Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
spiritex
üzenetére
igazából ez a bar nem olyan, mint a megapixel a fényképezőgépeknél. vagyishát pont olyan, önmagában nem számít túl sokat, 5-6 bar nyomás mellett is lehet pazar kávét csinálni és 15 barral is lehet rosszat. az automata/kapszulás gépeknél pláne nem érdemes foglalkozni azzal, hogy hány baros, azon nem múlik semmi.
-
ronin s8
senior tag
-
lagoon79
tag
válasz
spiritex
üzenetére
a pumpa lehet, hogy képes a leírt nyomás előállítására, de ha nincs megfelelő ellenállás a rendszer másik végén, akkor nem tud felépülni az említett nyomás. itt a rendszer másik végpontja alatt a kapszulát kell érteni, ami jelen esetben úgy működhet mint egy nyomásfokozós kar.
-
spiritex
veterán
Gondolom a "helyes út" kb. 150-200e-nél kezdődik... De teljesen tudatlan vagyok a témában, úgyhogy bárminemű felvilágosítást örömmel fogadok. Korábban magam őröltem a kávét, Frei-féle perui volt a kedvencem, és 15 bar-os De'Longhi presszófőzővel csináltam, bár lehet, hogy akkor az a 15 bar sem volt valós...
-
bl4ze
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Ilyenkor kell elköszönni, kisétálni.

-
-HajTömeg-
őstag
Tegnap vidéken jártam, az egyik helyen Rancilio gép,gondoltam hátha...
Kislány nekiáll, nézegeti a karokat, gondolkodik,hogy melyiket tegye fel, itt kérem most dönteni kell!
Mikor negyedjére próbálta jobbról balra csavarva feltenni, szóltam,hogy ne haragudjon,de csak az ellenkező irányból fog menni a dolog.
A kávé előre őrölt valami volt.
A végeredményt nem részletezném.
-
spiritex
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Hát amiről nyunyu kolléga beszélt még 2010-ben, a házalós MLM cég, akik főleg edényeket, meg mindenféle háztartási dolgot árulnak... ők adták el párom idős anyukájának házalás közben a kapszulás gépüket (ami 1-1 Martello koppincs) 2 éve valami 70e-ért... Ja, a kapszulák meg majdnem duplájába kerülnek az Aldisoknak!
-
spiritex
veterán
Akit érdekel annak elárulom, hogy a Z betűs cég 60 ezres gépe egy-az-egyben olyan, mint az Aldi nagyobb, 30 körüli Martello gépe, csak át van címkézve...
(#9685) lagoon79
Köszi a választ! Hát ha jobban megnézem, lehet hogy van alul 1-2 nagyon pici, vékony tűvégnyi luk, de azt nem látom, hogy kinyílt volna valami nagyobb nyílás... Lehet, hogy a 20 bar azért kell, hogy átpréselődjön a kávé azon a "mikroszkópikus" lukon... -
spiritex
veterán
Sziasztok! Tegnap találtam rátok nagy örömömre, mármint erre a topicra!
Akinek kapszulás gépe van (én tegnap vettem egy Martello-t), az el tudná mondani, hogy hogy jön át a víz a kapszulán, ha a felhasználás közben nem keletkezik luk az alján? Mert a tisztításhoz kapott zöld műanyag kapszula alján van egy nagy luk, és ezt vártam volna a kávés kapszula esetén is... Jó ez így? Nem kéne, hogy kilukassza a gép az alját? Előre is köszi! -
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Szuper,köszi

-
-
bl4ze
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
Megkaptad a mailem a felsőszűrővel kapcs? E61 ?
-
válasz
ronin s8
üzenetére
ha megoldhatatlan, meg is szabadulok, de biztos megoldható, csak limitáltak az eszközeim és drága 6-7e ft-os szűrőkkel próbálkozni, meg vízterítőket esztergáltatni. na de majd csak lesz valahogy, azért eddig is megoldottam (például lm szimplánál nincs akkora jelentősége, mert sok víz van a pogácsa fölött a szűrőben úgy is). csak azért küzdök, mert ha viszont jó, akkor ez az ultimáté home gép a szememben.
-
ronin s8
senior tag
Értem. Ez a képen csak egy kicsit van nem középen, de persze lehet, hogy ez a gyakorlatban rengeteg, és pont emiatt nem terít jól. Gondolom, a fejet megfurkálni hülyeség, így most már értem, miért nem lehet átalakítani.
Ha viszont ez tényleg komolyan gond, és zavar, akkor szabadulj meg tőle.
-
válasz
ronin s8
üzenetére
a fejbe egy pipacsövön keresztül érkezik a víz, ezt nem lehet arrébb tenni
-
ronin s8
senior tag
És a fejbe hogy érkezik a víz? Tömör, egybeöntött, megbonthatatlan tömbbe van ágyazva, vagy egy csővel csatlakozik, amit esetleg odébb lehetne tenni?
Bocs, ha hülyeségeket kérdezek, csak olyan régóta rágódsz ezen a problémán, miközben valszeg semmi egyéb furcsasága nincs a gépednek, hogy ha lehetséges, talán érdemes lenne változtatni ezen. -
válasz
ronin s8
üzenetére
nincs igazán tér a fej és a vízterítő között, maximum valami szuperspéci vízterítőt lehetne csinálni, amin belül van egy csatorna középre. de ez már elég űrtechnika, gondolom egyszerűbb egy másik kávégépet venni. az a baj, hogy kísérletezni kéne, de az drága és macerás.
-
válasz
ronin s8
üzenetére
ott szerintem ugyanúgy a közepén lövi be a vizet már a vízterítőbe is a gép, mint a gaggiánál. az a jó. a hülye silvano oldalt lövi be egy ponton, és hiába szabályos 6 lyukú a vízterítő, nem tudom úgy forgatni, hogy aztán ne hülyén jöjjön belőle. még meg kéne próbálnom egy ims 35 mikronos rancilio felsőszűrőt, mivel az peremes, hagyna egy kis teret a felsőszűrő és a vízterítő között. aztán, ha nem jó, meg kéne próbálni a sajátját ims 35 mikronosból (ott nincs hely a kettő között). ha az sem jó, akkor meg egy 200 mikronos sajátot, majd rá a 35-ös ranciliót.
csak ugye ezek darabja kb. 7e ft, és már így is elb.sztam egy csomó pénzt a silvano tuningjára.
-
fragola.6035
aktív tag
pl. ez a Magister barna metál arany pigmenttel, kemény lakkal, polírozva, a tulaj ilyenre kérte, autófestő festette, kb. 15ezerbe került.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fragola.6035
üzenetére
Értem, akkor ez a napi 4 kávéhoz overkill lenne.

-
válasz
fragola.6035
üzenetére
hát igen, ez igazi igásló. nice.
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
tudom, gsa1 is mindig mondja, hogy nem sok neki az 5 liter otthonra. ha egyszer megcsinálom a silvano vízterítését (mostanában megint lövi a vizet 1-2 sugárban, akárhogy forgatom a hatlyukú vízterítőt), nekem az is bőven jó lesz. néha már azon gondolkodom, hogy valahogy csináltatni kéne hozzá egy vízterítő blokkot sok kis lyukkal a 6 nagyobb helyett.
-
válasz
radi8tor
üzenetére
újonnan egy ilyen cucc nem kevés százezer forint. és mivel ipari dög, felújítás után van olyan jó, mint egy új. sőt. ettől ne félj ezen a szinten már.
de ha megvan még lali.hu la cimbali juniorja, bár mintha már eladta volna (tök szenilis vagyok), de ha mégis megvan, sírd ki tőle, az kezelhetőbb méretű otthonra, de ugyanúgy örökélet + 10 up

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fragola.6035
üzenetére
Új gépet nem tudsz szerezni?

Parci: ja, hogy ez már kis éttermi modell?
-
válasz
radi8tor
üzenetére
ez azért picit túlzás otthonra, ha engem kérdezel. 5 literes bojler, meg a sok vas, azt mind fel kell fűteni. ha utána zsinórban húzod a kávékat, hurrá, de ha fél óráig pörgeted a villanyórát, mint egy veszett búgócsigát, aztán lehúzol egy ristrettót és kikapcsolod, hát, az nehéz ügy. télen mondjuk nem rossz, csak 1-es cop-vel, de szépen leadja hőként az elfogyasztott villamos energiát. a gond az, hogy nyáron is
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
viszont semmiképp sem lali.hu ellenében mondom ezt, ez egy nagyon-nagyon durva ipari gép, bármit kibír és túlél, gondolom patent módon meg lett csinálva, és ha jönnek a vendégek és fosni kell a kávékat egymás után, akkor sem jön zavarba. kávéházi szint, bármit dobhatsz felé, nem fog félreugrani.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
A potenciális vevő mondjon egy RAL szíkódot és 2 napon belül olyan lesz. Amúgy élőben nagyon is szép, struktúrált festék (érdes felületű) és matt.
Minden gépemet el szoktam tudni adni aránylag rövid idő alatt, de elfér a konyhában, vagy a műhelypolcon, kenyeret nem kér.
De ha pirosra festek egy gépet, akkor is megkérdik, hogy miért pont ilyen színű.
A feketét a legkönnyebb eladni, de feketére nem festetek. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fragola.6035
üzenetére
A potenciális vevőkkel. De mindegy, most nem volt bekalkulálva ekkora kiadás, viszont a szép állapota csábító.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fragola.6035
üzenetére
Lehet megérte volna egyeztetni festés előtt.

-
fragola.6035
aktív tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Inkább türkiz színű, nem annyira kék, mint a képen. RAL5018
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
tariattila
üzenetére
Ebben nem osztom a véleményed.

Ha kitchen aid vörös lenne, akkor rábeszéltem volna páromat, hogy vegyük meg (nem szereti a használt gépeket). -
tariattila
veterán
válasz
fragola.6035
üzenetére
ejjjj.... ez a cián szín ütős! a Mazzerral azonos színben így ütős kis páros!

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
fragola.6035
üzenetére
Jól látom, hogy te festetted át?
Miért pont erre a színre? -
fragola.6035
aktív tag
Eladó Rancilio S26, miszlikre szedett és felújított gép, Procon pumpás, 5 l HX hegesztett vastag rézkazán, nem termoszifonos, a fejhőmérséklet jól kontrolálható, atom hőstabil.
Két új szűrőtartó karral, szűrőkkel, 8 literes vízlágyítóval nagyon szép állapotban.
129.000.-Ft
Kr. után 3000-ben is gép lesz.Az inox részek fényesre vannak polírozva, bár ez a fotón nem úgy látszik.
További képek: [link]
-
feco0000
csendes tag
válasz
vendingo
üzenetére
Helló! Most hogy mondtad nekifutottam a dolognak és újra mértem, mert a 60ml tényleg jónak hangzik!
Amikor a 60-at mértem nem figyeltem, hogy 2X lefőztem már egy csészébe, mert alatta egy 1dl-es pohár volt a hosszú kávé kipróbálása miatt, de a hosszú kávénál is csak kb 25-30ml folyt ki.
Azt szeretném megoldani, hogy beállíthassam magamnak azt a 60ml és a hosszú kávénak meg valamivel többet! De így, hogy egy lefőzéssel csak ilyen keveset készít nem jó. -
feco0000
csendes tag
Köszönöm a választ is és a kijavítást is!
Így visszagondolva már tudom, hogy melyik a pumpa benne, viszont mindent tökéletesen megcsinál a gép, csak a probléma, hogy a normális kis kávés pohárba nagyon keveset, kb 50-60ml kávét csinál!
Még kezdő vagyok, ez az első gépem, és úgy tudom ezeket lehet állítani és a leírásba is találtam olyat, hogy 100ml-200ml-ig lehet állítani azt hiszem a nagy adagot!(Próbálkoztam úgy állítani, hogy:
1, hosszan a memoria kb. 5 sec
2, back -> ilyenkor a kávé ikon nagy adag lett
3, start gombot kellene elvileg addig nyomni, ameddig szeretnénk, hogy töltse a poharat
- de ez nem vált be..)Itt a link a letöltéshez:
http://www.e-manual.eu/hu/hasznalati-utmutato-letoltese-10/242826/kavefozo-clatronic-kav-2936.html#.UxIEr-N5OE5 -
And06
aktív tag
-
feco0000
csendes tag
Sziasztok!
Ma vettem egy CLATRONIC KA-V 2936 típusú kávéfőző gépet! Egyik nagy problémám, hogy nincs hozzá magyar nyelvű utasítás, így az angollal kell boldoguljak valamennyire.
A másik még ennél is nagyobb, hogy amikor csinálok vele vagy kicsi és ugyanúgy nagy adagot a kávés poharamnak kb. az 1/3-át tölti meg! Olvastam több helyen is, hogy az alapvető probléma az, hogy nem enged elegendő vizet hozzá!
A gépet szétszedtem darabjaira és arra jutottam, hogy lehetséges, hogy nem ishardwerhiba, hanem software beállításból adódhat!
Szeretném a segítségeteket kérni egy magyar nyelvű kézi könyvel kapcsolatban, vagy pontos leírást kapni, hogy hogyan is lehet a kicsi és a nagy adagot újra kalibrálni? Esetleg, ha téves a feltételezésem egy nálam hozzá jobban értő megoszthatná a tapasztalatait, mivel próbálkozzak, hol kezdjem?Köszönöm a válaszokat!
-
And06
aktív tag
ma csináltam egy 19grammos 40 másodperces dupla ristrettot a Chelbából. Brutál jó lett igy!
ui: mármint 19g kávét használtam, az italt nem mértem le.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem tudom van-e még, de mikor jöttünk haza nemrég Jazzy rádióban kávékról beszéltek.
-
Hami33
aktív tag
válasz
vendingo
üzenetére
Ascasonál nekem az vált be,hogy nem folyamatosan nyomom a gombot hanem szakaszosan darálok ,és a babszemek pedig mikor kicsit lejjebb esik a fordulat könnyebben beszaladnak a kések közé. Folyamatos daráláskor hajlamosak elpattogni a kés elől! Tehát nyomom majd elengedem megint nyomom és pillanatok alatt ledarál mindent!Így a rögösödés is csökken!
-
vendingo
veterán
válasz
adpeter
üzenetére
Számomra ezt a kávét nem nehéz elkészíteni, hanem lehetetlen.

A hiba nálam lesz a főzésben, mert anno a paljoc féle sidamoval se sikerült minden esetben dűlőre jutnom.
Majd még próbálkozok vele, de egy kicsit pihentetem, nyomatom tovább a csokicsodákat, a gyümi nem fekszik nekem. -
adpeter
tag
válasz
vendingo
üzenetére
Ja! Ugyanaz a belseje mint az ibinek. Gondolom kis átmérő miatt nehezen viszi be a nagyobb szemeket a kések közé. Ezért is használhatatlan ökörség rajta az időkapcsoló. Ami sidamóból vagy kenyából 7gramm az a nagyszeműből 3 gramm.

A sidamo kényeske. Mindenképp csöpögősre kell venni...csak nehéz eltalálni,hogy ne fulladjon be.
-
vendingo
veterán
válasz
adpeter
üzenetére
Nálam a sidamo kakukktojás. Se megpörkölni, se megfőzni nem bírom. Vagy világos, vagy sötét lesz, vagy befullad, vagy átzubog, de az eredmény mindig ugyan az: Citromlé

Én a nagy szemű kávékkal szoktam megizzasztani az ascasot, alig bírja beszippantani a tárcsák közé, percekig kell berregtetni, mire megtelik a kar. -
adpeter
tag
Na! Én meg rájöttem végre,hogy a sidamo azért akasztotta meg az Iberitalt, mert túl világosra pörköltem.
Annyira DE annnnnyira újhullámos arc akartam lenni.....csak ezt az ibi nem engedi!
Kicsit tovább pirítottam a mostanit és ezt végre megeszi ez a kis mocsok.
Persze visít a rib@nc, de elbír vele.
Most próbáltam húzni belőle,de befulladt. Fél percig hagytam nyűglődni szegény Gadzsát..mire kipréselt magából 10 cseppet. Az mondjuk ízorgia volt....

-
ronin s8
senior tag
-
ronin s8
senior tag
Ma reggel nem mertem elővezetni a Sidamo-t, helyette a bombabiztos Apricot Illusion-t csináltam 107 fokon a Gaggiával.

Az eredmény a következő lett:
"Ez azért sokkal jobb, mint a lehúzós, nespa?"

Azért magamnak csináltam egy duplát a Sidamo-ból, szintén 107 fokon, és elég jó lett!

-
ronin s8
senior tag
Emlékszik még valaki a Pall&Yotz-féle etióp Sidamo-ra? Mennyi hő kell neki?
Ma váltottam itthon a Pavoniról GC-ra, mert egyre háklisabb lett a /párom szerint/ "lehúzós" :-)))
Eddig 106, 110, és 113 fokokkal próbálkoztam, egyelőre mérsékelt sikerrel.. -
Csabroncka
addikt
Sziasztok, hát eljutottam ide is, megszerettem a kávét (amit nem gondoltam volna korábban). A napokban jön a gép.
Víz kérdése megoldva, mivel laborban dolgozom
, a fő kérdésem inkább arra irányulna, hogy milyen szemes kávét javasoltok, esetleg hol tudtok jó boltot Pesten.Amatőr módon körülírva amit szeretek: karakteres, de nem keserű presszókávé. Asszony elsősorban kapucsínózni fog....
-
Katsu
aktív tag
Köszönöm mindenkinek.
-
Katsu
aktív tag
válasz
TörökSzabi
üzenetére
Köszönöm a segítséget. A vízkőtelenítést megcsinálom, szoktam, bár nem olyan rendszeresen, mint kéne, az biztos. Viszont szétszedni már nem merem, mert egyrészt nem tudom, hogy honnan induljak el, egy tömör műanyag az egész, nem találok rajta csavarokat.
Másrészt, meg nem sok érzékem van hozzá.Citromsavat régen az intersparban vettem, de mostanában nem találok. Hol szokott még előfordulni?
-
vendingo
veterán
Ilyen is csak velem fordulhat elő...
Hegyekben áll itthon a nyers kávé, csak éppen pörkölni felejtettem el.
Gyorsan pörköltem fél kiló brazil naturalt, meg se vártam míg rendesen kihűl, langyos volt még amikor ledaráltam.
Nem az igazi így frissen...
Mire rendesen beérne, addigra el fog fogyni, szóval este lesz még egy köröm a pörkölővel.Amúgy annyira jó ez a brazil natural a.f. hogy 80%-ban csak ezt iszom, aki nem próbálta még az próbálja ki.

-
TörökSzabi
csendes tag
Értem, szóval a gép beléből folyik. Szedd le a tetejét, és keresd meg, hol szökik a víz.
A csepegés lehet vízkő is, mert nem tud rendesen tömíteni a tömítés, beakadt egy nagyobb darab, vagy elnyíródott a tömítés. Gőzkar/csapot szedd szét, és nézd meg. A vízkövet a citromsav feloldja.
SiD szokott javítani, de nem tudom mennyire van ideje.
-
Katsu
aktív tag
Szia,
Akkor menthető a beteg egyik karja (felső zuhany) ezek szerint. A másik karja (gőzölő) is ilyen problémával küzd vajon?
TörökSzabi: A kartömítés szerintem jól működik, mivel nem onnan jön a víz, hanem fentebb a zuhanyt körülöleli egy fém palást, ami a kávégépen belül végződik és annak a külső részén folyik ki a víz egy idő után.
Szerintem is valami tömítéses probléma, de nem hiszem, hogy a karban.De köszönök minden tippet. Főként, ha valaki meg tudja mondani, hogy miként kell csinálni vagy esetleg kihez vigyem el némi ellenjuttatásért cserébe, aki megcsinálja.
-
Katsu
aktív tag
Sziasztok,
Kis segítséget szeretnék kérni tőletek, de ez inkább a kávéfőzőmmel kapcsolatos, nem a kávéval.
Végre van egy kézi Hario őrlőm és kezdem egészen jól belőni, hogy mekkorára kéne darálni vele a kávét. Viszont amilyen kéne nekem, ott a kávégépem nem bírja szusszal. Pontosabban elkezdi a kávét kicsurgatni magából, szépen csurog is ki a kávé, de 10-15 másodpercnél elkezd a felső zuhanyt körülvevő fém burkolata mellett folyni a víz. Ezt azért sem értem, mert nem olyan finom a kávé szemcséje, hogy ez indokolt legyen. Az lenne a kérdésem, hogy van ötletetek, hogy mi lehet a probléma? A gépem egy saeco HD8323-as. Kb 1 éves. Lehet, hogy valami tömítés nem bírja? Illetve az utóbbi időben azt vettem észre, hogy gőzölés után hiába zárom el a kart, szökik a levegő. Aztán megszűnik a belső nyomás és nincs mi szökjön.
Mit gondoltok, menthető még a masina? Esetleg van ismerős szakitok? Én pesti vagyok, XX. kerület.
Előre is köszönöm. -
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Öcsém!!! Ezért a készletért kit öltél meg? Tényleg szenzációs.....van hozzá tányérszett is?

Azok ott...ööö....mikrobubik?
Jolti: ügyes vagy te kismentős!

-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Á.
G.c.i kínai nem küldte az ssr-t! Most veszek majd itthon, mert már nincs kedvem újabb egy hónapot várni. -
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Köszi!
Pedig nem is Adapter Blend! :-)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 1TB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- ÁRCSÖKKENTÉS MacBook Pro 17" i7 2.6 GHz 8GB RAM 8 ciklus az akkuban!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z390 i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Bitfenix Neos acél DeepCool 450W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)