Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
Előfordulhat, hogy benne volt már, mikor vetted... A zsizsikkel, mollyal, szúval ez a helyzet. Különösen a lisztek ilyenek manapság.
A rutin technológia aratáskor az, hogy lekezelik csírátlanítóval, gombaölővel, meg ki tudja mivel a gabonát, kávét, fűszert. Lehet légből kapott álmokat szövögetni, bio meg fair trate meséket költeni, de ez a rideg valóság. Ha ez elmarad, akkor látni a bio piacokon szottyadt, kártevőktől hemzsegő "élelmiszereket".
Mondjuk Magyarországon inkább a gondatlanul elvégzett csírátlanítás okozza a legnagyobb kárt, nem a bio technológia... -
_MrB_
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Sajnos nekem ezzel a kiporciózott kis zacskós fűszerekkel van még egy hamar romliknál is rosszabb tapasztalatom. Lisztbogár tenyésztelep is jó részük.

Paljos izészínű, de egyedi zacskói viszont tényleg korrekten tartják a kávékat.
-
paljoc
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
En is mikor ezeket a sarga zacsikat csinaltattam, felhivtak hogy mi lenne ha sima eros nejlonbol csinalnak, ugyis festve lesz, nem erdekes az alureteg. Mondtam nekik hogy DE, ERDEKES!:-)
A fagyasztos modszert amugy probaltad? Mert nekem is idegennek tunik, de mivel akik probaltak, azoknak jelentos resze pozitivan nyilatkozik, igy elhiszem nekik hogy jo megoldas. -
szaszandras
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Biztos így van, de én most konkrétan üres paljoc-os alus zacsiba és régebbi félkilós és a mostani kilós Monterosa-s zacskókba tettem. Amúgy nálam a sima IKEA-s simítózárasok is jól szerepeltek eddig a fagyasztóban, semmi baja nem lett a kávénak. Legalábbis nekem nem tűnt fel minőségromlás néhány hét, egy hónap fagyasztás után. :-)
És most sem a lefagyasztottak szerepeltek rosszul, hanem a rögtön megkezdett adag volt ilyen...
Mindegy, holnap a Scarlatti blend kerül terítékre. Kíváncsi vagyok, az hogy muzsikál majd. -
fragola.6035
aktív tag
válasz
szaszandras
üzenetére
A kávé, fűszerek és egyéb aromás cuccok nem véletlenül vannak több rétegű zacsiba (már amelyik abban van), amiben egy réteg alu is van, ez őrzi meg legjobban az aromákat és az üveg.
Ezért szerintem a kiporciózás nejlonzacskóba a legrosszabb, amit tenni lehet a kávéval.Szoktam látni fűszereket celofán zacskóba kiszerelve, na a celofán nemhogy az aroma molekulákat, de még a levegőt, párát is átereszti.
-
Toobee
veterán
válasz
szaszandras
üzenetére
Csabat vegtelenul korrekt embernek ismertem meg, bar szemelyesen meg nem talalkoztunk, csak telefonon beszeltunk. Tuti visszavenne.
-
paljoc
tag
válasz
szaszandras
üzenetére
Persze, vihetsz belole jovo heten, szolj majd mikor jonnel. :-)
/en multkor fel kg egy honapos valahogy megmaradt Sidamo Suke Quto-t ajandekba odaadtam valakinek, mert attol mar cikinek ereztem maskepp megvalni. :-) Meg nem jelzett vissza, pedig nagyon kivancsi vagyok, mert elvileg annak nem nagyon kellene hogy baja legyen, bar teny hogy tapasztalatom szerint ezt a kenyesebb vonalat hamarabb erdemes elpusztitani/ -
szaszandras
csendes tag
válasz
lagoon79
üzenetére
Sajnos én is így jártam most. A kb. két héttel ezelőtti rendeléssel érkezett 2 kg Sidamo-ból egy felet már megiszogattam, de szinte semmi crema nincs és ízben sem hozza azt, amit az ősszel tudott, pedig akkor nagyon bejött nekem, azóta is azt az ízt kerestem! A február végi pörkölési dátumra csak következtetni tudok a minőségmegőrzési időből (2014.08.29.), de talán nem kellene egy-másfél hónaposan ennyire döglöttnek lennie... A visszaküldés nem nagyon játszik, mert ahogy megjött, azonnal szétporcióztam kisebb adagokra, s a nagy része a fagyasztóban pihen... Nem gondoltam, de legközelebb külön kérem Csabától, hogy csak egészen friss pörkölésből küldjön.
Paljoc, félreteszel nekem egy fél kilót ebből az új Yirga-ból? Valamikor a jövő héten beugranék érte. Köszi!
-
RBJ
addikt
Valaki belinkelné az itteni fórumtárs online kávéshop linkjét.
-
Copilot64
tag
Üdv Mindenkinek!
2 hónapja kapott el a "kávéológia-láz". És sajnos beleestem megint abba a hibába, hogy mindig egyre jobbat akarok, mint ami van!

Így most van egy eladó:
Topictársaknak természetesen kedvezménnyel!

-
adpeter
tag
Közérdekű!
Sziasztok!
Most beszéltem a Monterosával Sidamo ügyben. Előfordult már ez a dolog néhányszor, valószínűleg a csomagolás nem megfelelő. Épp emiatt már folyamatban van az új csomagolás, ami alu felületű és persze tartósabb lesz mint ez az átlátszó fólia. Elvileg 1-2 héten belül az új csomagolást fogják használni.
A nagyon friss pörköléseknél nincs ilyen gond, ami nálam van még raktáron Dominikai az rendben van. Szépen puffadnak a zacsik, szelepen keresztül isteni illat távozik. Kb egy hetes pöri.
A Sidamot egyenlőre leveszem a kínálatból a békesség kedvéért.
Kérnék mindenkit, hogy ne ez alapján ítéljük meg őket! Nem multik, nyilván korlátozottak az ő lehetőségeik is.
Addig, amíg be nem vezetik az új csomagolást, addig nálam a www.kvzzz.hu-n csak garantáltan friss pöriket fogok kínálni. -
lagoon79
tag
kb fél éve volt egy rendelésünk közvetlenül tőlük, 3-an vettünk többféle kávét. az egyik srácnál és nálam volt a rendelésben ilyen sidamo és bezony teljesen döglött volt a cucc, ment is a kukába. viszont előtte két héttel Toobee topicelvtársnál olyat ittam ugyan olyan monterózsis sidámoból, hogy énekelt. ki érti ezt

-
bár még csak egyet húztam belőle, és túl finomra volt véve a daráló, de a (zsír új) monterosa sidamo mindennemű crema nélkül jött le. morcos leszek, ha döglött kávét is lehet kapni tőlük!

-
enterlaci
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
Hm, ez igazán jól hangzik és benne van a plusz!

...ha egészen véletlenül megvenném, szólok neked!
Viccet félretéve, köszi a tippet, ezt a márkát is keresni fogom - nem is akarom elkapkodni a vásárlást. -
enterlaci
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
Első nekifutásra, 2-3 ezerért nézek régi lemez- vagy vas/fa darálót, amit max kipucolni kell és esetleg kívülről újrafestenék. Sajnos méretben eléggé meg vagyok kötve, max 18-20 cm magas játszik.
Akkor ez a Zassenhaus egyfajta minőséget (is) jelenthet..? -
enterlaci
senior tag
válasz
tariattila
üzenetére
Köszi! A "késeket" meg leginkább egy próba darálással/őrléssel lehetne szerintem csak kipróbálni, meg esetleg szemrevételezéssel.
Akkor egy maroknyi kávéval megyek vásárolni...
-
enterlaci
senior tag
Sziasztok!
Használt már valaki régi mechanikus kávédarálót? Érdemes pár ezresért ilyen holmit beszerezni és kicsit kipofozni, felújítani? Arra gondoltam, alkalmanként frissen darálnám magamnak a kávét és egy kotyogóban főzném le - amolyan hobbiból, de persze a kávé élvezeti értéke miatt! Nem utolsó sorban a konyha egyik dísze lenne maga a daráló.

-
papeti01
senior tag
de Király, hogy rátaláltam erre a topicra
-
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Így legyen ötösöm!

Szüld meg öregem,mert lassan elkapkodják a készletet! Utána csak jövőhétre lesz csak új szállítmány!
-
fragola.6035
aktív tag
1. -
2. MD 50 nem olyan rossz, ha szabályozva van, felújítva ér 50-55-öt, így 45ért sok.
3. La San Marco SM90 az jó, de ennyiért sok, felújítva ér 50-60-at, de 4 csapágy van benne, amit jó eséllyel cserélni kell, viszont festeni, szerelni könnyű, 25-30e-ből lehet felújítani festéssel, kés cserével, úgyhogy 30-nál többet nem adnék érte. -
landi
csendes tag
Uraim, GC-hez ez a vakszűrő a megfelelő?
[link] -
itaprak
csendes tag
Sziasztok!
Egy barátom vett egy Ariete Retro gépet. Panaszkodott rá, hogy nagyon fröcsköl a kávé. Gondoltam szedjük szét nézzük meg, hogy van-e benne OPV, hátha segítene ha 5-6 bárral lejjebb vennénk. Annyira nem vagyok nagy szaki ezért gondoltam biztos ami biztos megkérdezlek titeket. Ez valóban egy műanyag, átlátszó OPV? Az egyik ága a bojler felé, a másik vissza a víztartályba vezet. Ha veszek egy nyomásmérőt, akkor nyugodtan merjük eltekergetni egy imbusszal?
Köszi!
-
adpeter
tag
Parci: "cégünk mindig az ön rendelkezésére áll, asszonyom"

Everibádi: Monterosa Sidamo és Dominikai Köztársaság namostfigyelj: Santo Domingo Barahona "AAA"
250 grammos kiszerelésben megérkeztek a shopba!ui:
Üzenem annak a perverz állatnak, aki tegnap éjszaka fétiscuccokat keresett a bótban, hogy a második beszerzése egy kicsit elhúzódhat. Az elsőt átveheti az Antikváriumban!
-
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
nagyon finom. koffeinmentesből nekem még nem sikerült vastag cremás, szépen lefolyó cuccot csinálni.
-
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Én arabica kávét iszom, az koffeinmentes, nem?

-
Toobee
veterán
Én eLiXiR-t kortyolgatok éppen. Ez is ronda, de finom. Bár lehet, hogy már megöregedett, kicsit későn került sorra. Nagyon hamar megindul, gyorsan szőkül, de finom csokiba mártott gyümölcsökre emlékeztet. Etióp túlsúlyt érzek benne valamiért (ízben), talán Sidamo. Főnök?
(#10941) bajnokpityu: kávéban se fenékig tejfel ám az élet. Azért jöttünk át sokan indexről, mert olyan elviselhetetlen volt már ott a légkör, természetesen moderáció nélkül. Itt meg két bárd is le szokta csapni a fejeket, ha gond van

-
bajnokpityu
félisten
jáj, hifi topic II. Nemár srácok, úgy felnéztem a helyiekre, mennyire önzetlen, jó fejek vagytok egymással.
-
válasz
fragola.6035
üzenetére
túl lett pörögve ez a kérdés szerintem is. volt egy véleményed, a forgalmazó ezen picit megsértődött, ennyi, a többi fölösleges kör már. szeressük egymást, gyerekek!

ma adapter és a kvzzz webáruház jóvoltából már dúskálok a kávéban. megnéztük asszonnyal a pacificaffé decaf-ot, érdekes cucc nagyon. crema nincs, lefolyás vizes-borzalmas, a végeredmény a tipikus vendéglátós kinézetű lötty... ...viszont tök finom! krémes íz, gyümölcsös, csokis, állati jó

-
-
fragola.6035
aktív tag
Hidd el, nem akartam senkit megbántani, lehet néha nyersen fogalmazok, de ez nem is a "kinek van igaza" kérdés, hanem egy szubjektív vélemény volt. akkor vasárnap du. 5-kor ott azt láttam, de nem is a koszosságon volt a hangsúly, hanem a gépparkon, amikről azonnal lebeszélnék mindenkit (LP, Obel), mert szerintem pl. az Obel az őrlők legalja, de ezt már minden fórumos tudja is. Mindegy. Azt gondoltam, hogy az géppark nem alkalmas arra, hogy egy gépen, egy őrlőn sok féle SO-t kóstoljunk.
Odamentem a standhoz kóstolni, mert kedvelek sok Kap.. kávét, de mivel inkább gépcentrikus vagyok, elment a kedvem tőle, majd felírtam ide a szubjektív véleményem.
Aztán odajön a FB oldalamra egy arctalan senkiházi, aki még azt se meri odaírni, hogy a Föld nevű bolygón él ( [link] ) és telefirkálja azt értelmetlenül, mondván nem is olyan gépek voltak, amit a fórumon írtam, kérjek elnézést. mondtam ok, csak akkor milyen gépek voltak, de erre már nem jött válasz.
Most akkor a szomszédtól is kérjek elnézést, hogy még 6 barackpálinka után se tetszik a felesége? -
válasz
kapucziner
üzenetére
letöröltem az emailt véletlenül, mert előbb láttam a headert, mint ezt a topikot, és azt hittem, hogy egy sima körlevél a rajongóknak. elnézést.
viszont szerintem nem érdemes ezt az egészet túl nagyra fújni, fragola is csak egy ember egy véleménnyel
, akár tévedhet is, akár igaza is lehet, igazából nincs túl sok jelentősége. ezzel együtt a képet szívesen kiteszem, természetesen (de egyébként te is meg tudod tenni, a hozzászólás ablak alatt lehet feltölteni és beilleszteni). -
bbuffy
senior tag
válasz
kapucziner
üzenetére
Szuper, de minek a másik nick?
-
lagoon79
tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Nem, vegul lebeszeltem magam rola. Az elkovetkezo par evben nem nagyon lesz helyem es idom itthoni szerelgetesre.
-
kapucziner
újonc
válasz
bbuffy
üzenetére
Itt vagyok a forgalmazó vagyok. Ebben a vitában nem kívánok részt venni. Küldtem egy képet amely a vásáron készült a házigazdának Parcinak. Arra kértem, hogy ha szükségét látja akkor tegye fel, és mindenki eldöntheti, hogy kinek van igaza.Egyébként mindenkinek köszönöm aki ebben az ügyben telefonon megkeresett.
-
Sidamo
csendes tag
válasz
tariattila
üzenetére
Azért kellene módosítani, mert azt sem tudta, hogy hány fejes volt LP azt sem tudta hogy hány db örlő volt, ebből kifolyólag azt sem tudta melyiket mire használták. Ezért is nyugodt szívvel le merem írni, hogy ott megfogalmazott egyetlen szava sem volt igaz, különösen az hogy lepuukant és koszos, eszközöket használtak.
-
_MrB_
csendes tag
Hát, Lattén én is gondolkodom. Az ára kissé mellbevágó, de bevállalható talán. Viszont dolgozó emberként az időpontok nem.
Másik fele, hogy egy ipari géppel fogsz megtanulni lattézni. A home gépparkunk sokunknál ettől azért távol van. Én az ECM-mel fogjuk rá, valami alap szinten tudok már tejhabot készíteni. Nagyon nem konstanst. Múltkor megpróbáltam a POD-ossal is, ami ugye termoblokkos. Lett egy pitli meleg, nagy buborékos tejem a végén, s feladtam.
Na ennek tükrében nem tudom, mennyire lenne jó a latte tanfolyam. Az öntést megtanulni biztos jó lenne, de a gőzölést tanulhatom tovább utána otthon a saját gépemen, könnyítés annyi, hogy már tudom (igaz most is) milyennek kellene lennie a tejnek öntéshez.
-
_MrB_
csendes tag
válasz
Toobee
üzenetére
A két melegebb színű simán kellene.

Nekem mondjuk a Live HAPPilly nagyon bejött. Olyanból kávéztam egyik reggel Barcelonában. Fogása, mérete, alakja korrekt.
-
Toobee
veterán
Egész jól néz ki ez az Illy-s csésze. Talán még az ára is emészthető kategórián belül mozog. Képről elég vastagnak tűnik a fala. 6-os csomag.
-
fragola.6035
aktív tag
válasz
Sidamo
üzenetére
Nem tudom megváltoztatni a véleményem, LP gépet és Obel őrlőt láttam, nem tetszett. Nem akartam olyan Obel őrlőből kávézni, ami 40 SO-hoz van beállitva és esztétikailag is hagyott kivánnivalót. Számomra egy presszógép legyen a vendéglátóhely dísze. A Kávébazáron mindenki tudta hozni ezt a szintet.
-
paljoc
tag
válasz
Sidamo
üzenetére
Nem kell ezeket a forumokat véresen komolyan venni minden esetben. En pl. multkor betettem ide egy kepet mikor a Kapuczinernel jartam, erre nem sokkal kesobb egy masik forumon ott volt uaz a kep, alairva hogy epp az o kavejukat porkolik, pedig epp nem azt porkoltek!:-)))
/megtoldva azzal, hogy kaveporkolest mentem tanulni Jani bacsihoz, holott az igazsag az volt, hogy a Raba Hotelben voltam antennat szerelni, csak reggel azszaladtam kavezni egyet es epp porkoles folyt. Szoval erdekesek neha ezek a forumok, szerencsere csak neha.../ -
bbuffy
senior tag
A kinai diktatúra keze mindenhova el próbál érni látom...

-
Sidamo
csendes tag
válasz
fragola.6035
üzenetére
Egy kávé rajongó újonc vagyok, aki kezdetektől olvassa a fórumot. Sok -féle kávét kóstoltam, nyilván ízlés dolga nekem a Kapucziner kávéi az etalon, de természetesen semmi gondom nincs azokkal akik más véleményen vannak. Ezért a millenárison tartott vásáron mind a két nap hosszú időt töltöttem standjuknál, és több -féle single origin kávét volt alkalmam kóstolni.
Közülük is kiemelkedett El Salvador 2013 Cup of excellence győztes kávéja valamint a Guatemala
El Injerto farm kávéja. Csodálatos volt, hogy 40 -féle kávéból lehetett választani.
Ugyanakkor megdöbbentett, és felháborított Fragola 6035 topic társunk véleménye. Nem szerettem volna itt ezen a fórumon vitatkozni elsősorban azért, mert ezt a fórumot tartom a legkiegyensúlyozottabbnak ,ahol a hangsúly segítőkészségen van. Ezért közvetlenül felvettem vele a kapcsolatot. Sajnos mindez ideig itt a fórumon nem volt bátorsága módosítani véleményét. Egy tény számomra, nem a Kapucziner vált hiteltelenné. Mindezt csak azért írtam le, hogy a többi fórum olvasó ne legyen félretájékoztatva. -
_MrB_
csendes tag
válasz
ronin s8
üzenetére
Sok kezdőnél hatalmas segítség, ha valaki már tapasztaltabb elmegy hozzá, és ő tényleg pár főzésből belövi neki a gépparkot. Voltam én is így segíteni beállítani gépparkot. A tulaj akkor már nem fél kiló kávén volt túl, de ott fél óra alatt csodákat csapolt onnét.
Belegondolva, anno én sem pár kávéból csináltam jót... hosszú folyamat ez, kezdőként. Amit nagyban le tud rövidíteni egy személyes segítés.
-
hanolfe
tag
Sziasztok!
Solis Crema SL70-es gépet használ itt valaki? Érdekelne a véleménye. Érdemes-e beszerezni hozzá nem nyomásfokozós kart?
http://coffeegeek.com/proreviews/detailed/cremasl70hanolfe
-
dozó
tag
Sziasztok!
Daráló vásárlásba kérnék egy kis segítséget, napi 2-4 dupla espresso őrlemény előállítására.
Kiszemeltek 1 új 2 használt.
1: Ascaso Mini i-2 polírozott Alu házzal (új) 45 000Ft
2
ancilio md 50 (használt) 45 000Ft
3:Lasanmarco (használt) 45 000Ft
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Visszakerült a GOG az eredeti társalapítóhoz
- Gitáros topic
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Gaming notebook topik
- 3D nyomtatás
- Kedvenc zene a mai napra
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI GF63 Thin 10SC Gamer - i5 10500H 16GB DDR4 1TB SSD GTX 1650 4GB Max-Q W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest