Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PeterZZ
csendes tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Koszi a felajanlast, kicsit messze vagy. (Krakko)
-
-
-
-
laed
senior tag
Igazán a véleményekre lennék kíváncsi, hogy Ti erről mit gondoltok:
adott 1 savas akku, olyan 1-1.5 éves lehet. Leszedtem töltőről - 12.9V rámérve.
Másnap már csak 12.5V. Ez meg hogy? Ilyen gyenge minőségű lenne?? Vagy ez ilyen?
Vélhetően a kapacitása megvan, tegnap 5Ah-t simán kiszedtem a 20-ból, mert éppen kellett. -
Reggie0
titán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Latom, de 1978 sem ma volt, amikor mar igy hasznaltak.

Amugy az elektrokemiat elegge elhanyagoljak normal villamosmernokin, ha csak nem arrafele szakosodik valaki.
-
PeterZZ
csendes tag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Lavazza blue lb 300. En sehol nem talalok alkatreszt, ugyhogy szerintem elengedem ezt a tortenetet. En szivesen akar ki is forrasztanam ha tudnam melyik resze rossz, de egy szaki 10 alatt hozza sem nyul szerintem.

-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Pötyi
üzenetére
Nem az volt a lényeg, általános alapelv, nagyobb feszültségen kisebb áramot igényel ugyanannyi teljesítmény átvitele, ami megtakarítást jelenthet a hálózaton. Kevesebb megy el hő formájában, illetve kevesebb feszültség esik stb.
220 helyett 230 V nem tűnik nagy különbségnek, de nagyobb léptékben gondolkodva nem mindegy. Sőt, vannak elképzelések, miszerint a jövőben kívánatos lenne tovább is növelni, csak ennek gátat szab az átívelési feszültség. A szinusz csúcsa számít ilyen szempontból.
USA-ban ez probléma is a 2 x 120 V-os hálózaton, baromi vastag kábelezés, sínezés, ami anyapazarlás is.
Ezt úgy kell elképzelni, az utcai trafó szekundere 240 V, földelt középcsapolással. így 2 fázis (ellenfázis / 180°) megy be a házakba, ahol a nagyfogyasztók (fűtő, főző stb.) 2 fázisra csatlakoznak, míg a konnektorok, világítás 120 V.
Hogy érdekesebb legyen, 240 V-os szekunder lehet egy 3-fázisú trafón 3x is (de klasszikusan használnak 3 külön trafót is), amelyekre szétosztató a lakossági terhelés, de a 3 fázist együtt ipari fogyasztók kapják főleg.

-
rednifegnar
senior tag
válasz
csabyka666
üzenetére
egyszer volt ilyesmink (ajandekba kaptuk), en 3 nap utan hulyet kaptam a csobogasatol, 1 het utan kihuztam aztan odaadtuk valakinek
-
laed
senior tag
válasz
aujjobba
üzenetére
Sőt, ha jól tudom, ők még az autóakkut is "battery"-nek hívják.
Az akkukra meg rendre ráírják, hogy "rechargeable" tehát "töltésre képes".
Már csak azért is, mert gyártanak egész nagy egyszer használatos elemeket is;
a mezei user meg honnét tudja ránézésre, hogy ez most akkor melyik? -
Pötyi
őstag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Különben is, most, hogy az angolok kiléptek az EU-ból, indítsunk aláírásgyűjtős petíciót, hogy a feszültséget állítsuk vissza 230-ról 220 Voltra, hiszen annak idején csak a hülye angolok / angol hülyék miatt vezettük be. Az ő korábbi 240 Voltjuk miatt volt ez.

-
baly81
aktív tag
válasz
aujjobba
üzenetére
Én totál egyetértek Donko Hótéval. Nekem is zavart okoznank a kifejezések összekavarásai. Nálam is az elem, egyszer használatos, az akku meg tölthető, újra használható.
Persze, angolra/németre lehet hivatkozni...
Ha úgy nézem az alkáli elemre sem lehetne hivatkozni, mint egyszer használatos elemre. Ugyanis a RAM (Rechargeable alkaline battery) szerencsére megkavarja ezt is.
-
aujjobba
addikt
válasz
Donki Hóte
üzenetére
A toltheto elem szerintem nem ordogtol valo kifejezes, angolban is battery meg rechargeable battery.
-
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ez olyan, mint a 220 vs 230 volt.
Minél gyakorlottabb szakember valaki (értsd minél régebben van a szakmában, öreg szakik mellett) annál nagyobb gyakorisággal mond 220 V-ot

Az elem nekem is az egyszerhasználatos áramforrást jelenti, az akkumulátor meg a többszörhasználatost

Az a zavarbaejtőnek szánt kérdés pedig, hogy a tölthető elem akkor szerintem meg micsoda, nem rendíti meg a világnézetemet

-
-
Tamy
őstag
válasz
leweegee
üzenetére
Köszönöm, ez jó lenne, és még árban sem vészes (bár arról nem én döntök), csak hazai, számlás beszerzés kellene, mivel céges rendelés lenne. Aztán ki tudja, ha minden kötél szakad, még kiköthetünk ennél.
#100677ViZion: Neked is köszönöm, hazai beszerzés lenne elsődlegesen, ez további nehezítő körülmény, bár korábban külföldön se láttam.
-
Reggie0
titán
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Pedig messze nem.
Amugy a szarazelem nem is helyes ra, mert nem minden primer elem szaraz. Peldaul a higanyoxid elem vagy a litium tioszulfat elem.
-
PeterZZ
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ez egy lavazza blue kis gep, igazabol van meg 2-300 kapszulam, ha beviszem egy random szervizbe a panelt, mennyibe kerulne atnezetni? Az uj gep 100 korul van.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
PeterZZ
üzenetére
Nem láttam előzőleg rendesen, napfényben volt a monitor. De jobban megnézve IC-s tápegység, jól felismerhető az elkülönült Drain-kivezetés is.
Nem biztos, hogy trafós, például a Krups automatában is szimpla tekercses step down konverter állítja elő a tápot (nincs galvanikus izoláció, nem kell). A tekercset persze láttam délután is, csak más funkciót feltételeztem.

-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Reggie0
üzenetére
Lehet, hogy szűkebb szakmai körben úgy volt szokásban, én angolban futottam össze először a primary battery / secondary battery fogalmakkal, de mindig úgy fogtam fel, hogy a magyarban ezek szárazelem / akkumulátor néven vannak megkülönböztetve, még a szakemberek többsége által is, jól bevált módon.
#100670 tordaitibi
Amikor a Ni-Zn 1.6V akkuk megjelentek, kezdeti időben "tölthető elem" néven gondolták megkülönböztetni a forgalmazók, az addig megszokott 1,2 V-os celláktól. Az elnevezés valamennyire el is terjedt, bár később felejtődött is. Általában a fórumokon a "tölthető elem" egy laikus kifejezés az akkura.
#100662 Honda567
1,2 V a Ni-Cd / Ni-MH akku névleges feszültsége, meg itt épp az a lényeg, hogy a napelem tölti, mint általában.
-
Reggie0
titán
válasz
tordaitibi
üzenetére
Pedig eleg regi, mar a 80-as evek kornyeken is ugy targyaltak, hogy van primer elem es szekunder elem. Az utobbi a toltheto, azaz az akkumulator. Az uzemanyagcellat is emlitik tuzeloanyag-elemnek.
Peldaul itt van a Horvat-Sors Kemiai aramforrasok es alkalmazasai szakkonyv: [link]
Az lektoralta, akinel majdnem diplomaztam.Amit a gugliban talalsz az pont a koznyelv, nem a szakmai.
-
hotkar
senior tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Mi az, hogy " ledes izzó"? Ledes égő! Sőt, ledkörte!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Tamy
őstag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Igen, ez eddig is működött, csak a saját gyári töltőikkel, amik 65 W-osak.
-
Reggie0
titán
válasz
tordaitibi
üzenetére
De, az is elem. Foleg a szakmai nyelvben.
-
-
-
Tamy
őstag
Elég reménytelen, de hátha:
Olyan USB töltőállomást keresek, ami egyszerre legalább 10 vagy több (a cél 30 lenne) eszközt képes tölteni. Valami ehhez hasonlót, csak laptopokról van szó, ezért a 20 V miatt kell a PD.
-
leweegee
aktív tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Víz alá azért ne tedd.
[link] -
Honda567
tag
Sziasztok
Van egy napelemes lámpám. Tölthető elem jó ezekbe?
-
Üdv mindenki!
Ötleteket szeretnék kérni. Adott egy kerti kis szökőkút, amit egy kis szivattyú működtet, ennek vezetékét kellene megtoldanom, hogy elérjen a konnektorig, viszont nem szívesen vágnám el, és zsogorcsövezném / forrasztanám. A szivattyú földelés nélküli kábellel csatlakozik a 230V-os hálózatra (kettős szigetelés?), és bár víz nem érné a dugvillát a kút alá elrejtve, mégis egy olyan megoldást keresek, amivel egy vízhatlan dobozba tudom tenni a hosszabbítót. Létezik ilyen?
Köszönöm a segítséget előre is!
-
PeterZZ
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Koszi!
-
laed
senior tag
válasz
PROTRON
üzenetére
tehát egy szivargyújtóról üzemeltethető 12V-->230V inverter elsőre jó ötletnek tűnik, csak kellemetlen amikor kölkök túlzásba viszik a klímával kocsiban ücsörögve laptopról filmnézést és 50 fokban ott ragadtok valahol.
Van ebből olyan is, amihez tartozék a csipesz. Tehát lehet vinni 1 külön akksit, és akkor nem a gépjárművet fullasztod le.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
PeterZZ
üzenetére
A nagy sárga tégla valószínűleg a kapacitív előtét, ami a nagy pufferen hoz létre tápfeszültséget.
Hűtőbordán a bojlert kapcsoló triac elvileg, kisebb triac a vízpumpa, mágnesszelep valószínűleg. Csak azért tipp, mert nem ismerem a kapszulás gépeket, pár automatát ismerek közelebbről és karos gép áramkörét is láttam már.
-
PeterZZ
csendes tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Koszi. Milyen koltseggel jarna egy ilyen javitas kb? Rola lenne szo.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
PeterZZ
üzenetére
Egyszerűbb esetben lehet kapacitív tápellátás, ahol a soros kondenzátor kinyíródhat. Vagy lehet PWM-tápegység, át kell nézni, le kell követni, ez így semmit nem mond.
Nincs nagy áramigénye a vezérlésnek (kis processzor, relé, triac), kapacitív előtéttel is megoldható több esetben.
-
PeterZZ
csendes tag
Udv.
Kapszulas kavefozomet 2 hete hasznaltam utoljara, bedugva hagytam majd tegnap bekapcsolasra semmit nem reagal. Hiaba nyomkodom olyan mintha be sem lenne dugva. Szetszedve odaig eljutottam, hogy a fo panelig van feszultseg. Merre induljak el? Mi mehetett benne tonkre? Koszonom
-
válasz
Károly85
üzenetére
Akkus a modem?
Ha 1 cellás,
fogsz egy combosabb 2A adaptert a pozitívval sorba 1 darab pár amperes szilícium diódát. Ezen 0,7-0,8V körül esik, ezt bekötöd az akku helyére.
a cucc meg örül hogy jééé egy teljesen feltöltött akkuról megyek.
Sd szerintem felejtős, én ilyen célra nem használnám, pláne hosszabb távon. -
Károly85
tag
válasz
tordaitibi
üzenetére
Ez a 5V dugasztáp+dióda és ellenállás kombó érdekelne, van egy régi 3g modem amit memória kártyával lehetne hálózatimeghajtóként használni.
-
válasz
üzenetére
Szia.
Kisméretű stepdown konverterrel, amit sajnos kapcsolósra kell megcsinálni mert üresbe is van némi fogyasztása.
Simán, nekem a mai napig egy ezeréves Alcatel okostelefon az ébresztőórám otthon, egy 5V dugasztáp+dióda és ráforrasztva az akku +- csatlakozóra a telefonon.
Ha nem indul el, hiányolja az akkuba épített hőmérséklet szenzort, az egy ellenállással szimulálható.Szintén step konverterekkel, a létező legnagyobb pocsékolása az amúgy is kicsi akkuidőnek a 12 voltból 230, majd ebből adapterrel pl. 9 vagy 19V előállítása.
Sajnos a mai laptopokon nem fog menni ha már beszélget az adapterrel, persze ez is kijátszható. -
-
-
Reggie0
titán
válasz
rednifegnar
üzenetére
Ket neuron kozott olyan kicsi a tavolsag, hogy boven terahertz folotti jelek okozhatnak csak problemat. Az idegi informacioatvitel elegge digitalis, nem konnyu megzavarni se. Az ember alta keltett elektroszmog frekvenciaban meg sem kozeliti azt, ami problemat okozhatna. Masfelol a THz felett a freki novelesevel egyre novekszik a csontok abszoprcioja, szoval szepen learnyekolja a koponya.
-
leweegee
aktív tag
válasz
Donki Hóte
üzenetére
3/4/5
-
Segítsetek, legyetek szívesek.
Rendeltem 5S BMS-eket a netről. A bolt ilyeneket küldött:
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy ezek 3S BMS-ek
Vagy ha ezek tényleg 5S BMS-ek, akkor hogyan kell ezeket bekötni, hogy 5 cellát tudjanak fogadni
-
válasz
rednifegnar
üzenetére
és nem kell az agyrákra gondolni, cégnél a munkatársam gépében a ventinek van egy zörgése/sípolása, idegesít. Nem tudom, arra volt-e teszt, h wifi vagy akármi másik közelében esetleg ingerültebbek vagy fáradékonyabbak vagyunk-e? Mert az is "zaj", ha nincs is rá direktben receptorunk. érdekes lenne egy ilyen kutatás.
-
Reggie0
titán
válasz
PROTRON
üzenetére
Csak peldanak mutattam, hogy ez ilyen dolog. Ha jobban van szurve kevesebb a zaj, de kisebb a savszel es lassabban jelenik meg az eredmeny a kijelzon. Ez meg profi cuccon is problema, olyan trukkoket alkalmaznak, hogy a halozati 50Hz-es szinkronizaljak a merest, hogy mindig ugyanabban a fazisban legyen a zavarjel es akkor ki lehet nullazni, stb..
-
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
rednifegnar
üzenetére
Voltak erre trükkök, például amelyiknél 2 x 3 lyuk, betenni két U alakban hajtott huzalt (ellenállásláb stb.), utána csak ahhoz kell érinteni az alkatrészt.
MY-64 szériánál egy szélesebb nyílás, amibe két fémlemez dugható, annak felső éléhez kell érinteni. De ez ki is lazulhatott, később az egész belső csatlakozót kiforrasztottam a panelból, helyette egy 1-1 vastagabb rézhuzal, szintén U-alakban, ami átnyúlt az előlapon.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
baly81
üzenetére
valamit nekem is vennem kene, egy regi lcd-s korkapcsolos van de mar kicsit kontaktos a kapcsolo meg a csatik is. legalabb 20 eves, amugy eleg jo funkcionalis a cucc, anno meg bp-en a jaszai mari teren vettem (nem tom emlexik e meg valaki hogy volt ott egy nagyobb elektronikai bolt).
ami kicsit zavar benne hogy kondit csak az elolapjaba epitett kis lukakban tud merni, jobb lenne a vezetekkel.ezek a teljes kijelzos meg szines cuccok mennyire lathatok tuzo napsutesben?
meddig birja az akksija? a mostanim az evekig is birta az ominozus 9v-os elemrol.az automatikus mereshatarvalatas se a kedvenvcem ami masodpercekig gondolkodik mi merre, meg valahogy az, hogy automatikusan tologatja a tizedes pontot az is olyan ize, ranezesre nem olyan egyertelmu mint a dzsekszilesk.
valamit vennem kell mert a mostaninal a didoda vizsgalat is kohogos lett es elegge zavar hogy nem sipol de megse szakadt, valoszinuleg mar ki van kopva benne minden.
-
PROTRON
addikt
válasz
Reggie0
üzenetére
Igen.
Rosszul írtam fentebb, ha összeérintem a két vezeték véget, akkor 0-t jelez.
Tehát mérni elvileg tudok vele áramkörön feszültséget.De egyébként ha csak úgy leng a vezeték, vagy nincs vezeték, akkor ingadozik, függően attól milyen messze van egyéb feszültség alatt álló vezetékektől-berendezésektől...PC, monitor, egér, billentyűzet...
A gondom hogy lakatfogós kiegészítővel akarom használni, ráadásul lesz olyan hely is ahol felügyelet nélkül kell majd otthagyni bizonyos időre adatgyűjtéshez.Egyébként ez a multiméter típus tud még NCV detektálást, amit jelenleg eléggé felesleges hiba lehetőségnek tartok.
-
rostiron
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Most biztos hülyének fogok tűnni, de amilyen hirtelen bedöglött valami, most egyszercsak megint működik.
Próbáltam korábban új elemekkel, de nem működött. Szétszedtem, összeraktam de semmi. Most ismét megpróbáltam és egyszercsak újra működik. -
PROTRON
addikt
Multiméter kérdés.
Vettem egy UNI-T 161D típusú multimétert, mert kellett a 0-20A DC áram mérés, valamint az adatkapcsolat akár USB akár Bluetooth-on keresztül.
Gyártói kalibráció 22k-ért feleslegesnek gondoltam.A gondom hogy a mV feszültség mérési tartományban nem tudom kinullázni.
Tényleg ennyire durva az otthoni PC környezetben a statikus háttérzajok, hogy folyton 0,2-0,7 mv között ingadozik miatta a műszer akár AC akár DC mérésben?A legfőbb gondom hogy van külön lakatfogós kiegészítőt multiméterhez, amihez pont mV tartományban kell használni a multimétert, most nem tudom eldönteni hogy a Voltcraft 511-es lakatfogóval van a gond, vagy a multiméterrel.
A lakatfogón van egyébként potméter a kinullázásra, de azzal se jutottam megbízható stabil eredményre.A Fluke ugyanilyen lakatfogós kiegészítője egy UNI-T 191T-vel használva viszont stabil és pontos.
Rendes lakatfogóval ellenőrizve egyébként tudna használható pontosságú lenni az összeállítás, egy 12VDC 2.2A-es terhelésű digiális LED szalagon méricskélve mind AC mind DC oldalon.
Szerintetek melyiket cseszegessem?
-
rostiron
őstag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Ezt úgy érted, hogy a távirányító megsérült ?
Hogy tudom kideríteni mivel van a baj ? -
rostiron
őstag
Megint sziasztok.
Egyik pillanatról a másikra, besz...rt a DAC-om távirányítója. Egy smsl su-9 [ilyen] távírányítóval. Mi mehet ezen tönkre ? Meg lehet mérni rajta valamit ?
Tudtok segíteni ? A led az elején az mérhető ?

-
Tamy
őstag
Ha valaki gányolni akar, akkor sokféle megoldás van, akár hálózatról is működtetheted, csak akkor lőttek a hordozhatóságnak. Eszkábálhatsz rá mindenféle külső akkupakkot is, de hajthatod napelemről (csak süssön a Nap
), vagy egyéb áramfejlesztőről, szünetmentesről, végtelen lehetőség van. A magam részéről egy hordozható készülékből ha van választék (multiméterből szerencsére van) alapból olyant veszek, amit nem kell még használat előtt átalakítanom, hogy megfeleljen az elvárásaimnak, de mindenki úgy szívatja magát, ahogy akarja. -
Dr. Szilikát
őstag
Nyilván manapság adott sok minden, ha szép megoldásokat akar valaki, én sem azért írtam, mintha nem tudnám.
De voltak ilyen 240 mAh kapacitású celláim 402035 méretben (mindössze 4 x 20 x 35 mm). Kettő együtt kevesebb helyet foglal, mint a 9 V-os elem és szinte egy évig nem kell újratölteni.
Innen kezdve elhanyagoltam a töltés igényesebb kivitelezését, mivel 9 V-os műszerből is kettő szolgál és még 3 V-os is pár. Így nem olyan vészes, ha egy kiesik a harcból.
-
laed
senior tag
válasz
Dr. Szilikát
üzenetére
Micsoda 1 probléma....

Egyrészt lehet klipszes elemtartót venni; ha van helyünk rögtön megvan 9V-on is a 2Ah.
De én még csináltam olyat is (buta) műszerekkel, hogy csináltam 1 bevágást az oldalára, és kivezettem az elemcsatlakozót. Arra meg ment 1 hálózati táp....
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Tudnátok segíteni abban hogy hol tudnék venni egy db ilyent? [GS7103]
Van egy rossz vga-m amin megpróbálnám kicseélni.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Lacpac
üzenetére
Azok a számok valami mást jelenthetnek, azonos kód alatt lehet látni eltérő értékeket. Annyi derült ki egy másik adatlapon, hogy PET a polietilén burkolat jelzése.
Olyan előfordul, hogy a túlmelegedés során a felirat kihalványul, de azért nyomokban látszani kellene. Mindamellett ilyen kondenzátorok pótolhatók lehetnek becslés alapján, az áramköri kontextust tekintve. Most abba nem mennék bele, hogy elméletben egy túlméretezett kapacitás is lehetne problémás, nem olyan vészes.
Így kellene kinéznie, ezek szerint és nem szokás az értéket lehagyni róla:

-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Adott egy TP-Link TL-PA8010P powerline. Az egyik egyszercsak nem ment. Szétkaptam, és találtam benne két csereérett kondit, annyi infóval hogy 105°C-os.
Annyi felirat van rajta, hogy aishi - ez a gyártó.
Meg 2114WPET, a másik 2118WPET.
Találkozott már valaki ezekkel? Van rólluk infó valakinek?Köszi szépen.

-
ekkold
Topikgazda
válasz
aujjobba
üzenetére
Igen. Alaphelyzetben fix kitöltési tényezővel, és fix frekvenciával működő táphoz ajánlott. De kis ügyeskedéssel a frekvencia (vagy akár a kitöltés is) változtatható. Persze erre vannak más IC-k is, tehát egyéb szempontok is számíthatnak hogy mikor érdemes ezt választani. Magyarul: jól gondolod, elsősorban pl. rezonáns tápokhoz érdemes használni.
PWM szabályozású tápból is létezik nagyon sokféle működési elvű, amelyek más-más vezérlő IC-t használhatnak.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
hcs57
üzenetére
Jobb esetben valamelyik hálózati zavarszűrő kondenzátor, amelyik párhuzamos 230 V-ra.
Érdekes módon, Samsung LCD TV is volt ilyen (még a fénycsöves hátterű szériában), ahol a "nagy sárga" kondi zárlatos lett, több esetben, valami gyártási hiba miatt. Ajándék munkának számított, hiszen egyszerű megoldani.
De kétségtelenül a kis tápegység is elpukkanhatott, az is megoldható.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Gitáros topic
- Milyen routert?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Opel topik
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Május 4-én érkezik a Steam Controller
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OnePlus Watch 4 néven újráz az Oppo Watch X3
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 - 8G/256GB Onyx Black MAKULÁTLAN
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Akku: 92%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Keresem a V-TAC SKU 7921 csillár mennyezeti ventilátort, tartalmazza a 4db E27 lámpa foglalatot.
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6 NITRO+ Vapor-X Eladó!
- DJI FPV Racer drón szett Motion Controllerrel
- Lenovo V14 i5-1035G1 számlával és garanciával
- Motorola Edge 40 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 256GB 1 év teljeskörű garancia
- HP ProDesk 600 G2 MT, i7-6700,8GB DDR4,256GB SSD,DVD-RW,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

), vagy egyéb áramfejlesztőről, szünetmentesről, végtelen lehetőség van. A magam részéről egy hordozható készülékből ha van választék (multiméterből szerencsére van) alapból olyant veszek, amit nem kell még használat előtt átalakítanom, hogy megfeleljen az elvárásaimnak, de mindenki úgy szívatja magát, ahogy akarja.