Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MySister
csendes tag
Sziasztok, számitástechnikai boltban, eladóként/szervizesként mennyi a reális jövedelem? 22 éves vagyok, lokáció Budapest. Végzetség éretségi és okj-s rendszergazda, de ezen a területen nem találok állást...
Ha valakihez túl erősen ragaszkodsz, attól még nem fog szeretni.
-
EQMontoya
veterán
válasz MySister #5651 üzenetére
Lófasz meg esti fény, de ebből az utóbbi opcionális. Szerintem br 150-200 max.
Ha van némi affinitásod, akkor inkább keress valahol tesztelői melót, ahová inkább talpraesettség és alaposság kell, nem fejlesztői tudás, az sokkal értelmesebben fizet. (másfélszeresét biztos)Javaslom pl. TndTech, NNG, LogmeIn, és hasonló cégek megkörnyékezését, akiknél van manuális tesztelés.
Same rules apply!
-
syl5
őstag
Az éves beszámolókba (mérleg, eredménykimutatás, kiegészítő melléklet) ugye minden tétel bruttó ezer Ft-ban értendő?
-
tehPwnerer
csendes tag
Sziasztok!
Mennyire szokás nettó bérben megegyezni? Milyen előnyei-hátrányai lehetnek? Kell aggódni amiatt, ha a munkáltató mindenképpen nettóban szeretne megállapodni?
Köszi!
-
EQMontoya
veterán
-
djgeg
őstag
válasz tehPwnerer #5659 üzenetére
Ha bejelentenek normálisan és nem megy a sumsus ahogy már említették akkor:
1. Adóterhek emelés esetén a netto összeged nem változik.
2. Adóterhet csökkentés esetén a nettó összeged nem változik
2.1.Az idő múlásával (család alapítás stb) kedvezőbb adócsoportba esés esetén a nettód nem változik.Ellenben ha Bruttó összegben egyeztek meg a nettód így alakul a fenti pontok alapján:
1. Csökken
2. Növekszik
2.1. Növekszikui.: Egyébként meg lehet állapodni nettoban is munkaszerződésben? O_O
[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
tehPwnerer
csendes tag
Köszönöm a válaszokat.
Közben sikerült levadászni egy távoli ismerős ismerősének a ... szóval valakit, aki korábban dolgozott a kérdéses cégnél. Tőle azt tudtam meg, hogy bár zsebbe fizetés nincs, egyéb trükközés bőven. A fizetés úgy áll össze, hogy van egy nevetségesen alacsony (értsd: ~1.5 x minimálbér) fix alapbér, arra jönnek különféle címszóval (titoktartási díj, útiköltség térítés a csak papíron létező vidéki irodába történő ingázás miatt, stb.) mindenféle kiegészítések. Ez utóbbiak állítólag nem is havi rendszerességgel, hanem mondjuk 2-4 havonta esedékesek, így a fizetés kb. úgy néz ki, hogy 2-4 hónapig alig kapsz valamit, aztán meg egy nagyobb összeget egyben. Ezzel még nem is lenne baj talán, de mesélt olyat, hogy valakinek pl. nem adták oda a kiegészítéseket amikor esedékes lett volna, mondván, hogy nem dolgozott megfelelően az adott időszakban. Illetve állítólag többeknek is "pitizni" kellett néha, hogy ugyan fizessék már ki azt a pénzt. Na ezek után szerintem nincs több kérdésem.
-
syl5
őstag
válasz tehPwnerer #5662 üzenetére
Ezért kell mindig bruttóról beszélni, ha fizetésről kérdeznek.
Amúgy nem biztos, hogy mindenkivel ezt játsszák, de nagy esély van rá. -
aktív tag
Sziasztok
Mostanság mennyit lehet keresni Angol nyelvű helpdeskesként? (12 órás műszak, nappal-éjszaka)
1,5 év multis tapasztalatom van. (nem helpdesk, de nagyon hasonló)
“Keep away from people who try to belittle your ambitions. Small people always do that, but the really great make you feel that you, too, can become great.” - Mark Twain | "PS4 Pro = PS4 Professional" - Alex Battaglia (Digital Foundry - 2021)
-
badacsony
őstag
Sziasztok!
Mint rendszergazda 6 év munkatapasztalatom van nem info területen. Gyógyszertári rendszerek üzemeltetéséhez kapcsolódóan ezek a laboros feladatok várják az új munkatársat: Win környezetben adatbázis-kezelés; scriptelés; riportok készítése; rendszerhibák kivizsgálása, megoldása; monitorozás; sw/hw tesztelés; felhasználók támogatása távolról. Br. 250k-t mondtam a beszélgetésen, szerintetek?iOS és Android két jó barát, kézen fogva sétafikál :D
-
törölt tag
válasz tehPwnerer #5662 üzenetére
Én kerülném az ilyen cégeket, és nem pusztán ezért, mert ahol ebben ilyen szinten mutyiznak, ott másban is simán.
-
Mercutio_
félisten
válasz #35193216 #5667 üzenetére
Hazai viszonylatban nagyobbnak számító - nem multi - IT-s cégeknél gyakori, hogy a fizud egy részét egyéb címszóval, vagy nem papírozva kapod...
Azt amit konkrétan tehPwnerer írt én se fogadnám el persze
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
polonic
félisten
Ericsson-nal support engineerkent mire lehet szamitani ketto ev mobilhalozatos tapasztalattal?
-
badacsony
őstag
válasz Hequila #5674 üzenetére
Igen, Bp. a munkavégzés helye. Mivel releváns szakmai tapasztalatom nincs, középfokú végzettséggel nem mertem többet kérni. (Az önéletrajzom kerülőúton került hozzájuk, úgyhogy az interjún szembesültem a feladatokkal, így nem tudtam a bérigény felől érdeklődni.) Várom a visszajelzésüket.
Milyen összeget tartasz megfelelőnek?iOS és Android két jó barát, kézen fogva sétafikál :D
-
MODERÁTOR
Rendszergazdákhoz nem értek. Ha nem csak egyféle tapasztalatod lehet akkor sok valóban! De 6 év munkatapasztalat nem kevés, szerintem azalatt is sok mindent tanulhatott.
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
EQMontoya
veterán
Svájcról van valakinek tapasztalata?
Barátnőm kapott oda egy ajánlatot, aztán így lehet, hogy megérné nekem is kimenni rövidebb időre.Senior fejlesztői poziciót mennyire nehéz ott megkapni kintről jövet (mondjuk korrekt CV-vel, több világszinten ismert multi van benne), mi a reális fizu?
Same rules apply!
-
syl5
őstag
Milyen előnyei ill. hátrányai vannak annak, ha az ember IT-s szakemberként vállalkozóként dolgozik munkavállaló helyett?
Elméletben és a gyakorlatban általában ez hogy valósul meg? -
EQMontoya
veterán
Kicsit jobban járhatsz.
28.5% jön rá a bruttódra a munkáltatónál, tehát ha Neked van 100ft bruttód, akkor abból Te 66.5-öt viszel haza, és havonta 128.5-be kerülsz a munkáltatódnak.
Ha beszámlázol katásként, akkor jóval jobb lesz a helyzet, mert még a valamivel túl léped az évi keretet, mondjuk a kétszeresét keresed, akkor is csak 25%-os adókulcsod lesz, a cégnek meg nincs további költsége.
Persze egy kicsit kell trükközni, mert ez így bujtatott alkalmazás, amire ugrik a nav.Same rules apply!
-
Kukipapa_rr
tag
Én annyival azért kiegészíteném EQMontoya kollégát, hogy KATA után viszont minimál járulékbefizetést számolnak el és 1 év szolgálati idő mintegy 0,8 évnek felel csak meg (így tovább kell dolgozni, mire jogosult lehetsz a minimálnyugdíjra).
Tehát célszerű tartalékolni a megmaradó plusz bevételből.
-
skristof
tag
válasz Kukipapa_rr #5698 üzenetére
mondjuk állami nyugdíjra alapvetően nem kell számítani szerintem, ha csak nem 50+ az illető
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs