Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Abban nincs hőfok figyelés, Brexit óta nem tudom hogyan alakul az ára.
Off: mobilon nagyon nehezen tölt be a prohardver, asztali chromeban is mobil szimulációban.
-
Bazsee71
őstag
válasz
Parci
üzenetére
Ízre szerintem nagyon rendben van a Fio, bár filterre még sosem próbáltam. A bevonat otthonra tényleg nem extra, de elvileg más a profil (illetve nincs bevonat nélküli opció, ez fixen ilyen késsel jön).
Jut eszembe, videót is csináltam az állításról.
-
Gery0505
aktív tag
-
törölt tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
Igen, a lengyelektől.
https://30.coffee/welhome-pro-wpm-ms-130t-milk-steamer-with-temperature-setting -
-
Bazsee71
őstag
válasz
Parci
üzenetére
Holnap quakerrel megpróbálom belőni a pangó mennyiségét. A Red Speed titánium bevonatot takar, ha jól tudom 1400 kg-ra van hitelesítve.
koxx: Lassabb (kb. 2x annyi idő ugyanaz az adag), de ez az állító gyűrű elsőre megvett, nekem nagyon bejön. Nagyon közelről vizslatva a fekete kijelzős rész kialakítása, illesztése kissé suta, ha valamibe bele akarok kötni. Kis minitank ez is. Kb 2 órát nyúztam eddig, szóval így kezeljétek, amit írok.

-
Bazsee71
őstag
Nálam van rövid próbára a Fiorenzato Home szériájának első darabja, az AllGround, és az első benyomások nagyon pozitívak.
Kompakt méret, csendes, 64 mm-es Red Speed kések. Az állító gyűrű rendkívül komfortos lett, 2 ujjal könnyedén tekerhető. 3 tartományt jelöltek fel (espresso / moka / filter), és az állástól függően vált a kijelző és az időzítő. Az érintőkijelző praktikus, a kézikönyv kézhez vétele nélkül is egyértelmű a használata.
Az ára sajnos borsos (egyelőre csak a Vinto oldalán láttam, egyszerűbb színben bruttó 247e), de otthonra ez végállomás lehet.
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Elkelt, köszi az érdeklődést!
-
törölt tag
Tök jó a nanofoamer (köszönet érte CB), kicsit hajlítani kellett az érintkezőjén, hogy könnyű legyen kapcsolni, meg újra kellett saccolni a tejmennyiségeket, mert itt nem jut be víz a gőzzel mint mondjuk automatával gőzölve, viszont ezáltal sokkal tisztább, szárazabb a tejkrém, sűrű, krémes, önthető, tényleg működik, nem bonyolult használni.
Útiszettbe kiváló, de más habosítókkal összehasonlítva is megállja a helyét, ami ennél jobb az mondjuk a WPM MS-130T automata tejhabosítója, de az 150e. -
Osynho
addikt
Hello!
Vettem egy ilyen kart. A csomagban volt egy "rögzítő drót", ami feltételezésem szerint a kar belsejében lévő vájatba való, hogy rögzítse a szűrőt. Sehogy se tudom teljesen (vízszintesen) benyomni a szűrőt, ha bent van a drót, illetve nagyon feszesen fogja, úgy kell kifeszegetni. Szerintem így biztos nem jó. Mi lehet a trükkje?
Szerk: eleve nem fekszik fel a karra, mozog benne.
-
Azért bátorkodtam megjegyezni, mivel már többször jártam úgy, hogy írtam egy termékre, de már rég elvitték.
Ez több topiakba bevált.Ne legyen teljesen off, nekem bejön a Bányai kávé, ennyit nem ér, de megkóstolni jó volt.
Tejes italként viszont egyetértek, nekem se jön be.[ Módosította: Parci ]
-
-
SteelCowboy
csendes tag
Itt az új esély valakinek, aki nem akar hónapokat várni:
Ma érkezett, bontatlan Nanofoamerem eladó!
Mikor megrendeltem, még nem volt "gőzgépem", most meg van, így okafogyottá vát megtartani.Akit érdekel, keressen privátban!
-
72lakiluk
tag
Besült a 3 utas Teka megrendelésem, több helyen is bizonytalan, 2-3 hónappal riogatnak. Még amikor téma volt a vízszűrő akkor írta fragola, hogy adott el az övéiből, és lehet itt lapulnak a vásárlók. Ha így van legalább privátban, hogy bevált-e. Kösz.
Nem tudom elképzelni, hogy jól megférne egymás mellett egy egyutas, egy hagyományos és egy mosogatószer adagoló. Pedig egy GranMaster Magma nem kis medence, de mégsem. -
ferkoboy
senior tag
Egy kis különlegesség... [link]
-
-
CB
senior tag
-
kurtuzov
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ne legyetek kishitűek - ez egy kókadtan visszahajló szerszám
-
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Tényleg
Sajnos UK-ból adják fel majd őket, 549 font, amiben nincs benne a vámosz, tréfa, szállítás.
-
-
Toobee
veterán
Májusban indul majd egy számomra érdekes kickstarter kampány. KOPI Deva, 64 mm-es, síktárcsás késekkel, akkumulátorral, változtatható fordulatszámmal.
-
kozsy18
tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Remelem ezzel se lesz maskepp

[9Barista - 1ZPresso Q2 - Oonikat Espresso No.9 Blend]
Brasil-Colu blend egy lokal porkolotol, 18g-bol 33,7g yield.
Egy kattanas a finomabb iranyba meg szerintem benne van az orloben. A muszer brutal gyorsan felfutott, 2:40 alatt mar kesz volt az ital. -
Zen42
tag
válasz
ribarszki
üzenetére
Pont ugyanígy jártam egy nitrogénes kávéval. Ugye régebbi pörkölés?
Nem tudom mi okozza, de ha nem friss pörkölésű és kibontod, aznap tök finom meg minden, de utána rohamosan veszít az aromájából. Olyasmi mintha igyekezne behozni azt az időt amit öregednie kellett volna. Nem tudom, hogy a hűtés használna-e ebben az esetben, többet nem próbálkoztam ilyesmivel. -
Sic.Transit
csendes tag
válasz
thomasrc
üzenetére
Nekem ugynailyen nyitott karom van/volt, mint náald a felső. Évekig használtam gond nélkül, ezzel a tömítéssel: https://expolygon.hu/index.php/webshop/termek/700623-kartomites-kupos-cimbali-12-272
Zsolti szerint egy szar, nekem bevált. Simi ajánlotta, akinek CM Szabi ajánlotta, és a Silviához jó volt.
A gyári naked kar is szar a zöld tömítéssel nekem.
-
thomasrc
aktív tag
válasz
thomasrc
üzenetére
Közben elővettem a tolómérőt és elkezdtem méregetni. A fül legnagyobb vastagsága az eredeti Rancilio karon nálam 6,0 mm, ez egybevág az Expolygon eredeti Rancilio-s kar leírásával. A linkelt nyitott kar fülére viszont 5,8 mm-t írnak. Vagy ez a 0,2mm különbség nem számít? Egyébként amit rendeltem és rossznak mutatkozott annak a leírásában 6,2 mm van, szóval lehet, hogy itt volt a hiba.
-
hogyaza
tag
válasz
thomasrc
üzenetére
Igen,ez a zöld.Elvileg jobbnak kellene lennie mint a gyárinak,de nekem nem volt az.Mérete az stimm.Ilyet keress.Nem írtad hogy melyik szériád van.A V1-V2re írják hogy 8.2mm a vastagsága,csak ezt láttam most a listában,de kérdezd meg.Lehet ez van a tiedben és azért nem feszül be a kar egyenes állásba. Megpróbálhatod a zöldet is,lehet neked beválik.
Kicserélni nem nagy ügy.Alulról beletekersz egy facsavart és kihúzod vele.Vagy kifeszegeted vékony lapos csavarhúzóval. -
thomasrc
aktív tag
válasz
hogyaza
üzenetére
Köszi. Ez kép alapján sajnos ugyanaz, mint amit most küldök vissza, bár lehet, hogy ez más márkájú, nem tudom. Ha elvi szinten jó ez a kar, akkor a tömítéssel lehet probléma? Azt tapasztalom, hogy a nyitott kar sokkal nagyobb tartományban csavarható a fejen, mint a gyári Rancilio kar. A gyári Rancilio kar meghúzva szinte egyenesen áll ki a gépből, merőlegesen (egy kicsit jobbra), míg a nyitott kar totálisan jobbra áll, ha meghúzom rajta. Már a feltételkor is egyértelműen érződik, hogy lazábban illeszkedik, mint a gyári kar.
A tömítést egyébként macerás cserélni? Mi a pontos menete?
Szerk.: A zöld szilikon alatt erre gondoltál, jól értem? [link]
-
-
-
bl4ze
veterán
Hölgyek, urak ! Holnap egy új kávét bontok: Costadoro - Decaffeinato
Valaki kóstolta már, van infója róla ? (hő igénye stb...)
-
ribarszki
őstag
Sziasztok! Létezhet, hogy a nitrogénnel tartósított kávé gyorsabban öregszik?
Pénteken bontottam fel a Pacificaffe De Tommaso kávéját, ami ízbomba volt, nagyon finom.
Tegnap óta viszont eltűnt az a kiváló étcsokis-narancsos íz, inkább a savak kerültek előtérbe. Megvannak az ízek, de halványabban.
Ezek szerint felbontás után fagyasszam a mézesüvegben?
Furcsa, hogy 5nap alatt ennyit változott. -
MPowerPH
félisten
A vizbe hogy keveritek bele a 2db osszetevot? Felmelegititek?
-
thomasrc
aktív tag
Sziasztok,
Rancilio Silviához szeretnék nyitott kart beszerezni, de sajnos befürödtem az első rendeléssel.
Elvi szinten a termék jó kellett volna legyen Silviához is, de mégsem szorul rá rendesen a fejre. Ha teljes erővel húzom meg, csapolás közben akkor is folyik ki mellette a víz.
Jobban megnéztem és összehasonlítva az eredeti Rancilio karral a következő differencia látszódik a szárnyaknál:
Nem tudom látszódik-e a lényeg, de az eredeti karnál a szárny vége nincsen lecsapva, egyébként minden más egyezik. Ha jobban megnézem a Rancilio-s kar szárnyán a kopásnyomokat, akkor pont a lecsapott részen szorul rá a fejre (ott vannak erősebb kopásnyomok) és ebből arra tippelek, hogy ez lehet a probléma oka a nyitott karnál.
Az üzletet megkerestem a problémával, de azt a választ kaptam, hogy sajnos nem tudják kipróbálni a karokat, így lényegében csak vaktában tudnék ismét rendelni.
A kérdésem az, hogy aki nyitott kart használ Rancilio Silvia-hoz, az tudna nekem linkelni egyet, ami biztosan jól illeszkedik rá? Max. 10-12e Ft.-os kategóriában gondolkozom.
-
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
b.kov
üzenetére
Én Hario Skerton Pro-ról váltottam Timemore C2-re. Összehasonlíthatatlan az élmény. Nem csak őrlemény minőségre, hanem használatra is. C2-vel 30-40g leőrlése 50-60 sec, és szinte minimális erőt kell kifejteni. Skerton-hoz képest szinte azt mondanám, hogy "nem kell tekerni"
Szóval én nem vetném el azt a kézi cserét, Timemore C2-re szinte minimális összegből tudnál váltani, és ég és föld lenne használhatóságban. Ráadásul kotyogósnál nem éreztem soha, hogy a C2 szűk keresztmetszet lenne (na jó, egy-két nagyon világos filter pörkölésű kávénél volt, hogy azt éreztem, hogy kéne pont egy beosztás kettő közé, hogy ideális kávé jöjjön le, de ez volt a kivétel). -
ferkoboy
senior tag
válasz
SteelCowboy
üzenetére
Pont az imént ment a privát!
-
SteelCowboy
csendes tag
FIGYELEM, FIGYELEM!
Megkérem ferkoboy fórumtársunkat, fáradjon a privát üzeneteihez és adjon életjelet magáról, ha még érdekli a VST kosár, mert mihamarabb (ezen a héten) szeretném elküldeni a rendelést!
Köszönöm!
-
b.kov
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igen, valahogy gondoltam, hogy a jelenlegi kényelmetlenséget nem feltétlen problémamentes módszer oldaná meg.
Igazából engem a hang nem is zavarna, de lehet tényleg overkill lenne a jelenlegi setupomra. Kézit viszont nem szeretnék cserélni, ha már váltanék, akkor biztosan valamilyen elektromos megoldást keresnék. Egyébként semmi gondom a Hario-val azon kívül, hogy tekerni kell.Szerintem ez egyelőre eldőlt, köszi Nektek.

-
válasz
b.kov
üzenetére
A Graeffel bejön pár más idegesítő dolog a képbe. Nem törik le a kezed többet, mint a Skertontól; viszont hangos (reggel, mindenki alszik, te épp lebontod a falat a konyhában) és vizezni, ütni-verni kell, hogy kiadja amit beleraktál. Elég lesz a karoshoz.
Én egy jobb minőségű kézit vennék, ha van rá keret. Akár használtan, ki lehet fogni. Itt is most ment el egy JE, de volt valami kinu is. -
törölt tag
válasz
b.kov
üzenetére
Brikkánál nem vettem észre túl nagy különbséget kézi Hario és Graef CM702 között. Na jó de, de igazából ráér karosnál.
Karos irányba mostanság én Flairen (classic) gondolkoztam, meg La Pavonin (1964-65 körüli), de valahogy egyik se ránt be annyira, hogy bevállaljam, hogy mindig legyen frissen pörkölt kávé hozzá. Ha mégis, akkor Kinu (Phoenix) lenne ár/érték arányban ami tetszik őrlőként.
IMS szűrővel végül nekem nem voltak annyira jó tapasztalataim Brikka 2-nél, nagyon belassul tőle a prüszkölés. Nem volt türelmem megtalálni a megfelelő őrlemény durvaságot, kb. 10 alkalommal használtam, nem is a szilikon tömítésével, hanem gyári gumival. Moka 3-hoz biztosan jó lehet, de olyanom nincs, a Mokinával meg vagyok elégedve mokka téren. -
b.kov
senior tag
Sziasztok,
Jelenleg egy kétszemélyes Brikkával szoktam duplát főzni, mikor épp itthon vagyunk párommal mind a ketten, szeretjük. Szimpla, presszó(szerű) kávét Nanopresso-val főzök magamnak, egyelőre meg vagyok ezzel is elégedve. Ezekhez valamilyen friss kávét szoktam őrölni Hario Skerton Pro-val.Viszont kezdem kicsit megunni a kézi őrlést, és mindenhol azt olvasom, hogy a következő lépcső egy Graef CM702 lenne. A kérdésem az lenne, hogy a kényelem mellett érezhető változást hozna-e a konzisztensebb szemcseméret az általam használt eszközök esetében?
Később tervben lenne kicsit jobban megismerkedni a presszóval (valami karos géppel esetleg), így mondhatni előbb-utóbb amúgy is kellene beszereznem egy jobb örlőt - a dilemmám inkább arra irányul, hogy szerintetek ezt megéri-e megtennem most, vagy elég lenne később, mikor rápörgök jobban a presszóra?
+ IMS szűrőre van valami jó tippetek, honnan tudnék beszerezni kétszemélyes Brikkához?
Köszönöm.
-
verti1
aktív tag
válasz
mézespálinka
üzenetére
Alap gépről van szó. Nagyon sok vizet ki kell engedni ahhoz, hogy tényleges előáztatásod legyen. Legalább a bojler űrtartalmának a felét, már nem emlékszem pontosan. Trükközés nélkül is esik vagy 7-8 fokot legalább. Sima PID-el se jobb a helyzet, nem fűti vissza. A rézcsőből se érdemes erre ellőni a vizet, szűkítővel többet nyersz. A ki be kapcsolgatás pedig egy baromság bármilyen gyorsan csinálod. Tönkre teszed a pogit vele.
-
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motoros topic
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Path of Exile 2
- Jövedelem
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G9 i7-1265U 16GB 512GB 14" FHD+ 1 év teljeskörű garancia
- Eladó Pegatron R7 240 4GB videokártya
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- AKCIÓ! 16" Lenovo IdeaPad 5 Pro 16" Ryzen 7 5800H 16GB 1TB QHD+ 1év gar.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Videó jöhet a shotról, analizáljuk.