Hirdetés
- Szólánc.
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Lien
aktív tag
válasz Citroware #21844 üzenetére
Hm, igen, amúgy 2 hete adtam le a Hiltihez(magyar) az önéletrajzomat, amikor a HR felhívott mondtam, hogy a GDPR-re hivatkozva majd 1 év múlva lenne aktuális a pozíció, mert úgy számolok, hogy multinál 1 hónap az interjúzás, 1 hónap a felmondásom és így júliusban már kezdhetnék is. Mindezt úgy, hogy addigra elvileg abszolválás/államvizsgázás is meglenne. A HR egyáltalán nem nézett furán, teljesen jól fogadta a dolgot és azt mondta, hogy 1 év múlva ezen meg azon az elérhetőségeken keress és interjúzunk.
Van egy külföldi munkatársam akinek angol és német nyelvtudása is van, Ő azt mondta, hogy németbe interjúzgat és vegyészmérnök mesterrel bruttó ~3850€-t adnának neki mérnöki munkakörre. Viszont úgy tudom németben nincsen semmi cafeteria és még a 13. havi fizetés is cégfüggő.Ausztriában a 40.000€ hogyan értendő? Úgy tudom ott van 13. és 14. havi fizetés automatikusan tehát ezt a számot 14-el kellene osztani, gondolom.
Igen, a nyelv az mindig is nehezemre ment és szenvedtem vele. Különben köszönöm az infót.
[ Szerkesztve ]
-
DanielLong
senior tag
válasz Citroware #25054 üzenetére
Osztom a véleményed, én is ezt tapasztaltam Ausztriában.
Egyik kollégámat előléptették, pontosabban az addigi staff engineer helyett valamilyen lead staff vagy lead lett, 40 kollégából kb. egy ilyen van. Amikor megkérdeztem, hogy ez biztos pénzben is jelent valamit, akkor azt mondta, hogy nem tudja, nem is nézte, talán valamit jelent...Közben másik ismerős ma mesélte, hogy Grác melletti iskolában oktató kezdő pedagógus barátnője nettó 2200€-t visz haza. A bejárási pénz az nem tudom, hogy benne van-e, de 13., 14. havival kiegészítve elképesztő pénz az itthoni helyzethez képest.
-
bandus
veterán
válasz Citroware #25054 üzenetére
ezt tok jol osszefoglaltad, tudok azonosulni ezzel a gondolkodassal. anyagilag nem elorelepes, meg az is lehet, hogy talan visszafele (foleg a ceges auto ekvivalens atszamitasa jelent komoly kulonbseget), de a potencial jelentosen nagyobb, mint ha ittmaradok a posvanyban
a ceg most alapvetoen dubaiban, szaud-arabiaban, szingapurban visz projekteket, ezek is kelloen erdekesnek tunnek, es megint egy jo pont lehet a cv-ben. ha most lepek eselyes, hogy bukok br 3-4 millio bonuszt, de ugy vagyok vele, hogy meg ez is megeri hosszutavon.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
bandus
veterán
válasz Citroware #25059 üzenetére
33 ev, 2013 ota dolgozom es ketten mennenk, gyerek meg nincs. itthon jol elunk, alacsony alberlet, ceges auto, tobb ingatlan kiadva, nincs igazan gondunk semmire, de a lehetosegek korlatosak, a munkamat nem igazan szeretem. ha azt probalom leforditani penzre, hogy odakint mennyiert tudok uj autot lizingelni, piaci aron kell berelnem, stb, akkor olyan fizetes jon ki, amit egesz biztosan nem fog megadni senki, a balkanrol kopogtatva, de nem tartom elerhetetlennek odakint 2-3 even belul.
most hajlando vagyok kicsit hatralepni, kockaztatni. egyszerubb meg gyerek nelkul. aprilis 3 utan meg akar mosogatni is mennek kulfoldre, ha nem tortenik lenyeges valtozas (es erre sajnos nagy eselyt latok :/), igy inkabb jobb megragadni most ezt a lehetoseget"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Luc22
csendes tag
válasz Citroware #25062 üzenetére
Németországban 2 hónap fizetett szülési szabadság jár az apának.
Mi öt éve élünk Drezdában és egy percig nem bántam meg. (2 év Írország után főleg nem)
Öt év alatt elég jelentős ugrásokat éltem meg a fizetés terén is, természetesen munkahelyváltással.
A 72k valóban nem kimagasló fizetés terén, de szerintem a kényelmes élethez bőven elegendő, és biztosan emelkedik. -
CyberPunk666
senior tag
válasz Citroware #25073 üzenetére
Én főleg olyanokat ismerek, akik mellette dolgoztak (például korrepetálás), mert nem tudtak megélni. Biztos vannak ilyen sikersztorik, de szerintem ők a jobban látható kivételek és mögöttük rengeteg láthatatlan ember van, akik másodállásban keresik meg a kajára valót.
Meg ugye a te elméletedhez kell egy biztos anyagi háttér, amit nem lehet a tanársegédből finanszírozni, mert enni nem lehet majd 4 év múlva, ha beindult a vállalkozás.
[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
válasz Citroware #25560 üzenetére
Azért van elég sok cég aki foglalkozik ezzel, elég régóta, én úgy látom hogy ezek a fajta outsourcingok inkább megszűnőben vannak, legalábbis sok cég megégette magát vele, és inkább haza vagy legalábbis európába telepíti át az ilyen korábban indiába outsourceolt részlegeket.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Citroware #25560 üzenetére
Ilyen nem lesz, az indiaik közül aki valamennyire használható már rég nyugaton termel, aki meg ott maradt az max a biorobot esetleg annál picit többet tud csinálni, gondolkozási képesség 0.
Ráadásul már olcsók se igazán.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
válasz Citroware #25568 üzenetére
Sztem meg nem, azok a melók amiket most Rajesh Sirvakurmar 23 csinál (szerver frissítés, doksi alapján biorobot meló, stb) azt automatizálják a következő 5-10 évben. Az ott maradt tömegek meg nem fogják tudni meglépni a komolyabb szintet, mehetnek vissza kapálni
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Citroware #25577 üzenetére
Nem tudom hány évtizede mondják ezt, de én már kiégtem.
Egyébként india a fejlődésével piacot is teremt nekik és ha felfejlődik oda, hogy országnyi IT-s lesz, aki normális minőségben dolgozik, akkor lesz mellé milliárd emberes piac is, akik a kőkorszakból mennek át az űrbe.
A valóság amúgy az, hogy nyugatról még idáig sem ért el minden, egy bizonyos szintű kihíváshoz és munkához még innen is el kell vándorolni nyugatra.
[ Szerkesztve ]
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Citroware #26282 üzenetére
Szerintem Budapest/Pest megye térségében különösen, de amúgy Magyarországon mindenhol, ahol van is munka, a megélhetési költségek miatt a 400 és 500 nettó között óriási különbség van. (Éves szinten 1.2 millió forint nettó, három havi bére...)
Könnyű azt mondani, hogy 800-ról ne váltsál 900-ra.
De jelen árak és infláció mellett ez egy nagy ugrás.
Ráadásul 25% különbségről beszélünk, ami szintén mutatja, hogy a bázis mennyire alacsony.[ Szerkesztve ]
-
thefreeman
aktív tag
Köszönöm a válaszod. Igen ez nekem is dilemma. Tanulás szempontjából jó a mostani hely sokfelé járok, sok technologiába látok bele többféle területen is mozgunk. A fizetés igazából talán azt mondanám, hogy csak a másodlagos problémám. Sokat dolgozunk kivitelezésben aminél kis cég révén a segédmunkás/technikus villanyszerelő pozíciók mindegyikét ellátom(nyomvonal építés, vezérlő szekrény építés, kábel húzás, fúrás, faragás) . Ezzel sem volt bajom egy két évig úgy voltam vele, hogy legalább kompletten átlátom a projekteket. Igy lassan 3 év után(októberben leszek itt 3 éve) szeretnék a projekteknek csak a mérnöki részével foglalkozni.
cech19960320 Neked is köszönöm a választ. Dedikáltan szerviz mérnökként mennyit utazol? Volt már egy két ilyen interjúm. Az utazás mennyisége elég változó volt. Privátban is jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Tudom, hogy kulonbozo szektorokban mas az elvart minimum, de 3 ev utan valtas az szerintem nem a job hopper kategoria.
Az 500k->600k levezeteseddel viszont abszolut egyetertek. En is csak ugy valtanek, ha ennel nagyobb fizu bump lenne (ha ez piacilag lehetseges) es/vagy nagyobb felelosseg.
-
bandus
veterán
válasz Citroware #26382 üzenetére
nem, ezek amiket en jeloltem meg, mint berigeny a kulonbozo pozikra, meglatjuk melyikbol lesz akanlat, es mennyi. csak gondoltam osszeirom ide, hogy en most ilyesmikben gondolkodom, nem IT teruleten. szerintem mindegyik realis az adott pozira, kerdes, hogy majd mekem akarjak-e kifizetni vagy masnak
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
félisten
válasz Citroware #26453 üzenetére
Egyebkent nem lenne idopazarlas, nagyon jo modszer lenne. Sot, inkabb a probahet lenne a jo. Az a gond, hogy nehez ad-hoc kifizetni az embereket; pedig pl. en azt csinalnam legszivesebben, hogy adnek egy hetre egy standard (es korrekt) dijazast, es utana dontenenk.
while (!sleep) sheep++;
-
törölt tag
válasz Citroware #26456 üzenetére
Absztrakt szinten valoszinuleg mar az elso nap is jobb voltal a kolleganal. A probanapokon kb pont az absztrakt gondolkodast nezik meg, ezert altalaban olyan feladatot adnak, ami nem kapcsolodik semmilyen nagy rendszerhez es te magad valasztod a megvalositashoz szuksseges eszkozoket is. Legalabbis ahol en eddig voltam (Series B/C startupok) ott ez volt meg beszelgetes a kollegakkal. Nyilvan ha valakit konkretan azert vesznek fel, hogy az XYZ 13.5 rendszert uzemeltesse, ott nehez ilyen jellegu feladatokat megfogalmazni.
-
-
goodboy007
senior tag
válasz Citroware #30009 üzenetére
Én az első munkahelyemre egy felsőbbéves szaktársam unszolására/ajánlásával jelentkeztem, de a kapcsolati tőkét leszámítva -máig vannak onnan barátok- és mivel a tanult dolgok 80%-a kuka, egy totális zsákutcának gondolom a mai magyar felsőoktatást.
Eleve Exchange+AD-ról egy büdös szó nem esett, Linux-os infrastruktúra is egy tárgy volt szakirányon. Az abszolutórium után hagytam az egészet a francba, mert már az is munka mellett lett meg és az azóta eltelt 7 évben is folyamatosan lépdelek előre mind szakmailag, mind fizetésben.[ Szerkesztve ]
"propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007
-
Xero
nagyúr
válasz Citroware #30157 üzenetére
Valoban igy, csak eppen sokkal nehezebb egy android appbol valoban ertelmes jovedelmet kicsikarni.
Nalam is egy termek volt, amit nemileg a vevo igenyeire kellett szabni, csak a targyalasok es a szabasok nagyon ki tudtak egetni az embert.Meg egyszer, lehet szerencses az ember, sot a passziv jovedelem lehetoseget en sem engedtem el, ahogyan itt-ott a kanyarban meg consultantkodom meg egy kis aproert, de erre alapozni teljesen az eletemet, vagy felhuzni olyan szintre, hogy mar passziv jovedelemkent kielegito legyen a szamomra, abbol nem kerek.
-
Xero
nagyúr
válasz Citroware #30160 üzenetére
Nem skill kerdese, hanem otlet es szerencse kerdese az ilyesmi.
Korulottem sokszor olyan tudasu oreg rokak fordulnak meg, hogy ihaj, megis ha hianyzik a piaci rest jelento otlet vagy szerencse, akkor a hajukra kenhetik, hogy mar 30-40 eve is kimagaslo rendelkezesre allasu es terheltsegu rendszereket terveztek/fejlesztettek es mind a mai napig up-to datek.
Ami mondjuk igazan skill kerdese az mas terulet. Ilyesmire nagyon jo pelda szerintem George Hotz, aki anno 2007-ben a nullarol alkotott valami egyedulallot. Mai napig figyelem a munkassagat leesett allal sokszor. Hiaba vagyunk nagyjabol egy korosztaly, pontosan tudom, hogy a budos eletben nem fog ugy omleni belolem a kreativitas es a nyers tudas mint belole. Erdemes megnezni miket muvel neha...
-
törölt tag
válasz Citroware #30798 üzenetére
Bőven piaci átlag felett keresek általában, de kb soha nem volt még nettó 3-4 óránál több produktív munka, ha csak nem ég a ház vagy nincs offsite. Ami bőven volt az más időzónában munka, este 6-9 órai meetingek amerikaiakkal, nagy ritkán késő esti (23 óra) vagy kora hajnali (6 óra). Más negatívum nem nagyon volt, talán annyi, hogy a legutolsó helyen a magyar iroda vezetősége (HR, office management) igazi válogatott B-oldalas balfaszokból állt, de a mindennapi munkámat nem befolyásolta és igyekeztem amúgy sem érintkezni velük.
-
Xero
nagyúr
Ezeket en leirtam itt es itt. Nem kell megszakadni, bar neha vannak furcsa bukfences idoszakok, ahogy azt itt mutattam.
Maga az ORG nem tul egyszeru eset, de alapvetoen rendben van. A szukebb es tagabb csapat is nagyon jo fej es nagy tudasu emberekbol van osszerakva. Emberileg is kedvelem oket, es jol is erezzuk magunkat altalaban.
Maga a feladat is hatalmas kihivas szakmailag, igy latom az ertelmet a munkanak. -
tototos
őstag
Csapatvezetőként nekem most br. 1,4 a fizetésem. Autóipari multi a maga lassú tempójával, tehát azt szoktuk mondani, hogy ez egy nyugdíjas állás. Túlórát kifizetik rendesen. A magasabb pozíciók hozzák magukkal a nagyobb felelősséget. Én azt mondanám hogy nagyjából br. 1 milliós fizetést napi 4-5 óra nettó munkával elérheted és mellette ha délután 4-kor te kikapcsolod a géped akkor másnapig a kutya nem fog keresni sürgős esetekkel.
-
426os
őstag
válasz Citroware #30803 üzenetére
Mit takar pontosan ez a kötelező túlóra?
@tototos: Hát nem tudom, én MO-n szintén autóipari multinál dolgoztam (egyik legnagyobbnál, Bp-en), R&D területen, sima mérnökként. Nagyon hajtós volt, 2-3 embernyi melót vittem és sokszor azt sem tudtam már hol áll a fejem. Többször is jeleztem, hogy ez nem okés, mégis volt meglepetés mikor felmondtam. Mondjuk látszólag az én csoportvezetőm sem dolgozta halálra magát, ez tény :D Magyar fizetések viszonylatában nem volt rossz a fizum, de most külföldön harmadannyi effektív melóval 2x annyit keresek. Ugyanezért a pénzért sem mennék vissza, főleg nem autóiparba.
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
- Bontatlan Lenovo ideapad 3 "Kis Gamer" Laptop -25% 15,6" RYZEN 7 5700U 16/512GB FHD Radeon 2GB!!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest