Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenkinek!
Egy furcsa jelenséggel találkoztam, kíváncsi vagyok, mi a véleményetek. Vettem a Lidl-ben egy Cree LED-es lámpát 1 éve kb, ezt a fajtát. Videó is van róla. Tölthető, power bankként is szolgál, nagyon jó fénye van...szuper cucc! Viszont elkezdett villogni, aztán már nem is világított, így hát jeleztem a bolt felé, és garanciában küldtek is egy másikat, egyenesen Németországból. Ezért jár a pirospont! Na de ezzel lámpával a következő a baj...
Megjött a csomag, összeraktam, elég halványan világított (de legalább nem vibrált), gondoltam felteszem töltőre. Fenn volt kb 12 órát, de a töltésjelző LED piros maradt, nem váltott zöldre. Bekapcsoltam, de semmi, nem világított. Akksira rámértem, 0V-ot mutat a multi. Beleraktam a régi (vibrálós) lámpa akksiját, szépen megy vele.
Fene tudja, miért, de a csereterméket ha töltőre teszem, pár perc alatt meleg a töltő elektronika része (ahova a töltőt bedugom), és az akksi folyamatosan merül. 3,9V-ot mértem az akksin, majd 10 perc töltés után 3,8V-ot mutatott a műszer. A jó töltőegységgel töltve csak az adapter meleg, a lámpa még csak nem is langyos, a töltés végén a jelző LED zöldre vált, és le is áll a töltés, szépen kihűl az adapter.Szóval most van egy olyan lámpám, ami tölt, de vibrál, illetve van egy olyanom, ami szépen világít, de az akksikat nem tölti, hanem lemeríti, amikor tölteni akarom. A lámpáról a töltő egység lecsavarható, át tudom tenni a másikra, de ez így nem opció, hogy mindig pakolgassam a töltéshez és a használathoz. Ha nem tölti, akkor nem melegszik a töltőegység, tehát nincs benne zárlat. Megmértem a töltő feszültséget, 4,8V körül van, ez szerintem ok így. A töltő egy microUSB csatis Samsung adapter, 5V 700mA, de az egyik jó vele, szóval nem ez a baj.
A vibrálás oka biztosan a töltőegység részen van, mert mindkét lámpa szépen világít az új töltőegységgel, csak ugye egyiket se tölti fel...hanem lemeríti.
Van valami tippetek? Vagy megint telefonáljak, küldjenek egy harmadikat?!
Köszi a segítséget előre is!
[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Befagy az egész gép
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- TCL LCD és LED TV-k
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Home server / házi szerver építése
- Autós topik
- Szólánc.
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- DJI FPV profi drón táska, koffer (MC-Cases)
- Samsung C43J890DKU Super Ultrawide Gamer Monitor! 43"/3840 x 1200/120hz/PbP/Type-C/KVM/Machez is!
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Canon EOS M50 Fehér, GIGAPACK !
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest