Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bencefica13
csendes tag
Köszi, jogos. Feltettem a hirdetést HA-ra. (Remélem nem probléma belinkelni, nem láttam szabályzatban, hogy tiltva lenne).
Az ár erősen irányár, mert nem láttam használtat mostanában hirdetve, értékállónak gondolnám, mert pont olyan mint első nap, de alkudható a dolog.
Amennyiben valakinek érdekes lehet, és szükséges csinálok több képet is este ha hazaértem.
-
bencefica13
csendes tag
Sziasztok!
Valakit érdekelhet esetleg egy 2 éves fekete Comandante hibátlan állapotban? Fehér színűt vennék, hogy legyen újdonság, de asszony csak akkor engedi, ha elmegy a fekete
-
bencefica13
csendes tag
Sziasztok!
Feltettem HA-ra egy v1.1 használatlan fekete Fellow Ode-t, ha esetleg valaki a fórumból pont ilyet keresne és kell neki, akkor írjatok nyugodtan és egy ~10%al kevesebbért ajánlanám.
-
bencefica13
csendes tag
Sziasztok!
Úgy látom valamennyire pont témába esik a kérdésem, új helyre költözök, ahol a konyha még építés alatt áll és gondoltam kihasználom a lehetőséget arra, hogy még most legyen beszerelve egy BWT szűrő a csap alá, úgy érzem az lenne a legjobb / legkényelmesebb megoldás tea és kávéfőzéshez.
Annyiban tudnátok segíteni, akinek van tapasztalata ezzel, hogy mekkora helyet foglal el a berendezés? Éppen Blanco kihúzható kukákat nézek és gondolom akkor olyat kéne néznem, ami kisebb és elfér mögötte a patron és az egész BWT szűrő? Úgy nézem ez a blanco select II compact kuka lenne, ha esetleg bárkinek van ilyenje, nagyon megköszönöm a segítséget!
-
bencefica13
csendes tag
válasz
Toobee
üzenetére
Pont most néztem én is a felső kategóriát és sajnos a Decent most már a Linea Mini-vel van egy árkategóriában, a legalapabb modell 1,5M-re jön ki szállítással és vám/áfával. Nekem pl a Decent lenne a dream machine, de szerintem esélytelen, hogy mostanában ennyi fölös pénzem legyen, szóval marad a Sage DB, vagy egy Bianca később.

-
bencefica13
csendes tag
Sziasztok!
Leszűkítettem két lehetőségre a gép upgrade-m azt hiszem, naponta átlagosan kb 2 americano és 2 espressot iszunk, illetve hétvégén, vagy ha több idő van, akkor cortado, vagy flat white. Amikor a család, vagy vendégek átjönnek, ők főleg tejes kávékat szoktak kérni.
Erre a felhasználásra, Ti egy űr GC-t vennétek, vagy egy teljesen új Sage Dual Boiler-t? A Sage olcsóbb itt, mint magyarban, kb 270.000 Ft-ra jönne ki most. GC-nél a tejes italok miatt aggódom, illetve hogy a timemore mérleg valószínűleg nem fog elférni, ha jól tippelem. Sage-nél pedig az időtállóság / javíthatóság a kérdéses nálam főleg.
Köszi!
-
bencefica13
csendes tag
Ez lehet elég hülye kérdés, de nem tud valaki véletlen olyan pörkölőt, vagy kávé eszköz boltot, ahol elfogadnak szép kártyát? Mióta külföldre költöztünk és ritkábban járok haza / nem netpincérezek állandóan, rajta maradt egy nagyobb összeg és ha van rá lehetőség, akkor már kávéra költeném.
-
bencefica13
csendes tag
válasz
bencefica13
üzenetére
Plusz info, ha esetleg van valakinek ismerőse északi szomszédoknál, a Mall.sk-n 869 euroért meg lehet kapni a fekete változatát a Sage Dual Boiler-nek, ami olyan jó 80k-val olcsóbb, mint itthon, ha jól nézem.
Illetve, nem tud valaki véletlen hol lehetne kapni Clever Dripper-t, vagy Hario switch-et? Nem igazán találtam készleten sehol, igazából használt is tökéletes lenne, kiváncsi lennék erre a hybrid immersion vonalra. -
bencefica13
csendes tag
válasz
lszlfrng
üzenetére
Szia!
Végül tovább kutattam és egy Sage Dual Boiler (920) mellett döntöttem, mellé pedig egy Fiorenzato AllGround daráló, ami remélhetőleg a héten, vagy jövőhéten érkezik.
A géppel tökéletesen meg vagyok elégedve eddig, még nem csináltam meg a korábban belinkelt Slayer mod-ot, amivel lehet állítani a flow-t, viszont a pre-infusion állításokkal is már elég sok mindent lehet csinálni.
Amit olvastam, hogy még a többi gépnél is fontosabb, hogy lágy vízzel legyen használva, mert a legtöbb Sage akkor hal be, hogyha vízkőmentesítést kell csinálni rajta.
Nem is érzem, hogy ennél nekem kéne valamikor több egy gépben, esetleg majd akkor, ha lesz pénzem egy Decent-re és az asszony elhiszi, hogy az nem is olyan drága
-
bencefica13
csendes tag
Bennem még egy kérdés felmerült otthon kevert víz témában, filterhez ugyanazt a kevert vizet használnátok, mint amit az espresso gépbe, vagy oda esetleg egy teljesen más keverést érdemes?
-
bencefica13
csendes tag
15:00-kor indul a Weber Key Grinder elővétele, tervezi innen bárki megrendelni még a 25%-os kedvezménnyel?
-
bencefica13
csendes tag
-
bencefica13
csendes tag
válasz
Gery0505
üzenetére
A kávék közötti gyakori váltás indokot teljesen megértem, de azt hogy hétfőről csütörtökre pocsék kávét inna az ember, nekem túlzásnak tűnik. Ismerősömnél Eureka Atom őrlő van, hétvégén kezdtünk fel kávét pörkölés után pihentetve, pénteken voltam ismét nála, és akkor lehet velem van a baj, de még mindig baromi finom volt a kávé, aznap fogyott el. Nem mondom hogy 100%ban olyan volt, mint első nap, mert nem végig azt ittam a héten, de az tuti hogy nem éreztem nagy minőségbeli különbséget. Viszont simán lehet, hogy tényleg az én ízlelő képességemmel van a baj.
-
bencefica13
csendes tag
-
bencefica13
csendes tag
válasz
soldier2
üzenetére
Azért tegyük hozzá, hogy home-barista fórum alapján, ha normális vizet használsz, mint minden másik gépnél és rendesen karban tartod, bőven vannak 6+ éves gépek tökéletes állapotban.
Szerintem nagyban közrejátszhat a sok panaszhoz az is, amit JH említett a videoban, hogy nem egy prosumer gép, és így sokkal több olyan ember veszi, aki mondjuk egy Profitec-ről még hírből se hallott. Ami persze nem baj, de így egyértelműen a meghibásodások száma is jóval több lesz, mert nem tudják, hogy kéne rendesen karbantartani a gépet.
Én is a Sage és Lelit Elizabeth között gondolkodom amúgy, vagy Lelit Bianca, ha még koplalok pár hónapot
-
bencefica13
csendes tag
Közben megkezdődött a KOPI Deva kickstarter, ha jól látom. Maga az ár 40 fonttal olcsóbb mint a NZ és még pluszban a szállítás is 50 fonttal olcsóbb itt jelenleg. Mindennel együtt, ha kb jól számolok ez olyan 250-260.000 körülre jönne ki vámmal, szállítással, minden költséggel.
Érdekes ez is, nekem az az egy nem tetszik, hogy ekkora üres tér van a gép alja és a darálórész között, nem tudom mennyire lenne ez kényelmes. -
bencefica13
csendes tag
válasz
Gery0505
üzenetére
A nagyon fiatal "karrierem" alatt ebben az otthoni kávé, főleg espresso készítés topikban egy dolgot tanultam meg biztosra, nincs olyan, hogy végállomás és olyan daráló, vagy gép, amit ne tudnának űberelni
Más kérdés, hogy megéri-e azért a nagyon apró különbségért több, mint 3-4 ezer eurot kiadni, valószínűleg nem, nekem legalábbis biztosan nem. -
bencefica13
csendes tag
Az nem is baj, itthoni használatra tökéletes, napi 4 kávé az átlag, ritkán több, ha jönnek vendégek, de hát azzal gondolom nem lesz problémája a gépnek.
Illetve, azért az asszonyt is meg kellett győzni, hogy ez így bepasszol a konyhába és mindenkinek sokkal jobb lesz így az élete, ehhez nagyon jól jött, hogy kisebb és szerintem szebb, mint egy F64 evo
nekem is pont a fekete-rose gold változat lesz amúgy. -
bencefica13
csendes tag
-
bencefica13
csendes tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Én múlt héten rendeltem meg a Fiorenzato AllGround-ot. Itthon is kapható, mostani vám és minden miatt már olcsóbb is, mint egy NZ és szerintem a Fiorenzato elég időtálló lehet. Sajnos még nem érkezett meg, ezért személyes véleményt még nem tudok mondani, csak én is pont ugyanígy voltam, mint Te és erre esett a választásom.
-
bencefica13
csendes tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a tartalmas választ! Amúgy meg is győztél az NZ mellett és gondoltam ma 8kor rendelek is, végigment a folyamat, amikor kiírta hogy 90 font a szállítás. Kicsit megrökönyödtem, én úgy emlékeztem egyszer amikor néztem indiegogo-n, akkor 15 vagy 20 körül volt.
Plusz gondolom erre megy majd még rá a vám+ÁFA, és az azért szépen lassan már 300k közeli összeg. Lassan már ott tartok, hogy veszek csak egy Fellow Ode-t, átszokom filterre, és akkor spóroltam is
-
bencefica13
csendes tag
válasz
hkarcsii
üzenetére
Nyilván nem konkrétan ezekre a darálókra gondoltam, csak maga a kések profiljára.
Kevés az esély, hogy van ilyen kávézó, de gondoltam hátha akad egy kis eldugott hely, amit ismer valaki. Ízvilágban nem tudom mi jönne ki az összehasonlításból, ezért lennék kiváncsi, hogy egyáltalán észrevennék-e különbséget, mint ahogy több helyen olvastam a flat inkább tisztább jegyeket hoz ki, a conical pedig talán édesebb, de összemosottabb ízjegyeket. Valószínű mindkét darálóval tökéletesen jól járnék, ez már csak a szőrszálhasogatás, de gondolom ez az a fórum, ahol ez pont belefér. -
bencefica13
csendes tag
Sziasztok!
Esetleg tudtok olyan kávézóról, ahol össze lehetne hasonlítani egy síktárcsás és egy kúpos darálóval készült espresso-t? (Főleg Pesten járok, de esetleg Komárom és Szegeden is leszek, ha ott van ajánlott hely)
Leszűkítettem a kört a Fiorenzato AllGround és a Niche Zero-ra, viszont annyira még nem vagyok tapasztalt, hogy tudjam nekem melyik profilú ízlik jobban és egy ilyen teszt lehet segítene. -
bencefica13
csendes tag
Új Weber daráló, 25% kedvezmény van rá várólistával. Úgy nézem lényegében egy elektromos HG-1 kb, nem néz ki rosszul szerintem.
-
bencefica13
csendes tag
Eureka_grinders instagram post alapján úgy tűnik következő hetekben érkezik egy single dose gép tőlük is, kiváncsi leszek.
Azért a videó alapján látni szerintem, hogy melyik darálóból merítettek inspirációt
-
bencefica13
csendes tag
Megjelent a Niche Zero rendes oldalán egy Buy Now gomb, természetesen nincs raktáron maga a daráló, viszont nem visz tovább az indiegogo-ra. Lehet hogy végre áttérnek rendes, direkt eladásra az oldalukról? Az egész szimpatikus lenne.
-
bencefica13
csendes tag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ezt én is szerettem volna kérdezni, lassan elfogy a Norda és vettem 5L desztvizet és a keverésen gondolkodtam, hogy van-e, aki csak bedobja a sókat és rögtön keveri, vagy esetleg baristahustle recept alapján 2 oldatot kevertek a sókkal és azokat öntitek a deszt vízhez?
-
bencefica13
csendes tag
Nemrég lett új gép vásárolva, viszont egyre jobban megszeretjük a cortadokat és a család is egyre többször átjön nálunk kávézni, szóval lehet nagyon gyorsan váltani is kell egy dual boiler gépre a sok tejes ital miatt.
Homebarista-n és reddit-en is nagyon sokan dicsérik a Breville dual boiler-t, főleg slayer modolás után és hogy a hiedelemmel ellentétben nem rossz az összeszerelése sem. Kicsit ódzkodtam tőle eddig, de eléggé meggyőzőek a vélemények. Van esetleg valakinek tapasztalata az itt forgalmazott Sage dual boiler-el?
A Lelit Elizabeth még a másik, amin gondolkozom és reálisnak tűnik. Néztem Bianca-t is, meg elborult pillanataimban Profitec és ECM dual boiler gépeket, de az még úgy érzem túlzás lenne -
bencefica13
csendes tag
válasz
gabor9991
üzenetére
Nekünk Dedica volt elég sokáig, igazából szerintem teljesen korrekt gép, ha esetleg később úgy döntesz, hogy veszel egy jobb darálót, akkor lehet hozzá kapni non-pressurized (nem tudom magyarul mi a pontos neve) szűrőkosarat, jobb tampert és egészen korrekt kávét is lehet vele készíteni ezen az áron. A másikat nem ismerem egyáltalán, de már csak azért mert 7-8 évig ment nálunk a Dedica én azt ajánlanám.
-
bencefica13
csendes tag
válasz
M_Atts.caffe
üzenetére
Köszi szépen!
Te hogyhogy végül az NZ mellett döntöttél, ha szabad kérdezni? -
bencefica13
csendes tag
válasz
iatti
üzenetére
15:10-re sikerült megnyitnom az indiegogo-t és akkor még volt fehér és fekete verzió is, több mint 50db mindegyikből, szóval bőven lehetséges behúzni egyet, ha fel vagy iratkozva a hírlevelükre.
Végül én nem vettem, még tovább kutatok és megvárom a bővebb értékeléseket a G-Iota-ról, vagy egyéb darálóról, ami jó lehet az árkategóriában. -
bencefica13
csendes tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Óó, igen? Ezt tök jó, hogy kiszúrtad, én nem láttam a videoban. Én is néztem a Solo-t, vagy G-Iota-t, vagy már nem tudom hány neve van még
Csak még olyan kevés info / vélemény van róla, hogy nem mertem bepróbálni. Viszont, ha Hoffmann-nak esetlegesen lesz róla review-ja, akkor még lehet megvárom és nem veszek NZ-t a mostani drop-ból. -
bencefica13
csendes tag
Hát úgy átszámolva itteni Áfával olyan ~260k körül jönne ki, de pl a Lagom-P64 tetszik még, viszont ha azt átszámolom szállítással már bőven kétszer annyira jön ki, mint a Niche.
Van valami amit ajánlanátok mint best buy helyette, single dosing, espresso és filterre is képes, illetve nem olyan ronda, hogy az asszony kitegye a konyhából? -
bencefica13
csendes tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Értem, köszi szépen. Akkor ezek szerint hiába a minimálisan drágább kiszállítás, sokkal jobban járok, ha szlovákiai címre rendelem az àfa miatt. Köszönöm!
-
bencefica13
csendes tag
Rendelt valaki esetleg a brexit óta Niche Zero-t? Úgy olvastam, hogy elég szépen megdobta az árát emiatt, ha valaki EU-ba kéri, a legtöbb helyen ~150 eurot olvastam. Valakinek van ezzel tapasztalata?
-
bencefica13
csendes tag
válasz
bencefica13
üzenetére
Sziasztok!
Ha konkrétan erre a gépre nincs is tapasztalata senkinek, esetleg abban tud valaki segíteni, hogy egy 4 éves jól karbantartott single-boiler gép (újonnan cserélt rezgő pumpa) mekkora kockázatot rejthet magában? Van olyan aminek már jóval nagyobb az esélye, hogy tönkremenjen, pl elektronika, aminek a javíttatásával kb drágábban jönnék ki, mint egy új géppel?
Köszönöm! -
bencefica13
csendes tag
Sziasztok!
Lelit gépekkel van valakinek tapasztalata esetleg, hogy mennyire bírják jól az éveket? Lenne egy Victoria gép, ami 2017-es, viszont tökéletesen karbantartva és nagyon szép állapotban, kb 70ezerrel olcsóbban, mint boltban most újonnan. Már csak az asszony végső áldására várok
Szerintetek ár/érték arányban ez az ár korrekt? Ez lenne az első komolyabb kávégép vásárlás a nagyon régi Dedica óta.Előre is köszi!
-
bencefica13
csendes tag
Sziasztok,
A tamper-es témánál maradva, van valakinek tapasztalata a Normcore level tamper-el esetleg?
Redditen olvastam főleg jó dolgokat róla, hogy WDT tool mellett csak ezt használják, disztribútor nélkül. Bevallom kicsit jól esne kevesebb eszközzel megoldani az előkészítést, mert itthon már rossz szemmel nézik, hogy egy OLED TV árát költöm már gépekre és kiegészítőkre
Másik opció, egy Tadamm disztribútor és tamper, illetve a knock box tuti onnan jön. -
bencefica13
csendes tag
Amazon-ról lenne a gép, ahol pl a jelenlegi akcióban inkább ~175-180k HUF-nak mondanám, de bármilyen más gépet is nagyon szívesen megnéznék, ha szerintetek az jobb árkategória, csak elsőre jókat hallottam róla és ezért gondoltam erre.
Jelenleg sajátnak csak egy sima ikea-s kéziörlő van, azzal kóstoltam bele a világba, illetve kölcsönbe kaptam egy Timemore-t kipróbálásra és nem apró a különbség, ezért is szeretnék felfele váltani. Espresso gép jelenleg egy örökölt Delonghi EC 685 van. -
bencefica13
csendes tag
Sziasztok!
Tervezek beruházni egy Sage Barista Express gépre a French Press-em mellé, és az lenne a kérdésem, hogyha legtöbbször espresso-t csinálnék, de azért hetente 1-3 French press is becsúszik, Ti vennétek mellé egy különálló darálót? Azt hallottam korrekt a Sage örlője, de azért messze sem tökéletes.
Kézinél gondolkozom a 1zpresso és a comandante között, illetve nem tudom, hogy szerintetek megérné-e elektromosra váltani? Úgy vettem észre, hogy a Niche Zero lenne a tökéletes, viszont nagyon nehezen lehet kapni, illetve a BREXIT miatt azt olvastam elég durva import fee is rájött a legutóbbi szállítmányoknál, és kb 750 eurora jött ki a gép, ami már azért nekem kicsit sok lenne. Wilfa Uniform esetleg, vagy bármi egyéb hasonló árkategóriában, ami jobb lehet mint a fent említett kézi örlők?
Köszi szépen előre is!
-
bencefica13
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégiben kóstoltam az első kávémat ami french press-szel lett készítve, és nagyon bejött az íze, ezért szeretnék itthonra is beszerezni egy hasonlót, de még csak kezdő szinten, ha esetleg nem jönne be, vagy nem lennék elég türelmes az elkészítéshez.
Visszakerestem a topik-ban és azt láttam, hogy az IKEA-ban található press megfelelő minőségű, viszont azt szeretném kérdezni, hogy az ottani Metallisk darálóról van esetleg véleményetek? Megfelelő lehet belépő szintre, vagy másikat ajánlanátok inkább?
Köszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Napelem
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- iPhone 12 Mini 64GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Új könyv: A szamuráj erényei Kicune - Itó könyve
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nekem is pont a fekete-rose gold változat lesz amúgy.