- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NvidiaRTX: Xiaomi Electric Scooter 6 Max: Az első rollerem
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Ha a rigó utcait vagy más kétnyelvű nyelvvizsgákat nézzük, akkor eleve bukta az, aki nem iskolapadban, hanem az életben tanulta meg az idegen nyelvet, mivel a fordításhoz eleve nem nyelvtudás kell, hanem gyakorlat a fordításban. Az általam említett ismerősöm is így járt, szóbelin amúgy 95% fölöttit kapott, írásbelin viszont bukott. Én ezzel szemben nagyon jó vagyok fordításban, különösen idegen nyelvről magyarra, meg magyarul is jól tudok válaszolgatni magyar nyelvű kérdésekre egy idegen nyelvű prospektus alapján (rigó féle szövegértés...). Aki jól beszéli az adott idegen nyelvet, az nem biztos, hogy ezekben is jó.
De én úgy látom, az egynyelvűek sem feltétlenül a nyelvtudást mérik, ott meg még sokkal fontosabb a típusfeladatok begyakorlásra, szerintem ha valaki jól beszéli az adott nyelvet, de sosem látott ilyen feladatokat, az meg bajban lehet, hiszen általában pont a különleges esetekre kérdeznek rá. Jó, talán középfokún 1-2 feladatsor átnézése után átmenne, de felsőfokún már nem biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Hardcore café
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sorozatok
- Ennyit dobott egy telefon gyártási költségén a memóriakrízis a Xiaomi szerint
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Lenovo Tab M8 tokkal
- Radeon HD 3850 AGP
- Netezős gép - i3-3220 3.3 GHz, 16 GB RAM, GTX 650 Ti, 120 GB SSD + 1 TB HDD
- -59% HP Z27k G3 profi monitor: 27 matt 4K UHD 3840 2160/100W USB-C töltés/99% sRGB/dokkoló/RJ45/KVM
- Silent PC eladó - Z390 UD v2, i7-9700KF 3,6 GHz, 32 GB RAM, Radeon RX 570, 250 GB SSD
- Spigen Essential Ee673eu 3-portos hálózati töltő 67W Fehér (2xUSB-C, 1xUSB-A)
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN7100 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Panasonic TOUGHBOOK FZ-55 MK2
- AKCIÓ! GIGABYTE RTX 3080 Gaming OC videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG UltraWide 38WR85QC-W IPS Monitor! 3840x1600 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest