Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagoly
senior tag
Egyetértek.......Mégis azt írtad Te is, hogy ez 250-300 nettót ér, pedig elvileg ez "nagy tudás", hiszen alig van ilyen ember. Ez lenne az IT-s karrier? 200 nettótól eljutni a 300 nettóig maximum?
''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
bobsys
veterán
kell meg nemi halo tudas mindenfel troubleshootinghoz, tuzfalak mukodese is jol jon ha kerni kell NATot, DNS mukodeset ismerni sem art (egyebkent mas topicban eloszokott ofrdulni, hogy ezen alap dolgok ismerete sincsen meg)
Jelenleg Floridaban lakom es az USAban dolgozom. Azert mentem el, mert a nagy melok akkoriban - nemtudom azota valtozott-e a helyzet - nem jottek, a multik megtartottak a sajat orszaguk csapatainak valamint jo kis kihivas volt (meg jok voltak a kilatasok) megszerezni egy Ausztral letelepedesit a nullarol Sydneyben kezdve.Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
Bagoly
senior tag
Akkor ez egy kezdő sysadmin állás (1 év tapasztalat) senior sysadmin (MCSE+EXCHANGE+angol közép+német felső) elvárásokkal?
Érdekel, hogy honnan gondolod ezeket az összegeket. Komolyan. Nem sértésnek szánom, de érzésem szerint kicsit a levegőbe beszélsz.''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
gghrtz
őstag
Remelem en is, hogy nem fogom beszivni, mert csak a vizsgak, tanfolyamok egy kis szamolgatas utan 700,000-be fog fajni(amit megakarok csinalni), pedig meg nem is dolgozom.
-
Bagoly
senior tag
Hát ez az. Bobsys is írta, hogy egy kocsi árát áldozta az MCSE-jére, amit ugyan el lehet sajátítani vizsgakönyv+saját tanulás+ vizsgadíjak (125 usd/vizsga tehát összesen 875 usd így is, ami azért nem kevés pénz) + angol közpé + német felső (ezek sem ingyen jönnek)....ha ennyi tanulás és anyagi ráfordítás után azt mondják neked, hogy ez egy kezdő IT-s munka és nettó 200-220-at kapsz érte és örülj, hogy van munkád, az azért nem túl kellemes.
''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
addikt
Vonatkoztassunk már el ettől az MCSE meg satöbbi dolgoktól. Kezdő Windows Sysadmin aki már konyít valamit a szakmához és nem csak egy diplomával villog, simán 250 nettó. Én is ennyi körül kezdtem 6 éve. Aztán a tapasztalatokkal meg szakmai tudás növekedésével az összeg is bőven tud nőni. 500 nettó bőven nem extrém fizetés egy senior poziban, de ehhez nem az kell, hogy MCSE aztán ennyi. Sok év tapasztalat és tudás kell, amit magadtól kell felszedned. Rághatjuk még itt a gittet napokig, de kb. ez a helyzet.
-
veterán
Ebbe azért kalkuláld bele a nehezen számszerűsíthető tételeket is, pl. a szociális életed lenullázódását, hiszen a barátaidat, és a családodat csak nem tudod kiköltöztetni. Persze ha antiszoc kocka vagy, akkor ez nem probléma, de a szakma eléggé felhígult már ahhoz, hogy ne ilyen mókusok alkossák a többségét.
Nyilván lenne az a pénz, amennyiért lelépnék az országból, de annyit úgysem fizetnének. Ezt csak azért írtam, mert nagyon unom már a külföldi fizukkal való példálózást. Bocs.
Bagoly
Abból, hogy ennyire nem vágod ezt a témát lejön, hogy nem igazán van nagyvállalati tapasztalatod (hiszen ha lenne, akkor nem kellett volna feltenned ezt a kérdést), szóval én is úgy bruttó 350-400-ra saccolnám a reális bérigényed. Azt se felejtsd el, hogy nem csak a pozíciótól függ a fizu, hanem a jelentkezőtől is.
[ Szerkesztve ]
-
Bagoly
senior tag
Hogyan tudod besaccolni a bérigényem, ha nem is ismered a kvalitásaimat? Mi alapján mondtad ezt az összeget? A jelentkezőtől függés alatt mit értesz? Hogy nem a tudásod/tapasztalatod alapján ajánlanak fizetést, hanem a fellépésed alapján?
Amúgy top 500-as magyar cégnél is dolgoztam, de ez teljesen lényegtelen most. Én csak azt akartam belőni, hogy mennyi tanulással mennyi bérnövekményt lehet elérni, de eléggé ellentmondásosan írnak néhányak (Kezdő pozíció exchange-el, német felsővel, angol középpel a belinkelt állás, hol nettó 250, hol nettó 400....aminek ki tudja mennyi a bruttója - ebből nekem nem éppen a munkatapasztalat jön le. Alap, hogy tudod egy bértárgyalásnál, hogy mennyi a bruttó nettója, mert a munkáltató sem nettókat fog mondani.
Amúgy 10+ éve dolgozom a szakmában, 400 bruttó fölött kerestem legutóbb és dolgoztam olyan kollégával aki 800 bruttót kapott az enyémnél kevesebb tudással. A logikát keresem, illetve azt, hogy az itt elhangzó összegeknek van-e közük a realitáshoz.
Az a baj, hog szerintem sokan tapasztalat nélkül bemondanak mindent, aztán nincs mögötte semmi, csak a hit és ezzel esetleg megvezetnek másokat. Tisztelet a kivételnek, akik saját tapasztalatból beszélnek.
-
Egon
nagyúr
Az a baj, hog szerintem sokan tapasztalat nélkül bemondanak mindent, aztán nincs mögötte semmi, csak a hit és ezzel esetleg megvezetnek másokat.
Sokkal inkább arról lehet szó, hogy adott munkakör vonatkozásában, óriási a szórás, ami a fizukat illeti.
Hogy egy konkrét példát is említsek: az a cég, ahol az asszony melózik (egyébként nem rossz fizuval, diploma és nyelvtudás nélkül, de ez más lapra tartozik), felvásárolta egy ugyanazon a területen érdekelt cég magyarországi üzletágát (mivel kivonulnak a hazai piacról, lévén régóta veszteségesek). A dolgozókat első körben átvették, aztán következett a racionalizálás. Eléggé ledöbbent mindenki, amikor az új dolgozók (volt végüknél kapott) fizetésével szembesült (már aki rálátott erre). Jellemző, hogy azon dolgozóknak, akiket átvettek, pontosabban megtartottak, az előző bérük 50%-át ajánlották, és a nagy részük gondolkodás nélkül el is fogadta (a realitásokkal ők is tisztában voltak)..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Bagoly
senior tag
Szia! De rég olvastalak....persze ez nem a Te hibád, már vagy egy éve nem voltam fent.
Igen, nyílván függ a cég méretétől, tulajdonosi összetételétől, stb. hogy milyen fizetések vannak, ezért is érdeklődtem a nyilatkozóktól ezekről is, de ha valaki nem tud bruttóból nettót számolni, ott úgy gondolom reális felvetés, hogy nincs túl nagy munkatapasztalata. Persze lehet, hogy tévedek és pont lesz@rja, hogy 1.2M-nek mennyi a nettója, mert pont elég, de én nem erre gondoltam.Kicsit úgy érzem, hogy a válság óta az általad is említett "bérracionizálás" miatt kicsit magasra szöktek az elvárások a cégek részéről és a fizetésekben ez nem feltétlenül jelentkezik. Ezért voltam kiváncsi valós tapasztalatokkal alátámasztott, hiteles véleményekre. Én sajnos beleszaladtam egy olyan "csapdába", hogy több helyről szedem össze a betevőt és ezért nem kértem túl magas béreket az elsődleges munkáltatóimtól, mert így is "kerestem eleget". Mostanság azonban elég sokat tanulok, hogy még jobb legyek a szakmámban és ezért szeretném belőni, hogy aki egy lábon áll, az mennyit kér ezért. Eluntam, hogy a munkáltatóm profitáljon abból, hogy többet tudok, mint amit kérek, mert így nem érzem magam motiváltnak a tanulásban, mert nem látom az eredményét. Ezért próbálom meghatározni, hogy mi lehet a reális pénz a tudásomért.
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Na ja.
Bár én egy kicsit másképp éltem meg azt a találkozót, mivel a romokat utána nekem kellett eltakarítanom... Többet sosem lesz olyan találkozó... Nem véletlen, hogy akik akkor modik vagy házigazdák voltak, ma már mind eltávolodtak a péhától...[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
veterán
Leírtam, hogy hogy saccoltam meg a dolgot (következtettem abból, hogy azt sem tudtad mennyit kérhetsz az adott poziért), olvasd el még egyszer a hozzászólásomat. A TOP 500 pedig nem nagy mutatvány figyelembe véve milyen kevés cég van a hazai piacon.
Egon: van ilyen, de általában csak rövid távon. Hosszú távon pedig kiegyenlítődik, hiszen a piaci törvények érvényesülnek. Ez történt az említett cégnél is, hiszen veszteséges volt (részben gondolom a magas bérköltségek miatt), és kivonult. Az embereket pedig átvették jóval kevesebbért. Szerintem piaci szinten a bérek viszonylag kis szórást mutatnak egy adott pozíción, és kvalitáson belül.
-
Bagoly
senior tag
Inkább az érdekelt, hogy mások szerint mennyit ér ez a pozíció. Ha Te úgy gondolod, hogy a piaci bérek viszonylag kiegyenlítettek egy pozíción belül, akkor a belinkelt pozícióhoz be tudod lőni gondolom a bért is, nem? Engem igazán ez érdekelt. IT-s ként egyébként 10+ éve látom az összes fizetést, az összes munkahelyemen. Igazán nagy multinál még nem dolgoztam, a legnagyobb cég eddig 500 fős lehetett, ezért itt (T-systems) valóban nincs tapasztalatom, ezért is kérdeztem. Te dolgoztál/dolgozol multinál? Milyen tudással nagyságrendileg milyen pénzeket kaptál/kapsz?
-
Goose-T
veterán
Én meg dolgoztam a 2006-os Forbes Global 2000-es lista (The World's 2000 Largest Public Companies) első helyezettjénél is (azóta már kicsit megtépázta őket a válság), szóval azért bérszínvonalból van tapasztalatom (na meg én is 10+ éve vagyok a szakmában). Annyit mondhatok, hogy junior IT pozícióban ne várj többet 400-450 bruttónál. Ha pedig már van 10 év tapasztalatod, akkor igazán megtanulhattad volna, hogy annyit kérj minimum, amennyiért váltanál munkahelyet és kész. Ha 400 bruttót keresel, akkor pályázd meg, és kérj 500-at. Brutál sok IT pozíció van manapság, nekem alig telik el olyan hét, hogy ne keresne meg valami fejvadász emailben, LinkedIn-en vagy telefonon állásajánlattal. A tanulás pedig nem nyom sokat a latban, csak a tapasztalat.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
veterán
Valójában ez nem T-sys-es állás, hanem ITSH-s, ami egy teljesen külön cég. Bár ez évről évre változik a T csoporton belül, jelenleg ki vannak szervezve. És igen, a leírásból meg lehet saccolni egy intervallumot, ez alapján írtunk számokat a bérre. Top 10 multinál dolgozom, de nem kimondottan IT-sként, hanem üzleti elemzőként Oracle adatbányászattal (PL/SQL). Dolgoztam üzemeltetőként, és fejlesztőként is, de ez jobban passzolt az érdeklődési körömhöz, és a végzettségeimhez. Most minden frinc-franccal együtt ~400 nettóra jövök ki, ez 25 évesen szerintem nem rossz (6 éve dolgozom egyetem mellett).
(#2422) gghrtz Ez egyáltalán nincs így.
[ Szerkesztve ]
-
Bagoly
senior tag
válasz Goose-T #2425 üzenetére
Na ja. De egy Junior pozícióban elvárható a két nyelv, egyikből felsőfok, plusz MCSE+EXCHANGE...nekem ez kicsit soknak tűnik főiskola után egyből, de lehet, hogy én vagyok lusta.
" A tanulás pedig nem nyom sokat a latban, csak a tapasztalat."
Amikor elsőnek találkozol egy területtel, akkor hogyan vesznek fel tapasztalat nélkül (hogy tapasztalatot szerezhess), ha a tudás nem számít . Nekem ez így 22-es csapdája.''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
Goose-T
veterán
Van néhány cég (pl. NSN, Ericsson), ahol frissdiplomásokat is felvesznek (300 bruttó körüli fizetéssel), ott kell megszerezni a tapasztalatot, aztán lehet továbbállni.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Bagoly
senior tag
"ez alapján írtunk számokat a bérre" 250 nettótól 400 nettóig. Picit elbizonytalanodtam, hogy ezek az összegek honnan jönnek, amikor szerinted is viszonylag pontosan belőhető a bérszint a kiírás alapján.
Nem akarok ezen lovagolni, de azért Te is érzed, hogy volt itt egy kis bizonytalanság....
Gratulálok amúgy, 400 nettó 25 évesként valóban szép eredmény. Ehhez Oracle (PL/SQL) tudáson kívül használsz még valamit, vagy "csak" az volt az elvárás? Milyen szinten tudod az oracle-t? (Nem tudom, hirtelen, de gondolom ott is van valamilyen gyári cert., vagy nincs vizsgád?)
-
Bagoly
senior tag
-
addikt
Értem a célzást. Tényleg nem tudom fejből mennyi a bruttó nettója 400k-nak, de, hogy a levegőbe beszélnék, azon 10 perce röhögök. Volt szerencsém a magyar multik közül a Top 5-nél dolgozni, meg egy rakás másik cégnél mint konzulens. Cégem is van/volt, szóval egy hangyányi rálátásom talán van a témára. Az adott pozíció árazásából indultunk ki, ha ez tényleg egy junior pozi, akkor lehet kérni érte mondjuk 400k bruttót. De ugye ez nem feltétlen derül ki a hirdetésből, ezt majd az interjún elmesélik. hogy mennyire mély szakértelemmel rendelkező mérnököt keresnek. Ha 10 éve dolgozol IT területen, akkor bőven tudnod kell, hogy milyen melóért mit lehet elkérni. Ráadásul 10 év tapasztalattal minek neked ez az állás? Be se fognak hívni rá.
[ Szerkesztve ]
-
Bagoly
senior tag
-
veterán
A 400 nettó helyesbítve lett, mert a hirdetés sem teljesen okés, szóval simán félreérthető.
Egyébként persze, 3 diplomám van/lesz, IT-s, pénzügyes, és gazdaságelemző hazai top egyetemekről. Nyilván elvárás az elemzői gondolkodásmód rendszerszinten, hiszen 5+ millió ügyfele van a cégnek. Certem nincs, és nem is fogok vele bíbelődni, feleslegesnek tartom ezen a területen. Igazándiból maga a cert dolog is kicsit túl van lihegve szerintem itthon.
Szerk: itt arra gondolok, ami itt a fórumon is gyakran előfordul, és egyszer én is beleestem, hogy hamarabb akartam volna megcsinálni a certet, minthogy valódi tapasztalatot szereztem volna. Ez tipikusan a fordítottan ülünk a lovon esete. Nyilván egy MCSA-t megcsinálni nem nagy kunszt, komplett tananyagcsomagok vannak rá, de valódi tapasztalatot úgyis csak a terepen tudsz szerezni. Ugyanez van az Oracle-nél is: nyilván nem tudják azt leoktatni, hogy hogyan fogj meg egy milliárd rekordos táblát normálisan, ez inkább on the job megy.
[ Szerkesztve ]
-
H A M M E R
csendes tag
Olyan írjon szerintem, aki T-nél dolgozik a T-s állás ügyében, mert én azt tapasztaltam, hogy nagyon nagy különbségek vannak a cégek között. Junior pozíciónál, szerintem is a bruttó 300-400.000 a reális, de hallottam ennél kevesebbről is meg többről is nagy cégeknél. És a hely is számit, pl multi vidéken bruttó 200.000 ről is hallottam, úgy hogy ugyanaz a multi ugyanarra a pozícióra BP-en 400.000-ret fizetett.
Mondjuk a felsőfokú német+ angol az szűk keresztmetszet, ilyen nyelvtudással, szerintem is meggondolandó kimenni legalább Ausztriáig.
-
veterán
válasz H A M M E R #2436 üzenetére
Ez továbbra sem T-s állás, és a junior is csupán egy gyűjtőszó, amibe elég sok minden belefér, szóval mindig konkrét hirdetésben kell gondolkodni.
-
nagyúr
válasz H A M M E R #2436 üzenetére
ez most akkor t, és ha igen, melyik, vagy itsh?
@FLx: és ezt el is hitted?
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Jhonny06
veterán
-
Mercutio_
félisten
Még mindig ezen a humán diploma dolgon rugózol, de a kérdésre, hogy "milyen diplomával milyen területen és poziban" nem válaszolsz, + hogy ez jelenlegi vagy válság előtt/elején adott fizu-e.
Az, hogy valaki "10 éve dolgozik IT-ban" önmagában nem mond semmit. Egy vidéki 500-1000 alkalmazottas cégnél lehet, hogy 10 év alatt se találkozni olyan, vagy olyan komplexitású feladattal/problémával - vagy csak elvétve - ami egy nagy multinál, ITC-ben mozgó cégnél heti/havi rendszerességgel előjön.
A másik része, hogy bizonyos méret fölött specializáció van, nem a tipikus "rendszergazda" aki "mindenhez konyít" kicsit megy, hanem a "csavarhúzós rendszergazda", távmanagement level1/2/3 HD-s, az ügyfelekkel közvetlenüól kapcsolatban nem álló server admin csapat, a hálózatosok, stb.Az IT-s cég és fizu is tág fogalom, eleve a consumer/enterprise/SOHO/nagyvállalati szegmens eltérő árazást, tudást, rendelkezésre állást, stb. igényel és tud megfizetni.
Nyelvvizsga: 10-15 éve még nagy szám volt, manapság 1-2 középfokú már a főiskola kezdetén megvan jó esetben. (És a napi munkához nem is kell ennél több, max. a szakszavakkal kel bővíteni a tudást) ha nem lusta a diák, akkor bejár a szakmai nyelvspecre és megcsinálja a szakmaival bővített következő nyelvvizsgát legalább az egyikből. Ez nem plusz bért jelent, hanem az elhelyezkedés esélyét könnyíti meg.
Jhonny06ekem is ez volt a benyomásom, hogy olyan választ szeretne Bagoly ami nem hangzott el, vagy nem úgy ahogy neki jó
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Bagoly
senior tag
válasz Jhonny06 #2440 üzenetére
Köszönöm.
Nem a flame volt a cél, hanem hogy valaki (mondjuk aki dolgozott már hasonló pozícióban az T-nél, vagy akkor az ITSH-nál, hogy még pontosabbak legyünk) írjon valamit arról, hogy milyen bérszintek vannak ott, illetve ez mennyire számít kezdő pozíciónak a cégnél. Nekem igazából "minden válasz jó", csak arra igyekeztem rávilágítani, hogy azért elég nagy szórás volt a válaszok között (később talán már kialakult egy konszenzus), illetve nekem picit úgy tűnt, hogy "értsétek már meg, hogy a kezdő IT-s (mindenféle szakmai körülírást nélkülözve) 250 nettót kap, míg a tapasztalt (itt sincs semmi körülírás) akár 500 felett is. Ez nekem így kicsit pongyolának tűnt, ezért próbáltam érdeklődni, hogy ki mire alapozza a gondolatait. Véleményem szerint ez a topik akkor mutatná a legtisztább képet, ha az emberek valóban betöltött pozícióit, a cég méretét, a felvétel dátumát, és a felvételi követelményeket/korábbi tapasztalatokat tartalmazná ferdítések nélkül. Tehát valóságos, múlt béli adatokat, nem elképzeléseket.
Amúgy köszönöm a válaszokat még egyszer.
-
-
Mercutio_
félisten
T-csoportban adott munkakör bérkategóriához van rendelve. A bérkategória pedig tól-ig sávokból áll, ezért legfeljebb egy ilyen belsős infóval lennél - picit - beljebb, de akkor is 100-200k-s mozgástérben találnád magadat. Viszont mivel azt nem fogják neked megmondani sehol, hogy a konkrét álláshoz milyen bérkategória tartozik ezzel se jutsz előrébb.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Goose-T
veterán
Szerintem az outsourcing fizetésileg a legalja, mert ott semmi más szempont nincs, csak a költségcsökkentés. Az az Exchange admin munkailag meg annyit jelent szerintem, hogy egy ticketing rendszerben kapod az utasításokat, hogy Jóskának csinálj új mailboxot, Pistáét töröld, időnként pedig problémaelhárítás és telepítés/frissítés.
-
nagyúr
válasz Goose-T #2445 üzenetére
ez konkrétan így van az itshnál, ennek megfelelő a fluktuáció is a cégnél. ha szerencséd van, ki tudod használni, és előre tudsz lépni, ha nincs, még mindig el lehet menni máshová, ahol megfizetik a tudásodat.
@FLx: aha. én azért szkeptikus vagyok, de ne vesszünk ezen össze.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
mert a cégük kifizeti, és mert ez a cégnek elég. akinek elég a tanfolyam, az meghallgatja több, egyenként 4-500 oldalas könyv x órában leadható kivonatát.
akinek csak a tudás kell, az megveszi ezeket a könyveket, és elolvassa.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest