- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VIPowER
őstag
válasz
tordaitibi #93653 üzenetére
Csak láttam a képed, és bedobtam hozzá egy poénos videót. Ennyi.
-
VIPowER
őstag
válasz
tordaitibi #93639 üzenetére
-
VIPowER
őstag
válasz
Dr. Szilikát #88178 üzenetére
Hát lehet szén lesz helyette. Ez egy sarokcsiszolónak a lágyindító áramkörében van.
-
VIPowER
őstag
-
VIPowER
őstag
válasz
Dr. Szilikát #78928 üzenetére
Mindet a meleg, meg a szar forrasztás öli meg. Ha normális hűtőborda lenne rajta akkor örök élet, plusz egy nap. Én már többet is javítottam, szinte mindig a ledek (illetve a forrasztásuk) a hunyók, ők pedig a hűtés hiánya miatt döglenek. Konkréten körömmel le lehet tolni őket a panelről, próbáld ki.
-
VIPowER
őstag
válasz
rednifegnar #78867 üzenetére
Szerintem ez ilyesmire való.
-
VIPowER
őstag
válasz
szoke12 #78848 üzenetére
Ez is működőképes. A keretezett ellenállásokkal, vagy a 3.3k-s helyére egy potit, és be lehet állítani hány voltnál tiltson.
-
VIPowER
őstag
válasz
tordaitibi #77530 üzenetére
Ez így már nem is Step-up modul, mert feszültséget nem lehet vele emelni.
-
VIPowER
őstag
Az átszívott levegő hűti, így esélyes hogy használható lesz, hacsak nem eleve a hulladéktárolóba való ez a motor is. De ha leég, veszel másikat.
-
VIPowER
őstag
válasz
Grave_444 #75862 üzenetére
Szia.
Ilyen olyankor szokott lenni amikor párszor túlmelegszik a kapcsoló érintkezője, az pedig megégeti a műanyagot is, ami mint tudjuk nem vezető anyag. A probléma ott van hogyha elszenesedik, onnantól vezető lesz. Nem füstöl véletlenül? Egyébként szét kell szedni a kapcsolót és a szénréteget lekaparni róla és újból jó lesz. -
VIPowER
őstag
Esetleg meg lehet próbálni sorba kötni az egyik ágával egy 40-100W-os izzót, bár lehet fűtene kicsit. Vagy toroid trafó 230/100-160V-os szekunderrel, legalább 100W-os teljesítménnyel.
-
VIPowER
őstag
válasz
Speeedfire #73239 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű. Ha más tranyót raksz be akkor a kapcsolásba is bele kell nyúlni.
-
VIPowER
őstag
válasz
Steve_Brown #73162 üzenetére
Fotózd már le amit építettél. Legalább 2W-os ellenállás kell. Már csak kíváncsiságból összedobtam én is fapadosan : [link], bár nekem csak BD242 volt hirtelen a kezem ügyében, meg egy 18 ohm-os ellenállás, de tökéletesen működik.
-
VIPowER
őstag
válasz
terapeuta007 #72999 üzenetére
Nem, béta szerint kell őket párba válogatni, bár ennél az erősítőnél tapasztalatom szerint nem annyira fontos. Viszont azok a BD-k nekem "utánzatnak" tűnnek. Szerezz "eredeti" BD-ket, ami úgy néz ki mint ez, (persze a kinézet nem garantálja hogy jó lesz) de ezekkel még nem volt gondom. Cseréld az elégett alkatrészeket, mérd ki a többi tranyót is. Indításnál iktass közbe egy 75W-os izzót az egyik 230-as szállal. Ha csak felvillan, jó vagy. Bár ha már így benne vagy, cserélhetnéd az összes kondit is a panelen.
-
VIPowER
őstag
válasz
tordaitibi #72948 üzenetére
Szerintem inkább előerősítő hiba lesz, esetleg végfok. Bár ha nem világít semmi ahogy írta, még a biztosítékokat meg lehet nézni.
-
VIPowER
őstag
válasz
gyenesmartin #72347 üzenetére
Hol fért be az egér a tápba?
-
VIPowER
őstag
válasz
gyenesmartin #72345 üzenetére
Jól teszed hogy a hiba okát keresed. Először mindig az okot kell megkeresni, azután cserélünk bármit is.
-
VIPowER
őstag
IRF840 talán jó lehetne gyenesmartin.
-
VIPowER
őstag
válasz
csabyka666 #72304 üzenetére
Azért ez nem így működik hogy találomra cserélgetünk ki benne dolgokat.
Egyébként igen, ha sorban kicseréled benne az összes alkatrészt, akkor valszeg el fog indulni. -
VIPowER
őstag
válasz
Steve_Brown #72269 üzenetére
A 8V már nagyon az alja, de elméletben még működnie kell.
-
VIPowER
őstag
válasz
Steve_Brown #72261 üzenetére
Inkább valami hasonlót ha már ragaszkodsz ehhez. Így közös bordára lehet őket tenni. Az egyiket szigetelni kell.
-
VIPowER
őstag
Nem jó a nyákterv. Egyébként ez nagyon fog fűteni.
Jobban járnál azzal amit linkeltem. -
VIPowER
őstag
-
VIPowER
őstag
Ettől jobb nincs 5V-ra.
-
VIPowER
őstag
válasz
tordaitibi #71998 üzenetére
12V-ról 230V-nál többet még sosem mértem a kimeneten. 250V-os kondi már lehet elhalálozott volna ha így lenne.
A tiédhez "hasonlót"már néztem én is, csakhogy nincs 12-0-12-es trafóm (kivéve amit ATX-es trafóból tekertem), sem 9-0-9-es, egy 0-12-es van, ezért lett az 555-ös kapcsolás elkészítve. Ha lenne "normális" 12-0-12-es trafóm, IR2153-al építeném meg szerintem. -
VIPowER
őstag
válasz
#90088192 #71991 üzenetére
Építettem TL494-el, és ATX-es trafóval is ilyet (át kellett tekerni), de annak még rosszabb volt a hatásfoka. Míg ez 1.1 tized A-t vesz fel a 12V-ból 5W led lámpát használva, addig a TL494-es kapcsolás 2A vett fel. 555-el nem lehet visszacsatolást készíteni, ahhoz olyan IC kell ami tudja ezt. (PL TL494) Egyébként nincs borda a Fet-en, egyáltalán nem melegszik, és a trafó sem.
-
VIPowER
őstag
Építettem egy ilyen egyszerű invertert, ami egyébként jól működik, amire kell, arra jó is. Annyi lett változtatva rajta hogy nem IRFZ44 lett beletéve, hanem IRFP250N. Viszont ha rákötök pl egy 5W-os ledes izzót, akkor a feszültség visszaesik 200-210V közé. Csak kíváncsiságból érdekelne, hogy meg lehet e oldani hogy ne essen vissza a feszültség?
-
-
VIPowER
őstag
Szerintetek ha egy ilyen szivattyún ,60-70 fok közötti vizet akarok átszivattyúzni, mi történhet vele?
-
VIPowER
őstag
válasz
tordaitibi #71256 üzenetére
Nálunk bojlernél: Fekete : Föld, Sárga : nulla, Kék : Fázis. Nem, nem tudom ki kötötte így, de akkor én még nem voltam sehol sem.
-
VIPowER
őstag
válasz
tordaitibi #71063 üzenetére
Ezek jobbak igen, csak nem működnek 2-3 V-ról.
-
VIPowER
őstag
Sziasztok.
Szerintetek mennyivel romlana a hatásfoka ennek a kapcsolásnak, ha a jelzett helyen elvágnám, és betennék egy FET-et?
2A-nél már melegszik, ezért gondoltam erre. -
VIPowER
őstag
válasz
csabyka666 #70647 üzenetére
Tudja ezt produkálni igen.
-
VIPowER
őstag
válasz
csabyka666 #70643 üzenetére
Készenléti 5V kondiját keresd meg. Lehet csak az van kiszáradva, nem mindig látszik.
-
VIPowER
őstag
válasz
terapeuta007 #69162 üzenetére
Ezeket nyugodtan elfelejtheted. Vegyél egy eleve hidalt pl (TDA) ic-t.
-
VIPowER
őstag
válasz
tordaitibi #68731 üzenetére
Pont azt kérdezi szerintem hogy a kb 0.5 amperes diódát a -12V-os ágban milyenre cserélje gondolom. Elméletben a +12V is ugyanarról a tekercsről jön, csak nagyobb teljesítményű diódák vannak betéve. De még én sem próbáltam ezt a módszert (nem volt rá szükségem).
-
VIPowER
őstag
Ma megöltem egy TDA 7294-est. Már vagy 100-at raktam össze ebből a fajta IC-ből, és sosem volt gond, de ma! A hangszóró kivezetést kötöttem a negatívra. Eredmény : Füst. Pokolra az ilyenekkel, már ha lenne pokol, de ha van, az is normálisabb mint én, szerintem elzavarnának onnan.
-
VIPowER
őstag
válasz
hentes555 #67710 üzenetére
"Háttérzaj nem nagyon van, de a gond annyi, hogy a hangminőség elég sz*r, olyan recsegős az éneknél és dobnál pl. Ez mi miatt lehet?"
Mert ott nagy az előerősítés, a lemezjátszóhoz kell is.
Már írtam hogy kösd az EQ bemenetére. Jó eséllyel még oda is van írva a panelra hogy "IN", "OUT". Neked az "IN" kell. Kiforrasztod a mostani bemenet kábelét (L,R), ráforrasztod az újat. Jó eséllyel ott a testpont is, bár azt már találtál. -
VIPowER
őstag
Kérdezném tőletek, ez vajon működhet? Ehhez van mindenem itthon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hővezető paszták
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Napelem
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Asus Dual RTX 4060Ti 8GB GDDR6 Videokártya!
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest