- Rap, Hip-hop 90'
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xero
nagyúr
Azert szerintem finance vonalon is attol fugg milyen stadiumban van a project, meg ofkorsz mashol is.
#33396tototos: Specializalodsz valamilyen keresett teruleten es onnantol lehet halaszni a zavarosban. Az esetemben a modern sw arhcitektura tervezesben szerzett tapasztalat (event driven, api first, microservice es a tobbi bullshit) mellett a regebbi architekturak ismerete, valamint a public cloud platformokra tervezes es ismeret, illetve nemi devops latasmod ami eladhatova tett.
-
tototos
addikt
Köszi a választ mindenkinek. Ezek alapján kezdem megérteni, hogy miért nehezen felfogható számomra ez a dolog. Eddig sosem találkoztam ilyen pozíciókkal nálunk vevői projektek voltak amik építkeztek egy platformra és az architecht kvázi összelegózta a dolgokat maximum módosított egy két paraméteren. Mivel teljesen ismeretlen ez a féle közeg így fogalmam sincs hogyan lehetne egy ilyen pozíciót "megcsípni". Ehhez hozzájárul hogy 10 évig voltam egy cégnél és ott megpróbáltam a legtöbbet kihozni a dolgokból és elértem azt a szintet ahonnan már csak a kiválasztottak léphetnek.
-
Xero
nagyúr
válasz
tototos #33393 üzenetére
Nyilvan sokkal szukebb a lehetosegek skalaja, ezzel en is szembesulok, de kozel sem par tucat poziciorol van szo. Egy ponton mar azert nem eri meg valtani mert nincs nagyon feljebb, maximum ha atmegy az ember contractornak, esetleg Svajc vagy a nagy vizen tul.
Idealis esetben amugy 1-3 squadra jut legalabb egy architect szoval mondhatjuk, hogy kb 1:4-1:15 kornyeken van az arany. Azt is erdemes hozzatenni, hogy nem minden domain fizet ennyire. Egy devops/cloud/sw architect vonal, ez utobbinal huzo stack eseten, lehet lovoldozni a 2.5+-os vonalra egeszen nyugodtan. Cserebe egy hagyomanyos on-prem infra architect kozel sem mondhat olyan bator szamokat, ahogy az autoipari beagyazott vonalon mozgok sem.
Jelenleg en sem kapok 3.5-t kozel sem, de nem is nagyon jott szembe olyan aki ilyen csomagot megadott volna, igy mivel jol erzem magamat nem is ugribugrizom.
#33392Jhonny06: Na igen a feleloseg kerdese. Elottem is vannak olyan dontesek amik egy nem pici ceg eletet hatarozzak meg 10+ eves tavlatokra nem kis mertekben. Itt azert hatszor meggondolja az ember mennyire faszagyerek.
-
tototos
addikt
válasz
Jhonny06 #33392 üzenetére
Ezt a részét értem. Amire kíváncsi lennék, hogy mondjuk hány fejlesztőre jut egy ilyen ember egy cégnél? Kicsit úgy tűnik nekem, hogy ezek elég ritka pozíciók és nem érhetőek el mindenki számára. Lehet én vagyok kishitű meg pesszimista, de számomra ezek a pozíciók elérhetetlennek tűnnek.
-
Jhonny06
veterán
válasz
tototos #33391 üzenetére
Egy középszintű fejlesztőnek adnak simán 1.5-öt, aki csak darálja a napi munkát, nincs igazából jelentősége, hogy ott van-e vagy sem, kis többletmunkával szétoszthatóak a feladatai a többiek között, ha lelép. Ehhez képest egy olyan emberért kifejezetten kevés ennek az összegnek a duplája, aki magasabb szinten tervez és az ő döntésein múlik, hogy milyen irányba halad a projekt, akár a kezdetektől. Ha ott benézel valamit..
-
tototos
addikt
És ilyen poziból mennyi elérhető az országban valamint egy adott cégnél hány db ilyen ember van? Számomra nagyon durvák ezek a számok. Tudom autóipari multinál nevelkedtem meg több ezer fős cégnél ahol azért igencsak egységfizetések voltak. Tehát egy sw architecht pont ugyanannyit keresett mint a mellette ülő fejlesztő vagy max 1 szint választotta el őket.
-
Xero
nagyúr
Most realisan, 2.5-rol valtanal 3 alatt? Mar en is inkabb 3+-os szamokat mondok be, mert nem eri meg kevesebbel veszodni. Ha tegyuk fel tavaly valtott es most van valahol 2.5-2.8 es salata kozott, akkor siman mondhatja, hogy 3.5-rol induljunk aztan salata es alkudozas utan lejovok 3-3.2-re. Tech architect, senior tech architect vonalon ezek mar teljesen realisak szerintem.
-
freaghill
őstag
DevOps 1.7m br. kevésnek számít mai szemmel, semmi egyéb juttatássla?
-
Nofluffon valamelyik nap láttam 1,6-2,1-es range-et erre, már ott is keveselltem. Most tovább szondázva a piacot: bankban bruttó 2,5 lead enterprise architect. Bemondtam ennyit solution architect pozira, azóta nem hívtak.
Contractor poziknál továbbra is ez a 100-110-es range van. Mondtam a hr-eseknek, hogy 1,5 éve is ennyi volt, szóval történjen már valami!
Közben az összes recruiter panaszkodik, hogy nincs ember.
-
n00n
őstag
Na, ma hozzánk bejött az első br 3.5 milliós bérigény, egy Cloud Solutions Architect pozira. Kezdem kevésnek érezni a saját 2.5-es bruttómat
-
Madwe
nagyúr
válasz
Ron Swanson #33382 üzenetére
Ha igazán aktív volt az a 3-4 év, s voltak nagy felelősségek, vitt nagy projektek, senior tapasztalat bőven megvan, akkor előző helyemen egy ilyen pozi 2.1+ millió volt meg kb havi 60k caffi, 10-15% bónusz, de ha teteje érdekel akkor szerintem 2.4+ is elérhető lehet máshol.
(mielött megint előjön, nem, ez nem az átlag bárki által elérhető, de kifejezetten a tetejét kérdezte) -
válasz
Ron Swanson #30947 üzenetére
2 héttel ezelőtt kaptam egy kicsi emelést.
Br. 925k -> 970k
A többi paraméter változatlan, ugyanúgy medior .NET. Tapasztalat mostmár inkább 3 és fél év.Kezdem kevésnek érezni.
Mi a plafon mostanában .NET vonalon 3-4 év tapasztalattal?
-
axioma
veterán
válasz
tototos #33380 üzenetére
Nekem egyszer olyan kotelezo premiumot nem adtak meg uzleti ev zarasa utan 3 nappal felmondaskor, ami az elozo uzleti evre szolt... aki 4 nappal kesobb mondott fel, megkapta. Indoklas: a berszamfejtes 5 napon belul kell megtortenjen es aki felmondas alatt van, nem kapja meg. Azt nem hataroztak meg, hogy melyik napon nem lehetsz felmondas alatt, Mancika meg ugy ertelmezte, hogy a berszamfejtes random napjan.
-
tototos
addikt
99,9% hogy nem fogják levonni tőle. Semmilyen kisbetűs rész és hasonló nem szerepel az aláírt papíron. Tehát nincs mire hivatkozni, hogy miért vonnák vissza. A bérelemről sincs sehol semmilyen leírás hogy mik vonatkoznak rá. Sőt még a bérszámfejtők sem tudják pontosan mit kellene ezzel a bérelemmel kezdeni.
-
Madwe
nagyúr
válasz
tototos #33378 üzenetére
Az egy dolog h megkapta, kérdés meg is tarthatja e, mi van a papíron.
Pl: ahova jöttem, kaptam sign on bonust, kifizették rögtön. De ha egy éven belül elmegyek, vissza kell fizessem.
Ahonnan jöttem, volt retention bonus, 3 hónaponként. Első hónapjában kifizették, elöbb mondtam volna fel, ki kellett volna fizetnem.
Szóval van az úgy hogy egy összegben előre megkapod több jövőbeni hónap bónuszát, de csak akkor a tiéd ha le is "szolgálod", egyébként vissza kell utalnod. -
tototos
addikt
válasz
bandus #33377 üzenetére
Igen nagyjából így látom én is. Amikor töltöttem a felmondásom felmerült ez a pont és a felettesek azt mondták, hogy ez nem jár annak aki felmondását tölti, de ez pont most dőlt meg, hiszen pont van egy olyan volt kolléga aki júliusban fog kilépni a cégtől és ő megkapta a teljes maradékot. Jogilag bele lehetne kötni, mert a papíron amit aláírtunk annaiy szerepel hogy kapunk x összeget két részletben kifizetve a januári és június bérrel. Ezen kívül semmi mást nem írtak bele, semmiylen kiegészítés nincs felmondásra vagy egyébre vonatkozóan.
-
válasz
tototos #33376 üzenetére
függetlenül attól, hogy ez mennyire szarrágó megoldás, nekem úgy tűnik, ezeket előre fizetik. így januárban megkaptad az első félévért járót, júliusban meg a második félévért járót. vagyis megkaptad volna. egy próbát megér a HR-nek, de arányosan nézve rendben vagy, inkább a többiek szerencsések a rendszer miatt. szóval nem számítanék erre a pénzre. szerk: igazából itt neked kellett volna "élelmesnek" lenni és eltolni a felmondást egy hónappal.
-
tototos
addikt
Sziasztok!
Az előző cégnél a tavalyi fizetés emelést úgy oldották meg, hogy egy kis százalékot emeltek az alapbéren és a nagyobb részt egy összegű kifizetéssel kompenzálták. Ezt a kompenzálást egy összegben kaptuk de két részletben fizetve(január és júniusi bérrel). Ennyi szöveg van a papíron amit aláírtunk még januárban. Na most jön a szürke zóna. Nekem júniusban szűnt meg a munkaviszonyom és így a második részletet nem kaptam meg. Ezzel még talán ki is tudnék békülne ha azt nézem hogy júniusig járó havi kompenzálást megkaptam már januárban. A problémásabb rész, hogy akik megkapták a júniusi fizetést azok megkapták a második részletet még akkor is ha július-ban szűnik meg a munkaviszonyuk. Érdemes ezzel utólag foglalkozni? A problémám, hogy azt sem tudom milyen lehetőségeim vannak. Nagyjából nettó 500 ezer forinttól beszélünk.
Köszönöm
-
Oppenheimer
nagyúr
Végtelenül szar buszon utazni feladott bőröndökkel ezeken a buszokon. Rohadtul nem fér el. És ha ne adj isten többen is arra használnák amire való (nem kényszerből taxiznának), egyenesen összeomlana a helyzet. Képzeld el ahogy 10-20 nagy bőröndös ember próbál elférni a buszon. És ezzel még kis számot mondtam. Liszt Ferenc forgalma simán indokolná a kötött pályát, és a vonatkocsikban elférnek a csomagok! Ez a lényeg, ezt elfelejtitek. Senkit nem érdekel hogy 10 perccel gyorsabb is lenne, az az érdekes, hogy:
- nem kerülne dugóba
- elférnének a csomagok
- nem kényszerítene taxizásra -
weiss
addikt
válasz
VirsLee #33373 üzenetére
Úristen, 40 perc a legrosszabb forgatókönyv. Nézd, én nem azt mondom, hogy a vonat nem lenne jobb /már ha pontosan jár/, de ami van, az nem annyira rossz /lehet taxizni is/. Én hajnalban szoktam utazni a 100e-vel, 2-3 busz indul egyszerre, ülni szoktam, tény, hogy pl. az Astorián már nem mindenkinek jut hely. Vonattal pl. Barcelonában szívtuk meg, mert nem jött, erről persze semmi tájékoztatást nem adtak, futhattunk taxira. Bariban meg valami fél órát késett, ott is paráztunk, hogy mi van.
-
VirsLee
őstag
Állítsd át délután 4-re, utána mindjárt más érzés lesz.
Utána pedig próbáld ki milyen 45 percet állni a lábaid között egy nagy bőrönddel, mert nem tudod máshova tenni.
Utána pedig meséld el fél kelet magyarországnak, hogy azért kell elvonatozniuk a reptér mellett majd visszamenni busszal, mert a 100e jó (ami egyébként igénytelen helyi bkv járat, nem reptéri igényekre kialakítva). -
tener
csendes tag
De pontosan ez történik, nyilván egy első projektes építtető elég kockázatos. Nálunk ez úgy lett megvalósítva, hogy az építtető létrehozta az XY Z utcai projekt Kft-t (Ami már nem létezik) és a szerződésben az szerepel, hogy a garanciális ügyekben az XY Kft jár el. Ez a kft kb 20 éve lett bejegyezve.
-
VirsLee
őstag
válasz
Vision #33360 üzenetére
Több mint 1 millió a havi utasforgalom a reptéren. Ha ennek mondjuk 70%-a nem taxival vagy saját autóval jön-megy, akkor az 700k per hónap. A 10-15k-s taxi helyett sokan szívesen kifizetnének 2500-3000 forintot egy kötöttpályás gyors megoldásért. Az 2 milliárd forint körüli bevétel havonta. A sínpár úgy 1.5km-re fut a repülőtér épületétől, nyilván nem szokás derékszögben rácsatlakozni így legyen 2km. Nem tudom ez mennyibe kerülhet egy használható fedett csarnokkal, de ha tippelnem kellene, akkor olcsóbb, mint egy belgrádi gyorsvasút és meg is térülhet.
#33361Jhonny06:
Ez nagyon nem csak kényelmi kérdés, ha történik egy baleset a bevezetőn órákra be tud dugulni a reptéri út. -
válasz
carapace #33358 üzenetére
Vili, csak mindkét reptérnek 2x akkora a forgalma, mint a budapestinek. Az, hogy busszal jutsz be a városba, nem ördögtől való. Ez volt velem Rómában, és Isztambulban is. Persze, fasza lenne az, ha lenne kötött pálya, csak miből finanszírozod? Mikorra térülne ez meg? Tippre soha a büdös életben.
-
-
carapace
csendes tag
válasz
Jhonny06 #33340 üzenetére
Na, Zürichben ez úgy megy, hogy lesétálsz a reptéren egy mozgólépcsőn, ott van a vasútállomás, pár percenként jönnek a vonatok, kb 10 perc alatt benn vagy a központban, vagy ahol akarsz, valamelyik külvárosi hub-on.
Bécsben hasonló. Vonat, felülsz rá, hamarosan ott a Wien Mitte. Bp-en felszenveded magad a buszra ahol többségében állni kell, az eldöcög a köki-ig, ha nagy forgalom van, k* szenvedős (az, hogy közben a város legleprább részein megy át már másodlagos, de a külföldieknek biztos tetszik), és akkor a kökitől még metrózzál. Röhej. -
426os
őstag
válasz
axioma #33353 üzenetére
És nagyjából jó minőségben is épülnek az ingatlanok, nem eldobós cégek által mindent kispórolva. Simán vennék itt ingatlant (fizetés-ár-érték viszonylatban messze jobb a helyzet, mint Bp-en). Példa az elmúlt napokból: körbenézték nemrég valamiért az épületet, amiben lakunk hőkamerával és láttak az alap-fal szigetelés között valami kis anomáliát (Pontosan nem értettem a részleteket, de semmi komoly). Kihívták az építtetőt, aki garanciában ki is javította a hibát, így több, mint 5 évvel az építés után is.
-
-
axioma
veterán
válasz
bandus #33348 üzenetére
azert ebbol latszik, mi a kulonbseg... itthon nem sok 100+m2-es lakas szaladgal ujepitesuben sem
mondjuk ezek nem csalnak az alaprajz ara'nyaival, gondolom ott buntetik...
amugy a masodik egyetlen elonye igy alaprajzrol a dupla furdo, mondjuk en gyulolom a padloig ablakokat es igy redonyozve sincsenek, pedig 3 oldalrol kapja az aldast -
válasz
bandus #33348 üzenetére
Hogy ez miért van, azt kielemeztem régebben hosszabban. Az elmaradott országokban kiemelkedik az IT fizetés, mert az jobban leköveti a nyugati összegeket, mert könnyen kihelyezhető és ezért globális. Másrészt pedig azért, mert nyugaton nincs elég ember, mint amennyi igény van belőle.
-
big-J
őstag
válasz
dellfanboy #33332 üzenetére
Amikor Angliában lathatova tettem a profilom indeed-en, egymast ertek a hívások. Lehet Ausztriában nem szokas de lehet azert mert a piac 5-ode.
-
válasz
Citroware #33345 üzenetére
ez inkább arra mutat rá, amit amúgy is tudunk ausztriáról, hogy az IT nagy átlagban nem fizeti meg azt a prémiumot a többi szektorhoz képest, mint mondjuk magyarországon. ennek nem tudom az okát.
Tapsi: 10 hónapja vagyok itt, nem mondom, hogy mindent tudok a rendszerről. nyilván lakást sokkal jobb tulajdonolni, abban az esetben, ha nem jár végtelen sok lemondással. itt kb. millió eur körül vannak olyan kis társasházi lakások, amit saját tulajdonként szívesen látnék, amire valószínűleg sosem lesz pénzünk. így elvagyunk a bérléssel, aztán majd kiderül, mit hoz a jövő. hazaköltözést, máshova költözést, itt sokáig bérlést, valahol az aggloban vásárlást, stb.
szerk: egy erősen kompromisszumos példa: [link] és egy nagyon tetszős projekt [link]
-
Amit látok sógornál, ő Grazban melózik, most már remote (K+F területen). Ugyanolyan ingatlanárak vannak, mint Bécsben. Szóval ahol zsíros meló van, ott az árak is lekövetik ezt. Ő is inkább kisírta a távmunkát, és Magyarországon vett házat közel a határhoz. Graz környékén esélye sem lett volna rá.
-
426os
őstag
válasz
Vision #33344 üzenetére
Ahogy előttem is írják, ez pont nem igaz. Mindenféle munka van vidéken is, max kevesebb pénzért, cserébe az ingatlanok jóóóval olcsóbbak. Nem olyan vízfejű az ország, mint MO, de az tény, hogy ha MINDENT is akarsz, akkor itt is Bécsbe kell menned. Egyébként a nagyobb városok és vonzáskörzetük bőven kielégíti az ember igényeinek 99%-át.
-
válasz
Vision #33344 üzenetére
Felső-Stájerország.
Van itt is IT-munka bőven, meg minden más is, de nem fizetnek érte annyit. Különösen a nagyon speciális, nagyon felkapott területek érzik meg az elmaradást a bérben a nagyvárosihoz képest, szóval jellegzetesen éppen az IT. Szerintem egy évi 50-60k között egy jó junior meg tud kapni, ha valaki már profi akkor 70k, de az már a nagyon magas itt, annál feljebb már tényleg csak nagyon speciális esetekben van.
De itt 40-50k között azok szakmák is megkapják a fizetést (random HR és hasonlók), amik pl. Pesten talán a harmadát megkapják az IT-nek. -
válasz
bandus #33337 üzenetére
Én csak egy-másfél órára vagyok Bécstől, és az ingatlanárak kb egyharmada annak. Igaz a fizetés sem annyi, de csak 20%-kal kevesebb.
Most, hogy már eldöntöttem, hogy maradni szeretnék, mert sok jót rámbíznak (megint lelépett mellőlem valaki - vagyis kirúgták gyengébb teljesítmény miatt), én már ingatlan beinvesztálását tervezgetem. Jóval a pesti árak alatt vannak, szóval nem nagy kunszt összegyűjteni rá.
-
válasz
bandus #33337 üzenetére
lehet. cserébe itt nem kell tulajdonsolnod egyiket sem, hogy elégedett legyél, biztonságban érezd magad
Persze, pont a napokban volt erről cikk talán a Telexen. Mondjuk Németországban ebből éppen elég nagy gond van, és felütötte magát az időskori szegénység. Gyakorlatilag a bérleti díjakat nem tudta lekövetni a nyugdíjak emelkedése. Szóval ez a biztonságban érzed magad dolog akkor működik, ha kőkemény szociális szabályozás támasztja. Ami sok szempontból lehet igazságtalan. -
-
végülis ez is befolyásolja a munkával kapcsolatos döntéseket
van egy csomó közhely, hogy jobb a szociális háló, nem búvalbaszott embereket látsz minden nap a villamoson meg a metrón, toleránsabbak, elfogadóbbak, segítőkészebbek az emberek. na most én úgy tapsztalom, hogy ennek mindnek van alapja
az emberek mosolyósak, segítenek, ha problémád van, ha nem egyértelmű a megoldás, akkor is van türelmük hozzád. bp-vel szemben mindent el lehet intézni angolul. van ingyenes business agency akik segítenek megtalálni neked a legjobb vállalkozási formát, ahelyett, hogy egy éjszaka alatt átírják a kata törvényt, aztán alkalmazkodj ahogy tudsz (ez a csajomat érinti). valaki valahol írta, hogy mindegy mit csinálsz, bécs azt szeretné, hogy sikeres legyél benne és jól érezd magad. és ez abszolút így van
anyagi értelemben is sokat számít, hogy kb. a teljes othoni nettó fizum megmarad, úgy, hogy egyedül keresek, a csajomnak csak az otthoni ingatlankiadásból van most rendszeres bevétele, ami euróban nem sok. mondjuk autónk még mindig nincs, otthon volt céges.
nyilván az első bekezdéshez az is hozzájárul, hogy itt sokkal szélesebb réteg számára adott a minőségi élet feltétele, mint mondjuk bp-n, magyarországon. az állami eü ellátás szerintem tökjó, ami jár mindenkinek, simán medicover színvonal, amit én tapasztaltam. utazás szempontjából: otthon a senior controller kolléga folyamatosan bújta az akciós fapados repjegyeket meg az olcsó szállásokat, itt az asszisztens is elmegy 3 hétre ázsiába, vagy a fülöp-szigetekre gond nélkül, és még mindig marad 15 nap szabija
szóval a rövid válaszom, hogy nagyon. minden adott a nyugodt, kényelmes élethez (kivéve a jó tömegközlekedés, abban bp szerintem erősebb)
a munka kevésbé, de pont emiatt csak bécsben keresgélek, ami nekem nem olyan egyszerű, tekintve, hogy viszonyag szűkös a domain ahol dolgozok, és németül sem igazán beszélek még
-
Jhonny06
veterán
válasz
dellfanboy #33332 üzenetére
Ez nem olyan oldal, mint a Profession meg hasonlók, hogy kitöltesz egy adatlapot és az alapján megkereshetnek? Mondjuk sose csináltam ilyet, nem tudom, hogy bárkit is megkerestek valaha ilyen módon
Mert ha ilyen jellegű, akkor jogos "elvárás" lehet. Bár sose hittem ezekben, szerintem ha kell egy jobb meló, akkor menjen utána az ember.
-
carapace
csendes tag
En anno a monsteren találtam, de az már 10 éve volt, az az oldal most már teljesen döglött. Szóval szerintem a top 2 lehetőség az ugyanaz mint máshol: indeed.at és linkedin. Illetve van egy két jó ügynökség is, nekem anno az ISG talált munkát, ők elég profik, tudom ajánlani.
-
Vezu
csendes tag
Időközben az itthoni fizetésem emelkedett bruttó 1 millióra áprilistól, de beadtam a felmondásom, eldöntöttük, megyünk külföldre. Októberben költözök, utánam meg jön a család, amint minden elrendezve.
Összejött egy munka Svájcban és Ausztriában is, hasonló munkakör, mint az eddigi.
A svájcit fogadtam el, Bern mellett egy kis városban. Bruttó havi fizu: 7000 CHF, + 13. havi fixen és év végi bónusz, éves fizetés 5 százaléka. + fizetik a bútoraink költöztetését, és jövőbeni németóráimat.
Az osztrák közelebb lett volna, pár óra kocsival BP, de az ajánlat nem volt meggyőző, 52k/év.
Izgalmas időszak lesz. -
tKb.
tag
Wow, azta ...ez nagyon jó hír. Eddig teljesen azt hittem, hogy a full összegből vonnák le, de így már értem teljesen. Köszönöm a válaszokat is és a tanácsot is!
-
csakegymunka
csendes tag
Igen, az nem elírás, tényleg annyit von le. Őszintén, én is nemrég kezdtem, most még ismerkedek a dologgal, meg hogy mennyire van a munkámra igény, emiatt még nem csinálom hivatalosan... De lassan érik bennem, hogy elindítsam a folyamatot. Ha csak fél évig és nem tudod mennyi meló, mennyi pénz jönne be egyáltalán, akkor én lehet még várnék a hivatalos dolgokkal....
-
tKb.
tag
válasz
csakegymunka #33315 üzenetére
Mondjuk, ha csak 2.7-et von le az király lenne, de lehet csak elírás 27 helyett. Azon gondolkozom most, hogy ez a munka számomra lehet csak fél évig tartana és függően attól, hogy mennyit von le, elgondolkoztam azon, hogy most erre érmedes-e könyvelőt fogadni vagy hogy ebből a pár hónap keresetből nem lesz semmi és ezt a részét hagyjam ki. Tapasztalásnak és a CV-be majd jól jönne, de beleolvasgattam az átalányadózás rejtelmeibe és elvesztem. Természetesen tudom, hogy ebben az esetben ez nem lenne 100%-ig hivatalos, de akkor Te is így csinálod?
Köszönöm a válaszokat! -
JoinR
őstag
válasz
csakegymunka #33315 üzenetére
Szerintem ez rendben van így. A kérdező vélhetően a saját munkája utáni áfára gondolt. Aminek a kérdése azért kicsit bonyolultabb nemzetközi környezetben, minthogy az Upwork levonja vagy sem.
-
csakegymunka
csendes tag
válasz
dellfanboy #33313 üzenetére
nekem sincs érvényes VAT számom, ezért leírom egy valós példán a levonásokat.
munkáért fizetség a klienstől: 100 dollár
service fee: 10 dollár
VAT for service fee: 2.70 dollár
úgy tűnik location aware, tudja hogy Hungary akkor 27% -
tKb.
tag
válasz
Pfiucska #33308 üzenetére
Elég sok kérdés adódik, ezért gondoltam hirtelen, hogy valaki olyannal privátban egyszerűbb lehet, aki esetleg használja az Upworkot.
Az első kérdésem az lenne, hogy az adózási információkon belül van egy olyan fül, hogy VAT, ahol opcionálisan meglehet adni a VAT numbert és a kérdés az lenne, hogyha amennyiben nincs ilyen számom, mert nincs vállalkozásom, akkor az Upwork fog lefogja vonni az ÁFÁ-t vagy sem? Mennyire szükséges ez a VAT number az Upwork oldaláról? Elég vegyes infókat találtam, de még nézelődöm, de gondoltam hátha van itt olyan, aki konkrétan végig ment ezeken a folyamatokon. -
probalok szintet lepni a mostani helyemrol (100k + 10k bonusz), mert sem a ceg sem a munka nem jon be annyira. tegnap felugrott linkedinen egy pozi, amire elkuldtem a cv-m, ma delelott mar hivott is a fejvadasz. mind felelossegben (csapatvezetoi pozi kb), mind penzben jobb lehetosegnek tunik (120k+, auto, bonusz kerdeses, a srac szerint up to 100%, de azert ezeket mindig szkeptikusan fogadom, meg ha hozza is vagyok szokva korabbrol ezekhez a szamokhoz
), ha sikerul megugrani, akkor gondolkodas nelkul valtok. nem nagyon zavarta oket, hogy csak 9 honapja vagyok egyelore a mostani helyemen. helyszint szinten becs.
-
tKb.
tag
Sziasztok!
Upworkkel kapcsolatban lenne pár kérdésem. Következő hónaptól adódna lehetőség napi 2 órában dolgozni egy Ausztrál cégnek. Jelenleg még nappali tagozatos egyetemi hallgató vagyok, de úgy olvasgattam, hogy egyéni vállalkozóként kellene műkődjek. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, tudna segíteni?
Köszönöm! -
nyunyu
félisten
válasz
WinDanesz #33297 üzenetére
Pár éve még nem volt kötelező a céges számla EVnek, használhattak lakosságit is.
(Ezt jól nem tudtam 2018-ban...)Kft-nek viszont mindenképpen kötelező a (mikro)vállalati számla, de ott meg jól nézd meg a bankot, mert én az Ersténél fizetek 100Ft számlavezetési díjat, míg faterom 20 éve alvó kft-je meg 2200-at az MKBből lett MBH-nak a semmiért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro Plusz
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest