Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kurtuzov
senior tag
válasz
Karthmann
üzenetére
Az utánrendelések nagysága lesz kérdés. NZ-nél is idővel kiderül.
Most vettem egy új AEG mosógépet és az előző 10 éves (rozsdamentes, működő AEG, ajándékba ment) gép majdnem teljesen műanyag görgői kis sárgulás különbségen kívül ugyanolyan állapotban voltak, mint az új... -
PeterAgos
csendes tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Persze, ez is egy közelítés, de én azért félnék darabokra szedni évek óta jól működő háztartási gépeket/autót/elektromos szerszámokat/stb., mert tartok tőle, hogy ezen az alapon rögtön kivágnám őket a kukába.
Azért nekem is eszembe jut egy történet: amikor az első padlófűtésemet csináltattam, hű de sokan mondták, hogy ezért meg azért nem lesz jó. Egy sem volt köztük, aki már használta volna.
Tényleg sok őrlőm volt már napi használatban, de ilyen kényelmes, csendes (kéziket leszámítva) és jó nem volt egy sem. Az eltelt két év alatt egyszer sem kellett szétszednem, porszívóznom, bizergálnom. Az ezzel megtakarított idő alatt kerestem annyit, hogy megvehessem a műanyag biszbaszokat, ha tönkremennek. Ha... - de még nem hallottam ilyenről. Aztán lehet, hogy egyszer jön majd a hír, akkor rendelünk majd biszbaszt hozzá. Vélhetően küldenek is, mert a gyártó igen korrekt.
Továbbra is vallom, hogy ennyiért (nekem anno még 160-ba került, vártam is rá egy háromnegyed évet) baromira megérte. Amennyit buktam az előző őrlő-csereberéken, abból még két tartalék Niché-t tudtam volna venni (nem vicc).
Bocs, amiért ilyen bő lére eresztettem a hozzászólásomat, de nekem tényleg nagyon bevált a Niche és ugyanúgy nem érdekel, hogy miből vannak az alkatrészei, mint ahogy nem foglalkozom az autóm ablakemelőjével (tele van műanyag alkatrészekkel). Egyszer azért "kóstold meg" a Niché-t, már csak brahiból is
. -
Koczó93
őstag
válasz
qvik27
üzenetére
Én csak a videót láttam amit linkeltem, nincs nichem és nem is lesz
Csak anno kerestem ilyen videót puszta kíváncsiságból, és nem találtam.
Arra meg hogy “sokan nem szerették volna látni” nem tudok mit mondani. Nem láttam előben nem használtam, de szerintem aki megvette azért titkon tisztában volt vele hogy nem egy mazzert vesz, legalábbis anyaghasználatot nézve mindenképp
-
sz.zs.
őstag
válasz
qvik27
üzenetére
Hogy őszinte legyek, ennek most kicsit örülök. Mármint, hogy nem csak nálam szar most ez a kávé. Én most vettem ebből először , eddig csak Kalmár és Paljoc Malabar járt nálam és mindkettő fényévekkel jobb volt. Sajnos utóbbit nem tudom inni, mert nagyon felviszi a pulzusomat.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ahha. Főleg, ha ezt támasztja alá az anyagtechnológia.
Persze a kérdésemre is várnék egy választ, ha nem probléma.
-
-
válasz
sz.zs.
üzenetére
Hali,
No, nálam is furcsa az utolsó Paci Malabar. Sztem köze nincs a korábbiakhoz, én legalábbis nem találom benne azokat a jellemzőket, amiket a korábbiakban.
Nekem sem ez a favorit, de általában tartok itthon a konvencionálisabb ízeket kedvelők miatt.
...szóval vsz. az utolsó eresztést vagy nagyon elbabrálták, vagy valami más került a zacsiba...
Kesernyésebb, durvábbra kell őrölni, a karamellt és a dohányt még csak nem is sejtem benne, ami pedig a korábbiakban vsz dominált.
A legbarátságosabb feltételezésem, hogy túlpörkölték, és ez nagyon nem áll jól ennek a kávénak. -
Erdei88
veterán
Gondolkozom , hogy kellene egy PID a Classichoz, de valahogy nem merek belevágni.
Van esetleg olyan a topikban aki foglalkozik ilyennel és esetleg vállalná is? -
-
Koczó93
őstag
Egy kis Niche belsőség ha még valaki nem látta belülről
[link]
-
vicces1
aktív tag
NEM vitaként!
8 hónap alatt 3x rendeltem P. Malabart.
Mindegyik ilyen színvonalon volt pörkölve, de ezt tudjuk be annak, hogy mázlim van vagy kivételeznek velem.
Ez március 16 rendelés, (1kg-os csomag) annyit kértem, hogy ne legyen 1 hónapnál régebbi, de ne is túl friss. Ez teljesült, most ugye több mint 2hónapos.
4 felé csomagoltam, mert eleve adtam egy kávés-bringás cimborának, hogy iszogassa, neki is ilyen elavult fulltuning GC van, nem highend félkarú ami most a legjobbab éppen.
Nem fagyasztottam, eddig, de most a maradékot pont beteszem a fagyóba. Közben PY-Malabart, (és az is hibátlan) is fogyasztunk. stb. -
WarLock07222
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
Én a második Rhinot használom filterre és méricskélésre is, ezzel kezdtem az egész történetet
Nekem bejön, pontos, viszonylag masszívnak érződik és nagyjából annyit is kapsz, amennyibe kerül. Viszont nekem filterezéshez hiányzik belőle a timer, mert azért már szívesebben csinálnám fejből az időzítést, mint telefonnal. Illetve a kijelző lehetne világosabb vagy nagyobb a belátási szöge. -
sapizee
csendes tag
Köszönöm mindenkinek a tippeket a Robothoz!
Kipróbáltam a filterpapíros megoldást, és tényleg javult a kávé lefolyása.
Az előmelegítésnél legszimpatikusabbnak eddig az aeropress gumikupakos megoldás tűnt videók alapján, ezt is megnézem a napokban (igyekszem egyszerre csak egy dolgot változtatni a rutinban, hogy lássam, mennyiben változtat a végeredményen)
Érdemes más vizet készíteni filterhez, mint presszóhoz, vagy halandó úgysem érzi ki a különbséget? Eddig 5 l desztvízhez 0,3 g szódabikarbónát és 2 g keserűsót tettem. -
-
billyjoe
csendes tag
válasz
üzenetére
Azért nem kell extrém finomra őrölni ahhoz hogy meglegyen a 8-9 bar filter pörivel (esetemben 16g). De tény hogy nem mindegyik kávénak áll jól, kicsit több a test így értelemszerűen, de ízekben nem hozza azt mint alacsonyabb nyomással. Én mindig kipróbálom így is úgy is, aztán úgy készítem ahogy finomabb.
-
sz.zs.
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Arabica a honlapjuk szerint. Nem friss, 4 hét után ment a fagyóba, mint a Tiéd. Szemre a Te pörkölésed teljesen egységes “aranybarna”, a Paci viszont tarka-barka, a világostól a sötétig minden van benne.
vicces1: sztem ha nem ugyan abból a pörkölésből van Nálad amiből nálam, felesleges “vitába” bocsátkozni. Viszont annak örülök, ha Nálad jó!
-
Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a probléma forrása? 2-3 napja elkezdett a MaraX fütyülni mint a kukta [link] a nyomás durván felmegy 4 bar fölé és csak a gőzkar nyitásával lehet értelmes nyomásra visszavinni. Főleg a reggeli 'hidegindításnál' csinálja, napközben amikor még lényegében meleg a gép akkor nem tapasztaltam. Tököm kivan már, hogy nem tudnak egy normális hibamentes gépet összerakni ezek a gyártók.
-
weinmaker
őstag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Ez egy korrekt hozzászólás! Nem a másik pörkölőt fikázza, hanem megpróbál rávilágítani az esetleges probléma faktorokra. Véleményem szerint egyik pörkölő sem akar senkit sem átb@szni, hiszen akkor nem vásárolna tőle senki. Illetve a normálisak az esetleges probléma esetén, korrektül kezelik a kulturált reklamációt.
Hibát mellesleg bárki követhet el aki dolgozik. 
-
Raymund
újonc
Sziasztok! Van egy Wega mininova kávéfőzőm, ám nem nyom ki vizet a szűrőkosárnál, hanem elkezd pittyegni pár másodperc után. Leszedtem a burkolatát, s azt látom, hogy a szivattyú levegős vizet szív, nagy buborékokkal, ám az nem megy el a szűrőkig. A forró víz s a gőz funció azonban működik. Van ötletetek, mi lehet a probléma, ki ismeri ezt a gépet?
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
üzenetére
En a Flair Classic-ot sajat dugattyujaval zarva, 100 fókás vizzel 2x felontve hasznalom. Sem a felontesek, sem a huzas elott ne vesztegesd az idot uresen hagyott hengerrel, mert kimeletlenul visszahul. Vizben “puhara” fozve meg lehet kicsit feljebb tornazni a hot, devezt sokan inkabb “parolassal” (goz folotti melegitessel) erik el. En kozepes, eszpresszo porkolesekkel hasznalom, aminek a 2x-i leforrazas is elegendo.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Kössz! A malabar nekem nem tartozik a kedvenceim koze, de vannak, akik kizarolag azt viszik es meglincselnenek, ha kifogynek belole.
Egy meglehetosen kulonc kave. Nemcsak a feldolgozasa, de a porkoles utani viselkedese miatt is. Meglehetosen hosszu pihentetes utan keszitheto belole ertelmezheto espresso es akkor is finomabb orlest kivan egy hasonlo porkolesu mas arabikahoz. Nem lehet, hogy tul friss a Pacific-é? Illetve nem Malabar arabika vs Malabar robuszta dologrol lehet szo. Jo zoldet profi, karbantartott porkologeppel nehez totalisan tonkreporkolni...
-
Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
a flair-re is van hasonló tipped? mire érdemes figyeljek, mi az ami Neked bevált? (de persze bárki mástól is szívesen veszek tanácsokat kezdő flair-esként
a flair kazánját is nyugodtan felforralhatom így a gázon?más:
mérleg körkérdés. kinek mi vált be, ki mit ajánl?
v60-hoz használnám, és a flairhez, presszózáshoz az őrlemény mérésére. (és mivel flair, ebből a szempontból nem kell nagy felülete legyen a mérlegnek) (a breuer-t és a hario-t már ismerem, ezeket nem szeretném újravenni, az acaia-t drágállom.)
ez a bonavita [link] és ez a brewista [link] nagyon tetszik, van vkinek ezekkel tapasztalata?
elvileg mind2 vízálló, ami nem elhanyagolható szempont... a brewista kicsit mintha okosabbnak tűnne... a brewistát érte az a vád, h túl kicsi a felülete... 10x10cm, am a hario se olyan hatalmas...
aztán vannak még rhino-k: [link] [link]
ez utóbbi rebrandelésének tűnik ez: [link]
felmerült még 1ilyen: [link] (nem állítja, hogy kicsit is vízálló lenne, vagy pl nem is usb-n tölthető...)
ennek is van 1 ávéikszes rebrandje, sztem ez ugyanaz lehet... [link]
köszönöm, kellemes vasárnapot, jó kvt! 🙏😊 -
törölt tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Igen, pont így, véletletlenszerűen jöttem rá erre, hogy egy filterpörkölesnél nem tudtam elég finomra őrölni, és érzésre 4-5 báron a korábbiakhoz képest átzubogott rajta a víz. Mondom biztos szar lett, de draga ez ahhoz hogy kiöntsem,így jártam, megiszom. Aztán lementem hídba hogy milyen jó volt.
Bár ha belegondolok, Te többször is írtad hogy a jó eszpresszóhoz nem kell 9 bar.... -
-
sz.zs.
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ezt én nem mondanám döglöttnek, inkább csak szarul van pörkölve. Ennyi....
-
válasz
sz.zs.
üzenetére
Azért ez milyen már; még profiként is belefutsz ilyenekbe és egy ismeretlen kv esetében akkor varrjál rá gombot te vagy béna, vagy az anyag szar. De ha teszem azt kezdő vagy és úgy kapsz romot, akkor hová szaladj, tapasztalat híján?
Szóval botrányosnak tartom, hogy kifizetek mondjuk 8-10 rugót kilóáron valamiért, ami aztán döglöttnek bizonyul. S mind többször belefutottunk ilyesmibe. Gyári nagy tételben sima ügy, de kispörkölő esetében iszonyú ciki.Egyszer egy lucky cap Bányai volt full döglött nálam és ráadásul lefelejtették a dátumot (ajándékba kaptam) a zacsiról. Reklamáltam, sopánkodva cserélték, hogy jajjajj és bocs. Szóval van pozitív ellenpélda :)
-
na, egy érdekesség, faterék voltak ma nálunk, csináltam neki kávét a mini gaggiával, le volt nyűgözve. és mondta, hogy hát, nála nincs crema rendesen, nem ilyen jó stb. átbeszéltük, hogy mi a különbség, azon túl, hogy még gyakorolnia kell: tessék ám az a kart szépen húzni felfelé, amikor készül a kávé, ahogy egy pavonit nyomsz, kb. úgy. szépen, egyenletesen, kell hozzá azért pici erő is.
ha csak a rugóra bízod, akkor átlagosan 3 barral készül a kávé...
-
WarLock07222
tag
válasz
Kávé Kálmán
üzenetére
Sőt, mondjuk egy blooming shotnál még 2-4 baron is nagyon jó ital tud készülni a Robottal
Amint a közelében leszek az eszköznek ki is próbálom a BPlus szűrővel, hogy az egy perces előáztatás után mit tud a pogácsa. Bár ízben nem igazán várok tőle többet, csak számokban -
Kávé Kálmán
tag
válasz
üzenetére
16,5g/58-hoz filter porkolessel durvan finomra kene orolni, hogy a parna eloaztatas utan meg “tudja” a 9 bar-t. Rengeteg a parameter, meg az egyeni preferenciak is allati kulonbozoek. Az viszont teny, hogy 5-6 baros nyomastol, ha amugy a kaveparna elokeszitese nincs eltolva es elegendo a viz homerseklete, akkor nagyon finom eszpresszok keszithetok.
-
billyjoe
csendes tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Nem volt mellbevágó különbség miután visszatértem a papírra, talán a bplussal kicsit édesebb volt a kávé, de nem volt annyira kiegyensúlyozott. Maradjunk annyiban hogy más, de egyik sem rosszabb a másiknál. Nincs akkora különbség mintha csak a gyári screen-t használnád.
Workflow szempontból nyilván kényelmesebb a bplus, de továbbra is drágának találom. Ha be lehetne szerezni eu-n belül nem gondolkodnék, de így hogy annyi a szállítás mint maga a termék... Amíg el nem fogy a robothoz kapott papír addig szerintem nem rendelem meg. -
billyjoe
csendes tag
válasz
üzenetére
Én mostanában szinte csak CM-t iszom, abból is inkább filter és szintén nagyon jókat húzok. Én is 6-7 bar között, ízben valóban jobb, illetve kicsit édesebb, lágyabb, de mindig kipróbálom az adott kávét 8-9 bar kezdő nyomással is.
A Bomba de fruta nekem is kedvenc volt, de a La Aldea, Gitesi, Gahahe is bejött nagyon.
Illetve próbáltam a Roastopus új kávéját a Squid-et, espresso és filter pöriben is, valami egészen különleges kávé, aki még nem próbálta annak nagyon ajánlom. -
törölt tag
válasz
sapizee
üzenetére
Filter pörköléshez tapasztalatom szerint érdemes beszerezni egy kis gázra való vízforralót (zománcozott vagy rozsdamentes, amibe éppen belemerül a portafilter+dugattyú) gyakorlatilag bármely háztartási boltban beszerezhető.
Mire a víz felforr, a dugattyú is forró lesz. Par perc az egész.
Én mindig konstans 16,5 grammot teszek bele, es az őrleménnyel, arányokkal játszom.Viszont amiben érdekelne a nálam tapasztaltabban véleménye: furcsa módon a filter CM-el értem el a legjobb eredményeket, legjobbat a Bomba de Frutával. Írgalmatlan jó volt. Szokott mas is filter pörkölést tenni robotba? Lakhelyem miatt CM kávé elérhető, általaban azt iszom mert könnyen beszerezhető, plusz finom is.
Másik a nyomás kérdése. Ha felmentem 8-9 bárig mindennek olyan egyeníze lett. Viszont ha kicsit nagyobbra őröltem és 6 bar körül húztam, sokkal jobban kijöttek az ízjegyek. Tapasztalt valaki hasonlókat?
-
Kávé Kálmán
tag
-
billyjoe
csendes tag
válasz
sapizee
üzenetére
Filter pörihez kell az előmelegítés, és inkább 15-16 gramm a minimum, akár még a screent is tönkre teheted (meghajolhat) a 12 grammal. Szerintem kezdésnek maradj espresso pörkölésnél és legalább a kosarat melegítsd elő. Kis előáztatás 1-2 baron 5-10 másodpercig, onnan határozottan emeld a nyomást 8 barig amíg össze nem áll a lefolyás, onnan meg próbáld tartani a flow-t, én általában 40-50 másodperc között szoktam tartani a teljes lefolyást. Ha van hozzá filter papírod, javaslom hogy használd, sokkal konzisztensebb az eredmény. És ami még fontos, hogy még véletlenül se ejtsd be a nyomást mert ahogy felemelkedik egy kicsit is a kar, tönkre teheti a pogácsát.
Én próbáltam a Gahahe-t, finom volt, de szerintem nem kezdő kávé. -
weinmaker
őstag
válasz
Parci
üzenetére
Figyu, lehet. Ez a saját véleményem, egyéni ízlésem, preferenciám. Az biztosra ki merem jelenteni, hogy jobb nem volt, maximum olyan (de más). A Classiccal markánsabbak az ízek, sűrűbb a kávé szimplánál, dupla a crema mennyisége. De a mini is jó volt, picit összemossa az ízeket, nulla keserűség, mét ott sem, ahol a classic-kal már volt. De mégis maradtam. Ennyi.
-
válasz
weinmaker
üzenetére
én úgy gondoltam mindig, hogy én pörkölök közepesre itthon, lévén, hogy az igazán világosat nem tudom olyan biztonsággal vállalni a gene-nel. hagyom recsegni mostanában legalább másfél percig, szemre is közepes a kofi. viszont ízre semmi keserűség, szerencsére.
na, ezekkel a kávékkal egyértelműen jobb volt a mini gaggia, mint az űrgaggia.
-
weinmaker
őstag
Nálam egyelőre maradt a Classic. Bármennyire klassz kis gép ez a mini Gaggia, nem tudott elcsábítani. Pedig rosszat nem tudok róla mondani. Nagyon jó kávékat készítettem vele, de az én szokásaimnak (szimpla, közepes pörkölés, vagy ritkán picit világosabb) még mindig jobbnak (de biztosan nem rosszabb) érzem a Classicot. Elfogadom, hogy világos pörinál jobb is lehet a mini, de én olyat nem nagyon fogyasztok. Szóval ma fájó búcsút vettünk egymástól, és ment vissza Zsoltinak.
-
sapizee
csendes tag
Ma egy Robot boldog tulajdonosa lettem
Tudnátok ajánlani olyan kávét, amin jól lehet gyakorolni, elsajátítani az első lépéseket?
Eddig csak filtereztem itthon, ez az első presszós próbálkozásom. Minden új még, a WDT-től kezdve a tamperelésig
Kinu Simplicityvel darálok, és egy bonsai rögrémet is sikerült beszereznem a Robot mellé Kávékalmártól.
Első próbálkozásom egy Bagira hondurasi fermenttel volt, meglepően jól sikerült (bár csak másodjára sikerült eltalálnom a megfelelő őrleményfinomságot (elsőre lisztszerű végeredményt kaptam, amivel inkább nem is próbálkoztam). A nyomás felépült, 15g-ból egy hosszabb, 42g-os kávét sikerült gyártani, ami jobb ízű volt, mintha kotyeszban főztem volna le.
Másodjára már délután egy kisebb adag (12g) CM mosott Gahahe (Burundi) volt a terítéken. Ez filterre van pörkölve, de tettem egy próbát vele, azonos őrlő beállításon viszont szinte semmi nyomáson átzubogott a pohárba, így a végeredmény sem lett értékelhető.
Eddig a mellékelt shower screennel próbálkoztam, előmelegítés nélkül, tanácsokat szívesen fogadok
-
bl4ze
veterán
válasz
WarLock07222
üzenetére
Mindkettő megvolt: fixen ott van ez a savas , savanykás íz a korty végén.
Sokféle extrakciót, hőt is próbáltam. "Ez ilyen".
-
WarLock07222
tag
válasz
bl4ze
üzenetére
Igazából csak idepofátlankodom egy tippel, nem annyira szoktam a klasszik vonalról iszogatni, de végülis általánosan haszánlható módszerekkel dolgozunk. Szerintem próbáld hosszabbra húzni, vagy nagyobb bemeneti adaggal megtartani a mostani arányt. Esetleg mindkettő egyszerre. A nagyobb adag picit "összehúzza" az ízeket és nem lesznek ennyire kirúgó dolgok a pohárban.
-
bl4ze
veterán
válasz
bl4ze
üzenetére
Ez a Costadoro - Decaffeinato most nem jött be: bármit is csinálok vele nekem túl intenzíven jön a végén a sav. A korty végén mindig van egy savanyú, főleg "honey pomelo"-ra hajazó íz.
Nem tudom eltüntetni, és az zavaró. (Nekem)
A lefolyás, crema - jó, rendben, az íze az ami nem jön be, a korty "vége".
Más mit tapasztalt ezzel? Ha jól rémlik más is vett, kóstolta már.... Köszi. -
iatti
aktív tag
válasz
gboszi
üzenetére
nálam is csepegett,de egy vízkőtelenítés megoldotta. nyomass át rajta citromsavat. én olcsó citromlével csináltam. véglegesen akkor lett jó, amikor levettem a bojlerről, beáztattam pár órára citromlébe.a ha így se jó,vagy ledugaszolod,vagy zsebbe nyúlsz és veszel másikat
-
gboszi
senior tag
Sziasztok. Gaggia classic, gözre állítva csöpög a gőzcsap
Nem vészes, de csöpög, mikor felfűt. Illetve gőzőlés után. Ez mitől lehet? Mit cseréljek szerintetek? -
thomasrc
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Amit az NR karhoz adnak gyárilag. Annyit tudok róla, hogy 21 grammos, de Seashellből simán benyel 25 grammot is. Valami brutális. Rendeltem mellé egy 12/18 IMS kosarat is, azzal teljesen rendben van a csapolás, de ez a gyári kosár valahogy nem akar még összejönni.
-
válasz
thomasrc
üzenetére
Az érmés trükk nekem nem teljesen válik be; van, mikor oké és van mikor nem. A VST-vel nekem konkrétan nem jó, el is vetettem. Nem akarok senki profit felülbírálni, csak végül is én iszom a saját cuccot s ha nem jön be az aktuális fáma, nem habozom saját szám íze szerint variálni
A Graef alátétek csak tologatják jobbra-balra a tartományt, de ettől a kattintás, tehát a fokozat ugyanaz marad, nem változik szerintem.
Kíváncsi vagyok mindazonáltal a végeredményre. Milyen kosár? -
thomasrc
aktív tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ez lesz valószínűleg, megpróbálok játszadozni vele, de +/- 1 gramm különbség korábban nem okozott jelentős változást. Abban a helyzetben vagyok, hogy szerintem most jó a dózis, mert előtte bénáztam már vele és akkor sehogy nem adta ki a nyitott kar (spriccelt, csatornásodott vagy túl hamar szőkült). Ezen felül érmével is néztem a fejtávolságot és ott is megvan most az ideális helyzet, amikor még éppen nyomot hagy a pogácsában. Tehát ha dózissal próbálok 1:2 arány felé menni, akkor szerintem csak elrontom az egészet, ezért gondoltam arra, hogy talán a Graefen kéne bűvészkedni az alátétekkel, hátha kiadja valahogy. Azt hiszem 2 vékonyat és 1 vastagot adtak hozzá gyárilag, de persze most, hogy kellenének, fogalmam sincs hova raktam el őket.
-
válasz
Gery0505
üzenetére
nana, a japán favit azt ilyesmire nagyon ne (de ezt soldier2 pontosan tudja), az egész másra való (a vírus kezdeti szaporodási fázisát lassítja, ergo friss koronavírus fertőzés esetén lehet érdemes szedni, az első 10 napig maximum), arra is csak közepesen, cserébe viszont nagyon nem cukorka, ami a mellékhatásait illeti (végleges hallásromlás, masszív májterhelés, többek között)
-
Gery0505
aktív tag
válasz
soldier2
üzenetére
Az Orvos Orvosovics Orvosov mit mond? Nem tud segíteni valamilyen szerrel? Állítólag akinek elment a szaglása, arra jó ez a kínai gyógyszer, a Favipiravir jó rá. Próbáld meg a sós vizes orröblítést is, a körzeti orvosom is mindig ezt javasolja, ha baj van az orrommal. Egyrészt nedvesít, másrészt a só is jót tesz neki. Kitartást, gyógyulj meg mielőbb.

-
soldier2
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Aremény hal meg utoljára
. Egy ideje (úgy 2 hónapja) beállt erre a szintre, ami annyira nem dráma, de lehetne jobb. Szagokkal is úgy vagyok, hogy a maximum nagyon lecsökkent, de minden a helyén van. Gyakorolok szaporán. -
válasz
soldier2
üzenetére
Októberben voltunk pestisesek a csajjal, nekem két-három nap volt szagtalan, neki március végére jött vissza nagyjából, de még április közepén is képes volt random fokhagymaízűnek titulálni bármit. Szóval kitartás!
thomasrc@
ahogy sz.zs mester mongya. 21g már elég sok ahhoz, hogy a viszonylag érzéketlen Graef megtréfáljon, főleg, ha finomra őrölsz. Próbáld ki kevesebb cuccal a finomabb álláson. -
-
Zen42
tag
válasz
soldier2
üzenetére
Ez nagyon szomorú. Van egy rokonom is aki már közel egy éve küzd ezzel és úgy tűnik a Covid egyik tartós szövődménye. Valahol olvastam, hogy új idegpályáknak kell kialakulnia, amihez gyakorolni kell a szagolgatást. Az ízlelés is visszatér ha a szaglás visszatér.
Persze mindez csak elmélet. -
Zen42
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Ha jobban megnézem, szerintem ügyvédre fogják költeni a pénzt ami összejön a kickstart-ból. A webhelyen úgy adják elő mintha ők tervezték volna a gépet. Ha már az hazugság akkor bármi lehet az abból amit leírtak. Egyébként egy naked Rancilio kar van a kínai gépen. Beszarás.

A másik, hogy jól látom, hogy a gép (legalábbis ami a webhelyen van) nem rozsdamentes acélból hanem horganyzott lemezből van?
-
soldier2
őstag
válasz
Parci
üzenetére
December óta nem ittam jó kávét. Küzdök mint malac a jégen, de attól tartok valamit végérvényesen elrontottott az ízlelőbimbóimmal. Nem annyira rossz mint az elején, egy Yirga ésegy Columbia közt vakteszten elbuknék, ami elég gáz.
(holnap azért benézek egy jobb kávézóba, hátha csak a vízzel vagy az őrlővel lett valami
) -
sz.zs.
őstag
válasz
thomasrc
üzenetére
Az alátét nem fog segíteni a problémádon, az lesz amit leírtál, hogy 13-as ból 20-as lesz, vagy éppen 6-os, attól függ, hogy kiveszel vagy beteszel alátétet. Mondjuk az, hogy egy fokozat ilyen durva eltérést hoz, azt szerintem nem normális dolog, de próbáld meg azt, hogy a tizen hármas álláson Darász, viszont 0,5-1 grammal kevesebbet. Vagy éppen a 14-es álláson 0,5-1 g-mal többet. Attól függ hogy mit bír el még a kosár…
-
thomasrc
aktív tag
21 grammos kosárral akadt egy kis problémám.
Graef CM702 őrlőm van és most ennél a kosárnál az van, hogy a 14-es fokozaton 1:3 arányt ad ki az őrlemény, 13-as fokozaton pedig befullad és ilyen 1:1.1 körüli jön le.
Meg vagyok zavarodva. Most akkor be kéne tennem alátét még (ha jól emlékszem 1 gyári vékony van most a kés alatt) vagy kivennem, hogy valahogy bevarázsoljak plusz fokozatot a két állás közé? Vagy tök mindegy, mert csak annyi fog változni, hogy például a 14->21-es fokozatnak felel majd meg, a 13->20-asnak? Az a baj, hogy már alig maradt néhány adagra elegendő babom kísérletezni, jó lenne biztosra menni.
-
Gery0505
aktív tag
válasz
SoundON
üzenetére
LADA tuning... Na persze...
Inkább Ferrari. Már csak pirosra kéne festeni, és tenni a tetejére egy ló szobrot, a Pavoni madara után szabadon.
Naggyon komolyan meg van csinálva ez a GC... Milyen tuningok vannak benne, elmeséled nekünk? (Jövő hét környékén megy Fragolához a gépem...
) Látom kivágtad a csepptálcából a helyet a mérlegnek. Az ott egy Acaia mérleg? Látom beüzemeltél valami nyomásprofilozó programot is? Arra is kíváncsi lennék. Gondolom valami komolyabb kis szivattyú is került bele, amit tudsz vezérelni. Nyilván annak meg valami hajtás is kell. Mesélj, mit tud ez a Gaggia? 
-
Gery0505
aktív tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Szegény Parcinak nem elég az oltás, még mi is oltjuk Őt...

-
Gery0505
aktív tag
válasz
Parci
üzenetére
Nem a kávékészítős karodba kellett volna kérni az oltást.
Viccet félretéve, tényleg tud fájni pár napig az oltás helye, én a bal karomba kértem, két napig felemelni sem tudtam a bal kezem. (De jobb kézzel készítem a KV-t...
) Hála Istennek, hogy megkaptad az oltást, és nem a vírust.
Én még lázas is voltam az oltástól, és három napig levert, mint vak a poharat. A második már nem volt vészes. 
-
mini gaggia update: frissen oltott karral nem az igazi a kávékészítés

-
iatti
aktív tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
ez a gépdizájn mintha ismerős lenne
lassan minden utca sarkon bele lehet botlani. -
WarLock07222
tag
válasz
Chiclan
üzenetére
Szegény John Buckman lefekvés előtt majd szerintem elmorzsol néhány könnycseppet a standard kínai gép tetejére cseszett tablet (illetve rajta futó viszonylag ismerős alkalmazás) miatt. Kickstarterbe dobni egy ennyire erősen szabadalmi jogsértés-gyanús cuccot, na ahhoz kell pofa
Legalább picit átdesignolhatták volna a dolgokat. -
Chiclan
friss újonc
Sziasztok srácok ismeritek ezt az új fejlett gépet nyomás és áramlás profilozással?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os SSD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- Apple Magic Mouse A3204 (USB-C)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4096
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.

Csak anno kerestem ilyen videót puszta kíváncsiságból, és nem találtam.

lassan minden utca sarkon bele lehet botlani.