Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Poultier
tag
-
adalbert1
veterán
válasz
kovsol
üzenetére
Idén már kb. 8 éve oncallozok, általában úgy jött ki, hogy 4 hetente 1 hetet.
Teljesen egyetértek veled, azon a héten alapból stresszesebb vagyok, ha lenne valamilyen fix program akkor cserélni kell, a szabadság tervezésénél is bezavar, illetve ha mondjuk hajnal 2-kor hívnak, akkor már egyre nehezebben kelek fel, pár éve még könnyebben ment.
Családi életben sem mindegy, hogy pl. apa reggel képtelen bármire is, mert hajnalban hívták és azóta csak 3 órát aludt egyhuzamban, és akkor a gyerekkel kapcsolatos összes teendő a másik félre hárul (reggeliztetés, oviba vagy suliba vitel, stb.).
Persze az tény, hogy jól megfizetik - de pl. üzemeltetésben dolgozva ez szerintem nem is igazán opció, hanem bizonyos területeken és tapasztalati szint felett kb. kötelező, hogy vállalja az ember.
-
Pfiucska
aktív tag
válasz
adamssss
üzenetére
Szerintem mivel az atlagos jovedelmet nezik (ha jol tudom gyed elotti 180napra), akkor csak erre az idoszakra kell feljebb tornaszni az atlagjovedelmet. Tehat ha mondjuk br 390 a fizuja es 6*30 naprol beszelunk, akkor a gyedet maximalizalo atlagjovedelmet eleri egy, a munkaja melletti egyszeri 6*(464-390)-es bejelentessel is.
-
válasz
adamssss
üzenetére
Nem tudom neked hogy van a fizud, de az is opció tud lenni, hogy te mész el gyedre és mellette dolgozol, ő meg otthon marad mint munkanélküli. Ez esetben tb-t kell utána fizetni, illetve ha gyorsiban akartok még egy gyerkőcöt (úgy hogy nem megy vissza előtte dolgozni) akkor számolgatni kell, mert hoppon lehet maradni.
-
Sziasztok!
Felesegem aldott allapotba kerult, szülésznőként dolgozott állami kórházban eleinte 8 majd 6 órában. 24 éves.
A kérdésem, hogy a maximális GYED ugye 325000 Ft, ehhez 464000Ft-os bruttó bér kell amitől ő nagy messze áll. (Kb. 390000 a bruttó bére az elmúlt 1 évben)
Nekem van saját cégem és hallottam olyanról, hogy ilyenkor megéri papíron szerződtetni egy projektre olyan értékben, hogy az átlagjövedelme elérje a bruttó 464000 ft-ot. Erről mi a vélemény, illetve ha járható az út akkor hogyan csináljuk?(konyvelom azt mondta hogy ma mar ez nem jatszik mert allomanyban kell lennie csak az szamit a gyed/csed-be, bar nem a legmegbizhatobb…)
koszi
-
válasz
üzenetére
Azért ennyire nem egyszerű a helyzet, mert a tech háttérrel képben vagyok, voltam fejlesztő is sokáig. A cégnél sem csak hajcsárkodok, sőt, legkevésbé az a meló.
Ez a rész kimaradt, és ez viszont passzolna:
Influencing and defining security policy, standards and procedures for improving security posture. Designing, implementing and maintaining key security technology.
Amit látok a cégnél, hogy a security vezérek egy jó része síkhülye az IT-hoz, mégis ilyen pozikban van. Egy dologhoz értenek, lekapcsolni a szervereket, ha jön egy finding.

-
Secus arcok, milyen bérigényt mondanátok egy ilyen megkeresésre?
Közepesen vág nálam profilba. Bár 6 éve viszem a security operations-t a hazai leányvállalatnál, de azért nem vagyok cloud sec architect, illetve certim sincs. Korábban csináltam egy CEH-et, de az 1000 éve lejárt már.
100% remote, big4.
Security architect
Supporting implementation of the overall Information Security strategy
• Influencing and defining security policy, standards and procedures for
improving security posture
• Designing, implementing and maintaining key security technology to
improve security posture and strengthen security defeDeloittes
• Defining security requirements by evaluating business strategies and
requirements, researching information security standards and conducting
system security and vulnerability analyses and risk assessments
• Contributing to the end-to-end Security Architecture reviews as part of an
IT lifecycle and security reviews throughout a change advisory board
• Leading on security research on the latest new security technologies
• Mentoring information security team members on recent developments
and advancement in security technologies to drive widespread adoption of
security best practices.
• Providing input on BAU and project budget
• Work with key IT service providers to ensure industry standard platform,
network and endpoint security posture
• Ensure industry standard framework implementation
• Ensure project delivery by working with PMO and defining relevant
milestones for CISO consumption
• Defining and providing relevant metrics and trends for CISO consumption
• Liaising with colleagues across 28 countries to represent their views to our
global IT services team and facilitating the deployment of global solutions
into the regionYour professional experience
• Proven experience in security architecture role, demonstrating solutions
delivery, principles and emerging technologies - Designing and implementing
security solutions. This includes continuous monitoring and making
improvements to those solutions, working with an information security team.
• Working knowledge of different project delivery methodologies including
Waterfall, Agile and Hybrid.
• Possess accreditation in CISSP (Certified Information Systems Security
Professional), CISM (Certified Information Security Manager), CRISC (Certified
in Risk and Information Systems Control) or related certification.
• Extensive knowledge of security architecture, demonstrating solutions
delivery, practices and emerging technologies
• Have demonstrable experience in consulting and engineering of the
development and design of cybersecurity best practices and the
implementation of solid cybersecurity practices across the organization, to
meet business goals along with customer and regulatory requirements.
• Possess extensive knowledge of frameworks or specifications of information
security or risk management that include all legal, physical and technical
controls involved in an organization’s risk management
• Be very knowledgeable in cloud security standards ISO/IEC 27017:2015 and
ISO/IEC 27018:2014
• Have extensive experience with security considerations of cloud computing:
This should include data breaches, broken authentication, hacking, account
hijacking, malicious insiders, third parties, APTs, data loss and DDoS attacks.
• Have a good knowledge and understanding of identity and access
management (IAM) – the framework of security policies and technologies that
limit and track the access of those in an organization to sensitive technology
resources.
• Have a solid understanding of various cyber technologies - mobile threat
defeDeloitte, endpoint protection, data loss prevention, insider threat
protection, device hardening, classification, key & certificate management and
many more
• Have the ability to be the enterprise cybersecurity subject matter expert that
can articulate technical topics to those with or without a technical background
• Possess exceptional communication skills with diverse audiences - Strong
critical thinking and analytical skills
• Computer Science degree and/or MSC in Information Security desirable but
not essential. -
Drizzt
nagyúr
válasz
üzenetére
Ahol (feltetelezem, hogy) dolgozol, ott dolgozo ismerosom elegge panaszkodott, hogy az utobbi idoben egyre jobban belekenyszeritik az ugyeletbe es tipikusan szar szokott lenni. Ettol fuggetlenul az is egy nagy ceg, ugyhogy hatha jobb lesz neked a tapasztalatod, masebol nem lehet kiindulni egyertelmuen. En biztos nem vallalnek ugyeletet, az en lelkuletemnek az orult stresszt okozna.
-
kovsol
titán
válasz
tboy93
üzenetére
Nem tűnik soknak a havi 1 hét, de valójában az. Ehhez kell utána igazítanod a programok, a szabadságokat. A koncert amit kinéztél pont ügyeleti hétre esik stb. Ha nem az a leszarom fajta vagy akkor lehet benned van a telefon para is, hogy jaj bármikor csöröghet, és nem is alszol olyan jól azon a héten akkor se, ha nincs egy hívásod se.
Én 6 hetente adok ügyeletet + a prod rendszereken ilyenkor vannak changek is amit csinálok + bejönnek projektes melók is időnként hétvégére.
+30-40% lóvé jön be ebből. Ez már szemmel látható összeg, de cserébe kevesebb a szabad hétvégém. -
nyunyu
félisten
válasz
dellfanboy
üzenetére
Mint amikor 2012 körül a takinéni lekapcsolta Törökbálinton a szünetmentest, aztán lehetett fél napig keresni, hogy melyik core router alatt döglött meg az optikai gyűrű?
Aztán vezetékesen akarták felhívni a CC supportunkat, hogy miért nincs bejövő hívás a 1220-ra.
Csak ott rontották el, hogy az ügyeletesünknek, akihez irányítottuk a vezetékest, is 20-as száma volt
-
dellfanboy
őstag
válasz
goodboy007
üzenetére
en nem vagyok vmi nagy tec guy, de az noc, eleg kritikus egy telconal, kb. mint a gerinc. ha ott borul a bili az eleg nagy baj.
-
goodboy007
senior tag
Uramég, ezek az 5 perces SLA-k durvák, engem ha hív a felolvasó-gép és nem omlott össze valami business critical, akkor acknowledge után alszom tovább és max másnap rànézek.
Lekopogom fél év alatt kb. 3 jegyem volt és így olyan 160k nettót jelent, ami nyilván potyapénz.
Régen OCD-ztem úgy, hogy minden szarral hívott az SD, soha többé…stresszben telt el minden ilyen hét és majdnem annyi volt az egész havi bérem, mint most így chillesen csak az ügyelet. -
-
Poultier
tag
Többiek
Telco szektor, hétköznap 150%, hétvégén 200% + ha vasárnap van gond, akkor plusz pótlék és 20% a készenléti pénz.Nincs L1, egyből hozzánk kapcsol a NOC. Első telefoncsörgéstől 10 percünk van a first responsera(ez lehet egy telefonhívás az ügyfailnek), de úgy állítottuk be a toolt, ha 2 percig nem éri el az aktuális embert, a másiknál csörög(egy radio + egy core engineer ügyel párban). Még sose futottunk ki, pedig 4.5 éve nyomjuk

-
-
axioma
veterán
válasz
-Skylake-
üzenetére
nalunk nemsokara 5 perces lesz amikor elindul... nyilvan a triage elkezdeseig van 5 perc, es nyilvan van secondary mert vicces lenne ha emiatt aka'r nem lehetne bemenni dolgozni az irodaba (fel-1 ora utazasi ido); meg a dependenciak hibajat csak tovabbitani kell az o oncall-jaiknak stb.
-
-
-
flash-
veterán
válasz
Csabroncka
üzenetére
sportolás kozben volt, bringával az uttesten átrepultem a kormány felett es elestem(benéztem véletlen egy kanyart),tehat lehet hogy ez 90% akkor? a 60-70et vágom, de még errol a 90% ról nem hallottam
csak azert kerdeztem mert korábbi munkahelyeken ilyet nem kellett kitolteni eleg volt vinni a tappenzes betegszabis orvosi papirt
-
Csabroncka
addikt
+1, nem munkabaleset, hanem úti baleset a megjelölt %-al!
-
SokadikML
csendes tag
válasz
flash-
üzenetére
Esetleges felelőst keresnek akire a táppénz és a orvosi ellátás költségeit ráterhelhetik.
Például, ha ónos eső esik és a házam előtt a járdát nem szórom fel időben és ott úgy elcsúszol, hogy eltörik a kezed, akkor megkapod a táppénzt, de megpróbálják rajtam behajtani a költségeiket.
Ezt a nyilatkozatot minden baleseti táppénz esetén kérik, függetlenül attól, hogy mentő vitt-e be, vagy volt-e rendőri intézkedés. (Rákérdeznek!) Ezért, vagy ez alapján nem tesznek feljelentést ellened. -
axioma
veterán
válasz
flash-
üzenetére
ha nem munkabaleset, akkor a tb fizet (evi elso 15 nap betegszabi a ceg fizeti min 70% fizuval, felette tappenz az elozo evi napi atlagfizuval valami havi 10e koruli felso hatarral)
ha munkabaleset (mint irtak, kerulo nelkuli ingazas kozben tortenik), akkor a ceg fizet 100%-ot (most meg nem mondom, hogy melyik jogcimen es egeti-e a 15 napot ennek ellenere, es hogy ott melyik 100%-a)
az biztos hogy ennek nincs kihatasa arra, hogy "ki a hibas", csak ezt a fizeto felet megallapitani kerik be -
nyunyu
félisten
válasz
flash-
üzenetére
Munkahelyen, munkavégzés közben elszenvedett baleset számít üzemi balesetnek, arra jár(na) valamennyi táppénz.
Homeofficeban felborultam a székkel viszont nem számít annak, se a melóhelyre menet, vagy onnan hazajövet elestem se.
Gondolom a táppénzed jogcímét kell igazolnod, hogy egyáltalán jogosan veszed-e igénybe.
-
flash-
veterán
Baleset miatt vagyok beteg szabin vagy hát táppénzes lesz belőle mert elestem biciklivel Tehát nem elütöttek.
MÁK üzemi balesetnek nem minősülő sérülésről kell nyilarkozatot kitoltenem aláirnom. ez mi a fene? ilyet még sose kellett..
le kell irni benne egyik pontnál hogy mi történt. csodálom hogy ezt nekem kell kitolteni egyáltalán miert kell?
meg aztán ha leirom hogy hogy estem akkor még a rendőrség meg is büntet mert elestem?
volt ilyesmi eset nemreg budapesten da akkor hozzá mentot hivtak engem pedig a hozzátartozó vitt el balesetibe -
kobe24
tag
Sziasztok!
KLM-rőlvan valakinek infója/tapasztalata? Az érdekelne, hogy milyen náluk a munka, nagyon hajtós, még hétvégén is elvárják hogy dolgozz, vagy nagyon laza, esetleg kettő között valahol? Köszönöm a válaszokat!
-
QVAnti
újonc
válasz
Pfiucska
üzenetére
Ez régen biztos, hogy igaz volt és a big4 pozik nagy részénél valószínűleg ma is igaz, mert egy random cég auditjához (főleg asszisztensi, pályakezdő szinten) nem kell semmi különösebb szaktudás, ezért a fizetés nem jó, ellenben droid jellegű munka nagyon sok van (tanácsadás dettó, színes-szagos preziket kell szerkeszteni, figyelve a brand egységére és stb bullshit). Amit én csinálok, az szerencsére elég specifikus, szűkebb réteg alkalmas különböző pénzügyi kockázatok értékelésére és azok modellezésére / a bankok által használt modellek ellenőrzésére vagy validálására, enélkül viszont a cég nem tudja megcsinálni a teljeskörű könyvvizsgálatot egy banknak, ergo kénytelen alkalmazni szakértőket is. Szóval ha általánosságban a big4-t kérdezi valaki, akkor jó eséllyel igaz, amit írtál, viszont szerencsére mindegyik big4 elkezdett speckóbb területekkel is foglalkozni, így egy-egy terület szakértőjeként szerintem egyáltalán nem elvetendő gondolat ilyen helyre menni.
HoTDoG #33840:
Nekem is van jópár ismerősöm az én cégemnél is és más big4-nál is, aki külföldre ment cégen belül, pl. USA, Svájc, UK, Ausztria, Németország. Néhányan maradtak, néhányan visszajöttek. Alapvetően jól kiépített menete van ezeknek a külföldi lehetőségeknek, bárki pályázhat rájuk, de nyilván jó pont, ha volt korábbi közös munka a fogadó országgal, illetve ha a helyi vezetés támogatja a pályázatod. Viszont végül úgyis egy több körös interjún fogja eldönteni a fogadó ország vezetője, hogy mehetsz-e. Ami nagy előny, hogy ha mehetsz, akkor a relocation-ben viszonylag sok segítséget ad a cég.
Egyébként nekem is tervben van így cégen belül Svájc, meglátjuk mi lesz belőle. -
HoTDoG
tag
-
-
törölt tag
válasz
Qtya123
üzenetére
Szerintem ez cég, iroda és emberfüggö. Nálunk egyáltalán nincs hajtás, de van olyan amerikai kollegina, aki az ünnepnapokat is örömmel végigdolgozza, mert akkor legalább nem zaklatják mindenféle random kéréssel. Elözö cégnél törzsidön (~9-16) kívül gyakorlatilag csak szórakozás ment az amerikai irodában, az azelötti helyemen meg még ennél is lazább volt a dolog, kb mindenki 10re járt és 3-4 fele már üres volt az iroda.
-
válasz
Qtya123
üzenetére
Azt mondták, hogy minden nagyon le van szabályozva egészen apró pici szinten is és egyáltalán nem lehet rugalmasnak lenni, ami egyes problémák megoldásánál plusz időt jelent.
Ez iparágfüggő. 2 amcsi cégnél dolgozom, az egyik pénzintézet, a másik egy termelő vállalat. Ég és föld a két cég, tényleg, össze se lehet hasonlítani. A pénzintézetben nagyon komolyan veszik az IT secet, az auditot, minden szépen le van szabályozva, a change management, incident management, stb vérprofi. Illetve törekednek rá, hogy az legyen. A másik helyen meg...haha, inkább káosz.
Szerintem ez inkább a törvényi előírások derivatívája. Amcsi céggel legtöbben a pénzügyi szférában találkoznak (pl. MS, Blackrock), ott meg szigor van szabályozó oldalon, ez begyűrűzik a céghez. -
Qtya123
őstag
Én az amerikaiakról azt hittem az alapján, hogy beszélgettem néhány itt nyaralóval, hogy a munkában is olyan laza és jó kedélyű, könnyed felfogású emberek, mint amilyennek a hétköznapi találkozásnál tűntek.
Plusz ugye ott van a sztereotípia, hogy lusták, meg buták, meg elhízottak.
Szóval én ezek alapján sokáig azt hittem, hogy elég lazák a munkában. Aztán egyre több helyről hallottam, hogy nem és nagyon beléjük van kódolva a "get the job done" felfogás. Ami nem is baj, legyen jól elvégezve a munka, de azt ezek után sem gondoltam, hogy komoly túlórákat tolnak. Pont ebből indultam ki, hogy szeretnek lazulni is és az hogyan egyeztethető össze azzal, hogy ott gubbasztasz 10-12 órát a munkával, ugyan mi énidő marad már utána... Szóval érdekes.
Jó, mondjuk abszolút nem tudom mi mivel függ össze, de így teljesen laikusként azt tippelném, hogy lehet nem véletlen, hogy az amcsik jelentős része gyógyszerfüggő és úgy kapkodja be mint a cukorkát... Lehet ez a hajtós nyomjuk látástól mikulásig hétköznap a melót miatt IS van?Amúgy pont most fogok kezdeni egy amcsi cégnél, anno mondták az interjún, hogy az amcsi vezetés minden előnyével és hátrányával. Rá is kérdeztem, hogy mit ért ezalatt. Azt mondták, hogy minden nagyon le van szabályozva egészen apró pici szinten is és egyáltalán nem lehet rugalmasnak lenni, ami egyes problémák megoldásánál plusz időt jelent. Viszont előny, hogy a szabályozottság miatt a hiba lényegesen kevesebb, csak mikor meg van valami, akkor macerásabb.
De ilyen jellegű dolog nincs, hogy teljesen általános az, hogy napi 8 óra a munkaidő, de hurrá amcsi szemlélet és bent nyomod 10-12 órát (dolgozik és dolgozott ott ismerős, tőlük az infó, hogy egyáltalán nem jellemző a túlóra).
Ami még fura volt, hogy nincs cafeteria, hanem helyette havi bónusz van, aminek a mértéke ingadozó, de amúgy szemmel látható összeg. Ez nem tudom, hogy amcsi sajátosság, vagy valami más. -
válasz
dellfanboy
üzenetére
Call centerről volt szó, és leírtam, hogy a shadowing módszer is benne van a dologban. Azt se felejtsük el, hogy CC-snek nem a legokosabb emberek mennek sehol a világon.

Meg aztán a CC meló elég speciális, minden call egy újabb eset, ahol jól jön, ha tudsz segítséget kérni azonnal egy kollégától. Ez onsite nyilvánvalóan egyszerűbb.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Vision
üzenetére
Ez meg logikus, kezdőként betanulni általában sokkal nehezebb remote, mint onsite
nebassza ma fel
. felveszi videora azt annyiszor nezi meg amennyiszer akarja,
mig onsite tobbszor volt, hogy a jr-k tobbszorr visszajottek az asztalomhoz hogy magyarazzam mar el meg1x...(me nem figyelt-szarul jegyzetelt)...
(es nem magyarazok szarul mielott kitalalnad) -
Revolit
senior tag
válasz
MrSealRD
üzenetére
Pont tegnap volt egy partnerrel egy megbeszeles, en voltam otthonrol meg partnernel architect arc. Nekunk tok jo volt mikrofon (bar mi beszeltunk a legkevesebbet
), akik meg irodabol toltak, nem gyoztek elnezest kerni, hogy behallatszik tobbi ember. Neztem is hogy WTF?! Regen mondjuk elvonultunk targyaloba, nem tudom, az mar nem divat? Mindenesetre nem tunt kevesbe produktivnak itthonrol. Ugyan ugy mindenki a callban ult, csak mi otthonrol, ok meg az open office-ban a sajat helyukon (meg cegen belul se mentek volna egy helyre, bar siman lehet, hogy nem is egy irodaba vannak). -
Talán ezt a cikket szemlézte egy magyar oldal is, azt olvastam. Ott azt írták, hogy a termelékenység magasabb onsite, de a végén az utolsó mondatban megjegyezték, hogy ettől függetlenül a remote még így is megéri a cégeknek az alacsonyabb iroda és rezsiköltségek miatt.

Amúgy át lett ez már beszélve sokszor. A munkakörök jó részében a hatékonyság nem is mérhető. Egy call centerben igen, de ott például mitől lenne rosszabb home office-ban, mint onsite? Mivel mérhető, vannak mögötte targetek. Ha azt nem hozza az operátor, akkor jön a lebaszás. Amúgy a magyar cikkben leírták, hogy a hatékonyságot az új belépőknél mérték, nem a régi kollégáknál. Ez meg logikus, kezdőként betanulni általában sokkal nehezebb remote, mint onsite. Na de erre azért lehet találni megoldásokat: faszább tréningekkel, dedikált mentoringgal. Ugye a call centereseknél a betanulás klasszikus módja a shadowing. Ez remote nyilván nem megy.
Normál backoffice, nem mérhető területeken pedig abszurd az egész. A legtöbb multinál globál csapatban dolgozol, gyakran azt se tudod, hogy ki az, aki a szomszéd asztalnál ül. Persze egy ügynökség nem hatékony remote, de a melósok nagy része nem olyan helyen dolgozik.
-
Madwe
nagyúr
Szóval híresen munkájukra igényes s azt szerető call centereseken és indiai it cégen mért felmérés alapján ilyen fantasztikus következtetésekre jutottak. Nem tudom mennyit költöttek erre, de ingyen megmondtam volna nekik… indiai kollegák úgy mennek home officeba hogy a céges laptopot se viszik magukkal, könyörgöm…
azt pedig szerintem senki nem állította, hogy a home office mindenkinek való lenne, vagy mindenki alkalmas lenne rá. -
válasz
brumi1024
üzenetére
Lehet én nézek be valamit, de nálam teljesnek tűnik.:
#33820Egon És te mit gondolsz? Mert az idő múlásával teljesen nomális, hogy pro - contra jelennek meg kutatások... Senki nem mondta, hogy mindenkinek optimális a remote work...
Viszont vannak nagyon kis buta csúsztatások benne... Call center...tényleg?
Meg érdekes, hogy mennyire eltekintenek az irodai "kávézások" okozta időkiesésektől... mert az milyen jó...
Persze, hogy boldogabbak az emberek. Nem kell szorosan az időbeosztáson stresszelni, mert egy fölös időrabló közlekedési kör kimarad.
Mert az tényleg hatékony és jó, hogy valaki full time irodában hallgatja a körülötte lévők mormogását és ha még az asztala szélére is ráül néha valaki valami feladattal...
Egyébként az odafordulok a mellettem ülőhöz is kicsit túl van értékelve. Ezt online is meg lehet tenni. Így legalább van esély lezárni egy gondolatot, vagy feladatot mert real time szinkron kb ott van a nyomás, hogy most azonnal reagáljak az embernek és ez totál kizökkent abból amiben éppen benne voltam. -
horush
addikt
-
Egon
nagyúr
Az itteni (pár ember által épített) párhuzamos valóság kapcsán, szembejön a valóság:
The working-from-home illusion fades (economist.com) -
QVAnti
újonc
válasz
QVAnti
üzenetére
Egy kis frissítés, munkakör változatlan, csak eltelt egy újabb év. Fizetés áprilisban a magas infláció miatt ~7%-kal emelkedett, szeptembertől pedig újabb ~15%-kal fog, így bruttó 1 070k/hó, a többi juttatás változatlan. Bónusz most épp 1 havi biztosan lesz, +1 havi lehet, ha az ember vállal még egy év elköteleződest
Releváns szakmai képzést támogatja a cég, (~1 600 USD értékű) illetve nyelvi képzés is hamarosan indul (nekem német, de van angol is). Alapvetően még mindig elégedett vagyok vele
-
cech19960320
tag
Nem IT-s vonal, de egy kis update, hátha valakit ez a vonal is érdekel:
Nem: Férfi
Kor: 27
Munkakör: Field Service Technician / Field Service Engineer
Végzetség: Gépészmérnök Bsc
Nyelvtudás: Angol középfok szóban/írásban, német már csak értés szintjén alapfokon
Bruttó fizetés: 725.000 Ft (600k-ról)
Egyéb: Céges autó, 13. havi, bónusz (kb másfél havi), napidíj, ügyeleti pénz, ÖNYP, jelenleg ~400k bruttó cafi (mindent összeadva és visszaosztva 12vel, a nettó meghaladja a bruttót)
Hely: Országos + külföld dél felé
Lehetne jobb is, de rossznak azért nem mondanám... -
Madwe
nagyúr
válasz
borzak50
üzenetére
igen, de volt topikból is példa, h a munkáltató ezt "benézte" s a kezdeti ajánlathoz képest kevesebb lett végül amit adnak, merthogy a remote.com többe került nekik mint kalkulálták... vagy valami hasonló. szóval ebből kiindulva ezt szerintem érdemes lefixálni a bértárgyaláskor, h pontosan mi mennyi, s tudják e mennyit fizetnek hova
-
Strezi
őstag
contract.com on keresztül hogy néz ki egy fizu lebontása magyarországra? Amit adnak az az itteni bruttó, meg gondolom nekik a fix havi költség? Vagy a munkáltatói oldal is lejön?
Alakul egy ajánlatom: hollandia, teljes remote 85kEUR + 13.havi, senior játék fejlesztő - fizika, érdekes hosszú távú projekt, direkt megkeresés ezért lezongorázom(tam) velük...
-
Kobe
veterán
válasz
üzenetére
Szted miert estek ki mind az elso HR es koron

mert nagysagrendileg full ugyanez mar most is megvan, direkt nem elrugaszkodott szamokat mondtam be, nem az ‘irrealis + 50%, volt a cel…..es barmennyire is erdekesnek tunt a projekt maga, annyira nem vonz a szakmai resze hogy vaskos minuszba menjek miatta (hasonlo projekt 1-2 even belul a mostani kornyezetben is horizonton van) -
H A M M E R
csendes tag
válasz
-Skylake-
üzenetére
Telefon, autó, stb pont olyan termékeket emeltél ki, amelyek valóban külföldön olcsóbbak. Főleg az autók jelentősen olcsóbbak Amerikában, és az elektromos autókra lényeges támogatás is van, így ott lassan a Tesla a népautó. Viszot a szolgáltatások lényegesen drágábbak. Persze ha te nem jársz fodrászhoz, magán fogorvoshoz, nem kell baby sitter (több országban bizonyos korig nem lehet egyedül hagyni a gyereket, tehát kötelező), akkor ez nem érint, de nem lehet abszolút értékben azt mondani, hogy mindenkinek több maradna a pénztárcájában kint. Itt azt kell megnézni, hogy az adott ember mire költ. Magyarországon is tudok olyat, aki a br 2 M es fizuja (nettó 1.3-1.4 adókedvezmények függvényében) 1 M et félre tud rakni (nem albiban lakik, mert itt pár év spórolással el tudod érni hogy ne albiban lakj), és több olyat tudok, aki ugyanebből a fizuból hónapról hónapra él, mert drága helyen bérel albit, összejött egy olyan nővel aki lényegesen többet költ, vannak gyerekek, ahol rengeteg pénz megy el (néha fölöslegesen pl százezrek legóra ami a sarokban áll, stb), fölöslegesen sokat költ hobbyra pl vesz egy motorcsónakot, amit csak párszol használ, tehát jobban megérné bérelni, stb... Ezek az emberek a kinti többletet is azonnal elvernék és hónapról hónapra élnének. Aki meg nem költ fölösleges dolgokra egy átlagos pesti infós fizuból is tud venni ingatlant, autót és el tud menni bármilyen nyaralásra.
-
n00n
őstag
válasz
Vision
üzenetére
Azt is vedd azért számításba, hogy a 300 jelentkezőből ténylegesen hány minimálisan megfelelő jelölt van. Mi azt látjuk a linkedinen pozijaink alapján, hogy több, mint felét az embereknek már az első körre se érdemes behívni, a másik feléből fele elvérzik az első két körön. Konkrét team fit + menedzsment körig jó ha 5% eljut nálunk.
-
válasz
dellfanboy
üzenetére
Az onsite/hibrid/remote vonalon látni egy hatalmas törést. Az egyre kevesebb remote pozira megvan egy hatalmas jelentkező pool. Jönnek a pozik linkedinen, aztán ráklikkelek, és kiírja, hogy 300 applicant. Onnan nyilván esélytelen a győzelem.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4025
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest