Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
G.Zs.
senior tag
válasz EQMontoya #5850 üzenetére
Na hat ha valamire, akkor Londonban sorre embertelen osszegeket lehet elkolteni (forintra atszamolva), foleg ha a Cityben iszod... Viszont nem Kobanyai minoseget kapsz erte.
Amugy ezen is lehet sporolni, de ahhoz mar el kell tolteni egy kis idot a varosban, hogy kitapasztald hol csapolnak olcson jo minosegu sort. Az biztos, hogy az egyszeri turista komoly osszeget is elsorozhet egy este alatt.Viszont ezt meg a ruhat nem szamoltam az alap koltsegek koze ahogy szeritem o sem tette a 150k-s otthoni kalkulaciohoz.
[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
félisten
> Viszont nem Kobanyai minoseget kapsz erte.
A Heineken is pont ugyanannyi volt, mint a tobbi, szoval akkora minoseget nem kapsz erte. Pl. a The Rake a London Bridge pesti .. akarom mondani deli hidfojenel szuper hely mindenfele extra sorokkel, de a jo reszuk 9.9 font/korso. Ezek az extra sorok Budapesten 900 forint korul vannak.
[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
G.Zs.
senior tag
Ki lehet valasztani a legrosszabb ar/ertek aranyu sort is, csak tudod ez olyan, mintha szellel szemben...
Ealing Broadway - Wetherspoons: Kisebb fozdek kezmuves sorei 2.5GBP/pint egysegaron. (Sok fajta), London Pride 3GBP.
Isleworth - The Castle Inn: Youngs Brewery: Bitter - 2,7GBP, Special Golden Ale - 3GBP etc...En tobbnyire ezt a ket pub-ot latogatom ha csak ugy inni akarok egy sort. Ezt a minoseget Budapesten sem kapom meg sokkal olcsobban. Es ugye az itteni fizetesek...
A masodikban a roman kosmaros neha meg pult alol kinalgatja a sajat fozesu keritesszaggatot, de azt mar nem ajanlom.5 - 6 font kornyeken mar dijnyertes soroket iszok a Craft Beer Co. egyik pub-jaban a Covent Garden-nel, 41csapon folyik a nedu.
[ Szerkesztve ]
Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?
-
djgeg
őstag
Ahoy!
Kaptam egy cégtől egy ajánlatot. Megközelítőleg 20-30% kal, kevesebb mint amit szeretnék, de most arra kaptam ajánlatot, hogy ezt az összeget amit hiányolok éves bónusz formájában elérhetővé tennék. Amiről viszont egy betű se lenne a munkaszerződésben, csak ígéret. Ezzel kapcsolatban nem szokott jóérzésem lenni.
Ti mit tennétek ilyen helyzetben?"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
-v-
addikt
probaltam egy teljesen elheto eletmodot megalmodni
Hát, most lehet rosszul látom, de laksz, eszel, veszel egy "bkv" bérletet ... és ennyi van ebben
Én itthon "csomó" dolgot csinálok az evésen meg bkv-n utazáson kívül .. asszem ha azokat mind csinálnám kint is, ugyanannyit, elég szép összegek jönnének ki.
Mondjuk azt se nagyon értem, itthon lakásbérléssel havi 150ből hogy lehet kijönni. -
G.Zs.
senior tag
"Számításaim szerint Londonban elmenne lakhatásra 1800, utazásra 200, kajára 300."
Erre irtam egy realis alternativat.
Ez nem a teljes havi koltseg, csak a fix koltsegek. Es o is csak erre szamolt otthon 150k-t.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Bár nem éltem Londonban, de a cimborámmal végigjártunk vagy 5-6 pubot, és 4 font alatt sört nem láttunk. Pedig nem puccos helyeken voltunk.
A megélhetés pedig nagyon egyéni dolog. Mi például gyakran járunk szórakozni, fizetős helyre sportolni, étterembe, ilyesmi. Ez Budapesten viszonylag olcsón megoldható, Londonban valószínűleg aranyáron menne.
-
G.Zs.
senior tag
Lasd te is a 5856-os hozzaszolasom.
A pubot meg ki kell tapasztalni, ahhoz meg itt kell elni. En vegigjartam mar kb 30-40 pubot. Legtobb esetben ha akarom boven 4 font alat iszom a sort (sot sokszor 3 font alatt), csak akkor nem ha direkt a legjobb sorokre vagyom. Ilyen havonta kb. egyszer van.
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Lehet nem egészen értem ezt a "sör" problémakört. Tegyük fel 6 fontért veszi valaki a sört. (Általában) Szintén csak a példa kedvéért. Mennyit kell fogyasztani ahhoz, hogy ez a havi költségvetésben komoly terhet jelentsen? Ha havi szinten 10-20 sört megiszik valaki 60-120 font havonta. Szerintem itt már inkább az alkohol mennyiség lesz a probléma, nem a pénztárca vastagsága. Gondolom a kikapcsolódás anyagi vonzatát próbáljátok fejtegetni, de azért a sörözés inkább alkalmi jelenség... nem rendszeres... de lehet rossz felé tapogatózom.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
bandus
veterán
bár rossz tapasztalatom még nem volt, de azt szabad készpénznek venni ami a papíron van. pl az éves bónusz emlékeim szerint nem kerül említésre a szerződésemben, de az ajánlatban benne volt, az én esetemben.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
djgeg
őstag
Nekem se volt pénzügyi ígéretekkel bajom, (inkább más jellegű dolgok nem teljesültek eddigi tapasztalataim szerint).
Azt nem tudom, mennyire feszegessem a témát... Talán van egy kis alkupozícióm, de abba tutit nem mennek bele, hogy a bonuszt nem kérve adják oda az egészet.
Írásbeli ajánlatot még nem kaptam, csak ma voltam bent náluk 2-3. körön és dumáltunk a bérekről... Fura"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
törölt tag
Pontosan, minőségi kézműves sörök megközelítőleg ugyanannyiba kerülnek itthon és külföldön is. De amúgy kedvenc példám, Las Vegasban a Sierra Nevada Pale Ale six pack ~10 dollár+tax, itthon meg 1300 forint per üveg és a fizetés ugye sokszorosa a magyarnak. Persze, ha mainstream sört iszik az ember akkor rosszabbul jár, de én szerintem spórolnék is a kiköltözéssel.
-
bobsys
veterán
-
bobsys
veterán
Annyit akartam mondani, hogy a bonus az azert bonus mert vagy kapod vagy nem, tervezni vele a koltsegvetesben nem lehet. Fizetes targyalasnal sokat nekem nem nyom a latba, jobban preferalom a leirt es tervezheto bevetelt.
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Mercutio_
félisten
Te elég speciális területen vagy,aholha kkiderűl, hogy kamu volt a bónusz nagyobb negatív hatása lesz, ha híre megy, djgeg ha jól gondolom "normál" IT
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
djgeg
őstag
-
addikt
A bónusz az mindig képlékeny. Tegyük fel, hogy te tök jó vagy, de a cég illetve az adott terület nem hozza a számokat, egy perc alatt húzzák át az éves bónuszt. És ha már ilyen dumával nyomják le az árakat a tárgyalás során, az szerintem nagyon gáz, ott valami nem stimmel.
-
KMan
őstag
Azt szoktak mondani "messzirol jott" emberek (ertsd. a konkurenciatol igazolt at), hogy csak az alapber szamit. Minden ezen feluli cokmok (cafeteria, bonusz, fizetett tulora) csak azert van hogy minnel olcsobban vegyenek fel. Csunyan hangzik, de sajnos egyet kell ertenem vele.
Csak a balekok alszanak [SAS]
-
EQMontoya
veterán
Én inkább azt vallom, hogy az embert a fizetés csábítja oda és a bónusz tartja meg.
Mert ha már ott vagy valahol egy ideje, és tapasztalhatóan hullanak a tisztességes bónuszok, akkor váltásnál ezt már úgy veszed figyelembe, hogy a jelen helyen ez azért hozzáadódik az egyenlet megfelelő oldalához.Same rules apply!
-
KMan
őstag
válasz lajafix #5871 üzenetére
Azta! Nagyon szimpi munkahelynek hangzik Nalunk is volt hasonlo... a HR szerint a BERedet azert kapod, mert ki vagy BERelve erre az idore, tehat nincs munkaidoben pisi, kaki, sot odaig is eljutottunk egy ponton hogy meg lett tiltva a beszelgetes egymas kozott, mert a BERedet nem ezert kapod
szerk: azt hiszem inkabb siros smiley illik
[ Szerkesztve ]
-
djgeg
őstag
Tipikus munkahelynek tűnik, ami mással nem tudja(vagy nem akarja) fenntartani a munkakedvet mint a szigor. Én találkoztam már olyan hellyel, hogy a pisiléshez le kellet "csippantani" (beléptetőrendszer) és a bent töltött időt le kellet dolgozni... Nevetséges ez a felfogási módi.
[ Szerkesztve ]
"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
MrSealRD
veterán
(#5873) KMan : Mondd, hogy már nem dolgozol ott...ugye? Ha mégis, akkor ezt hogy lehet elviselni?
(#5874) djgeg: Ilyet én is hallottam. Sőt, ha délig kétszer voltál kint akkor megkérdezték, hogy minden okés-e?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
hintalo2016
újonc
Sziasztok! Már egy ideje külföldön dolgozom ezért nem vagyok képben a magyar fizetésekkel. Szerintetek mennyi egy reális nettó fizetés egy senior SAP system architectnek Magyarországon?
Köszi a válaszokat!
-
amargo
addikt
válasz EQMontoya #5877 üzenetére
proxy- n keresztul, de nelkule is mindent latnak, legtobbszor a gepbennlevo hardware komponensek nyilvantartasa miatt internet monitorozo is felkerül. csak rajtuk múlik akarjak hasznalni az infot vagy sem.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
EQMontoya
veterán
Arra értettem, hogy melóban bármikor el tudod bni az időt. És ugye óránként 5 perc nyugid is van elvben monitoros munkánál.
Az meg, hogy két perc alatt generált http forgalom (néhány oldal betöltése) után Te azt meddig olvasod, azt nem látszik a proxyn.Same rules apply!
-
djgeg
őstag
Ahoy!
Valaki erre a pozira tud mondani egy kb bruttót?
[link]"640 kByte memória mindenre elegendő"
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Van itt olyan aki az NNG -nél vagy a GE -nél dolgozik?
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
Because
őstag
tegnap megint hallottam micsoda informatikus hiány van és képezni kell őket... pont a héten érkezett hozzánk technikusi pozícióra mérnök informatikus jelentkező, aki az autóiparban egy multinál minőségellenőr operátor pozícióban teljesít szolgálatot. elmondása szerint végzettségével nem tudott ezidáig érvényesülni... szóval akkor már csak ezen oktatás színvonalán kellene javítani
[ Szerkesztve ]
-
KMan
őstag
válasz Because #5886 üzenetére
nem vagyunk egyformak, nem mindenki tud es/vagy akar ervenyesulni felsofoku vegzettseggel. lehet hogy tenyleg igy alakult szemelyes dolgok miatt az elete, lehet hogy csak nem alkalmas felelossegteljes mernoki munkara... kerdes neked mi jott le az interju alatt...
[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
nem vagyok olyan pozícióban, hogy én interjúztassak. kicsi a cég és megkérdeznek minket is az új kollégával kapcsolatban és őszintén azért elcsodálkoztam, mert ide is költöznie kellene...
igen nem vagyunk egyformák, vannak jó és kevésbé jó "szakemberek" előző helyemen szintén nem egy villamosmérnök volt technikus[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Naivan azt hittem, hogy el lehet érni jelentős ugrást a cégen belül is és nem kell hozzá váltani. Pedig itt a topikban már többször is elmondtátok többen is. Hát most váltottam....
Ráadásul ha tehetném akkor kétfelé osztódnék, mert akkor két helyen is dolgozhatnék... (és dolgoznék is mert mindkettő tetszik)Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
Igen. Nagyon jól. Szakmai és anyagi oldalról egyaránt nagy ugrás.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Kaptam ma egy HR-es levelet, egy érdekes sorral a végén: "Kezdő fizetés: nettó 400.000.- Ft". Ez mind szép és jó, de nem tudom, hogy rám illik-e.
Közel két évig voltam gyakornok egy multinál, és közel 10 hónapja vagyok főállású fejlesztő egy másik multinál, tehát: 21 hónap PHP, C#, .net és ASP.net és jelenleg 10 hónap Java (diákként sokat voltam havi 120 óra mindig megvolt).
Ez reális?
mobal,
[ Szerkesztve ]
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
skristof
tag
válasz Oppenheimer #5896 üzenetére
pláne, ha a szürke
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G7 I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest