- Fórumok
- Egyéb hardverek
- Hobby elektronika
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-12-11 20:26 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
-
rednifegnar
senior tag
-
ViZion
félisten
-
Pötyi
őstag
-
tordaitibi
veterán
nem, ez becsapja illetve nem is hanem azt a protokollt kommunikálja a töltő felé amit beállítasz rajta.
Semmi mást nem csinál, a többit a töltő intézi.
Be lehet az ellenállásokkal jumperelni hogy mit kívánsz a töltőtől, és az a szokásos 5V helyett adja ki magából amit kérsz őle. Meg persze amire képes. -
Reggie0
titán
A tap csinal mindent. Amugy mar van USB-C PPS tap is boven a piacon es hozza valo trigger modult is kapni, ami programozhato feszultsegu, 10 masodpercenkent lehet modositani a feszt es 3-20V(-48V) tartomanyban szabadon allithato 20mV-os lepesekben.
Jobb telok tapjai tudjak ezt, mert igy nem a teloban levo DCDC-vel kell a toltesvezerlest megoldani, csak lokni az infot a tapnak, hogy annyi kakaot kuldjon amennyivel az akkut tolteni akarja.
-
Reggie0
titán
-
Ton-ton
aktív tag
-
laed
senior tag
-
ViZion
félisten
-
Dr. Szilikát
őstag
-
Donki Hóte
veterán
-
tordaitibi
veterán
-
tordaitibi
veterán
-
ViZion
félisten
műanyagban is van/lesz fejlődés. Készülnek az önlebontó anyagok, amik x idő múlva szétesnek teljesen. Akár fényre, nedvességre, uv-ra, fém ionokra, stb. Régen ez ment volna gyártásba, most évekig tesztelik, vizsgálják, hogy amikor/ahogy bomlik, ne legyen káros, meg rákos... szal.5-10 év és a műanyag probléma nagy része pipa. Zacskók, palackok meg minden ilyen tömegcikk elporlad, mint a star trekben. Ha nem kamuznak és ha átmegy a teszteken.
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
-
Pötyi
őstag
Esetleg venni egy új gumit?
O-Ring
Nagymutter 100+ éves, lábbal hajtós, eredeti Singer varrógépéhez is tudtak dörzs-gumi gyűrűt adni. Kitettem az eredeti, szakadt példányt a pultra, a boltos csak bólintott és anélkül, hogy hátranézett volna, a háta mögé nyúlt és az egyik fakkból elém rakott egy tökéletes cserepéldányt. -
Donki Hóte
veterán
Van jópár kazettás magnóm, nehéz életben tartani őket, sajnos nagyon gyenge az utánpótlási forrás gumialkatrészekből

Teljesen mindegy, hogy 100 ft-ért veszel egy adott hosszúságú gumi szíjat a HQElektronikától, vagy 50 euróért (típus specifikusan) Hollandiából, ugyanúgy elfolyósodnak 2 év alatt

Volt olyan, hogy vettem 4 db gumigörgőt egy adott magnóhoz való méretben, eltettem az eredeti zacskójukban a fiókba, aztán el is feledkeztem róla.2 év múlva már nagyon cserélni kellett volna a gumigörgőket, ezért megkerestem az elrakott alkatrészeket, hát bizony a zacskóban a görgők helyett nagy fekete trutyicsomók voltak, állás közben elmállott a gumi

Furcsa, hogy a szalagos magnóim gumigörgői, gumipalástjai jó állapotban vannak. 1975-1978 években gyártott AKAI magnóim szalagtovábbító gumigörgői a mai napig tökéletesek, max elkoszolódnak, de akkor is meg lehet tisztítani őket

Mai szemmel az is meglepő, hogy legyen szó kis, vagy nagy orsós magnóról, egyirányban, vagy oda-vissza játszó magnóról, a szalagtovábbító görgők teljesen egyformák, a belső és a külső átmérő, illetve szélesség is ugyanaz, tehát ha vettél egyszer egy pót görgőt, akkor azt bármelyik AKAI szalagoshoz használhatod

-
tordaitibi
veterán
Megjavul, mert ha a gumi nem elporlad akkor betonra keményedik évtizedek alatt és a súrlódási tényezője a töredékére csökken, nem tudja átvinni már a kellő nyomatékot.
Szentségtörésként
finom polírpapírral huzigáld meg a gumi felületét, ideig-óráig szokott működni.
A nagy ékszíjat meg működés, forgás közben nekinyomott forró pákahegyen futtasd meg kicsit.
Ez vagy bejön vagy nem. -
tordaitibi
veterán
Az egy közlőgörgő névre hallgató valami aminek feladata a gyorstekercselésnél van, de nincs előttem az egész mechanika, nagyon is lehetséges hogy a lejátszáskor is ez tekeri a felcsévélő orsót.
Ha ez gyenge, az amúgy is megnyúlt capstan szíj, meg a betonná keményedett fő gumigörgő, ami a szalagot húzza a forgófejen, ezeknek az ereje már kevés.
Még ez a jobb mert ha főtengely még húzza a szalagot de megáll a felcsévélés, és még haldoklik a felcsévélő figyelő rész is akkor pillanatok alatt 40-50 centiméter szalagot is képes betekerni a mechanikába, vagy feltekerni a forgófejre. Ez utóbbit lehámozni néha egész sokáig eltart
Írtam hogy minden ami gumi és forog vagy erőt közvetít azt mindet cserélni kell sajnos ezeknél a 35-40+éves cuccoknál.
Kazettás megnó egyébként dettó ugyanez.
Példája a 2 hónapja nálam járt Akai deck. Minden ilyet kicserélve (az utánajárás volt a legmacerásabb mert a megszokott boltba nem volt belevaló főtengely gumigörgő) az eddig alig tekerő és brutálisan nyávogó, kazettát bezabáló magnóból egy hibátlan készülék lett. -
Dr. Szilikát
őstag
Régen üzemeltettem videoszervizt (de ez nem jelenti, hogy emlékszem is minden hibára), teszteléshez volt egy kibelezett kazetta, a plexi ablak nélkül, sőt még annál is jobban kivágva, a hozzáférés érdekében.
Ha betesszük, elindul a felcsévélő, kézzel fékezve lehet ellenőrizni, mennyire húz jól.
Ha érzékeli a lecsévélő forgását, azt kézzel mozgatni kell, hogy ne tiltson.
-
hcl
titán
-
Barret001
addikt
-
Dr. Szilikát
őstag
Főleg utángyártott gumiszíjak jellemzője, hogy szilikonolaj összetevő (ami eredetileg lágyító adalékként szerepel) válik ki belőle az évek során, vagy az olaj támadja meg a szilikongumit, ami látszólagos ellentmondás, de többféle szilikongumi és olaj létezik, ami még egymással sem kompatibilis, ilyen értelemben.
Lényeg a mi szempontunkból, hogy kinyúlik, leolvad, lerohad.
Gyári állapotában szépen felfekszik, nem túl szorosan (ami már túlfeszítené a mechanikát, fékezhetné a motort is), de nem is lazán, amitől már megcsúszna.
-
tordaitibi
veterán
Hű de régen baszkuráltam ilyeneket...
Az első képen szerintem a kazetta mechanika mozgató egy része van.
A csigatengelyt lehet valahogyan kivenni, megnyomva valami pöcköt, múanyag rögzítőt, vagy a közepén azt a kardán-szerűséget lehet széthúzni.A második képen az a capstan motor+lendkerék, felül annak nyomódik neki a gumigörgő.
Semmiképp nem lehet ráragasztva, max. az évtizedek alatt ronggyá nyúlva.Bp. 13. kerület Kerekes utca, HQ elektronika. Tudom neked nem segítség mert messze vagy de ott lehet venni szíjat úgy hogy viszed a régit, megmérik és 1-2-akárhány milliméterrel rövidebbet vehetsz.
101% hogy a capstan gumigörgő és minden más ami gumi az rommá van nyúlva kopva keményedve porladva úgyhogy szép munkába vágtál bele. -
tordaitibi
veterán
Ha már hasogatjuk ennek a témának kapcsán a szőrszálat

Sose a fogyasztót biztosítjuk. Abban úgyis valami majd megadja magát ha elromlik, elolvad a nyák, kimegy a belső biztije stb. Ha meg nem akkor ott a kismegszakító ami leold.
Viszont a kismegszakítót a vezetékre kell méretezni.
Pl. egy 1,5mm2 rézvezeték tartós terhelhetősége hosszú ideig átlagos környezetben egymagában szabad helyen vezetve 23A.
Ugyanez védőcsőben több vezetékkel egyben elvezetve meleg környezetben 15A.
Erre az átlagember C16, rosszabb esetben C25 kisautomatát szerel.
És ez nagyon nagy hiba.Egy álagos C16 kismegszakító névleges tartós leoldási értéke 145%/1óra. Magyarul 16nak a 145%-a=23A. (255%-nál meg 1 perc és az azonnali 0,1sec leoldási áram meg 5xInévleges de ez most nem releváns)
Ezalatt az 1 óra alatt a másfeles madzag 23 ampertől leégeti magáról a kabátját ha fal alatti vakolt csőben van elhelyezve többedmagával és nem tud hűlni.
A C25 itt szóba sem jöhet, az nem védi meg a vezetéket semmitől. Pedig fehér ember látva a 23A terhelhetőséget kapásból ezt építené be.Ezért veszélyes egy C16 védelemmel több konnektort biztosítani. Semmi garancia nincs hogy a pl. 5 darab konnektorba teljesen jóhiszeműen a nem dugdosnak bele egy 2,5kW olajradiátort, pár 150-200W fogyasztót és a háziasszony megadja a vezetéknek a kegyelemdöfést az 1800W vasalóval vagy hajszárítóval.
És láss csodát a vezeték tudni fogja a fizikát és szépen beláég a csőbe, vakolat alá stb.
A kismegszakító mindeközben csendben üldögél a villanyóradobozban és mit sem tud arról hogy ő túl van méretezve és nem fog működni.Olvadóbiztosítékok nem ennyire egyszerű mert ott bejön a képbe több más tényező is de még a gyorsnak nevezett is bőven 1,5x tartós áramnál kezd el működni. A gyors jelző ezesetben a zárlati áramnál azaz 2*iN feletti áramnál bekövetkező határozott kiolvadást jelent.
Ezek alapján méretezzenek kedves kollégák hálózati vezetéket kismegszakítót, és a berendezések beépített olvadóbiztosítékait.
Mondhatjátok hogy de 2,5-öst húzunk be. Igen de én 45 év aktív villanyszerelésem során annyi csodát láam már hogy bármi megtörténhet. -
Reggie0
titán
-
csabyka666
veterán
-
csabyka666
veterán
Kulturáltabb, ha kapok valahonnan egy 6pin inverz csatit...
Nem tudom, mennyit fog felvenni, valószínűleg sokkal alatta. A kérdés számomra az, hogy ha rendelkezésre áll 30A, az jobb, mint a 15A. Az autómban rendelkezésemre áll 360 Nm, ami néha jó, de ettől még a gyakorlatban ennek töredékével járok. -
csabyka666
veterán
-
Dr. Szilikát
őstag
Nem agyatlanul, mert kell egy dióda, hogy sötétben ne merítse vissza az akkut.
Viszont a napelemnek természetes módon van bizonyos belső ellenállása, ami az áramkorlátot biztosítja, illetve nem is képes túl nagy áramot leadni. Más kérdés, amikor a meleg nyári napokon a hő nyírja ki az akkut.
-
Dr. Szilikát
őstag
-
cappa72
nagyúr
-
baly81
aktív tag
Én a Berner-est használom évek óta. Nálam és a céges környezetben is bevált. Ezt a típust ajánlom (premium is rá van írva); több típus van belőle, de ezt a flakonost keresd. A sima kupakos észrevételeink szerint gyengébb.
Ráadásul ez a szórófejes típus fejjel lefelé is kifújható, nem csak a gáz jön ki olyankor. Szűk helyeken , gépben derékig jól jön ez a funkció is. -
tordaitibi
veterán
De lehet a motor is a ludas de logikusan a cimbid nem azzal kezdte hogy áthidalta/kiiktatta a szabályzót és lepróbálta a motort...?
Ha gyíkja van rettenet szikrázik körtüzet is kaphat a kommutátor és ilyenkor leverheti a kismegszakítót is.
Tesztelje le direktbe a motort, ez alap ilyenkor. -
tordaitibi
veterán
Hello két hülye válasz

Ilyen a legmezeibb fázishasításos szabályzó, max. még egy trimmerrrel pár maszlaggal körítik.
Ha a cimbid nem pont uganolyan triakot vett bele, elképzelhető hogy nem pl. A-K-G a lábkiosztás hanem más, ilyenkor pukkanhat a diak meg a soros ellenállás akár a poti is.
Vagy zárlatos lett valamelyik kondi.másik,
múlt héten kedden érkezett meg 5 darab Zettler made in usa relé a munkahelyemre.
Ezek papíron 20 ampert képesek kapcsolgatni ohmos terhelésre és valóban igaz lehet mert egy jakuzziba van ilyenből 2 darab, a jakuzzi 10+ éves és most nyekkent meg a fűtőszál relé. A fűtőszál 2,7kW névleges.
Nagyom szívesen postázok neked egy ilyen relét.
Ez is nyákba való de a nyákot egy 1,5mm2 rézdróttal meg tudod erősíteni a kritikus helyeken.
Itt megkukkanthatod a relé adatlapját [link](ezzel így megoldódótt a Delimano problémám is, egy ilyen relé kerül bele és nem kell semmi más annak is 3kW a betét)
-
ekkold
Topikgazda
-
baly81
aktív tag
-
ekkold
Topikgazda
-
CirrMee
addikt
-
Reggie0
titán
-
Batman2
addikt
Akkor most küldjem vissza a tápot, vagy lehet valamit egyszerűen csinálni vele?
Tény, hogy nem a 9-10ezres tápot vettem meg, hanem a 3500-asat.
Akkor ebből vajon mit hagytak ki ?
Azért idegesítő ez a kurzor mozgás probléma és nem is mindig reagál, ha érintőpaddal klikkelek rá valamire.
A táp csatlakozója spéci lapos Lenovo csatlakozó, semmi mást nem tudok rádugni próbaképpen.
Üdv. -
VIPowER
őstag
-
VIPowER
őstag
-
VIPowER
őstag
-
VIPowER
őstag
-
tordaitibi
veterán
Szia a nagyfesz. diódán több V esik nyitóirányban, több sorbakötött si dióda van benne.
Van multiméter ami tudja mérni, de 12 voltot nem mindegyik multi tudja.
Fogsz 18-20 voltot, pár kohm ellenálláson keresztül rákötöd a nagyfesz. diódára nyitóirányban és ezen közvetlenül mérsz.
12V körül mértem edddig. -
VIPowER
őstag
-
VIPowER
őstag
-
hcl
titán
Vettem 600mA-st, mert az volt
. Nem vágja le (a legkisebb fokozaton próbálva), de a trafó melegszik mint atom. És persze nem melegít.
Ez magnetron lesz? Gondolom nyeli az áramot, azért forr a trafó. (Szaglik, ahogy ég benne a por, járatás után meg se lehet fogni, olyan meleg.) :S Csillámot persze megpucoltam, de amúgy sem volt mocskos. -
baly81
aktív tag
+1 👍
Korábban (kb 2018-ban) teszteltem...
Egy vásárlásból, gyártásból származó, mindenben megegyező 18650 Li-Ion cellák voltak.
Külső egységben (lámpa akkupakkokban) használtam őket.
4 darabot (egy pakk) "csak" 4,05 Voltig, 4 darabot 4,20 Voltig töltöttem a SkyRC MC3000 töltőimmel. A töltő-/ kisütőáram, a ciklusok, illetve a felhasználás is azonos volt mindkét pakknál, ugyanis egy kerón használtam őket ugyan úgy.
Az alacsonyabb töltöttségű pakk értelemszerűen hamarább lemerült (a pakk elektronikájában van feszültségkorlát a túlmerítés megelőzésére).
Viszont:
Kb. 80 ciklus után látszott a különbség is. A totál feltöltött akkuk belső ellenállása sokkal nagyobb, kb másfélszerese volt a másik pakk celláihoz képest. A névlegeshez közeli kapacitásukat ugyan megőrízték így is, ám a kerólámpák legnagyobb fényerejénél (szó szerint kb az autók távolsági fényszórója), 4 cella 7,4V -os pakkban nagyjából 2,5A-es terhelésre sokkal jobban leesett a feszültsége. Emiatt kevesebb kapacitás is volt kivehető nagy terhelésnél; Érzésre úgy kétharmada. Alacsony terhelésnél a kapacitások megegyeztek a két pakk celláihoz képest.
Töltés közben 2-5°C volt az eltérés a két pakk celláin mért hőfokeltérés.Miután én ezt megtapasztaltam, azóta csak ~4,00 V-ig töltöm a Lítium cellákat. A nagyobb kapacitású IMR celláknál ez amúgy is 6-8%-nyi kapacitást jelent észrevételem szerint. Szóval egy névlegesen 2500-as cella kb 2200-2300mAh energiát tárol 4 Volt körülre töltve. Cserébe élettartama hosszabb lesz.
Nyilván ehhez kell alkalmas töltő is, de annyiban szerencsés helyzetben vagyok, hogy az MC3000-ben minden paramétert teljesen be lehet lőni. Imádom őket emiatt.
-
tordaitibi
veterán
-
And
veterán
Sokat számít a kapacitás, de megenné a fene úgy általában a kvarcra alapozott oszcillátorokat, ha 10...20 pF-dal százalékokat lehetne elhúzni azokat. 2-3 nagyságrenddel kisebb elhangolás a reális. Néhány száz ppm-nél (azaz pár század százaléknál) nagyobb mértékű elhangolás egyszerűen nem fog menni.
-
ekkold
Topikgazda
-
And
veterán
"Nézegettem ennek a Holteknek az adatlapját, ott 10pF írnak a 32768kHzkvarchoz. De ez a mikrokontrollertől függ, vagy a kvarctól?"
Mindkettőtől. A kvarcra megadják, hogy milyen terhelőkapaccal működik jól, az adott hibahatáron belül. Az oszcillátorra meg specifikálhatják azt, hogy mennyivel terhel. De ez az egész csak legfeljebb néhány 100, inkább 10 ppm-es nagyságrendekről szól, te pedig sok százaléknyi hibát említettét. Ekkora eltérést kapaccal már bőven lehetetlen behúzni, ott máshol kell a problémát keresni. Például a szoftverben. -
laed
senior tag
-
Tankblock
aktív tag
-
Tankblock
aktív tag
-
laed
senior tag
-
laed
senior tag
-
Donki Hóte
veterán
-
Tankblock
aktív tag
-
Tankblock
aktív tag
-
ViZion
félisten
huhh, ehh... azt hittem valami "rendes" alaplap. Ezekben iszonyat bezsúfoltak mindent. Céges környezetben voltak, így sok okosság nincs a neten a javításról, max a bővítésről. Nem tudom, h mivel voltak forrasztva, ha nem melegszik semmi, akkor még ez is lehet vagy valami más...
Jó mulatást hozzá, ez igazi hőstett
-
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
-
Batman2
addikt
Ha csak villan egyet a tápot jelző LED, akkor esetleg lehet hibás kondi is, egyik sincs felpuposodva?
De ha nincs, akkor is lehet az elkó kiszáradva, vagy akár zárlatos is. Ha lecsökken a kapacitásuk, vagy megnő az ellenállásuk, a kimenöfesz erősen ingadozni fog, amitől a védelem idő előtt lekapcsolja a tápot.
Persze lehet más hiba is.
Üdv. -
Dr. Szilikát
őstag
Nem mondom, hogy mindennapos, mert naponta több eset is a szervizekben, amikor induláskor rövid ideig világít, vagy csak villan a LED-háttér és ezt LED-hiba okozza.
Elegendő a sorban egy elfáradt LED, ami csak rövid ideig bírja az áramot, utána "beleszakad". Több sorra osztott driver lehet ugyan, amikor csak egy szakasz tilt le, de letilthatja a "társait" is egy hiba.
Ami érdekes, hogy ezt ismételni is tudja sokszor, a következő indulásnál. Egy idő után persze kinyíródhat teljesen. Meg az is jó, valaki ráakasztja a LED-tesztert, de az csak kisebb áramot tol rá, amitől nem akad ki, simán világít.
Inhomogenitást pedig nem veszel észre akkor sem, ha vannak zárlatos LED-ek, egyrészt a diffúzor nagyon jól eloszlatja a fényt, de ha nem, az LG-logó akkor is vicc, azon nem fogod észrevenni, pláne olyan hamar.
-
Donki Hóte
veterán
-
laed
senior tag
-
Donki Hóte
veterán
Magnós kérdésre: másik magnóban ugyanaz a kazetta rendes hangerővel szól?
Az biztos, hogy a kopott fejnek nem sok köze van a magnó kimenő feszültségszintjéhez. Ha kopott a fej, akkor a magashangok esnek vissza, és/vagy a két csatorna hangereje nem egyforma.
Tippre inkább az erősítő áramkörben van bibi (kondik meghaltak, tranyók haldokolnak), vagy esetleg nagyon-nagyon koszos a fej.
-
Donki Hóte
veterán
Nekem ilyen krimpelő fogóm van, ennyit még én is rászántam, pedig évente egyszer krimpelek
-
laed
senior tag
Nem erről van szó. De nekünk van három is, és egyikkel sincs ilyen gond. Ennek tükrében én bizony megmondanám neki, hogy vegyen valami jobbat, ezt meg hajítsa el. Már csak azért is, mert ha legközelebb valahol máshol lesz vele gond, és erre mondjuk kigyullad, akkor azért is én leszek a hibás.
-
tordaitibi
veterán
-
Donki Hóte
veterán
Anyós levehető (ajtós
) vízforralójában sz@rrá vannak égve a kontaktusok, minden évben több alkalommal órákat bajlódom vele.Tavalyelőtt kapott karácsonyra másik vízforralót, mondván, hogy a régi javíthatatlan már, ne azt használja.
Természetesen az új vízforraló el van téve a szekrénybe, a régit használja merthogy azt szereti, szóval ugyanúgy javítgatni kell időről időre
Mondtam az asszonynak, hogy vagy vízforralót cserélek, vagy anyóst
Nem értékelte a viccet, így javítgatom a régi sz@rt
-
Reggie0
titán
-
laed
senior tag
-
tordaitibi
veterán
Vízforraló projekt?
Annyit tudok hogy nemrég lyukadt ki a melóhelyi Atmos kazán és kimentettem belőle kb. 10 méter szilikonos szigetelésű első osztályú ultrahajlékony rézvezetéket. 0,75 és 1,5 vastagság.
9 évet kibírt úgy hogy nyoma sincs keményedésnek vagy más öregedésnek a vezetékeken.
Egy kazán vezetékelés azért eléggé ki van téve melegnek.
Ugorj át dáélután adok belőle szívesen
-
laed
senior tag
-
Reggie0
titán
-
hcl
titán
Amúgy erre; az a terv, hogy egy megfelelő, sarus kábelről az egyik végét levágom, majd ez a vége lenne a relé lábára forrasztva (és mechanikailag is rögzítve), kihagyva a NYÁK felőli oldalon a sarut. A kancsó felőli érintkezős oldalon nem volt gond, bár a kábel szigetelése égett ott is.
Ez működhetne?@Reggie0 : Köszi! A fene, akkor ezt külön kell rendelni.
Van vastagabb kábel itthon, azzal jó lenne megoldani, csak sarut nem tudok rá crimpelni, szóval jó lenne szereltet.@baly81 : Köszi! Lehet újrahasznosítom a meglevő harisnyát... A kancsó felőli végén kb. mindegy, van-e.
-
baly81
aktív tag
-
Reggie0
titán
-
Jarod1
veterán
-
Dr. Szilikát
őstag
Ha az lenne a kapcsoló, értelemszerűen az érintkezőpogácsát is rendbe kell tenni, síkba csiszolni, magát a forrfület is fémtisztára dolgozva, reszelve, alaposan ónozva, gyantázva.
A szenes rész nem tűnik vészesnek, mivel nem képez olyan áthidalást, ahol áram indulhatna el rajta, nem kívánatos irányba. De gravírozó eszközzel vagy késsel fel lehet tisztítani, utána a kötést pótolni, huzalt ráforrasztva.
Egyéb esetben a szenes részt mindig nyomtalanul el kell távolítani, ha olyan helyen van, ahol átvezetést / áthúzást képezhet.

-
Jarod1
veterán
-
leweegee
aktív tag
-
Dr. Szilikát
őstag
-
Dr. Szilikát
őstag
Lehet, hogy elpukkant az egyik független tápkör PWM meghajtója:
https://www.youtube.com/watch?v=0_t1-uP4Q8Y
Betáp után van egy nagyobb tekercs, valószínűleg az aktív PFC, két nagyobb trafó a kettős táphoz, kisebbek a meghajtásban játszhatnak szerepet, gondolom.
FOR Gospower G0683-25013240A / 250W / 26.5V 8.1A / 53V 4A
-
tordaitibi
veterán
-
leweegee
aktív tag
-
Donki Hóte
veterán
-
tordaitibi
veterán
Szia sajnos esélytelen vagyok ebben.
Igaz némileg konyítok a csövekhez de tévét nem javítgattam csak nagyon keveset, azt is utoljára sacc. 40 éve. Analóg erősítéstechnika, ezt nyomom 40 éve, abban még talán tudok valamit bár ez is fakul.
Max. a képcső meghajtást még fel tudom idézni, de erre se vennék mérget.
Nem sokra mész velem, pláne távolról.
Ha el tudod juttatni hozzám talán sikerül vele valamit ügyködnöm de erre is nulla garancia van sajnos. -
ViZion
félisten
-
ViZion
félisten
-
Donki Hóte
veterán
Na ettől féltem
Motoron sebességet állítani az még OK, de nincs mihez, nincs olyan szalagom, amin pl. lenne egy 1KHz, vagy szkópom se.Egy hang frekvenciájának a megmérésére több lehetőség is van, a legegyszerűbb, hogy a számítógéppel generálsz 1 kHz-s hangot és a magnó motorjának a sebességét addig buzerálod, amíg nincs interferencia a magnóról jövő 1 kHz-s jel és a számítógép hangja között.
Persze ha számítógéped van, akkor tehetsz rá egy szkóp programot, én a Visual Analyser nevűt használom, ez mutatja a jelformát, meg kiírja a frekvenciát, ha a számítógép line bemenetére kötöd a magnó hangkimenetét.
A pontos 1 kHz-s etalon jelet tartalmazó kazettafelvétel előállítása már nehezebb ügy, nekem van ilyen, de azt oda-vissza elküldeni 2x1700 ft-ba kerülne, szóval nemhiszem, hogy megéri

"Nagyjából" úgy lehet beállítani a sebességet, hogy előveszel egy gyári műsoros kazettát, amire rá van írva, Korda György: Reptér (3:25) és addig babrálod a sebességet, amíg az adott számot 3 perc 25 másodperc alatt tolja végig

-
Jarod1
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb hardverek
- Hobby elektronika
- (kiemelt téma)
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G5 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E780 - i7-640M I 8GB I 160GB I Nvidia I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2540P - i7-640LM I 4GB I 160GB I DVDRW I 12,1" WXGA I Cam I Garancia!
- Bomba Ár! HP 14-ck0xxx - i5-7GEN I 4GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- 265 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- HP EliteBook 850 G6 15,6" i7 -8665u, 16GB RAM, Radeon X550 2GB, 256GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- LG UltraGear 27GR93U-B IPS Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

finom polírpapírral huzigáld meg a gumi felületét, ideig-óráig szokott működni.

. Nem vágja le (a legkisebb fokozaton próbálva), de a trafó melegszik mint atom. És persze nem melegít.

) vízforralójában sz@rrá vannak égve a kontaktusok, minden évben több alkalommal órákat bajlódom vele.

ekkold