Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicces1
aktív tag
Itt most tényleg több tucat 15ezres kosarat rendelt a brigád pár nap alatt?!
Ez valami pánikroham?!
-
WarLock07222
tag
válasz
Mano66
üzenetére
VST licensz alatt készülnek a Strada kosarak is, kb. ugyanaz az egész folyamat, leszámítva a minőségbiztosítást. A VST kosarakhoz automatizált a quality report, míg a Stradahoz manuális. Illetve ITT egy doksi arról, hogy miért lett később matt a felülete az LM kosaraknak. Nem tudom a tiéd fényes-e vagy matt, de kb. ez az egyetlen számottevő dolog a kettő között.
-
Mano66
senior tag
Látom lemaradtam a közös rendelésről.Most egy Strada 17g-os kosarat használok.Ez hasonlít a VST 18g-ra?
-
iatti
aktív tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
akkor csak ketten vettünk 20-ast.
szép darabszám összejött a T.-parti teszt ellenére
-
-
kisati748
csendes tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Ezek után, akinek nincs még disztribútora arra is össze kellene állni valami tutira.
-
Zen42
tag
válasz
iatti
üzenetére
Erre egyszer valaki azt mondta nekem, hogy ha citrust akarok, limonádét iszom vagy narancsot eszem. Ha barackot akkor barackot, ha meg csokoládét akkor csokoládét.
Érvelésnek megteszi.
Úgyhogy ha pálinka ízt akarsz, igyál páleszt. Vagy tegyél a kávédba!
Garantáltan ütős lesz!
-
WarLock07222
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én azért rendeltem magamnak 15-ös és 20-ast is ebben a körben, mert a 18-ast a többi 18-as szűrőhöz képest nagy megelégedéssel használom. Az IMS Nanotech nekem inkonzisztensebb, mint amenyire szeretném, néha-néha öszejön vele egy übershot, de általában átlagosak. Az IMS Superfine szintén nem a konzisztenciáról híres, illetve nekem az ízvilágot is nagyon torzítja ez az édeskés beütés, amit hozzáad (van akinek ez bejön, van akinek nem, van amelyik kávénak jól áll...). Az AVX-es kosárról inkább szót se említsünk
Ezek mellett a VST az, aminél azt érzem, hogy az jön ki, amit beleteszek. Ha sikerült eltalálnom egy shot paramétereit, akkor ha az előkészítést nem cseszem el, akkor lejön ugyanaz a kávé mégegyszer. Nekem ez mindent megér, hogy nem üldözöm oda-vissza a paramétereket az inkonzisztencia miatt, mint macska a farkát.Nem mondom, hogy mindenkinek be fog jönni, mert tényleg nem bocsájtja meg, ha elszúrod a disztribútolást, vagy tömörítést, viszont jutalmaz azért, ha minden oké
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
az elmúlt 5-10 évben nem láttam még vst szűrőt töredék áron
-
válasz
public NMY
üzenetére
18k+sztállítás; huszas az

Ezeket a dolgokat nem lehet pénzben mérni sajna, erre épít sok biznic. Ha neked valamiért jobban tetszik, akkor ki fogod csengetni érte a árát. Igazából minél drágább, annál inkább ki fogod. Kv üzlet kísértetiesen hasonlít a hifire. De ki fog derülni, mert én is rendeltem. Lehet, hogy egy hónap múlva csomó vst szűrő lesz töredék áron az aprón
-
iatti
aktív tag
válasz
public NMY
üzenetére
ha kihoz nekem valami barack pálinka aromát,akkor bizony megérte az árát
-
iatti
aktív tag
válasz
public NMY
üzenetére
nekem is ims van,kettő is. elkapott a vásárlási láz,vettem én is egyet. /nem akartam,csak vitt a csordaszellem
/ az ára azért nagy kasza az ims-hez képest. -
Zen42
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Ennyire szerintem akár még valami extra kedvezményt is ki lehetne csikarni tőlük. Ha még nem rendelted meg, én megpróbálkoznék vele a helyedben.
-
public NMY
csendes tag
sziasztok
a napokban találtam rá erre a fórumra, egy részét átolvastam :-)
lenne majd pár kérdésem, ha azokra választ kapok, hálás leszek értük.
legutóbb olvastam a szűrő rendelésekről, nekem IMS szűrőm van egy felpiszkált korábbi Gaggia Classichoz, nem tudom, hogy a lent pörgött VST kosarak mennyivel vagy mitől jobbak?
(Nemrég kezdtem el foglalkozni kicsit komolyabban a kávézással, korábban kapszulás káv ékat toltam, már-már tudok jó kávékat készíteni magamnak
) -
WarLock07222
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Lezárult a rendelés.
Végül a csoportban a kosarak száma az alábbiakkal fog szaporodni:
15g RL - 9db
18g RL - 11db
20g RL - 2db
15g R - 1db
7g R - 1db -
Silviát Verával szoktam itatni. Milyen gyakran kéne megejtenem a vízkőtelenítást illetve milyen szert érdemes hozzá venni?
-
adp
őstag
QM Silvanot, Profitec pro 300-at, Expobar db-t nézted?
-
válasz
jugeen
üzenetére
qrva drága a bwt patron, megmondom őszintén, eszem ágában nem lett volna venni, ha nem mondja a sok feketeöves podcaster, hogy az a tuti. de oké, egyszer élünk, meg elég egy patron évente.
na de, hogy az ivóvíznek is azt tegyem, az kizárt. ott van egy összesen <2e ft-os mechanikus + aktív szén szűrő, oszt a víz hibátlan.
-
JózsefK
csendes tag
nagyon köszönöm! -
72lakiluk
tag
Pár hete, hónapja nagyon ment a BWT téma. Többen is rajta voltak, azt tudjuk, hogy Parci összedobta egységenként Teka csapteleppel. Vki másnál történt előrelépés ezen a téren ? ha igen hogyan ? Egyre közelebb az új konyha megvalósítása, ebben is döntenem kellene
-
JózsefK
csendes tag
válasz
Dgfdv3
üzenetére
3. Szerintem ez attól függ milyen kávét szeretsz... világos pörkölés, gyümölcsös vagy csokis ízvilág stb
Én sokmindent meg szoktam kóstolni (kövezzetek meg) nem kizárólag “kézműves” kávét és nekem inkább a sötétebb csokoládés ízvilág jön beAmit próbáltam azok közül nagyon bejött
- PallYotz
- Roastupus -
petfoto
tag
válasz
Dgfdv3
üzenetére
1. A Vera vízkőfoltokat hagy maga után a gépen, így én használom a szűrőpatront (Sage bes920)
2. A gépem is a gomb megnyomásától méri, de szerintem mindegy, ha csak a saját húzásaidat hasonlítod össze. Asszem általában az indítás számít, ugyanakkor az előáztatás kivonandó, ha a pörkölő csapolási időajánlását veszed figyelembe.
3.Pallyotz -
72lakiluk
tag
válasz
mjxb90
üzenetére
Erről inkább bl4ze tudna ódákat zengeni
Neki van némi teszter beállítottsága, előélete. Szokott is írni az új bontásokról itt is.
Nekem nem jönnek tollvégre a "fekete bogyós, diós, pirított kenyérhéj, citrusos, zöld teás, pomelós, összerágott szilvahéj ... stb." jelzők, bár ezek jórésze nem is játszik ezen a vonalon. Szeretem a Mokaflor négy tételét, a Nera és a Chiaroscuro egészen játékos klasszik, a sárga és a piros már robis, de reggelre tuti dupla. Sajnálom, hogy a Berninit és a Special70-et nem tudom megízlelni. A honlapjukon vannak infók, ajánlott hőfok, összetétel stb.
A Mocambo GranBar és a Suprema is rendben van reggelre, de ezek picit karcosabbak már. Meg a többi, Mondial, Piansa stb. Ezek még közepes pörik, de a délies étcsokis Vicci, Nannini, Salimbene is finom, csak félve teszi be az ember az őrlőbe a sötét olajos babokat
Legutóbb vakon böktem vmi új kávéra: Blasercafe Gourmet Plaisir. Nagyon világos pöri volt, bontás után 1-2 dupla alapján nagy befürdésnek gondoltam. Félre is tettem fagyasztóba. Rápróbáltam két hét múlva, kellemes harmónikus kicsit gyümis édeskés klasszik lett belőle. Porrá kellett őrölni, 4-5 ricnivel minden alá kellett meni a Zeron.
-
72lakiluk
tag
válasz
mjxb90
üzenetére
Szerintem a Pacific kávéi egész jók, ha éppen nem a kinti Mokaflort és más olaszokat iszom, akkor reggel Rome vagy Verona. Persze ez már van akinek töri az ínyét
de a La Piazza is jó volt, a de Tommaso pedig egy különösen jó klasszikhoz közeli kávé. De nagyon jó volt ízlett a Yirgájuk is, a Costa Rica is.
Úgy rémlik nagyon finomra kellett őrölni és 90 fokon főztem.Ja és a Jingle Blend is ajánlott.
-
djboris
csendes tag
-
törölt tag
válasz
djboris
üzenetére
Tegnap számomra hasonlóan meglepő módon derült ki, hogy az automata kávéfőző gépekben van sütőegység, meg sebességváltó is. Műszaki bizományi üzlet - Saeco, DeLongi, Spidem, Rancirio, Gaggia, Jura (saecokaposvar.hu)
Sok mindent nem tudunk mi még...
-
válasz
Dgfdv3
üzenetére
A Vera mellett kövesedni fog. Patront én nem használnék, de egy-két havonta megkínálnám citromsavval.
Én megnyomom a gombot induláskor. Közepesen világos pörköléseket iszom. Tudom, hogy nálam 4-7mp alatt indul meg, (30)-35mp alatt kijön 20-25ml szimpla, vagy 40-(50) körül a dupla kosár 40-45ml. Ki kell tapasztalni magadnak. Előáztatással vegyes tapasztalataim vannak, mostanság nem erőlködöm vele, de világos cucchoz jól jöhet. Megintcsak neked kell rájönnöd.
Pörkölőből én árérzékeny vagyok; havi akciós kapucziner, esetleg pallyotz, ha jobban el vagyok eresztve. De mindegyik kisporkolo jó minőségű szerintem. Az avx is, csak itt nem divatos a közhangulatban :)
-
mjxb90
csendes tag
Korábban volt is itt szó a Pacificaffé-ról , konkrétan a De Tomasso kávéról (nem sok hozzászólást találtam meg, viszont még mindig bevezető áron van)
Viszont ami fura, hogy a "Cupping" rész teljesen üresen van hagyva a weboldalon.
Aki már itt kóstolta, mik a tapasztalatok? (Kell-e neki hőfokszabályzás vagy elvan magasabb hőfokon is? Milyen ízvilágra lehet számítani? Mennyire savas? Jót tesz neki egy kis cukor?)
Reggeli ébresztő kávénak innám illetve nap vége felé még egyet max tejjel. -
Dgfdv3
újonc
Kedves Fórumtagok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek. Lelit Victoria gépet használok.
1. Ha palackozott vizet használok (vera), akkor is szükséges-e vízlágyító patron? Kell-e vízkőteleníteni?
2. Mikortól mérjem az időt? Az első csepptől, vagy a gomb megnyomásától? preinfusion használata javasolt?
3. Avx-től rendeltem eddig főként kávét. Mi nektek a kedvencetek, általatok javasolt pörkölő?
előre is köszönöm a segítséget.
-
stereofan
tag
válasz
Osynho
üzenetére
ez a daráló ehhez a Classichoz nem lesz megfelelő!
alapszintű ajánlott daráló pl. Graef CM702
-
Osynho
addikt
Hello. Az "ri9303/01" típusszámú Gaggia Classic milyen?
-
-
Zen42
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
21!
Priv. ment. 
-
-
válasz
sz.zs.
üzenetére
kib.sztál magaddal, mert zseni a bor. de sajnos nagy a szórás is, és valahogy öregedve már nem érdekel a potenciális nagy nyereség, ha két-három kör bukó után jön csak. szóval, pár szar bor és inkább hagyom a témát. a sör sokkal kiszámíthatóbb és egészen meglepő magasságok vannak ott is.
ilyen ez a gourméizmus, még jó, hogy például a pizza nem érdekel és kenyérből tud elég jót az egyik helyi pék (heim "vadkovászos").
-
sz.zs.
őstag
válasz
bbuffy
üzenetére
Tini koromban nyáron minden nap disco előtt Révfülöpön a nádfedelesben lecsúszott egy kancsó (1,2l) szürkebarát. Ha még utána a discoban is ittam valamit akkor másnap nem emlékeztem semmire
Namost az utolsó, nyárbúcsúztató estén két kancsó bor csúszott le disco előtt
Csúnya este volt 
Azóta nem tudom meginni a bort! -
-
iatti
aktív tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
most írtam privátot.
-
WarLock07222
tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Halihó mindenki!
Nagyon beindult a vásár, eddig 20db VST kosár került fixen a kosárba (ha-ha). Én előrehoznám a zárást 02.16 KEDD 22:00-ra, hogy a logisztika egyszerűbb legyen és minél hamarabb tudjon feladásra kerülni a csomag.
@iatti, @Zen42: Rátok még mindenképpen számítok

-
sz.zs.
őstag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Szerdára volt ütemezve a kiszállítás, de ma megjött a vst+árángyűrű pakk!
-
WarLock07222
tag
válasz
Xabi78
üzenetére
Rendben, felírtalak.

@iatti: Szívem szerint így, hogy már most 15db-nál járunk (+te és Zen függőben) véglegesítve, akár kedden este is lehetne leadás. Én 50g-hoz valszeg a 20-as kosarat választanám, mert általában 1:2.5 körül szeretem a kávéimat, illetve amiket iszok annak többnyire ez az arány áll jól, de ízlésről nehéz vitatkozni.
@sz.zs: nálad a szállításra mit mondtak? Gondolom ez a 2-3 nap belföldre vonatkozik náluk, nem pedig EU.
-
-
kzoltann
aktív tag
Ha max 2 tejes italt készitesz egyszerre akkor elég lehet a classika, teljes jól gözöl csak várni kell kb 1-1.5 percet még felmelegszik és utana vissza kell hüteni a bojlert mielott kikapcsolod. (https://www.youtube.com/watch?v=aIyBh7bQFm4)
Cserébe egy Marahoz képest a pid azért sokat dob fokonkénti állitással, és én anno néztem képeket belülről ez a legátgondoltabban tervezett SB E61. (nem egy brutál kábel dzsungel és szépen szigetelt) -
-
kzoltann
aktív tag
Én meg itt az idejét nem tudom mikor föztem utoljara 85g alatt
(17.5-19 örleményből) -
-
Xabi78
aktív tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
Én is beneveznék egy 15g és 18g perem nélkülire. Köszönöm! :)
-
iatti
aktív tag
válasz
WarLock07222
üzenetére
én a 18 meg a 20 között.
nálam a megcélzott kofi a kb 50g. az ims 18-ból 16.5-ből csináltam most 35g italt a gorizianából. itt éreztem testesnek a kofit. ez kb1:2. a lejött adag viszont így kevés. hajlok inkább a 20-as felé. igazából ims-ben is pici nekem a 18-as
marad a szerda esti zárás? -
tcarina
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek volt már ilyen problémája? A napokban beszereltem egy nyomásmérőt (expolygon) a gaggia classic gépembe,de nagyon ugrál a mutatója 7.5-10 bar között .Mi lehet a hiba ? Én a szivattyúra gondolok. -
skoos
őstag
válasz
sz.zs.
üzenetére
Már sokszor szedtem szét, eddig elégedett voltam. Max 3hetes pörkölés és úgy zubog mint a zuhanycső. Már egy ideje 0-ás álláson van, zavart eddig is, de mivel nem friss kávékkal használtam, nem zavart. Most megint visszatértem erre a blendre és azt vártam már 5-6osnál be fog fulladni... jó megyek veszek megint alátéteket
. De bakker 4van már alatta
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen házat vegyek?
- Tesla topik
- Redmi Pad 2 Pro / Poco Pad M1 - egy teszt, két lélek
- Projektor topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Lightyear - befektetési app
- Gumi és felni topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 10s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3822
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Beszámítás! LG 32GQ850-B 32 240Hz IPS QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

szép darabszám összejött a T.-parti teszt ellenére
Úgyhogy ha pálinka ízt akarsz, igyál páleszt. Vagy tegyél a kávédba!

20 dkg 1.100- ...!!! Ajándék!
Namost az utolsó, nyárbúcsúztató estén két kancsó bor csúszott le disco előtt
. De bakker 4van már alatta