Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#5701) lord.lakli válasza EQMontoya (#5696) üzenetére


lord.lakli
őstag

Ha túlléped, akkor a plusz adó mellett a következő évre már nem lehet adómentes, nem?

(#5702) EQMontoya válasza lord.lakli (#5701) üzenetére


EQMontoya
veterán

Az az áfamentesség, az más.

Same rules apply!

(#5703) djgeg válasza syl5 (#5695) üzenetére


djgeg
őstag

Személy szerint évek óta van KATA-ás alanyi áfamentes vállalkozásom így erről tudok nyilatkozni. Először bejelentett munka melletti kisebb projektekhez, (hogy még is legálisan) csináltam. Aztán volt idő, hogy a munkám mellet a vállalkozás már sokkal többet hozott. Így volt idő amikor szinte csak a vállalkozás volt. Most személy szerint pedig megint a másik irány van inkább fixet keresek most.
(KATA)

Előnyök
-6.000.000 éves keretig fix költségek(adó stb). 0% áfás számlát állíthatsz ki.
-Ha megfelelő szakértelmed van amit el lehet adni akkor érdemes lehet vállalkozóként is tevékenykedni. Az előnye, hogy itt nem a normál havi bérek vannak hanem annak sokszor a többszörösei.
-Többet lehet keresni egységnyi idő alatt. (Azonban drágább külsős IT-st általában időszakokra/ projektekre vesznek fel, így ha nincs megfelelő kapcsolati tőke akár uborkaszezon is beüthet amikor nem lesz bevételed.)
-Lehet szüneteltetni bármikor ha jól emlékszem 1 évre és akkor nem kell fizetni a fix költségeket. (pl kiveszel 1-2 hónap szabit :D)

Hátrányok
-Időszakos munka vagy projektek miatt lehet időszakos kiesés (de persze lehet akár bújtatott munkáltatással csak vállalkozóként szinte fix munkád, persze ötleteket nem adok adócsalásra)
-Betegszabadságot felejtsd el. Lehet kérni és ha 2 hónapnál hosszabb ideig vagy beteg mentesülsz a kötelező 25-50 e Ft befizetés, de az idő alatt nem is számlázhatsz.
-Maga a KATA után fizetett járulék és adó minimálbér szerű dolognak felel meg így nyugdíjra tegyél félre ha hosszútávon tervezel.
-Ha hitelt akarsz felvenni és csak KATA-ás vállalkozásod van akkor annak az éves forgalmának max 60% kát számítják és legalább 1-2 év kell. (bankfüggő)

Költségek
-Fix költségek így kiszámítható. 25.000 Ft ha van mellette 8 órás bejelentett állásod. 50.000 Ft ha nincs. Mindez igaz 6.000.000 éves keretig. 0% áfás számlát állíthatsz ki.
-KATA esetén nincs szigorúbb adóbevallás stb, de azért egy könyvelőt meg kell fizetni. Egy normális már havi 5000 ért vállal egy KATA- vállalkozót. (Nincs vele szinte semmi dolga csak figyelmeztet évente 1-2x a dolgokra és intézi azért a bevallást így bőven megéri)
-Ezek mellet van iparűzési adó (évente) amely a helyi önkormányzathoz figyel be. (erre is oda kell figyelni)
-Felejtsd el a telefon és egyéb eszközöket ha csak vállalkozó vagy.(amit a cég adna ha bejelentett lennél)
-Ugyan ez a bérlet, kaja vagy benzinpénzre.
-Banki számla. KATA esetén még nem kell külön vállalkozói számla, de akár meg is érheti. Körbe kell nézni.
-Számlázás. Lehet ingyenesen is megoldani de akár vehetsz is egyszerűbb számlázó programot. Akár e-számlát is használhatsz aminek persze van költsége (pár forint számlánként)

Hogyan valósul meg?
Kapcsolati tőkéből építkezve projektekben veszel részt. Talán hosszabb távra tanácsadó vagy havi fix pl üzemeltetést vállalsz. Gyakorlatilag megbízási szerződést írsz alá a céggel xy paraméterekkel.
Minden hónapban beszámlázol amit kifizetnek. kb ennyi.

Ha van még kérdésed privátban szívesen válaszolok.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#5704) djgeg válasza djgeg (#5703) üzenetére


djgeg
őstag

ui.: Tessék egyeztetni egy könyvelővel, mert lehet pl nem is a KATA a legjobb megoldás nálad. (meg úgy amúgy is az jobban el tudja magyarázni)

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#5705) chabeee válasza djgeg (#5703) üzenetére


chabeee
tag

Én még nem vagyok KATA-s, de tervezem hasonló okok miatt. Amiért még nem vagyok az, a mostani munkáltatóm "nem nézi szívesen" az ilyen jellegű megmozdulásokat, ezért megpróbál rábeszélni, hogy ezeket a saját projekteket vigyem be a cégen belülre. Én ezt nem szeretném. Ezért gondolkozom azon, hogy melyik érné meg jobban. A saját projektekre heti 20-25 órát tudok szánni, így a mostani fizetésem 4/5-t keresem. Mivel november óta próbálok saját projektekkel is foglalkozni, így a kapcsolatok nincsenek megalapozva.
Te ilyen esetben mit tennél? Felmondanál és csinálnád a saját projekteket KATA-sként vagy inkább a biztos fix?

[ Szerkesztve ]

(#5706) djgeg válasza chabeee (#5705) üzenetére


djgeg
őstag

Én személy szerint amíg nincsen meg a kellő kapcsolati tőke addig maradnék és megpróbálnám mellékesben csinálni. Ha egyezik a cégen belül a foglalkozási kör akkor így lehet feszültség. Én megpróbálnám megbeszélni velük, hogy az az xy partnered azért van mert te vagy aki velük foglalkozik és te szerezted. Ezek mellet lehet bevinnék 1-2 őt úgy, hogy te foglalkozhatsz továbbra is velük, ha attól jobban érzik magukat és közben nem szólnak be, hogy van még x azon kívül neked külön.
Ha viszont van heti 20-25 órád rá, hogy mellékesben toljál pár projekt szekeret akkor csináld meg a vállalkozást úgy, hogy akár nem is szólsz a cégnél. Persze ha nem a cég ügyfeleit veszed el vagy azokhoz kötődő emberekkel dolgozol mellékesben mert akkor gyorsan kiderülhet.
A kapcsolatodat a cégeddel és a vezetőséggel te ismered. Én anno megtudtam beszélni a cégemnél. Az a legoptimálisabb.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#5707) elDobos2


elDobos2
újonc

Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kérni a következőkről.

Kaptam egy ajánlatot írásban, amelyet írásban (email) el is fogadtam. A végén az szerepel, hogy az ajánlat automatikusan semmissé válik, ha xy napon nem kerül kölcsönösen aláírásra a munkaszerződés közöttem és a munkáltató között, tehát elvileg nem köteleztem magam még semmire.
A jelenlegi helyemen jeleztem, hogy fel szeretnék mondani, megbeszéltük az okokat, stb. Néhány nappal később kaptam egy ellenajánlatot, amely viszont egy kicsit vonzóbb így (nem csak a fizetés, de a munka(kör) is), mint a másik, ahova mennék, de nem annyira, hogy határozottan azt tudjam mondani, hogy maradni szeretnék. Magyarán komoly a dilemma :)
Az jutott eszembe, hogy jelzem az új cégnek, hogy kaptam a jelenlegi cégtől ellenajánlatot, ami elbizonytalanított afelől, hogy valóban elfogadjam-e az ő ajánlatukat. Ennek aztán több következménye is lehet:
1) Adnak egy picit jobb ajánlatot. Ez lenne a legjobb talán, ezzel el is dőlne, hogy váltok.
2) Nem adnak másik ajánlatot, tartják a mostanit. Ez esetben marad a dilemma.
3) Visszavonják az ajánlatot. Ezzel eldőlne, hogy maradok a mostani helyen.
A problémám az, hogy ezt a lépést nem tartanám korrektnek, hiszen egyszer már elfogadtam az ajánlatot, hiába nem írtam alá semmit. A másik pedig az, hogy pl. ha az 1-es vagy 2-es pont lesz a befutó, és végül váltok mégis, akkor lehet, hogy fekete pont lesz a nevem mellett :F
Amit nyilván egyáltalán nem szeretnék: két szék közé ülni.

Szerintetek meglépjem a fent vázoltakat, vagy tényleg unfair lenne? És ha mégis, szerintetek mi lenne a reakció? Vagy esetleg van valakinek jobb ötlete arra, hogy el tudjam dönteni ezt a kérdést?

(#5708) djgeg válasza elDobos2 (#5707) üzenetére


djgeg
őstag

Ha már elfogadtad az új cég ajánlatát (nem írtál alá semmit de igennel válaszoltál) akkor már nehezebb lesz újra tárgyalni, de attól függ mennyire akarnak téged.
Mit szeretnél elérni az új cégnél? Több pénzt? Másik pozit?
Ha a jelenlegi cégnél aminél most több fizut és jobb pozit ajánlanak még mindig nem egyértelműsítette benned, hogy maradjál annak oka lehet.
Ha megkapnád ugyan azt a pénzt mennél az újhoz?
Ha igen akkor rájuk írnék, hogy a jelenlegi munkáltatód annyira meg akar tartani, hogy felüllicitálta őket. Ennek tudatában lehetséges lenne-e a pénzről még tárgyalni. (amúgy se írtál alá semmit még csak ajánlat jött)
Ha nemet mond az új cég akkor még mindig megvan a jelenlegi és akár nem is kell tudniuk, hogy még próbálkoztál.
Szerintem.

1) Adnak egy picit jobb ajánlatot. Ez lenne a legjobb talán, ezzel el is dőlne, hogy váltok.
Egy kört szerintem érdemes futni vele.
2) Nem adnak másik ajánlatot, tartják a mostanit. Ez esetben marad a dilemma.
El kell gondolkodni melyik cégnél lehet jobb az előremenetel. Hol tudsz jobban fejlődni. Melyik nagyobb kihívás. Esetleg munkakörülmények.
3) Visszavonják az ajánlatot. Ezzel eldőlne, hogy maradok a mostani helyen.
Ebben az esetben a jelenlegi munkáltató meg még örülhet is, hogy jelezted, hogy váltanál, de egy több fizuval és nagyobb kihívással (új pozi) meg tudtak tartani, de persze nem ismerem a cégedet, hogy ez milyen fekete pontot jelenthet. Értelmes cégnél szerintem nem jelent.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#5709) emvy válasza elDobos2 (#5707) üzenetére


emvy
nagyúr

A lényeg, hogy sose fogadj el ellenajánlatot. Soha.

while (!sleep) sheep++;

(#5710) sutszi válasza emvy (#5709) üzenetére


sutszi
veterán

Egyetértek. De amúgy kifejtenéd mire gondolsz?

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#5711) tehPwnerer válasza emvy (#5709) üzenetére


tehPwnerer
csendes tag

Ez saját tapasztalat? Tudsz esetleg bővebb dolgokat mondani ezzel kapcsolatban? Még nem kerültem ilyen szituációba, de érdekel, hogy mi lehet mögötte :)

Szerk.: lassú voltam :P

[ Szerkesztve ]

(#5712) newpower válasza emvy (#5709) üzenetére


newpower
újonc

Van azért olyan helyzet amikor érdemes elfogadni :))
Szereted a munkádat, rendesek a kollégák, de máshol ezért többet fizetnek és ha rálicitál a főnök akkor megéri maradni :)

[ Szerkesztve ]

(#5713) Tapsi válasza newpower (#5712) üzenetére


Tapsi
addikt

Szereted a munkádat, rendesek a kollégák, de te azért többet akarsz keresni. Akkor első körben menj be a főnökhöz, és beszéld meg ezt vele. Ha nem ad fizuemelést, csak "zsarolás" hatására, az már régen rossz jel. Szerintem.

(#5714) emvy válasza sutszi (#5710) üzenetére


emvy
nagyúr

Nagyon egyszerű. A statisztikák szerint az ellenajánlatot elfogadók kilencven százaléka nem dolgozik a munkahelyén kilenc hónap után. Ennek nem az az elsődleges oka, hogy kirúg a főnököd (bár ez is előfordulhat), hanem az, hogy az emberek elhanyagolható része vált valójában csak pénzért, általában sok tudat alatti tényező is van. Onnantól, hogy egyszer eldöntötted, hogy eljössz, már nagyon nehéz újra komolyan venni a státuszodat (saját magad számára). Tehát jó eséllyel fél éven belül újra munkát keresel. Ez van.

while (!sleep) sheep++;

(#5715) emvy válasza newpower (#5712) üzenetére


emvy
nagyúr

Nincs.

while (!sleep) sheep++;

(#5716) -v- válasza emvy (#5714) üzenetére


-v-
addikt

Egyetertek. Van egy point of no return :) altalaban mire az ember eljut odaig, hogy eldontotte valt, keresett munkat, interjuzott stb. mar tul van ezen ...
Kiveve ha valaki taktikazasbol dobja be, hogy felmondana (de igazabol nem akar), mert csak ezzel tud kicsikarni tobb penzt vagy egyeb barmilyen feltetelt ... egyreszt ez nagyon keves cegnel mukodik, masreszt nagyon keves ember csinal vagy csinalna ilyet. Ennek ellenere lattam mar erre is nem egy peldat.

(#5717) EQMontoya válasza emvy (#5714) üzenetére


EQMontoya
veterán

Én 15-16 hónapot maradtam ellenajánlat után, az szerintem még meg is érte a cégnek.

Same rules apply!

(#5718) PazsitZ válasza Tapsi (#5713) üzenetére


PazsitZ
addikt

Viszont nem egy helyen hallottam/tudok rola, h egyszeruen nem nagyon lehet maskepp kikuzdeni tobbet. Persze lehet vitatkozni, h egy ilyen hely mas szempontbol milyen, de nem feltetlenul kell, h rossz munkahely legyen, annak ellenere, k kompenzacioban zsugoriak.

- http://pazsitz.hu -

(#5719) newpower válasza -v- (#5716) üzenetére


newpower
újonc

Ki milyen típus, ha úgy vesszük nekem pl mindkét (taktika és ellenajánlat elfogadás) szituációval van már tapasztalatom...

Időközben eljöttem már onnan, mert meguntam a munkát, de persze lett volna az a pénz amiért maradtam volna, de nem az egyszeri br 700e ft megtartásiért és 30k-s nettó fizuemelésért.

[ Szerkesztve ]

(#5720) EQMontoya válasza PazsitZ (#5718) üzenetére


EQMontoya
veterán

Ezt már lentebb is fejtegettük itt, hogy nem nagyon van esélyed máshogy előrelépni fizuban.

Same rules apply!

(#5721) KMan válasza elDobos2 (#5707) üzenetére


KMan
őstag

Majd ird meg mi lett vegul :)

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#5722) azbest válasza djgeg (#5703) üzenetére


azbest
félisten

A KATA kapcsás néhány dolgot összekevertél:

Kata: havi 25/50/75 fix tarifáért vállalkozhatsz. Ez tartalmaz majdnem minden adó és járulékvonzatot. Éves szinten max 6M (pontosabban minden kifizetett hónap 500eft az éves kalapban). Ha túlléped, akkor a felette lévő részt 40% adó sújtja. A katás nem számolhat el költséget.
Helyi iparűzési adó ekkor is van, annak is van átalánydíjas lehetősége.

Áfa: ha 6M -et (fizetett hó * 500eft) nem haldja meg a nettó bevételed, akkor lehetsz 0% áfás (alanyi adómentes). Ha túlléped a keretet, akkor a túllépő számla már áfásra kell legyen kiállítva és a következő két évben büntetésből nem lehetsz áfamentes. Szóval, ha várható a túllépés, akkor érdemes lehet eleve áfásnak lenni katásként is. De ez nem egyenlő a katával, csak az összeghatár esik egybe vele. Nem csak katás lehet alanyi adómentes, de a katás is lehet áfafizető. Ha áfázik, akkor a költségei áfatartalmát levonhatja a befizetendő áfából.

Tehát a lényeg, hogy a kata és az áfa alanyi adómentesség két különböző dolog, csak gyakran együtt veszik igénybe őket.

(#5723) djgeg válasza azbest (#5722) üzenetére


djgeg
őstag

Szia!
Köszi a kiigazítást. Azért írtam az alanyi áfamentességről mert nekem az van és arról tudtam nyilatkozni.
"Éves szinten max 6M (pontosabban minden kifizetett hónap 500eft az éves kalapban"
Viszont ez így nem "pontos", nem minden kifizetett hónap 500e Ft hanem éves 6 milliós keret van. Tehát ha úgy vesszük akár 6-8 hónap alatt ki lehet meríteni a 6 milliós éves keretet utána már máshogy oldja meg, ha akarja.
Tudtommal. :U
Amúgy ezért szoktam mindig odaírni, hogy tessék könyvelővel beszélgetni erről, mert az tudja minden csínját és tud ajánlani vállalkozási formát ami jó lesz végül tényleg az embernek.

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#5724) azbest válasza azbest (#5722) üzenetére


azbest
félisten

Ja még kimaradt, hogy áfamentes katához nem kell üzleti bankszámla, de áfáshoz kötelező.
A költégek kapcsán pedig nem csak hosszú táppénzkor nem kell fizetni a díját, hanem bármikor szüneteltethető (max 2 évig egyhuzamban) . Ügyfélkapun ez egyszerű. Viszont a helyi iparűzésit a településsel kell intézni. Azok meg imádják a papírmunkát, szüneteltetéskor is záró bevallást kérnek és aktiváláskor is bejelentkezést. Nincs olyan opció, hogy inkáb kifizetem egész évre az átalányt (kb 50ezer összesen) .

Szerk:
djgeg: rosszul tudod a limitet. 12 x 500e az éves keret, ha egész évet fizetted. Egyébként meg fizetett hó x 500e.
Persze éves szinten kell nézni, nem havi limit van. Ha egy hó alatt megvan 6M, akkor ha nem akarod túllépni, úgy abban az évben már nem állíthatsz ki több számlát és minden hónapot be kell fizetni.
Nav kata füzet [link]

[ Szerkesztve ]

(#5725) azbest válasza azbest (#5724) üzenetére


azbest
félisten

bakker, rossz link, itt helyesen a frissek közt [link] a rövid tájékoztató [link]

Ja és azt is érdemes tudni, hogy az éves limitnél kata szempontból a pénz beérkezése számít. Kell is nyilválntartást vezetni róla. Viszont áfásnál, áfa szempontból meg lehet, hogy pont a kiállítás számít, ebben nem vagyok biztos,

Ezzel egyébként teljesen egyetértek:
"Amúgy ezért szoktam mindig odaírni, hogy tessék könyvelővel beszélgetni erről, mert az tudja minden csínját és tud ajánlani vállalkozási formát ami jó lesz végül tényleg az embernek." - djgeg

De azért jó figyelni, hogy jól dolgozik-e a könyvelő, mert időnként elég nagy hülyeséget is csinálnak, nem tájékozódnak a változásokról például. Van amelyik máig pecsét és aláírás fetisiszta, mert nem ismeri az utóbbi 5-10 év szabályainak változását pontosan. Ha pedig büntetés lesz, akkor azt nem a könyvelő fizeti.

[ Szerkesztve ]

(#5726) djgeg válasza azbest (#5724) üzenetére


djgeg
őstag

"djgeg: rosszul tudod a limitet. 12 x 500e az éves keret, ha egész évet fizetted. Egyébként meg fizetett hó x 500e.
Persze éves szinten kell nézni, nem havi limit van. Ha egy hó alatt megvan 6M, akkor ha nem akarod túllépni, úgy abban az évben már nem állíthatsz ki több számlát és minden hónapot be kell fizetni."

Abban igazad van, hogy van hónapx500e Ft os "keret", de ez az év közbeni maximum kisadózós keret számításánál kell használni. Pl én 6. hónapban kezdem a vállalkozást. Az évre megmaradó keretem így 6x500 e Ft ( vagyis 3 millió.) Akkor az évből maradt 6 hónapban 3 milliót számlázhatok, hogy ne csússzak bele a 40% kos adóteherbe.(és az áfás storyba) A 6. hónap alatt tegyük fel az első 3-ban elérem a 3 milliót (3x 1 milliós számla) és utána pedig szüneteltetem. Vagy ha elérem a limitet akkor fizetni kell egész évre... baszus már nem emlékszem, de így is úgy is. Nincs olyan kitétel, hogy 500 e Max egy hónapban. Olyan kitétel van, hogy éves kereted van és ha nem az egész évben vagy katás hanem x hónaptól akkor az évből megmaradt hónapok *500 e Ft az éves limited.

"Ha a kisadózó vállalkozásnak nem kell a naptári év minden hónapjára megfizetnie a tételes adót –
például, ha év közben, július 1-jétől választja a kata-alanyiságot –, akkor bevételének a tételes
adófizetési kötelezettséggel érintett hónapok és 500 000 forint szorzatát – a példabeli esetben 6 x
500 000, vagyis 3 millió forintot – meghaladó része után kell megfizetni a 40 százalékos mértékű
adót."

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#5727) azbest válasza djgeg (#5726) üzenetére


azbest
félisten

nem mondtam mást :P

(#5728) djgeg válasza azbest (#5727) üzenetére


djgeg
őstag

Akkor félreértettem sry :DDD

"640 kByte memória mindenre elegendő"

(#5729) adfug


adfug
csendes tag

Sziasztok!

Ha már jövedelem érdeklődnék szerintetek mi a reális elvárás kezdő fizetésként :)
Kor: 25
OE-NIK - mérnök informatikus diploma
CEH, MSZT - IT biztonsági auditor, IBM security technikai vizsgák.
3 évig diákmunkában IT biztonsággal foglalkoztam / foglalkozok. IDS / IPS, riportozás, logelemzők, auditálás (besegítés), Etikus hack, sérülékenység vizsgálatok.

Mi az ami ilyen tudással reális? :) Előre is köszi!

(#5730) FLx válasza adfug (#5729) üzenetére


FLx
addikt

Szóval ez kb junior IT sec operation tapasztalat. Bruttó 400-450 körül el lehet kérni, ha jó helyet találsz.

(#5731) FLx válasza djgeg (#5703) üzenetére


FLx
addikt

Annyira érdemes figyelni, hogy nagyon sok cég nem fogad be 0% ÁFÁ-s számlát, tehát ÁFA körben kell lenned. Az pedig azt is jelenti, hogy az ÁFA befizetését sokszor meg kell előlegezned, ha hosszú a fizetési határidő. Tehát bőven kell lennie tőkédnek.

(#5732) Dákesz


Dákesz
tag

Sziasztok
Szerintetek melyik IT szakmát érdemes tanulni (OKJ)? Jelenleg szakácsként dolgozom mar par eve, de ez nem élet:D

(#5733) section9 válasza adfug (#5729) üzenetére


section9
őstag

Ha megfelelő a tudásod is ezek mellé, akkor nettó 350 alatt szóba se állj senkivel. Viszont a diákmunka szót kerüld az interjukon és a CV-ben, helyette a részmunkaidőt javasolnám.

(#5734) FLx válasza section9 (#5733) üzenetére


FLx
addikt

Csodálkoznék ha ennyit fizetnének valahol riportolásra meg lognézésre. Ebbe bárki betanul max fél év alatt.

(#5735) lajafix válasza FLx (#5734) üzenetére


lajafix
addikt

IDS / IPS, riportozás, logelemzők, auditálás (besegítés), Etikus hack, sérülékenység vizsgálatok.

A nem áthúzott rész a lényeg, az kell a piacnak.

Rock'n Roll

(#5736) bandus válasza emvy (#5714) üzenetére


bandus
veterán

Abszolut egyet tudok erteni a mostani tapasztalataim alapjan. Szerintem siman jobb bert ki tudtam volna alkudni, mint amiert eljottem, de a dontes mar megazuletett. Annak meg meg rosszabb az optikaja, ha ez utan fel evvel megis lelepek.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#5737) adalbert1 válasza emvy (#5714) üzenetére


adalbert1
veterán

Ez egy érdekes statisztika - gondolom ha egy esetleges leépítésre kerül sor valami miatt, akkor is ezek az emberek jutnak először a managment eszébe.
Arról mi a véleményetek, hogy előző munkahelyre visszamenni dolgozni? Pl. az ember elmegy egy sokkal jobban fizető projektre, vagy 2-3 év külföldi munkára, de amúgy semmi problémája sincs a jelenlegi helyén, és békében vállnak el egymástól? Vagy itt is jó eséllyel megjelenne az, amit említettél, hogy az ember már nem veszi komolyan magát, és nem lenne számára vonzó/kielégítő a korábbi pozíciója?

(#5738) FLx válasza lajafix (#5735) üzenetére


FLx
addikt

Ja, hangzatos szavak, de az áthúzottakból nekem meg az derült ki, hogy a srác valami senior emberke vagy csapat mellett exportálta a riportokat egész nap, ahogy az szokás, és nem az, hogy önállóan képes megcsinálni egy teljes pen testet pl. Az ethikus hekkelés meg egy vicc amúgy is, mindenki ezzel jön mostanában, de a legtöbb helyen a vizsgát már számba se veszik pl.

(#5739) section9 válasza FLx (#5738) üzenetére


section9
őstag

Ezért irtam, hogy ha megvan mögötte a tudás is. Én ennél kevesebb tapasztalattal (2 év) keresek bruttó 650 plusz cafetériát application security vonalon. Nem szigorúan vett etikus hack, de a pentester tapasztalat miatt vettek fel.

(#5740) g'n'r


g'n'r
csendes tag

Sziasztok, előléptetés előtt állok, szóval gondoltam megkérdezem szerintetek milyen fizetési sávban készüljek az alkudozásra. A többieknek meg hátha hasznos lesz, hogy eddig miket kaptam.

Nem: ffi
Kor: 23
Munkakör: Junior Java Fejlesztő
Végzetség: érettségi
Nyelvtudás: angol tárgyalóképes
Netto fizetés: nettó 170 + kafetéria
Egyéb: 3 év tapasztalat
Hely: outsourcing multi vidéken.

Előtte:
Kezdőként 130 nettóért androidoztam sok túlórával.

Kb 1,5 éve vagyok ezen a helyen és most elő akarnak léptetni junior pozícíóból. Igazából már nagyon érett a dolog, több mint fél éve annyi felelősséget vállalok stb. Ha valaki tud nekem segíteni belőni egy bérsávot amiben gondolkozhatok, nagyon boldog lennék, illetve érdekelne, hogy a fővárosban mennyit lehet kérni hasonló körülmények között.

K.A.

(#5741) CyberPunk666 válasza g'n'r (#5740) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

3 év tapasztalat és tárgyalóképes angol?

Olyan 500-600 bruttó lenne Budapesten (minimum). (Ha nincs gyereked meg ilyenek, akkor ez kb 300-400 nettó))
Vidéken nem tudom, de a jelenlegi fizetésed a paramétereidhez mérve nevetségesen alacsony.

Nekem ennyi volt a gyakornoki bérem,1 év gyakornokoskodás után.

[ Szerkesztve ]

(#5742) FLx válasza g'n'r (#5740) üzenetére


FLx
addikt

3 év tapasztalattal Pesten simán lehet kérni 300 nettót is, sőt. Vidéken meg nagyon sok dologtól függ, az ország különböző részeiben nagyon eltérő lehet a dolog, de általában a pesti bér 2/3-át adják vagy azt se.

(#5743) lord.lakli


lord.lakli
őstag

C# fejlesztőként Pesten mi szükséges nettó 450e Ft és mi nettó 700e Ft eléréséhez?

(#5744) FLx válasza lord.lakli (#5743) üzenetére


FLx
addikt

Sok tapasztalat? :) Egy átlagosan jó feljesztő a 450 nettót azért gyorsan el tudja érni, 2-3 év max. A 700 nettó az már nem annyira triviális, ott már speciális tudás kell, sok tapasztalat és más skillek is a sima kódoláson felül.

(#5745) haromegesz14


haromegesz14
aktív tag

Lehet hülye kérdés, de a munkáltatók mennyire kíváncsiak a diplomajegyre? Ugyan úgy állnak a jeles friss diplomás munkavállalóhoz, mint egy elégségeshez? Tökre rá vagyok parázva, hogy ha elrontom a diplomajegyem, akkor a már kapásból némi "előítélettel" fognak kezelni az interjúkon.

[ Szerkesztve ]

10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!

(#5746) CyberPunk666 válasza haromegesz14 (#5745) üzenetére


CyberPunk666
senior tag

Senkit sem érdekel.

(#5747) Jhonny06 válasza haromegesz14 (#5745) üzenetére


Jhonny06
veterán

Azért 3,14-nél reméljük jobb lesz

[ Szerkesztve ]

(#5748) FLx válasza haromegesz14 (#5745) üzenetére


FLx
addikt

Vannak cégek ahol számít, de nagyon ritka, inkább kutatási területen érdekes. 99%-ban senkit nem érdekel, nem is kell elmondani. Én azon szoktam röhögni amikor a delikvens képes az életrajzba beírni, hogy ő aztán mennyire ötös volt minden tárgyból és még interjún is hangoztatja, hogy ötös diplomával végzett meg húha. Szakmai kérdéseknél meg nézzük egymást meredten. :) Szóval no para, szakértelem számít.

(#5749) mobal válasza FLx (#5748) üzenetére


mobal
MODERÁTOR

Szerintem a jegy semmitmondó.

"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."

(#5750) djgeg válasza FLx (#5748) üzenetére


djgeg
őstag

Azért láttam már egy emberkének a Phd-je mellet a "Summa Cum Laude"-t az önéletrajzában és azért olyan szinten jól hat :D
Egyébként meg le van szarva a jegy...

[ Szerkesztve ]

"640 kByte memória mindenre elegendő"

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.