- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- Luck Dragon: Óraátállítás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Agostino
addikt
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
én is leírtam már - bár biztosan nem százszor: egyelőre nem telik rá. arra telik, amire. arról megosztom pár sorban amit gondolok, hátha más számára hasznos lehet.
-
Agostino
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
ehhez nem értek, gondolom az lenne a cél, hogy a ccrema az lenne a fejekben a lágy, az espresso meg az erős. vagy valami ilyesmi. amúgy az espressot akartam linkelni de rosszat szúrtam be, most látom és igen, eltaláltam. a német szöveg szerint a crema: gyülmölcsös lágy karakter, az espresso: erős, különleges karakter. hát, amennyiben a szénné éget palacsinta gourme, úgy ez is különleges karakterű
-
Agostino
addikt
tschibo barista espresso: igen, ez megint előre őrölt kávé, csodát nem is vártam de az arany szegéllyel lezárt papír-jellegű tasak miatt azért jobb kávét sejtettem, kicsit azt hittem exkluzívabb, vagy hogyan fogalmazzak. szerintem egyrészt eléggé durva szemű másrészt nekem kicsit mintha túl lenne pörkölve. nem rossz amúgy de többet vártam : ( az a fajta, aminek nem rossz az íze de valami hiányzik. olyan... kicsi kell még és akkor jó lesz kategória : ) ajándék volt, magamtól nem adnék rá ki pénzt.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Remélem ezt a 90°C-os löttyel csinálta
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-HajTömeg-
őstag
-
adpeter
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Köszi! Ja, döntő tényező volt az áruházrendszer kiválasztásànál a reszponzív
megoldás.
Köszi az építő észrevételt helyesírási fronton. Egyelőre-egyhátra!
-
adpeter
tag
válasz
lagoon79
üzenetére
Köszi mindenkinek! Igyekszem majd.

Lagoon: Honnan tudtad, hogy pont azt kóstoltam meg?
Robusztás cucc, de nem könyököl az arcba a mocsáríz. Szerintem kellemes csokis-robis cucc, szép egyenletes és nekem meglepően világos pörköléssel. Masszív crema, kanállal is mód lebontani.
Ha gondolod tudok adni kóstolót, pár napja bontottam egy zacsit. -
edk-
őstag
Ha egy Gaggia karról nem tudom kézzel lecsavarni a kifolyót, akkor ne is erőlködjek, mert egybeöntött?
-
adpeter
tag
Szolgálati közlemény!
Az az őrült ötletem támadt még tavaly nyáron,hogy csinálni kéne egy kávés webshopot.
Nehéz szülés után végül meg is született....mától már elérhető a KVZZZ webáruház!
Kis pénz,kis foci...kis pénz, kis shop...de az enyém!
Kéretik egyenlőre ezek fényében kezelni!
Minden építő jellegű kritikát,észrevételt,ötletet,kérést szívesen veszek. Mivel egyenlőre egyedül csinálom, meló mellett, így biztos hemzseg az elírásoktól,hibáktól egyéb hiányosságoktól.
A választékot igyekszem majd folyamatosan fejleszteni,idő és pénz függvényében.
Kérlek privátban küldjétek az észrevételeket!
Egyéb info a webáruház-hírek szekcióban és a facebookon!Köszönöm!
Üdv: adpeter (kvzzzzz) -
ronin s8
senior tag
válasz
hifis50
üzenetére
Szerintem érdemes egy ilyen hírt azért némi fenntartással kezelni.
Az espresso max. 11 baron készül. Ami nem ilyen, az már nem espresso. Mire az olaszok ezt kikisérletezték, lefolyt némi víz a Pón.
Gondolj bele, hogy a tiszavirág életű újhullámosok sem változtattak ezen, és mindent, ami fejlesztés volt a kávé területén, az olaszok csináltak, és ők nem ma kezdték. 
A hír mögött az Illy áll. Próbálnak egyedi dolgot bevezetni a piacra, és lehetőleg olyat, amit a műanyagpiacos többi gép nem tud. Ehhez a 20 barhoz más gépek kellenek, mint a 2-3 baros Nespresso és társai. Ilyet eleve csak pár gyártó fog csinálni, de főleg az Illy, ha lesz egyáltalán belőle valami.
Szóval kíváncsi leszek, hogy a 9-11 barra tervezett jelenlegi gépek hogy bírják majd a 20 bart (valszeg bírják azért), és az eldobható műanyag vackosok hogy fognak reagálni a hírre?
-
hifis50
csendes tag
válasz
tariattila
üzenetére
Úgy tűnik, azért folynak próbálkozások nagyobb nyomású eszpresszó készítésére. Egy érdekes cikk:
[link]
Ebből az derül ki, hogy így lehet "szelidíteni" a túl tömény eszpresszót azoknak, akik nincsenek ehhez hozzászokva. (A cikk szerint pl. Svájc.) -
BlacKSouL
addikt
Tegnap este kaptam egy felejthető eszpresszót egy gépből, aminek a 'vendégoldalán' (hátulján) a __C___ali felirat hirdette származását
Gondoltam mivel AliG kilőtte ezt a betűkombinációt, alighanem laCimbali lesz, egykaros lévén Junior.
A daráló is az volt. -
jó, hát nálam nagyobb barom nincs a földön, most már hivatalos. még mindig dől a vízkő a silvanóból, a termoblokkos gőzcsapból is (!), de most már hasít. megszűnt a tűpontszerű lövöldözés, teljesen jó a felsőszűrő és tökéletes pogit ad, brutál erős lett a gőze. ez egy állati jó gép egy tök hülye tulajjal. megtanultam egy életre. még az sem biztos, hogy kell neki egy ims 35 mikronos cucc, igazából kutya baja most. az utóbbi időszakban behúzott kézifékkel, kettesben próbáltam meg autopályán közlekedni......

(havonta cseréltem a műgyanta töltetet az expolygonos gyantapatronban)
-
-
And06
aktív tag
válasz
Copilot64
üzenetére
az alább emlitett baby/classic az ár-érték arány királya a kávéfőzésben. kis extra befektetéssel nagy különbség érhető el. az elszállás egy HX gép lenne kezdésnek (amennyiben nem indokolt).
az OPV fontos, az limitálja a nyomást 10(vagy amennyire be van állitva) barra! -
mester6
tag
válasz
Copilot64
üzenetére
Én nem ajánlom. Ha egy hónap alatt kiszerettél a korábbi kávéfőző gépből, hamar elveszíted ismét a vásárlás és a használat örömét , egy 10-éves géppel. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy 40000Ft-ért új Gaggia Evolutiont is árulnak azzal talán biztosabbra mehetnél. Tudom persze, hogy az 2X többe kerül.
-
Copilot64
tag
válasz
adpeter
üzenetére
20000-ért adják, a szervizes megnézte,szerinte a tömítés még félidős, és az a véleménye, hogy megkímélt darab. Mivel nem értek hozzá, csak kb 1 hónapja kezdtem bele a minőségibb kávézásba egy Delonghi Bar14-el, de a fórumot olvasva nem nyugodtam. Szóval belevághatok a kora ellenére?
-
RBJ
addikt
Pellini No 82 Espresso Bar VIVACE szemest vettem 2900 Ft / kg .
SZerintem jó vétel volt. Kiderül az íze milyen lesz. -
Copilot64
tag
Üdv Mindenkinek!
Segítséget kérnék: egy 10 éves Gaggia Evolution szabad megvenni? Belenéztem, szivárgás nincs, bár a kar mellett pár cseppet kinyom.
Előre is köszönöm! -
mester6
tag
Üdv mindenkinek!
Ha meguntad Rancilio Silviát és megválnál tőle, küldj egy privát emailt légy szíves.
Köszönöm. -
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Kabbbe!
Nem is szóltam hozzá! Hogy a pébe kerül az oda?! Csak mobilról felnéztem reggel elolvasni az új hozzászólásokat!
-
-HajTömeg-
őstag
Zsolimano kinyírta az indexet

-
RBJ
addikt
Én is valami fröccsöntött szörnynek néztem.

-
tariattila
veterán
válasz
Eyesis
üzenetére
normális 'krémes' kávéhoz frissen kell darálnod!
a nagy nyomás nem megoldás....sőt!ízélmény=frissen őrlés
minden más csak mókusámítás... a megőrölt kávé ugyanis 3 percig él!
OMG...most nézem a linkedet... 40-ért fémből vegyél gépet, redes főzőfejjel, bojlerrel használtan!
ugyanis akkor nem kidobott pénz lesz
-
Eyesis
őstag
válasz
lagoon79
üzenetére
Hát én őrölt kávét tennék bele, és szép habos, krémes presszókávét várnék tőle. Azt gondolom ehhez kéne a 19 bár, de a 15 is lehet elég, nem tudom. nespresso unalmas, és drága is, nem szeretnék kapszulásat.
Ezen gondolkozom, ha újat akarnék: http://momenti.hu/gepek/kavefozgepek/briel-es14-feher.html -
marha jó ez az expolygonos műgyantás patron, csak épp a "spriccel a víz a felsőszűrőből" probléma megoldás a vízkő lett (miután a tersonet nem oldotta meg, nem maradt nagyon más). ma erőt vettem magamon vince mellett is, és citromsavaztam egyet, hát dőlt a vízkő a cuccból. a gőzcsap el is tömítődött, komoly tili-toli kellett, hogy kiduguljon.
fasza, eddig havonta cseréltem a gyantát a patronban, ennyit ér, nem sokat...

-
Eyesis
őstag
Sziasztok, milyen kávéfőzőt ajánlotok 20-40ezer között? Akár felújított, akár új, annyi legyen, hogy 19 báros legyen

-
weinmaker
őstag
Ha valakit érdekel, készült egy internyúl az idei barista bajnokkal. internyúl
-
lagoon79
tag
képek: bocs, nálam jó a gépen, de itt meg beforog

And06: ez egy Sirman. 64-es síktárcsás, fekvőmotoros. A motor kb 1,5-szer akkora mint a mazzer SJ-ben.
más: átalakítottam kicsit az SJ adagolóját. mivel szitálok, így nekem praktikus így, aki karba őröl annak kevésbé. egyelőre úgy tűnik, hogy tökéletesen beválik. a régi szűrőtartó helyére két acélcsavar került, így egy kis mágnessel pontosan behúzza a Vario régi fiókját. így nem mozog semmit őrlés közben. egyelőre ez még átmeneti, véglegesen vmi esztétikusabb és tartósabb megoldás kell a mágnes rögzítésére.

és a végére egy elkallódott sötét pöris bab:
-
-
-
dimi11
csendes tag
Segítségeteket szeretném kérni . Van egy Krups F889 (Jura belsős) gépem. Bekapcsolás után kér egy öblítést, majd ez után kellene üzemkész helyzetbe állni. Néha müködik is de néha azt jelzi amit gözölés után és vissza kell hüteni a rendszert csak ezt követően áll üzemkész állapotban. Miért melegszik túl a kazánban a víz egy öblítés után ? Mi okozhatja a hibát ?
-
ronin s8
senior tag
-
mzso
veterán
Ilyen zseniálisan pont hegesztett, negyed éve után szétesett kávéfőző szűrővel mit lehet kezdeni?
Esetleg valamilyen fém ragasztóval meg lehet ragasztani?
[link]
[link]Garanciálisnak garanciális, de szűrőt nem tartanak (meg ahogy látom nem is kapható máshol sem) Max úgy csinálnák meg, hogy ha összepakolom az egészet és visszaviszem. Az meg legjobb esetben három hét...
(Egyébként Momert 11114 Capriccio-hoz van)[ Módosította: radi8tor ]
-
FoxPuppy
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni :
Az egyik bevárásló "objektumban" némi kedvezménnyel lehet hozzájutni a következő típusú gépekhez:
De' Longhi EC155
De' Longhi 310Vélemény róluk ár/érték arányban, ne tán valakinek van is ??
Vagy létezik e ebben az árban "jobb" gép (25.ezer hufff ) ?Segítségeteket előre is köszönöm!
-
And06
aktív tag
nem tudom ti mit tapasztaltatok, de én úgy vettem észre, hogy a PODok eléggé szórnak a szériák között. tehát ugyanaz a POD tipus más most mint amit 3 hónapja vettem! pl most lucaffe van teritéken.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- Új multikapszulás, multifunkciós kávéfőzők garanciával. DG, NESP, POD, Őrölt kv. egy gép.
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Wendougee Data S profilozható kávéfőző
- Varia Aku Mini barista mérleg
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max 128GB Space Gray használt szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2 Intel i5-1135G7 Refurbished - Garancia
- AKCIÓ! ASRock A520M R5 4500 8GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4307, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Gondolj bele, hogy a tiszavirág életű újhullámosok sem változtattak ezen, és mindent, ami fejlesztés volt a kávé területén, az olaszok csináltak, és ők nem ma kezdték.

jön még a 40 bar