Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem

Hozzászólások

(#3100) Nerd válasza birno (#3093) üzenetére


Nerd
aktív tag

Ahogy en latom a freelancer melokat. Szerintem ezt fokkent frontendes sracok tudjak csinalni (ilyen ismeroseim vannak akik otthonrol dolgoznak kulfoldre, ugy hogy nem jarnak be munkahelyre.)

Hogy nez ez ki az esetukben: Jo a tudasuk, elfogadhato az angoljuk es van portfoliojuk. Githubon temerdek sajat repo, amik lehetnek home projektek, a kis marhasagtol (ami mondjuk egy jo otletet mutat be), vagy csak ki probalnak egy frameworkot, vagy valami toolt fejleszt maganak, jobb esetben beledolgozik valamelyik opensource projektbe is, pl. egy jquery pluginba bugfix stb... Eloszor ki kellett fogni egy olyan embert aki tud melot biztositani folyamatosan. Ehhez kell a portfolio es egy nagyon jo profil a legtobb oldalon. (Linkedinen is mukodik ez). Ezutan kertek egy ugymond proba projekteket, magyarul kicsi projektet amit lehetett csinalni munka mellett meg hetvegen. Ha nem vagy leterhelve a munkahelyeden 1-2 orat tudsz neten keresni megoldasokat arra, amin eppen elakadtal otthon, ez azert kell mert siman lesz olyan, hogy este mar nincs idod megtalalni a megoldast es meg is csinalni. Szoval mindenkeppen olyan embernek is kell lenned, aki jol tudja beosztani az idejet es a melohelyen is tud gyorsan jol dolgozni, hogy idot csinaljon maganak. Ha minden jo, a projekteket bebirtad fejezni, elegedett a contact es meg fizetett is :DDD es tud is adni tovabbi melot, akkor nagy levego es felmondas. Ezt is lehet okosan csinalni (jo van munkaltato ahol nem, de ezt most ne...), szoval kozlod pl. hogy ki akarod probalni az otthoni melot, mert tobb idod lenne, este szeretnel dolgozni inkabb stb bullshit duma es szepen tavozol. A nagy levego azert kell, mert kell egy par honap amikor valamennyire megnyugszol, hogy van melo, fizetnek es meg szereted is. Ennyi. Meg annyi, hogy nem milliokat keresnek, hanem kb annyit mintha munkahelyen ulnenek bent. Viszont siman csinalhatsz olyat hogy hetfon nem dolgozol, de pl. vasarnap igen. Igazabol szabadabb leszel. A munkahely mellett szerintem nem lehet ezt csinalni, kiveve ha van kapcsolatod aki idonkent mondjuk felevente tud adni melot. Pl. egy volt ugyfel a (volt/jelenlegi) munkahelyedrol aki megkeres kulon, vagy egy volt kollega stb.

Talan meg mobil (android es tarsai) fejlesztokent tudom ezt elkepzelni. Szerver oldali fejlesztes ennel bonyolultabb szerintem, illetve ismeros aki szerver oldalon dolgozott megrendelonek (java vagy .net mar nem emlekszek) vele kozoltek egy ido utan, hogy lehet kikoltozni az ugyfel orszagaba vagy vege a kozos munkanak...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  Jövedelem
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.