros víz van, akkor az is jön vele.
-
soldier2
őstag
válasz Parci #106593 üzenetére
Nem ismerem a Mini Gaggia fej felépítését, dra Cremi ával rendszeresen "fellinizek", sosem jutott zacc a kazánba az évek alatt. A Gaggiánál hol tud visszajutni?
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Mosqu!to
addikt
válasz Silent77 #106504 üzenetére
Ezt nyomtattam és itt van a tervek között Majorhoz is egy 32mm-es kivezetésű stl.
-
bayarena
aktív tag
Ti milyen vizet, vizszurest hasznaltok? Kinek mi valt be?
-
senior tag
Nah, megjött a Nanofoamer. Tejet még nem habosítottam, mert már az első bekapcsolásnál felbaszta az agyamat Azér’ 10e-ért lehetne benne olyan kapcsoló amit nem kell folyamatosan nyomni
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Gery0505
aktív tag
válasz sz.zs. #106595 üzenetére
Nocsak, mégiscsak köze van egy Fellini filmhez. Hát az a James Bond jelenet amit a múltkor linkeltetek az volt a csúcs. Mondjuk azt tudjuk, hogy James Bondnak nincs ízlése, hiszen a Martinit is felrázva kéri nem keverve. A rázástól apró jégkristályok kerülnek a Martiniba, ami higítja az italt. Nem kevés így nektek a KV, hogy csak kevés víz fér a hengerbe? Mindegyik dugattyús géppel csak ilyen kis mennyiség főzhető?
"Failure is always an option." Adam Savage
-
hifis50
csendes tag
válasz Parci #106599 üzenetére
A filmjelenet:
Nem könnyű kiszúrni, 2 perc 45 másodpercnél ügyködik a barista a géppel a háttérben.
Hogy hogyan terjedt el ez a név erre a műveletre nem tudom, de a HB-n természetesen ezt is kitárgyalták:[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óvodások homokozója
- Anime filmek és sorozatok
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- BestBuy topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok