- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sh4d0w: Én és a számítógép
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sokszor csak a sikereimmel dicsekszem. Ma pont egy fórumtársnak cseréltem LCD-t egy autós fedélzeti egységbe.
Szilikonkupakos pákaheggyel szépen-igényesen oktojáltam oda a szalagot, már tök szépen ott volt, de át akartam még rajta menni egyszer. Arra viszont nem figyeltem, hogy a kijelzőt ekkor már a helyére tettem, és a szalag felpúposodott. Odaértem a páka szélével
-
Tamy
őstag
Jajjj, mondom majdnem minden
Pont ezt írtam korábban, hogy a 9 V-os elem, de a C, D pláne kezd kiszorulni, utóbbi kettőt pláne nem sok helyen kapni, és ott sincs akkora választék. (Most biztos megint jön valaki, aki bedobja, hogy itt és itt kapni. Tudom, de egyre ritkább.) Régen a vezeték nélküli mikrofonok is jórészt 9 V-os elemmel mentek, ma meg már nagyrészt AA-val. Hálózati órák tartalék áramellátására (áramszünet esetére) is egyre inkább ceruzaelemet használnak, távirányítók szintén. Gombelemnél hasonló a helyzet, amibe elfér, abba 2032-est raknak, esetleg még a 2016. Van még persze sokféle, de szerintem ez a kettő a legelterjedtebb. AA/AAA-t tényleg mindenhol kapni, és mindenki csinál belőle saját márkás alkálit (Lidl, Aldi, Spar, Jysk, Auchan, Tesco...), a többi elemről ez nem mondható el, örülsz, ha kapsz egy féle Vartát, vagy Energizert.
-
Tamy
őstag
válasz
Dr. Szilikát #100591 üzenetére
Pontosan, tudom, hogy létezik ilyen, ha a kis mérete miatt szükséges, de nem ez a jellemző.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
rednifegnar #100585 üzenetére
Speciális üvegkerámia, elég sok mindent elvisel:
http://szerviz.emax.hu/Keramia-Fozolap-uvegkeramia-Anyaga-Tulajdonsagai/
#100589 laed Tamy
Kicsi és lapos multiméterem volt már 1988-ban is (ennyire nem jó memóriám, csak más téma miatt emlékszem), ami gombelemmel ment, már automatikusan váltotta a méréshatárt is. De ennek ez a lényege, a kis lapos műszerbe ennyi fér, de nem ez a gyakoribb.
-
ViZion
félisten
válasz
rednifegnar #100585 üzenetére
Még nincs venti, egyelőre hátha ez elég. A latta a szekrényből kapná a levegőt, azért az nem hűvös. Más főzőlapokban van aktív hűtés, az üveg azt is kibírja, ha főzés közben a hideg víz rálöttyen, szal. ez biztosan nem para.
-
baly81
aktív tag
válasz
ViZion #100579 üzenetére
A rugó a fűtőszálak alatt, gondolom azt a célt szolgálja, hogy a hőtágulást elnyeljék, ámde az mindig érintkezzen az üveglappal. Így, hogy alá nyomtad az FBS-t, nem okoz gondot? Tud majd vajon annyit tágulni, mozdulni lefelé, hogy a hőtágulást, plusz egy ráhelyezett fazék víz (+ benne nagyobb fajsúlyú dolgok 😅) tömegét elbírja? Tudom, ez 1-2 mm, csak nem feszül e meg? Meg, ha az egész üveglap ellentétes oldalán, tehát átlóban kap majd nagyobb terhelést, tud e majd az amúgy elég keményre kikötő FBS annyit engedni.
-
ViZion
félisten
Bocs, de 400-1000 Ft egy db 9V elem. Múltkor a vasútállomáson várakoztam, 850 Ft volt egy Capuccino...
nem szoktam ilyen helyeken járni, nem gondoltam végig...
Nah a lényeg, h a 9V elem sztem nem drága, amiket nálam az "hajt", annál nem tudom megmondani, h mikor cseréltem. -
ViZion
félisten
Nah, kerámialap szétkapva:
Azokat a vékony bizbaCCokat küldte a Gorenje utólag, már akkor is FBS-el próbáltam a helyén tartani, de semmit nem ér.
A bal oldali a bánatos, most észrevettem, h a többi jó 4-6 mm-el magasabb. Ebben gondolom elernyedt kicsit a rugó. Hajlítgatni nem tudtam, kapott egy vastagabb alátétet és így ezt is rendesen az üveghez nyomja. Asszony arra panaszkodott, h kikapcsol, pedig és körülötte minden is forró...
Lehet ennyi volt a baj, h a hő ment mindenfelé?
Azért még körberaktam kőzetgyapottal, a kemény fajtából. Ez 1600 °C-tól olvad, nem ég. Ha már ki volt szedve a fűtőtest, akkor alatta kapott FBS-t, azért ez jól szigetel, hátha segít.Itt van kép a jobb sarokról, 6 cm hely, a panel mehetett volna arrébb még...
Ide lehetne ventit eszkábálni, panel alatt is van hely. Próbáltam elmagyarázni, h egy nagy lavór puding főzéssel tesztelhető, de erre vasárnapig várni kell...
-
Tamy
őstag
-
VIPowER
őstag
válasz
Dr. Szilikát #100570 üzenetére
Az összes multim telefonakkuról megy, ilyenekkel megtámogatva. : [link] Persze kapcsoló kell, mert alapból zabál.
-
baly81
aktív tag
Na igen! Árban egy ilyen nyomorult töltő is QRVA drága, a Vapex akkut 2800Ft körül vettem 1+ éve. A soshine-ból négy jött anno 5EFt körül. Jóval drágább mulatság mint az elemezés.
Egy normálisabb 9v elem (pl duracell) azért feljebb van árban, mint 1000Ft. Én ezért vettem meg a töltő + akkukészletet, bár lassan már az eszközök kopnak ki amikbe ezt használtam. -
rednifegnar
senior tag
válasz
Donki Hóte #100564 üzenetére
regebbi canon elektronikus irogepeknel is divat volt ez a forditott polaritas (normal tapcsati mellett).
ennek a nyominganak annyi "vedelme" van, hogy a tuske nagyon vekony (~1.8mm) igy nem tudod bedugni normal aljzatokba (a tápját).
idegen tapot bele lehet dugni, de alapban nem erintkezik mivel kicsi a tuskeje de ez kb semmit nem jelent, mert oldalra feszited es mar hozza is er.
azt nem tudom van e ezekben polaritas vedelem (praktikusan egy dioda) de nem is szeretnem kiprobalni.
ezt a nyomtatot is mar reg atkotottem volna normal polaritasra es kicsereltem volna tapaljzatot egy szokasosra, ha nem lenne meg 3 evig garis.
minden esetre tettem ra nagy sarga veszely cimket forditott polaritas felirattal, hatha megvedi addig mig at nem kotom. -
Tamy
őstag
válasz
baly81 #100573 üzenetére
Igen, tudom, hogy létezik ilyen is, de Wh-ban összehasonlítva 2 db AA akkuval jócskán elmarad tőle, és árban is drága, a spéci töltőről nem beszélve. Én elemmel használom a multimétereim, 2 db áruházi alkáli elem 2-300 Ft, évekig elvan, számomra felesleges akkura és töltőre sok ezer forintot kiadni.
-
baly81
aktív tag
Bocs, hogy bele vau-vau...
Tölthető NiMh, 9V elem (6F22) méretben is kapható "HV" azaz high voltage típus. Ezek szemben a standard 8,4V-os változatokkal, amelyben 7 cella van, már 8 cellásak, tehát 9,6 V-osak. Persze a kapacitás nem acélos, de alkáliban sem repked a mAh...
Lítiumban sajnos a feszültség valóban gyengébb, így az arra érzékeny készülékek megérezhetik, amelyik nem, az viszont jóval tovább üzemel vele, mert a kapacitása egy jobb alkálihoz képest is nagyobb lehet.
Nekem van Opus BT-C900 töltőm, Vapex 9,6V NiMh és Soshine 680mAh-ás lítum akkum is. Utóbbi feszültségére is kevés eszközöm vinnyog! -
ekkold
Topikgazda
válasz
aujjobba #100565 üzenetére
Többnyire kapcsolóüzemű tápok alapja (bár a félhidas verziók gyakoribbak, pl. IR21531). Ha nagyon akarjuk, akkor azért lehet pár féle módon vezérelni is. Ill. régebben fénycső és egyéb gázkisüléses csövek és fényforrások meghajtójaként, is gyakori volt.
Ebben pl. IR2153 / 21531-et használtam annak idején:
[link] bár némiképpen eltértem a gyári ajánlástól a felhasználásakor. -
Dr. Szilikát
őstag
Most már olyanok vannak, amiben 3,7 / 4,2 V-os cella van, amit elektronika konvertál fel pontosan 9 V-ra. Tehát ez hirtelen kapcsol le, amikor már lemerült a cella, de addig pontos.
https://www.liito-kala.com/page92?product_id=50
Mindamellett én betettem multiméterbe olyan kis méretű Li-po cellákat, ahol kettőt kötök sorba, mindkettő védett, így nem meríthető túl. Csak kicsit gányolós, mert úgy tudom tölteni, hogy kiveszem, a kettőt párhuzamosítom. Viszont ritkán kell tölteni.
3 V-os multiméterbe (Aneng 8002) is betettem a szimpla cellát, nem árt neki a 4,2V. Ez egy olyan lapos cella, ami elfér az üregben.
-
Tamy
őstag
Persze, elektronikai áruházban lehet kapni, nem azt írtam, hogy egyáltalán nincs, csak, hogy kezd kifutni. AA vagy AAA elemet bármelyik utcasarkon kapsz, de 9 V-ost csak a nagyobb áruházakban, és árban is jóval drágább, kisebb a választék. Szerintem ez mindenképp hátrány. Akkut régen próbáltam még az NiMh korszakban, de az végképp keveset bírt. Eleve a nagyobb önkisülés miatt se biztos, hogy megéri, és ahhoz megint külön töltő kell, hacsak nincs valakinek univerzális. Li-Ion vonalon se hiszem, hogy jobb a helyzet, teljesen feltöltve jóval alacsonyabb a feszültsége, mint az elemé. Ha ritkán van használva jó lehet, azért jegyeztem meg, hogy használatfüggő, mindenesetre nálam már kizáró ok.
-
laed
aktív tag
Nem tudom hol nézted, de a Conrad-ban 9V-os elemből árulnak 50 fajtát.
Akku esetleg még megoldás lehet.Aldi árult Ferrex multimétert, tudtommal az is 9V-ossal megy; és amióta megvettem még nem kellett benne cserélni; pedig ezt a műszert direkt arra vettem, hogy a napi rendszerességgel használt akkukat ezzel méregessem.
-
Tamy
őstag
válasz
BigBlackDog #100561 üzenetére
Mindkettő hátránya, hogy 9 V-os elemmel működik, ami egyre inkább kezd kikopni (sok helyen már nem árulnak), drága, és viszonylag gyorsan lemerül. Nálam ez már eléggé kizárná őket (régebbről van még ilyennel működő, de egy ideje már nem veszek), de persze használatfüggő.
-
aujjobba
addikt
Az onrezgo halfbridge/fullbridge meghajtoknak mi a felhasznalasi terulete?
Van olyan ami fix frekvencias, meg olyan is ami ellenallas/kondi parossal beallithato, de ezek kivulrol nem kapnak vezerlojelet, ezert nem ertem mire jok pontosan. -
válasz
rednifegnar #100563 üzenetére
hab a tortan hogy forditot polaritasu,
Azta
Na, ezzel lehet oltári nagyokat szopni
Kicsit nem figyel az ember és máris súlyos ezresekbe kerül a figyelmetlenség
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Donki Hóte #100558 üzenetére
az meg a jobbik ha ilyen. most van nalam egy nyomtato aminek a tuskeje 1.8mm korul van (de persze olyan melyen van az egesz hogy megmerni is alig lehet), a klasszik 2.5/2.1 az nem is erintkezik.
hab a tortan hogy forditot polaritasu, a kulso a pozitiv, a tuske a negativ, orom az ilyen cucc... -
aujjobba
addikt
válasz
BigBlackDog #100561 üzenetére
Nekem van maxwell (nem pont ez, de hasonlo), eleg massziv darab, de peldaul a biztositektartoja ultragagyi.
Ket csere utan letort az egesz, kicsereltem erosebb tartokra. -
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Multiméterből a lenti, kettő típus közül melyiket érdemes választani? A szokásos feszültség és árammérésen kívül szakadásvizsgálat és szondás hőmérsékletmérésre is lenne használva.
Owon
Maxwell
Ha van más, ajánlottabb típus (beszerzési forrás), akkor jöhet az is, megköszönöm.Előre is köszönöm!
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
lanszelot #100556 üzenetére
Itt van egy ilyen "ebike bottle battery" formájú 10 tagú BMS, a szemléltetés kedvéért.
Terhelés irányban (piros nyíl) 3 db MOSFET párhuzamosan, alatta az áramérzékelő ellenállás, ezek nagyobb áramot bírnak és túláram ellen védett is.
A töltőáram (sárga nyíl) viszont már áthalad egy kisebb MOSFET-en is, ennek oka, hogy ez töltési irányban tud megszakítani, míg a másik három a terhelés irányába.
De amikor a töltőcsatlakozón az áram nem befelé folyik (technikai áramirány a töltő pozitív pontjából az akku pozitív végére), hanem egy zárlattal valaki ráterhel, a fordított irányú áram a MOSFET belső védődiódáján okoz túláramot, ami ettől zárlatba mehet.
Így viszont nem fog védeni túltöltés ellen, mégpedig itt cellánként kell figyelni, ha bármelyik tag 4,25 V fölé húzna, ennek feladata megszakítani, meg persze a töltő okozta túlfeszültség ellen is, ha elromlana. Tehát ezt nem ártana ellenőrizni, milyen felépítésű pontosan.
Nekem például a roller töltőcsatlakozója gyárilag diódával védett, így ott kifelé nem tud jönni áram. Igaz, hogy a diódán esik egy kis feszültség, de a gyári töltő majdnem 42,5 V-on áll meg, ami egyébként a védelmi szint lenne (10 x 4,25 V), a dióda ezt csökkenti.
-
-
válasz
lanszelot #100556 üzenetére
Ebből rengeteg féle méret van, ami egyformának tűnik (kívülről 5,5 mm méret), abból is kétféle van, az egyiknek 2,1 a másiknak 2,5 mm vastag a tüskéje, nagyobb áramokat átvivő csatlakozónál ez nem mindegy.
Egyébként amíg ki nem próbálod, addig nem fog kiderülni, hogy az akkupakk károsodott-e.
Ha nem működik, akkor se biztos, hogy a pakk a rossz, a vezetékezés is sérülhetett. Ha van benne BMS, akkor annak az egyik feladata a rövidzárvédelem, szikrázik a cucc, de nem megy tönkre maga az akku.
-
-
lanszelot
addikt
válasz
Donki Hóte #100555 üzenetére
Először is nagyon szépen köszönöm a segítséget.
A csatlakozó ilyesmi [kép] , de pontosan nem tudom melyik , mert ebből van rengeteg méret.
Én a kigyulladástól félek, azért nem mertem hasznalni.
Rengeteget lehet olvasni, hogy kigyulladnsk az akksik.Ha valami kipurcant, akkor kuka, mert én nem tudom javítani. És itt nem tudok senkit aki foglalkozna ilyennel.
-
-
lanszelot
addikt
Hello,
Elektromos kerékpár akksija hol töltött hol nem.
Bele néztem és volt az aljzatban egy szösz.
Én idióta, kaptam egy csipeszt és bele nyúltam.
Gondolkodni luxus lett volna.
Sikerült rövidre zárom egy pillanatra, ami hegesztett egyet.
Eltűnt a csipesz hegye plusz az aljzatbol egy kis rész ahol hozzá értem.
Azóta nem mertem bekapcsolni, se tölteni, se semmi.
-1- biztonságos még az az akksi?
-2- lehet még azt használni, vagy kuka?Ez az a bringa: [link]
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Donki Hóte #100549 üzenetére
Ez természetes, régen, a képcsöves világban is voltak ügyfelek, aki áradozva mesélt egy-egy TV-ről, hogy annak aztán soha, semmi baja nem volt.
Én meg majdnem elröhögtem magam, akkor miért ismerem, mint a tenyerem? Miért kellett belőle naponta többet is javítani? Mert így működik a hibaszázalék, némelyiknél soha nem jönnek ki, még a típushibák sem. Eleve, az eladott daraboknak bizonyos része hibásodik meg, ami nagy volumenű forgalmazásnál a szervizt betemetheti, míg arányaiban nem feltétlenül olyan sok.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
Donki Hóte #100549 üzenetére
en mar a harmadik v negyedik garnitura szenkefet fogyasztom, 4e ft-ert veszem az orczyn es par evente kicserelem, mikor mar sotetben villamlik az alja...
elotte 1 whirpool elektromechanikus körkapcsolooras volt. biztos nem olyan szuper , energitakerakos de mukodott baromi sokaig es pontosan tudtam mit csinal es meddig. sajnos mar a kasztnija hullott szet a rozsdatol ezert kellett lecserelni. -
válasz
baly81 #100547 üzenetére
Amikor a mosógépes topikban megemlítettem, hogy Candy mosógépem van, akkor körberöhögtek.
Csak az a fura, hogy ez egy 25 éves mosó-szárítógép (25 éve még nagyon kevés márka csinált kombinált mosó-szárítógépet
), és a mai napig tökéletesen* működik
Értem én, hogy csakamiele, de ha egy gép 25 éve kiválóan működik, akkor ne akarják már nekem bebeszélni, hogy az egy sz.r márka
*: Jó, az ékszíj a mosás megkezdésekor picit nyikorog
-
rednifegnar
senior tag
válasz
baly81 #100547 üzenetére
nekunk is egy gorenje tuzhelyunk van, keramialapos felso+ elektromos sutovel, de ez mar vagy 20 eves minimum (lehet inkabb 25), teszi a dolgat.
inkabb eloregedesi problemai vannak, a tekeroknek elengedett a ragasztasa, belulrol vilagitosak a homerseklet kijelzo gyuruk, azok megrepedeztek, es ilyesmik. funkcionalisan nincs baja. egy idegesito dolga van, aramszunet utan amig nincs beallitva az oraja addig nem mukodik a suto resze.valoszinuleg olyan ez hogy eladnak millio darabot, es mindig lesz abbol egy toredek szazelek, vagy egy-egy darab/tipus amivel gond van. persze akit erint azt rohadtul bosszantja es atkozza a markat, a sokasag meg nem foglalkozik vele hisz neki mukodik.
engem peldul rohadtul zavar a zanussi mosogepunk teljesen kiszamithatatlan mukodese, mast meg nem. ez meg csak nem is hiba hanem feature, de engem halalba kerget. beteszel egy adag ruhat es nem tudod meddig tart egy muvelet, mivel mindent magatol akar kiokoskodni, a nedvszivasbol, a tomegbol, stb.
-
baly81
aktív tag
válasz
Donki Hóte #100544 üzenetére
Egy független, több márkát (is) összefogó szervizben dolgozik az egyik ismerősöm. Ő már legalább két éve azt mondja, hogy a gorenjék nem annyira rosszak, a többihez képest kevesebb velük a baj.
Nálam 10+ éve Fagor volt minden nagy háztartási gép. Kb 7 éve álltam át mindennel Gorenjére... A mosógép 1400rpm centrizésnél már hangos, de normálisan müködik. A kombihűtő, mosogatógép gond nélkül üzemel. -
aujjobba
addikt
Sarokcsiszolo utolagos fordulatszabalyozasara alkalmazhato a sokfele fellelheto diac+triac plusz nehany passziv alkatreszes megoldas?
-
válasz
ViZion #100541 üzenetére
Nekünk is Gorenje főzőlapunk van, de indukciós.
Nem tudok rá semmilyen műszaki működési hiányosságot mondani, pedig már 4 éves. Van benne ventillátor több is, működnek rendesen, nem is túl nagy a zajuk.
A Gorenjét jópár éve felvásárolta a Hisense konszern, egy cégcsoportba tartoznak.
-
-
leweegee
aktív tag
válasz
ViZion #100534 üzenetére
Kerámiapaplannal körbepakolni a spirál alatt és az elektronika melett?
-
ViZion
félisten
válasz
Donki Hóte #100540 üzenetére
igen, zárt. Nyilván megfurkálom is...
[link]
A megszokott Gorenje módon, eladták hibásan. Aki panaszkodott, az kapott bele egy szigetelő csíkot. Ami sz@rt se ér. Volt már ezért relé csere is. Az elektronika bebaCCva a legnagyobb lap mellé - jobbra még van pár cm hely. Amikor a design írja a rajzot, nem a logika. Aktív hűtése nincs, de legalább zárt a doboz. Alulról nem lehet megfogni, szal. 60+ °C, vagy több, a kanalak melegek (megfogható, de nem kellemes) alatta 5-7 cm-el is.
Már gondolkodtam, h kibaCCom, de mindig más a prioritás. -
-
ViZion
félisten
válasz
Dr. Szilikát #100538 üzenetére
Majd szétkapom és megmérem, h mi fér el. Qrva gorenje
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
ViZion #100534 üzenetére
AC-relé kicsit speciálisabb műfaj, a vasmag kiképzése okán, meg egyéb okból sem életszerű, ilyen téren.
Az áramkör vizsgálatával megállapítható lenne, hogy a ventilátor beillesztése mennyire korrekt az adott áramkörbe, de nem biztos, hogy érdemes erőltetni, hiszen egy 12 V-os adapter, egy rendelhető panel, vagy egy szétrombolt dugasztáp akadhat még a lomtárban is, ami csak arra vár, hogy beépítse valaki.
-
baly81
aktív tag
válasz
rednifegnar #100536 üzenetére
a cég közlése szerint egy töltéssel több mint hat órán át bírja energiával.
Ejj, fiatalkoromban még azért figyelnem kellett volna, hogy le ne merüljön! Ma már kibírna egy évet is... Két perc, zuhanyzással együtt, már ha érdeklődés hiányában el nem marad!
Nem is tudom hogy tudtam eddig a smartgumi nélkül élni! -
rednifegnar
senior tag
válasz
Barret001 #100535 üzenetére
tessék.
szerkezet a termékleírás szerint (képet nem tettek közzé róla) egy nanotechnológiás chippel és érzékelőkkel ellátott karika, amit az óvszerre kell rárakni. Majd a használat után a szeretkezés közben összegyűjtött adatokat a hozzá tartozó alkalmazás segítségével le lehet tölteni egy okostelefonra. És még attól sem kell nagyon tartani, hogy akció közben lemerülne: a cég közlése szerint egy töltéssel több mint hat órán át bírja energiával. -
Barret001
addikt
válasz
Donki Hóte #100533 üzenetére
Már csak az okos koton hiányzik...
-
ViZion
félisten
Sziasztok, még megint a Gorenje főzőlappal harcolok.
Kerámia, aktív hűtése nincs, az egész forró, kezelőknél is. Széria baj, utólag hoztak egy csík szigetelést, én körbekentem fbs-el, de kevés. A kerámia sz@rok alatt a lemez viszi a hőt. Kérdéseim...
Ha a kerámia spirál alatt is kap fbs-t, az segíthet? Pici ventinek van hely az elektronika mellett, de csak a relé 12V tudnám megcsapolni... És nem biztos, h dc, de meglesem a relét majd. Vahy 230 Vre kellene inkább venti? -
válasz
rednifegnar #100532 üzenetére
Még jó, hogy nem elterjedt
Képzeld el ha a kínai
államhekkerek egy gombnyomásra lekapcsolnák az összes ilyen fí relét a világon -
-
válasz
Honda567 #100529 üzenetére
Sötétben tartsd magad elé a fúrógépet, úgy hogy a test végén lévő szellőzőnyílásokon keresztül beleláss a gép belsejébe.
Ha forgás közben szikrázik a belsejében valami, akkor nem szénkefementes a motor.
Egyébként nem pontosan értem ezeknek a kínai gépeknek a létjogosultságát, 1-2 havonta van a LIDL-ben olyan akció, hogy Parkside akkus fúrógépet adnak kofferrel, akkuval, töltővel 11-12 eft-ért. A Parkside se sokkal jobb, de adnak rá 3 év garanciát és minden tartozékot kaphatsz hozzá folyamatosan, akkut is
-
Honda567
tag
válasz
Dr. Szilikát #100522 üzenetére
[link] Ez a Flinke van egy ismerősömnek ő azt mondta szénkefe nélküli, a leírásban nem írják.
-
ekkold
Topikgazda
válasz
tordaitibi #100526 üzenetére
Esetleg melegítés is segíthet.
-
leweegee
aktív tag
válasz
tordaitibi #100526 üzenetére
Logikázd ki merre forog a forgórész, és azzal ellentétes a csavarmenet. Egy csődarabbal lehet plusz erőkart adni a történethez. Ha nem sürgős áztatsd meg petróleumban az egészet egy napig, utána könny(ebb)en lejön.
-
-
leweegee
aktív tag
válasz
tordaitibi #100524 üzenetére
Normál menet van rajta elvileg, tegyél rá egy krovafejet és koppints oda egy jó nagyot, az segíthet.
-
Bocs a off,
tudja valaki hogy a kb. 40 éves bolgár nagyflexnek a forgórész végén a kis kúpfogaskerék bal vagy jobbmenetes?
Próbálom mindkét irányba de meg se moccan. Csapágyat kéne cserélni. -
laed
aktív tag
válasz
tordaitibi #98330 üzenetére
Minek wifi egy bojlerbe..?
Az semmi, de itt a nyár; de minek WIFI a ventilátorba??
Pedig van amelyikben van. Nem mondom, a távvezérlés jó dolog; de az egyszerűen megoldható infrán.... -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Honda567 #100520 üzenetére
Az nem teljesen értelmezhető link, mert nem tudom összeszámolni, hányféle gyártót linkeltél. Az igaz, ha rákeresünk a 36-os számjegyre, akkor találunk 36 V-os gépet is az oldalon.
De szemre inkább úgy tűnik, a szokásos 5 x 18650 soros konfiguráció, csak már a marketing határtalan.
5 x 3,7 = 18,5 V névleges
5 x 4,2 = 21 V feltöltveBiztos egyébként, hogy kefe nélküli motor? (Egyébként nem szén, inkább bronzkefe szokott lenni a kisebb feszültségű, de nagyobb áramú gépekben.)
-
Honda567
tag
válasz
Donki Hóte #100519 üzenetére
[link] 36V van rá irva de 20-tól szerintem nem tud többet.
-
-
baly81
aktív tag
válasz
Donki Hóte #100517 üzenetére
Szerintem a lítium cellára/cellákra gondolt...
-
-
laed
aktív tag
válasz
tordaitibi #100502 üzenetére
Tegyél fel "gagyinak mondott" Roll-t.
Az ár nem garantál semmit. Sérülhetett az (EP)ROM, ha van.
Már ha a méréseid helyesek. -
Honda567
tag
Sziasztok
Kínai akkus fúrógép noname
Bms elektronikás, szénkefe nélküli.
Ezeknek ha tönkre megy a Lítium elem az akksiba lehet kapni hozzá? -
válasz
aujjobba #100511 üzenetére
Negatív
A saját vevőjét soha nem használtam, külső vevő van, + nyomógomb ami közvetlenül, a táv.vevő nélkül vezérli a kapunyitót.
Mindegyikre ugyanaz a hiba.
Ha egymás után 15x megnyomom a távirányítót, vagy a nyomógombot, 15x csinálja vagyis nem ez baja.Hcl, a kapu úszókapu, 8 daran csapágyon fut egy C sín, kisujjal tudom végigtolni.
Meg ha akadna, ott megállna és visszanyitna, de a menet teljes szakaszán simán végigmegy ha kézzel kinyitom nyitott végállásra. Nem a nyomatékhatároló lép működésbe. -
-
aujjobba
addikt
válasz
tordaitibi #100510 üzenetére
Nem erzekel valami akadalyt? Allitolag olyankor kicsit visszakoznak ezek.
Amugy viccen kivul a taviranyito elemcseret megprobalnam, vagy reset, gondolom lehet. -
-
aujjobba
addikt
válasz
tordaitibi #100506 üzenetére
Ahhoz a kapcsolosorhoz nincs valami leiras? Hatha valami elallitodott rajta.
-
válasz
tordaitibi #100505 üzenetére
Nem látom ennyiből, mi ez. Mi van ráírva a MCU-ra?
Idene küldd
(Kivéve, ha találunk rászoftvert... ott mellette a 6 tesztpont nekem gyanús.)
-
-
-
ViZion
félisten
válasz
ha menet közben megállítod, akkor is ez a hiba, vagy csak a végállásnál?
ha a végállás kapcsoló helyére vmi kapcsolót bekötsz, azzal megállítod, akkor is ez van? -
válasz
47 ezer az nem is drága. Meg az ár se garantál semmit.
Jobban érdekelne, hogy egy MCU-ban mitől változik meg a szoftver. -
Ettől tartok, más nem maradt, erre írtam hogy val.szeg megkattant az agya.
Még lecsekkoltam az optokapukat és tápot, minden rendben.
Bakker egy 47ezer forintos prémium vezérlés és élt 6 évet.
A gagyinak mondott 18ezres Roll vezérlőket meg van amelyiket 10 éve telepítettem és még mennek. -
válasz
tordaitibi #100497 üzenetére
Akkor mi marad : mikrovezérlő?
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- Xbox Series X|S
- Háztartási gépek
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB // Ajándék // Számla // Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N4 ADATA 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3279, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest