Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
edk-
őstag
-
jolti
senior tag
Új barista született?
Gratulálok Parci!
Sok boldogságot és egeszseget kívánok! -
Agostino
addikt
üdv
párszáz hsz-el odább írtad, hogy létezik az ec155-höz sima, 606xxx számú filter és a bécsi úti szerviz lenne a nyerő. megkerestem őket de nem jártam sikerrel... : ( a srác nem is igen hallott róla illetve annyit mondott inkább az automatákkal foglalkoznak... rajtuk kívül nem ismersz valami jó delonghi-s helyet? át is nézetném kicsit a gépet, plusz leszedetném velük a diffuzort, tisztítsák meg egy kicsit meg ilyesmi. annyira bele van gyógyulva a csavar és annyira gagyi, hogy lassan megeszi a csavarhúzó. pedig szerintem bőven ráférne a tisztítás, csere-csavart meg gőzöm sincsen honnan szereznék. feels bad man...
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fragola.6035
üzenetére
French-be nem túl aprószemű az?
-
Peti...(16v)
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Csodaszépek külön-külön is, de így együtt ez már közszeméremsértés!

Erős birtoklási vágyat érzek, de le kell küzdenem, mert már így is 2x annyi gépem és darálóm van, mint amire szükségem lenne... Ugye nagyon drágán adod?
Zsolti: stimmel az évjáratunk és a Faema E61-ben is egyetértek, de inkább Kylie.
-
válasz
tariattila
üzenetére
hú, ez azért így odaver. fehérben mindent ütne

-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Azt viszont nagyon remelem, hogy izleni fognak a cuccok
kaptal vegul felesegednek kavet? -
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee
üzenetére
a boros szleng is olyan,hogy csak akkor ragad(na), ha olyanokkal vagy,akik használják a szavakat. én ott leragadtam, hogy finom, vagy jó, esetleg, azannya. értékelem én is ami jó, csak nem akarom megfogalmazni. részben azért van,mert nemcsak,hogy nem ismerem a szlenged, de még csak nem is értek ahhoz, hogy milyen lehetne.
Toobee: nincs ott se neki való. hát nálunk ilyen a demokrácia. eszi, nem eszi, nem kap mást.
nekem biztos, hogy tetszeni fognak, és ez a lényeg. -
paljoc
tag
válasz
Agostino
üzenetére
Az a saras, foldes mocsar iz a vietnami robusztak jellemzoje sokszor. Az jo olcso alapanyag, de nem a minosegerol hires. En az india cherry-t probalgattam eddig robusztas blend alapnak, de most atterek egy guatemalai mosottra, sztem hetvegen gyartok abbol valamennyit. Kivancsi leszek milyen.
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Semmifele beegetesi szandekom sem volt. Komolyan kerdeztem. Elobb utobb nagyjabol meg tudod majd fogalmazni, csak sokat kell kostolni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Agostino
üzenetére
Toobeeval még már régi haverok vagyunk, ez volt a minimum, h beszól.
Mindig kérdezi, amikor kóstolom a kávéját, hogy milyen, és mindig látja rajtam,h nem tudok mit kezdeni a témával, az a minimum,h csomó ember előtt be akar égetni.
Aztán elmondja,h mi a pálya, én meg bólogatok, hogy igen, pont ezekkel a szavakkal akartam elmondani...
Van,aki hifiben jó, van, aki kávéban

-
jolti
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
Igen, tudom!
El is gondolkodtam.
Veszek egy tuti belsős 3 decis rezesbalhét, oszt' átoperálom a GB-be!
Az a baj, hogy nekem annyira bejön ez a GB Class külalakilag, hogy csuda!
Nagyon szép kávéfőző. Nekem. -
Agostino
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
annyira vártam mit fogsz írni a kérdésre. magamban már kisakkoztam, hogy max annyit bírnék kinyögni ha nekem szólna a kérdés, hogy jó volt, de meglepődtem : ))))))
ugyan csak darált kávé de kibontottam ma végre a lavazza creme e gustot. nem egy világmegváltó darab de lényegesen jobb, mint az intermezzo. itt legalább nincs meg az az erős saras/földes utóíz
. illatra bővebb skálán mozog a darálék, nincsen utóíz, ami van, az viszont csak úgy elvan. -
paljoc
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Remélem mindegyikben találsz valami szeretni valót, próbáltam jó különbözőeket összeválogatni!:-)
-
Toobee
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Mit bontottál, milyen a lefolyás és milyen ízjegyeket mutat?
-
jolti
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
Annyira nem. :-(
Max, ha atszereljuk a belsejét a GB-mbe... :-) -
jolti
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Nem!
Wazze 75-ben születtem, átéltem pont elég retró dolgot...
Nem tetszenek sem a veterán autók, sem a régi bútorok, sem a régi festmények, akármennyit is érjenek!
A modern dolgokat szeretem, ilyen vagyok. A retrót meghagyom annak aki szereti.
A kávéfőzőből a Faema e61 legend talán az egyetlen retrós' amitől magamhoz nyúlok! ( Meg C.C. Catch! )

-
-HajTömeg-
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
A Ciao az ennél azért szebb

-
lagoon79
tag
válasz
paljoc
üzenetére
én kifejezettem nem szeretem a fás/dohos ízeket a kávéban. emlékszem, volt Nálad egy fajta bab, aminek kifejezetten ilyen jellege volt
AI: tegnap bontottam, nagyon szépen összeállt így a 3. hétre. akinek van tapasztalata Apricot illusion kedvelt hőmérséklet szempontjából, ne tartsa magában. kíváncsi vagyok, hogy mennyire találtam el...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
fragola.6035
üzenetére
Kajajeggyel nem akartak még fizetni?
Esetleg elvégzett munka árának 5szöröséröl nem kértek számlát?Mindezt persze, mikor átadtad a melót...
-
ronin s8
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Helyes! Csak keményen ezekkel! ;-)
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
tariattila
üzenetére
+6°C és nagyon picit durvább őrlés a Gorizianához képest. Amúgy már jót húzok a Goriziana oro-ból, van gyümi is, ezét a pénzért jó.
QM-hez ma még nem nyúltam, ma küzdöttem a szamócaföldön, de a héten rendben lesz.Rancilioért bejelentkeztek péntekre ketten is a Nagyfaluból, hehe, azt mondta az egyik, hogy hol a f..zomba a világvégén van ez a Ba...szög, mondtam hogy ez pont az ország közepe.
Egy harmadik komoly érdeklődő meg bele akart alkudni a 130-ba egy Mazzert is, azt gorombán elhajtottam. -
tariattila
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
hi!
ez a covim p. milyen beállítást szeret?
reggel bontottam... hosszas hűtőcsapolás, erős csalódás...rancilio hogy áll? próbáltad kannáról?
qm-el főztél legalább jelen állapotában? :-D
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Erre legalább nem repül rá a szarka.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Nem ronda, csak kicsit szép

-
paljoc
tag
-
jolti
senior tag
válasz
Peti...(16v)
üzenetére
Te beteg vagy!

-
Peti...(16v)
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Ez nektek ronda? Szerintem inkább bájos. Egy szép állapotút simán elfogadnék a nemlétező gyűjteményembe

-
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Nem néz ki valami bizalom gerjesztően! Sőt

-
hifis50
csendes tag
Korábban szóba hoztam, hogy a kávégépem nagy vízhozamának "kivédésére" a szűrőtartóba egy filter papírt helyezek. Akkor kivágó szerszámról is említés történt. Ezért hozom fel ismét, mert végül is ennek legyártására nem került sor, van egy egyszerűbb módszer kész aeropress filterpapír használatára. (A vízhozamot sikerült visszább venni, tehát emiatt már nincs szükség a szűrőpapírra, de én mégis használom, mert számomra komoly előny, hogy így a kávégépbe gyakorlatilag semmi kávés víz nem folyik vissza a csapolás során. Tehát a nehezebben tisztítható gépbelsőt jelentősen kíméli ez a módszer.)
A megoldás pedig az lett, hogy az egyébként átmérőben túlméretes aeropress papírt benedvesítem, és egy leskalpolt szűrő fenekével tolom a kávépogácsára. Egy mozdulat, és tök jól zár a széleken.
(A szétvágott szűrő palástja meg hibátlan tölcsér, ha valaki a szűrőbe darál közvetlenül.)

-
-HajTömeg-
őstag
Szerintetek ez?

-
paljoc
tag
válasz
Agostino
üzenetére
Semmi extra, ez egy kavezo ahol szerdankent mindig valami erdekesseg van kave teren. A VII. keruletben a Kiraly es a Csegery utca sarkan talalod, bejarat a Csengery felol. A sarkon egy videoteka van, amellett. Mondhatod hogy a forumrol vagy ha gondolod, a barista ismeri az indexest is meg ezt is. Arak atlagos belvarosi arak, 380 az eszpresszo ha jol remlik. :-)
-
paljoc
tag
Gyertek, 10-18-ig varja Rocketeer kollega az erdeklodoket. Ma szereztem egy kis ilyent, ami a fenykepen van. Jo dolog ez a kave, ha mashol nem is, de ebben a mufajban kibogaraszhatom hogy mi a legdragabb zold az adott valasztekbol es abbol kerek!:-) Normalis ez?:-)))
Ennek a babnak olyan illata van, hogy ilyet meg nem ereztem:

-
válasz
tariattila
üzenetére
tudom, hogy hihetetlen, de a mai napig rondának tartom a silvanót. mert ronda. a bfc is olyan, amilyen. nagyon nem zavartatom magam, ha a kávé, amit készít, jó és használni is szeretem. de egész biztosan nem fogok berakni álművészi fotókat arról, hogy mi hogyan csillan a felületén..................
-
bbuffy
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére

-
válasz
Toobee
üzenetére
a másik irányba is a férfiak vannak többen, a nők egyszerűen kevésbé "szóródnak" az átlaghoz képest. de leginkább nincs értelme ezeknek, ugyanolyan hülyeség és tévhit, mint hogy magyarország adja a világ nobel-díjasainak 110%-át, vagy hogy épp világhírű a magyar konyha stb.
-
ronin s8
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ahogy az ismert szovjet mondás tartja: "Jawohl, jawohl, ich liebe Alkohol!"

-
tariattila
veterán
azért az se mellékes, hogy valakinek a dizájn nemgyerebe... vagy maga a technika (vagy egyik se)
hozzáteszem (mint utaltam is rá) nekem nagyon tetszik az E61... de dual bojlerral vagy méginkább egy Faema Legend 2 group gépre gyógyulva tetszik igazán...
szóval ha kisgép akkor fullra tuningolva... vagy a sokliteres bojleres old school design (itt ugye a brutál bojler miatt igen stabil a rendszer)a külön életet élő E61 fejtől mostanában nekem is jobban tetszik (nem designben!!) a "bojlerrel egybegyógyított fej" megoldás... ezek többnyire nem oly szépek viszont jobbak lehetNEK...
Toobee:

-
Toobee
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Mert a jó hobbikat a férfiak nyerték meg, amikhez fémek, hajtóanyag, illetve alkohol kell, esetleg mind egyszerre.
-
válasz
bbuffy
üzenetére
nektek úgy is tetszik ez a hivalkodó/csillogó műfaj, nekem meg úgy sem, szóval mindenki marad a helyén, képek ide vagy oda

paljoc choco madness, pid=89 fokon, stimmel a lagoon-féle leírás, rumos, diós, marcipános. savakat nem nagyon érzek, inkább úgy mondom, szerencsére nem olyan lapos, mint a tipikus robis-csokis kombók, tehát a háttérben ott kell, hogy legyenek.
-
bbuffy
senior tag
A kis pink. Legalább a csajok is rakétãzhatnak.

mitől vãltozik az oldal percenként?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
ronin s8
üzenetére
Nemtom, hogy a vállalatoknál miért kezelik ennyire mostohán ezt a kérdést. Nem valószínű, hogy egy sokmillió eurós üzlet a kávé minőségén dől el, de ha már egyszer köztudottan az üzleti szokások egy része közösen elkávézgatni a papírok mellett, minthogy nálunk pl. ez amolyan szertartásszerű dolog volt, és a vendégek 90%-a kávét választott tea helyett, akkor illene kicsit odafigyelni. Értem én, hogy akkor kávét kell tartani, meg darálót, meg előtte bemelegíteni a gépet (no nem mintha bejelentés nélkül özönlenének a vendégek, hogy ne lehessen 20 perccel előtte melegíteni) és 2-3 perc helyett 6-7 perc lenne 4 kávé, de én speciel szinte az összes céget fel tudom sorolni ahol voltam, és hogy ott milyen kávét ittam. És ahol finom volt, azt megjegyeztem, ahol szokatlan volt (fém csészében), azt is.
Ha már egyáltalán foglalkozik ezzel a cég, azt miért kell odavetve, igénytelenül..? -
-
BlacKSouL
addikt
Kolléganő a vendégeknek, és így nekünk is úgy jó bő 1 decis kávét szokott behozni, kb teáscsészében, mellé tejpor, kockacukor. Mindezt egy Lavazza Blue kapszulásból. Régesrégen, mikor még nem foglalkoztam a kávéval, el is ment, sok cukorral, sok tejporral. Aztán mióta itthon is tömködöm az - igaz csak delonghit, de mégsem szarvasit - itthoni gépet, azóta nem bírtam meginni. Átlátszó, vízízű, híg, kesernyés, mintha csak zaccból főzték volna.
Mentségére legyen szólva, ő nem kávézik, nem is szereti. De a főnökasszonya, aki szintén nem kávézik, csak sztárbakszozik(!), így mutatta neki. [facepalm]Megmutattam hát a leánynak, hogy nem kell fél percig engedni, mivel elég hirtelen lejön, aztán úgy a ristretto és az espresso közé mennyiségre belőttem, fura mód stabil cremát adott, jó illatú volt, és a korábbi ott készültekhez képest klasszisokkal jobb anyag lett belőle. Ettől még rosszabb volt, mint akár az itthoni, de legalább belőttem az adagot. Mondta, hogy ahhoz túl nagy a csésze, hülyén néz ki, kis csésze meg nincs túl sok, szóval marad a régi verzió. (No nem is sokan iszogatták meg, hozzátenném) Aztán én mondtam mindig, hogy én inkább segítek neki olyankor, megcsinálom külön a magamét, és azt majd elém tegye le. Aztán így a magamnak lenyomott harmadakkora adag már legalább fintorgás meg pofavágás nélkül fogyasztható lett.
Aztán egyszer valaki kért hozzá tejhabot... hát nyers tej sem volt a cégnél soha, törték ám a fejüket mi legyen, majd a nagy ipari kávéautomatából valaki hozott csak tejet 80 Ft-ért műanyag pohárban, és mondták, hogy azt habosítsam már fel a kapszulás gőzkarjával...forró tejporból készült "tej"-et... [újabb facepalm] Nehéz volt őket meggyőzni, hogy ez teljesen lehetetlen kategória, kísérletképp beledugtam a csövet a közben legalább üvegbe átöntött, legalább kézmelegre lehűtött fehér folyadékba, de bizony még buborék is alig képződött, nemhogy hab
Aztán 2 perc után jó lesz az neki felkiáltással bevitték... -
And06
aktív tag
cégnél volt szerencsém inni egy kávét egy Jura X90ből. először ristretto gombot nyomtam, őröl, tömörit, kattog, kijött 1 csepp zacclé.
na mondom, ennél azért hosszabbra kérném, espresso gomb. újra lezajlik a folyamat, de most kijött a megfelelő mennyiségü nedü. tetején fehér foszladozó ál-crema, 2 sec után el is tünt, a sötét csészében átláttam az "espresson" olyan hig volt. egy korty után ment a csapba. mindezt gondolom egy E61es gép áráért, viszont van rajta LCD kijelző, meg 2 babtartály

összehasonlitva a PODos gépem, amit eddig az "éppen iható" kategóriába soroltam, klasszisokkal jobb espressot készit! felértékeltem a podost ma magamban

-
ronin s8
senior tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ejjh, nincs nektek érzéketek a széphez!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
Ha végül bevalik a csicsa bfc, lehet, hogy rá is megyek én is megint egy öreg qm-re mellé. Aztán idővel kiszorom a bfc-t

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Jövedelem
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Facebook és Messenger
- Elemlámpa, zseblámpa
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Projektor topic
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Mobile
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Telefonon is segítőkészek voltak, cikkszám alapján megkeresték, visszahívtak, hogy megmondják az árát és pár nap múlva, hogy megérkezett. Személyesen pedig elbeszélgettünk és mondta a fickó, hogy szükség esetén vállalják az EC155 javítását is.

Na mindegy...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)