- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kb 1 éve hűtve van tárolva 1kg kávém a gyári kilós zacsijában bontatlanul. Van még némi esély rá hogy nem döglött még?
-
PeterAgos
csendes tag
válasz
bbuffy #104167 üzenetére
Nálam is hasonló a tempó, korábban szelepes zacsikat használtam a saját pörikhez, de gyakran tönkrement a simítózár. Én megkedveltem a dobozokat - könnyű az adagolókanállal kivenni az adagot, jól tisztítható és még jól is néz ki a kávés pulton.
soldier2 #104170
Abban bízom, hogy a széndioxid nehezebb a levegőnél és ha nem mozgatom nagyon a dobozt, talán nem keveredik fel annyira benne.
-
soldier2
őstag
válasz
JackFeryll #104186 üzenetére
Sima befőttesüveg teteje van, azokban is van egy perem a szélénél. Reggel ellenőrzöm a kedvedért
-
WarLock07222
tag
válasz
ribarszki #104195 üzenetére
Egyrészt meglepődnék, ha a 90 fokkal nagyon szétégetnéd a kávét. Másfelől pedig lehet egy próbát megér hűtőcsapolásokkal játszani, hogyha mégis. A MaraX is HX gép , nem? Szerintem a steam boiler nyomásából ki lehet okoskodni valamit, PID ide vagy oda, csak át kell zubogtatni rajta némi vizet amikor megfelelő hőmérsékletű víz van a tartályban.
-
Kávé Kálmán
tag
válasz
kisati748 #104177 üzenetére
Ezt mondaná a józan paraszt is, ha megkérdeznék. Azzal egészíteném ki - bocs ha valaki már leírta -, hogy a magon belül parciális túlnyomás van, amíg a CO2 termelődik. Gondolom, ez egy pár napig így van, és szépen lassul. Ha elkezdünk vákumozni, akkor még nincs "baj", amíg vákum van. Amikor viszont kinyitjuk a tárolót, akkor süvít befele a lég (vele az oxigén) nemcsak a dobozba, de a magok pórusaiba is (hiszen ott is vákumot csináltunk). Ha kávékészítésenként vákumozunk, akkor gyakorlatilag minden egyes vákumozással/nyitással extrém módon felgyorsítjuk az öregedést, hiszen minden egyes nyitással újra elősegítjük az oxidációt (a mag legbelső pórusaiban is). Logikus, hogy vákum nélkül kíméletesebbek vagyunk ezen a téren. "Nempörkölő" korszakomban még én is keserítettem a sorsom fagyasztással, ma már csak a kísérletezés kedvéért tenném, de túl sok egyéb kísérlet elétolaxik mindig. Ha eszpresszó készül alapvetően belőle, akkor amennyiben 1-2 hónapon belül elfogy a mag, akkor szerintem a szelepes zacsiban van a legjobb helye, gondosan kiszorongatva belőle zárás előtt a lehető legtöbb levegőt.
-
-
Zen42
tag
válasz
JackFeryll #104186 üzenetére
Kevered a vákuummal. A csavartetős befőttes/mézes üvegek légmentesen zárnak, azaz nem jut be több levegő mint amennyi bennük van lezáráskor.
Ha megmelegítenéd az üveget és betöltés és zárás után kihűtenéd akkor abban is vákuum keletkezne, mint amikor kihűl benne a befőtt. De az a kávénak nem jó, és amúgy sincs értelme mert a vákuum megszűnik a kávéban lévő CO2 miatt. -
válasz
JackFeryll #104186 üzenetére
Én nem látom a gumit a fedélben, de koppra teletöltöm, egy bab se fér több bele, mert nem lehet lezárni. Ez kv-tól függően 18-19,5g. Egy dupla, vagy két szimpla adag saccperkábé. 250g még nem volt, hogy dögleni kezdene akár légmentes, akár nem. Minden más próbálkozás viszont kudarcos volt (legrosszabb a coffevac és klónjai, mert azért még pénzt is adtam).
-
szabad qm 0650 karja nincs valakinek? csinálnék belőle nyitottat
-
JackFeryll
őstag
válasz
vicces1 #104185 üzenetére
Úgy hogy egy klasszik üveg nem zár légmentesen ha csak beleraksz valamit szobahőmérsékleten és rátekered a tetejét
Azok csak akkor zárnak rendesen ha melegítés közben kialakul benne a nyomáskülönbség és rászívja a fedelet. Ekkor még nem tudtam hogy ezekben van gumi is. Aggodalomra semmi ok, nem akart senki kávét melegíteni.
-
vicces1
aktív tag
válasz
JackFeryll #104181 üzenetére
Hogy jött ide a befőtt!?
-fedele zár légmentesen!#104184 Krajcsi Semennyit, fagyottan őröld, ha lehet azonnal!
Miután ezt is tisztáztuk, a Goriziana elsőre különösebb állítgatás nélkül igen szép presszót adott illat és mintázatban. Mondjuk totál klasszik olasz, semmi izgalmas, de legtöbben boldogan innának ilyeneket a kedvenc cukrászdájukban.
16,5gr be, 39gr ki, vst 15gr,
88pid - re eleve visszavettem, de következő 86 lesz. Igen sötét sziruposan indult, jó volt a lefolyás végig, 1helyen hangyaf@sznyi spricc.
Talán rövidebbre is kellene engedni. -
soldier2
őstag
válasz
Nutra #104179 üzenetére
Próbáld ki ha már megvan, és el tudod dönteni, hogy használod vagy sem. Ha még nincs meg, jelen esetben a befőttesüveg helyettesíti (sokan esküdtek a babatápos üvegre, nagyobb a mézes üvegnél, kevesebb macera és 1-2 nap alatt kiürül). Én egyedül kávézok, 1 zacskó 8-9 napig elég így fagyasztom (próbáltam adagonként tárolni fagyasztás nélkül de emlékeim szerint nem volt annyira jó mint a fagyasztás a 10-14 napos intervallumra nézve).
JackFeryl: mivel a tető belsejében van egy puha (gumi?) gyűrű ha jól meghúzod akkor légmentesen zár.
-
Nutra
tag
válasz
bbuffy #104167 üzenetére
Coffeevac ugyanígy? Főleg filterre érdekelne (sokkal lassabban fogy), hogy ez vagy a szelepes zacsi.
(A sok mézesüveg macerára csak akkor szánnám rá magam, ha tényleg akkor a különbség.
)
Szerk: Közben látom: #104170 soldier2 véleményét. Logikus, de vajon mennyire érezhető a különbség?
Pro: a coffeevac menőn néz ki
Con: a zacsi adott (vagy sok-sok a Kapucziner szelepes zacsi felára kijön egy coffeevac árából)
-
kisati748
csendes tag
válasz
Cathfaern #104172 üzenetére
Pörkölés hatására a kávészemek belseje porózussá válnak, azokban a "zárványokban" benn reked a co2 aminek egy része kiszabadul és az tartósítja a szemeket, ha sokat nyitjuk a zacskót a széndioxid kicserélődik levegőre és ez vezet a szemek "dögléséhez".
A szemekben benn ragadt széndioxid pedig felelős a szép cremaért, de ha vákuumozod akkor a belső szerkezetét szét rombolod és elillan a co2.
Én így tudom, de ha valamiben tévedek majd a pörkölő mesterek javítanak. -
#85578752
törölt tag
válasz
SteelCowboy #104173 üzenetére
Itt már halkan említettem hogy rátöltök CO2-ből, de az miért is nem jó megoldás, hogy keresgélünk tovább?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
SteelCowboy #104173 üzenetére
De elvileg pont azért kell pihentetni a kávét, és nem rögtön pörkölés után felhasználni, hogy távozzon a CO2 belőle, nem? Illetve filteres főzésnél részben bloom lényege is pont az, hogy a CO2 távozzon belőle.
-
SteelCowboy
csendes tag
válasz
Cathfaern #104172 üzenetére
Ugyan a kérdés nem nekem szólt (bocs bbuffy
), de röviden arról szól a dolog, hogy a frissen pörkölt kávéból folyamatosan távozik szén-dioxid. Az elején több, aztán az időben előre haladva egyre kevesebb. Ezért szoktak felfújódni a légmentesen záró tasakok, amikbe pörkölés után kerülnek (a szelep is azért van rajta - ha van - , hogy ha esetleg keveset pihent a kávé és túl sok CO2 távozna a babokból, a szelep elengedi és nem a zacsi pukkan ki). Ez egy természetes folyamat. Viszont a vákuum felgyorsítja ezt a CO2 kilépést, kiszívja a babokból, ami az idő előtti öregedést eredményezi: a kávé "ledöglik".
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
PpenoO #104148 üzenetére
Ez azért meglepő számomra, mert a pörkölt kávébab nedvességtartalma 10-12%. A levegőé meg száraz helyiségben is 30% fölötti. Szóval pörkölt kávé nem tud száradni szabad levegőn, csak vizesedni. Kézi darálóval ez is a tapasztalatom, minél tovább áll a kávé annál "puhább" érzésre a darálás, kevésbé "reccsen" a kávé (nem tudom hogy lehet ezt szakszerűen leírni
).
Fura módon egyébként a kenyér se azért keményedik meg, mert kiszárad, hanem mert a benne lévő keményítő elkezd kristályosodni ami megköti a benne lévő vízmolekulákat és egy keményebb szerkezetet alakul ki. Ezért elég a (felvágatlan) kenyeret kicsit újrasütni és újra puha lesz (hő hatására felbomlanak a kristály molekulák). Nyilván szeletben ez nem működikIlletve valamennyi nedvességet a kenyérhéj szív fel, ami értelemszerűen alacsonyabb nedvességtartalmú, mint a belseje.
Viszont melegtől tényleg tud keményedni a kávészem. Nem lehet túl meleg helyen (pl. tűzhely közelében, napsütés érthette, stb.) volt tartva?
Szerk: ettől persze még nem jó a nem légmentesen zárható zacskó, mert oxigén éri a kávét amitől romlik a minősége.
-
soldier2
őstag
válasz
PeterAgos #104165 üzenetére
Jó amíg tele van, de ha nagy a doboz, és lassan fogy a kávé a végén már annyira sok levegő jut annyira kevés kávéra, hogy olyan mintha a szabad ég alatt tárolnád. A zacskóból mindig ki tudod nyomni a felesleges levegőt, így a lehető legkevesebb O2 marad a kávéd körül. Már ha jól zár a zacskó, mert ha nem akkor már nem ok.
-
this_is_why
csendes tag
Graef CM 800 után következőnek milyen őrlő ajánlott GC mellé? Fontos a kompakt méret. Átalakítással, tuninggal stb. nem akarok foglalkozni. 170-180 ezer a keret. Ezeket néztem:
- Bezzera BB005
- Eureka Mignon Specialitá
- Fiorenzato F4E Nano (bár ez már egy kicsit nagyobb méretű)Ezek közül melyik ajánlott? Illetve más őrlők is szóba jöhetnek, ha megfelelnek a fenti kritériumoknak. Köszi
-
bbuffy
senior tag
-
zolnagy
őstag
válasz
Parci #104108 üzenetére
Ki kell egyenesíteni az íves peremet, mert nem megy fel. Én egy fogóval csináltam mindig. Nem lesz szép, de funkcionálisan OK, mert ugye nem itt tömít, hanem belül. E miatt csak egyenes falú (ridgeless) szűrő jó hozzá. Elképzelhető, hogy kell tenni pár tekerés teflonszalagot az O gyűrű hornyába a fejhez, ha a felhasznált szűrő belső átmérője pár tizeddel nagyobb, de ez nem biztos. Ki kell próbálni, aztán ha jó, akkor jó.
-
Zen42
tag
válasz
PpenoO #104148 üzenetére
Hát az a tasak ma már tényleg nem mondható korszerűnek, inkább a régi idők hagyatéka. Viszont környezetbarát. Csak cascarát szoktam benne rendelni vagy venni, a kávéra inkább kifizetem a plusz kilóötvenet. Bár kaptam olyan zacsit is kilósban onnan amin nem volt szelep. Le volt hegesztve, de mire hozzám elért addigra kőkeményre, robbanás közeli állapotra dagadt. Egy másik ugyanolyan zacsi meg nem volt rendesen lezárva, mert a vastag részen nem kapott elég hőt. Épp azért tűnt fel mert nem dagadt fel a zacskó. Szerencsére annyira friss volt a kávé, hogy nem lett baja.
-
Bazsee71
őstag
Válaszolt is Ádám, márciusban neki tud állni az újfajta kávébetöltő tölcsérnek. Első körben csak 58 mm-es változattal terhelném. Akit érdekel a dolog, az kérem töltse ki az alábbi kérdőívet, ebben összesítem az igényeket.
TADAMM egyedi kávébetöltő tölcsér (kívülről öleli körbe a kosarat)
-
PpenoO
őstag
válasz
Zen42 #104139 üzenetére
A kavicsok alatt a betonra megkeményedett kávébabokat értettem. Arra a tasakra a szalámis szendvicsemet sem bíznám, mert az is kiszáradna benne fél nap alatt.
Nem méltó ahhoz a minőséghez amit képviselnek. A normális tasakért meg plusz pénzt kérni, háttő..
Btw, ha igazit kavicsot találtam volna benne és ette volna meg a darálom, akkor már kopogtattam volna a győri bolt ajtaján darálóval a kezembe
.
-
ribarszki
őstag
válasz
MPowerPH #104138 üzenetére
A könyv egy dolog. Csináld meg a 100ft-os tesztet. Nálam a 18as IMS kosárba középsötétből 20gramm belemegy.
Neked Biancád van igaz? Ott elég pontos a pid mérések szerint. 95 fok inkább a középvilágosnak jó. Próbálj meg lejjebb menni hőben első körben. 93 fok, és onnan fokonként le. Lefolyásban pedig olyan 30-35mp-t célozz meg, 1:2 1:2,5 aránnyal. Ez kezdésnek jó lesz. A nyomást 9 bar környékén tartsd.A visszaöblítés vakszűrővel jó, de hetente hasznos vegyszerrel fejtisztítózni. Illetve a portafiltert, kosarakat, felsőszűrőt vegyszeres vízbe áztatni. A felső szűrőt nagyon egyszerű leszedni, sok videó van a youtubeon. A karbantarzásról is, érdemes követni.
Az IMS E61 Nanotech felsőszűrőnrk nagyon jó a vízterítése, jobb mint a gyári Lelit. -
netlepi3
csendes tag
válasz
WarLock07222 #104097 üzenetére
Tolomérővel mértem le reggel a vst belső átmérőjét és bele kell, hogy mennyen az 58,5 tamper. A Pullman tamper is 58,5 és belemegy.
-
MPowerPH
félisten
válasz
ribarszki #104127 üzenetére
Igen, az a kosar az 16-17g -os a konyv szerint is, en nem rakom soha tele. Akkor megnezem eloszor alacsonyabb hofokon, az orlesen meg nem valtoztatok.
Maradtam 95 foknal, mivel a Spezi is arra volt belove anno, es az tok jol ment a sotetebb porihez. Ellenben ki tudja, hogy az mennyire volt pontos, ott nem volt PID.Szoktam hasznalni, vakszurovel backflush -olom a gepet hetente. Ennek meg nem vettem le, fogalmam sem volt, hogyan kell.
Felsoszurot mar nezegettem, de most meg nem akartam vacakolni ezzel. Es sokan nem is ajanlottak az IMS -t. -
válasz
soldier2 #104136 üzenetére
Én pont simazacsisat rendeltem legutóbb, folyosói 10-12 fokban ácsorog, egy extra nejlonzacsiba tekerve. Ma bontottam fel, talán harmadik hete áll. Filteres valami Salvador, szóval akár kényes is lehetne. Nincs baja. Viszont múltkor a szelepesben tárolt bontatlan gondolás teljesen halott lett két hónap alatt, pedig az nem kényes. Szóval érthetetlenek ezek a dolgok. Persze bontás után takarodik a fagyóba adagonként, már nem alkuszom.
-
soldier2
őstag
válasz
b.kov #104134 üzenetére
Ha rákeresel itt a fórumon a tárolásra, akkor millió találat lesz. Az igazán elszántak adagonként fagyasztva tárolják (mézesüveg - 45-60ml közötti kosártól függően), akinek ez sok az a fémgőzölt kávés zacskóban fagyasztja, és onnan vesz ki annyit amennyi kell, mások simán az eredeti fémgőzölt csomagban tartják hűvös helyen. A Kapucziner papírzacskója a szállítás idejére jó, de utána áttenném amint lehet egy másik zacskóba (pl használt fémgőzölt kávés zacskó), mert a sima papír/műanyag tasakban ledöglik gyorsan). Kalmár féle kávékat (ő sem használ fémgőzölt csomagolóanyagot ) 1-2 hét után porciózva fagyasztom ,az ok).
A sima papír/műanyag zacskók nagy előnye, hogy szelektív kukába mehetnek, de azokban nem áll el 3-4 hétig a kávé. Aki adagonként fagyaszt annak ez nem szempont.
Vákuum nem jó, azt inkább hanyagold. -
b.kov
senior tag
válasz
bbuffy #104129 üzenetére
+ #104130sz.zs
Köszi, meg is kóstoltam az egyiket. Egész jól sikerült első főzésre is. A világosabb pörkölésűt akkor lehet hagyom még egy kicsit.#104133PpenoO
Kellemetlenül hangzik. :S Nekem is sima papírzacskókban vannak. Ez ellen lehet valamit tenni azon kívül, h normális helyen tárolom őket?Egyébként is gondoltam valami vákuumos tároló doboz beszerzésére - vagy valami egyéb ötlet esetleg?
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
ici169 #104118 üzenetére
Ha nincs 33T, akkor vedd azt, de szerintem jobb a 33T.
A 10 mikrós kondenzátor jó lesz.
A szabályozással kapcsolatban amit meg tudok osztani pát dolgot, az ott van az oldalamon videón.
A forgó késtartó meghúzására használj mindig nyomatékkulcsot, anélkül nem fog menni.
Mindig ugyanabba a pozícióba tedd a késtartót!
Kell célszerszám a felső csapágyhoz, az esztergályos tud csinálni. Anélkül összevered a csapágygolyókat.
Nem tudok többet hozzátenni. Vannak alap dolgok, amit be kell tartani, hogy nehogy több kárt okozz, de egy képzett esztergályos azt tudni fogja.
De a leglényegesebb, hogy minden munkafolyamat után méréssel kell ellenőrizni az eredményt, legfőképp a teljesen összerakott gépet fontos mérni.
És csak az csinálja, aki tudja, hogy mit mért csinál! -
b.kov
senior tag
Sziasztok,
Megkaptam az első csomagomat a Kapuczinertől.
A legtöbbjüket most pörkölték egy 4-5 napja. A kérdésem az lenne, hogy várjak-e a bontásig (ha igen, meddig), vagy nincs különösebb jelentősége? -
ribarszki
őstag
válasz
MPowerPH #104124 üzenetére
Sötét pörinek nem sok a 95 fok? 17grammos kosárba megfelelő töltet a 16 gramm? Nekem kevésnek tűnik.. A Lelit tamper felső pereme a tömörítés után szinel a kosár felső peremével?
Próbálj picit durvábbra őrölni, picit gyorsabb lefolyást, a megfelelő kávémennyiséget eltalálni, és a hőfokot is leveheted 92 környékére. De mindig csak 1 dolgot változtass!A felsőszűrőt nem akarod IMS nanotechre cserélni. (Amúgy ha arra irányul a kérdésed, akkor egy kiskanállal szépen le lehet szedni a felsőszűrőt, és fejtisztítós oldatban áztatni. Fejtisztítót szoktál használni?)
-
Wolfy999
tag
válasz
phranxinatra #104093 üzenetére
Azt hiszem fel lehet rakni, de tok mas iranyba all a kar. Minek?
-
MPowerPH
félisten
Sotet pori, igen. Orles finomsaga ugyan az, mint tegnap, hofok detto, 95 -re van belove.
Egyedul a nyomassal vacakolok, nem engedem 8 bar fole, es kb. 15s utan csokkentem 6 bar -ra. Igy az idotartam is megnott, kb. 45s egy huzas. 17g -os kasarat hasznalom, 16g -al.
Ez az egyetlen, ami valtozott. Gondolok meg arra, hogy meghalt a kave. -
Ezekhez a VST -AVX - IMS meg mit tudom én milyen szűrőkhöz kapcsolatosan csak annyit, hogy én novemberben vásároltam az AVX-nél kapható 15 gram körüli szűrőkből három különböző típust .AVX pro -X, IMS E61 nanotech , illetve egy 990.- Ft-os E61 mikroperforált kosarat. Több mint egy hónapig felváltva használgattam őket, de számomra az utóbbi hozta a legjobb eredményt ízben. Aztán amikor meglett a VST , és kb. homlokonb@....k az ízek, akkor a fiók mélyére elraktam a 990.- Ft-os kosarat. Tehát nálam egyértelműen a VST a nyerő, második az olcsó kosár, és a harmadik helyen holtversenyben az AVX és az IMS nanotech.
Ettől persze tökre lehet, hogy 18 g-osban teljesen mást mutatnak a szűrők.
-
ici169
csendes tag
válasz
fragola.6035 #104045 üzenetére
Szia,
A 33M is ajánlott bele?
10uF-os a nagyobb, a 6,3-as kisebb kapacitásó kondenzátor, ha jól látom.
A szabályozással kapcsolatban tudnál megosztani pár gondolatot?Köszönöm.
-
bl4ze
veterán
válasz
sz.zs. #104115 üzenetére
Pedig ezek a (friss) Goriziana kávé igen jók tudnak lenni.
Ez nem tudom melyik, de nekem eddig csak jó tapasztalatom volt azokkal amit kóstoltam.(egyébként a tulaj is rendkívül szimpatikus, alázatos és kedves alak : pár éve jártunk náluk az üzemben - van egy cikk + fotók róla a Korzón)
-
válasz
verti1 #104110 üzenetére
a másik oldal genetikailag alkalmatlan rá.
bármilyen fórumon messze túlmutató bizniszt húzott fel rá, én már a nevét is elfelejtettem volna a ph-nak, rég. ami ugye nagyon nem egyenlő azzal, hogy fikázom és elmondom, hogy mennyire jelentéktelen, valamit elengedni úgy kell, hogy az embert tényleg nem érdekli
viszont nem szívesen nézem, amikor importálódik ide ez a sok hablaty.
-
verti1
tag
válasz
Parci #104105 üzenetére
Nem tudom én se, hogy mi a jó megoldás. Bele menni a vitába vagy csak legyinteni és lapozni. Nyilván volt itt egy negatív vélemény a 10 grammos kosárról ha ezt a konkrét esetet nézzük, de arra jött egy olyan cunami, hogy csak pislogok. Felesleges egyébként bele menni ilyen gyerekes üzengetésekbe, nem vezet sehova. Ugyanakkor a másik oldalnak is el kellene engedni ezt a dolgot.
-
válasz
WarLock07222 #104107 üzenetére
nem tudom egyébként, hogy miért élitek meg ezt ilyen mélyen. céla is csinálja a dolgát, mindenki más is, miért kell vele foglalkozni állandóan? én például tényleg évek óta a fórumuk felé sem néztem, fingom sincs, hogy mi történik épp, mindig abból értesülök, ami ide bekerül vagy amit elküld valaki.
ő üzletel, én kávézok, nem igazán zavarjuk egymást köreit. engem tuti nem zavar a napi kávémban, hogy ott azt mondják, hogy A szar és B jó. igazából egy ideje semmi sem zavar a napi kávémban
-
urak, qm 0650 kontra 58-as szűrők témában kinek van rutinja? rémlik valami régről, lehet, hogy rosszul, miszerint belemegy, ha az 58-as szűrő pereméből egy kicsit elvesz az ember.
-
WarLock07222
tag
válasz
Crondore #104104 üzenetére
Mint ahogy nagyjából az összes hobbinak, szerintem a kávé-buzulásnak is van (legalább) három aspektusa: közösség, valamilyen szakmaiság / teljesítmény / fejlődés / eredmény, illetve az üzlet. Én leginkább a közösség és az eredmény kapcsán vagyok érdekelt a dolgokban és szerintem vannak még ezzel páran így ezen a fórumon, és ahogy látom azért sokan felvállalnak közöséggépítő szerepet is időről időre. Mivel ez egy eléggé rétegműsor, így többnyire szükség is van ezekre az iniciativákra.
Na most, ami folyik Tudjukhol, az már erősen a másik irányból jövő közösségbomlasztás, és szerintem erre jogosan is lehet haragudni egy ilyen kis közösség esetében. Szerintem szar dolog az, hogy rögtön két térfélre van osztva minden/mindenki, és sokszor már agymosásszerűen folyik a csapból az üzleti érdekű információ.
Lényeg a lényeg, hogy jó lenne valami egyensúlyt találni, ahol nem forrongás van, hanem valami egység
-
válasz
Crondore #104100 üzenetére
itt csak és kizárólag arról van szó, amik a videón látszanak. azért aki túl van pár ezer shoton, az tudja értelmezni, és "sajnos" ez nem hifi, ahol az 10000 eurós erősítő mögötti luxustápkábel színpadképét kell kihallani, annál egy szar lefolyás sokkal egzaktabb dolog.
de ennél többet én sem kívánok hozzátenni a témához, ott vannak a videók, mindenki értelmezze magának.
-
bl4ze
veterán
válasz
Crondore #104100 üzenetére
Nekem nem magával a DB1 géppel van gondom, hanem a teszteléssel, szakmaisággal stb.
Hogyan lehet a DB1 mellé tenni egy 2-3 milliós high end gépet, plusz PID nélküli Silvia-t stb...?
Teljesen agyrém amit az ember csinál, és megosztja és nézi és sujkolja az emberekben a hülyeséget önös (jól felfogott!) érdeke alapján , hogy mi a jó és mi nem, és mit kell venni és mit NEM !.....
Az egész teljesen agyrém, hogy pár év alatt ide jutottunk, hogy Ő a pénzes "megmondóember"....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Sweet.tv - internetes TV
- Gurulunk, WAZE?!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Nyaralás topik
- Macska topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Pro Fly More Combo RC Pro - drón szett újszerű állapotban, garanciával
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- DJI Mavic 2 Zoom drón, gyári dobozában, 4 db aksival és táskával eladó
- DJI Mini 4 pro drón - új állapotban, 2027-ig garanciával
- DJI Mini 3 Fly More Combo RC - GARANCIÁLIS drón szett +koffer
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged