Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- gerner1
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- droidic: [Memory Leak] Az agy defragmentálása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
lagoon79
tag
Jelentem P&Y CM blend tökéletesen teljesít a Saeco automatában! Kb egy hete használom a gépet, de már most látszik, hogy egy kis odafigyeléssel igen jó produktumot lehet létrehozni, habosításnál lecsupaszítva a gőzcsövet latte arthoz is megfelelő krémet készít. Tartósság kérdése még nyitott.
-
And06
aktív tag
miskolcon kávézót ismer valaki?
-
ZS3NI
őstag
válasz
ronin s8
üzenetére
Így is kellemes az íze, bár annyira nem lesz habos mint a videókon. Lehet gagyi kávét használok, kezdetnek ilyen 2000 Ft-os Kg-os szemeset vettem, kézzel darálom.
Max két embernek elég ez a 4 emberes adag.
Kétszer le tudom főzni ugyanazt a kávét amit ledaráltam? Egymás után. (bocs a kezdő kérdésért.
) -
ZS3NI
őstag
Nah urak, kipróbáltam ezt a bialetti brikka nevű csodát. Nem egy rossz cucc nah.
Még sosem használtam kotyogóst (
) így nekem rendes tanulási folyamat volt. (sok víz, kifutott)Eddig csak "poros" kv-t ittam nagy bögréből. Itt viszont a 4 emberes adag is kevésnek tűnik.
Szoknom kell az biztos. -
bajnokpityu
félisten
bő egy hétig szinte folyamatosan single maltot zabáltunk diplomaosztó után a felföldön.
utolsó este búcsúzóul kibontottam, amit ajándékba vittem házigazdának. agárdi törkölyt. wiszkik után nekünk egyszerű gyümölcslé volt, az olaszok meg szlopálták a grappájuk után. ki mihez van szokva.nekem sajnos továbbra is barátom házija az etalon. szóval ajánlj jó boltikat, mert az sajnos minden évben véges. igényem meg lenne a boltitól ízletesebb anyagra.
-
Copilot64
tag
Üdv Mindenkinek!
Kérem a segítségeteket: van egy Gastroback 42620-as gépem. A vakdugóhoz milyen tisztító tablettát ajánlotok hozzá? kell hozzá a Breville féle, vagy esetleg tudtok ajánlani magyar beszerzést.
Előre is köszönöm!
-
ronin s8
senior tag
Van egy német pálinkagyűjtő barátom (náluk is van amúgy ilyen, sőt 50 fok fölött fokonként más névvel, úgyhogy komolyban nyomják ám a németek is a snapszot!), neki vannak 20 éves pálinkái. Sajnos egy öreg pálinkában is benne maradnak a hibák, hiába "nemesedik"....
Na nem offolok tovább, iszom egy kávét.

-
Toobee
veterán
válasz
tariattila
üzenetére
Május utolsó hetében megyek haza, ötlet? Azé' túl sok kilót ne vegyél, mert mindig leszakad a hátam, akkora táskákkal utazom.

-
gyerekek, ne szórakozzatok, igen komoly pálinkák vannak itthon! drágák persze, és nem feltétlen a tesco polcain kell keresni őket, de ne mondja nekem senki, hogy egy szicsek málna vagy márton és lányai irsai olivér pálinka után hiányérzete van!

olyan ez, mint a kávézó: sok a szar, de ha akarod, tudsz jót találni.
-
tariattila
veterán
válasz
adpeter
üzenetére
minden megoldás érdekel, "kalandorok kíméljenek" jeligére...

ha vidékről távmunkában megoldható akkor főleg...
hogy ON is legyen: a covim nekem se jött be... igaz én most kóstoltam először...
volt egy jó sztori a gorizianás olasz fickóval...:
mutattam neki a kávékalmár féle (szerintem nagyon igényes pörkölésű,csomagolású) kávét
ránéz... "ááá ez csak a savat csinálja"
erre a mutatja a saját szárnypróbálgatós háromféle pörkölt blendjét, hogy...na...ilyennek kell lenni...
tocsogó olajban a babok
ááááá nem is vaskalaposok
-
radi8tor
MODERÁTOR
Hogy hívják a komolyabb pumpát? (az olcsóbbat rezgőpumpának, de a másikat?)
-
_MrB_
csendes tag
válasz
paljoc
üzenetére
Úgy ment le, hogy az országba kerülése még mindig ugyanannyi mint eddig volt. Kiesett egy közbenső haszonkulcs, ezért lett a 3650es ár 3200as. Nálam az utolsó rendelés 3400as, mert a 3200as árra jött posta és utalási díj. Jövőben erősen 3200 közelében lesz nálam is az ára, és remélem más fórumokon is megjelenik.
Sajnos ebben az áprilisi adagban tényleg van egy kis szórás. Fűszeresebb, kevésbé csokis íz, cserébe utóízében megjelent mint ahogy fragola is írta egy kis mocsárira jellemző íz. Ez nem tesz neki feltétlen jót, de cappuccinoban még tolerálom.
Rá fogok kérdeztetni a gyártól, mi változott.
-
paljoc
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Mennyi most a Covim ára? Mert ha nagyon lement, akkor a zöld árak ismeretében simán lehet hogy olcsósítottak a jelentős hányadú robusta összetevőn, attól lehet gyengébb az íz. Máshogy "nem jön ki a matek"! :-) /ez persze csak egy a lehetséges okok közül, nem biztos hogy így van/
-
adpeter
tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Kicsit soknak tűnik a 8mp-s megindulás. De ha ízlett akkor rendben van.

Én a világos(abb) pörkölésű SO-k esetében szoktam ilyen "befulladósan" is megpróbálni
a lefolyást. Paljoc Sidamónál bejött,bár ott még drasztikusabb volt a befullasztás!
De nem áll jól mindegyiknek. Sötét pöri esetén inkább keserűbb lehet így az ital.
Mondjuk ezt a Classicot nem ismerem. Lehet,hogy ezt szereti de erre kis esélyt látok. Próbáld meg egy
hangyaf...nyit gyorsítani! -
t-bali3
senior tag
válasz
gregg71
üzenetére
Köszönöm az infokat. Lehet a Ruandáról lemondok majd, azt csak a fancy név miatt néztem ki

Reggel kibontottam a Lucaffe Classicot. Néztem a lefolyást, szerintem rendben volt, legalábbis eddig ez volt a legjobb a meglévők kávék közül. 8 másodperc után indult meg, az normális vagy sok?
Ízről még nem akarok véglegeset, de az tuti, hogy miután elfogyott szuper utóíze maradt. -
gregg71
csendes tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Háromból kettőt kóstoltam. A saját PID-emnél 98-100 fok fölé nem szoktam menni, 105 körül már gőz jön. A leírt értékek a számomra legfinomabb tartományt jelentik.
Mexikói Maragogype: PID 95 fok, kevéssé citrusos, viszonylag hagyományos, csokisabb íz
Hawaii Kona: nem járt nálam.
Ruanda AA Nyamasheke: PID 94-95 fok, finom, de nem volt különleges; táncoló lefolyás, kevés krém, lehet, hogy nagyon friss volt az alapanyag; egyensúlyban van a sav a többi ízzel -
adpeter
tag
válasz
tariattila
üzenetére
Nem érdekel egy marketinges állás?
Szükségem lenne egy ilyen aberrált fazonra!
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
t-bali3
üzenetére
Nálam mindig van itthon Covim Prestige, havonta vettem 6-12 kg-ot. Amit utoljára, kb. 1,5 hónapja vettem, az teljesen más volt, mint előtte, konkrétan az ihatatlanság határán volt, nem tudtuk meginni. Eltűnt belőle a kis finom gyümölcsös savasság is.
Szerintem nem fűszeres lett, hanem mocsári. Mostanában biztos nem vennék. -
bbuffy
senior tag
Pid nélkül létezni?
Köszönöm jól.
-
-HajTömeg-
őstag
válasz
t-bali3
üzenetére
Lehet pidelni bár SID nekem említett valamit,hogy miért nem szereti az ilyen gépeket pidelni...
Toobee Sehogy nem lehet játszani a hőmérséklettel.
Illetve én hűtőcsapolok,mert sokszor konkrétan forró a víz,ami az elején jön.
Tudom ez így nem jó,de azt felejtsd el,hogy a kis lámpácskáját nézegeted
-
ronin s8
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére

-
t-bali3
senior tag
válasz
Toobee
üzenetére
Sajnos csalóka, mert rossz a fényképezőm, csak mesterséges fény van a konyhában. Meg ez a legelső lefolyásról a kép. A későbbiekről (nagyon sok cremával) nem sikerült lőnöm jót.
PID nélkül xar az élet, de most egy darabig nem lesz. Azt se tudom lehet-e ebbe a műanyag csodába. Állítólag elég forró vizet nyom az Evo, igy akár lehet égett is.
Az, hogy túl lassan indul mit jelent? Mert nekem mindig lassúnak tűnik, de 30 mp alatt lejön a 30 ml szerintem.
-
Toobee
veterán
válasz
t-bali3
üzenetére
Nekem ez szemre sem tetszik. Úgy nézem szénné van égetve. Nem indult meg túl lassan? Vagy csak túl meleg vízzel próbálkoztál. Én nem tudom egyébként, hogy PID nélkül hogyan lehet létezni. Bevallom őszintén, nekem az első gépem PID-del került a kezeim közé, pontosabban rögtön rakattam rá egyet. A Turmixon meg van állítási lehetőség egy csavar segítségével. Szóval oktassatok már egy kicsit légyszi, mert azt már azért láttam, hogy ez a lámpanéződi, azért nem egy bolondbiztos megoldás.
-
t-bali3
senior tag
válasz
zoknee
üzenetére
Már nagyon várom. Remélem lehet 250 grammot is rendelni Kapuczinertől.
(#11500) _MrB_
Pont azért ragadta meg a fantáziám, mert ez a legnagyobb
(#11524) _MrB_
MrB jóvoltából kaptam némi Covim Prestiget kóstolóba!
Az elején felhívta a figyelmem, hogy kicsit olajosak a kávészemek. Mivel nem vagyok még nagy szaki ez akkor nem tűnt fel, de később mikor daráltam, akkor észrevettem, hogy darálás közben egy kicsit jobban feltapad a tartály üvegére a kávé. Gondolom ez az olajosságnak volt köszönhető.
Verdikt:
Nagyon sok cremával jön le a és nagyon dögös a kinézete. Erre írtam nem is olyan régen, hogy olyannak tűnik, mintha egy mini cappuccino lenne.
Ízre kicsit meg kell dorgálnom, mert érzek benne valamit, ami nem jön be annyira. Ezt MrB-nek még füstös íznek jellemeztem, de Ő ma rámutatott arra, hogy a mostani rendelésének egy picit fűszeres íze van. Szerintem ez az, amit furcsállok. Ezek szerint ez most valami egyedi, így meg kell majd kóstoljam megint, amiben nincsen ez.Ár-érték arány jó lehet, ezt pontosan később tudom majd megmondani, ha már több hasonló árkategóriájú kávét is kóstoltam.
De még egyszer nagy köszi MrB!
-
RBJ
addikt
válasz
tariattila
üzenetére
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-HajTömeg-
őstag
-
bl4ze
veterán
now back to the subject

-
Srácok! Nem túl szakmai a kávés topik..

-
ronin s8
senior tag
Én mindez idáig egy jó pálinkafőzőt ismerek, aki nekünk is főzi a páleszt Cserszegtomajon. Egy német, úgy hívják, hogy Schmitz. Nála tizensokezer egy liter.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Megyek iszom egy kávét a T&P-ben.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
ronin s8
üzenetére
Dehát én is ezt írtam mindkettőre

"..Egy jól tárolt, jól elkészített pálinka ugyanúgy nemesedik.."
"..az általam kóstolt házik többsége a főzdés mennyiségi törekvéseinek áldozata.."Toobee: és itt nem összekeverendő a rohadt a túlérettel. a túlérettet nem mindenki szereti megenni gyümölcsben, viszont cukortartalma jóval nagyobb, és nem rontja a gyümölcsre jellemző alapízt. a rohadt, az már rontja. pl. körtében van, amelyik elkezd megbarnulni. én ezt is szeretem megenni, de van amikor már túlságosan, akkor elkezd megkeseredni.
Más: egyszer kóstoltam egy nagyon mókás mixet: nagyon finom, tiszta vegyes alap volt, és pár szem narancsot tettek a cefréhez. simán ki lehetett érezni a pálinkában, de egyáltalán nem rontotta el.
-
ronin s8
senior tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Sok igazság van abban, amit írsz, de egy dologban tévedsz. Nemesedni nemesedik ugyan, de ha kezdetben nem volt nemes, akkor várhatsz vele ítéletnapig is, az ugyan nem lesz jó.
A kisüsti főzés középső szakaszának hossza korlátozza fölülől a minőséget.
Vagyis Magyarországon itt is ugyanaz a baj, mint mindennel: a mennyiségi szemlélet öli meg csírájában a minőséget. -
Toobee
veterán
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Én mondjuk nem vagyok nagy pálinkás, mivel jót alig tudok inni. Ismerős főz, mondanom sem kell, hogy csak az az iható, amit magának csinál és elvétve kapok belőle (nyugi Pisti, a dió is az, amit adtam tegnap). A szart meg nem iszom meg, engem már valahogy a szaguk is eltántorít, általában romlott gyümölccsel kevert alkohol szagot érzek. Abban pedig egyetértek, hogy rohadt gyümölcsből kár készíteni, ugyanis semmiből sem szeretem a romlottat, miért pont a gyümölcsből kéne meginni azt?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Toobee
üzenetére
Nekem nagyanyámék a születésemkor eltettek 25 liter vegyes házit (50° valós, 45° hivatalos a származásin), hogy majd az esküvőmön lesz megbontva. Aztán mivel 20 éves koromban még nem volt esküvő, de féltettük a cuccot, felbontottuk, jó-e még egyáltalán. Jó volt. Aztán közben szegény nagyanyámék meghaltak, én még mindig nem esküdtem, de a 25 literes vesszőfonott üvegkorsót nehéz elhelyezni, hát szétöntöttük üvegekbe. Most 33 éves az a pálinka, de bármikor bármilyen összevetésben szívesen kiállok a legjobbnak ítélt főzetek mellé. Egy jól tárolt, jól elkészített pálinka ugyanúgy nemesedik idővel, mint a legjobb borok. A környékünkön elég sokan mívelik a gyümölcsszedés tudományát, és főzetik a környék 6-7 főzdéjében hektószámra, de egyetlen olyan kóstolót nem ittam még a 0-5 éves pálinkák közül, amelyik összemérhető lett volna ezzel. (Persze a többségük nem nagyon éri meg a 2 éves kort sem, szóval 60-80 liter egy háztartáson belül úgy elfogy, mint a szellő) A nagy probléma pedig az elkészítés hibáiban rejlik. Sajnos az általam kóstolt házik többsége a főzdés mennyiségi törekvéseinek áldozata. Legalább a 70%-ukban érezni az acetát szagot és sajnos ízt is, ami amellett, hogy azonnal nullázza a pálinkát, még többnyire metiltartalmat is jelent. Sokan belerakják a penészes, rohadt gyümölcsöt is, vagy ahogy felszedi, földesen rakja a cefrébe, a domináns ízű magokat is benne hagyják, meg még ki tudja milyen szörnyűségeket követnek el. Van 1-2 kivétel, de ahhoz ott kell lenni a főzdében, hogy tudd, azt kapod, amiért fizetsz.
-
_MrB_
csendes tag
Erős OFF
Tudnék sokat írni a pálinka témakörről, a plecsnikről, díjakról, azok áráról.... De sok ember már tudja, soknak meg nagyon nem érdeke, hogy kiderüljön.
Részemről hazai plecsninek nincs értéke. Ilyen közönségdíjast még kíváncsiságból kóstolok, mert azok egy része még valóban közönség díj, nem vett. Külföldinek az adott ország ízlését figyelembe véve még kicsi hiszek. Ennyi. Aztán szorgalmasan kóstolgatok, és konzultálok. Főzdékkel, hobbystákkal, profikkal.. Mint sokan itt kávé fronton is teszik ezt.
Kicsi ON
A legutóbbi Covim Prestige szállítmány kicsit fűszeresebb ízvilág, de brutál friss még. Olyan habzós fajta, mint Paljoc mester párnapos szállítmányai. Csak nem tudom, nitrogénes megfújás vagy mi miatt a CP olyan 1-1,5 hónapos koráig is képes ilyen maradni. -
_MrB_
csendes tag
Bechert egy csúnya este óta én sem iszom. Unicumot nem nagyon szeretem, de bizonyos gyomorbajra kiváló gyógyszer. Szerencsére a Szilvás verzió már mondhatni ízlik is. Jäger meg csak van. Valahogy nem szeretem, ha a pórusaimból is az érződik, elvétve egy-egy korty azért elfogy belőle, de a helyén kezelve, gyomorkeserűként.
-
-
Ez most komoly kérdés volt??? Van kizárólagos pálinkabolt magyarországon - ahol arany áron is lehet kapni aranyérmes pálinkát!

Nem iszom semmi alkoholt, de ezt szerintem mindenki sejti itthon, hogy ebben azért nagyok vagyunk.Kommersz: CBA - Kósher Zwack!.. Innentől meg a többi...
-
recusar
tag
Üdv,
Bialetti Brikka 4 személyes, keveset használt, jó állapotban eladó.
Ár: 9000Ft.Ugyanitt, Bialetti Mukka Express Boci cappuccino készítő, használt, jó állapotban eladó.
Ár: 9000Ft.
Budapesten mindkettő kipróbálható.williamde kukac freemail ponthu
-
And06
aktív tag
összességében több mint 3kg kávé vár rám otthon(legalábbis a rendeléseket már leadtam). rá kell kapcsoljak majd a fogyasztással, mert a napi 2 duplával rám fog rohadni a fele

-
bl4ze
veterán
fagyasztóban találni 20 deka kávét minden jelölés nélkül : fogalmam sincsen mi az , de finom

Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4195, 94% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

)
) így nekem rendes tanulási folyamat volt. (sok víz, kifutott)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)