Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
Vision
üzenetére
Az életminőséghez ennek nem sok köze van. Sztem egészen vicces itthon ez az új-prémiumautó mánia, számomra ez amolyan kompenzálósdinak tűnik.
Személyesen ismerem az ország huszon-ikszedik leggazdagabb emberének a fiát, egy 10 éves alap Honda Civic-kel jár. Pedig akármit is vehetne. Meg az apját is, ő is olyanokkal, amikből tízezer számra futnak az utakon. -
válasz
jbnd-007
üzenetére
Ez szerencsére nem így működik

Veszel szolgáltatást magánszemélyként 100k+27k áfa
A cég akitől veszed vett mástól 80k+21.6k áfa
Az a cég vett egy másiktól 40k+10.8k áfa.
Az utolsó cég fizet 10.8k-t, a következő szintén 10.8k-t az utolsó pedig 5.4k-t áfa formájában az államnak. Ez persze nagyon leegyszerűsített változat, ahol mindenki áfás és nincsenek alanyi mentesek a képben. -
jbnd-007
tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
És amikor szolgáltatást veszel a világbajnok ÁFÁ-val, akkor a szolgáltató befizet 21%-ot belőle. Aztán ő is vesz szolgáltatást valakitől, az megint befizet 21%-ot. És így tovább. Elég gyorsan visszakerül az állam zsebébe a pénz nagy része.
-
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
nyunyu
üzenetére
jah, hát 60 forinttal drágább benzin, drágább bankolás (tranzakciós illeték), a tranzakciós illeték, amúgy a cégeket is érinti, tehát attól minden drágább, ágazati különadók élelmiszerboltokra, bankokra. Valamiből a 18% irányadó kamatot is fizetni kell. Meg mellé még a kiszámíthatatlan gazdasági környezet kockázati felára is mindene rajta van.
és mindezek mellett, ezeken felül sikerül egy ilyen szuperbruttós 41% adókulcsot, meg világbajnok 27% áfát rakni mindenre.
Magyarországon vannak nagyon magas adók, nem nyugaton, csak itt sok adó a termékek árába van beépítve.
Évek óta szinte minden évben járok németországban, és a bevásárlás kint olcsóbb volt már évekkel ezelőtt is.Örülnék neki, ha 60 000 évi euró után 50% lenne az adókulcs, cserébe nem lennének ágazati különadók, meg minden hülyeség, és nálunk is csak 21% lenne az áfa, de élelmiszerre csak 9.
Simán beleegyeznék. -
nyunyu
félisten
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Plusz hozzáadódnak az ilyen-olyan ágazati különadók egyes termékekre, bolt típusokra, így a 27% ÁFA sem annyi, gyakorlatban inkább 30% körül van.
Vagy amikor tavaly januárban megkínálták a bankokat egy bevétel arányos 10% különadóval, idénre 8%-kal, amit akkor is kell fizetni, ha veszteséges vagy.
-
Worm40000
csendes tag
válasz
Revolit
üzenetére
Nem tudom a többi ország adatai mennyire megbízhatók, de azt igen, hogy a norvégoknál kifejezetten alacsony a jövedelem adózása.
A honlapon említett 1000 EUR nettó az ott állíított 1700 EUR-ral szemben valójában 1280 EUR szuperbruttó. Nagyjából évi 1M NOK (~100k EUR)-nál éri el az itthoni 41,2%-ot.
Persze írják, hogy standard deductions apply, de akkor meg máshol sincs feltétlen valóságalapja a számaiknak. -
Revolit
senior tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Most kíváncsivá tettél, mit értenek adó alatt. Máshol is bruttó-nettó, vagy szuperbruttó?
Gyors google szerint Magyarországon az van, amit írtál, hogy olyan 41.2% az adó általánosságban, céges költséget tekintve:The total tax burden (tax + contribution) in case of normal salary is 33.5%, so the general level of net salary is 66.5% of gross salary. The net to total company cost ratio is 58.8%.
Sajnos összehasonlító táblázatot nem találtam, csak adónemekre lebontva, de összképre nem. És ÁFÁ-t ez sem tartalmazza persze.
És akkor adókedvezményeket is belevenni... az meg mindenkinek más-más.
MEGVAN - azért inkább magas nálunk az adó, a hiedelemmel ellentétben

-
CyberPunk666
senior tag
válasz
Froclee
üzenetére
Itthon ennél jóval magasabb az adó nagyon magas fizetésig. Nagyon sokat kell kint keresni, hogy több legyen.
Itthon ugye a munkáltatói járulékok miatt egy csomó adó rejtve van, de lényegében valami 40% környéke van a teljes összegre. (picit több, mint 40)
A netes kalkulátor szerint, hollandiában évi 100k euróra fizetsz összesen ~40% adót (kicsit kevesebbet).Majd ezután az áfa mértéket nézzük 9 és 21%.
Az élelmiszerre, gyógyszerre néhány szolgáltatásra 9%, de az általános is csak 21%.Szóval 100k euronál még picivel kevesebbet is adózol, mint itthon és ha elkezdjük belevenni a költségekre rakódó adókat is, akkor ennél még magasabb összegnél lesz csak az egyenlítés.
Ez pedig itt még csak a tisztán számosítható része a dolognak.
-
DanielLong
senior tag
Szerintem nem érdemes összehasonlítani használt autó vásárlással a dolgot, mert valszeg sokunknak, akik 2020 előtt vettek autót, most a maradvanyertek magasabb, mint az akkori bekerülési ár
. Az is többször ki lett beszélve, hogy akinek van műszaki affinitasa, szereti a témát, az valószínűleg sokkal olcsóbban megússza ezt a témát. Akinek meg számít, hogy új autóba ülhet, az egyértelműen túl fogja értékelni a céges autó lehetőségét. -
-
törölt tag
válasz
pető bá'
üzenetére
Saját autónál gondoltam maradványértékre, de amúgy ez igazából mindkettönél megvan. Apósnak most ajánlották fel, hogy megveheti a "leselejtezett" céges autót és kapott egy újat. Haverom felmondáskor szintén megvehette a kocsit egy-két millióval a piaci ár alatt, de nem volt kedve ezzel szórakozni.
tototos: Igen, ezért nehéz forintosítani és ez mindenkinek totál egyedi matek.
-
válasz
tototos
üzenetére
Nehéz ebben igazságot tenni, de a lényeg, amit te is leírtál: egy 16 éves autóban ülsz. Ezt egyszerűen nem fair összehasonlítani egy folyamatosan újjal. A Prius nyilván egy elnyűhetetlen, fantasztikusan jó technika, de egy jóbarátom most szívta be a 15 éves verdájával. Jött a sárga angyal, tréler a szervizbe, totál szívás az egész. Most kocsi nélkül van, újat kell vennie. Ha ez egy külföldi út során következik be, az duplán bosszúság (és volt ilyen is az ismerősi körben).
Ez valahol nem számszerűsíthető, életminőségbeli kérdés is.
-
tototos
addikt
válasz
üzenetére
Alapjában véve szeretek szerelgetni, így a kocsival kapcsolatos teendőket nem időkidobásnak tartom. Az igaz, hogy a kocsi ára nem kamatozott, bár ugye az alap felvetés az volt, hogy ha céges autót kapsz akkor kevesebb a fizetésed, tehát kevesebbet lehet befektetni is.
-
pyxis
csendes tag
válasz
pető bá'
üzenetére
úgy hallottam az olcsóbb flottakezelők (ahol olcsóbb a lízingdíj) nem nagyon engedik, mert nem rossz business eladni a 3 éves autót, ahol viszont a lízingdíj magasabb ott belemennek, nekem van ismerősöm aki a 3 év után 3-4-5 millát nyer azon hogy megveszi a kocsit és azonnal tovább is passzolja (ez mondjuk már az 5-ös BMW kategória)
-
törölt tag
válasz
tototos
üzenetére
Azért Itt nem számoltál az idöddel amit az autóval kapcsolatos adminisztrációra ment el, a pénz idöértékével (infláció) vagy azzal, hogy mennyi pénztöl estél el azzal, hogy az autód ára mondjuk nem állampapírban van. Másik oldalról viszont ugye itt van maradványértéke az autódnak.

-
tototos
addikt
Én appban vezetem az autók költségeit így elég gyorsan megvannak a számok.
Jelen pillanatban ez így néz ki egy 2020 február 1-én vásárolt Toyota Priusra(2007-es gyártás)
Vételár: 2 200 000 Ft
Megvétel óta üzemanyagköltség: 800 370 Ft
Egyéb költségek: 1 038 074 Ft
Megtett km : 34 427 km
3 év alatt a havi br. 200 ezer forint ~ 3x 1 600 000= 4 800 000 Ft nettóban.
Nyilván így egy 16 éves autóban ülök, és nem egy újban, valamint jobban átgondolom azt, hogy hova gazdaságosabb autóval menni, ha céges lenne akkor ez nem lenne szempont. -
pyxis
csendes tag
Nekem is a 200k bruttó vs. céges autó korlátlan magánhasználattal jött szembe, és a céges autót választottam, egyrészt azért amit mondtatok, hogy egy vadiúj A5 kategóriájú autóval járhatok, másrészt van amit nem tudsz forintosítani a TCO-ban, az pedig a teljes probléma és stresszmentesség.
Nem érdekel mikor és mennyiért kell szervízbe vinni, be van-e fizetve minden, olcsó helyen van-e a kötelező, megvettem-e rá a matricát, ki és mikor fogja lecserélni a téli/nyári gumit és hol tárolom őket szezonon kívül, stb.
Lehet hogy ez havonta nem több átlagosan 3-4 óránál (szerencsés esetben), de 2 gyerek és meló mellett nekem felüdülés volt, hogy van egy terület, amiből teljesen kiszállhatok és soha nem kell gondolom rá. Ezt nehéz pénzbe átszámolni. -
Ha zavaró, szóljatok, de szerintem többeket érdekelhetnek az ilyen számok:
[Software Developer Salary in The Netherlands [2023]] -
válasz
tototos
üzenetére
Ha zuglóból jársz a 11. kerületbe oda szerintem a 200k jobb választás, ha Tatáról akkor nem biztos.
Ez számomra ennek is a függvénye. Most fogom vinni olajcserére a saját autóm, és összesen 6k kilómétert tettem meg vele mert ennyire volt szükség, annak ellenére, hogy tavaly 1x sikerült megkerülnöm a földet (összesen).
-
tototos
addikt
válasz
Vision
üzenetére
Én pont ebben a szituban voltam a váltásnál, hogy vajon mennyit ér egy céges autó. Én bruttó 200 ezerről mondtam volna le érte. Igaz nekem van autóm így nem kell vásárolnom. De ha évekig lenne céges autóm biztos erős függés lenne a céghez, hogy ne veszítsem el. Ahogy bandus is írta, ha mindig alád tolják a max 3 éves autókat akkor utána onnan nem igazán akarod lejjeb adni.
-
-
-
nyunyu
félisten
Mióta 25 éve felköltöztem Pestre tanulni, azóta sem volt ingerem arra, hogy autót vegyek.
Tizensokéve szóba került, hogy melóhely miatt cégautóval kéne mennem ügyfelekhez is, de nem szeretek vezetni, meg az a melóhely nem volt túl hosszú életű.Tényleg, cégautónál mi van a parkolással?
Hova teszed, ha nincs saját garázsod?Gondolom arra nem tudsz kerületi lakosként éves parkolási díjat fizetni, hiszen nem a tied az autó.
Pl. budai vár alatt 600Ft/óra a parkolás, és este 10-ig kell fizetni...
Egy utcával mögöttem már csak 450, és 8-ig fizetős. -
válasz
tboy93
üzenetére
Asszony nem is lesz, mert hölgy az illető. Meg hát közös kassza sem, mert nem házas (még). Szóval maradt az öcsi, ha már olcsón jár a verda.
Vagy 2 autó helyett 1 autó és 1 motor, máris aláírnám az életfogytiglant
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Próbálj meg elvonatkoztatni magadtól. Ezek a juttatások a nagy átlagra lőnek, náluk meg a motor nem játszik. Én is le vagyok tiltva a mociról, pedig szívesen vennék valami rombolót.
-
Hát jah, bár itt azért már befigyel a spúrmájszterség is. Egy új Kuga operatív lízingje szerintem nettó 237 ezer + ÁFA (plusz a 20% önerő, ugye). Ezt kevés ember finanszírozná be magának, legyen az akár egy menő IT-s bruttó 2+ milliós fizetéssel. Aztán ez egy szaros Kuga, érted.
-
válasz
bandus
üzenetére
Mondjuk én függetlenül mindentől egy idő feketelyuknak érzem amikor kocsiba ülök. (Mondom ezt úgy, hogy szeretek vezetni. ) Függetlenül attól, hogy más adja a kocsit, vagy fizeti a benzint, akkor se tolnék le ilyeneket, hogy elmegyek Tatára futni... Persze ha elmegyünk túrázni a Turul madárhoz...az más... DE, hogy ok nélkül valaki orrba-szájba menjen csak azért mert ingyen van... Ez elég kelet EU nézőpont. Aztán lehet csak én látom így... De akkor már érje meg... tehát a befektett időnek legyen haszna. Akár pihenés, akár más okból.
-
válasz
CyberPunk666
üzenetére
ez tény. én sokat melóztam érte, hogy legyen és tényleg nagyon nagy megtartó erő, főleg most, amikor az árak az egekben, hiába van pénzed új autóra, akkor is várni kell rá, stb... de úgy érveltem, hogy ha emiatt, vagy főleg emiatt maradok a cégnél az csak annyit jelent, hogy nem tartom magam képesnek arra, hogy a) máshol is legyen egy céges autóm b) keressek elég pénzt, hogy vegyek egyet. szóval végül eljöttem

-
CyberPunk666
senior tag
válasz
bandus
üzenetére
szerintem ha a cég az asszonynak is ad autót, az jobban tud láncolni, mint egy jobb kategóriás, de biztos megmérték, vagy lehet esetleg választani stb.
viszont az egyik legerősebben láncoló perk a kocsi.
hatalmas macera, ha vált mondjuk munkahelyet, és akkor kettő autót is be kell szerezni, vagy várni kell a másik helyen míg megrendelik neki, esetleg addig is venni egyet.
Azt akkor már szerelőhöz is kell hordani, lehet nem is olyan minőségű/állapotú...Ha ők kihasználják a kettő autót, akkor iszonyat erősen lehet vele láncolni.
-
válasz
Vision
üzenetére
+1, ez egy jó deal nagyon a cégnek. bár talán több értelme lenne a 2 autó helyett a nagyobb kategóriának. de ezek ilyen first world problem dolgok.
magamról látom, hogy most, amikor kellene autót vennem nyilván az előző vadiúj céges verdához hasonlítok mindent. lejjebb adni nem akarja az ember, de az árát kifizetni se. közben meg amíg ezen agyalok egész jól elvagyunk autó nélkül is. városon belül jól működik a sharenow, városon kívül pedig bérelek ha hétvégére elutaznánk. amíg volt autó a seggem alatt én is mindenhova azzal mentem: leugrani bp-ről tatára, hogy a tó körül fussak, mert már untam a margit-szigetet, stb. csomó felesleges dolog. de szerintem kevés ember tudja ezt megállni, amikor alátesznek egy költségmentes autót, hogy ne menjen vele orrba-szájba
persze ez is csak egy ideig érdekes. -
válasz
dellfanboy
üzenetére
Sokan vannak, akik tényleg kihasználják a kocsijukat, mert aktív életmódot élnek. Nekik kifejezetten jól jön egy ilyen deal.
-
dellfanboy
őstag
válasz
Vision
üzenetére
hát ez így hatalmas facepalm.
ha ez a ford szentendrei telep az ugye SSC ergo nem a magyar piacra dolgozik.. gondolom van HO? nyomják ezt a zöld dumát és akkor itt a vadkeleten adnak verdát hogy gyere be az üvegpalotába dógozni?ez totál bullshit nálam. 2 verda fizesd a X%-át a lizingnek. sztem a cégnek jó deal.
bár tudom a céges verda jó mert nekem is voltak kollégáim akik minden hétvégén rokont látogattak, volt amikor megszületett a gyerek beültették az autóba és gondtalanul kocsikáztak az akkor megépült m6 autópályán mert hogy megnyugszik a baba. (belvárosban laktak), jah és megvan a lehetőséged is hogy haszontalanabbál haszontalabb termékeket szállíts haza a supermarketből minden nap 0-24
-
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Pontosan. Ugye nekik ez minimál költség valójában, hiszen autógyár. Cserébe munkavállalói oldalon nagy érték, vadiúj verdák.
-
Egyik ismerősöm Fordnál dolgozik pénzügyi területen. Előléptették supervisorrá, van talán 2-3 embere. És most jön a poén: nem csak 1, hanem mindjárt 2 céges kocsit is kap. Persze a lízing egy kis részét fizetnie kell, üzemanyagkártya sem jár hozzá, de így is klassz deal. Na de, ezzel gyakorlatilag örökre magához láncolta a cég, hiszen felmondás esetén bukná a 2 kocsit (egyiket ő használja, másikat lepasszolta a tesójának). Innen kiszállni már piszok nehéz. Nem keres rosszul (bruttó 1,2), de nem is kiemelkedő, és rengeteget túlórázik.
-
carapace
tag
Hát hogy a devek nem magyarázták el neki a storyk lényegét. A gond csak az, hogy a JIRAban feketén fehéren ott voltak az acceptance criteriak, ráadásul elég UI heavy volt a történet, a frontendes taskoknál még figmas designok is voltak mellékelve, szóval valakinek, aki állítása szerint senior tesztelő ez nem kellett volna, hogy gondot jelentsen. (Ráadásul az egész rendszer nem volt egy nagy rocket science, amihez különösebben mély domain tudás kellett volna)
-
carapace
tag
válasz
tototos
üzenetére
A projektmenedzserség tud lenni a leggázabb. Főleg amikor alád raknak egy csapatot, amit nem te válogattál össze, hanem mindenféle retardált menedzserek és tele van hülyébbnél hülyébb emberekkel, akik csinálhatnak bármi baromságot, nem tudsz kezdeni vele semmit, mert ugye nem te vagy a főnökük. Maximum mehetsz eszkalálni a tényleges főnökükhöz, aki csak a vállát vonogatja, persze az output ennek megfelelően egy rakás szar lesz, amit persze rajtad fognak leverni.
Legutóbbi projekttapasztalat... Tesztelő komáról kiderült, hogy nem tesztel, csak berakja a teszteseteket passed-ra. Onnan vettük észre, hogy elszálltak az UAT és a Prod bugok. Elbeszélgettem vele kétszer is, nem használt semmit, ezek után elmentem a tesztmenedzsmenthez, hogy cseréljék már le. Mindez tavaly nyáron volt. Az eredmény: A koma még mindig ott van, és őt bízták meg az utódja betantásával. -
tototos
addikt
válasz
kexksz
üzenetére
Nálunk erőteljesen szétválik a people management és projekt munka. Tehát vannak olyan középvezetők akik azért felelnek, hogy felvegyünk embereket, ők megkapják a megfelelő oktatásokat és allokálják az embereket a különböző projektekre. Aztán a projektben már a projekt manager felel a munkáért.
-
kexksz
addikt
válasz
tototos
üzenetére
A kozepvezetok olyan helyen, ahol tenyleg van is munkajuk, nem csak "vele is eggyel tobben vagyunk" egy eleg stresszes layer, te felelsz a csapat outputjaert, fentrol rajtad csattan minden, lentrol pedig mindenki toled varja a megvaltast. Emelle egyszerre kell meg handson lenned de resztvenned a szervezeti szervezkedesben/politikai dolgokban.
Aki ezeket nem csinalja, csak hagyja hogy raomoljon minden a csapatra, fentre nem tudja a csapat erdekeit kepviselni, es nem is tud segiteni a csapat mindennapos munkajaban az nem egy kozepvezeto csak egy asszisztens akit kozepre ultettek.
-
tototos
addikt
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Amit én látok nálunk, hogy a középvezetői réteg nagyon jól elvan a langyos vízben. Nincs kifejezetten jó fizetésük, de mellé jár a céges autó magánhasználatra, viszonylag jó bónusz és a tudat, hogy stabil a cég nem igazán fognak felállítani senkit. Nagy döntéseket meghozzák felettük, nekik próbálni kell megtartani az embereket iylen olyan módszerekkel de ha nem sikerül akkor sem dől össze a világ. Nagyon kevés embert ismerek aki ebből a pozícióból mondott fel és ment át másik céghez. Mondjuk a másik dolog, hogy nem is nagyon látok hasonló pozíciót másik cégeknél.
-
carapace
tag
válasz
üzenetére
Ez így van, még két éve volt a Citinek egy rohadt érdekes BA/PM állása, jelentkeztem is rá, de kiderült, hogy túl senior vagyok hozzá meg magas a bérigényem is. De annyira tetszettünk egymásnak, hogy a hiring manager megpróbálta felnyomni a pozit VP szintre, de hiába kilincselt, visszautasították.
A siralmas az, hogy mindezekután senkit nem találtak a pozira, és kénytelenek voltak bezárni. (Nem tudom egyébként mire számítottak, Magyarországon szerintem eleve alig van ember azzal a skillsettel, ami oda kellett volna)
-
törölt tag
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Szerintem ez ennél komplexebb dolog. Nagy cégnél már borzalmasan nagy a szervezet tehetetlensége, föleg ha a tápláléklánc legalján vagy és nincs látható impacted. Amikor én kértem, hogy adják meg a pénzt, amit máshonnan kaptam volna, akkor a manageremnek közvetlenül a CFO-nál kellett kopogtatnia. Ehhez ugye kell egy manager aki annyira fontosnak tartja a munkád, hogy bevállalja ezt iszonyatosan sürgösen még úgy is, hogy simán lehet, hogy még így is dobbantasz. Ha már a managered managerének a managerének kell meggyöznie a CFO-t, akkor az már a veszett fejsze nyele.

-
CyberPunk666
senior tag
válasz
tototos
üzenetére
Az ismert "nagyok" megtehetik, hogy alig-alig fizetgetnek. Nem éri meg nekik feltolni a béreket feleslegesen. Jobb, ha megy akinek nem felel meg, mintha elindul egy lánc.
Némelyik ilyen annyira arcpirítóan keveset fizet, hogy egyszerűen csak a Stockholm-szindrómások gyűjtőhelyeként funkcionál.Ezeken a helyeken sokan képesek 10+ éve ott lenni, és vezetőként kevesebbet keresni, mint mediorok kapnak átlagban lassan bárhol máshol.
Egyértelműen nem működne a rendszer, ha nem olyanokra mennének rá, aki bármi történik kitart. Ezt csak bomlasztja, akinek nem felel meg tényleg akármi. Fontos, hogy menjen is, mielőtt felbújt másokat.
-
Köszi srácok! Van nálunk a cégnél IT PM, ezért érdekel, hogy a piacon most kb. mennyit tudna kérni, ha váltana tőlünk.
-
törölt tag
Jövedelem on topic: egyébként jött tegnap offer az állami tulajdonú cégtől is:
Bruttó 2.1M alapbér, kb 1 havi bónusz, cafi, nincs private healthcare. Elutasíttam, lévén a másik cég jobb (offerben is).Az interjún sem volt a legjobb benyomásom a cégről, persze ha nem lett volna másik ajánlatom, elfogadom ezt
-
-
Egy ilyen pozi mellé milyen bérsávot kell elképzelni? IT PROJECT MANAGER
-
-Skylake-
addikt
válasz
tototos
üzenetére
imadom ezt a corporate hopihe besertodest. sokat segitenek az ilyen tortenetek abban, hogy tiszteljem a managementet ugy altalaban.erdemi munkajuk ugye nincs, mert netto csak koordinacio, a munkat mindig mas vegzi, ha jo a csapat semmit nem kell csinalni (hisz elvegzi a csapat) , ha rossz a csapat akkor ugye a csapat szar o nem tud mit tenni, aztan ha neked van valami bajod akkor meg megsertodik. alig cringe.
-
boorit
csendes tag
válasz
tototos
üzenetére
Van munkatársam akinek sikerült így magasabb bért kialkudnia (konkrétan kért 10x-et, ajánlottak 9et, csinált pár interjút, máshol ajánlottak 12-t, végül megkapta a 12-t itt). Mindenesetre nem blöffölni fogok, ha kapok egy tényleg jó ajánlatot, akkor elmondom, ha nem adnak többet, akkor lépek.
-
gyépés
aktív tag
válasz
-Skylake-
üzenetére
Értem már hol ment félre, de még visszaolvasáskor sem tűnt fel, mert máshogy gondolkodunk.
A 3 hét nem mind net meg semmitteves volt, csak volt benne olyan is és túl sok. Így értettem.
Akkor pedig még jobban is toleráltam Ma már tényleg a 8-9 óra tényleges munka az ideális. Az az elvem, hogy ahol naponta folyamatosan ennyit tudok dolgozni, - jó wc, ebed ilyek, belefér persze-, ott élvezem annyira a feladataimat, hogy a 8 óra tényleges munka után is kellemesen fáradt vagyok, jókedvű, elégedett. Nem is munkának érzi az ember. Szerencsére sokszor volt ilyenre lehetőségem. Fiatalon meg még kevésbé ismertem a mértéket kétszer is voltam a kiégés határán. És ezért is mondtam, hogy nekem a tanulás sem az igazi, valahogy nem érzem elég hatékonynak ahelyett, mintha valami tényleges feladatom lenne. Nehéz ezt megfogalmazni, de talán érthető. Ezért is tűnök jobhoppernek, mert magasan van a léc a munka szempontjából. Viszont emiatt is hívnak vissza, mert a munkámban elég elhivatott vagyok.
Bocs, hogy kicsit hosszú voltam, csak így talán jobban érthető, amiket eddig írtam. -
boorit
csendes tag
válasz
boorit
üzenetére
Sziasztok!
1 hónapja írtam ide fizuval kapcsolatban, megtörtént az előléptetés, fizetésről még nem egyeztünk meg, a héten fogjuk megbeszélni, de valószínűleg 1,2M lesz. Közben jelentkeztem néhány pozira Linkedinen, nem feltétlen váltanék, inkább abban bízom, hogy ha jelzem hogy van egy sokkal jobb ajánlatom, akkor kicsit feljebb lehet tornászni az itteni fizut.
Viszont jelentkeztem néhány remote pozira is, most délután hívtak egy UK cégtől, azt mondták 60K GBP körül lenne az éves csomag. Kicsit bajban vagyok, hogy ez pontosan mit jelent nekem nettóban. Könyvelővel/adótanácsadóval még nem beszéltem, itt a fórumban kerestem rá, durva becslésnek kb jó ha 70%-kal számolok?
Ez egyébként jó deal? 5,5 év tapasztalat, .net fejlesztő, jelenleg multinál vagyok senior, kisebb projecten voltam eddig team lead.
-
HoTDoG
tag
válasz
Vision
üzenetére
És általában ezek azok a megkeresések, amiknek a 90%-a olyan felesleges körökkel megy el, mint pl::
- linkedin-en keresztül elkérik a CV-t (!), telszámot, e-mail-t, hogy tudjunk egyeztetni a részletekről
- megköszönöm, de kérem, hogy legalább az alapvető információkat küldjék el, mint a bér / napidíj, remote munkavégzés lehetősége, aránya, mielőtt eldönteném, hogy érdekes-e
- majd
A: visszakérdeznek, hogy mégis mi az elképzelés, mert nem adhatják ki
B: kérik, hogy telefonon / teamsen beszéljük át
- mondok egy piacinál magasabb számot
- oh hát ez sajnos nem fér bele
- miért, mire gondoltak?
- hát, 1,4 a max....
-
carapace
tag
-
carapace
tag
válasz
HoTDoG
üzenetére
"- 6-9 hónapos telcos szétváláshoz, remote, senior IT PM: napi 90k HUF
- banki projekt, heti 2-3 nap iroda, senior IT PM: napi 100-120k HUF"A 90k az év lehúzása, de a 100-120k is kevés. Normális senior Pm napidíjak 140nél kezdődnek.
De alkalmazottként is simán meg lehet haladni az 1.5-öt.Érdekes módon azt vettem észre, hogy a kisebb cégek sokkal jobban fizetnek, a nagyok valahol leragadtak két évvel ezelőtt.
-
-Skylake-
addikt
válasz
gyépés
üzenetére
hol mondtal milyet ? azt irtad volt egy munakhelyed, ahol havi 1 het volt a munka (ebbol kovetkezik, hogy 3 het a maradek) es valtottal, mert untad a netezest meg a semmit tevest.
erre irtam, hogy en orulok neki, hogy a munkaidom papiron 2x annyi mint a valosagban, mert tudok mellette ugy tanulni, hogy nem a szabadidomet kell raaldozni.mirol beszelunk ?
egyebkent en is azt vallom, hogy az ember a napi munkaidejet minel hatekonyabban hasznalja fel. csak abba szerintem nem fer bele 8 ora munka egyhuzamban. -
Sziasztok!
(Itt is megkérdezem, hátha
)Valakinek van tapasztalata azzal kapcsolatban, hogy jelenleg milyen a V0dafon? Milyen volt a légkör korábban és milyen lett a felvásárlás után? Alapvetően szakmai szempontból érdekelne, hogy érdemes-e jelenleg oda menni? A segítséget előre is köszönöm
-
gyépés
aktív tag
válasz
-Skylake-
üzenetére
És én hol mondtam ilyet? Viszont én azt vallom, hogy az ember a napi munkaidejét minél hatékonyabban használja fel, és ez nekem nem ilyen munkahely volt. És szerintem még az sem az, ahol az ember fél munkaidőben tanul. Engem egyszerűen zavar, ha nincs elég tényleges munka a munkaidőmben, mindegy mellette mivel töltöm ki. De mások vagyunk.
-
HoTDoG
tag
Néhány magyar megkeresés az elmúlt hétből:
- N betűs japán autógyártó, pesti irodájába, 2 nap iroda, BI & Data Lead: br 1.4M
- magyar olajvállalat, 2 nap iroda, senior IT PM: br 1,4-1,5M
- 6-9 hónapos telcos szétváláshoz, remote, senior IT PM: napi 90k HUF
- banki projekt, heti 2-3 nap iroda, senior IT PM: napi 100-120k HUFNekem úgy tűnik megállt a magyar piac IT PM vagy tech PM vonalon és ettől szemmel láthatóan nagyobb összeget már csak külföldi munkával lehet elérni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Motorola G86 - majdnem Edge
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060Ti 8GB SilentiumPC Signum SG1 TG FSP 700W
- iPhone 12 Mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4211, 94% Akksi
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W with combo cable (3TR87AA)
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)